-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μια ερώτηση προς τους καπνιστές του forum: Καπνίζετε όταν μπαίνετε στο ασανσέρ;
Φυσικα και οχι!
Ουτε στο αμαξι, ουτε σε κλειστους χωρους γενικοτερα...Μπορει να ειμαι καπνιστης αλλα δε μπορω τον καπνο...
Ακομα και τωρα που γραφω (και καπνιζω) εχω την πορτα ελαφρα ανοικτη...Έτσι και εγώ.Και δεν καπνίζω μέσα στο σπίτι.
-
Δημοσιεύτηκε στο forum του snowclub
Ο χρήστης Pefto_kai_Matheno έγραψε:
ερώτηση κοπέλας σε ενδιαφέρουσα σε υπεύθυνο στην Φτερολακα-κάθομαι σε χώρο μη καπνιστών και όλοι γύρω μας καπνίζουν , μπορείτε να κάνετε κατι (ισως μια παρατηρηση ? )
- μπα είπαμε να το κάνουμε αθλητικό κέντρο και να επιτρέπεται παντού το κάπνισμα
-
Φαίνεται ότι τα μικρά μαγαζιά θα έχουν την επιλογή να είναι μόνο για καπνίζοντες. Άρα δεν θα υπάρχει ούτε ένα μικρό μαγαζί που να είναι μόνο για μη καπνίζοντες.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δημοσιεύτηκε στο forum του snowclubερώτηση κοπέλας σε ενδιαφέρουσα σε υπεύθυνο στην Φτερολακα
-κάθομαι σε χώρο μη καπνιστών και όλοι γύρω μας καπνίζουν , μπορείτε να κάνετε κατι (ισως μια παρατηρηση ? )
- μπα είπαμε να το κάνουμε αθλητικό κέντρο και να επιτρέπεται παντού το κάπνισμα
Γιατί; Εγώ το βρίσκω πολύ έξυπνο (την κίνηση του μαγαζάτορα, όχι το ότι στο 'αθλητικό κέντρο' επιτρέπεται το κάπνισμα,ενώ στα απλά μαγαζιά όχι)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φαίνεται ότι τα μικρά μαγαζιά θα έχουν την επιλογή να είναι μόνο για καπνίζοντες. Άρα δεν θα υπάρχει ούτε ένα μικρό μαγαζί που να είναι μόνο για μη καπνίζοντες.Από όσο ξέρω, στις χώρες τις ΕΕ που έχει εφαρμοστεί ο νόμος δεν υπάρχουν μαγαζιά 'όλο για καπνίζοντες'. Το μόνο που έχω δει είναι μεγάλα κυρίως εστιατόρια με μικρό κλειστό χώρο για καπνίζοντες.
Τελικά αν ισχύσει αυτό που γράφεις θα είμαστε οι πρώτη χώρα που θα ξεφτιλίσει το νόμο και σιγά-σιγά θα γίνουμε γνωστοί στην Ευρώπη σαν καπνιστικός παράδεισος και θα προσελκύουμε τσιγαροτουρισμό. Μπορούμε μάλιστα να ανοίξουμε και κοφι-σοπς με σήμα το χρυσό φύλλο του καπνού, να μπαίνει μέσα ο τουρίστας να καπνίζει χωρίς να κρύβεται από την αστυνομία. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Φαίνεται ότι τα μικρά μαγαζιά θα έχουν την επιλογή να είναι μόνο για καπνίζοντες. Άρα δεν θα υπάρχει ούτε ένα μικρό μαγαζί που να είναι μόνο για μη καπνίζοντες.
Από όσο ξέρω, στις χώρες τις ΕΕ που έχει εφαρμοστεί ο νόμος δεν υπάρχουν μαγαζιά 'όλο για καπνίζοντες'. Το μόνο που έχω δει είναι μεγάλα κυρίως εστιατόρια με μικρό κλειστό χώρο για καπνίζοντες.
Τελικά αν ισχύσει αυτό που γράφεις θα είμαστε οι πρώτη χώρα που θα ξεφτιλίσει το νόμο και σιγά-σιγά θα γίνουμε γνωστοί στην Ευρώπη σαν καπνιστικός παράδεισος και θα προσελκύουμε τσιγαροτουρισμό. Μπορούμε μάλιστα να ανοίξουμε και κοφι-σοπς με σήμα το χρυσό φύλλο του καπνού, να μπαίνει μέσα ο τουρίστας να καπνίζει χωρίς να κρύβεται από την αστυνομία.Οντως. Για να γίνει μαγαζί για καπνίζοντες, πρεπει να γίνει λέσχη, δλδ με μέλη κλπ.
