-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
-
Έχεις μια συνήθεια που είναι επιβλαβής για εσένα. Κανένα πρόβλημα. Πρέπει να ζήσουν και οι πνευμονολόγοι και βέβαια οι συμπαθείς νεκροθάφτες.
-
Έχεις μια συνήθεια που είναι επιβλαβής για τους γύρω σου. Απαγορεύεται να την ασκείς σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Δεν είναι δικαίωμα κανενός να αναγκάζει τους άλλους να μοιράζονται τις αυξημένες πιθανότητες του να πεθάνει πρόωρα.
Επειδή ακόμα δεν έχω καταλάβει. Με το παραπάνω διαφωνεί κανένας καπνιστής; 'Η γαντζώνεστε από τις υπερβολές κάποιων αντικαπνιστών έτσι ώστε να ξεχνιέται το πραγματικό θέμα μας;
-
-
Ως χρόνια καπνιστής αλλά πλέων απεξαρτημένος νομίζω μπορώ να έχω άποψη!!!
Όπως και να το κάνουμε παλιοί συνοδοιπόροι καπνιστές είναι πρόβλημα και για σας αλλά και για τους γύρο σας αυτή η συνήθεια. Όχι μόνο επιβλαβής για την υγεία όλων μας αλλά συχνά και αντιαισθητική λόγω μυρωδιάς που ποτίζει σάρκα και ρούχα. Τον τελευταίο χρόνο θυμήθηκα τόσες μυρωδιές που είχα χρόνια να ευχαριστηθώ και δεν κάνω πλάκα. Κανείς νομίζω δεν μπορεί να σας το στερήσει αν δεν ενοχλείται κανένα. Κάτω από τον ανοιχτό ουρανό και κάντε τα τρία τρία. ‘Ο όμως βρε παιδιά μέσα σε κλειστούς χώρους πολυσύχναστους ή όχι ούτε μέσα στο σπίτι. Τι φταίνε τα παιδιά σας. Η άγνοια για τις παλαιότερες γενιές είναι μια δικαιολογία για μας όμως δεν υπάρχει καμία. -
Τελικά, αρχίζω να το βλέπω όλο και πιο συχνά. Καθημερινά θα έλεγα.
Δεν πάμε καθόλου καλά. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κόσμο και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει. Να δω που θα μας βγάλει.Ακόμα και στα Ελληνικά όταν γράφουμε δεν καταλαβαινόμαστε. Είναι αποκαρδιωτικό και ανησυχητικό μέχρι κλάματος.
Ας τα πω εγώ άλλη μια φορά μπας και γίνει κατανοητό
-
Μέσα στο σπίτι μου κάνω ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ... Γκεγκε?
Αν θέλω παίρνω τα έπιπλα και τα καίω για να ζεσταθώ. Χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Κάνω τούμπες, Καπνίζω κι άλλα όμορφα... -
Σε Δημόσιο και ανοιχτό χώρο και ΕΦΟΣΟΝ δεν ενοχλώ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΩ ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ και μάλιστα ΔΕΚΑ-ΔΕΚΑ.
-
Σε δημόσιους κλειστούς χώρους καλώς δεν επιτρέπεται το κάπνισμα
-
-
Μια άποψη με την οποία συμφωνώ 100%.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μια άποψη με την οποία συμφωνώ 100%....με την οποία άποψη δε νομίζω να διαφώνησε κανείς καπνιστής ως τώρα εδώ μέσα
-
πολυ σωστος!!!
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πάντως(μή βαράτε) έχω παρατηρήσει οτι όσοι καπνίζουν φαίνονται πιο έξυπνοι και πετυχημένοι επαγγελματικά. Ίσως το κάπνισμα τους δίνει ενέργεια και δρα χαλαρωτικά σε καταστάσεις στρες βοηθώντας τους να μη τα παρατάνε εκεί που κάποιοι άλλοι εγκαταλείπουν..
