-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ξέρεις πώς αντιμετωπίζονταν οι γυναίκες που κάπνιζαν ΔΗΜΟΣΙΑ κατά την δεκαετία του '30?Ενώ τώρα τα 14χρονα κοριτσάκια που κυκλοφορούν βαμένα σα ρακούν και καπνίζουν δημόσια (δικαίωμά τους βέβαια, όπως και τα πρότυπα που έχουν) όλοι οι 'μάγκες' τα κοιτάνε με θαυμασμό! Σου λέει 'για να βάζει τσιγάρο στο στόμα της η μικρή δε θα λέει όχι και σε άλλα πράγματα.'
Και το ωραίο είναι ότι υποτίθεται πως ξέρουμε περισσότερα τώρα απ' ότι στο παρελθόν για τις συνέπειες του τσιγάρου...
ο προπονητης της Εθνικης ομαδας ποδοσφαιρου της Ιταλια, κατα τη διαρκεια του μουντιαλ'90 είχε ζητήσει από τους παικτες του να περιορίσουν το καπνισμα στα 5 τσιγαρα ημερησιως
Καλά που δεν τους είχε ζητήσει να το αυξήσουν κιόλας!!
(μήπως φοβόταν μην τους βγάλουν ντοπαρισμένους;;!!!)Κάπνισμα και αθλητισμός... Ωραίο ζευγάρι! Βούλωσε τις φλέβες σου, γέμισέ τις με θρόμβους και κουνήσου λίγο να τις ξεμπουκώσεις!!...
-
με αφορμη αυτο το quote των bruce/thevoice,
και επειδη ειναι γιορτες,
σας κανω δωρο το αποκατω 'σεντονακι'
αμα δε βαριεστε, διαβαστε το προσεχτικα..
για το δικο σας καλο ειναι..Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Κάπνισμα και αθλητισμός... Ωραίο ζευγάρι! Βούλωσε τις φλέβες σου, γέμισέ τις με θρόμβους και κουνήσου λίγο να τις ξεμπουκώσεις!!...
**Το κάπνισμα δεν κάνει με τίποτα ωραίο ζευγάρι... **
Αν είχατε την παραμικρή ιδέα για το τι ζημιά προκαλεί το κάπνισμα βάζω στοίχημα ότι πολλοί θα το μείωναν ή θα το έκοβαν τελείως.
μπα, τι λες?
καπνισμα + καρδιακο = love for ever
καπνισμα + καρκινος = love for ever
καπνισμα + εγκεφαλικο = love for ever
καπνισμα + πνευμονικα/αναπνευστικα = love for ever
καπνισμα + βηχας = love for ever
καπνισμα + βρωμερη ανασα = love for everενα πακετο τσιγαρα στερει 4 ωρες απο τη ζωη σου. Θες δε θες.
εγω πχ καπνιζα μεσο ορο 1.5 πακετο.1.5 πακετο την ημερα μας κανει -6 ωρες την ημερα.
πολυ ωραια.. το 6 στο 24 ειναι το 1/41/4 της ζωης μου παει στα σκουπιδια.. οχι καθημερινα... αθροιστικα!
δηλαδη αν ητανε να ζησω μεχρι τα 80,
μαθηματικα θα πεθανω στα 60
αν στα 60, παμε για 45..
αν στα 100, bye-bye στα 75αν ητανε να δω και να χαρω τα εγγονια μου και τα δισεγγονα μου μεχρι τα 25 τους, θα παρω τα @@ μου.
τα ραδικια αναποδα θα βλεπω τα τελευταια 25 χρονια που κανονικα επρεπε να ζησω..
και τα εγγονια μου θα με γνωρισουνε μονο απο φωτογραφιες!ας πιασουμε ενα κομπιουτερακι...
6 ωρες ζωης μειον την ημερα, επι 365 μερες = 2190 ωρες το χρονο.
2190/24 = 91 μερες περιπου.. 3 μηνες (!!??!)
δηλαδη μια εποχη το χρονο λιγοτερη..σα πολυ δεν ειναι?
βεβαια, δεν ειναι απλως οτι θα ζησω 25 χρονια λιγοτερο (!!!!)
