-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δε θυμάμαι πόσο έχουν πάει τα τσιγάρα στην Ελλάδα (γύρω στα 3ευρώ, 2,5;) αλλά νομίζω ότι είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη.
όχι ακριβώς. Είναι πάνω κάτω στα ίδια με Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τσεχία, πρώην γιουγκοσλαβικές, Ουγγαρία και δεν θυμάμαι πού αλλού.
Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και λοιπές βόρειες χώρες, μπορεί να το είχα κόψει τόσο ακριβά που είναι. πχ. Γαλλία, 4 ευρώ τα ντόπια και 4,5 τα εισαγόμενα
Δεν θυμάμαι καθόλου τι παίζει σε Ελβετία, Αυστρία.
δεν νομίζω να έπαιρνεσ και τα ίδια ευρώ
-
Krusen πως θα σου φαινόταν το εξής σενάριο:
Super Unleaded: 40 λεπτά / λίτρο
Marlboro, Camel κλπ: 7 ευρώ / 25
Πέρα από την πλάκα, δε θα ήταν ιδεατό;;
-
kyan
οι πρακτικες των ασφαλιστικων εταιρειων (αν και εγω μιλησα για ΤΑΜΕΙΟ, δηλαδη δημοσια προνοια...) ηταν το πιο ευκολο που μπορουσε να μου ερθει στο μυαλο. Σε ΚΑΘΕ περιπτωση, οσο και αν το ψαξεις το θεμα, θα δεις οτι δυστυχως σημερα η ανθρωπινη ζωη εχει κοστολογηθει και καθημερινα παιρνωνται αποφασεις με βαση αυτο, τι θα κοστισει δηλαδη λιγοτερο.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Krusen πως θα σου φαινόταν το εξής σενάριο:Super Unleaded: 40 λεπτά / λίτρο
για να το ζούσα αυτό, θα έπρεπε να είμαι αμερικανός. No thanx!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ή Άραβας!
Αλλάχ ουάκμπαρ!
-
ή Άραβας!
Αλλάχ ουάκμπαρ!
εξαρτάται. Κι οι Παλαιστίνιοι, άραβες είναι
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Έλα ρε συ, αστειευόμουν! Πόσα smileys πρέπει να βάλω δηλαδή;OK με συγχωρείς! Αλλά με τόσα φίδια που ειπώθηκαν εκατέρωθεν σ'αυτό το θέμα δεν καταλαβαίνω πλέον ποιος μιλάει σοβαρά και ποιός αστειεύεται...
-
Κατάλαβα ότι αυτά, που έγραψες είχαν ειρωνικό ύφος, και ότι δεν τα πίστευες (για αυτό δεν ήμουν και τόσο σίγουρος για να είμαι ειλικρινής), άλλωστε σου απάντησα πάνω σε αυτό:Όχι ειρωνικό αλλά (εσκεμμένα) υπερβολικό. Έχει διαφορά! Δεν ήθελα να σε ειρωνευτώ αλλά να καταρρίψω τη σκέψη σου τραβώντας την στα άκρα. Είναι μια γνωστή τεχνική του διάλογου.
Γιατί να επιβαρύνονται τα κρατικά ταμεία, και όλοι εκείνοι, που δεν καπνίζουν, με ένα κόστος, που βρε αδερφέ, δεν πάει στα παιδιά που πεινάνε, ούτε στους άστεγους, ούτε στους ανάπηρους αλλά στους καπνιστές, που οι ίδιοι - το ξανατονίζω- με δική τους θέληση βλάπτουν την υγεία τους (και πολλές φορές και την υγεία των άλλων).
