-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Παμε πρωτα ενα βραδυ Διονυσο να δουμε τι πουλια πιανει , να χαρουμε και εμεις στριψιμο με το GTR, να μας κανει καμια βολτα κτλ. και εφοσον δοσουμε επισημη εγκριση με την βουλα , φωναζουμε και τον μηχανοβιο για να μην καιει τσαμπα βενζινες.Πάντως ο φίλος του Γρηγόρη είναι γνωστός στον αυτοκινητιστικό κλάδο της χώρας. Ενώ έχει video με in car(o γκρεγκ στο δεξί μπάκετ) από διαδρομή πέριξ του Λουτρακίου.
Συγνώμη που σας ενοχλώ με το off topic
-
Εγω βρηκα εναν χρονο της ταξης του 1:06, οκ ;
Σε μια πιστα λοιπον των 2 χιλιομετρων, εμενα το GTR μου ριχνει με εμπειρο-καλο οδηγο σκαρτα 5 δευτερολεπτα, με λιγα λογια 2,5' το χιλιομετρο. Σε μια διαδρομη σαν το κομματι του Διονυσου λοιπον που ειναι περιπου 5χλμ, το GTR θα πρεπει θεωριτικα να μου ριχνει 12,5 δευτερολεπτα. Ελα μου ομως που ο δρομος δεν ειναι πιστα, ελα μου ομως που πρεπει να πηγαινεις κατα κυριο λογο στην λωριδα σου με ενα ποταμοπλοιο απο αποψη πλατους, ελα μου ομως που δεν μπορεις να φρεναρεις οριακα γιατι δεν ξερεις αν εχει λαδακια κατω, ελα μου ομως που δεν εχει μεγαλες ευθειες για να εκμεταλευτεις το γκαζι, ελα μου ομως που ο οδηγος του GTR δεν θα ειναι επαγγελματιας οδηγος και δεν θα ξερει καλα την διαδρομη. Ειμαι πολυ περιεργος να δω κατα ποσο μειωνονται οι διαφορες αυτες σε τετοιου ειδους συνθηκες δρομου, με ενα τοσο καλο αυτοκινητο.
Κικιζα, με το που γυρισω Αθηνα θα σου στειλω, θα χαρω παρα πολυ να στριψω με ενα τετοιο αυτοκινητο μπροστα μου.
-
@ΙΚΕ
Και οι μη απαντήσεις δίνουν πληροφορίες@Καμπάς
Τι σύγκριση και συμπεράσματα είναι αυτά ? 5'' στα Μέγαρα άρα 12.5'' στο Διόνυσο
Χωρίς να έχω οδηγήσει ή μπει καν σε GT-R έχω την αίσθηση ότι θα το δεις μπροστά σου για 500 μέτρα και μετά ...κυάλια -
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Εγω βρηκα εναν χρονο της ταξης του 1:06, οκ ;Έχετε υποψη σας πόσο κάνει ένα 600άρι στα Μέγαρα (που είναι και κλειστή πίστα)?
-
Είναι να απορεί κανείς με αυτά που έχουν γραφτεί για το GTR . Το έχουν συγκρίνει με ότι πετάει περπατάει κολυμπάει κλπ.
Είναι εργαλείο σε αυτό δεν χωράει συζήτηση .
Αν αρέσει είναι άλλο πακέτο ...Μία πίστα δεν είναι ποτέ το απόλυτο κριτήριο γιατί παίζει ρόλο η χάραξη και τι αυτή προστάζει .
Το GTR έχει αποδείξει all around χαρακτήρα σε πολλές διαφορετικές πίστες .Ειδικά η νέα έκδοση , είναι εκπληκτική ! ! !
-
πάντα αναρωτιομουν ένα πραγμα:
τη στιγμη που στριβει το μηχανάκι, ποσα εκατοστά πελματος αντιστοιχούν για το κάθε κιλο βάρους αναβάτη-μηχανής;
το αντίστοιχο για το αμάξι (στους μπροστινούς τροχους εννοείται μόνο) ποσο να είναι;
βεβαια το γεγονός οτι τα μηχανάκια μπορούν να διαγράφουν τοξα τεράστια σε σχεση με τα 4τροχα, τους δίνει μεγαλο προβάδισμα.
