-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Το 'ανω θρώσκω' είναι επιστημονικώς αβάσιμο σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη.Αλλά αν μου φέρεις μια άλλη έγκυρη πηγή, που να τεκμηριώνει την προέλευση αυτή, το συζητάμε.Δηλαδή ο Μπαμπινιώτης είναι έγκυρη πηγή? Άσε μην πω τίποτα τώρα... Αν ανοίξεις το λεξικό του θα δεις εκατοντάδες λέξεις τελείως διαφορετικές απ' ότι τις μάθαμε στο δημοτικό, για χάρη της υπεραπλούστευσης της Ελληνικής γλώσσας... Ορθογραφία για ηλιθίους δηλαδή...
Sorry για το off topic...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Το 'ανω θρώσκω' είναι επιστημονικώς αβάσιμο σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη.Αλλά αν μου φέρεις μια άλλη έγκυρη πηγή, που να τεκμηριώνει την προέλευση αυτή, το συζητάμε.
Δηλαδή ο Μπαμπινιώτης είναι έγκυρη πηγή? Άσε μην πω τίποτα τώρα... Αν ανοίξεις το λεξικό του θα δεις εκατοντάδες λέξεις τελείως διαφορετικές απ' ότι τις μάθαμε στο δημοτικό, για χάρη της υπεραπλούστευσης της Ελληνικής γλώσσας... Ορθογραφία για ηλιθίους δηλαδή...
Sorry για το off topic...
Σαφώς και είναι έγκυρη πηγή.Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαψευσιμότητα στους ισχυρισμούς τους. Αυτό συμβαίνει παντού στην επιστήμη. Αλλά ας μην αμφισβητούμε, έτσι για να αμφισβητήσουμε...
Ας αμφισβητούμε, μόνο όταν έχουμε επιχειρήματα περί αβασιμότητας μίας θέσης.Γιατί η σχολική ορθογραφία να είναι η ορθή; Επειδή τη διδαχθήκαμε στο σχολείο;
Θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι η σχολική ορθογραφία είναι πιο απλουστευμένη και φωνητική σε σχέση με αυτή, που προτείνει ο Μ. , η οποία διαμορφώνεται με βάση την ετυμολογική προέλευση της λέξης.Μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανοίξει το λεξικό του και να το διαπιστώσει.
-
Βλέπω στο θέμα τον τίτλο και λέω ωραία... Στα αγαπημένα μας θέματα (φαΐ, γυναίκες)
Δυστυχώς όμως, φίλε μου pai mei, με βρίσκεις αντίθετο στα όσα λες...
Δηλαδή, ποιος είναι ο ρόλος της γυναίκας;;; Να είναι στο σπίτι, μαζί με ένα χαρέμι και να περιμένει τον άντρα; Γιατί η γυναίκα να μην θεωρείται αυτονόητα το ίση με τον άντρα;;; Προφανώς, έχει διαφορετική ανατομία, αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν μπορεί να διοικήσει μία εταιρεία; Ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει ΑΥΤΗ το ζευγάρι της; Ότι δεν μπορεί να αποφασίσει ΑΥΤΗ ποιος θα είναι ο ρόλος της στην κοινωνία;;; Το αυτή μπαίνει ως αντίθετο του ανδροκρατούμενη κοινωνία.
Ο ρόλος της γυναίκας που λες δεν πηγάζει από τίποτε άλλο, παρά μόνο από τα κοινωνικά στερεότυπα που επικράτησαν για τον έναν ή τον άλλο λόγο κάποιες χιλιάδες χρόνια... Τώρα απόψεις του στυλ ότι από τη φύση ο ρόλος της γυναίκας είναι αυτός επίσης κατ' εμέ δεν στέκουν, γιατί από τη φύση ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να ζει σε σπηλιές και δέντρα για 35-40 χρόνια...
Ελπίζω να μην σε προσέβαλα, δεν ήταν ο σκοπός μου, απλά διαφωνώ κάθετα με τα λεγόμενά σου...