Τι πιο λογικό, από το να αναλάβουν οι ίδιοι το κόστος;
Τότε να καταργήσουμε και τη δωρεάν παιδεία, γιατί με αυτό το σκεπτικό γιατί πρέπει ένας άνθρωπος που δεν έχει παιδιά να χρεώνεται τα έξοδα παιδείας αυτών που έχουν; Ας τα αναλάβουν εξ'ολοκλήρου μόνοι τους. Επίσης ας καταργήσουμε και το ταμείο ανεργίας επειδή υπάρχουν άνθρωποι τόσο ολιγαρκείς που τους φτάνει το επίδομα ανεργίας, δεν ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά και ζουν εις βάρος όλων των άλλων. Και αν δεν γίνεται αυτό στην Ελλάδα που το επίδομα είναι αστείο σε πληροφορώ πως στη Σουηδία με τα ένα κάρο παχυλά επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα (ανύπαντρες μητέρες, άνεργοι, φοιτητές κτλ.) γίνεται κατά κόρον.
Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι πως αν τραβήξουμε στα όρια τη λογική σου θα καταλήξουμε να μην υπάρχει κανένα κράτος πρόνοιας αλλά μοντέλο αμερικανικού τύπου, με το οποίο εγώ προσωπικά διαφωνώ. Και ένα κράτος πρόνοιας δεν πρέπει να κάνει κανενός είδους διακρίσεις. Αν διαφωνείς και με αυτό τότε δεν έχει νόημα να 'αντιδικούμε' άλλο αφού δεν υπάρχει κοινή βάση για να συζητήσουμε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
kyanοι πρακτικες των ασφαλιστικων εταιρειων (αν και εγω μιλησα για ΤΑΜΕΙΟ, δηλαδη δημοσια προνοια...) ηταν το πιο ευκολο που μπορουσε να μου ερθει στο μυαλο. Σε ΚΑΘΕ περιπτωση, οσο και αν το ψαξεις το θεμα, θα δεις οτι δυστυχως σημερα η ανθρωπινη ζωη εχει κοστολογηθει και καθημερινα παιρνωνται αποφασεις με βαση αυτο, τι θα κοστισει δηλαδη λιγοτερο.
Το ξέρω.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...στην Αγγλία οι νέοι κάτω από μια ηλικία (νομίζω 26, αλλά δεν παίρνω και όρκο) πληρώνουν πολύ περισσότερα ασφάλιστρα σε σύγκριση με μεγαλύτερης ηλικίας οδηγούς γιατί οι στατιστικές έχουν δείξει ότι προκαλούν περισσότερα ατυχήματα. Επίσης πληρώνουν περισσότερα στις ασφαλιστικές οι κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλης ιπποδύναμης σύμφωνα πάντα με το παραπάνω σκεπτικό...Διευκρίνηση...
Κατ'αρχήν και στην Ελλάδα οι νέοι οδηγοί (εως 23 ετών ή/και κατοχή άδειας οδήγησης για διάστημα λιγότερο του ενός έτους) έχουν αυξημένα ασφάλιστρα αλλά ας μη συγχέουμε την κρατική φορολογία με την πολιτική ανάληψης κινδύνων (γιατί ουσιαστικά γι'αυτό πρόκειται) των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων που, μη ξεχνιόμαστε, εμπορικές επιχειρήσεις είναι.
Μια Ασφαλιστική Εταιρία μπορεί να κοστολογεί (για δικούς της λόγους) πιο ακριβά την Αστική Ευθύνη ένταντι τρίτων στα κόκκινα αυτικίνητα επειδή η εμπειρία της δείχνει οτι όσοι οδηγούν κοκκινα αυτοκίνητα είναι πιο επιθετικοί οδηγοι και επιρρεπείς σε ατυχήματα. Λέμε τωρα...
Αλλο ομως η πολιτική τιμολόγησης της κάθε εταιρίας και άλλο η φορολογία -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όχι ειρωνικό αλλά (εσκεμμένα) υπερβολικό. Έχει διαφορά! Δεν ήθελα να σε ειρωνευτώ αλλά να καταρρίψω τη σκέψη σου τραβώντας την στα άκρα. Είναι μια γνωστή τεχνική του διάλογου.Tην οποία από ότι βλέπω, εξακολουθείς να ενστερνίζεσαι!
