-
Εγώ θα σου μιλήσω μόνο για τα φρένα.
Επειδή τα φρένα φθείρονται / καταστρέφονται από τις θερμοκρασίες, επιλέγουμε λύσεις που την διαχειρίζονται καλύτερα.
Ναί λοιπόν στις τετραπίστονες και στους μεγαλύτερους δίσκους για αρκετούς λόγους.
-
Είναι αλουμινένιες και δεν συσσωρεύουν θερμότητα όπως οι μαντεμένιες μονοπίστονες, με αποτέλεσμα να μην υπερθερμαίνονται τα υγρά και τα τακάκια, έτσι διαρκούν περισσότερο.
-
Έχουν μεγαλύτερο τακάκι, μεγαλύτερο εμβαδόν τακακιού στο δίσκο σημαίνει αυξημένο συντελεστή τριβής, άρα λιγότερη πίεση στα τακάκια, με αποτέλεσμα να πιέζουμε το φρένο λιγότερο χρόνο με αποτέλεσμα χαμηλότερες θερμοκρασίες στα υλικά τριβής / δίσκους.
-
Τα 4 έμβολα πιέζουν ομοιόρφοφα το τακάκι σε σχέση με την μονοπίστονη με αποτέλεσμα την ομοιόμορφη φθορά του και την μεγαλύτερη επαφή δίσκου / τακακιού.
-
Μεγαλύτερος δίσκος σημαίνει αύξηση του μοχλού από το κέντρο του άκρου μέχρι την εξωτερική διάμετρο του δίσκου, αυτό μεταφράζεται σε δύναμη, που με την σειρά της απαιτεί λιγότερη πίεση στα τακάκια, άρα χαμηλότερες θερμοκρασίες.
-
Μεγαλύτερος δίσκος σημαίνει περισσότερο υλικό που ακτινοβολεί περισσότερη θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα, και μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα με αποτέλεσμα ο δίσκος να μπορεί να αποθηκεύση μεγαλύτερα ποσά θερμότητα και να τα διασκορπίσει στην ατμόσφαιρα καθυστερώντας την αύξηση της θερμοκρασίας στο όριο του υλικού που επιφέρει μικροραγίσματα που εξελίσονται συσσωρευτικά σε ραγίσματα και καταστρέφουν τους δίσκους.
-
Μεγαλύτερος δίσκος για τους ίδιους με τους παραπάνω λόγους σημαίνει μεγαλύτερη αντοχή στο στράβωμα.
Αν ούτε αυτά δεν είναι αρκετά αν ταλαιπωρούμε τα φρένα μας, η επόμενη κίνηση είναι οι δίσκοι να είναι διαιρούμενοι με κέντρο αλουμινίου το οποίο μειώνει το μη φερόμενο βάρος του δίσκου βοηθώντας την ανάρτηση και το κράτημα του δρόμου, βοηθά στην διατήρηση χαμηλότερων θερμοκρασιών σε δίσκους / τακάκια / υγρά / γράσα στα ρουλεμάν των τροχών και των
μπιλιοφόρων αφού το ιξώδες τους αλλοιώνεται σε μικρότερο βαθμό και δεν στεγνώσει τα τριβόμενα μέρη τους, και ταυτόχρονα επιτρέπει την διαστολή / συστολή του δίσκου ώστε αυτός να επανέρχεται σε ίσια κατάσταση χωρίς να στραβώνει όπως συμβαίνει με τα χυτά κέντρα των δίσκων, το στράβωμα τους προέρχεται από την υπερβολική διαστολή λόγω αυξημένης θερμοκρασία και το χυτό κέντρο δεν επιτρέπει την απόλυτη επαναφορά του, και επειδή στα μαντέμια όλες αυτές οι διαστολές / συστολές δρούν συσσωρευτικά, έρχεται κάποια στιγμή που οι δίσκοι στραβώνουν, ραγίζουν, ακόμα και σπάνε.Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι η ταχύτατη διασπορά της θερμοκρασίας επιτρέποντας έτσι περισσότερα επαναλαμβανόμενα φρεναρίσματα πρίν αρχίσουν τα υλικά τριβής να διαμαρτύρονται με κάπνες, fade, και λοιπές καταστροφικές ενέργειες λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας.