Μάλλον είναι ένα είδος ντόπας.......Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας μου (μεγάλη εταιρεία πληροφορικής) όπου ανήκω αριθμεί 10 μέλη εκ των οποίων τα 9 καπνίζουν και το άλλο ένα είναι πρώην καπνιστής (το έχει κόψει εδώ και χρόνια) ο οποίος μας παρωτρύνει να καπνίζουμε γιατί του αρέσει η μυρωδιά του καπνού.
Τυχαίο; Ίσως...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πάντως(μή βαράτε) έχω παρατηρήσει οτι όσοι καπνίζουν φαίνονται πιο έξυπνοι και πετυχημένοι επαγγελματικά. Ίσως το κάπνισμα τους δίνει ενέργεια και δρα χαλαρωτικά σε καταστάσεις στρες βοηθώντας τους να μη τα παρατάνε εκεί που κάποιοι άλλοι εγκαταλείπουν..
Μάλλον είναι ένα είδος ντόπας.......Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας μου (μεγάλη εταιρεία πληροφορικής) όπου ανήκω αριθμεί 10 μέλη εκ των οποίων τα 9 καπνίζουν και το άλλο ένα είναι πρώην καπνιστής (το έχει κόψει εδώ και χρόνια) ο οποίος μας παρωτρύνει να καπνίζουμε γιατί του αρέσει η μυρωδιά του καπνού.
Τυχαίο; Ίσως...
Να με συμπαθάτε, αλλά όσο (ας το πω ευγενικά) 'υπερβολικό' ακούγεται το να απαγορεύεις κάποιον να καπνίζει στο μπαλκόνι του σπιτιου του άλλο τόσο 'υπερβολικό' είναι να ισχυρίζεται κανείς οτι 'όσοι καπνίζουν φαίνονται πιο έξυπνοι και πετυχημένοι επαγγελματικά'
Αυτά ούτε οι διαφημιστές των τσιγαράδων δε τα λένε πλέον.
Αραγε αυτοί που δουλεύουν στο R&D των καπνοβιομηχανιών και ξέρουν τι μπαίνει στο χαρμάνι, καπνίζουν;;;; Για να γίνουν πιο έξυπνοι και πετυχημένοι επαγγελματικά πάντα...
-
Έλα ρε συ, αστειευόμουν! Πόσα smileys πρέπει να βάλω δηλαδή;
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Αν ήμουν το κράτος, (l'etat c'est moi!), θα φορολογούσα το κάπνισμα ακόμα περισσότερο.Εξηγώ το γιατί...
Όσο μεγαλύτερη είναι η θνητότητα (όχι θνησιμότητα)των καπνιστών, δηλ. οι εν δυνάμει νεκροί από κάπνισμα (αδιαμφισβήτητη σύνδεση μεταξύ καπνίσματος και καρκίνου), τόσο αυξάνονται τα κρατικά έξοδα για τα νοσήλεια των ασθενών.
Ένα μέρος του προυπολογισμού πηγαίνει σε ιατρική περίθαλψη των ασθενών μέσω των κρατικών ταμείων.
Οπωσδήποτε κανείς δε λέει 'τους αφήσουμε να πεθάνουν σα σκυλιά, μόνοι τους αυτοκαταστρέφονται έτσι κι αλλιώς', αλλά θα πρέπει να ανάλαβουν οι ίδιοι το κόστος, μέσω της φορολογίας.Αυτό έμεινε ασχολίαστο.
Προτείνω κι εγώ να φορολογούνται έξτρα και όλα τα πισωκίνητα αυτοκίνητα (π.χ. όλες οι BMW) αφού αποδεδειγμένα είναι πιο επικίνδυνα για το μέσο οδηγό από τα προσθιοκίνητα/τετρακίνητα και άρα εν δυνάμει δημιουργούν τροχαία, οπότε ανθρώπινα θύματα, οπότε έξοδα για το κράτος μπλα, μπλα, μπλα. Μετά θα κοίταγα τα τούρμπο, τα GTI, τα 'σπορ', μετά όσους κάνουν extreme sports. Τέλος θα επέβαλα τη χρήση του κράνους σε όλους τους πεζούς γιατί οι γλάστρες πότε-πότε πέφτουν από τα μπαλκόνια.