Κάτι τέτοιο προσπαθούν να κάνουν εδώ απ ότι έχω καταλάβει. -
Αν θυμάμαι καλά, ο νόμος προβλέπει ότι καταστήματα με εμβαδόν μέχρι ενός ορίου (καμιά 70τμ ) θα μπορεί ο ιδιοκτήτης να τα χαρακτηρίσει καπνιστών ή μη.
-
Στη Γερμανία (Βερολίνο δλδ) μια χαρά καπνίζεις σε μαγαζιά. Δεν υπάρχει κάποιου είδους καθολική απαγορεύση.
Σε ορισμένα εστιατόρια (π.χ. αυτό του Bundestag) που το καλοκαίρι έχουν τραπέζια σε ανοιχτό χώρο για τους καπνίζοντες και στον κλειστό απαγορεύεται, το χειμώνα (ή όποιες μέρες δεν έχει καλό καιρό) επιτρέπεται και στον κλειστό. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά, ο νόμος προβλέπει ότι καταστήματα με εμβαδόν μέχρι ενός ορίου (καμιά 70τμ ) θα μπορεί ο ιδιοκτήτης να τα χαρακτηρίσει καπνιστών ή μη.Με μια αναζήτηση στο google βρήκα πολλές αναφορές σε blogs & forum στο όριο των 70τμ αλλά καμία σε ενημερωτική (in.gr, kathimerini.gr, κτλ) ιστοσελίδα.
-
Ν. 3730/2008
Άρθρο 2
Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού-
Από τη δημοσίευση του παρόντος απαγορεύεται:
α) η πώληση προϊόντων καπνού σε ανηλίκους και από ανηλίκους,
β) η τοποθέτηση προϊόντων καπνού σε προθήκες καταστημάτων, εξαιρουμένων των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών, των περιπτέρων και των καταστημάτων που πωλούν αποκλειστικά προϊόντα καπνού,
γ) η κατασκευή, προβολή, εμπορία και πώληση αντικειμένων που έχουν την εξωτερική μορφή προϊόντων καπνού, καθώς και το ηλεκτρονικό τσιγάρο με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου,
δ) η διαφήμιση και πώληση προϊόντων καπνού σε χώρους Υπηρεσιών Υγείας και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και στα κυλικεία των Ιδρυμάτων και των Υπηρεσιών αυτών,
ε) η πώληση προϊόντων καπνού και το κάπνισμα σε χώρους παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και παιχνιδιών τεχνητής νοημοσύνης και
στ) η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων. -
Απαγορεύεται από τη δημοσίευση του παρόντος, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: (α) κάθε συνοδευτική ένδειξη σε συσκευασίες προϊόντων καπνού, καθώς και κάθε μορφή διαφημιστικής προβολής ή καταχώρισης, σύμφωνα με τις οποίες η χρήση των προϊόντων καπνού εμφανίζει μειωμένο κίνδυνο για την υγεία και (β) η κυκλοφορία προϊόντων, που διατίθενται για τη διακοπή του καπνίσματος. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χορήγηση της έγκρισης.
-
Μετά την πάροδο έτους από τη δημοσίευση του παρόντος απαγορεύεται η πώληση προϊόντων καπνού με μηχανήματα αυτόματης πώλησης, καθώς και η πώληση μεμονωμένων σιγαρέτων ή σιγαρέτων σε συσκευασία μικρότερη των είκοσι τεμαχίων.
-
Απαγορεύεται η δωρεάν διανομή προϊόντων καπνού. [σημ. με τις μλκίες σας θα εξαφανιστούν και τα promotion girls ]
-
Στους χώρους πώλησης προϊόντων καπνού αναρτάται σε εμφανές σημείο ένδειξη σχετικά με την απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού σε ανηλίκους.
Άρθρο 3
Απαγόρευση χρήσης προϊόντων καπνού-
Εκτός από όσες απαγορευτικές ή περιοριστικές διατάξεις ισχύουν και εφαρμόζονται ήδη, απαγορεύεται πλήρως, από 1ης Ιουλίου 2009, το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους: (α) σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προβλεφθούν για τους καπνιστές από την κατά περίπτωση αρμόδια αρχή ή όργανο, σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου, καθώς και των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού, (β) σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης κατά την έννοια των διατάξεων των άρθρων 5, 37, 38, 39, 40 και 41 της υπ’ αριθμ. Α1β/8577/1983 Υγειονομικής Διάταξης (ΦΕΚ 526 Β΄), εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων, (γ) στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, (δ) στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προσδιοριστούν για τους καπνιστές, (ε) στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, (στ) στα παντός είδους κυλικεία, (ζ) στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δύναται να υπάγονται και άλλοι χώροι στην απαγόρευση του παρόντος άρθρου.