ειναι και ΠΩΣ θα τα ζησω αυτα..αντι να εχω υγεια, θα εχω αναπνευστικα/πνευμονικα,
τρομερες ευαισθησιες που κανονικα ΟΥΤΕ ζωγραφιστες δεν θα τις ηξερα,
ο,τι προδιαθεση για καρκινο εχω θα μου την μπουσταρει Χ100,
και βεβαια οπως ειπαμε πιο πανω, το νο.1 λογο για καρδιακο επισοδειο,
και καννα 50% τουλαχιστον αυξηση πιθανοτητων για εγκεφαλικο.αυτο το τελευταιο αρχικα δεν τρομαζει, αλλα αν το μπασεις στην εξισωση με τα καθημερινα αγχη της συγχρονης ζωης, θα διαπιστωσει κανεις οτι ειναι καταλυτακι καλο.
ολα αυτα βεβαια πριν ακομα συμπληρωσω κι αυτη την ερμη την κατα 1/4 κουτσουρεμενη ζωη μου..καποιοι 'οικολογοι' φωναζουνε να μην βγαλω τον καταλυτη απο το αμαξι γιατι θα εκπεμπω αρωματικους υδρογονανθρακες.
οποιος καπνιζει, εισπνεοντας τα χημικα χαρμανια, βαζει μεσα στον οργανισμο του τους αρωματικους υδρογονανθρακες απο μονος του.
ο επομενος που θα μου κανει παραπονα για τον καταλυτη μου ΑΝ ειναι καπνιστης θα παρει τ'@@ μου!τα τσιγαρα πλεον ειναι μυθος οτι σε εθιζουν με την νικοτινη..αυτα πριν 60 χρονια..
σημερα ενα τσιγαρακι περιεχει πανω απο 1000 χημικα συστατικα.
το ΚΑΘΕ ΕΝΑ απο αυτα, ειναι ειδικα ψαγμενο και μελετημενο για να σε κανει να θες να καπνιζεις..
ωραια..
πεθανε με 1000 εθιστικους τροπους!!
α, εχει λεει και καμια 50-150 χημικα συστατικα ακομα, τα οποια ειναι η 'μυστικη φορμουλα' της καθε εταιρειας, και δεν ειναι ανακοινωσιμα
ΒΡΕ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ!!! λεω εγω...σκεφτομαι ποσο με εχει απασχολησει να βαζω παντα καθαρη βενζινη στον κινητηρα του αυτοκινητου μου..
σκεφτομαι μετα τι καυσιμο βαζω στον δικο μου κινητηρα, το σωμα μουποσο μαλακας μπορει να ειναι κανεις ρε παιδια? ποσο?
τοσο πολυ αυτες οι διαφημησεις ειναι που δεν μας αφηνουνε να σκεφτουμε λογικα εστω για 5 λεπτα??οποιος σκεφτει λογικα 5 λεπτα, το'κοψε. μαχαιρι!!! σαν κι εμενα!! βαζω στοιχημα!!
αϊντε καλημερα
και ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!..πλεον, ξερετε πως να το κανετε αυτο..
..εστω και κατα 1/4 πιο πολυ!
...μηπως σας χαριζει κανεις περισσοτερα? -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Αν είχατε την παραμικρή ιδέα για το τι ζημιά προκαλεί το κάπνισμα βάζω στοίχημα ότι πολλοί θα το μείωναν ή θα το έκοβαν τελείως.
Νομίζω πως δεν έχει σχέση η γνώση των συνεπειών με το κάπνισμα. Απλά οι περισσότεροι το ρίχνουν στο 'δεν βαριέσαι...'.
Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται το τεράστιο ποσοστό των γιατρών που καπνίζουν... Δεν έχουν τις συνέπειες πάμπολλες φορές; Δεν έχουν δει φωτογραφίες βλεννογόνου του αναπνευστικού καπνιστή και μη καπνιστή;
Απλά νομίζω πως είναι σαν το ατύχημα...Υποσυνείδητα νομίζει κανείς πως δεν θα πάθει ποτέ. Μόνο που στην περίπτωση αυτή, αντικαταστήστε το ατύχημα με το έμφραγμα...
