-
Οκ πάσο αλλα σχεδόν όλα όσα αναφέρεις είναι προβλήματα που έχεις με την αντιπροσωπεία και που όλοι εδώ έχουμε παραδεχεί ειναι ΓΤΠ και οχι μόνο στο aftersales αλλά και στην βιτρίνα. Είναι ένα από τα μεγάλα παράπονα των αλφιστι και αν δεις , όσοι ειναι ευχαριστημένοι είναι γιατί έχουν βρεί καλό και έμπειρο μηχανικό που τους φτιάχνει τα προβλήματα μια και και καλή.....
-
εγώ και από τον σφακιανάκη ειμαι υπερευχαριστημένος...
αργεί και είναι ακριβός αλλά ασχολούνται μαζί σου και το ψάχνουν όσο δεν πάει...
-
ασταναπαν,λυπαμαι που αναγκαστηκες να πωλησεις το καινουργιο σου αυτοκινητο,μετα απο μολις 1,5 ετος,αλλα εχω μια απορια..
στην 2η παραγραφο αναφερεις τσιγκουνια στην εργονομια.κ ερχομαι να σε ρωτησω..γουρουνι στο σακι πηρες?επειδη οσα αναφερεις σε εκεινη την παραγραφο,τα διακρινεις πανευκολα ειτε εντος της αντιπροσωπειας,ειτε σε μια δοκιμη..αλλα εσυ σαν να τα ειδες πρωτη φορα εφοσον ηρθε το αυτοκινητο στην κατοχη σου..
επισης για το θεμα του κουμπωματος της 1ης-2ας-3ης,το παρουσιαζουν ολες οι τζουλιετες?η στην δοκιμη που εκανες πριν το παραγγειλεις,το αυτοκινητο δοκιμης δεν παρουσιαζε αυτο το προβλημα?το λεω σε ενδεχομενο να ηταν monday car(κ αν ηταν καλα εκανες κ το εσπρωξες)
επισης επειδη λες οτι χοροπηδαει στις εγκαρσιες,το ειχες δοκιμασει με σπορ πακετο κ δεν παρουσιαζε αυτο το φαινομενο?επειδη αν δεν το δοκιμασες το σπορ πακετο,πως το παρηγγειλες χωρις να γνωριζεις την συμπεριφορα του?θελω να πω οτι ειναι ρισκο που δεν ευθυνεται η αλφα για αυτο..κ εγω την αναρτηση στο δικο μου δεν την ειχα δοκιμασει κ φοβομουν μη βγει πατατα(κοστους 1κ€..)..
παντως καλα εκανες κ τα εγραψες,επειδη πρεπει σαν καταναλωτες να γνωριζουμε ολες τις περιπτωσεις..
ευχομαι το επομενο να ειναι οπως ακριβως το επιθυμεις! -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ασταναπαν,λυπαμαι που αναγκαστηκες να πωλησεις το καινουργιο σου αυτοκινητο,μετα απο μολις 1,5 ετος,αλλα εχω μια απορια..
στην 2η παραγραφο αναφερεις τσιγκουνια στην εργονομια.κ ερχομαι να σε ρωτησω..γουρουνι στο σακι πηρες?επειδη οσα αναφερεις σε εκεινη την παραγραφο,τα διακρινεις πανευκολα ειτε εντος της αντιπροσωπειας,ειτε σε μια δοκιμη..αλλα εσυ σαν να τα ειδες πρωτη φορα εφοσον ηρθε το αυτοκινητο στην κατοχη σου..
επισης για το θεμα του κουμπωματος της 1ης-2ας-3ης,το παρουσιαζουν ολες οι τζουλιετες?η στην δοκιμη που εκανες πριν το παραγγειλεις,το αυτοκινητο δοκιμης δεν παρουσιαζε αυτο το προβλημα?το λεω σε ενδεχομενο να ηταν monday car(κ αν ηταν καλα εκανες κ το εσπρωξες)
επισης επειδη λες οτι χοροπηδαει στις εγκαρσιες,το ειχες δοκιμασει με σπορ πακετο κ δεν παρουσιαζε αυτο το φαινομενο?επειδη αν δεν το δοκιμασες το σπορ πακετο,πως το παρηγγειλες χωρις να γνωριζεις την συμπεριφορα του?θελω να πω οτι ειναι ρισκο που δεν ευθυνεται η αλφα για αυτο..κ εγω την αναρτηση στο δικο μου δεν την ειχα δοκιμασει κ φοβομουν μη βγει πατατα(κοστους 1κ€..)..
