-
Είναι γνωστό ότι σε πίστα η 997ΤΤ δεν είναι τίποτα το φοβερό. Η 430 είναι σαφώς ταχύτερή της και η Scuderia ταχύτερη της GT2. Ορίστε και οι χρόνοι με τον κ. καθηγητή πίσω από το τιμόνι:
Handling
1’15”375 - 122.27 Kph - Ferrari 430 Scuderia
1’15”714 - 121.72 Kph - Lamborghini Gallardo LP560-4
1’17”600 - 118.76 Kph - Nissan GT-R
1’15”528 - 122.07 Kph - Porsche 997 GT2Το αποτέλεσμα μιλάει μόνο του.
-
Παιδάκια... να απαντήσω πρώτα που έμαθε ο Prost να οδηγεί 4κίνητα... εκει που κέρδισε το πρωτάθλημα Trophy Andros με 4κίνητα τέρατα 500 ίππων σε πάγο! Η Ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας!
Όσο γιατί πιστεύω αυτούς τους χρόνους και όχι κάτι άσχετων δημοσιογραφίσκων; Εσείς ποιόν θα εμπιστευόσασταν στο θέμα της Θεωρίας της Σχετικότητας... 10 δασκαλάκων σχολείου (διάφορα τεστ) ή του Professor Steven Hawking (Alain Prost)? Ας είμαστε σοβαροί!
ΥΓ: Αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι πρέπει να έχεις πολύ μεγάλα χέρια για να οδηγήσεις Ferrari! Ο κάθε δημοσιογράφος κάνει παρόμοιο χρόνο σε μια Ferrari και ένα GTR. Όταν όμως τα οδηγήσει ένας επαγγελματίας το καθαρόαιμο φέυγει ΠΟΛΥ μπροστά! Για εμάς τους ημιμαθείς καλό το Nissan... αν είσαι όμως Θεός ξεχωρίζεις τους αμνούς από τα ερίφια!
-
Professeur: Δεν δίνω σημασία στους χρόνους του Ring καθώς γίνονται από διαφορετικούς οδηγούς, σε διαφορετικές μέρες, κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Αντιθέτως το τεστ που παρέθεσα έγινε την ίδια μέρα από τον ίδιο οδηγό κάτω από τις ίδιες συνθήκες.
Όσο για τον Προστ... φυσικά και διακρίθηκε στο υπέρτατα μηχανοκίνητο άθλημα (ή μήπως αμφισβητούμε και αυτόν τον χαρακτηρισμό για την F1?), όμως έδειξε το μεγαλείο του όταν έπιασε και οδήγησε κάτι εντελώς διαφορετικό νικώντας τους σπεσιαλίστες της 4κίνησης κι ας το έκανε για την πλάκα του. Όμως ακόμα και ότι είναι κουλάδι στα 4κίνητα να δεχτώ (που δεν το δέχομαι επ' ουδενί), τότε γιατί η 4κίνητη Gallardo ήταν πολύ ταχύτερη του GTR? Το αυτό συνέβη και στο τεστ του Road and Track όπου σε 4 διαφορετικές πίστες συνέκριναν Gallardo, GT2, GTR, Z06 και Viper και συνολικά βγήκε η Lambo ταχύτερη με την GT2 δεύτερη και το GTR τρίτο. Κι εκεί φυσικά με οδηγούς αγώνων πίσω από το τιμόνι.
Εσύ μπορέι να προτιμάς την θεωρία 'everyone, everywhere' όμως τα πραγματικά γρήγορα μηχανήματα, επειδή ακριβώς είναι πολύ εξειδικευμένα, χρειάζονται ειδικούς στα χειριστήρια τους. Δεν είναι δυνατόν ένας πιλότος superlight να πιλοτάρει μαχητικό, ένας οποιοσδήποτε οδηγός αγώνων να οδηγήσει Formula 1 και και ένας κοινός θνητός να πάει μια Ferrari στα όρια.
Η Ferrari δεν ασχολείται καν με το Ring και καλά κάνει καθώς είναι ένα τεράστιο σιρκουί (ο Θεός να το κάνει με τόσες ανωμαλίες που έχει) που περισσότερο ρόλο παίζει ο οδηγός και η κατάσταση του οδοστρώματος παρά το αυτοκίνητο (ένα λάθος δεν θα κάνεις σε 100+ στροφές;). Το όλο θέμα είναι ένα μαρκετινίστικο τρικ των Γερμανών και η Nissan το εκμεταλευθηκε για να την βγει στην Porsche. Έχει γέλιο όμως ο τσακωμός τους...