Και για να ευθυμήσουμε και λίγο... Θα ξέρετε βέβαια ότι σε κάθε άντρα αναλογούν 3 γυναίκες... εγώ το έμαθα πρόσφατα... Και από τότε αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός ο άτιμος που έχει 5!!!! Κανένας Άραβας θα είναι...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Βλέπω στο θέμα τον τίτλο και λέω ωραία... Στα αγαπημένα μας θέματα (φαΐ, γυναίκες)Δυστυχώς όμως, φίλε μου pai mei, με βρίσκεις αντίθετο στα όσα λες...
Δηλαδή, ποιος είναι ο ρόλος της γυναίκας;;; Να είναι στο σπίτι, μαζί με ένα χαρέμι και να περιμένει τον άντρα; Γιατί η γυναίκα να μην θεωρείται αυτονόητα το ίση με τον άντρα;;; Προφανώς, έχει διαφορετική ανατομία, αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν μπορεί να διοικήσει μία εταιρεία; Ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει ΑΥΤΗ το ζευγάρι της; Ότι δεν μπορεί να αποφασίσει ΑΥΤΗ ποιος θα είναι ο ρόλος της στην κοινωνία;;; Το αυτή μπαίνει ως αντίθετο του ανδροκρατούμενη κοινωνία.
Ο ρόλος της γυναίκας που λες δεν πηγάζει από τίποτε άλλο, παρά μόνο από τα κοινωνικά στερεότυπα που επικράτησαν για τον έναν ή τον άλλο λόγο κάποιες χιλιάδες χρόνια... Τώρα απόψεις του στυλ ότι από τη φύση ο ρόλος της γυναίκας είναι αυτός επίσης κατ' εμέ δεν στέκουν, γιατί από τη φύση ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να ζει σε σπηλιές και δέντρα για 35-40 χρόνια...
Ελπίζω να μην σε προσέβαλα, δεν ήταν ο σκοπός μου, απλά διαφωνώ κάθετα με τα λεγόμενά σου...
Και για να ευθυμήσουμε και λίγο... Θα ξέρετε βέβαια ότι σε κάθε άντρα αναλογούν 3 γυναίκες... εγώ το έμαθα πρόσφατα... Και από τότε αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός ο άτιμος που έχει 5!!!! Κανένας Άραβας θα είναι...
Προς Θεού Markvag γιατί να με προσβάλλεις;!
Xαίρομαι, που διαφωνείς. Είναι σημαντικό για να προχωρήσει η συζήτηση.
Δεν είπε κανείς πουθενά ότι η γυναίκα δεν είναι ίση, ή ότι δεν έχει ίσα δικαίωματα.
Αυτό, που λέω είναι ότι δεν είναι ίδια. Παραπάνω από προφανές.
Είναι ένα ον, που έχει διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικό ρόλο, που τονίζω της έχει δοθεί από τη φύση και δεν είναι άλλος, από το ρόλο της μητέρας. Είναι ένας ρόλος, που από μόνος του έχει τεράστιες απαιτήσεις.Αυτό, που ισχυρίστηκα σε γενικές γραμμές είναι το εξής:
Ότι κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του ανθρώπινος είδους, το μεγαλύτερο βάρος της επιβίωσης (και της αναπαραγωγής) έπεσε (φυσική επιλογή; κάτι άλλο;) πάνω στο αρσενικό άτομο.
Κατά συνέπεια, οι νοητικές του ικανότητες οξύνθηκαν περισσότερο.
Αυτό δεν αποκλείει φυσικά την πιθανότητα ύπαρξης ατομικών περιπτώσεων,που διαψεύδουν το ανωτέρω. -
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Το γυναικείο είδος δεν μπορεί να εξελιχθεί γιατι απο την στιγμή της δημιουργίας του είναι τέλειο
Εμείς τα αρσενικά πρέπει να εξελιχθούμε για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.Και βέβαια όσο και να εξελιχθούμε δεν θα φτάσουμε ποτέ το τέλειο
Εσύ πρέπει να είσαι παντρεμένος!!!