Τότε να καταργήσουμε και τη δωρεάν παιδεία, γιατί με αυτό το σκεπτικό γιατί πρέπει ένας άνθρωπος που δεν έχει παιδιά να χρεώνεται τα έξοδα παιδείας αυτών που έχουν; Ας τα αναλάβουν εξ'ολοκλήρου μόνοι τους. Επίσης ας καταργήσουμε και το ταμείο ανεργίας επειδή υπάρχουν άνθρωποι τόσο ολιγαρκείς που τους φτάνει το επίδομα ανεργίας, δεν ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά και ζουν εις βάρος όλων των άλλων. Και αν δεν γίνεται αυτό στην Ελλάδα που το επίδομα είναι αστείο σε πληροφορώ πως στη Σουηδία με τα ένα κάρο παχυλά επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα (ανύπαντρες μητέρες, άνεργοι, φοιτητές κτλ.) γίνεται κατά κόρον
Προσπαθείς να μου αποδείξεις ότι έχω άδικο, μη εστιάζοντας σε επιχειρήματα πάνω σε αυτό ακριβώς που υποστήριξα αλλά γενικεύοντας τη συλλογιστική μου και μεταφέροντάς τη σε άλλα γεγονότα του κοινωνικού βίου.
Αγνοείς όμως ότι είναι εντελώς διαφορετικές οι περιπτώσεις.
Η παιδεία λόγου χάρη είναι εθνική υπόθεση. Υπό αυτή την έννοια αφορά όλους τους φορολογούμενους, και αυτούς, που έχουν και αυτούς που δεν έχουν παιδιά.Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι πως αν τραβήξουμε στα όρια τη λογική σου θα καταλήξουμε να μην υπάρχει κανένα κράτος πρόνοιας αλλά μοντέλο αμερικανικού τύπου, με το οποίο εγώ προσωπικά διαφωνώ.
Aυτό είναι ακριβώς το λάθος, που κάνεις. Τραβάς τη λογική μου στα όρια, εφαρμόζοντας τη, ως μοντέλο απόδειξης του λάθους μου, σε όλες τις περιπτώσεις.
-
Ερώτηση 1η: Γιατί να υπερφορολογηθούν τα τσιγάρα και να μην διακοπεί η καλλιέργεια καπνού;
Ερώτηση 2η: Από πότε το κάπνισμα είναι περισσότερο επιβλαβές από τους ρύπους οχημάτων και βιομηχανιών;
Ερώτηση 3η: Ποιος σας είπε κι από πότε ισχύει ότι οι καπνιστές επιβαρύνουν περισσότερο τη δημόσια οικονομία από ότι για παράδειγμα οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι με βαρέα ένσημα και οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι;
Ερώτηση 4η: Η τσίχλα, η ζάχαρη και το μέλι καταστρέφουν αποδεδειγμένα τα δόντια. Ο καφές κλονίζει αποδεδειγμένα τα νεύρα, η χρήση κινητών τηλεφώνων αποδεδειγμένα επιβαρύνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ενώ η αλόγιστη χρήση Η/Υ αποδεδειγμένα επιβαρύνει την υγεία των χρηστών (όραση, εγκέφαλος, μέση, τουλάχιστον). Να υπερφορολογηθούν;
Ερώτηση 5: Απο πότε οι ρατσιστικές ή/και απολυταρχικές πρακτικές βαφτίστηκαν 'κοινωνική πρόνοια' και μου διέφυγε;
Ερώτηση 6: Απο πότε ένας άνθρωπος χαρακτηρίζεται βρωμιάρης ή καθαρός ανάλογα με το αν είναι καπνιστής ή όχι;
Η υπερβολή και η υποκρισία έχουν και τα όριά τους. Το ίδιο και η υπομονή!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ερώτηση 1η: Γιατί να υπερφορολογηθούν τα τσιγάρα και να μην διακοπεί η καλλιέργεια καπνού;Γιατί κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους καπνιστές να επιθυμούν να καπνίζουν. Και όσο υπάρχει επιθυμία για κάπνισμα, τόσο θα υπάρχουν και καπνοβιομηχανίες. Άρα είναι εντελώς ουτοπικό να προσδοκά κανείς ότι μπορεί να σταματήσει η καλλιέργεια καπνού.