-
Μετά τη θέση σε ισχύ της απαγόρευσης της προηγούμενης παραγράφου, στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, δύνανται να διαμορφωθούν χώροι καπνιζόντων που διαχωρίζονται από την υπόλοιπη αίθουσα και έχουν ειδικές εγκαταστάσεις εξαερισμού. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εκδίδεται μετά από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων από τον Καπνό και Αλκοόλ του άρθρου 5 παράγραφος 1 του παρόντος, εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παροχή, από την αρμόδια διεύθυνση του οικείου δήμου, της άδειας διαμόρφωσης και λειτουργίας χώρου καπνιζόντων, καθώς και την ανάκλησή της.
-
Ειδικά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εμβαδού έως 70 τ.μ., της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, χαρακτηρίζονται με απόφαση του ιδιοκτήτη τους, που θα ενσωματώνεται στην άδεια λειτουργίας τους, ως καταστήματα αποκλειστικά για καπνίζοντες ή μη καπνίζοντες. Με νεότερη αίτηση του ιδιοκτήτη, δύναται να τροποποιηθεί, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο χαρακτηρισμός αυτός. [ ]
Άρθρο 4
Ρύθμιση για τα αλκοολούχα ποτάΑπαγορεύεται σε ανηλίκους η είσοδος και παραμονή, καθώς και η οποιασδήποτε μορφής απασχόληση σε κέντρα διασκεδάσεως και αμιγή μπαρ, καθώς και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε όλα τα δημόσια κέντρα, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών εκδηλώσεων.
είχε ξαναμπεί λίγες σελίδες πριν.
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Από όσο ξέρω, στις χώρες τις ΕΕ που έχει εφαρμοστεί ο νόμος δεν υπάρχουν μαγαζιά 'όλο για καπνίζοντες'. Το μόνο που έχω δει είναι μεγάλα κυρίως εστιατόρια με μικρό κλειστό χώρο για καπνίζοντες.
Τελικά αν ισχύσει αυτό που γράφεις θα είμαστε οι πρώτη χώρα που θα ξεφτιλίσει το νόμο και σιγά-σιγά θα γίνουμε γνωστοί στην Ευρώπη σαν καπνιστικός παράδεισος και θα προσελκύουμε τσιγαροτουρισμό. Μπορούμε μάλιστα να ανοίξουμε και κοφι-σοπς με σήμα το χρυσό φύλλο του καπνού, να μπαίνει μέσα ο τουρίστας να καπνίζει χωρίς να κρύβεται από την αστυνομία.Οντως. Για να γίνει μαγαζί για καπνίζοντες, πρεπει να γίνει λέσχη, δλδ με μέλη κλπ.
Κάτι τέτοιο προσπαθούν να κάνουν εδώ απ ότι έχω καταλάβει.Εδώ και 7 μήνες ισχύει ο νόμος αυτός στη Γερμανία. Τα κλαμπ και οι μπυραρίες, σε ποσοστό 80% μετατράπηκαν σε 'raucherclubs', δλδ κλαμπ για καπνίζοντες. μια φορά που πάτησα το πόδι μου εκεί μέσα, δεν μπόρεσαν να αναπνεύσω... μία άλλη φορά μου έδωσαν να υπογράψω υπεύθυνη δήλωση με όνομα, τηλέφωνο κτλ ότι δέχομαι να βρίσκομαι σε χώρο καπνιζόντων.
-
Πιστεύω ότι το κάπνισμα πρέπει να επιτρέπεται σε μπαρ και καφετερίες αλλά να υπάρχει υποχρέωση για επαρκή αερισμό ώστε ο καπνός να μην υπερβαίνει κάποια όρια.
Οι υπηρεσίες που αδειοδοτούν τα εν λόγω καταστήματα θα εγκαθιστούν σφραγισμένους ανιχνευτές καπνού, οι οποίοι θα ελέγχονται σε τακτά διαστήματα για υπέρβαση του ορίου. Τα πρόστιμα θα είναι τέτοια ώστε η εγκατάσταση συστήματος αερισμού να είναι συμφέρουσα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πιστεύω ότι το κάπνισμα πρέπει να επιτρέπεται σε μπαρ και καφετερίες αλλά να υπάρχει υποχρέωση για επαρκή αερισμό ώστε ο καπνός να μην υπερβαίνει κάποια όρια.Οι υπηρεσίες που αδειοδοτούν τα εν λόγω καταστήματα θα εγκαθιστούν σφραγισμένους ανιχνευτές καπνού, οι οποίοι θα ελέγχονται σε τακτά διαστήματα για υπέρβαση του ορίου. Τα πρόστιμα θα είναι τέτοια ώστε η εγκατάσταση συστήματος αερισμού να είναι συμφέρουσα.
ΚΙ εγώ αυτής της άποψης είμαι. Ότι τεχνικά γίνεται.