-
Ενας σημαντικός λόγος που κάποιος καπνίζει είναι και ψυχολογικός!
Γι' αυτό και καπνίζουν γιατροί (όπως λέει και ο charmak).Το ότι καλό είναι να μην καπνίζουμε είναι σίγουρο.
Το ότι το απολαμβανω (πολλές φορές) είναι σίγουρο. Οπως και το ότι καπνίζω (άλλες τόσες) από νεύρα είναι επίσης σίγουρο.Προσπαθώ να μην ενοχλώ τους γύρω μου.
Αλλά απαιτώ και την δυνατότητά μου να κάνω αυτό που μου αρέσει.
Ολοι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Και η ελευθερία του ενός σταματάει εκει που αρχίζει η ελευθερία του άλλου!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ενας σημαντικός λόγος που κάποιος καπνίζει είναι και ψυχολογικός!
Γι' αυτό και καπνίζουν γιατροί (όπως λέει και ο charmak).Το ότι καλό είναι να μην καπνίζουμε είναι σίγουρο.
Το ότι το απολαμβανω (πολλές φορές) είναι σίγουρο. Οπως και το ότι καπνίζω (άλλες τόσες) από νεύρα είναι επίσης σίγουρο.Προσπαθώ να μην ενοχλώ τους γύρω μου.
**Αλλά απαιτώ και την δυνατότητά μου να κάνω αυτό που μου αρέσει.
Ολοι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Και η ελευθερία του ενός σταματάει εκει που αρχίζει η ελευθερία του άλλου!**
Δράττομαι της ευκαιρίας να καταθέσω τις απόψεις μου απ' το εξής:
(Δεν ξέρω τι έχει γραφτεί παραπάνω)
Απαιτείς τη δυνατότητά σου να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Σωστά και το σέβομαι! Ταυτόχρονα, γιατί δεν σέβεσαι (όχι προσωπικά εσύ, ο κάθε καπνιστής) και τη δική μου δυνατότητα να κάνω αυτό που μου αρέσει;
Εγώ σέβομαι την ανάγκη σου να καπνίσεις. Εσύ γιατί δεν σέβεσαι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου να ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΣΩ;
Είμαστε παρέα σε ένα μαγαζί. Γιατί να σεβαστώ εγώ το δικαίωμά σου να καπνίσεις και όχι εσύ το δικαίωμά μου να μην καπνίσω; Θα μου πεις, αυτό το ρυθμίζει η παρέα! Η παρέα λοιπόν, θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά της το καπνίζεις, ενώ εγώ δεν μπορώ να διεκδικήσω το δικό μου, παρά μόνο αν... αλλάξω παρέα!
Αντιγράφω και τονίζω:
Ολοι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Και η ελευθερία του ενός σταματάει εκει που αρχίζει η ελευθερία του άλλου!
Αλλά νομίζω ότι η ελευθερία μου περιορίζεται όταν αναγκάζομαι να αναπνέω τον καπνό του τσιγάρου! Και όταν μάλιστα ο νόμος είναι με το μέρος μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθώ να αποτελώ περιθωριοποιημένη μειονότητα!!!
Νομίζω ότι η θέση μου είναι σαφής!
Χωρίς διάθεση προσωπικής επίθεσης προς τον koyk, αξιοποίησα μία δημοσίευσή του για να απαντήσω με την ασφάλεια που μου δίνει η σοβαρότητά του ως άνθρωπος, ότι δεν θα ξεκινήσει καυγάς!
-
Κατ' αρχήν, κανένα πρόβλημα! Κουβέντα κάνουμε!
Μα nasos79, αυτό είπα. Οτι πρεπει να υπάρχει σεβασμός και από τις δύο πλευρές.
Γιατι θεωρείς αυτονόητο ότι σε ένα μέρος θα καπνίσει κάποιος από την παρέα αν κάποιος άλλος ενοχλείται?
Το σωστό θα είναι να μην καπνίσει. Η να βγει έξω για να καπνίσει. -
Επίσης εκτός απο αυτά που λέει ο Petran το κάπνισμα προκαλεί και προβλήματα στο στομάχι,αφού με το σάλιο όλες οι βρωμερές ουσίες του τσιγάρου καταλήγουν στο στομάχι...