Dim8: Χαίρομαι που βρίσκεις εύχαρη τα posts μου. Μακάρι να μπορούσα να πω κι εγώ το ίδιοο για μερικά posts.
-
Professeur: Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει και να εκφράζει τις απόψεις του. Ας συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε σε γενικές γραμμές. Στα επι μέρους σημεία της τοποθέτησης σου όμως έχω να κάνω μερικές επισημάνσεις. Συμφωνούμε απολυτα στο ότι η 997TT είναι πιο αργή σε όλα τα τεστ (σε πίστα... στην ευθεία έχω αρκετές μετρήσεις στα οποία είναι ταχύτερη). Όμως και το R&T και Drivers Republic κάνανε καλύτερους χρόνους με την GT2 από ότι με το GTR. Βασικά δεν θυμάμαι κανένα τεστ στο οποίο το GTR ήταν ταχύτερο της GT2 αλλά φαντάζομαι θα υπάρχουν και τέτοια. Όσο για το RIng... είναι αρκετά απρόβλεπτο για να μην μπορείς να κρίνεις από τους εκεί χρόνους. Εδώ δεν είναι καν στάνταρ το ακριβές μήκος του. Μια σωστή πίστα πρέπει να προσφέρει απόλυτη επαναληψιμότητα. Θα εμπιστευόμουν πολύ περισσότερο τους χρόνους από την Monza, Hockenheim, Spa κλπ.
ΥΓ: Μη ξεχνάμε ότι οι νέες Ferrari και Porsche είναι προ των πυλών... η 430 είναι μοντέλο 5ετίας και βασίζεται στην 360 που είναι δεκαετίας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, Η F142 (κωδικός της αντικαταστάτριας της 430) που βγαίνει 4 μήνες, θα είναι ταχύτερη ακόμα και αυτής της Scuderia. Οπότε δεν θα υπάρχει καμία σύγκριση, με τους κόκκινους τουλάχιστον
Dim: Πρώην ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ υπάλληλος της Scuderia, που έφυγε κακήν κακώς! Δε έχει κανέναν λόγο να προμοτάρει τις Ferrari. Όσο για τους χρόνους... όπως προείπα ένα καλός οδηγός θα κάνει με το GTR χρόνο ίσως καλύτερο από ότι με τις δύστροπες υπερκατασκευές. Όμως ένα πραγματικός γνώστης θα μπορέσει να εκμεταλευτεί τις δυνατότηες των υπερκατασκευών που εμείς ή δεν μπορούμε, ή φοβόμαστε να πλησιάσουμε γιατί είναι απόλυτες και νευρικές. Απλό είναι...
-
Όπως μας συμφέρει Dim? Από την μία πρώνη υπάλληλος της Ferrari (άρα κατ' εσέ την προμοτάρει) αλλά μετά λέμε ότι πέρασαν πολλά χρόνια οπότε δεν έχει σημασία;
Όσο για τους πολύ καλούς χρόνους... είναι ένα πολύ καλοστημένο, δυνατό και γρήγορο supercar που επωφελείται και από R Compοund ελαστικά. Κανείς δεν είπε ότι είναι πατάτα. Απλά δεν είναι στο επίπεδο των Scuderia, GT2 κλπ όπως μας παραμυθιάζει η Nissan. Τι κάνει σε σχέση με την απλή 430 (που αντικαθίσταται όπως είπαμε); Απευθείας αντιπαράθεση δεν έχει υπάρξει οπότε μόνο δια της αφαιρετικής οδού μπορόυμε να διεξάγουμε συμπεράσματα. Η Scuderia ήταν 2.5 δεύτερα ταχύτερη του GTR στο Vairano. Η 430 ήταν 2+ δεύτερα πιο αργή από την Scuderia σε παλαιότερο τεστ στην ίδια πίστα. Οπότε είναι πολύ κοντα οι χρόνοι τους.
-
Εδώ και 3 σελίδες λέω ότι είναι σαφώς ταχύτερο από την 997ΤΤ... edit [kouk]ΠΡΟΣΕΧΕ! Ειδικά στα σφιχτά και γλυστερά Μέγαρα δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα κάνει φοβερό χρόνο σε σχέση με πιο απόλυτες, πισωκίνητες και νευρικές κατασκευές. Χωρίς να μειώνω το επίτευγμα, ανυπομονώ να δω τι θα κάνει σε μια πραγματική πίστα (Σέρρες).