Άλλα όπου υπάρχει 'νύχτα' και 'πρόστιμα' στην ίδια πρόταση, απλώς κάνει... evaluate to false η λογική πρόταση.
Χτίζουν μαγαζιά πάνω σε παραλίες, που κανονικά θα έπρεπε να τους τα κατεδαφίσουν. Αντ'αυτού όχι μόνο δεν κατεδαφίζονται αλλά είναι και τα πιο In μαγαζιά της πόλης.
Χτίζουν μαγαζιά που δεν τηρούν κανένα κανόνα ασφαλείας περί δυνατοτήτων εκκένωσης. Στ@@ τους, ας ψοφήσουν όλοι σα τα ποντίκια αν γίνει κάτι.Δυστυχώς η 'νύχτα' δεν αγγίζεται από πρόστιμα.
-
Για καθίστε, να το καταλάβω: δηλαδή, με το νέο νόμο, θα επιτρέπεται το κάπνισμα (υπό κάποιες προϋποθέσεις, έστω) σε μαγαζια μικρού εμβαδού, αλλά σε μεγάλα όχι, σωστά? Περιμένουμε δηλαδή, από 1.7.2009 να έχουμε 'καπνιστικά' μπαράκια, καφενεία, κ.ο.κ. αλλά άκαπνα μπουζούκια, 'μεγάλες πίστες' και 'mega clubs' ??????. Να το δώ αυτό και τι στον κόσμο: χαρμανιασμένους μπουζουκόβιους με Nicorette και τον Gonidis να 'τραγουδάει' σε καταγώγια των 25 τ.μ., μπας και σωσει την πελατεία του Εναλλακτικά βέβαια, θα μπορούσαν οι μπουζουκομαγαζάτορες να φτιάξουν γυάλινα smokers' cabins και η φίρμα του μαγαζιού να περνάει από αυτά για πριβέ σόου. Χμ...
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Για καθίστε, να το καταλάβω: δηλαδή, με το νέο νόμο, θα επιτρέπεται το κάπνισμα (υπό κάποιες προϋποθέσεις, έστω) σε μαγαζια μικρού εμβαδού, αλλά σε μεγάλα όχι, σωστά? Περιμένουμε δηλαδή, από 1.7.2009 να έχουμε 'καπνιστικά' μπαράκια, καφενεία, κ.ο.κ. αλλά άκαπνα μπουζούκια, 'μεγάλες πίστες' και 'mega clubs' ??????. **Να το δώ αυτό και τι στον κόσμο: χαρμανιασμένους μπουζουκόβιους με Nicorette και τον Gonidis να 'τραγουδάει' σε καταγώγια των 25 τ.μ., μπας και σωσει την πελατεία του ** Εναλλακτικά βέβαια, θα μπορούσαν οι μπουζουκομαγαζάτορες να φτιάξουν γυάλινα smokers' cabins και η φίρμα του μαγαζιού να περνάει από αυτά για πριβέ σόου. Χμ... -
Koiτα που θ' αλλάξουμε γούστα.
Θα φύγουμε απ' τα μπαράκια και θα πηγαίνουμε στις σκυλο-πιστες. -
Λοιπόν, αποφάσισα να κάνω πάλι μια προσπάθεια, πιο δυνατά όμως αυτή τη φορά:
- Κατέβασα και εγκατέστησα σε PC και σε laptop ένα προγραμματάκι το 'Αντικαπνιστικός Μετρητής'
- Κατάφερα και βρήκα και αγόρασα ένα πακέτο από τα τσιγάρα με τα οποία ξεκίνησα και λέω να
'κλείσω' την καριέρα μου ως καπνιστής με αυτά (John Player Special) - Ψάχνω να βρω ένα τρόπο να κρατήσω το τελευταίο τσιγάρο (ή την τελευταία γόπα ) έτσι ώστε
όταν μου έρχεται η επιθυμία να το βλέπω και να λέω 'αυτό ήταν το τελευταίο'. Ιδέες προς το παρόν
είναι να το 'πρεσάρω' ανάμεσα σε 2 κομμάτια είτε plexiglass είτε γυαλιού - Γράφω το ότι θα ξεκινήσω την προσπάθεια ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ εδώ μέσα, ελπίζοντας ότι
μετά από μήνες και χρόνια θα μπαίνω να βλέπω το μήνυμα μου και θα χαμογελάω
Αυτά ...
-
Double post
-
Εδώ έχουν αρχίσει να συζητάν την άρση της απαγόρευσης σε μπαρ που έχουν σωστό εξαερισμό.
(κάτι που το λέγαμε απ την αρχή)Δεν κατάλαβα τί έλεγε το αρθρο ακριβώς, ίσως ο τάσος που τα μιλάει καλά να μας βοηθήσει
-
Καλή δύναμη
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