Δεν είπε κανείς πουθενά ότι η γυναίκα δεν είναι ίση, ή ότι δεν έχει ίσα δικαίωματα.
Αυτό, που λέω είναι ότι δεν είναι ίδια. Παραπάνω από προφανές.Εσύ είσαι ανύπαντρος???!!!
-
Ενα εχω να πω, παροτι δεν ειμαι και πολυ ειδημων η γραμματιζουμενος...Συμφωνω απολυτα με τον PAI MEI σε οσα αναγραφει αλλα...Πιστευω οτι το ολο ζητημα υπαρξης της οντοτητας του ανθρωπινου ειδους ειναι καθαρα σεξουαλικο, δηλ. αναπαραγωγικο..
Ολα γινονται για να αναπαραχθει το ανθρωπινο ειδος..
- Παιρνω ωραιο αμαξι και για να με θαυμαζουν ολοι
- Φοραω ωραια ρουχα για να κανω εντυπωση
- Κανω γυμναστικη και για να αρεσω στις γυναικες..
Αντιστοιχα σε μεγαλυτερο βαθμο λειτουργουν και οι γυναικες...Φανταστειτε οτι χωρις μια γυναικα διπλα σας θα εισασταν δυστυχεις και ψυχολογικα και βιολογικα....Αρα φρουδιστικα η γυναικα ειναι ενα συμπληρωμα του ανδρα σε ολη τη διασταση.....
Nevertheless αν ο κοσμος ειχε κατασκευαστει μονο απο ανδρες τοτε μπορει να τα εβρισκαν μεταξυ τους χωρις την αναγκη των γυναικων...
Δεχομενοι για να μην πολυλογω την αναγκαιοτητα της γυναικος σαν συμπληρωμα του ανδρα. θεωρια που ενισχυεται και απο τη θρησκεια Φτιαχθηκε η ΕΥΑ απο το συκωτι του ΑΔΑΜ, πιστευω οτι ΝΑΙ η γυναικα ειναι ενα συμπληρωμα και κατωτερο ον διανοητικα δηλαδη ενα σκευος χαρας,ηδονης και αναπαραγωγης στον κοσμο μας..
Οταν λενε οτι πισω απο ενα μεγαλο ανδρα κρυβεται και μια μεγαλη γυναικα εννοουν ενα μεγαλο συμπληρωμα...Κλεινοντας σαν τυχαιος σας δηλωνω οτι
Το ωραιοτερο ελαττωμα του κοσμου ειναι η γυναικα..............
-
ΡΕ!!! Ποιος φώναξε τον Random;;;
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
ΡΕ!!! Ποιος φώναξε τον Random;;;κανείς. Είναι αυτόκλητος!
-
Δεν είμαι εγώ μωρό μου... Άλλος Giorgos γράφει. Εγώ το αμαρτωλό αυτό forum το έχω παρατήσει εδώ και πολύ καιρό!!! Ούτε διάβασα ποτέ αυτή την ενότητα!!! Με πιστεύεις έτσι; Ξέρεις πόσο πιο ωραίο είναι το αυτοκίνητό σου απ' το δικό μου; Είχες δίκιο τελικά. Θα σου πάρω και τη σκιά που μου έλεγες... Να ζητήσω παστίτσιο για αύριο ή μπα; ...
-
Προς Θεού Markvag γιατί να με προσβάλλεις;!Δεν είπε κανείς πουθενά ότι η γυναίκα δεν είναι ίση, ή ότι δεν έχει ίσα δικαίωματα.
Αυτό, που λέω είναι ότι δεν είναι ίδια. Παραπάνω από προφανές.Μάλλον εγώ δεν κατάλαβα καλά, ή εσύ δεν το έθεσες και τόσο σωστά...
