-
Κι ένας τρόπος να ενισχύσουμε τον τουρισμό (ή μήπως να τον αποδυναμώσουμε; )
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οχι αλλα ειναι προβλημα ,ειδικα οταν ο αλλος λεει....Ελα ρε φιλε πως κανεις ετσι .....και σε κοιτα λοξα!
Αυτή η αντίδραση είναι δυστυχώς ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Θυμάμαι το καλοκαίρι, σε ένα ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα, όταν στο στο διπλανό τραπέζι ήρθε ένα ζευγάρι με ένα παιδάκι (το λυπήθηκα με τα ζώα που έχει για γονείς). Αμέσως μόλις κάθισαν θεώρησαν απαραίτητο να ανάψουν τα τσιγάρα τους (και οι δύο). Φυσικά ο αέρας δεν ήταν με το μέρος μας και ο καπνός ερχόταν όλος (!) στο τραπέζι μας και κοντεύαμε να λιποθυμήσουμε. Αφού κάναμε υπομονή 2-3 λεπτά κινδυνεύοντας να βγάλουμε ό,τι είχαμε προλάβει να φάμε, γυρνάω και τους ζητάω πολύ ευγενικά (αν και μέσα μου ήθελα να τους πω 'πόσο ζώα είστε να καπνίζετε το παιδί') να σβήσουν τα τσιγάρα τους απολογούμενος κιόλας που ο άτιμος ο αέρας φέρνει όλον τον καπνό στο τραπέζι μας. Αφού μου έριξαν ένα δολοφονικό βλέμμα (για συγγνώμη ούτε κουβέντα) έσβησαν τα τσιγάρα μέσα στην τσαντίλα. Το αποκορύφωμα... μετά από 10 λεπτά άναψαν νέο....
Με λίγη καλή θέληση μπορείς να ζεις τέτοιες στιγμές πολύ συχνά.
Εμείς στο ύψος μας όμως. Υπομονή και κατανόηση. Μέχρι το τρελάδικοΣυγγνώμη, τους ζήτησες να σβήσουν το τσιγάρο τους σε εξωτερικό χώρο? Και ήθελες να σε ακούσουν και αμέσως?!? Φίλε μου, δυστυχώς, έχεις ανάγει την δική σου προτίμηση σε αξίωμα.
Και τους χαρακτηρίζεις και ζώα επειδή κάπνιζαν το παιδί τους? Σε εξωτερικό χώρο, δίπλα στη θάλασσα!!
Το αφήνω εδω γιατί δεν έχει νόημα. Ελπίζω να μην βρεθώ ποτέ αντιμέτωπος με αντιμετώπιση σαν αυτή που περιγράφεις. Γιατί συγκρατούμαι και δύσκολα.
Ακόμη και σε εξωτερικό χώρο εάν ο καπνός έρχεται πάνω σου είναι ανοχλητικός , είτε καπνίζεις είτε όχι.
Προσέχω πάντα που πηγαίνει ο καπνός από το τσιγάρο μου προκειμένου να ενοχλώ , εάν δεν γίνεται καθόλου , τότε ελάχιστα. Εάν αντιληφθώ ότι το 'ελάχιστα' το δικό μου , είναι πολύ για τον άλλον ( πχ δεν του έρχεται μόνο η μυρωδιά αλλά ο καπνός ή κάτι παρόμοιο ) δεν έχω πρόβλημα να μην καπνίσω ή να σηκωθώ να πάω σε μέρος που δεν ενοχλώ για να καπνίσω.Αυτό , ακόμη και δίπλα στην θάλασσα.