Συνειδητοποίησες τι έκανες μόλις τώρα; Υποβίβασες ανθρώπινες ζωές σε ...έξοδα του κράτους και καταμερισμό τους; Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο! Ελπίζω να το έγραψες χωρίς να το πολυσκεφτείς γιατί αλλιώς...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αν ήμουν το κράτος, (l'etat c'est moi!), θα φορολογούσα το κάπνισμα ακόμα περισσότερο.
Εξηγώ το γιατί...
Όσο μεγαλύτερη είναι η θνητότητα (όχι θνησιμότητα)των καπνιστών, δηλ. οι εν δυνάμει νεκροί από κάπνισμα (αδιαμφισβήτητη σύνδεση μεταξύ καπνίσματος και καρκίνου), τόσο αυξάνονται τα κρατικά έξοδα για τα νοσήλεια των ασθενών.
Ένα μέρος του προυπολογισμού πηγαίνει σε ιατρική περίθαλψη των ασθενών μέσω των κρατικών ταμείων.
Οπωσδήποτε κανείς δε λέει 'τους αφήσουμε να πεθάνουν σα σκυλιά, μόνοι τους αυτοκαταστρέφονται έτσι κι αλλιώς', αλλά θα πρέπει να ανάλαβουν οι ίδιοι το κόστος, μέσω της φορολογίας.Αυτό έμεινε ασχολίαστο.
Προτείνω κι εγώ να φορολογούνται έξτρα και όλα τα πισωκίνητα αυτοκίνητα (π.χ. όλες οι BMW) αφού αποδεδειγμένα είναι πιο επικίνδυνα για το μέσο οδηγό από τα προσθιοκίνητα/τετρακίνητα και άρα εν δυνάμει δημιουργούν τροχαία, οπότε ανθρώπινα θύματα, οπότε έξοδα για το κράτος μπλα, μπλα, μπλα. Μετά θα κοίταγα τα τούρμπο, τα GTI, τα 'σπορ', μετά όσους κάνουν extreme sports. Τέλος θα επέβαλα τη χρήση του κράνους σε όλους τους πεζούς γιατί οι γλάστρες πότε-πότε πέφτουν από τα μπαλκόνια.
Συνειδητοποίησες τι έκανες μόλις τώρα; Υποβίβασες ανθρώπινες ζωές σε ...έξοδα του κράτους και καταμερισμό τους; Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο! Ελπίζω να το έγραψες χωρίς να το πολυσκεφτείς γιατί αλλιώς...
**Σοβαρολογείς; **
Εγώ υποβίβασα τις ζωές των ανθρώπων, που οι ίδιοι έχουν επιλέξει συνειδητά να επιδεινώνουν;Ως προς το ειρωνικό μέρος της απάντησής σου:
Η χρήση του αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως ιπποδύναμης, έγκειτα αποκλειστικά στη σύνεση, την ωριμότητα και τις ικανότητες του οδηγού του.
Δεν υπάρχουν 'ζημιογόνα' αυτοκίνητα, αλλά επικίνδυνοι οδηγοί.
Θα περίμενα ένας άνθρωπος, που γράφει σε ένα αυτοκινητικό φόρουμ, να το θεωρεί αυτό ως δεδομένο.
Φαντάζομαι να κατανοείς ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με το κάπνισμα. Όσο ώριμος, ταλαντούχος ή συνετός κι αν είναι ο καπνιστής δεν έχει λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει. Η σύνδεση μεταξύ καπνίσματος και καρκίνου είναι ιατρικά τεκμηριωμένη και αναμφισβήτητη.Στα εξτρίμ σπορ δε, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Οι στατιστικές έχουν δείξει ότι ελάχιστα θανατηφόρα ατυχήματα έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια τέτοιων ενασχολήσεων.Με την έξτρα φορολόγηση στα τσιγάρα, το κέρδος θα ήταν διπλό:
Και περισσότερα έσοδα στο κράτος, που με μία σωστή διαχείριση θα ωφελούσαν όλους μας και τους ίδιους τους καπνιστές, και θα αποτρέπονταν οι δυνητικοί καπνιστές να αρχίσουν το κάπνισμα λόγω αυξημένου κόστους.
