-
Ο χρήστης Qu3ndil έγραψε:
And now some facts:FACT: Και οι άνδρες έχουν ΠΕΡΙΟΔΟ!!! Oh yes, φίλοι μου και εμείς περνάμε 1-2 μέρες κάθε εξάμηνο από την γνωστή κατάσταση των γυναικών…
Τι ακριβώς εννοείς;
Γυναίκες γιατροί και δικηγόροι είναι εξίσου καλοί με τους άνδρες και ίσως και λίγο καλύτεροι και για αυτό δεν θέλω αντιρρήσεις μιας και τα ξέρω από πρώτο χέρι.
Αφού το ξέρεις από πρώτο χέρι δεν υπάρχει συζήτηση.
Οι περισσότεροι άνδρες στο στυλ του Random είτε δεν έχουν γυναίκα, είτε έχουν και τρώνε παντόφλα (οπότε κάπου πρέπει να βγάλουν απωθημένα), είτε έχουν γυναίκες-σαύρες-πατσαβούρια όποτε βγάζουν την χολή τους για την δικιά τους κατάντια με σχόλια του τύπου **«ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ». **Περίεργο πάντως που μετά από λίγα threads, μπορείς φίλε μου και γράφεις αξιοπρεπώς… αν και όχι ορθώς…
Kαι όμως η φράση του Random, όσο κυνικά κι αν διατυπώθηκε, εμπεριέχει μία αλήθεια: όσο καλύτερη σεξουαλική ζωή έχει μία γυναίκα, τόσο μεγαλύτερη ψυχική ισορροπία επιτυγχάνει.
Η εκκλησία δεν μας πέρασε κανένα μισογύνικο πρότυπο. Ίσα ίσα που δίδαξε την ισότητα των δύο φίλων, γνωρίζοντάς μας την δημιουργία της Εύας από τον Αδάμ και από τον τρόπο που φερόταν ο Ιησούς στην μητέρα Του και άλλες γυναίκες (πχ Μαρία η Μαγδαληνή).
Άς αφήσουμε τον Αδάμ και την Εύα, που ο χριστιανισμός θα έπρεπε να έχει ξεριζώσει από τη διδασκαλία του.
Ο Ιησούς πράγματι, σύμφωνα με τις περιγραφές των Ευαγγελίων, αγαπούσε τις γυναίκες. Πολλές γυναίκες ήταν ακόλουθοί του. Οι γυναίκες ήταν μάλιστα οι πρώτοι μάρτυρες της αναστάσιμης εμφανίσεως Του. Αυτό το τελευταίο, μας οδηγεί σε σκέψεις, ανεξάρτητες από το θέμα της συζήτησής μας.
Όμως η πατέρες της εκκλησίας τήρησαν συχνά εχθρική στάση απέναντι στις γυναίκες, τις οποίες ενοχοποιήσαν συλλήβδην για το προπατορικό αμάρτημα. -
And now some facts:FACT: Και οι άνδρες έχουν ΠΕΡΙΟΔΟ!!! Oh yes, φίλοι μου και εμείς περνάμε 1-2 μέρες κάθε εξάμηνο από την γνωστή κατάσταση των γυναικών…
FACT: Γυναίκες γιατροί και δικηγόροι είναι εξίσου καλοί με τους άνδρες και ίσως και λίγο καλύτεροι και για αυτό δεν θέλω αντιρρήσεις μιας και τα ξέρω από πρώτο χέρι.
FACT: Οι περισσότεροι άνδρες στο στυλ του Random είτε δεν έχουν γυναίκα, είτε έχουν και τρώνε παντόφλα (οπότε κάπου πρέπει να βγάλουν απωθημένα), είτε έχουν γυναίκες-σαύρες-πατσαβούρια όποτε βγάζουν την χολή τους για την δικιά τους κατάντια με σχόλια του τύπου «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ». Περίεργο πάντως που μετά από λίγα threads, μπορείς φίλε μου και γράφεις αξιοπρεπώς… αν και όχι ορθώς…
FACT: Η εκκλησία δεν μας πέρασε κανένα μισογύνικο πρότυπο. Ίσα ίσα που δίδαξε την ισότητα των δύο φίλων, γνωρίζοντάς μας την δημιουργία της Εύας από τον Αδάμ και από τον τρόπο που φερόταν ο Ιησούς στην μητέρα Του και άλλες γυναίκες (πχ Μαρία η Μαγδαληνή).
