-
Αναμενόμενη θεωρώ την τάση των κατόχων να υποβαθμίζουν το θέμα για τους λόγους που προανέφερα. Οι τυχόν επαναλαμβανόμενες αστοχίες σαφώς και είναι μη αποδεκτές. Απλώς θεωρώ ότι τέτοιου είδους αστοχίες από τις οποίες πάσχει η G είναι μάλλον ασήμαντες. Αυτό τουλάχιστον από την πρόχειρη στατιστική που βγάζει κανείς από φόρουμ τύπου αλφιστι κτλ. Μπορεί το αμάξι να έχει υψηλά ποσοστά βλαβών και να μην έχω ιδέα...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κάποιος που είναι μέλος και εκεί μπορεί να σου πει περισσότερα.
Η πλάκα είναι ότι όλοι αποκαλούν την Gulietta τους 'κούκλα' (προφανώς είναι νέα παιδιά που το βλέπουν ιδεαλιστικά) και προσπαθούν να υποβαθμίσουν τα προβλήματα.
Εγώ που είμαι μέλος και μπαίνω αρκετά συχνά γιατί θυμάμαι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού προβλήματα σαν αυτά που αναφέρεις (με κιβώτιο και ημιαξόνια)? 1-2 αυτοκίνητα θυμάμαι σε σύνολο 50-60 που είναι δηλωμένα στο αλφιστι. Τα περί καπακιού του λεβιέ ντάξει απαράδεκτο και ελεεινό, αλλά αντιμετωπιζόταν εντός εγγύησης (όπως και τα υπόλοιπα εάν προέκυψαν φαντάζομαι).
Κατά τα άλλα δεν βρίσκω κάτι τραγικό στην αντιμετώπιση που έχουν οι κάτοχοι. Απλά το αναμενόμενο συμβαίνει. Πρώτον έχουν δώσει τα ωραία τους τα λεφτουδάκια και όπως όλοι θέλουν να υποβαθμίσουν το θέμα, δεύτερον το αμάξι πιθανόν να τους υπερκαλύπτει σε άλλους τομείς τόσο ώστε τα προβλήματα να τους φαίνονται αμελητέα.
Όποιος νομίζει ότι υπερβάλω ας κάνει μια βόλτα όπως εσύ να διαβάσει και ή θα συμφωνήσει ή θα με διαψεύσει.
Δηλαδή αν δεν μπορείς να βάλεις μια ταχύτητα ή σου πετάγονται οι ταχύτητες για πια χρήση μιλάς;
Δηλαδή καλύπτονται να ποστάρουν τις φωτογραφίες του αυτοκινήτου τους σε κάστροπολιτείες και παραλίες και εντάξει; -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Σε τι τιμές δηλαδή;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Γι'αυτό πάρε κανένα Ibiza Cupra.
Τέρας αξιοπιστίας και με DSG που γαμεί.Ετσι κι αλλιως δεν υπηρχε περιπτωση ουτε για Ibiza (το εσωτερικο του δεν μου αρεσει)
αλλα ουτε για DSG, καθοτι θελω manual...
Αν ηθελα sportif vw με manual κιβωτιο, scirocco θα επαιρνα. Σιγουρα sportif σαν την G δεν ειναι αλλα τουλαχιστον
δεν παιρνεις την μπιλια του λεβιε, σπιτι...
Ουτε στηριζεις τα γονατα σε πορτα και κεντρικο τουνελ, για να μην φευγει το σωμα σου, απο την ελλειψη στηριξης, στις στροφες... -
Υπαρχει καποια κατηγορια αυτοκινητου στην οποια δεν θα επαιρνες VW ή κατι γερμανικο;
EDIT: Βασικα που να θεωρεις ρε παιδι μου οτι κατι μη-γερμανικο ειναι καλυτερο απο τα γερμανικα
-
Όποιος νομίζει ότι υπερβάλω ας κάνει μια βόλτα όπως εσύ να διαβάσει και ή θα συμφωνήσει ή θα με διαψεύσει.