Και όσοι κάπνιζαν, και δεν μπορούσαν να το κόψουν, θα είχαν έναν παραπάνω λόγο.Ελπίζω να μη σχολίασες την άποψή μου, μόνο για να μη μείνει ασχολίαστη.
-
Μιας και το προηγούμενο θέμα το ψιλοεξαντλήσαμε και αφού το ανέφερες να σε ενημερώσω ότι στην Αγγλία οι νέοι κάτω από μια ηλικία (νομίζω 26, αλλά δεν παίρνω και όρκο) πληρώνουν πολύ περισσότερα ασφάλιστρα σε σύγκριση με μεγαλύτερης ηλικίας οδηγούς γιατί οι στατιστικές έχουν δείξει ότι προκαλούν περισσότερα ατυχήματα. Επίσης πληρώνουν περισσότερα στις ασφαλιστικές οι κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλης ιπποδύναμης σύμφωνα πάντα με το παραπάνω σκεπτικό.
Τα πισωκίνητα αυτοκίνητα δεν έχει αποδειχτεί (στατιστικά πάντα) ότι εμπλέκονται σε περισσότερα ατυχήματα από τα εμπροσθοκίνητα. Όταν συμβεί αυτό να είσαι βέβαιος ότι θα υπάρξει η ανάλογη επιβάρυνση. Όσον αφορά αυτούς που κάνουν extreme sports, ορισμένες εταιρίες απαιτούν (ιδιαίτερα από υψηλόβαθμα και πολύτιμα) στελέχη να μην κάνουν τέτοιες δραστηριότητες. Κάτι τέτοιο είχα διαβάσει και για το φίλο μου τον Μιχαλάκη, ο οποίος όμως πάτησε πόδι όταν η Ferrari προσπάθησε να του κόψει μια από τις αγαπημένες του 'επικίνδυνες' ασχολίες, το σκι και αρνήθηκε να υπογράψει το συμβόλαιο του αν δεν αφαιρούσαν τον συγκεκριμένο όρο..
-
παντως, αν και, απαγορευτηκε το καπνισμα σε δημ. χωρους -να θεωρησω τις τραπεζες ως καποιους απο αυτους; -, εχω δει υπαλληλους σε Εμπορικη και Εθνικη τραπεζα να καπνιζουν. Μου εκανε εντυπωση μαλιστα, οταν ταμιας στην Εμπορικη, οταν του εγινε παρατηρηση -απο πελατη, τι να τον πειραξει ο διευθυντης; Που ξερει τι βυσμα θα εχει... ο ταμιας... - οτι απαγορευεται το καπνισμα, ο ταμιας γυρισε και του ειπε με υφος καρδιναλιου, 'θελετε να παω εξω και να περιμενετε' ;
καλα, βεβαια ειχε ενα νοημα η φραση αυτη... αλλα τελος παντων... που να περιμενεις τωρα... περιμενες ηδη 45'...ΥΓ: δεν εχω κανενα προβλημα με τη θεση του ταμια... διοτι καποιος θα βρεθει να μου την πει, σιγουρα
-
Θα περίμενα ένας άνθρωπος, που γράφει σε ένα αυτοκινητικό φόρουμ, να το θεωρεί αυτό ως δεδομένο.Eδω να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω φίλε μου....Ζημιογόνα είναι ολα τα αυτοκίνητα με τις εκπομπές ρύπων τους στο περιβάλλον, την επιβάρυνση αυτού, οπως επίσης είναι και υπεύθυνα για (λίγους ίσως) θανάτους ηλικιωμένων συνήθως ανθρώπων κατα τους καλοκαιρινούς-θερμούς μήνες.(στις μεγαλουπόλεις ανα τον κόσμο εννοώ, κι οχι απαραίτητα μόνο στην Ελλάδα.)Σ' αυτό αν προσθέσουμε και ακόμα ενα γεγονός, το αυτοκίνητο αποδεικνύεται ακόμη πιο ζημιογόνο αν οχι καταστρεπτικό.