Άσχετο με το θέμα αλλά παρόμοιες καταστροφικές συνέπεις με το κάπνισμα έχει και η υπερκατανάλωση ζάχαρης...
Δεν είναι μόνο ο διαβήτης που οι περισσότεροι νομίζουν.
Δεκάδες ασθένειες σχετίζονται άμεσα με τη ζάχαρη.
Και δυστυχώς όλα τα βιομηχανοποιημένα προιόντα έχουν πολύ πολύ ζάχαρη.
Απο το ψωμί εώς τα λουκάνικα...
Γι'αυτό καλό είναι να προσέχουμε και απο εκεί.. -
Πριν μερικες εβδομαδες σε καποιο καναλι ειχαν καλεσμένο το γνωστο καρδιοχειρουργο Σπυρου.... οση ωρα μιλαγε στο παραθυρο ,ειχε ντουμανιασει το πλανο, με δυσκολια τον εβλεπες.
Τι θελω να πω ...δεν ειναι αγνοια κινδυνου, οπως καποιοι ειπαν, απλα μια συνηθεια που δεν κοβεται ευκολα
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Επίσης εκτός απο αυτά που λέει ο Petran το κάπνισμα προκαλεί και προβλήματα στο στομάχι,αφού με το σάλιο όλες οι βρωμερές ουσίες του τσιγάρου καταλήγουν στο στομάχι...Άσχετο με το θέμα αλλά παρόμοιες καταστροφικές συνέπεις με το κάπνισμα έχει και η υπερκατανάλωση ζάχαρης...
Το γενικεύω λιγάκι:
τι πιστεύετε? Αξίζει τον κόπο να κάνεις προσπάθεια να μείνεις μακρυά από κάποιες απολαύσεις της ζωής που κάνουν λιγότερο ή περισσότερο κακό στην υγεία? Να ζήσεις μια ας την πούμε 'αποστειρωμένη από το κακό' ζωή?
Αποδίδει σαν στάση ζωής? Ή αυτά που σου στερεί είναι περισσότερα από το καλό που σου κάνει?
Αν γίνει γόνιμη συζήτηση πάνω σε αυτό, θα την διαχωρίσω από το παρόν τόπικ.
-
Πριν από πολλές σελίδες είχα γράψει κάτι και πιστεύω ότι πρέπει να αποτελεί την βάση της συζήτησης μας.
Ο καπνιστής **έχει **την επιλογή να μην καπνίσει σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
Ο μη καπνιστής δεν έχει την επιλογή να μην αναπνέει.
Ποιό από αυτά τα δύο πιστεύετε ότι είναι παραβίαση της ελευθερίας του ατόμου; Το να απαγορεύεται να ασκήσεις μια ενοχλητική συνήθεια που αποδεδειγμένα βλάπτει τους γύρω σου, σε κλειστούς δημόσιους χώρους, ή το να υποχρεώνουμε τους μη καπνιστές να καταστρέφουν την υγεία τους αποδεχόμενοι το προνόμιο των καπνιστών να ασκούν την συνήθεια τους όπου αυτοί θέλουν;
-
Το γενικεύω λιγάκι:
τι πιστεύετε? Αξίζει τον κόπο να κάνεις προσπάθεια **να μείνεις μακρυά από κάποιες απολαύσεις της ζωής **που κάνουν λιγότερο ή περισσότερο κακό στην υγεία? Να ζήσεις μια ας την πούμε 'αποστειρωμένη από το κακό' ζωή?
Αποδίδει σαν στάση ζωής? Ή αυτά που σου στερεί είναι περισσότερα από το καλό που σου κάνει?
σαν εξτρα heavy καπνιστης (πολυ ποιο heavy duty απο τους περισσοτερους εδω μεσα - βαζω στοιχημα)
δηλωνω κατηγορηματικα το εξης:το καπνισμα ΔΕΝ ειναι απολαυση!!
ειναι απλως μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ!!!το προβλημα με τις συνηθειες ειναι οτι δεν κοβονται ευκολα και οτι πρεπει να αντικατσταθουν απο μια αλλη συνηθεια.