Πάντως εάν τα τραπέζια μιας ταβέρνας δίπλα στην θάλασσα είναι τόσο κοντά που να σε ενοχλεί ο καπνός του τσιγάρου του άλλου δεν αξίζει να ξαναπάς κατά την ταπεινή μου άποψη.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αγνό παρθένο τσιγαράκι φαντάζομαι (δε ρώτησα μάρκα) -
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
απο την αλλη το να κλαιγεσαι επειδη η κοπελα που γουσταρεις καπνιζει συγγνωμη αλλα δειχνει λιγακι λουζερ νοοτροπια (χωρις παρεξηγηση)
σωστά δνε καταλαβα σωστά τι εγραψες. τωρα που το βλέπω δειχνει ακομα πιο αισχρο που τον λες (κ αυτον) κλαψιάρη επειδή θέλει να επιλέξει μια που δεν καπνίζει
το ομορφο ειναι οτι μιλησες πριν για το ποσο αναγωγοι ειναι οι καπνιστες
εσυ, ενας ευγενης με σωστη αγωγη και παιδεια, να χρησιμοποιεις τετοια υβριστικα εμοτικονς - > προς τον εν χριστω αδελφο συμφορουμιτη σου, ονομαζοντας τον μαλακα; τι θα πει η κοινωνικη καταγωγη σου; οι πεπαιδευμενοι με σωστη αγωγη του περιγυρου σου με τετοια δικη σου συμπεριφορα θα απογοητευτουν πιστευω.. ντρεπομαι για λογαριασμο σουμην ανησυχεις παντως. δεν αρνηθηκα ποτε οτι ειμαι μαλακας. ειμαι υπερηφανος που τον παιζω αραια και που, αλλωστε η ζωη ειναι πολυ μικρη, και δη για εμας τους καπνιστες , για να ντρεπομαστε και να εχουμε τυψεις για τις μικρες απολαυσεις της καθημερινοτητας μας οπως ο αυνανισμος. παω να το μπαιξω τωρα λοιπον, τα λεμε
εδιτ: btw παλι λαθος καταλαβες
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μην ανησυχεις παντως. δεν αρνηθηκα ποτε οτι ειμαι μαλακας. ειμαι υπερηφανος που τον παιζω αραια και που, αλλωστε η ζωη ειναι πολυ μικρη, και δη για εμας τους καπνιστες , για να ντρεπομαστε και να εχουμε τυψεις για τις μικρες απολαυσεις της καθημερινοτητας μας οπως ο αυνανισμος. παω να το μπαιξω τωρα λοιπον, τα λεμε
Aλλωστε , το τσιγαρο (αλλα και η πιπα...) ειναι φαλλικο συμβολο...
-
@saxon_747: Βάζεις λόγια που δεν έγραψε ποτέ στο χέρι του skye
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
απο την αλλη το να κλαιγεσαι επειδη η κοπελα που γουσταρεις καπνιζει συγγνωμη αλλα δειχνει λιγακι λουζερ νοοτροπια (χωρις παρεξηγηση)
σωστά δνε καταλαβα σωστά τι εγραψες. τωρα που το βλέπω δειχνει ακομα πιο αισχρο που τον λες (κ αυτον) κλαψιάρη επειδή θέλει να επιλέξει μια που δεν καπνίζει
το ομορφο ειναι οτι μιλησες πριν για το ποσο αναγωγοι ειναι οι καπνιστες
εσυ, ενας ευγενης με σωστη αγωγη και παιδεια, να χρησιμοποιεις τετοια υβριστικα εμοτικονς - > προς τον εν χριστω αδελφο συμφορουμιτη σου, ονομαζοντας τον μαλακα; τι θα πει η κοινωνικη καταγωγη σου; οι πεπαιδευμενοι με σωστη αγωγη του περιγυρου σου με τετοια δικη σου συμπεριφορα θα απογοητευτουν πιστευω.. ντρεπομαι για λογαριασμο σουμην ανησυχεις παντως. δεν αρνηθηκα ποτε οτι ειμαι μαλακας. ειμαι υπερηφανος που τον παιζω αραια και που, αλλωστε η ζωη ειναι πολυ μικρη, και δη για εμας τους καπνιστες , για να ντρεπομαστε και να εχουμε τυψεις για τις μικρες απολαυσεις της καθημερινοτητας μας οπως ο αυνανισμος. παω να το μπαιξω τωρα λοιπον, τα λεμε
εδιτ: btw παλι λαθος καταλαβες
νταξ δεν εξηγειται αλλιώς.
σε κάποια φάση (τόσες πολλές ηταν άλλωστε) σου ξέφυγε καποιο σκάγι και έπεσε σε τρωτό σημειο...τον Gabriele D' Annunzio ειχες για είδαλμα??
άιντε αφου λυθηκε κ αυτό παμ παρακάτ.