Ερώτηση 2η: Από πότε το κάπνισμα είναι περισσότερο επιβλαβές από τους ρύπους οχημάτων και βιομηχανιών;
Kανείς δεν είπε ότι είναι περισσότερο ή λιγότερο επιβλαβές. Δεν μπορεί να υπάρξει άμεση σύγκριση, ή αν υπάρξει θα πρέπει οπωσδήποτε να προέλθει από επιστημονική μελέτη. Τι να συγκρίνεις δηλ. πόσο βλάπτει ένα τσιγάρο σε σύγκριση με μία βόλτα για ένα τέταρτο στο κέντρο της Αθήνας σε ώρα αιχμής; Οι ρύποι των αυτοκινήτων είναι όπως ήδη είπαμε αναγκαίο κακό.
Η τεχνολογία όμως προοδεύει, οι ρύποι μειώνονται, νέα υβριδικά οχήματα κυκλοφορούν.
Είναι μάλλον δύσκολο να προοδεύσει η τεχνολογία καπνού προσφέροντας στους χρήστες νέα υγιεινότερα τσιγάρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.Ερώτηση 3η: Ποιος σας είπε κι από πότε ισχύει ότι οι καπνιστές επιβαρύνουν περισσότερο τη δημόσια οικονομία από ότι για παράδειγμα οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι με βαρέα ένσημα και οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι;
Εμένα τουλάχιστον κανείς δε μου το είπε.
Δεν ξέρω πόσο επιβαρύνει τη δημόσια οικονομία η κάθε κατηγορία, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω με στοιχεία.Ερώτηση 4η: Η τσίχλα, η ζάχαρη και το μέλι καταστρέφουν αποδεδειγμένα τα δόντια. Ο καφές κλονίζει αποδεδειγμένα τα νεύρα, η χρήση κινητών τηλεφώνων αποδεδειγμένα επιβαρύνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ενώ η αλόγιστη χρήση Η/Υ αποδεδειγμένα επιβαρύνει την υγεία των χρηστών (όραση, εγκέφαλος, μέση, τουλάχιστον). Να υπερφορολογηθούν;
Εκτός από την τσίχλα, τη ζάχαρη, και το μέλι που καταστρέφουν τα δόντια, παρέλειψες να ανάφερεις και το τσιγάρο. Το μέλι όμως έχει και ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία του οργανισμού.
Ο καφές πράγματι εγείρει το νευρικό σύστημα αλλά το χειρότερο είναι ότι συνήθως γεννά την επιθυμία και για τσιγάρο. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κρούσμα ασθενούς με διαλυμένο νευρικό σύστημα από υπερβολική κατανάλωση καφέ.
Η χρήση κινήτων τηλεφώνων, δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά μέχρι στιγμής, ότι βλάπτει τον ανθρώπινο οργανισμό. Ίσως χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.
Η αλόγιστη και άσκοπη χρήση Η/Υ πράγματι επιβαρύνει τουλάχιστον την ορθή σκέψη και τη δυνατότητα αποσαφήνισης βασικών εννοιών.Η υπερβολή και η υποκρισία έχουν και τα όριά τους. Το ίδιο και η υπομονή!
Αυτό, που φαίνεται να μην έχει όρια είναι ο παραλογισμός.
-
Ερώτηση 1η: Γιατί να υπερφορολογηθούν τα τσιγάρα και να μην διακοπεί η καλλιέργεια καπνού;
Γιατί κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους καπνιστές να επιθυμούν να καπνίζουν. Και όσο υπάρχει επιθυμία για κάπνισμα, τόσο θα υπάρχουν και καπνοβιομηχανίες. Άρα είναι εντελώς ουτοπικό να προσδοκά κανείς ότι μπορεί να σταματήσει η καλλιέργεια καπνού.