Αν σήμερα οι κάτοικοι της Κίνας, της Ινδίας και της Αφρικής είχαν οσα αυτοκίνητα έχουμε εμεις (2 και 3, σε 4μελείς οικογένειες) και αυξανονταν με το ρυθμό που αυτό συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, τότε η ζωή στον πλανήτη μας ισως και να ηταν τελείως διαφορετική.(για να μη πω οτι δε θα υπήρχε καν και φανώ υπερβολικός....)Αρα το αυτοκινητο (με τη σημερινή του μορφή) δεν είναι καταστρεπτικό, χάρη στην αδυναμία κάποιων να το αποκτήσουν.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Θα περίμενα ένας άνθρωπος, που γράφει σε ένα αυτοκινητικό φόρουμ, να το θεωρεί αυτό ως δεδομένο.Eδω να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω φίλε μου....Ζημιογόνα είναι ολα τα αυτοκίνητα με τις εκπομπές ρύπων τους στο περιβάλλον, την επιβάρυνση αυτού, οπως επίσης είναι και υπεύθυνα για (λίγους ίσως) θανάτους ηλικιωμένων συνήθως ανθρώπων κατα τους καλοκαιρινούς-θερμούς μήνες.(στις μεγαλουπόλεις ανα τον κόσμο εννοώ, κι οχι απαραίτητα μόνο στην Ελλάδα.)Σ' αυτό αν προσθέσουμε και ακόμα ενα γεγονός, το αυτοκίνητο αποδεικνύεται ακόμη πιο ζημιογόνο αν οχι καταστρεπτικό.Αν σήμερα οι κάτοικοι της Κίνας, της Ινδίας και της Αφρικής είχαν οσα αυτοκίνητα έχουμε εμεις (2 και 3, σε 4μελείς οικογένειες) και αυξανονταν με το ρυθμό που αυτό συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, τότε η ζωή στον πλανήτη μας ισως και να ηταν τελείως διαφορετική.(για να μη πω οτι δε θα υπήρχε καν και φανώ υπερβολικός....)Αρα το αυτοκινητο (με τη σημερινή του μορφή) δεν είναι καταστρεπτικό, χάρη στην αδυναμία κάποιων να το αποκτήσουν.
Σωστά και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο θεσπίστηκαν οι 'αυστηροί' ευρωπαικοί κανονισμοί περί εκπομπής καυσαερίων και γι' αυτό το λόγο σπαταλώνται δισεκατομμύρια για τη διεξαγωγή ερευνών για την εξέλιξη των αποκαλούμενων 'καθαρών' αυτοκινήτων. Αν δεν υφίσταντο κανονισμοί δε νομίζω πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα είχαν κάποια ιδιαίτερη όρεξη να επενδύσουν πάνω σε κάτι το οποίο δε θα τους επέφερε κέρδη ή σε κάτι το οποίο δε θα τους είχε -καλώς ή κακώς δεν ξέρω, σκέψου μόνος σου- επιβληθεί.
Όσο για την 'άλλη' επικινδυνότητα των αυτοκινήτων συμφωνώ απόλυτα με τον 'Pai Mei'. Η επικινδυνότητα μιας μηχανικής διάταξη της οποίας οι αντιδράσεις εξαρτώνται κατά 100% από τις εντολές που της δίνει ο άνθρωπος ο οποίος τη χειρίζεται, εξαρτάται και αυτή με τη σειρά της από τον άνθρωπο. Απλούστατα διότι τον απόλυτο έλεγχο έχει ο άνθρωπος εφόσον βέβαια δεν είναι αρκετά ανόητος ώστε ειθελλημένα να υπερβεί τους φυσικούς νόμους. Κατά βούληση λοιπόν επικίνδυνο το αυτοκίνητο εκτός βέβαια της περιπτώσεως όπου όπως χαρακτηριστικά λέμε 'αυτός δεν οδηγεί το αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο οδηγεί αυτόν'.