εκει ειναι η μαγκεια του καθενος...
οσο για τη ζαχαρη, εχει απολυτο δικιο ο pg220 (γιατρος εισαι βρε?)
οσο για τον καπνο των αλλων... ειλικρινα σαν πρωην καπνιστης δεν μου καιγεται καρφακι..
ειπαμε, μονο τα στοματα τους μου βρωμανε... -
Το γενικεύω λιγάκι:τι πιστεύετε? Αξίζει τον κόπο να κάνεις προσπάθεια να μείνεις μακρυά από κάποιες απολαύσεις της ζωής που κάνουν λιγότερο ή περισσότερο κακό στην υγεία? Να ζήσεις μια ας την πούμε 'αποστειρωμένη από το κακό' ζωή?
Εγώ πιστεύω οτι σίγουρα αξίζει. Η καλή υγιεία είναι το πάν.
Άλλωστε οι απολαύσεις αυτές είναι δημιουργήματα της εποχής μας και της βοιμηχανίας και όχι πραγματικές απολαύσεις της ζωής..Άρα δε στερείσε τίποτα σημαντικό.
Και γενικότερα είναι θέμα συνήθειας.. Μια μπανάνα ή μια πορτοκαλάδα μπορεί να σου δώσει την ίδια ικανοποίηση με μία σοκολάτα ή ένα φραπέ..
Και μην ξεχνάμε και το παν μέτρον άριστον...Οι καταχρήσεις είναι που βλάπτουν. -
πανω που συμφωνουσαμε ρε συ...
μια...μπανανα??? ευχαριστηση?? ααα θα σε βαλω στ'αλευρι μου φαινεται!!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
πανω που συμφωνουσαμε ρε συ...μια...μπανανα??? ευχαριστηση?? ααα θα σε βαλω στ'αλευρι μου φαινεται!!
Εγώ την τρώω κομματισμένη στο mixer,ποτέ ολόκληρη.
-
Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τσιγάρο και δεν έχω νιώσει ποτέ ότι μου στερεί κάτι από την διασκέδαση μου ούτε πίστεψα ποτέ ότι οι φίλοι μου που καπνίζουνε περνάνε καλύτερα από μένα όταν βγαίνουμε...
-
kid αμα συνεχισεις να εχεις τα ιδια μυαλα τωρα που ξεπορτισες απο το σπιτι και μενεις μονος σου σαν φοιτητης,
μπορει καποτε και να σε αφησω να με περασεις..αφου μεχρι τωρα φανηκες εξυπνος, αν μπορεις συνεχισε το..
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
kid αμα συνεχισεις να εχεις τα ιδια μυαλα τωρα που ξεπορτισες απο το σπιτι και μενεις μονος σου σαν φοιτητης,
μπορει καποτε και να σε αφησω να με περασεις..αφου μεχρι τωρα φανηκες εξυπνος, αν μπορεις συνεχισε το..
Σε ευθεία δεν με νοιάζει να σε περάσω, στις στροφές δεν χρειάζεται να με αφήσεις, απλά θα προσπεράσω..
Αφού δεν το άρχισα μέχρι τώρα το κάπνισμα δεν νομίζω ότι θα το αρχίσω στο μέλλον.. Πέρασα την δύσκολη ηλικία νομίζω..
-
περασες τη δυσκολη ηλικια?? που το διαβασες αυτο? στα μικι-μαου??
πλεον δυσκολες ηλικιες ειναι ΟΛΕΣ!! stay alert!!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
περασες τη δυσκολη ηλικια?? που το διαβασες αυτο? στα μικι-μαου??πλεον δυσκολες ηλικιες ειναι ΟΛΕΣ!! stay alert!!
Δύσκολη ηλικία εννοώ αυτή των 16/17 που οι περισσότεροι φίλοι μου άρχισαν να καπνίζουν.. Κάποτε με ρωτάγανε αν θέλω να δοκιμάσω αλλά από κάποια περίοδο και μετά 'συμβιβάστηκαν' με την ιδέα ότι δεν καπνίζω και έχουν σταματήσει να με ρωτάνε..
-
πχ εγω αρχισα στα 22.. παλιο-kid.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