Είναι ένα ον, που έχει διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικό ρόλο, που τονίζω της έχει δοθεί από τη φύση και δεν είναι άλλος, από το ρόλο της μητέρας. Είναι ένας ρόλος, που από μόνος του έχει τεράστιες απαιτήσεις.
Μέχρις εδώ συμφωνούμε απολύτως... Το ον μ' άρεσε! Επιστρέφουμε στο αγαπημένο μας θέμα...
Ότι κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του ανθρώπινος είδους, το μεγαλύτερο βάρος της επιβίωσης (και της αναπαραγωγής) έπεσε (φυσική επιλογή; κάτι άλλο;) πάνω στο αρσενικό άτομο.
Αυτό δεν αποκλείει φυσικά την πιθανότητα ύπαρξης ατομικών περιπτώσεων,που διαψεύδουν το ανωτέρω.Εδώ μου τα χαλάς! Το ότι δεν βλέπουμε γυναίκες να κάνουν κάποια πράγματα συχνά (πχ να κυβερνούν, να διοικούν επιχειρήσεις, να πραγματοποιούν επιστημονικές ανακαλύψεις, κτλ) οφείλεται ξεκάθαρα στην αντίληψη της κοινωνίας για το ρόλο της γυναίκας! Χρειάστηκε να γίνει ολόκληρη επανάσταση για να πάνε οι γυναίκες στο πανεπιστήμιο! Σε όσες περιπτώσεις οι γυναίκες αντιμετωπίστηκαν ισότιμα, αυτά που πέτυχαν ήταν αντίστοιχα των αντρών!
Εξάλλου, τα γονίδιά μας προέρχονται και από τους 2 γονείς! Γιατί τα μισά να είναι 'πιο έξυπνα' από τα άλλα μισά;;; Απ' όσο ξέρω επίσης, η ευφυία είναι σε μεγάλο βαθμό επίκτητο χαρακτηριστικό και αποτέλεσμα του κοινωνικού περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωσε κανείς... (κάτι σχετικό είχε συζητηθεί παλαιότερα εδώ)
Όταν πχ οι γυναίκες ήταν κλεισμένες στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο μέχρι σχετικά πρόσφατα, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να έχουν γίνει σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις από γυναίκες! Αυτό πολύ πρόσφατα άρχισε ν' αλλάζει (τα τελευταία 50 χρόνια... χοντρικά), οπότε οι γυναίκες άρχισαν σταδιακά να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άντρες και μπόρεσαν να διακριθούν, στον ίδιο βαθμό με τους άντρες!
Άσχετο (όχι πολύ): Σαφώς και είμαι κατά των φασιστικών ποσοστόσεων υπέρ των γυναικών που κατά διαστήματα εμφανίζονται (πχ στη Νορβηγία το 50% των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση να είναι γυναίκες, ή ακόμα και στην Ελλάδα με το 1/3 των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές να πρέπει να είναι γυναίκες! ). Δηλαδή μόνο μέσω ποσοστόσεων μπορούν οι γυναίκες να διακριθούν;;; Και γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για τους άντρες;;;
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Δεν είμαι εγώ μωρό μου... Άλλος Giorgos γράφει. Εγώ το αμαρτωλό αυτό forum το έχω παρατήσει εδώ και πολύ καιρό!!! Ούτε διάβασα ποτέ αυτή την ενότητα!!! Με πιστεύεις έτσι; Ξέρεις πόσο πιο ωραίο είναι το αυτοκίνητό σου απ' το δικό μου; Είχες δίκιο τελικά. Θα σου πάρω και τη σκιά που μου έλεγες... Να ζητήσω παστίτσιο για αύριο ή μπα; ...
-
Προς Θεού Markvag γιατί να με προσβάλλεις;!
Αυτό, που λέω είναι ότι δεν είναι ίδια. Παραπάνω από προφανές.Μάλλον εγώ δεν κατάλαβα καλά, ή εσύ δεν το έθεσες και τόσο σωστά...