FACT: Οι γυναίκες παντρεύονται με τον ίδιο τρόπο που παντρεύονται οι άντρες. Απλά είναι θέμα χαρακτήρα. Εάν ζητάς χρήμα θα τρέξεις στο χρήμα, αν ζητάς sex θα τρέξεις στο sex, αν θες και τα δύο θα παντρευτείς μια πλούσια και θα βρεις 5 γκόμενες. Για όλους τους υπόλοιπους (ολοκλήρωση, κατανόηση και λοιπά) πάντα κάτι βρίσκεται…
FACT: Δυναμικές γυναίκες ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλά οι περισσότεροι τις προσπερνάμε τρέχοντας…
Το όλο θέμα έχει ως εξής: ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ!
Εμείς θέλουμε να παίρνουμε εύκολα συγκεκριμένα πράγματα, αυτές μαθαίνουν να τα δίνουν.
Εμείς μετά θέλουμε άλλα πράγματα, αυτές φροντίζουν να κρύβουν τα παλιά και να μας δίνουν τα καινούρια.
Έτσι π0τ@ν3s τις ανεβάζουμε, κρυφοπ0υτ@ν3s... ΗΜΑΡΤΟΝ!!!Όταν μάθουμε οι μεν να φερόμαστε καλά στους δε, όταν μάθουμε να σεβόμαστε οι μεν τους δε, όταν μάθουμε να δίνουμε εκτός από το να παίρνουμε, όταν ΜΑΘΟΥΜΕ οι μεν τους δε, θα λυθούν και όλες μας οι διαφορές.
ΥΓ: Φίλε Random το έχουμε καταλάβει ότι είσαι mad… εντελώς…
Συμφωνω σε πολλά απο αυτά που λες...το όλο θέμα ειναι ένας φαύλος κύκλος.αλλά
ο ανδρας κ η γυναίκα δημιουργήθηκαν (απο ποιον? ) για διαφορετικό σκοπό. η γυναίκα πιστευω έχει χάσει-ξεχάσει τον κυριο σκοπό για τον οποίο βρίσκεται στην ζωη κ συνυπάρχει με το άλλο φύλο.Πρέπει να μάθουμε εμεις οι άνδρες να μην υποτιμούμε τις γυναίκες κ δεν βγάζω νόημα σε αυτο που ειπες οτι οι γυναικες ειναι καλυτεροι γιατροι-δικηγοροι.πιστευω καθε συνειδητοποιημενος ανδρας το έχει σαν defacto αυτό:) οι γυναικες έχουν περισσοτερες δυνατοτητες απο τους ανδρες απλά σου είπα ..είναι στην ζωη για να πολλαπλασιαστει το είδος.σαν πρωταρχικος ρόλος δλδ.
-
Το Pai Mei:
Ναι! Οι άντρες έχουμε περίοδο! Ακριβώς όπως στο λέω! Έχουμε περίοδο, όπως έχουμε και κλιμακτήριο. Απίστευτο ε; Ρώτησε έναν καλό γιατρό και θα σου πει και λεπτομέρειες...
Όσον αφορά την ψυχική ισορροπία των γυναικών... το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες. Τρανό παράδειγμα ο φίλος μας ο Random!!! (λες εκεί να οφείλονται οι τρεις προσωπικότητές του;)
Έχεις δίκιο για αυτά που λες για τους πατέρες της Εκκλησίας μας. Υπήρξαν αρκετοί (όχι όλοι) που κράτησαν εχθρική στάση προς τις γυναίκες. Λάβε όμως υπόψιν σου ότι όλοι τους προσπαθούσαν να κρατήσουν αποστάσεις από αυτές για ευνόητους λόγους. Ξέρω ότι δεν είναι η καλύτερη πρακτική αυτή, αλλά όμως λειτούργησε (στις μέρες μας βέβαια τα πράγματα και οι εξελίξεις δεν τιμούν τους σημερινούς άγιους πατέρες ιδιαίτερα).
Το Theos_larissa:
My dear Lord,
Μα ούτως ή άλλως χωρίς το ένα από τα δύο φύλα δεν υπάρχει αναπαραγωγή, δεν υπάρχει εξέλιξη του είδους. Οπότε θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο πρωταρχικός σκοπός και των δύο φύλων είναι αυτός.