Δηλαδή αν δεν μπορείς να βάλεις μια ταχύτητα ή σου πετάγονται οι ταχύτητες για πια χρήση μιλάς;
Δηλαδή καλύπτονται να ποστάρουν τις φωτογραφίες του αυτοκινήτου τους σε κάστροπολιτείες και παραλίες και εντάξει;Εγώ σου απάντησα. Προσπαθώ να είμαι όσο αντικειμενικός γίνεται αν και λάτρης και πολλάκις κάτοχος Alfa Romeo. Έχω διαβάσει για προβλήματα αλλά όχι σε τέτοια συχνότητα που να καθιστούν το αμάξι αναξιόπιστο στο σύνολό του. Άλλος και μόνο με αλλαγή βαλβολίνες έλυσε το πρόβλημα πχ (εφόσον παρακολουθείς θα ξέρεις για τι πράγμα μιλάω). Πλέον δυστυχώς τέτοια ζητήματα είναι μάλλον αναμενόμενα σε νέα αυτοκίνητα και πολύ μεγαλύτερης αξίας από μια Giulietta και ανεξαρτήτως προέλευσης.
Όσο για την κάλυψη του εκάστοτε κατόχου αυτό είναι κάτι πολύ προσωπικό που δεν μπορείς να το κρίνεις ούτε εσύ ούτε εγώ. Άλλος μπορεί να τη βρίσκει με τις φώτο στα κάστρα, άλλος με λιώσιμο στο βουνό, άλλος με άραγμα πρώτη μούρη στα μπουζούκια.
-
Δηλαδή καλύπτονται να ποστάρουν τις φωτογραφίες του αυτοκινήτου τους σε κάστροπολιτείες και παραλίες και εντάξει;Εγώ σου απάντησα. Προσπαθώ να είμαι όσο αντικειμενικός γίνεται αν και λάτρης και πολλάκις κάτοχος Alfa Romeo. Έχω διαβάσει για προβλήματα αλλά όχι σε τέτοια συχνότητα που να καθιστούν το αμάξι αναξιόπιστο στο σύνολό του. Άλλος και μόνο με αλλαγή βαλβολίνες έλυσε το πρόβλημα πχ (εφόσον παρακολουθείς θα ξέρεις για τι πράγμα μιλάω). Πλέον δυστυχώς τέτοια ζητήματα είναι μάλλον αναμενόμενα σε νέα αυτοκίνητα και πολύ μεγαλύτερης αξίας από μια Giulietta και ανεξαρτήτως προέλευσης.
Όσο για την κάλυψη του εκάστοτε κατόχου αυτό είναι κάτι πολύ προσωπικό που δεν μπορείς να το κρίνεις ούτε εσύ ούτε εγώ. Άλλος μπορεί να τη βρίσκει με τις φώτο στα κάστρα, άλλος με λιώσιμο στο βουνό, άλλος με άραγμα πρώτη μούρη στα μπουζούκια.
- Αν λυνόταν το πρόβλημα με αλλαγή βαλβολίνων θα το είχαν κάνει σε όλους, αφού η εταιρεία εγκρίνει αλλαγή κιβωτίου σημαίνει ότι κάτι ξέρει.
- Φυσικά και χαλάνε και πιο ακριβά, άμα ρωτήσεις οδηγό οδικής βοήθειας θα σου πει ότι από τους πιο συχνούς πελάτες τους είναι η BMW και η MERCEDES.
- Υποθέτω ότι διαχρονικά οι κάτοχοι Alfa Romeo αγοράζουν την φίρμα για να την τσουλάνε και όχι για να την μοστράρουν στα μπουζούκια.
Δεν μου αρέσει αυτά που μαθαίνω για την Τζουλιέτα, γιατί μου αρέσει πολύ.