Ποια η σχέση με την αποδεδειγμένη και ανεξάρτητη από οποιoνδήποτε παράγοντα επικινδυνότητα του καπνίσματος; -
Eδω να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω φίλε μου....Ζημιογόνα είναι ολα τα αυτοκίνητα με τις εκπομπές ρύπων τους στο περιβάλλον, την επιβάρυνση αυτού, οπως επίσης είναι και υπεύθυνα για (λίγους ίσως) θανάτους ηλικιωμένων συνήθως ανθρώπων κατα τους καλοκαιρινούς-θερμούς μήνες
Έβαλα το ζημιογόνα σε εισαγωγικά ακριβώς για να μην υπάρξει παρανόηση spartan.
'Ζημιογόνα' ως προς την πρόκληση ατυχήματος.
Κανείς δε διαφωνεί για τη ρύπανση, η οποία είναι όμως αναγκαίο κακό.
Χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για να μεταφερθούμε. Και η τεχνολογία προοδεύει στο θέμα των εκπεμπομένων ρύπων.Το κάπνισμα είναι μη αναγκαίο κακό.
Μιας και το προηγούμενο θέμα το ψιλοεξαντλήσαμε και αφού το ανέφερες να σε ενημερώσω ότι στην Αγγλία οι νέοι κάτω από μια ηλικία (νομίζω 26, αλλά δεν παίρνω και όρκο) πληρώνουν πολύ περισσότερα ασφάλιστρα σε σύγκριση με μεγαλύτερης ηλικίας οδηγούς γιατί οι στατιστικές έχουν δείξει ότι προκαλούν περισσότερα ατυχήματα. Επίσης πληρώνουν περισσότερα στις ασφαλιστικές οι κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλης ιπποδύναμης σύμφωνα πάντα με το παραπάνω σκεπτικό.
Τα πισωκίνητα αυτοκίνητα δεν έχει αποδειχτεί (στατιστικά πάντα) ότι εμπλέκονται σε περισσότερα ατυχήματα από τα εμπροσθοκίνητα. Όταν συμβεί αυτό να είσαι βέβαιος ότι θα υπάρξει η ανάλογη επιβάρυνση. Όσον αφορά αυτούς που κάνουν extreme sports, ορισμένες εταιρίες απαιτούν (ιδιαίτερα από υψηλόβαθμα και πολύτιμα) στελέχη να μην κάνουν τέτοιες δραστηριότητες.
Γνωρίζω ότι ισχύει αυτό το φορολογικό καθεστώς στην Αγγλία.
Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι με βρίσκει και σύμφωνο.
Διότι, χάρη σε ένα ποσοστό έτσι κι αλλιώς απρόσεκτων οδηγών -ό,τι κι αν οδηγούν- η φορολόγηση επιβαρύνει το σύνολο των αγοραστών αυτών των αυτοκινήτων! Σου φαίνεται αυτό λογικό;Δε σημαίνει ότι κάθε φορολογική επιβάρυνση είναι δικαιολογημένη. Αλίμονο!
Να σας το θέσω αλλιώς.
Ας πούμε ότι σας έβαζε το κράτος ένα καινούργιο φόρο, που θα τον ονόμαζε 'ειδικός φόρος τοξικών ουσιών', και θα τον πληρώνατε κάθε χρόνο στην εφορία.
Ο φόρος αυτός θα αποσκοπούσε στην κάλυψη των εξόδων για την αποτοξίνωση και επανένταξη των τοξικομανών στην κοινωνία.
Σας φαίνεται λογικό; Σκεφτείτε πριν απαντήσετε...Εμένα, μου φαίνεται παράλογο να επιβάλλεις φόρο για να καλύψεις τα έξοδα νοσηλείας ενός ανθρώπου, που ο ίδιος **έχει επιλέξει **να αυτοκαταστρέφεται!
Αν τα ναρκωτικά ήταν ελεύθερα στην διακίνηση και την χρήση τους, το πιο λογικό θα ήταν ο φόρος αυτός να προστίθεται κατευθείαν στο προιόν και να ενσωματώνεται στην τιμή πώλησής του. Έτσι ο αγοραστής θα πλήρωνε αυτός και μόνο το φόρο, που θα πήγαινε για την μελλοντική ιατροφαρμακευτική περίθαλψή του.