Ουτοπικό είναι μαλλον να νομίζει κανείς πως η καλλιέργεια καπνού ΔΕΝ διακόπτεται επειδή κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους καπνιστές να επιθυμούν να καπνίζουν. Ρεαλιστικό είναι μάλλον να νομίζει κανείς πως η καλλιέργεια καπνού συνεχίζεται διότι... είναι πολλά τα λεφτά!
Kανείς δεν είπε ότι είναι περισσότερο ή λιγότερο επιβλαβές. Δεν μπορεί να υπάρξει άμεση σύγκριση, ή αν υπάρξει θα πρέπει οπωσδήποτε να προέλθει από επιστημονική μελέτη. Τι να συγκρίνεις δηλ. πόσο βλάπτει ένα τσιγάρο σε σύγκριση με μία βόλτα για ένα τέταρτο στο κέντρο της Αθήνας σε ώρα αιχμής; Οι ρύποι των αυτοκινήτων είναι όπως ήδη είπαμε αναγκαίο κακό.
Η τεχνολογία όμως προοδεύει, οι ρύποι μειώνονται, νέα υβριδικά οχήματα κυκλοφορούν.
Είναι μάλλον δύσκολο να προοδεύσει η τεχνολογία καπνού προσφέροντας στους χρήστες νέα υγιεινότερα τσιγάρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.Ήδη υπάρχουν πολλαπλοί τύποι τσιγάρων, σχετικά με την περιεκτικότητά τους σε πίσσα και νικοτίνη και συνεπώς σχετικά το βαθμό επιδείνωσης της υγείας.
Κανείς λοιπόν δεν είπε ότι είναι περισσότερο ή λιγότερο επιβλαβές, πολλοί όμως είπαν 'h/και συμφώνησαν να απαγορευτεί ακόμα και στο ίδιο σου το σπίτι σου χωρίς ωστόσο να επιδείκνύουν ανάλογη 'ευαισθησία' για πολύ πιο επιβλαβείς συνήθειες... οι οποίες πολύ βολικά βαφτίζονται 'αναγκαίο κακό'.Ερώτηση 3η: Ποιος σας είπε κι από πότε ισχύει ότι οι καπνιστές επιβαρύνουν περισσότερο τη δημόσια οικονομία από ότι για παράδειγμα οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι με βαρέα ένσημα και οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι;
Εμένα τουλάχιστον κανείς δε μου το είπε.
Δεν ξέρω πόσο επιβαρύνει τη δημόσια οικονομία η κάθε κατηγορία, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω με στοιχεία.Ενώ μέχρι στιγμής για τα τσιγάρα μιλάμε με στοιχεία; Εγώ είμαι πολύ περίεργος να δω στοιχεία που να αποδεικνύουν πως το κάπνισμα είναι περισσότερο επιβλαβές από τα καυσαέρια και ότι η ενδεχόμενη μελλοντική περίθαλψη κάποιων καπνιστών κοστίζει στο κράτος περισσότερο από τοςυ μισθούς των υπεράριθμων υπαλλήλων και τα επιδόματα ανεγίας.
Διότι αν δεν κάνω λάθος, τέθηκε ως αντικαπνιστικό επιχείρημα το οικονομικό κόστος με το οποίο επιβαρύνουν ταχαμου οι καπνιστές το κράτος.Ερώτηση 4η: Η τσίχλα, η ζάχαρη και το μέλι καταστρέφουν αποδεδειγμένα τα δόντια. Ο καφές κλονίζει αποδεδειγμένα τα νεύρα, η χρήση κινητών τηλεφώνων αποδεδειγμένα επιβαρύνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ενώ η αλόγιστη χρήση Η/Υ αποδεδειγμένα επιβαρύνει την υγεία των χρηστών (όραση, εγκέφαλος, μέση, τουλάχιστον). Να υπερφορολογηθούν;
Εκτός από την τσίχλα, τη ζάχαρη, και το μέλι που καταστρέφουν τα δόντια, παρέλειψες να ανάφερεις και το τσιγάρο.