Να φανταστείς υπάρχει μία στην γειτονιά μου που κάθομαι και τη χαζεύω συχνά-πυκνά, αλλά δεν θα ήταν και κακό να ήταν και λίγο πιο αξιόπιστη από παλιότερα και αυτό μάλλον δεν προκύπτει. -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Υπαρχει καποια κατηγορια αυτοκινητου στην οποια δεν θα επαιρνες VW ή κατι γερμανικο;EDIT: Βασικα που να θεωρεις ρε παιδι μου οτι κατι μη-γερμανικο ειναι καλυτερο απο τα γερμανικα
Στην πρωτη ερωτηση, ναι φυσικα και υπαρχει. Δεν θα επαιρνα το τωρινο Golf VI. Εμφανισιακα, ΠΟΤΕ δεν μου αρεσε, και δεν το χωνεψα ποτε. Ειτε θα επαιρνα το 'αμερικανιζον' Focus 150, με την μοτερακλα, αλλα και ενδιαφερουσα οδικη συμπεριφορα, ειτε θα εβαζα το χερι πιο βαθια στην τσεπη και θα επαιρνα το ασχημοπαπο, αλλα καργα 'ομορφο' σε οδικη συμπεριφορα 116i.
Γιατι οταν οδηγεις, και σου αρεσει να οδηγεις, μαλλον σε ενδιαφερει περισσοτερο τι αισθανεσαι πισω απο το τιμονι, και οχι τι εξωτερικη εμφανιση εχει αυτο που οδηγεις, και στην κατηγορια της η νεα 1 -για εμενα- δεν εχει αντιπαλο...
Στα sedan επισης, ΔΕΝ θα επαιρνα VW. Παλι Bmw θα επαιρνα...
Στα πολυτελη, εννοειται πως δεν θα επαιρνα VW...Bmw ή Audi, μην σου πω και Quattroporte sport GTS...Στο 'edit:' Υπαρχει εννοειται η Ferrari, που ειναι πανω απο τις Porsche, και υπαρχει και η Aston Martin V12 Vantage ( ) -πλεον ως ελαφρως μτχ, η παραγωγη ηταν περιορισμενη- για εμενα το ιδανικο sports car, ανωτερο και απο την νεα 991, στην προσωπικη ατυπη φυσικα λιστα...
Γενικως ομως, και δυστυχως, -αλλα αυτη ειναι η αληθεια-, τα Γερμανικα εξαπλωνονται συνεχως σε καθε κατηγορια, σαν επικινδυνος ιος, και αν δεν την κατακτουν, ειναι πολυ κοντα.
Οταν τα οδηγεις, αφενως καποιες στιγμες σαν να τα εχεις κλεψει , και αφετερου αρκετα και διαφορετικα αυτοκινητα, κανουργια/παλαια, που πεφτουν στα χερια σου, τοτε αντιλαμβανεσαι (εγω τουλαχιστον) γιατι τελικα τα Γερμανικα ειναι συνολικα, καλυτερα...
Οχι παντα με εμφανεις/χτυπητες διαφορες, και οχι παντα στους τομεις που θελουμε ο καθενας προσωπικα, αλλα συνηθως αποδεικνυονται καλυτερα...P.S Στα Hot-hatch το εχω πει ευθαρσως, οτι θα ψωνιζα DS3 THP. Στο οποιο απ' οσο γνωριζουμε, εχεις προσβαση, και μπορεις καποια στιγμη να ανοιξεις καπω, και να ακουσεις πως κανει στο ρελαντι. Θυμιζει αρκετα diesel (λεγεται οτι μαλλον ακουγεται ετσι λογω twinscroll, και στο cooper S r56 ετσι κανει...) οσο και αν σου φαινεται περιεργο...
-
Να φανταστείς υπάρχει μία στην γειτονιά μου που κάθομαι και τη χαζεύω συχνά-πυκνά, αλλά δεν θα ήταν και κακό να ήταν και λίγο πιο αξιόπιστη από παλιότερα και αυτό μάλλον δεν προκύπτει.
Νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι να μην επιλέξει κάποιος την G αλλά σίγουρα κανείς από αυτούς δεν είναι η αμφίβολη αξιοπιστία της.
Anyway περί ορέξεως...
-
Να φανταστείς υπάρχει μία στην γειτονιά μου που κάθομαι και τη χαζεύω συχνά-πυκνά, αλλά δεν θα ήταν και κακό να ήταν και λίγο πιο αξιόπιστη από παλιότερα και αυτό μάλλον δεν προκύπτει.
Νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι να μην επιλέξει κάποιος την G αλλά σίγουρα κανείς από αυτούς δεν είναι η αμφίβολη αξιοπιστία της.
Anyway περί ορέξεως...
Δεν είναι λόγος να απορρίψει κανείς ένα αυτοκίνητο από μελλοντική αγορά αν ξέρει ότι δεν είναι αξιόπιστο;
Λόγω κακής πλευρικής στήριξης των καθισμάτων ή επειδή το σκουφάκι του λεβιέ ξεκολλάει δεν μένεις στον δρόμο, από ημιαξόνιο όμως μένεις. -
δεκτη η αποψη του γρηγορη,αλλα κ αναμενομενη.
απο εκει κ περα,για μενα τα γερμανικα,πλην ελαχιστων εξαιρεσεων,βρισκονται στον μεσο ορο,οσον αφορα την οδικη συμπεριφορα την αξιοπιστια κ την ποιοτητα(σαφως υπερτιμημενα,η εστω με διαφορετικους ορους ποιοτικα ).
σε αισθητικη,περι ορεξεως,αλλα για μενα βρισκονται πολυ κατω απο τον μεσο ορο(παλι με ελαχιστες εξαιρεσεις).
σε επιδοσεις ομως βρισκονται στην κορυφη,τουλαχιστον στα καθημερινα αυτοκινητα(παλι μετα ελαχιστων εξαιρεσεων).
πλεον,αν ηθελα καθημερινο αυτοκινητο,ανθρωπομεταφορεα αν θελετε,θα κοιτουσα ιαπωνοκορεατικο.αν ηθελα φαν 2 ντραηβ,τοτε κ τα ιταλικα κανουν την εμφανιση τους,επειδη οπως κ να το κανουμε,la classe non e acqua.. -
Αυτό προσπαθώ να πω...ότι η G δεν έχει δώσει δείγματα αναξιοπιστίας σε τέτοιο βαθμό ώστε να δικαιολογείται η απόρριψή της εξαιτίας αυτού. Ας πούμε ότι έχει κάποια θεματάκια νεότητας. Ούτε τουρμπίνα έχει δώσει σε κανέναν στο χέρι, ούτε βαλβίδες, ούτε megatronic, ούτε τίποτα τέτοιο...
-
με εχετε μπερδεψει.τελικα εχει προβληματα με το κιβωτιο κ τα ημιαξονια η οχι?
-
Προσωπικά στο αλφίστι έχω ακούσει για 2-3 αυτοκίνητα με παράπονα από το κιβώτιο αλλά μέχρι εκεί. Για αντικατάσταση νομίζω μόνο 1 και άλλο 1 νομίζω για ημιαξόνια. Τώρα αν αυτό το δείγμα καθιστά αναξιόπιστο by default το αμάξι εγώ πάω πάσο. Για τα δικά μου όρια ανοχής απλώς το τοποθετεί στο μέσο όρο και όχι στην κορυφή στο θέμα της αξιοπιστίας.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Θες να σου ΞΑΝΑαναφερει ο Orestisren μηπως τα προβληματα στο Golf;
Για να μην λεμε μονο ο,τι μας συμφερει.
O orestisren ειναι ιδρυτικο μελος σε καποιο οργανισμο σαν την ADAC...?