Αυτό ακριβώς πρότεινα και για τα τσιγάρα.
Επιπλέον φόρος στο ίδιο το προιόν. -
προς Kyan
ειτε σου αρεσει ειτε οχι (ουτε εμενα μου αρεσει) η ανθρωπινη ζωη εχει κοστολογηθει (και φυσικα κατηγοριοποιηθει η αξια της, αμα τρακαρει ενας βουλευτης με εναν ανεργο πανω σε παπακι, ιδια φροντιδα θα λαβουν? ποιον θα τρεξουν να φροντισουν πρωτα, ανεξαρτητως σοβαροτητας?), εδω και πααααααααρα πολλα χρονια. Κατσε να το ψαξεις λιγο και θα δεις.
απλο παραδειγμα:
ασθενης εχει 10% πιθανοτητα να επιβιωσει αμα κανει μια εγχειρηση που κοστιχει 50 εκατομυρια. Θα δεχτει να τον καλυψει το ταμειο του? Ας γελασω...θες πιο συνθετο παραδειγμα? Αμα εχεις δει το Fight Club και θυμασαι πως αποφασιζει η εταιρεια του Edward Norton αν θα κανει ανακληση για πιθανες επικινδυνες βλαβες, δεν ηταν ανεκδοτο. Η πραγματικοτητα ειναι. Αν δεν το εχεις δει, να στην περιγραψω.
gc60
απαντηση: δεν θα πας εξω να καπνισεις και να σε περιμενω, θα σβησεις ΤΩΡΑ το τσιγαρο σου και θα κανεις την δουλεια σου, αλλιως τηλεφωνακι, αστυνομια, μαρτυρες οι πελατες, και τρελλο γαμ...σι σε εσενα και τον διευθυντη σου. -
**Σοβαρολογείς; **
Η χρήση του αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως ιπποδύναμης, έγκειτα αποκλειστικά στη σύνεση, την ωριμότητα και τις ικανότητες του οδηγού του.
Θα περίμενα ένας άνθρωπος, που γράφει σε ένα αυτοκινητικό φόρουμ, να το θεωρεί αυτό ως δεδομένο.Κι εγώ θα περίμενα να καταλάβεις ότι χρησιμοποίησα την υπερβολή για να καταρρίψω το συλλογισμό σου και ότι δεν πιστεύω αυτά που πρότεινα.
Και να σου πω κάτι; Στατιστικά, όσο και να μην το θέλεις έχεις πιθανότητα να προκαλέσεις τροχαίο και να κάνεις ζημιά στον εαυτό σου και σε άλλους όσο συνετός, ώριμος και ικανός και να είσαι γιατί πολύ απλά κανείς δεν είναι τέλειος. Και οι πιθανότητες αυξάνονται με τα χιλιόμετρα που κάνεις.
Με την έξτρα φορολόγηση στα τσιγάρα, το κέρδος θα ήταν διπλό:
Και περισσότερα έσοδα στο κράτος, που με μία σωστή διαχείριση θα ωφελούσαν όλους μας και τους ίδιους τους καπνιστές, και θα αποτρέπονταν οι δυνητικοί καπνιστές να αρχίσουν το κάπνισμα λόγω αυξημένου κόστους.