Οι δυνατότητες των δύο φύλων διαφέρουν, δεν ξέρω γιατί αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή η επιστήμη θα απαντήσει και σε αυτό. Κάπου είναι καλύτεροι οι άντρες και κάπου αλλού οι γυναίκες. Εκεί είναι όλο το ΖΟΥΜΙ... Η ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ!!!!!
Όσο για το ποιος δημιούργησε τον άνθρωπο... άσε με να πιστεύω ότι το έκανε ο καλός θεούλης μου... -
Aντι να ψαχνεστε λειτουργηστε οπως κανουν τα κοπαδια με τους σκυλους στους δρομους της Αθηνας.....Και κυνηγηστε καμμια γυναικα και για βιολογικους σκοπους....
Ενα εχω να πω Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.....
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Aντι να ψαχνεστε λειτουργηστε οπως κανουν τα κοπαδια με τους σκυλους στους δρομους της Αθηνας.....Και κυνηγηστε καμμια γυναικα και για βιολογικους σκοπους....Ενα εχω να πω Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.....
Συμφωνώ απολύτως για αυτό που λες με την υπερβολική ανάλυση των πάντων. Αλλά δεν θα μπώ ΠΟΤΕ στην νοοτροπία της αγέλης! Θεωρώ τον εαυτό μου αξιοπρεπέστερο από αυτό...
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Aντι να ψαχνεστε λειτουργηστε οπως κανουν τα κοπαδια με τους σκυλους στους δρομους της Αθηνας.....Και κυνηγηστε καμμια γυναικα και για βιολογικους σκοπους....Ενα εχω να πω Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.....
Α ρε Random ποιητή των πάντom ορατom τε κι αοράτom!
Σοφές κουβέντες από έναν σοφό άνθρωπο.
Άλλαξες το Santa Fe με STi;
[/img]
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Μάλλον δεν έχεις δει καλά τα κοπάδια των σκύλων τι ακριβός κάνουν!!!! Για πρόσεξε καλύτερα ιδίως όταν είναι μόνο αρσενικά. Τελικά οι μεγαλύτερη ανάλυση και παρατηρητικότητα βοηθάει να βλέπουμε καλύτερα τα πράγματα!!!
-
Random, αν έπρεπε να κατατάξεις τις γυναίκες σε κατηγορίες, ποιές θα ήταν αυτές;
Περιμένω ανάλυση, με πλην, συν, extra tips, κλπ.
-
Oλα θα ερθουν με την ωρα τους Pai Mei...Περιμενω να πιω το τειον μου πρωτα και μετα να κανω ασκησεις διαλογισμου προτου ξεκινησω
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Oλα θα ερθουν με την ωρα τους Pai Mei...Περιμενω να πιω το τειον μου πρωτα και μετα να κανω ασκησεις διαλογισμου προτου ξεκινησωΜαλλον αυριο, θα δημοσιευσω τα αποτελεσματα της ερευνας μου........Δεν εχω μαζι τα συγγραματα μου....
-
FACT: Η εκκλησία δεν μας πέρασε κανένα μισογύνικο πρότυπο. Ίσα ίσα που δίδαξε την ισότητα των δύο φίλων, γνωρίζοντάς μας την δημιουργία της Εύας από τον Αδάμ και από τον τρόπο που φερόταν ο Ιησούς στην μητέρα Του και άλλες γυναίκες (πχ Μαρία η Μαγδαληνή).αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση φίλε, και δεν είναι καθόλου 'FACT' όπως λες.
-
Η εκκλησία τα έχει λίγο μπερδεμένα όπως και σε πολλούς άλλους τομείς. Κατά τον γάμο ο ιερέας λέει να αγαπάμε την γυναίκα μας όπως τον εαυτό μας γιατί όποιος δεν αγαπά την γυναίκα του δεν αγάπα τον εαυτό του. Στη συνέχεια όμως λέει η γυναίκα να φοβάται τον άνδρα.(καλά μην πατάς ουφ!!! ).