παντως καλα εκανες κ τα εγραψες,επειδη πρεπει σαν καταναλωτες να γνωριζουμε ολες τις περιπτωσεις..
ευχομαι το επομενο να ειναι οπως ακριβως το επιθυμεις!+1 στο καρνταση
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Διαβαζα τα σχολια περι προβληματων κτλ της Giulietta...Δέχομαι 100% ότι έγραψες και καλώς έκανες και το έδιωξες το αμάξι αφού δεν ήταν για σένα.
Από κει και πέρα για κάθε περίπτωση σαν τη δική σου υπάρχουν άλλοι 30-40 υπερευχαριστημένοι κάτοχοι (και στο alfisti και γενικώς). Αν κάποιος θέλει να συντηρήσει το μύθο των Alfa Romeo που σπάνε-χαλάνε-τρίζουν θα πιαστούν από τα λεγόμενά σου και θα κράξουν. Αν κάποιος άλλος θέλει να υπάρξει ανοιχτόμυαλος θα δεχτεί το γεγονός ως στατιστικό σφάλμα. Ο πωρωμένος από την άλλη θα την αγοράσει χωρίς δεύτερη κουβέντα.
-
Πταίσματα όλα. Από την άλλη αν κοιτάξεις τι αμάξια προσφέρονται στο C-seg, είναι για να βάλεις τα κλάματα.
Οπότε παίρνεις την Giulietta με τα ελαττώματα της. Όλα τα υπόλοιπα είτε είναι κοτέτσια, είτε βαρετά, είτε πανάκριβα.
Συνεπώς η χρυσή τομή είναι αυτή. Ειδικά για κάποιον που έχει 147.
Εγώ το ανακοινώνω και δημοσίως, ότι είναι το επόμενο μου αμάξι. Θα προσπαθήσω να την αγοράσω QV. -
Καλά εσύ join the club...έπρεπε να την είχαμε ήδη την QV εδώ και 1-1,5 χρόνο αλλά βλέπεις τι γίνεται εκεί έξω...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά εσύ join the club...έπρεπε να την είχαμε ήδη την QV εδώ και 1-1,5 χρόνο αλλά βλέπεις τι γίνεται εκεί έξω...Θα πάμε από το 2013 να τις πάρουμε πακέτο ρε συνάδελφε
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ευχομαι το επομενο να ειναι οπως ακριβως το επιθυμεις!To θεμα με το κουμπωμα, σαφως και δεν το παρουσιαζουν ολες οι G. Aπο τις 3 που εχω δοκιμασει προσωπικα, μονο η ΜΙΑ το εκανε..Το εκανε ομως ΑΚΡΙΒΩΣ οπως το λεει ο astanapan. Δεν κουμπωνε με τιποτε η 1η Θες με πολυ χαμηλη ταχυτητα, ρολαριστο, τσου, θες με λιγο γκαζακι, να στροφαρει μπας και 'ταιριαξουν' τα γραναζια, παλι τσου...
Επισης μεχρι και η 3η κουμπωνε λες και δεν παταγα τερμα τον συμπλεκτη, οπως πχ εαν κανεις πολυ γρηγορη αλλαγη, και ακουστουν λιγο τα γραναζια απο κακο συμπλεκταρισμα...