-
τον Gabriele D' Annunzio ειχες για είδαλμα??
μπα, τον gianluca vialli
απο ελληνες (τροπον τινα) τον υβ τριανταφυλλο -
Ο χρήστης skye έγραψε:
τον υβ τριανταφυλλοKομμωτης ειναι αυτος καλε?
-
oχι, αλλα καπνιζει σαν αραπης
ο βιαλλι ειναι ΚΑΙ βουδιστης συν τοις αλλοις οποτε απο καπνο αλλο τιποτις...... -
Έρευνα: Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί προβλήματα γονιμότητας
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2008 15:45
Τελευταία Ενημέρωση : 05/12/2008 15:51Το παθητικό κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας, καθώς σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, οι γυναίκες που εισέπνευσαν ως παιδιά ή και αργότερα στη ζωή τους τον καπνό από τα τσιγάρα τρίτων, αντιμετωπίζουν στη συνέχεια μεγαλύτερες δυσκολίες να συλλάβουν και αποβάλουν συχνότερα σε σχέση με εκείνες που δεν είναι εκτεθειμένες στον καπνό.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι τοξίνες, που περιέχονται στον καπνό, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στον οργανισμό των γυναικών και τα προβλήματα να εμφανιστούν αργότερα στη ζωή τους, ενώ το παθητικό κάπνισμα είναι πιθανό να παρεμβαίνει στη φυσιολογική ορμονική λειτουργία, που επηρεάζει τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη.
Στην έρευνα συμμετείχαν 4.800 γυναικες που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Roswell Park. Από αυτές, οι παθητικές καπνίστριες είχαν 26% περισσότερες πιθανότητες να δυσκολευτούν να συλλάβουν και 39% περισσότερες πιθανότητες να αποβάλουν.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν τέλος ότι το 15% των καπνιστριών συνεχίζουν να καπνίζουν και στη διάρκεια της κύησης, ενώ περίπου 43 εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ είναι εκτεθειμένες στον καπνό τρίτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
**είναι λαθος να λεγεται οτι το κάπνισμα δυνιτικά θα προκαλέσει καρκίνο.ειναι 100% σίγουρο.**
το οτι μερικοί τον βγάζουν στα 20 χρόνια ή καποιοι αλλοι στα 50 ειναι άλλο θεμα. αυτοι οι 2οι απλά πεθαινουν από άλλες αιτίες κ δεν 'προλαβαίνουν' να τον αναπτύξουν.
Αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος. Όσο κι αν ενοχλείσαι από την ειρωνία του koutsan, τα λόγια του έχουν μέσα τους μια αλήθεια: για να δεχθεί κάποιος ως αληθινό το επιχείρημά σου, πρέπει ο εγκέφαλός του να στερείται ικανότητας για ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΕΣ λογικές λειτουργίες. Σε κάποιους πολιτισμούς ( ), αυτό σημειώνεται ως ηλιθιότητα, εσύ μετάφρασέ το όπως θέλεις.
Επειδή με την ως τώρα παρουσια σου εδώ έχεις αποδείξει ότι προφανώς και ΔΕΝ είσαι ηλίθιος, ένα τέτοιο παράλογο επιχείρημα εκ μέρους σου μπορώ μόνο να το δικαιολογήσω από το φανατισμό σου ως προς το θέμα 'κάπνισμα'. Βέβαια, και ο φανατισμός σε κάποιους πολιτισμούς ( ) θεωρείται ηλιθιότητα, αλλά θα αποφύγω να πάρω θέση σε αυτό, προς το παρόν.
Θα προσπαθήσω να απαντήσω ως άνθρωπος που έχει κάποιες θετικές σπουδές στο ενεργητικό του: 100% πιθανότητα σημαίνει 100% πιθανότητα. Εν ολίγοις, βεβαιότητα. Κάτι που σημαίνει ότι έχει ΗΔΗ αποδειχθεί ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο ΣΕ ΟΛΟΥΣ όσους καπνίζουν, και ότι η απόδειξη έχει στηριχθεί σε δεδομένα αξιώματα ή σε ήδη αποδειγμένες προτάσεις. Για την πληροφόρησή σου, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη. Και ούτε πρόκειται, σε διαβεβαιώ. Ακόμα κι αν είχε έστω και ΕΝΑ ψήγμα λογικής η σκέψη σου, δεν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείς αν ο καπνιστής που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ΘΑ πέθαινε από καρκίνο.