Τα αυτονόητα παραλείπονται!
Το μέλι όμως έχει και ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία του οργανισμού.
Και το κάνισμα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχική υγεία του οργανισμού.
Ο καφές πράγματι εγείρει το νευρικό σύστημα αλλά το χειρότερο είναι ότι συνήθως γεννά την επιθυμία και για τσιγάρο. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κρούσμα ασθενούς με διαλυμένο νευρικό σύστημα από υπερβολική κατανάλωση καφέ.
Να υπερφορολογηθεί τότε ο καφές ΛΙΓΟΤΕΡΟ από ότι τα τσιγάρα!
Η χρήση κινήτων τηλεφώνων, δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά μέχρι στιγμής, ότι βλάπτει τον ανθρώπινο οργανισμό. Ίσως χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.
Μη με βάλεις τώρα να αρχίσω το googling...
Η αλόγιστη και άσκοπη χρήση Η/Υ πράγματι επιβαρύνει τουλάχιστον την ορθή σκέψη και τη δυνατότητα αποσαφήνισης βασικών εννοιών.
Άρα να υπερφορολογηθεί;
Η υπερβολή και η υποκρισία έχουν και τα όριά τους. Το ίδιο και η υπομονή!
Αυτό, που φαίνεται να μην έχει όρια είναι ο παραλογισμός.
Το αυτό ισχυρίζομαι κι εγώ!
ΥΓ. Υπήρχαν κι άλλα ερωτήματα.
-
Δεν πάμε για ύπνο λέω εγώ Migf1;
-
Και δεν πάμε;
-
Μια που ξύπνησα κάπως νωρίς σήμερα (10:37 η ώρα) , να πω και εγώ:
Σε ανοιχτό δημόσιο χώρο, καπνίστε όσο γουστάρετε! Δεν ενοχλεί κανέναν!
Σε δικό σας χώρο, καπνίστε όσο θέλετε! Δεν ενοχλεί κανέναν!
Σε κλειστό χώρο, καλώς απαγορεύεται το κάπνισμα και απορώ πώς δεν έχει γίνει η απαγόρευση πιο ισχυρή στα προηγούμενα χρόνια.
Τώρα, κάτι ζώα που καπνίζουν σε ασανσέρ...
Κάτι ζώα καθηγητές που καπνίζουν μέσα στο σχολείο (στα καπνιστήρια γραφεία τους)...Νομίζω επίσης ότι η φορολογία πρέπει να παραμείνει ως έχει, γιατί η μείωσή της μπορεί να ενθαρρύνει την κατανάλωση (υπάρχει πολύς κόσμος που το κάπνισμα του έχει γίνει δυσβάσταχτη οικονομική συνήθεια), ενώ η αύξησή της ενεργοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την είσοδο στο εμπόριο λαθραίων τσιγάρων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η φορολογική σταθερότητα είναι η βέλτιστη λύση.
Είμαι κατά των μέτρων που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις για απόλυση αν είναι καπνιστής ο υπάλληλος. Είναι μεγάλη μ@@@@@ και ο εγκέφαλος που το σκέφτηκε, μάλλον δεν είναι ο κατάλληλος για να σώσει την επιχείρηση. ΒΑΝ ΤΗΕΜ, που θα λέγαμε και στο φόρουμ!
Πάνω από όλα, όχι υπερβολές στις συζητήσεις...εξαγριώνονται οι καπνιστές και μπορεί να χάσουν και την ευγένεια, που διακρίνει μια μεγάλη μάζα τους. Συν το γεγονός ότι πολλοί αντικαπνιστές, γίνονται απίστευτα 'μη μου άπτου'.