Να το κανει το test drive, λες 'παει στο διαλο' μπορει να το εχουν βιασει αγρια το κιβωτιο τιποτε 'Ινδιανοι', να το κανει ομως το δικο σου ολοκαινουργιο, και χρυσοπληρωμενο? Αντε και πες οτι το αναγνωριζει η αντιπ/σωπεια, και σου αλλαζει το κιβωτιο. Εδω σου λεει οτι εκαναν ολοι τους κινεζους...Τι να κανεις, να παρακαλας τον καθε αντιπ/σωπο σαν επαιτης μηπως και σε εξυπηρετησει ως οφειλει?, ή να χανεις μεροκαματα, με το να στελενεις mail στην μητρικη, και εξωδικα στον αντιπ/σωπο?
Τωρα αυτα που λες με sport πακετο κτλ, δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα να βρεις test drive ακριβως οπως ενδεχομενως θελεις εσυ το αυτοκινητο. Εσυ πχ βρηκες scirocco 160 dsg για test drive? Προσωπικα στα 5 scirocco που εχω οδηγησει, κανενα δεν ηταν διαθεσιμο με dsg, και γενικοτερα δεν βρηκα ποτε σε καποιο αντιπ/σωπο... -
Συνεπώς πρέπει να αυξηθεί κι άλλο το συστηματικό test drive ως ότου βρεθεί dsg. Fair enough.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Καλά εσύ join the club...έπρεπε να την είχαμε ήδη την QV εδώ και 1-1,5 χρόνο αλλά βλέπεις τι γίνεται εκεί έξω...
Θα πάμε από το 2013 να τις πάρουμε πακέτο ρε συνάδελφε
Κι άμα σου χει πετάξει μέχρι τότε και την 4C από δίπλα άντε εσύ να πάρεις το 5πορτο hatch...αν και το πιθανότερο είναι να πάρουμε από τα 3 το μακρύτερο και να πούμε και ευχαριστώ...
-
Διαβαζα τα σχολια περι προβληματων κτλ της Giulietta...
Δέχομαι 100% ότι έγραψες και καλώς έκανες και το έδιωξες το αμάξι αφού δεν ήταν για σένα.
Από κει και πέρα για κάθε περίπτωση σαν τη δική σου υπάρχουν άλλοι 30-40 υπερευχαριστημένοι κάτοχοι (και στο alfisti και γενικώς). Αν κάποιος θέλει να συντηρήσει το μύθο των Alfa Romeo που σπάνε-χαλάνε-τρίζουν θα πιαστούν από τα λεγόμενά σου και θα κράξουν. Αν κάποιος άλλος θέλει να υπάρξει ανοιχτόμυαλος θα δεχτεί το γεγονός ως στατιστικό σφάλμα. Ο πωρωμένος από την άλλη θα την αγοράσει χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Δηλαδη θα ηταν για κανεναν αλλο, που πληρωσε καινουργιο, για να ειναι προβληματικο?
Ο 'μυθος', εχει δυο οψεις...Ο ενας ειναι αυτος που λες, ο αλλος ειναι αυτος που 'υπαρχουν αλλοι τοσοι και περισσοτεροι υπερευχαριστημενοι', καποιοι απο τους οποιους κρυβουν, μειωνουν, ή αρνουνται να δεχτουν υπαρκτα προβληματα.
Οπως στο παραδειγμα του thvarveris, που ελεγε ο αλλος, 'κατι μικροπροβληματακια, αλλαγη κιβωτιου κτλ'
Εξω απο το χορο ΟΛΟΙ χορευουν, εγω αυτο ξερω.
Εσενα αν σου τυχει τετοιο 'λαχειο' οπως του astanapan, αντε μετα προσπαθησε να πεισεις τον εαυτο σου, οτι εισαι ανοιχτομυαλος. ...η πορωση εχει και τα ορια της...μετα απο ενα σημειο λεγεται και μαζοχισμος...
Κανενα προβλημα παντως δεν εχω εγω με αυτο, (με τον μαζοχισμο του αλλου , αφου δικα του λεφτα ξοδευει...)αλλα απο την αλλη, καλο ειναι να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους, και οχι οπως μπορει να ακουγονται καλυτερα, πιο ευχαριστα, απ' οτι ειναι... -
Θα πάμε από το 2013 να τις πάρουμε πακέτο ρε συνάδελφε
Κι άμα σου χει πετάξει μέχρι τότε και την 4C από δίπλα άντε εσύ να πάρεις το 5πορτο hatch...αν και το πιθανότερο είναι να πάρουμε από τα 3 το μακρύτερο και να πούμε και ευχαριστώ...