Αυτά
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ακόμα κι αν είχε έστω και ΕΝΑ ψήγμα λογικής η σκέψη σου, δεν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείς αν ο καπνιστής που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ΘΑ πέθαινε από καρκίνο.Αυτά
Μα εάν κατάλαβα καλά δεν μιλάει πουθενά ο φίλος για ΘΑΝΑΤΟ απο καρκίνο. Μιλάει για εμφάνιση καρκίνου (είτε σε 2 είτε σε 50 χρόνια), που μάλλον είναι βέβαιότητα!
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Ακόμα κι αν είχε έστω και ΕΝΑ ψήγμα λογικής η σκέψη σου, δεν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείς αν ο καπνιστής που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ΘΑ πέθαινε από καρκίνο.
Αυτά
Μα εάν κατάλαβα καλά δεν μιλάει πουθενά ο φίλος για ΘΑΝΑΤΟ απο καρκίνο. Μιλάει για εμφάνιση καρκίνου (είτε σε 2 είτε σε 50 χρόνια), που μάλλον είναι βέβαιότητα!
Μα ΟΥΤΕ αυτό είναι ρε Σωτήρη!
-
Παιδιά, με αυτά που λέμε όμως είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Συμφωνώ πως όλοι οι καπνιστές δεν πεθαίνουν από μικροκυτταρικό καρκίνωμα, όμως ένα μεγάλο ποσοστό παρουσιάζει δυστυχώς αυτό το καρκίνωμα, το οποίο παθογενετικά συσχετίζεται με το κάπνισμα.Δέχομαι ότι δε θα πεθάνουν όσοι καπνίζουν από ca πνευμόνων. Όμως έχουν 10 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες, σε σχέση με τους μη καπνιστές. Επομένως, όπως δείχνουν στατιστικά, ένα 30-40% θα αναπτύξει. Και αυτό σημαίνει ότι από μια παρέα 3 φίλων, δυστυχώς κάποιος θα το αναπτύξει. Ελπίζει ο καθένας απλά να μην είναι ο εαυτός του.
Δε θέλω να μπω σε αντιπαράθεση για απολύτως τεκμηριωμένα πράγματα.
Έχω να πω το εξής: Κάθε δεκαετία-δεκαπενταετία εμφανίζεται μια άλλη αιτία που θερίζει δυστυχώς τον κόσμο. Παλαιότερα (δε θα αναφερθώ σε χολέρα πχ στο Λονδίνο, μικρόβια προ αντιβιοτικών, κτλ που όντως παλαιά υπήρχε μεγάλη άγνοια), είχαμε τον προστάτη-ανακαλύφθηκε το psa και η δακτυλική και βελτιώθηκε η πρόληψη-, μετά είχαμε τα εμφράγματα και τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια-ανακαλύψαμε το check up με το test κοπώσεως, stents, μπαλονάκια, εμβολισμοί-, τώρα έχουμε τον καρκίνο του μαστού που δυστυχώς θερίζει στις γυναίκες και τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε τον καρκίνο του πνεύμονα.Αυτό δείχνει πως η άγνοια για τα αποτελέσματα οδηγεί σε εξάρσεις περιστατικών. Μόλις καταλάβουμε πρακτικά τις επιπτώσεις, τότε θα αρχίσει η πρόληψη των πολιτών, η οποία είναι δυστυχώς μειωμένη (μέσα σε αυτούς είμαι δυστυχώς και εγώ).
Φοβάμαι πως σε 20-30 χρόνια από τώρα θα μιλάμε για τις επιπτώσεις των κινητών, αν ζούμε έως τότε βέβαια.