-
Θα μας πεις κι εμάς ποιός είναι;
-
Νταλάρας; Είχε μια 911 αν δεν κάνω λάθος. Οπότε μια χαρά λογικό μου φαίνεται να πήρε και GTR. Ένας άλλος που θα φανταζόμουν με GTR είναι ο Σφακιανάκης... αλλά έχει Ferrari τώρα νομίζω, ενώ ο Βέρτης έχει Aston Martin.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Τραγουδαει για την Κύπρο
A μάλιστα.Ο Αφιλοκερδώς ΑΕ κατά Τζιμάκο.Κατάλαβες τώρα φίλε REALZEUS, πως αγοράζονται τα εργαλεία;Σκέψου τι τραγούδια πρέπει να μας πεις για να πάρεις τη Scuderia
Για την Scuderia σας τραγουδάω ό,τι θέτε μάγκες... ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Τραγουδαει για την Κύπρο
A μάλιστα.Ο Αφιλοκερδώς ΑΕ κατά Τζιμάκο.Κατάλαβες τώρα φίλε REALZEUS, πως αγοράζονται τα εργαλεία;Σκέψου τι τραγούδια πρέπει να μας πεις για να πάρεις τη Scuderia
Οχι Scuderia...θα το μετανιώσεις.Απλή 430 μιά χαρά είναι.
Μωρέ και με την μικρή, την California GT, over the moon θα ήμουν που λένε και στο χωριό μου...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νταλάρας; Είχε μια 911 αν δεν κάνω λάθος. Οπότε μια χαρά λογικό μου φαίνεται να πήρε και GTR. Ένας άλλος που θα φανταζόμουν με GTR είναι ο Σφακιανάκης... αλλά έχει Ferrari τώρα νομίζω, ενώ ο Βέρτης έχει Aston Martin.κερδίζεις ένα 370Ζ
Αυτός είναι...πήρε μάλιστα το εκθεσιακό...
104.000€ τζάμπα πράγμα τι μπορει να πάρει κανείς σήμερα με αυτά τα χρήματα
Πραγματικά βγάζω το καπέλο στους κιτρινιαριδες... -
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Νταλάρας; Είχε μια 911 αν δεν κάνω λάθος. Οπότε μια χαρά λογικό μου φαίνεται να πήρε και GTR. Ένας άλλος που θα φανταζόμουν με GTR είναι ο Σφακιανάκης... αλλά έχει Ferrari τώρα νομίζω, ενώ ο Βέρτης έχει Aston Martin.
κερδίζεις ένα 370Ζ
Αυτός είναι...πήρε μάλιστα το εκθεσιακό...
104.000€ τζάμπα πράγμα τι μπορει να πάρει κανείς σήμερα με αυτά τα χρήματα
Πραγματικά βγάζω το καπέλο στους κιτρινιαριδες...Πότε παραλαμβάνω το Ζ μου;
Πάντως στα 100 χιλιάρικα δεν έχει ανταγωνιστή... πρέπει να πας στα 170+ (R8 V10, 997 TT) για να το χτυπήσεις. Αλλά ούτε και το 370 έχει ανταγωνιστή στα 60 χιλιάρικα. Σε κόκκινο ή πορτοκαλί παρακαλώ... περιμένω τηλέφωνο σου...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Τραγουδαει για την Κύπρο
Μπα...Αμα εισαι πυροβολημενος απο κουνια, αυτο το εργαλειο ειναι οτι καλυτερο υπαρχει
στην αγορα... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Τραγουδαει για την Κύπρο
Μπα...Αμα εισαι πυροβολημενος απο κουνια, αυτο το εργαλειο ειναι οτι καλυτερο υπαρχει
στην αγορα...γκουχουγκουχουτζιτιθριαρεςγκουχουγκουχου
-
το παρελαβε πριν μια εβδομαδα εναν γνωστος μου..γλυτωσε και το τελος ταξινομησης μια χαρα..ειπε οτι θα με παει βολτα.. αντε να δουμε!!!
-
Mine's R-35 by Niikura san.Γνωστό και ως Hall's.Καθαρίζει και γλυκαίνει το λαιμό.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τραγουδαει για την Κύπρο
Χριστος! Ουτε καν...Μιλαμε για ανωτερη κλαση...Αυτο ειναι το δευτερο καλυτερο.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Τραγουδαει για την Κύπρο
Χριστος! Ουτε καν...Μιλαμε για ανωτερη κλαση...Αυτο ειναι το δευτερο καλυτερο.
Εννοείται ότι η Scuderia είναι με διαφορά καλύτερη!
-
-
Jpol δεν χρειάζεται πολύ σκέψη...πάρε εσύ τα δύο πίσω και άσε για εμένα το γαλάζιο μπροστα...
Nissan GT-R