Τα περί στραβώματος από νερά που περάσαμε είναι ένας ακόμα αστικός μύθος.
Η γνώμη μου είναι να πάρεις τα μεγάλα φρένα με τετραπίστονες και αν αργότερα στραβώσεις τους δίσκους με τη χρήση που κάνεις ( αν και δεν το νομίζω όπως μας το περιγράφεις ) τότε προχωράς και σε δίσκους διαιρούμενους.
-
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
21quadra respect για την ανάλυση, είναι προφανές ότι το 'κατέχεις' καλά το θέμα φρένα
Δυο ερωτήσεις ακόμα:
α)Η αποτελεσματικότητα 'από το πρώτο πάτημα' (δηλ. με κρύα φρένα) των 4πίστονων είναι η ίδια αυτή πιο 'πολιτικών' φρένων; Κάπου είχα διαβάσει ότι χρειάζονται 'ζέσταμα' για να αποδώσουν τα μέγιστα.
β) Το μικρό clearance από τη ζάντα (17'') είναι βάσιμος λόγος προβληματισμού; Μήπως πρέπει να επιλεγεί μεγαλύτερη ζάντα (18'') γι' αυτό το λόγο;
@stefan147 προφανώς ο λόγος επιλογής του diesel είναι τα πολλά km/έτος (πάνω από 20k), αλλιώς σίγουρα μια 120 ή ακόμα καλύτερα MA θα ήταν προτιμότερη. Η διαφορά σε οικονομία όμως είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Πέραν αυτού όμως, γιατί είναι για κλωτσιές η έκδοση αυτή (πέρα από τη χειρότερη ιπποδύναμη);
@red monster δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Προφανώς δεν θα μπει σε κλιματιζόμενο σαλόνι το αυτοκίνητο. Η ερώτηση ήταν κατά πόσο η παρατεταμένη έκθεση στο ήλιο προκαλεί φθορά και σε πιο βαθμό. Δηλ. ένα ελαστικό ή ένα πλαστικό υλικό έχει την ίδια φθορά είτε βρίσκεται σε μια στεγασμένη αποθήκη είτε το βαράει ο ήλιος με 40+ βαθμούς;
-
Εγω θα σου πω και κάτι άλλο έχοντας οδηγήσει μιτο και τζουλιετα με μονοπιστονα και πολυπιστονα φρένα.... Άσχετα με τα νούμερα τις αποστάσεις ακινητοποίησης κλπ κλπ (που στην πράξη θεωρώ ότι υπερτερούν ομοίως) τα 4πιστονα των αρ εχουν καταπληκτική αίσθηση απο το πρώτο φρενάρισμα μέχρι τα παρατεταμένα απαιτητικα, εκεί που τα συμβατικά εχουν παραδώσει όπλα ...
Προσωπικά θα τα προτιμούσα
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
@stefan147 προφανώς ο λόγος επιλογής του diesel είναι τα πολλά km/έτος (πάνω από 20k), αλλιώς σίγουρα μια 120 ή ακόμα καλύτερα MA θα ήταν προτιμότερη. Η διαφορά σε οικονομία όμως είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Πέραν αυτού όμως, γιατί είναι για κλωτσιές η έκδοση αυτή (πέρα από τη χειρότερη ιπποδύναμη);
Τη θεωρώ για κλωτσιές γιατί ειναι απελπιστικά αργή για αυτοκίνητο του 2014. Δυστυχώς όμως όλες οι εταιρίες έχουν βγάλει τετοιες εκδόσεις οπότε δεν μπορούσαν να μείνουν στην απέξω αυτοί. Επίσης είναι για κλωτσιές γιατί ενώ υπάρχει εδώ και χρόνια ο ίδιος κινητήρας με τα 120 άλογα αυτοί επιμένουν να βαζουν αυτόν με τα 105.
-
στέφανε δεν είναι ρε σι, τόσο χάλια όσο το παρουσιάζεις...