Τελειώνοντας θα πω το εξής: όσο η παθογένεση του μικροκυτταρικού καρκινώματος σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το κάπνισμα, το θεωρώ δυνητικά θανατηφόρο και δε δίνω ελαφρυντικά περί μη 100% απόδειξης. Βέβαια η ζωή είναι ένα διαρκές παιχνίδι με ρίσκα, οπότε αναγνωρίζω στον καπνιστή να αναλαμβάνει το ρίσκο αυτό. Απλώς θέλω να σέβεται το δικαίωμά μου να μην εισπνέω τον καπνό του.
Και μια καλή ανακοίνωση από το μητρικό μου πανεπιστήμιο στην Ελλάδα:
http://www.makthes.gr/index.php?name=Ne ... me=Printer -
...ένα τέτοιο παράλογο επιχείρημα εκ μέρους σου μπορώ μόνο να το δικαιολογήσω από το φανατισμό σου ως προς το θέμα 'κάπνισμα'....Σπύρο, έχεις δίκιο, αλλά πολλές φορές η κουβέντα μας παρασέρνει στην υπερβολή, από την μια, ή από την άλλη μεριά. Όλους μας. Και τότε γράφουμε πράγματα τα οποία είναι εμφανώς λάθος.
(από εδώ
A! Kαι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πεθάνει από παθητικό κάπνισμα.-
Μην τα ξαναλέμε επίσης.http://www.paho.org/English/AD/SDE/RA/Guide1a_SecondhandSmoke.pdf
http://www.euro.who.int/mediacentre/PR/2001/20010909_4?PrinterFriendly=1&
-
**είναι λαθος να λεγεται οτι το κάπνισμα δυνιτικά θα προκαλέσει καρκίνο.
ειναι 100% σίγουρο.**
το οτι μερικοί τον βγάζουν στα 20 χρόνια ή καποιοι αλλοι στα 50 ειναι άλλο θεμα. αυτοι οι 2οι απλά πεθαινουν από άλλες αιτίες κ δεν 'προλαβαίνουν' να τον αναπτύξουν.
Αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος. Όσο κι αν ενοχλείσαι από την ειρωνία του koutsan, τα λόγια του έχουν μέσα τους μια αλήθεια: για να δεχθεί κάποιος ως αληθινό το επιχείρημά σου, πρέπει ο εγκέφαλός του να στερείται ικανότητας για ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΕΣ λογικές λειτουργίες. Σε κάποιους πολιτισμούς ( ), αυτό σημειώνεται ως ηλιθιότητα, εσύ μετάφρασέ το όπως θέλεις.
Επειδή με την ως τώρα παρουσια σου εδώ έχεις αποδείξει ότι προφανώς και ΔΕΝ είσαι ηλίθιος, ένα τέτοιο παράλογο επιχείρημα εκ μέρους σου μπορώ μόνο να το δικαιολογήσω από το φανατισμό σου ως προς το θέμα 'κάπνισμα'. Βέβαια, και ο φανατισμός σε κάποιους πολιτισμούς ( ) θεωρείται ηλιθιότητα, αλλά θα αποφύγω να πάρω θέση σε αυτό, προς το παρόν.
Θα προσπαθήσω να απαντήσω ως άνθρωπος που έχει κάποιες θετικές σπουδές στο ενεργητικό του: 100% πιθανότητα σημαίνει 100% πιθανότητα. Εν ολίγοις, βεβαιότητα. Κάτι που σημαίνει ότι έχει ΗΔΗ αποδειχθεί ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο ΣΕ ΟΛΟΥΣ όσους καπνίζουν, και ότι η απόδειξη έχει στηριχθεί σε δεδομένα αξιώματα ή σε ήδη αποδειγμένες προτάσεις. Για την πληροφόρησή σου, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη. Και ούτε πρόκειται, σε διαβεβαιώ. Ακόμα κι αν είχε έστω και ΕΝΑ ψήγμα λογικής η σκέψη σου, δεν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείς αν ο καπνιστής που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ΘΑ πέθαινε από καρκίνο.
Αυτά
Ακόμα κι αν είχε έστω και ΕΝΑ ψήγμα λογικής η σκέψη σου, δεν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείς αν ο καπνιστής που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ΘΑ πέθαινε από καρκίνο.
Αυτά
απάντησε ο σκους.