Μονο ο Ορεστης εχει υπαρξει χρηστης/κατοχος golf/καποιου vw?
Αστο, μη μπαινεις σε συγκριση αξιοπιστιας VW vs ΑR. Τα στατιστικα στοιχεια, επισημα και μη, απο διαφορους οργανισμους, εχουν δειξει τα 'μαντατα'...Πονεμενη ιστορια...Οχι οτι τα VW ειναι οσο αξιοπιστα, οσο διαφημιζουν/προβαλλουν, αλλα σαν την AR σε επιπεδο -μετριοτατης, εως κακης- αξιοπιστιας, ουτε κατα διανοια...Είναι λιγότερο αξιόπιστη η μιτο απο το αντίστοιχο βαγκ και η τζουλιετα το ίδιο ;;
-
Η Ιουλιέτα βγάζει ακόμα τα προβλήματα του νεοκατασκευασμένου αυτοκινήτου (τα λεγόμενα βρεφικά).
Ενώ αυτό το αυτοκίνητο περίμενα να αγοράσω, είχα πει ότι θα περιμένω 1-1,5 χρόνο απο την παρουσίαση του μέχρι να διορθωθούν κάποια μικροπροβληματάκια που είναι πιθανό να βγουν...άσχετα που η πολιτικοοικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει να αγοραστεί καινούργιο αυτοκίνητο πλέον...Αν ποτέ διορθωθεί η κατάσταση θα την πάρω με λυμένα τα βρεφικά προβλήματα...
Μπορεί να μας αρέσει κάτι πολύ, αλλά αν τα λεφτά δεν μας τα 'εχουν χαρίσει και τα έχουμε δουλέψει, τότε οφείλουμε να τα ξοδεύουμε με σεβασμό...με λίγα λόγια να είμαστε σωστοί καταναλωτές.
Κοντολογίς, πιστεύω ότι η κατάλληλη εποχή να αγοράσει κανείς Ιουλιέτα ξεκινάει απο τώρα...@Ρεντ
Η ΜΙΤΟ (το είπες και εσύ) πάτησε σε δοκιμασμένο πλαίσιο και είχε να λύσει μόνο την διαχείριση των 155 αλόγων, που δεν ήταν και κάτι σπουδαίο.Πάντως αυτήν την στιγμή κυκλοφορώ με Alfa Romeo 20ετίας η οποία δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα αξιοπιστίας και στον δρόμο κάνει πλάκα σε πολλά νεότερα μοντέλα (καλά αυτά του 91-92 τα έχει για πλάκα)...1770 κε και 129 άλογα. Και βέβαια δεν μιλάω μόνο για ιπποδύναμη, αλλά και για φρένα και για κράτημα. Και είναι όλη απολύτως 'μαμά' και τον Σεπτέμβριο θα βγάλει κάρτα Junior Classic (κλείνει 20ετία). Αυτά τα γράφω για κάτι εγκάθετες βλακείες που γράφτηκαν παραπάνω.Και όποιος αμφιβάλλει, σε κάποια συνάντηση ευχαρίστως να του δείξω το δερμάτινο σαλόνι 20ετίας, όλα τα όργανα (και τον ψηφιακό κλιματισμό) σε πλήρη λειτουργία και να τον πάω και μία βολτίτσα... Και επαναλαμβάνω ότι ούτε καν η διασταση των ελαστικών δεν έχει αλλαχθεί, ούτε και τα αμορτισέρ με άφτερ μάρκετ...
-
Το έχουμε πει , η μνήμη ειναι επιλεκτική και η κρίση θολωμένη.... Αμα βάζεις στην ίδια μοίρα το σκουφάκι του μοχλού ταχυτήτων των 70 - 80 ευρώ στην ίδια μοίρα με τους δίσκους /σαζμάν των DSG των 3000 ευρώ ναι , ίσως η G να είναι πιο 'ζημιάρική'.
