-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αθήνα μένω αλλά έχω δει περισσότερα Hummer παρά RX-7Εντάξει κατάλαβα...είσαι παραλιακός τύπος...
-
Ο χρήστης 147TI έγραψε:
Αθήνα μένω αλλά έχω δει περισσότερα Hummer παρά RX-7
Εντάξει κατάλαβα...είσαι παραλιακός τύπος...
Τι εννοείς ότι είμαι 'παραλιακός' τύπος?
-
Hummer βλέπεις συνήθως παραλία μεριά...συνήθως
παραλία = Παραλιακή,βουλιαγμένης,ποσειδόνως,γλυφάδα,σούνιο κλπ κλπ
Α, ξέχασα, και Β.Π
-
Ο χρήστης 147TI έγραψε:
Hummer βλέπεις συνήθως παραλία μεριά...συνήθωςπαραλία = Παραλιακή,βουλιαγμένης,ποσειδόνως,γλυφάδα,σούνιο κλπ κλπ
Α, ξέχασα, και Β.Π
Α..
Και πάλι όμως, τα RX-7 που κυκλοφορούν είναι πολύ λίγα..
-
Ο χρήστης 147TI έγραψε:
Ες 2000 απο μένα...γιατι το κόστος συντήρησης ενός ρο χι είναι πολύ μεγαλύτερος απο του ες...σχετικα με αυτον τον λογο , αυτο ειναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ ...
καινουριο challenge (η και Cosmo) το μονο κοστος που εχουν ειναι η αυξημενη καταναλωση βενζινης (που σε σχεση με το S , μιλαμε για 2-4 λιτρα ανα 100χλμτρα ) ...
Ασφαλιστρα χαμηλοτερα κατα πολυ .(-30% περιπου)..
Σημα τελων κυκλοφοριας , περιπου 300 ευρω ανα ετος χαμηλοτερο ...Κοστος συντηρησης για τα πρωτα 3 service (10.000 χλμτρα - 20.000 χλμτρα - 30.000 χλμτρα) , 40 ευρω , 100 ευρω , 60 ευρω αντιστοιχα ....
Μηπως ξερεις το s2k 5ετιας τι κοστος συντηρησης θα εχει στα πιθανα υποψηφια service που θα κανεις ??
Δεχομαι τα ΠΑΝΤΑ ... (υποκειμενικο ειναι το γουστο) ... Μην πλαθουμε ομως ΜΥΘΟΥΣ σχετικα με κοστη συντηρησης (τα οποια , εκτος βενζινης, ολα τα υπολοιπα ειναι σχεδον ανυπαρκτα) και πιθανα προβληματα τα οποια ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ....
Φιλικα
Χαρης -
Σχετικά με τα λάδια φίλε μου τι παίζει ?
Και εκέι έχουν ακουστεί πολλα...
-
αναπάντητο δίλημα...
-
Tα λαδια ο RENESIS (και γενικα οι περιστροφικοι κινητηρες) τα καινε πολυ απλα γιατι τα χρησιμοποιουν ...
Η καταναλωση των δεν οφειλεται δηλαδη σε χαλαρωμενα ελατηρια , η πτωση συμπιεσης , η αστοχια υλικου η δυσλειτουργια κινητηρα ...Kαι τι εννοω με αυτο ? Η καταναλωση λαδιου ενος WANKEL κινητηρα οφειλεται στην διαχυση λιπαντικου μεσω των οil jets (κατι σαν μικρα μπεκακια ) μεσα στα housings (σαν να λεμε κυλινδρος στον παλινδρομικο) του καθε ροτορα (σαν να λεμε εμβολο στον παλινδρομικο) ...
Και γιατι γινετε αυτο ? Για να υπαρχει λιπανση αναμεσα στον καθε ροτορα και στα καπακια στεγανοποιησης του ...Ειναι συνθετη η λειτουργια ενος WANKEL κινητηρα και πιθανος οι γνωσεις μου αλλα και ο τροπος εκφρασης μου να μην μπορουν να σας δωσουν να καταλαβετε επαρκως την αρχη του ...
Η ουσια ομως ειναι μια .... Η καταναλωση λιπαντικου στον WANKEL ειναι η αρχη λειτουργιας του ... Δεν ειναι προβλημα του , οπως παρεξηγημενα νομιζει ο κοσμος ....
ελπιζω να βοηθησα λιγακι ....
-
αναλυτικη περιγραφη και αρχη λειτουργιας των WANKEL κινητηρων θα βρειτε εδω :
-
Ο χρήστης xristaras έγραψε:
δυστυχως εκει ειναι το κολλημα μου..εχω τρελλα με τα καμπριο...γι αυτο και τρωω κολλημα...επισης το κακο με το ρο χι 8 οπως το λεμε στο ελλαδα ειναι οτι δεν εχει μεταπωλητικη αξια και οτι θα φοβαμαι μη με αφησει πουθενα ανα πασα στιγμη..πολλα εχουν ακουστει αν και το εχει φιλος μου και δεν εχει καποιο προβλημα...εχει κανει 7000 χλμ...και το σκιζει...οσο για το λαδι το να του βαζεις ειναι συντηρηση ετσι??δε σημαινει καποιο κουσουρι??απλα ετσι συντειρειται ο βανκελ σωστα???