Στέφανε ξέρεις έναν επιπλέον λόγο που μαρέσουν τα αλφαρομέο? Η mama βγάζει μοντέλο κάθε 10ετία. Έτσι την πάτησα και πρόπερσι με την 159 που νόμιζα ότι η Giulia θα επωλείτο ήδη.
Όνειρο η 4C αλλά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα 5d hatchback.
-
Μάγκα μου μου έτυχε λαχείο και είχε και τη διπλάσια αξία από την πιο ακριβή Giulietta. Εδώ απ' όξω το χω παρκαρισμένο. Και τρίζει και 2-3 ανακλήσεις έχει περάσει και το megatronic του s-tronic μου έχει δώσει στο χέρι και το μοτέρ της τάπας έχει χαλάσει (αν έμενα στη μέση του πουθενά από βενζίνη??) και οι χάρτες του MMI έχουν μπλοκαριστεί χωρίς λόγο και αφορμή (κόστος navi 4.000€). Έχεις δει πουθενά στο ανάλογο τόπικ να κράζω πέρα από το χιουμοριστικό της υπόθεσης?
Το ότι δεν ήταν το αμάξι για τον άνθρωπο που έγραψε φαίνεται απο το γεγονός ότι του λείπαν οι χώροι κτλ. Όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της G κατακριτέα αλλά εντελώς αντιμετωπίσιμα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δηλαδη θα ηταν για κανεναν αλλο, που πληρωσε καινουργιο, για να ειναι προβληματικο?
Ο 'μυθος', εχει δυο οψεις...Ο ενας ειναι αυτος που λες, ο αλλος ειναι αυτος που 'υπαρχουν αλλοι τοσοι και περισσοτεροι υπερευχαριστημενοι', καποιοι απο τους οποιους κρυβουν, μειωνουν, ή αρνουνται να δεχτουν υπαρκτα προβληματα.
Οπως στο παραδειγμα του thvarveris, που ελεγε ο αλλος, 'κατι μικροπροβληματακια, αλλαγη κιβωτιου κτλ'
Εσενα αν σου τυχει τετοιο 'λαχειο' οπως του astanapan, αντε μετα προσπαθησε να πεισεις τον εαυτο σου, οτι εισαι ανοιχτομυαλος. ...η πορωση εχει και τα ορια της...μετα απο ενα σημειο λεγεται και μαζοχισμος...
Κανενα προβλημα παντως δεν εχω εγω με αυτο, (με τον μαζοχισμο του αλλου , αφου δικα του λεφτα ξοδευει...)αλλα απο την αλλη, καλο ειναι να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους, και οχι οπως μπορει να ακουγονται καλυτερα, πιο ευχαριστα, απ' οτι ειναι...Το ύφος του ποστ αυτού αλλά και γενικότερα όσων γράφεις πολλές φορές στα αλφαρομεάδικα στέκια, είναι περισσότερο για να κατακρίνει τους κατόχους και την αγάπη τους στη μάρκα, παρά επικεντρώνεται σε αυτό καθαυτό το προιόν. Ξέρω πως μπορεί να σου φαίνεται αλλόκοτο που κάποιοι δένονται με την ιταλική λαμαρίνα, αλλά είναι γεγονός.
Μαζοχισμός επίσης είναι το να προσπαθείς να βρεις λάδια που δεν υπάρχουν ή νεωτερισμούς στο VW Up. Μη λέμε και ότι θέλουμε λοιπόν.