Είναι ένα ον, που έχει διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικό ρόλο, που τονίζω της έχει δοθεί από τη φύση και δεν είναι άλλος, από το ρόλο της μητέρας. Είναι ένας ρόλος, που από μόνος του έχει τεράστιες απαιτήσεις.
Μέχρις εδώ συμφωνούμε απολύτως... Το ον μ' άρεσε! Επιστρέφουμε στο αγαπημένο μας θέμα...
Αυτό δεν αποκλείει φυσικά την πιθανότητα ύπαρξης ατομικών περιπτώσεων,που διαψεύδουν το ανωτέρω.Εδώ μου τα χαλάς! Το ότι δεν βλέπουμε γυναίκες να κάνουν κάποια πράγματα συχνά (πχ να κυβερνούν, να διοικούν επιχειρήσεις, να πραγματοποιούν επιστημονικές ανακαλύψεις, κτλ) οφείλεται ξεκάθαρα στην αντίληψη της κοινωνίας για το ρόλο της γυναίκας! Χρειάστηκε να γίνει ολόκληρη επανάσταση για να πάνε οι γυναίκες στο πανεπιστήμιο! Σε όσες περιπτώσεις οι γυναίκες αντιμετωπίστηκαν ισότιμα, αυτά που πέτυχαν ήταν αντίστοιχα των αντρών!
Εξάλλου, τα γονίδιά μας προέρχονται και από τους 2 γονείς! Γιατί τα μισά να είναι 'πιο έξυπνα' από τα άλλα μισά;;; Απ' όσο ξέρω επίσης, η ευφυία είναι σε μεγάλο βαθμό επίκτητο χαρακτηριστικό και αποτέλεσμα του κοινωνικού περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωσε κανείς... (κάτι σχετικό είχε συζητηθεί παλαιότερα εδώ)
Όταν πχ οι γυναίκες ήταν κλεισμένες στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο μέχρι σχετικά πρόσφατα, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να έχουν γίνει σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις από γυναίκες! Αυτό πολύ πρόσφατα άρχισε ν' αλλάζει (τα τελευταία 50 χρόνια... χοντρικά), οπότε οι γυναίκες άρχισαν σταδιακά να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άντρες και μπόρεσαν να διακριθούν, στον ίδιο βαθμό με τους άντρες!
Άσχετο (όχι πολύ): Σαφώς και είμαι κατά των φασιστικών ποσοστόσεων υπέρ των γυναικών που κατά διαστήματα εμφανίζονται (πχ στη Νορβηγία το 50% των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση να είναι γυναίκες, ή ακόμα και στην Ελλάδα με το 1/3 των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές να πρέπει να είναι γυναίκες! ). Δηλαδή μόνο μέσω ποσοστόσεων μπορούν οι γυναίκες να διακριθούν;;; Και γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για τους άντρες;;;
H ευφυία είναι πράγματι επίκτητη, στο μεγαλύτερο ποσοστό.
Και η ευφυία αναπτύσσεται όταν υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπίσεις προβλήματα, είτε αυτά έχουν να κάνουν με την επιβιωσή σου (επί homo erectus), είτε σχετίζονται με πνευματικούς, οικονομικούς στόχους κλπ.
Οπωσδήποτε η ευφυία δεν είναι συλλογικό, εθνικό ή φυλετικό χαρακτηριστικό, αλλά ατομικό.Αυτό, που πρέπει να ερευνήσουμε είναι αν οι εξωτερικές συνθήκες, που ευνόησαν την ανάπτυξη οξύνοιας στα αρσενικά άτομα, επί εκατομμύρια έτη, επέφεραν μεταβολές που καταγράφηκαν στο γονιδίωμά τους. Οπότε τα αρσενικά άτομα, γεννιούνται με κάποια μη ανιχνεύσιμη -πιθανότατα- γενετικά και ελάχιστη διανοητική υπεροχή.
Δεν είναι θεωρία, το τονίζω, απλά μία υπόθεση, που βασίζεται σε ένα ανθρωπολογικό δεδομένο.