Και όσοι κάπνιζαν, και δεν μπορούσαν να το κόψουν, θα είχαν έναν παραπάνω λόγο.Κατ'αρχήν οι φόροι στα τσιγάρα είναι ήδη πάρα πολλοί. Κατά δεύτερον, όπως ειπώθηκε δεν είναι απαραίτητο ένας καπνιστής να πεθάνει από καρκίνο οπότε δεν έχει λογική να ζητάς προκαταβολικά από κάποιον να πληρώσει επειδή ενδέχεται να επιβαρύνει οικονομικά το κράτος. Θα σου άρεσε κάποιος να κρατάει αρχείο με τις περιπτώσεις που έχεις αρρωστήσει και όσο αυξάνονται αυτές να τρως 'μάλους' στις εισφορές σου προς το ταμείο σου; Ή να παρακολουθεί πότε βγαίνεις στο δρόμο με βρεγμένα μαλλιά και να σε χαρατσώνει για κάθε φορά επειδή αυξάνεις συνειδητά τις πιθανότητες να αρρωστήσεις;
Όσο για τις πρακτικές των ασφαλιστικών εταιρειών αρνούμαι έστω και να τις σχολιάσω.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κι εγώ θα περίμενα να καταλάβεις ότι χρησιμοποίησα την υπερβολή για να καταρρίψω το συλλογισμό σου και ότι δεν πιστεύω αυτά που πρότεινα.Και να σου πω κάτι; Στατιστικά, όσο και να μην το θέλεις έχεις πιθανότητα να προκαλέσεις τροχαίο και να κάνεις ζημιά στον εαυτό σου και σε άλλους όσο συνετός, ώριμος και ικανός και να είσαι γιατί πολύ απλά κανείς δεν είναι τέλειος. Και οι πιθανότητες αυξάνονται με τα χιλιόμετρα που κάνεις.
Αγαπητέ Κyan δεν είναι στις προθέσεις μου να αντιδικώ μαζί σου χωρίς λόγο. Και με κανέναν.
Κατάλαβα ότι αυτά, που έγραψες είχαν ειρωνικό ύφος, και ότι δεν τα πίστευες (για αυτό δεν ήμουν και τόσο σίγουρος για να είμαι ειλικρινής), άλλωστε σου απάντησα πάνω σε αυτό:Ως προς το ειρωνικό μέρος της απάντησής σου:
Γράφεις παρακάτω:
Κατά δεύτερον, όπως ειπώθηκε δεν είναι απαραίτητο ένας καπνιστής να πεθάνει από καρκίνο οπότε δεν έχει λογική να ζητάς προκαταβολικά από κάποιον να πληρώσει επειδή ενδέχεται να επιβαρύνει οικονομικά το κράτος.
Aπαραίτητο δεν είναι, αλλά οι πιθανότητες αυξάνονται δραματικά.
Αυτό, που πρότεινα δεν είναι παράλογο.
Αγοράζεις και χρησιμοποιείς ένα προιόν, που βλάπτει -αναμφίβολα- την υγεία σου. Και μην πας μακριά (καρκίνος), υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα, που ταλαιπωρούν τους καπνιστές, άσθμα, κλπ.Γιατί να επιβαρύνονται τα κρατικά ταμεία, και όλοι εκείνοι, που δεν καπνίζουν, με ένα κόστος, που βρε αδερφέ, δεν πάει στα παιδιά που πεινάνε, ούτε στους άστεγους, ούτε στους ανάπηρους αλλά στους καπνιστές, που οι ίδιοι - το ξανατονίζω- με δική τους θέληση βλάπτουν την υγεία τους (και πολλές φορές και την υγεία των άλλων).
Τι πιο λογικό, από το να αναλάβουν οι ίδιοι το κόστος;
Δε θυμάμαι πόσο έχουν πάει τα τσιγάρα στην Ελλάδα (γύρω στα 3ευρώ, 2,5;) αλλά νομίζω ότι είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη.
-
Δε θυμάμαι πόσο έχουν πάει τα τσιγάρα στην Ελλάδα (γύρω στα 3ευρώ, 2,5;) αλλά νομίζω ότι είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη.όχι ακριβώς. Είναι πάνω κάτω στα ίδια με Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τσεχία, πρώην γιουγκοσλαβικές, Ουγγαρία και δεν θυμάμαι πού αλλού.
Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και λοιπές βόρειες χώρες, μπορεί να το είχα κόψει τόσο ακριβά που είναι. πχ. Γαλλία, 4 ευρώ τα ντόπια και 4,5 τα εισαγόμενα
Δεν θυμάμαι καθόλου τι παίζει σε Ελβετία, Αυστρία.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