δεν το θελω για πατιλικια...πιο παλια ειχα μια mercedes e190 evo οποτε καταλαβαινετε οτι τα εχω χαρει,καθως και μια bmw e46 330...δε ειμαι στη φαση του πατηλικωματος,αμα τυχει μπορει αλλα το εχω χαρει αρκετα...παντως το πιο σημαντικο κομματι για το μαζντα ειναι η μεταπωληση...οσο για το αν χαλασει ο βανκελ υπαρχουν συνεργεια που ασχολοθνται χρονια μονο με βανκελ και τα ξερουν καλυτερα κι απο αντιπροσωπεια...πωσ νομιζετε οτι υπαρχουν ακομη rx-7 στους δρομους???Εγώ πάντως σου προτείνω το RX-8.
Σύμφωνα με αυτά που λες το S2000 θα σε κουράσει.
Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα που βλέπω στο Rx-8 είναι οτι δεν είναι cabrio. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα που βλέπω στο Rx-8 είναι οτι δεν είναι cabrio.συμφωνω απολυτα , το οποιο μεταξυ μας (μιας και προερχομαι απο ΜΧ5) δεν ειναι καθολου τελικα μειονεκτημα ....
Εχει τετοιες αρετες το αυτοκινητο που σε κανει να ξεχνας το top donw !!!
ΥΓ οχι πως το top down δεν ειναι Τ Ε Λ Ε Ι Ο .....
-
Ο χρήστης Blacktan έγραψε:
Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα που βλέπω στο Rx-8 είναι οτι δεν είναι cabrio.
συμφωνω απολυτα , το οποιο μεταξυ μας (μιας και προερχομαι απο ΜΧ5) δεν ειναι καθολου τελικα μειονεκτημα ....
Εχει τετοιες αρετες το αυτοκινητο που σε κανει να ξεχνας το top donw !!!
ΥΓ οχι πως το top down δεν ειναι Τ Ε Λ Ε Ι Ο .....
Δλδ όταν το Τσιγγρής έγραφε ότι ανα 3.000 χλμ συμπληρώνεις και λαδάκι.. τί εννοούσε ?
Θεωρώ το RX-8 πανέμορφο σχεδιαστικά (μέσα-έξω).
Πρόσφατα είδα και μια ψιλή έξω απο τα αστέρια στο φανάρι παραλία μερια.... ες 2000 με ρο-χι, έφυγε μπροστά το ες...
-
Tα λαδια ο RENESIS (και γενικα οι περιστροφικοι κινητηρες) τα καινε πολυ απλα γιατι τα χρησιμοποιουν ...
Η καταναλωση των δεν οφειλεται δηλαδη σε χαλαρωμενα ελατηρια , η πτωση συμπιεσης , η αστοχια υλικου η δυσλειτουργια κινητηρα ...Kαι τι εννοω με αυτο ? Η καταναλωση λαδιου ενος WANKEL κινητηρα οφειλεται στην διαχυση λιπαντικου μεσω των οil jets (κατι σαν μικρα μπεκακια ) μεσα στα housings (σαν να λεμε κυλινδρος στον παλινδρομικο) του καθε ροτορα (σαν να λεμε εμβολο στον παλινδρομικο) ...
Και γιατι γινετε αυτο ? Για να υπαρχει λιπανση αναμεσα στον καθε ροτορα και στα καπακια στεγανοποιησης του ...Ειναι συνθετη η λειτουργια ενος WANKEL κινητηρα και πιθανος οι γνωσεις μου αλλα και ο τροπος εκφρασης μου να μην μπορουν να σας δωσουν να καταλαβετε επαρκως την αρχη του ...
Η ουσια ομως ειναι μια .... Η καταναλωση λιπαντικου στον WANKEL ειναι η αρχη λειτουργιας του ... Δεν ειναι προβλημα του , οπως παρεξηγημενα νομιζει ο κοσμος ....
ελπιζω να βοηθησα λιγακι ....
δεκτο αυτο με τα λαδια, αλλα αν ειναι τοσο απαραιτητα για τη σωστη λειτουργια του κινητηρα, μηπως θα επρεπε να ειχε και ενα μικρο ρεζερβουαρ λαδιου???
-
Το αυτοκινητο δε εχει καρτερ , αλλα αποθηκευτικο χωρο λαδιου ....
Απο εκει κυκλοφορει το λαδι για την περιφερεια των housings αλλα και για τα oil jets ...
Ναι , ο Τσιγγρης εχει δικιο ... οχι ομως ανα 3000χλμτρα , αλλα ανα 1000 με 1500 χρειαζετε προσθηκη λιπαντικου ...
Πολυ απλα γιατι το λαδι το καταναλωνει !
Η καταναλωση λιπαντικου πικοιλλει αναλογα με την χρηση του αυτοκινητου ...