Άντε βγάλε άκρη δηλαδή.Τώρα για το πώς συμπεριφέρεται στη γυναίκα μη αφήνοντας την ούτε στο ιερό να μπει πόσο μάλλον να βάλει ράσα κλπ τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Όσο για το αν μας διδάσκει την ισότητα άστο καλύτερα. Ακόμα πιστεύουν άνθρωποι ότι έχουμε ένα πλευρό λιγότερο εξαιτίας της Εύας!!!!!!
-
Γιατί, ο ραββίνος/απόστολος Σαούλ (ε, συγγνώμη, Παύλος...) που έλεγε ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι καλό να μην αγγίζει γυναίκα; Ή ο 'μέγας' Βασίλειος (ο Άι-Βασίλης ντε!!!) που έλεγε ότι η γυναίκα πρέπει να καρτερεί και να μη χωρίζει τον άνδρα της, ακόμη κι αν αυτός την τουλουμιάζει στο ξύλο, την κερατώνει, της τρώει τα λεφτά, γιατί, αν τον χωρίσει και βρει άλλον, θα είναι μοιχαλίς, ενώ ο άνδρας συγχωρείται αν τη χωρίσει;
Αλλά τι λέμε οι αμαρτωλοί, οι σατανιστές, οι ειδωλολάτρες, οι νεοπαγανιστές!!!
Κάτω τα χέρια από την εκκληcία!!! Ορθοδοξία ή Θάνατος!!!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Γιατί, ο ραββίνος/απόστολος Σαούλ (ε, συγγνώμη, Παύλος...) που έλεγε ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι καλό να μην αγγίζει γυναίκα; Ή ο 'μέγας' Βασίλειος (ο Άι-Βασίλης ντε!!!) που έλεγε ότι η γυναίκα πρέπει να καρτερεί και να μη χωρίζει τον άνδρα της, ακόμη κι αν αυτός την τουλουμιάζει στο ξύλο, την κερατώνει, της τρώει τα λεφτά, γιατί, αν τον χωρίσει και βρει άλλον, θα είναι μοιχαλίς, ενώ ο άνδρας συγχωρείται αν τη χωρίσει;Αλλά τι λέμε οι αμαρτωλοί, οι σατανιστές, οι ειδωλολάτρες, οι νεοπαγανιστές!!!
Κάτω τα χέρια από την εκκληcία!!! Ορθοδοξία ή Θάνατος!!!
ΟΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΓΥΦΤΟ ΑΠΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ.............
-
FACT: Δυναμικές γυναίκες ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλά οι περισσότεροι τις προσπερνάμε τρέχοντας…
Μήπως μας προσπερνάνε αυτές;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Η εκκλησία τα έχει λίγο μπερδεμένα όπως και σε πολλούς άλλους τομείς. Κατά τον γάμο ο ιερέας λέει να αγαπάμε την γυναίκα μας όπως τον εαυτό μας γιατί όποιος δεν αγαπά την γυναίκα του δεν αγάπα τον εαυτό του. Στη συνέχεια όμως λέει η γυναίκα να φοβάται τον άνδρα.(καλά μην πατάς ουφ!!! ).
Άντε βγάλε άκρη δηλαδή.Τώρα για το πώς συμπεριφέρεται στη γυναίκα μη αφήνοντας την ούτε στο ιερό να μπει πόσο μάλλον να βάλει ράσα κλπ τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Όσο για το αν μας διδάσκει την ισότητα άστο καλύτερα. Ακόμα πιστεύουν άνθρωποι ότι έχουμε ένα πλευρό λιγότερο εξαιτίας της Εύας!!!!!!
Φοβάται = σέβεται.
Please πάντως βρε παιδιά, μην τους κρίνετε όλους με βάση κάποιους που ούτως ή άλλως δεν είναι σωστοί σε τίποτα στη ζωή τους. Όπως σε όλα τα λειτουργήματα (ή επαγγέλματα άν θέλετε) υπάρχουν οι κακοί, οι πονηροί και (για μένα το χειρότερο) οι αγράμματοι...
Just try to see the light side of things...
Παρεπιμπτόντως, τα έχετε διαβάσει όλα αυτά που λέτε από βιβλία, από φυλλάδια που βρήκατε ή απλά σας τα είπανε άνθρωποι που απλά κουβεντιάζουνε; Και εμένα μου έχουν πει χίλιοι άνθρωποι για τα κρυφά ευαγγέλια αλλά έψαξα και έμαθα... Και άλλοι χίλιοι μου είπαν ότι οι Εβραίοι έχουν σκοπό να υποδουλώσουν τον κόσμο. Όσο κι αν έψαξα όμως...