-
Αυτό, που πρέπει να ερευνήσουμε είναι αν οι εξωτερικές συνθήκες, που ευνόησαν την ανάπτυξη οξύνοιας στα αρσενικά άτομα, επί εκατομμύρια έτη, επέφεραν μεταβολές που καταγράφηκαν στο γονιδίωμά τους. Οπότε τα αρσενικά άτομα, γεννιούνται με κάποια μη ανιχνεύσιμη -πιθανότατα- γενετικά και ελάχιστη διανοητική υπεροχή.
Δεν νομίζω...
-
εγω ενα ξερω για τις γυναικες. οτι χωρις να εχεις καθολου χρημα δεν γινετε τιποτε. no money no honey που λενε και οι ξενοι.
-
Άσχετο (όχι πολύ): Σαφώς και είμαι κατά των φασιστικών ποσοστόσεων υπέρ των γυναικών που κατά διαστήματα εμφανίζονται (πχ στη Νορβηγία το 50% των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση να είναι γυναίκες, ή ακόμα και στην Ελλάδα με το 1/3 των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές να πρέπει να είναι γυναίκες! ). Δηλαδή μόνο μέσω ποσοστόσεων μπορούν οι γυναίκες να διακριθούν;;; Και γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για τους άντρες;;;Αυτό κατά τη γνώμη μου αποτελεί διάκριση, παραβίαση της ισότητας και κατ'επέκταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όπως και κάτι ηλίθιες πρακτικές που είχαν στην Αμερική για τους μη-λευκούς για εργασία και υποτροφίες για σπουδές και οι οποίες εγκαταλείφθηκαν μετά από δικαστικές διαμάχες απ'ό,τι λένε οι ομογενείς του φόρουμ.
-
Όλοι λέμε ότι οι άνδρες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς γυναίκες. Άραγε οι γυναίκες θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς άνδρες; (με δεδομένο ότι το θέμα της αναπαραγωγής είναι λυμένο με 'μαγικό τρόπο' και στις δύο περιπτώσεις)
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όλοι λέμε ότι οι άνδρες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς γυναίκες. Άραγε οι γυναίκες θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς άνδρες; (με δεδομένο ότι το θέμα της αναπαραγωγής είναι λυμένο με 'μαγικό τρόπο' και στις δύο περιπτώσεις)μπαα...
η διαφορά είναι ότι εμείς το παραδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε, εκείνες όχι -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όλοι λέμε ότι οι άνδρες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς γυναίκες. Άραγε οι γυναίκες θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς άνδρες; (με δεδομένο ότι το θέμα της αναπαραγωγής είναι λυμένο με 'μαγικό τρόπο' και στις δύο περιπτώσεις)Μια γριά στην Χίο έλεγε για τις γυναίκες:
'Αγόρι μου, όταν ξύνεις το αυτι σου, τι ευχαριστιέται πιο πολύ?Το δάχτυλο ή το αυτί?'!!!!!!!!!!!!!!! -
η γνωμη μου ειναι οτι οι γυναικες μπορουνε να ζησουν και χωρις εμας. μονο για να καλυπτουν αναγκες, συμφεροντα και ανασφαλειες ερχοντε μαζι μας. αλλιως προτιμανε μονες τους. οσο για το θεμα της αναπαραγωγης οπως ειναι τωρα τα πραγματα μας εχουν μας εχουν αναγκη. τωρα εαν αλλαξει η κατασταση στο μελλον δεν το γνωριζω.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
μονο για να καλυπτουν αναγκες, συμφεροντα και ανασφαλειες ερχοντε μαζι μας. αλλιως προτιμανε μονες τους.Ίσως αυτό που τόνισα με bold είναι ο κυριότερος λόγος που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ γιατί είναι αδυναμία του γυναικείου φύλου hardcoded μέσα στο DNA του.
Η εξέλιξη του γυναικείου είδους