Ως Μ.Ο και ενημερωτικα θα ελεγα πως το αυτοκινητο καταναλωνει 100 με 200 ml ανα 1500 χλμτρα ...
Επαναλαμβανω ομως ... Αυτη ειναι η αρχη λειτουργιας των WANKEL και οχι δυσελειτουργια τους !
-
απλα απορεια.
τι ειδους λαδια καιει ο RENESIS? Δηλαδη αν βρεθει κανεις σε απομωνομενα μερα της ελλαδας, μπορει να βαλει απλα σχετικα σε προδιαγραφες λαδια απο κοινο βενζιναδικο, ή πρεπει να εχει μαζι του αποθεμα?
ευχαριστω για την απαντηση
-
Το αυτοκινητο δε εχει καρτερ , αλλα αποθηκευτικο χωρο λαδιου ....Απο εκει κυκλοφορει το λαδι για την περιφερεια των housings αλλα και για τα oil jets ...
Ναι , ο Τσιγγρης εχει δικιο ... οχι ομως ανα 3000χλμτρα , αλλα ανα 1000 με 1500 χρειαζετε προσθηκη λιπαντικου ...
Ως Μ.Ο και ενημερωτικα θα ελεγα πως το αυτοκινητο καταναλωνει 100 με 200 ml ανα 1500 χλμτρα ...
Επαναλαμβανω ομως ... Αυτη ειναι η αρχη λειτουργιας των WANKEL και οχι δυσελειτουργια τους !
ok και παλι, αλλα δε θα μπορουσε να εχει ενα δοχειο 10-15λιτρα για να μην χρειαζεται συμπληρωμα καθε 1000-3000χλμ??
-
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
αν βρεθει κανεις σε απομωνομενα μερα της ελλαδας, μπορει να βαλει απλα σχετικα σε προδιαγραφες λαδια απο κοινο βενζιναδικο, ή πρεπει να εχει μαζι του αποθεμα?Παιδιά ψυχραιμία. Πόσα απομονωμένα μέρη έχει η Ελλάδα στα οποία μπορείς να κάνεις περισσότερα από 1500χλμ χωρίς να περάσεις... και από το σπίτι σου; Εν πάσει περιπτώσει δεν είναι τόσο τραγικό να έχεις ένα λίτρο στο πορτμπαγκάζ και ΜΟΝΟ αν κάνεις πια τόσα πολλά χιλιόμετρα
Η Μazda προτείνει ημισυνθετικό λιπαντικό προδιαγραφών 5-30W. Αρκετά δημοφιλές είναι το Divinol 5-30W semisynthetic
-
Ο χρήστης Pani74 έγραψε:
Η Μazda προτείνει ημισυνθετικό λιπαντικό προδιαγραφών 5-30W. Αρκετά δημοφιλές είναι το Divinol 5-30W semisyntheticΞέρεις μήπως γιατί δεν προτείνουν φούλ συνθετικό? Το 5-30 για την Ελλάδα είναι σίγουρα απόλυτα σωστό?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το αυτοκινητο δε εχει καρτερ , αλλα αποθηκευτικο χωρο λαδιου ....
Απο εκει κυκλοφορει το λαδι για την περιφερεια των housings αλλα και για τα oil jets ...
ok και παλι, αλλα δε θα μπορουσε να εχει ενα δοχειο 10-15λιτρα για να μην χρειαζεται συμπληρωμα καθε 1000-3000χλμ??
Το συμπληρωμα το χρειαζεται για πρακτικους λογους , για να μην βρεθεις ποτε εκτεθιμενος και καταστρεψεις τον κινητηρα (και να μην καλυπτει και η mazda βαρβατες , εγγυησεις ) ...
Υπολογιζεται πως για να κανεις ζημια στον κινητηρα (δηλαδη να κατεβει η σταθμη λαδιων κατω απο το min) θα πρεπει να το εχεις αφησει 4 με 5 χιλιαδες χιλιομετρα χωρις προσθηκη λιπαντικου .... -
Ο χρήστης Pani74 έγραψε:
Παιδιά ψυχραιμία. Πόσα απομονωμένα μέρη έχει η Ελλάδα στα οποία μπορείς να κάνεις περισσότερα από 1500χλμ χωρίς να περάσεις... και από το σπίτι σου; Εν πάσει περιπτώσει δεν είναι τόσο τραγικό να έχεις ένα λίτρο στο πορτμπαγκάζ και ΜΟΝΟ αν κάνεις πια τόσα πολλά χιλιόμετραΟχι μα δεν αντιλεγω... απλα εγκυκλοπαιδικη ερωτηση εκανα και σε καμια περιπτωση δεν ψαχνω 'ελλατωματα' εκει που δεν υπαρχουν, ζητω συγγνωμη αν φανηκε αλλιως.
Η Μazda προτείνει ημισυνθετικό λιπαντικό προδιαγραφών 5-30W. Αρκετά δημοφιλές είναι το Divinol 5-30W semisynthetic
Ευχαριστω πολυ. πραγματι ειναι δημοφιλες λαδι κανενα προβλημα
ΜΑΖDA RX-8 CHALLENGE VS HONDA S2000