-
Από άποψη φυσικής σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο δεν έχει καμιά σημασία το πόση επιφάνεια του ελαστικού έρχεται σε επαφή με το έδαφος καθώς όσο μικραίνει η επιφάνεια τόσο αυξάνεται το βάρος που αντιστοιχεί ανά τετραγωνικό εκατοστό. Στην πράξη βέβαια είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα καθώς μπαίνουν πολλές νέες παράμετροι στη μέση...
Το σημαντικότερο μειονέκτημα που έχουν οι μηχανές για μένα πάντως σε ανοιχτά κομμάτια είναι η αεροδυναμική τους. Είναι ελάχιστο το ποσοστό της αντίστασης του αέρα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για χάρη της πρόσφυσης σε αντίθεση με το αυτοκίνητό. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που τα μονοθέσια της F1 μπορούν και κατασκευάζονται χαοτικά πιο γρήγορα από τις μηχανές του moto gp.
Τώρα καθαρά σε θέμα επιτάχυνσης είναι θέμα κιλών/ίππο αρκεί βέβαια αυτοί οι ίπποι να μπορούν να περαστούν στο δρόμο. Και ειδικά ένα τετρακίνητο όπως το GT-R μπορεί πολύ καλύτερα να περνάει τα άλογα του στο δρόμο και λόγο μετάδοσης και λόγο του ότι το μπροστινό του τμήμα δεν έχει την τάση να σηκώνεται από το έδαφος. Σε ελληνική άσφαλτο ειδικά νομίζω ελάχιστες μηχανές έχουν τη δυνατότητα να σταθούν δίπλα του και αυτό μετά τα 100-150km/h και μέχρι τα 270-280km/h όπου πάλι η αεροδυναμική έρχεται να βάλει τέλος στο πλεονέκτημα κιλών/ίππο
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προτείνω κόντρα FXX Road Legal. Caparo T1, Veyron SS με 1000άρια Supersport και 458, 12C, GT2 RS, GTR με 600άρια σε 5 διαφορετικές πίστες. Let's settle this once and for all.Θα φέρω εγώ την FXX Road Legal και εσείς κάντε κουμάντο για τα υπόλοιπα. OK?
-
στο μυαλο μπορούν να μου ερθουν ίσα με........ χμ..... με...... 2 τετρατροχα που το κράτημά τους στηρίζεται στην αεροδυναμική σε ταχύτητες ας πούμε... 160-180φεύγα;
-
Μιας και το ανεφερε ενα παιδι πιο πανω. Στην Μοντσα για παραδειγμα που ειναι μια σχετικα μικρη πιστα ,η formula με τον michael εγραψε 1:19.Ο καλυτερος χρονος για μηχανη ειναι 1:42 αν θυμαμαι καλα. Tα συμπερασματα δικα σας. Σε οποιαδηποτε πιστα η formula 1 θα ριχνει απο 20 δευτερα μεχρι 1 λεπτο στον καθε γυρο
-
ο καλύτερος τροπος να πεις ψεματα ειναι ο αριθμοί.
ειδικα αν είσαι λιγο χαζούλης (ή πολύ πονηρούλης) μπορεις να τα πασάρεις οπως σου αρέσει (ή όσο καταλαβαίνεις...)
τα συμπεράσματα δικά μας.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ο καλύτερος τροπος να πεις ψεματα ειναι ο αριθμοί.ειδικα αν είσαι λιγο χαζούλης (ή πολύ πονηρούλης) μπορεις να τα πασάρεις οπως σου αρέσει (ή όσο καταλαβαίνεις...)
τα συμπεράσματα δικά μας.
Οι αριθμοι δεν λενε ψεμματα. Αυτο που δεν μετριεται ειναι η ΒΛΑΚΕΙΑ, η αγαπη κ.τ.λ . Το ποσο γρηγορο ειναι ενα πραγμα με 2 ροδες και ποσο γρηγορο ειναι ενα πραγμα με 4 ροδες μετριεται.