-
Επισης η εκδοση με τα 105 εχει πισω ακαμπτο αξονα αναρτηση. Το εχω οδηγησει σε test drive δεν θα το επελεγα το συγκεκριμενο αμαξι.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Επισης η εκδοση με τα 105 εχει πισω ακαμπτο αξονα αναρτηση. Το εχω οδηγησει σε test drive δεν θα το επελεγα το συγκεκριμενο αμαξι.Εδώ πέρα για multilink λέει:
http://m.alfaromeo.com/com/#/models/giu ... on-and-dna
Μπορεί να μην ξέρουν βέβαια. Έχεις κάποιο link? -
Όλες οι Τζουλιέτα έχουν πολλαπλούς.
-
To clearance της ζάντας από την στιγμή που υπάρχει κενό 4mm και περισσότερο από το άνω μέρος της δαγκάνας με το στεφάνι της ζάντας, δεν υπάρχει πρόβλημα ( προσοχή, δεν φαίνεται πάντα με την πρώτη ματιά το σημείο που εννοώ ) και αυτό γιατί είναι βιδωμένα και δεν κουνάει τίποτα 9 αναφέρομε σε πολυπίστονες δαγκάνες )
Το κενό μεταξύ δαγκάνας και ακτίνων ζάντας και αυτό από 4mm και περισσότερο δεν υπάρχει πρόβλημα για τον ίδιο λόγο.
To 1o φρενάρισμα από κρύα φρένα δεν έχει να κάνει με τον τύπο της δαγκάνας αλλά με την πάστα του τακακιού.
Υπάρχουν πάστες που είναι αποτελεσματικές από 0-550c, άλλες από 100-700c και πάει λέγοντας.Υπάρχουν πάστες που έχουν συντελεστή τριβής πχ 0.50 στους 0c και 0.35 στους 450c, αυτά τα τακάκια είναι συνήθως οργανικά και μπαίνουν 1η τοποθέτηση από τον κατασκευαστή γιατί είναι μαλακά, δεν τρίζουν και πιάνουν αμέσως όταν είναι κρύα, δεν είναι ούτε για επαναλαμβανόμενα φρεναρίσματα από μεσαίες μεγάλες ταχύτητες, ούτε για 180-0 γιατί λόγω των υλικών που περιέχονται στην πάστα τους μειώνεται ο συντελεστής τριβής τους με την αύξηση της θερμοκρασίας και αρχίζουν να καίγονται τα υλικά τους, το καταλαβαίνουμε από την μυρωδιά, τον καπνό και από το πολύ σκληρό πεντάλ και από την ανικανότητα των φρένων να σταματήσει το αυτοκίνητο, εννίοτε έχουμε και τράνταγμα του εμπρός άξονα λόγω υπέρμετρης διαστολής των δίσκων οι οποίοι αποκτούν κυματοειδή επιφάνεια από τα κενά του αερισμού του δίσκου.
Αν θέλουμε κάτι περισσότερο από τα φρένα μας επιλέγουμε ένα τακάκι που να έχει σταθερότερο συντελεστή τριβής, πχ0.40 ή 0.42 όταν είναι κρύο και όταν φτάνει στην κορύφωση της αντοχής του πχ στους 650-700c ο συντελεστής τριβής να έχει ανέβει πχ στο 0.55. Ένα τακάκι με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορείς να το εμπιστευτείς για το κάτι παραπάνω.
Υπάρχουν πολλές πάστες στην αγορά, χρειάζεται ψάξιμο, δεν πρέπει να μένουμε στην μάρκα, πχ η μάρκα Ferodo ή όποια άλλη μάρκα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αν δεν ξέρουμε τα χαρακτηριστικά της πάστας του κάθε τακακιού.
Κάθε εταιρία έχει πάνω από 150 διαφορετικές συνθέσεις πάστας για κάθε αυτοκίνητο και για κάθε χρήση, παράδειγμα, η Ferodo έχει κατατάξει τα τακάκια της σε οικογένειες για να είναι ευκολότερο στον καταναλωτή να επιλέξει.