-
Μάγκα μου μου έτυχε λαχείο και είχε και τη διπλάσια αξία από την πιο ακριβή Giulietta. Εδώ απ' όξω το χω παρκαρισμένο. Και τρίζει και 2-3 ανακλήσεις έχει περάσει και το megatronic του s-tronic μου έχει δώσει στο χέρι και το μοτέρ της τάπας έχει χαλάσει (αν έμενα στη μέση του πουθενά από βενζίνη??) και οι χάρτες του MMI έχουν μπλοκαριστεί χωρίς λόγο και αφορμή (κόστος navi 4.000€). Έχεις δει πουθενά στο ανάλογο τόπικ να κράζω πέρα από το χιουμοριστικό της υπόθεσης?Το ότι δεν ήταν το αμάξι για τον άνθρωπο που έγραψε φαίνεται απο το γεγονός ότι του λείπαν οι χώροι κτλ. Όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της G κατακριτέα αλλά εντελώς αντιμετωπίσιμα.
Πως ειναι αντιμετωπισιμα?, οταν σου λεει ο ανθρωπος οτι ειχε πχ προβλημα το κιβωτιο, (ενα απο τα προβληματα) και αυτοι εκαναν τις παπιες?
Τα ξερω τα κολπα τους, οχι μονο για τους αντπ/σωπους της AR, αλλα για τους περισσοτερους που κανουν τους Κινεζους, σε σοβαρα προβληματα. Αυτα τα 'τζιμανια' που αποφευγουν καταστασεις, οπου κανονικα εχουν υποχρεωση να να τις επιλυσουν, οχι μονο να τις αντιμετωπισουν, θελουν Old school αντιμετωπιση, οπως εκαναν παλαια, και στους κυκλους των αγωνιζομενων. Απλο παραδειγμα: Δεν μπαινει μεσα στα πρωτα 1000-2000χλμ η 1η, σκαλωνουν οι πρωτες τρεις σχεσεις? Αλλαγες καρφωτες με μισο ή καθολου συμπλεκτη μεχρι να κολλησει-μπλοκαρει ο λεβιες σε μια σχεση... Μετα το πας 'κυριος' στο συνεργειο, εντος εγγυησης, και λες κολλησε το κιβωτιο. Αλλαξτε το...
Αλλα δεν μπορουν (και δεν ειναι 'σωστο', ή ο αλλος το λυπαται το αυτοκινητο, και καλα κανει...) ολοι να φερονται με αλητεια στους αλητες, στις μερες μας...
Εκει πονταρουν στα κ@λοσυνεργεια...P.S Το s-tronic δεν στο εχουν φτιαξει, με τα νεα software? Αν οχι πρεπει να ειχε αλλαχτει πριν ληξει η μηχανικη εγγυηση, αλλα αυτο θελει πιεση και κηνυγι μεχρι τελικης πτωσεως. Κλασσικα ολα τα συνεργεια προσπαθουν να αποφευγουν
τετοιες 'ταλαιπωριες'. Το navi ειναι συγκεκριμενο εξαρτημα του αυτοκινητου. Ειτε αλλαζουν software,
ειτε και το hardware, μεχρι να λυθει το θεμα... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
θελουν Old school αντιμετωπιση, οπως εκαναν παλαια, και στους κυκλους των αγωνιζομενων. Απλο παραδειγμα: Δεν μπαινει μεσα στα πρωτα 1000-2000χλμ η 1η, σκαλωνουν οι πρωτες τρεις σχεσεις? Αλλαγες καρφωτες με μισο ή καθολου συμπλεκτη μεχρι να κολλησει-μπλοκαρει ο λεβιες σε μια σχεση... Μετα το πας 'κυριος' στο συνεργειο, εντος εγγυησης, και λες κολλησε το κιβωτιο. Αλλαξτε το... ..Ποιοι ήταν οι αγωνιζόμενοι με την old school αντιμετώπιση που κάρφωναν την 1η? Και σε τι αμάξια γινόταν αυτό.