Η κουβέντα όμως μάλλον έχασε το δρόμο της...
-
Απ'όσο θυμάμαι, στα αρχαία Ελληνικά είχαμε διαφορετικές λέξεις για τον σεβασμό και τον φόβο και οι δύο αυτές έννοιες ήταν εντελώς ξεχωριστές μεταξύ τους. Ο σεβασμός είχε θετική χροιά, ο φόβος αρνητικότατη. Άρα, ας αφήσουμε τις αηδίες του Τρεμπέλα στην άκρη.
Άλλο σέβομαι, άλλο φοβάμαι. Αυτά είναι κατάλοιπα του νοσηρού ιδεολογικοθρησκευτικού κατασκευάσματος μιας δράκας σαμάνων-κολλητών διαφόρων πολεμάρχων μιας ασήμαντης, αγράμματης ομάδας νομάδων της περιοχής της Παλαιστίνης.
Τα δε υπονοούμενα περί 'φυλλαδίων' είναι γελοία. Τυχαίνει να έχω καθήσει και να έχω διαβάσει και την παλαιά διαθήκη και την καινή από το αρχαίο Ελληνικό κείμενο, ενώ έχω μελετήσει και το Ταλμούδ και την Τορά (τη Βίβλο) σε επίσημες αγγλικές μεταφράσεις, όπως διδάσκονται στις συναγωγές.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Απ'όσο θυμάμαι, στα αρχαία Ελληνικά είχαμε διαφορετικές λέξεις για τον σεβασμό και τον φόβο και οι δύο αυτές έννοιες ήταν εντελώς ξεχωριστές μεταξύ τους. Ο σεβασμός είχε θετική χροιά, ο φόβος αρνητικότατη. Άρα, ας αφήσουμε τις αηδίες του Τρεμπέλα στην άκρη.Άλλο σέβομαι, άλλο φοβάμαι. Αυτά είναι κατάλοιπα του νοσηρού ιδεολογικοθρησκευτικού κατασκευάσματος μιας δράκας σαμάνων-κολλητών διαφόρων πολεμάρχων μιας ασήμαντης, αγράμματης ομάδας νομάδων της περιοχής της Παλαιστίνης.
Τα δε υπονοούμενα περί 'φυλλαδίων' είναι γελοία. Τυχαίνει να έχω καθήσει και να έχω διαβάσει και την παλαιά διαθήκη και την καινή από το αρχαίο Ελληνικό κείμενο, ενώ έχω μελετήσει και το Ταλμούδ και την Τορά (τη Βίβλο) σε επίσημες αγγλικές μεταφράσεις, όπως διδάσκονται στις συναγωγές.
Μ' αρέσει που διαβάζεις!!!
Έχε όμως υπόψιν σου ότι τα πράγματα και οι άνθρωποι εξελλίσονται. Διαφορετικές εποχές, διαφορετικά ήθη και έθιμα, διαφορετικοί άνθρωποι. Οι 'νόμοι' στους οποίους αναφέρεσαι φτιάχτηκαν από ανθρώπους χιλιάδες χρόνια πριν με τις προκαταλήψεις και τις φοβίες τους.
Όπότε θεωρώ ότι σήμερα αυτά τα πράγματα μπορούν να 'μεταφράζονται' καταλλήλως και δεν χρειάζεται να εμμένουμε σε ατυχείς μεταφράσεις λέξεων και κειμένων...
Αυτ(ι)ά!!!
-
Ναι, γνωστή η υπεκφυγή και η προσφυγή στην ειρωνεία... Έλα όμως που δεν πιάνει πια. Σας έχουμε πάρει πια είδηση και δεν τσιμπάμε στο παραμύθι.
-
Και άλλοι χίλιοι μου είπαν ότι οι Εβραίοι έχουν σκοπό να υποδουλώσουν τον κόσμο. Όσο κι αν έψαξα όμως...Καλά... αυτή η ιστορία με τους Εβραίους έχει πολύ γέλιο... Όποιον κι αν ρωτήσεις να σου δώσει αποδείξεις, σου λέει: Ε, καλά... αυτό το ξέρουν όλοι!!!!
Η εξέλιξη του γυναικείου είδους