Τα συμπερασματα δικα σας
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Μιας και το ανεφερε ενα παιδι πιο πανω. Στην Μοντσα για παραδειγμα που ειναι μια σχετικα μικρη πιστα ,η formula με τον michael εγραψε 1:19.Ο καλυτερος χρονος για μηχανη ειναι 1:42 αν θυμαμαι καλα. Tα συμπερασματα δικα σας. Σε οποιαδηποτε πιστα η formula 1 θα ριχνει απο 20 δευτερα μεχρι 1 λεπτο στον καθε γυροΚαι στην ;
-
Kαλα ας ερθει το ΓΤΡ κι ας το δω μονο για τα πρωτα 50 μετρα, αν ομως ο οδηγος ειναι κουλαδακι η εστω μετριος και το παμε κωλοφερατζα, τοτε θα το γυρισω σε Κικιζας mode και θα λεω οτι εχω στριψει με ΓΤΡ και δεν μου εφευγε, οποτε το MR2 ειναι πιο γρηγορο απ'το ΓΤΡ σε σφιχτο στροφιλικι, απλα και μονο επειδη οι δικες μου εμπειριες θα λενε αυτο. Δε μπα να μπορει το ντατσουν να ξετρυπησει οτι κινειται σε στροφες σε συνθηκες δρομου, εγω θα λεω το αναποδο επειδη ετσι θα εχουν δει τα ματια μου. Με λιγα λογια, θα το παιξω με το ιδιο νομισμα, επειδη καποιος λοιπον δεν εχει τυχει να δει μηχανακι να στριβει πραγματικα γρηρορα με καλο αναβατη, ετσι και εγω θα τους βαλω ολους και ολα στο ιδιο τσουβαλι και θα πω οτι επειδη δεν εχει τυχει να συναντησω καλυτερο συνδυασμο αυτοκινητου οδηγου στον Διονυσο, το κεντρομηχανο μου τα ξετρυπαει ολα ...
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Kαλα ας ερθει το ΓΤΡ κι ας το δω μονο για τα πρωτα 50 μετρα, αν ομως ο οδηγος ειναι κουλαδακι η εστω μετριος και το παμε κωλοφερατζα, τοτε θα το γυρισω σε Κικιζας mode και θα λεω οτι εχω στριψει με ΓΤΡ και δεν μου εφευγε, οποτε το MR2 ειναι πιο γρηγορο απ'το ΓΤΡ σε σφιχτο στροφιλικι, απλα και μονο επειδη οι δικες μου εμπειριες θα λενε αυτο. Δε μπα να μπορει το ντατσουν να ξετρυπησει οτι κινειται σε στροφες σε συνθηκες δρομου, εγω θα λεω το αναποδο επειδη ετσι θα εχουν δει τα ματια μου. Με λιγα λογια, θα το παιξω με το ιδιο νομισμα, επειδη καποιος λοιπον δεν εχει τυχει να δει μηχανακι να στριβει πραγματικα γρηρορα με καλο αναβατη, ετσι και εγω θα τους βαλω ολους και ολα στο ιδιο τσουβαλι και θα πω οτι επειδη δεν εχει τυχει να συναντησω καλυτερο συνδυασμο αυτοκινητου οδηγου στον Διονυσο, το κεντρομηχανο μου τα ξετρυπαει ολα ...Δυστυχως δεν μπορω να σου αναφερω συγκεκριμενα, τι και ποιος ειναι, ουτε ο ιδιος θα το ηθελε, (τουλαχιστον σε πρωτη φαση, μεχρι να πραγματοποιηθει, αν πραγματοποιηθει κατι τετοιο)
σε καμμια περιπτωση.