-
Είδες που δεν ξέρεις και μιλάς? Λογικό βέβαια να έχεις μπερδευτεί γιατί μιλάμε για ένα κάρο διαφορετικά προβλήματα. Το s-tronic δεν είχε μόνο το αρχικό πρόβλημα με τα σκαμπανεβάσματα στροφών. Αυτό λύθηκε με update. Μου έδωσε το megatronic (εγκέφαλος) στο χέρι. Κόστος? 3.000€ αλλά φυσικά δεν είναι τόσο μαλάκες να μου το χρεώσουν όταν έχω πλήρες ιστορικό συντήρησης και κανένα ως τότε δηλωμένο πρόβλημα, συν του ότι ξέρουν πολύ καλά που πάσχουν τα προϊόντα τους. Πακέτο μαζί με την αλλαγή του megatronic το μπλοκαρισμένο navi για το οποίο φταίει ξεκάθαρα η Καρέντα. Το αμάξι μπήκε με το navi Ok, άλλαξε megatronic και, ω του θαύματος, βγήκε με μπλοκαρισμένο που απλά αργησα να το συνειδητοποιήσω.
Στα της G...αν δεν μπαίνει η 1η, δεν μπαίνει από την πρώτη μέρα που το πήρες. Αν εμφανιστεί αργότερα το πιθανότερο είναι να κάνουν τις πάπιες αλλά και πάλι όλα διορθώνονται. Λίγο κυνήγι θέλει. Κακώς μεν, αλλά έτσι είναι. Επαγγελματίες υπάρχουν καλοί και κακοί εκεί έξω. Όποιος ξέρει αποφεύγει τις κακοτοπιές αλλιώς ταλαιπωρείται χωρίς λόγο.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Κανενα προβλημα παντως δεν εχω εγω με αυτο, (με τον μαζοχισμο του αλλου , αφου δικα του λεφτα ξοδευει...)αλλα απο την αλλη, καλο ειναι να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους, και οχι οπως μπορει να ακουγονται καλυτερα, πιο ευχαριστα, απ' οτι ειναι...Το ύφος του ποστ αυτού αλλά και γενικότερα όσων γράφεις πολλές φορές στα αλφαρομεάδικα στέκια, είναι περισσότερο για να κατακρίνει τους κατόχους και την αγάπη τους στη μάρκα, παρά επικεντρώνεται σε αυτό καθαυτό το προιόν. Ξέρω πως μπορεί να σου φαίνεται αλλόκοτο που κάποιοι δένονται με την ιταλική λαμαρίνα, αλλά είναι γεγονός.
Μαζοχισμός επίσης είναι το να προσπαθείς να βρεις λάδια που δεν υπάρχουν ή νεωτερισμούς στο VW Up. Μη λέμε και ότι θέλουμε λοιπόν.
Δεν κατακρινω απλως τους κατοχους. Κατακρινω τους μ@λ@κες κατοχους, (απο οποια μαρκα και αν προερχονται, τυχαινει? βλεπεις και η AR εχει καμποσους...) που κρυβουν εμφανεστατα προβληματα, σαν ανωριμα παιδακια, και κανουν περα απο το προφανες δικο τους κακο , του να συμβιβαζονται με ενα προβληματικο αυτοκινητο, γενικοτερο κακο, με το να μην αντιμετωπιζουν, και να μην προσπαθουν να λυσουν το προβλημα, ωστε να μοιραστουν μετα edit: ειτε σε καποιο Forum, ειτε στον κοντινο τους κοινωνικο κυκλο, τον τροπο με τον οποιο καταφεραν -εαν καταφεραν- να λυσουν το θεμα, ωστε να ξερει, να μπορει να μαθει και καποιος αλλος που ενδεχομενος ειχε την ιδια 'τυχη' πως να λυσει το προβλημα του.
Τα ιδια ελεγα και στο forum του scirocco για τους θορυβους της πορτας του πορτ μπαγκαζ, που τελικα με πιεση και γ@μ@σταυριδια απο κατοχους, 'ανακαλυψαν' οτι προερχονταν απο τα Bump stops τα οποια απλως ηθελαν την καταλληλη ρυθμιση, αλλα και για τον θορυβο στην πισω αναρτηση, σε καποιες παρτιδες που προερχοταν τελικα απο ελλατωματικα Top mounts.