Πάντως από όσο έχω δει , έχω διαβάσει και έχω ακούσει τα προβλήματα είναι ελάχιστα και αποδεκτά μέσα στις στατιστικές συναρμολόγησης , ποιότητας ανταλακτικού προμηθευτή κλπ κλπ. Πέρα από τα καθίσματα με την ελλειπή πλευρική στήριξή , δεν βλέπω άλλο πρόβλημα εκ σχεδιασμού όπως στα WV ...
-
'It's Not A Bug, It's A Feature!'
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
με εχετε μπερδεψει.τελικα εχει προβληματα με το κιβωτιο κ τα ημιαξονια η οχι?Tα σημαντικότερα κατασκευαστικά προβλήματα,τα οποία προκάλεσαν και τις δύο μέχρι σήμερα ανακλήσεις,αφορούσαν τα μπράτσα της μπροστινής στη μια και της οπίσθιας στην άλλη περίπτωση.
Ιδού και οι σχετικές ανακλήσεις:
1)
costruttore: Fiat Auto S.p.a.
marca: Alfa Romeo
modello: Giulietta
Numero Veicoli: 655
Periodo di produzione: FEB 2010 MAG 2010
Descrizione Difetto: POSSIBILE NON CONFORMITA' BRACCIO OSCILLANTE SOSPENSIONE ANTERIORE
Azioni correttive: SOSTITUZIONE
Riferimento 011/0088019
Note -
Intervallo telai da: ZAR94000007000608
Intervallo telai a: ZAR94000007006120costruttore: Fiat Auto S.p.a.
marca: Alfa Romeo
modello: Giulietta
Numero Veicoli: 59
Periodo di produzione: LUG 2010 SET 2010
Descrizione Difetto: MANCATA CONFORMITA' BRACCIO OSCILLANTE POSTERIORE
Azioni correttive: SOSTITUZIONE
Riferimento CONCESSIONARI
Note -
Intervallo a i telai:7015114,7015436,7015490,7016684,7017388,7018200,7018414,7018937,7018964,7019022,7019103,7019266,7019291,7019752,
7019942,7020675,7020787,7020861,7020888,7020943,7020971,7021243,7021425,7021451,7021745,7021790,7021885,7021930,7022081,
7022175,7022301,7022331,7022363,7022381,7022501,7022612,7022695,7022773,7022776,7022928,7023143,7023262,7023359,7023594,
7023769,7023982,7024516,7024784,7025074,7025227,7025758,7025776,7025855,7026236,7028532,7029120,7029174,7029384,7029602Από κει και μετά υπάρχει μια σειρά σκόρπιων 'παιδικών' ασθενειών :διαμαρτυρίες για σφύριγμα των φρένων,τριγμοί στις πόρτες,στις βάσεις των καθισμάτων,στο ταμπλώ,επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις αστοχίας στα led του μπροστινού φαναριού σε κάποιες παρτίδες κλπ.
Εκείνο που είναι σίγουρο και μάλλον γενικευμένο φαινόμενο είναι οι πάσης φύσεως θόρυβοι από την κρεμαγιέρα και κυρίως την μπροστινή ανάρτηση,Στην περίπτωση της μπροστινής ανάρτησης άλλος αλλάζει μπάρες,άλλος μπράτσα,άλλος silentblock.....άλλος ολόκληρη την ανάρτηση,ενώ πολλές φορές έχει εμφανισθεί και ένας θόρυβος (cloc cloc)που δεν μπορεί να εντοπιστεί από πού προέρχεται και εικάζεται ότι το μπροστινό φτερό κάπου βρίσκει...
Οι συγκεκριμένοι θόρυβοι πάντως αφορούν επί το πλείστον μοντέλα εφοδιασμένα με pack sport. -
alba σε ευχαριστω για αλλη μια φορα!εξαιρετικος κ ταχυτατος!
Alfa Romeo Giulietta