Επιπλεον δεν το γνωριζει καν αυτο που λεμε τωρα, και θα ηταν σωστο-σοφο, αν θελεις και εσυ να γινει κατι τετοιο
πραγματικοτητα, να το κοιταξουμε πιο σοβαρα, αλλα μεσω π.μ πλεον, μηπως και γινει, και μαλιστα οργανωμενα και σωστα
Νομιζω ο ιδιος θα το εβρισκε πολυ ενδιαφερον, και σε ασφαλη πλαισια, πανω απ' ολα, θα συμμετειχε σε μια τετοια
αναμετρηση, εφοσον και το παλικαρι με την μηχανη, ειναι εξαιρετικο οχι μονο σε ικανοτητες, αλλα και σε γενικοτερο ηθος, κατι που παιζει μεγαλο ρολο σε τετοιου ειδους αναμετρησεις.
Αν θελεις και εσυ να το κοιταξουμε λιγο πιο σοβαρα, στειλε μου οποτε θελεις π.μ.P.S Τα υπολοιπα για το δικο μου mode κτλ, αστα για αργοτερα, δεν με εχεις γνωρισει ακομα απο κοντα.
-
Να συγκρίνουμε οχήματα με οχήματα, όχι οχήματα με αεροπλάνα
-
Καλημέρα! Εγώ λέω να πάμε για κανένα μπανάκι και να ηρεμήσουμε...
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Εγω βρηκα εναν χρονο της ταξης του 1:06, οκ ;Σε μια πιστα λοιπον των 2 χιλιομετρων, εμενα το GTR μου ριχνει με εμπειρο-καλο οδηγο σκαρτα 5 δευτερολεπτα, με λιγα λογια 2,5' το χιλιομετρο. Σε μια διαδρομη σαν το κομματι του Διονυσου λοιπον που ειναι περιπου 5χλμ, το GTR θα πρεπει θεωριτικα να μου ριχνει 12,5 δευτερολεπτα. Ελα μου ομως που ο δρομος δεν ειναι πιστα, ελα μου ομως που πρεπει να πηγαινεις κατα κυριο λογο στην λωριδα σου με ενα ποταμοπλοιο απο αποψη πλατους, ελα μου ομως που δεν μπορεις να φρεναρεις οριακα γιατι δεν ξερεις αν εχει λαδακια κατω, ελα μου ομως που δεν εχει μεγαλες ευθειες για να εκμεταλευτεις το γκαζι, ελα μου ομως που ο οδηγος του GTR δεν θα ειναι επαγγελματιας οδηγος και δεν θα ξερει καλα την διαδρομη. Ειμαι πολυ περιεργος να δω κατα ποσο μειωνονται οι διαφορες αυτες σε τετοιου ειδους συνθηκες δρομου, με ενα τοσο καλο αυτοκινητο.
Κικιζα, με το που γυρισω Αθηνα θα σου στειλω, θα χαρω παρα πολυ να στριψω με ενα τετοιο αυτοκινητο μπροστα μου.
το gtr δε θα μπορεσει να φυγει γιατι ειναι φαρδυ και μπορει να εχει λαδια, ενω εσυ μπορεις να κινεισαι σε οποια λωριδα θες και δε σε επηρρεαζουν τα λαδια?
ο μονος τροπος να μεινεις κοντα σε τετοιο αυτοκινητο ειναι σε μποτιλιαρισμα στη Σταδιου
-
μποτιλιαρισμα στη σταδιου χαχααχαχαχαχα καλοοοοοο
-
Ρε δεν με νοιαζουν τα μηχανακια, ουτε με νοιαζει ποιος ειναι ο οδηγος, το μονο που με νοιαζει ειναι η καβλα του να στριψω παρεα με ενα τετοιο αυτοκινητο σε μια διαδρομη. Το καταλαβαινετε η να το γραψω και με γκρικλις ;
-
Ειναι σαν να πηγαινω για μπασκετ σε εβδομαδιαια βαση και καποιος να ξερει τον Τζορνταν και να τον φωναξει για να παιξει μαζι μας. Δεν με απασχολει αν θα χασω η αν θα κερδισω η οτιδηποτε αλλο εκτος του οτι θα ειναι εκει, θα τον χαζεψω θα τον θαυμασω και θα εχω την τιμη να παιξω μαζι του. Same goes for the GTR, μηπως εγινα ποιο κατανοητος τωρα ;
Nissan GT-R