Μαζευτηκαν καποια στιγμη ολοι αυτοι που ειχαν το ιδιο προβλημα, πηγαν σε μια αντιπ/σωπεια, και με τσαμπουκα ελυσαν το θεμα τους...
Τα υπολοιπα που λες για εμενα, ειναι λαικισμος. Επι του θεματος συγκεκριμενα μιλα αν μπορεις. Ειπαμε, ειναι ηλεκτρονικο καφενειο μεν, αλλα εδω ειναι της Giulietta. -
Είδες που δεν ξέρεις και μιλάς? Λογικό βέβαια να έχεις μπερδευτεί γιατί μιλάμε για ένα κάρο διαφορετικά προβλήματα. Το s-tronic δεν είχε μόνο το αρχικό πρόβλημα με τα σκαμπανεβάσματα στροφών. Αυτό λύθηκε με update. Μου έδωσε το megatronic (εγκέφαλος) στο χέρι. Κόστος? 3.000€ αλλά φυσικά δεν είναι τόσο μαλάκες να μου το χρεώσουν όταν έχω πλήρες ιστορικό συντήρησης και κανένα ως τότε δηλωμένο πρόβλημα, συν του ότι ξέρουν πολύ καλά που πάσχουν τα προϊόντα τους. Πακέτο μαζί με την αλλαγή του megatronic το μπλοκαρισμένο navi για το οποίο φταίει ξεκάθαρα η Καρέντα. Το αμάξι μπήκε με το navi Ok, άλλαξε megatronic και, ω του θαύματος, βγήκε με μπλοκαρισμένο που απλά αργησα να το συνειδητοποιήσω.Στα της G...αν δεν μπαίνει η 1η, δεν μπαίνει από την πρώτη μέρα που το πήρες. Αν εμφανιστεί αργότερα το πιθανότερο είναι να κάνουν τις πάπιες αλλά και πάλι όλα διορθώνονται. Λίγο κυνήγι θέλει. Κακώς μεν, αλλά έτσι είναι. Επαγγελματίες υπάρχουν καλοί και κακοί εκεί έξω. Όποιος ξέρει αποφεύγει τις κακοτοπιές αλλιώς ταλαιπωρείται χωρίς λόγο.
Ρωτησα, δεν ειπα οτι ξερω τι γινεται με το s-tronic...To mechatronic (οχι megatronic) μπλοκαρε παλι εκτος εγγυησης?
Γραψε στο τοπικο της Audi, την απαντηση αν θεςΓια την G τωρα. O ανθρωπος σου λεει οτι δεν αναγνωριζαν το προβλημα και εκαναν τις παπιες. Σαφως και θελει κηνυγι, αλλα
θελει και χρονο, και δευτερο μεσο, εαν το αμαξι πρεπει να μεινει μεσα, και δεν εχουν ολοι δευτερο αυτοκινητο...
Η ταλαιπωρια λοιπον για καποιους του να μεινουν χωρις αυτοκινητο, μπορει να ειναι μεγαλυτερη -για αυτους- απο το να μην κουμπωνει σωστα η 1η πχ. Ε, αυτο τον συλλογισμο εκμεταλλευονται και τα συνεργεια, με τον τροπο τους...
Το αυτο που λες λοιπον,' Όποιος ξέρει αποφεύγει τις κακοτοπιές αλλιώς ταλαιπωρείται χωρίς λόγο', ισχυει για ολους, δηλαδη και για εσενα, που λες για το Q5. Αν δεν λυθηκε οποιο ζητημα υπηρχε και επικρατει συμβιβασμος στην καθημερινη χρηση του αυτοκινητου, αυτο ειναι δικο σου κακο σε μεγαλο βαθμο...
Eπιπλεον το οτι καποιοι απο εμας ασχολουνται λιγο παραπανω με τα αυτοκινητα, δεν σημαινει οτι ο καθε αγοραστης πρεπει να ξερει απο μηχανικα ζητηματα, ή τον αντιστοιχο 'αλητικο' τροπο για να το αντιμετωπισει...
Alfa Romeo Giulietta