προσέχετε τι γράφει ο συνομιλητής σας, μια λέξη παραπάνω ή λιγότερη να βάλετε κ αλλαζει ολο το νοημα.kruz δυστυχώς μιλάς για 'λογική' σε θεματα που εσύ δεν μπορείς να αναπτύξεις μια λογική a priori. κάτι για το οποιο δεν μπορεί να σε κατηγορήσει κανείς, μιας κ μια σοφή παροιμία λεγει 'εκαστος στο είδος του'.
δεν το λεώ υποτημιτικά. για να σου δώσω ενα αυτοκινητιστικό παράδειγμα: αν πιάσεις καποιον που έχει μια ελάχιστη εμπειρία στα αμάξια κ τον ρωτήσεις 'αν ξεκολλήσει ο κωλος, θα τρακάρεις?' θα σου πει ότι με την κοινή λογική...... κλπ
πιστεύω να πέρασα το μήνυμα που ήθελα
κάτι τελευταίο κ να κλεισω εδώ το θεμα: τα ιατρικά θεματα δεν είναι μαθηματικα. απολυτότητες κ δογματισμοί δε χωρούν.
οποιος θέλει να καταλάβει, το κατάλαβε.
-
α μάλιστα... αυτο δεν το είχα δει.
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
A! Kαι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πεθάνει από παθητικό κάπνισμα.-
Μην τα ξαναλέμε επίσης.http://www.paho.org/English/AD/SDE/RA/Guide1a_SecondhandSmoke.pdf
http://www.euro.who.int/mediacentre/PR/2001/20010909_4?PrinterFriendly=1&
[/quote]
δυστυχώς οι καπνιστες φιγουράρουν κατι τετοια απαράδεκτα επιχειρήματα που απο μονοι τους εκτίθονται...
ΟΚ ας υποθέσουμε οτι δεν εχει ΠΕΘΑΝΕΙ κανείς. αρρώστιες άλλες παθαίνει? φαρυγγίτιδες, λαρυγγίτιδες κλπ?
μη μου πεις ούτε αυτό...
-
**Σημαντική δικαστική ήττα για την καπνοβιομηχανία Philip Morris
Εξαιτίας παραπλανητικής διαφήμισης περί «ελαφρών» τσιγάρων. **Το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι καπνιστές μπορούν ν' ασκήσουν αγωγές κατά της καπνοβιομηχανίας Atria, κρίνοντας πως τους παραπλάνησε διαφημίζοντας τα τσιγάρα της ως 'ελαφρά', ενώ στην πραγματικότητα δεν ήσαν λιγότερο βλαβερά από τα κανονικά.
Στο ανώτατο σώμα είχαν προσφύγει τρεις καπνιστές, οι οποίοι αξίωναν το δικαίωμα να μηνύσουν την Atria, ιδιοκτήτρια της μάρκας Philip Morris. Από τα εννέα μέλη του Δικαστηρίου υπέρ των καπνιστών ψήφισαν τα πέντε.
Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι της Philip Morris τόνισαν πως το Ανώτατο Δικαστήριο «δεν ανακάλυψε κανένα στοιχείο» εναντίον του ομίλου και πως η εταιρεία θα επιμείνει «στην ακλόνητη γραμμή υπεράσπισης που είχε ακολουθήσει και στο παρελθόν σε τέτοιου είδους αγωγές».
Η δε ενάγουσα πλευρά χαιρέτισε την απόφαση, τονίζοντας πως πλέον η δικαστική συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων του Μέιν, της Πολιτείας καταγωγής των τριών εναγόντων, καπνιστών των τσιγάρων «Marlboro Light» και «Cambridge Light», που επιθυμούν να μηνύσουν την Atria με βάση τη νομοθεσία του Μέιν, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη καπνοβιομηχανία εξαπάτησε αυτούς και τους υπολοίπους καπνιστές, όσον αφορά τα τσιγάρα τύπου light και υπέκρυψαν τους αληθινούς κινδύνους, που αυτά ενέχουν.
Η υπόθεση αυτή ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες, σε οικονομικό επίπεδο, για τις καπνοβιομηχανίες, οι οποίες διώκονται δικαστικά από πολλούς πρώην καπνιστές με παρόμοιες κατηγορίες.
http://www.kathimerini.gr' target='_blank' target='_blank με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