Να πώ κι εγώ το μακρύ μου (και το κοντό μου)
Πρώτα απο όλα να πώ ότι ημουν καπνιστής και τόκοψα μετά απο μια απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο μηχανικό (χειρουργείο) για καρμπυρατέρ (δικό μου όχι του αυτοκινήτου)
Ο καπνός δεν με ενοχλεί πολύ αλλά μπορώ να καταλάβω τους μη καπνιστές
Το θέμα, όπως το προσεγίζει ο φίλος Krusenstern δεν είναι (και συγγνωμη αν το κατάλαβα λάθος) το αν το το κάπνισμα ή το χασίς ή οτιδήποτε άλλο κάνει κακό αλλά το αν πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα απαγόρευσης στους κυβερνόντες.
Κι εδώ κύριοι είναι η βασική διαφωνία μας. Εγώ, κι ο Krusenstern νομίζω, λέμε ότι εφόσον είμαι πολίτης αυτής της χώρας έχω δικαίωμα να κάνω οτιδήποτε θέλω εφόσον δεν ενοχλώ τον άλλο. Άρα η λύση είναι η κατάλληλη διαμόρφωση /κατασκεύη η οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να μπορώ να κάνω το τσιγάρο μου χωρίς να ενοχλώ, και όχι το να με στέλνεις στο δρόμο σα πρεζόνι που βαράει ενέσεις.
Κι ας μην ξεχάσουμε και την όλη κρατική υποκρισία.
Απαγορεύεται το τσιγάρο αλλά επιτρέπουμε την καλλιέργεια καπνού (την οποία μάλιστα και επιδοτούμε) και εισπράτουμε τεράστια ποσά απο την φορολόγηση των προιόντων του.
Απαγορεύεται η διαφήμιση στη φόρμουλα 1 (χέστηκε δηλαδή η φοραδα στ'αλώνι) αλλά επιτρέπεται σε όλα τα έντυπα.
Μπορείς να αγοράσεις τσιγάρα αλλά με μια προειδοποίηση στο προιόν επάνω ότι σου κάνει κακό.
Κι αν βρήτε εσείς κάποιον πιτσιρικά που κάνει το μεγάλο καπνίζωντας που όταν του πείτε ότι ότι θα πεθάνει ή θα αρρωστήσει απο αυτό θα καταλάβει τι του λέτε γράψτε μου.
Αν κάποιος έχει @ρχιδι@ λοιπόν και το παίζει προστάτης ας απαγορέψει την καλλιέργεια. Αλλά αυτό φυσικά δεν θα γίνει ποτέ. Η εύκολη λύση είναι να λέμε ένα απαγορεύεται και ασ τους άλλους (όπως εμεις καλή ώρα στο φορουμ) να βγάλουν τα μάτια τους.