Ερώτηση:
Γιατί όσοι κόβουν το κάπνισμα, τους ενοχλεί υπερβολικά μετά να καπνίζει κάποιος δίπλα τους; Ενοχλεί, όχι 'τραβάτε με κι ας κλαίω!'... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ερώτηση:
Γιατί όσοι κόβουν το κάπνισμα, τους ενοχλεί υπερβολικά μετά να καπνίζει κάποιος δίπλα τους; Ενοχλεί, όχι 'τραβάτε με κι ας κλαίω!'...ίσως γιατί τους δημιουργεί επιθυμία για κάπνισμα. Τουλάχιστον αυτό συνέβαινε στην μάνα μου όταν το έκοψε, γκρίνιαζε όποτε καπνίζαμε μπροστά της.
-
Η παιδεία λόγου χάρη είναι εθνική υπόθεση. Υπό αυτή την έννοια αφορά όλους τους φορολογούμενους, και αυτούς, που έχουν και αυτούς που δεν έχουν παιδιά.Τι θα πει 'εθνική' υπόθεση; Αυτός ο όρος για μένα είναι ανυπόστατος για να μην πω ύποπτος. Εγώ που δεν έχω παιδιά πώς ακριβώς θα ωφεληθώ από την δωρεάν παιδεία που πριμοδοτεί αυτούς που έχουν; Για τα επιδόματα και την κατάχρησή τους τι έχεις να αντιπαρατάξεις;
Aυτό είναι ακριβώς το λάθος, που κάνεις. Τραβάς τη λογική μου στα όρια, εφαρμόζοντας τη, ως μοντέλο απόδειξης του λάθους μου, σε όλες τις περιπτώσεις.
Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιου είδους λογικές παίρνουν μόνες τους το δρόμο για τα άκρα όπως φάνηκε σε αυτό το topic.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η παιδεία λόγου χάρη είναι εθνική υπόθεση. Υπό αυτή την έννοια αφορά όλους τους φορολογούμενους, και αυτούς, που έχουν και αυτούς που δεν έχουν παιδιά.Τι θα πει 'εθνική' υπόθεση; Αυτός ο όρος για μένα είναι ανυπόστατος για να μην πω ύποπτος. Εγώ που δεν έχω παιδιά πώς ακριβώς θα ωφεληθώ από την δωρεάν παιδεία που πριμοδοτεί αυτούς που έχουν; Για τα επιδόματα και την κατάχρησή τους τι έχεις να αντιπαρατάξεις;
Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιου είδους λογικές παίρνουν μόνες τους το δρόμο για τα άκρα όπως φάνηκε σε αυτό το topic.
To ότι η παιδεία είναι εθνική υπόθεση, σημαίνει ότι έμμεσα επηρεάζεται μέσω αυτής η ποιότητα ζωής και η πορεία του έθνους, ωφελώντας ή βλάπτοντας όλους τους πολίτες και όχι μόνο αυτούς που έχουν παιδιά.
Μέσω της παιδείας, σημειώνεται πρόοδος στην επιστήμη και την τεχνολογία.
Μέσω της παιδείας, οι πολίτες αποκτούν υψηλότερο επίπεδο αυτοσυνειδησίας και γίνονται ικανότεροι στη διαχείριση ζητημάτων του προσωπικού ή του κοινοτικού τους βίου.
Υποθέτω ότι κατανόησες, ότι η παιδεία δεν είναι υπόθεση μόνο αυτών που έχουν παιδιά.
Μας αφορά όλους, γιατί όλοι είμαστε πολίτες αυτής της κοινωνίας.Για τα επιδόματα δεν έχω αντιπαρατάξω τίποτα.
Δεν είμαι ικανός να αντιπαρατάσσω κάτι σε οτιδήποτε λέγεται.
Μιλάω μόνο, όταν έχω κάτι να πω, χωρίς να προσπαθώ να καταρρίψω κάτι χωρίς να έχω γνώση επ' αυτού.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