Οι οικογένειες αυτές είναιSL
Premier
DS PerformanceRacing όπως
4003
DS 2500
DS 3000
DS 3000+
DS 3000 ENDURANCE
DS 1-11
DS 2-11Μέσα από αυτές τις γενικές οικογένειες ονομάτων στα τακάκια της ( το ίδιο ισχύει και με τις υπόλοιπες εταιρίες που κατασκευάζουν τακάκια ) υπάρχουν διαφορές στις πάστες. Τι θέλω να πω ?
Το τακάκι Premier για το Audi A6 δεν είναι καθόλου ίδιο με το τακάκι Premier για το Peugeot 106 ή για το Fiat Ducato των 3 τόννων, απλά και λόγου του βάρους των οχημάτων. Στην οικογένεια λοιπόν Premier ανήκουν 58 διαφορετικές συνθέσεις πάστας κάτω από το ίδιο όνομα, είπα παραπάνω το ίδιο ισχύει και με τις άλλες εταιρίες, οι πάστες τους διαφέρουν ανάλογα με το βάρος του οχήματος και της χρήσης των, απλά η Ferodo μας λέει τι κάνει, οι άλλες όχι ( όχι όλες )
Συνήθως αναφέρομαι σαν κεντρικό άξονα επιλογής στα τακάκια της Ferodo γιατί είναι η εταιρία με την μεγαλύτερη πληροφόρηση, οι άλλες δεν βοηθάνε με περισσότερες λεπτομέρειες σχεδόν καθόλου θεωρώντας μας ηλίθιους ή ότι θα μας βοηθήσουν τα συνεργεία που κατά τη γνώμη μου το 95% ή και περισσότερο δεν ξέρουν τι τους γίνεται στο θέμα πάστες, σου λένε βάλε Brembo είναι πολύ καλά, δηλαδή ? κάνουν για το σούπερμαρκετ και για τον μαχητή του βουνού ? αστεία πράγματα.
Τα τακάκια μπορούν να βελτιώσουν απίστευτα ένα σύστημα φρένων ή να το καταστρέψουν, ένα κεραμικό τακάκι με συντελεστή τριβής κρύο 0.55 και θερμοκρασιακή λειτουργία 0-900c ( ναι υπάρχουν και τέτοια ) που στο άνω θερμοκρασιακό όριο ο συντελεστής τριβής έχει πέσει στο 0.25, αν δεν σκοτώσει τον οδηγό του θα του σπάσει τους δίσκους.
Τελικά το φρένο μας δένει με τη ζωή, μόνο που είναι δύσκολο για τον απλό οδηγό που δεν ασχολείται σε βάθος να βρεί άκρη και περι μένει από τα συνεργεία να τον βοηθήσουν, μόνο που και εκεί η άγνοια περισσεύει γιατί εκεί δεν ασχολούνται, λένε ότι τους λένε οι πωλητές και τα μαγαζιά, που δεν είναι και ότι καλύτερο από πλευράς γνώσης, και αν ξέρουν προωωθούν αυτό με το μεγαλύτερο κέρδος, μύλος δηλαδή, εντάξει πατάω φρένο, αρκετά για σήμερα.
-
Δεν μπορω να σε εξυπερετησω με λινκ κλπ αλλα αν παρεις το προσπεκτους απο καποια αντιπροσωπεια θα δεις οτι εχει αξονα. Φυσικα ο πωλητης θα προσπαθησει να το πνιξει οπως και τα φρενα που ειναι απαραδεκτα μικρα για το μεγεθος του αμαξιου. Επισης ισχυει οτι ειναι ταφος η συγκεκριμενη εκδοση, αναξια να εχει το σημα αλφα πανω.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν μπορω να σε εξυπερετησω με λινκ κλπ αλλα αν παρεις το προσπεκτους απο καποια αντιπροσωπεια θα δεις οτι εχει αξονα. Φυσικα ο πωλητης θα προσπαθησει να το πνιξει οπως και τα φρενα που ειναι απαραδεκτα μικρα για το μεγεθος του αμαξιου. Επισης ισχυει οτι ειναι ταφος η συγκεκριμενη εκδοση, αναξια να εχει το σημα αλφα πανω.Δηλαδή στη σελίδα τους λένε ψέμματα? Και κανείς πουθενά δεν το αναφέρει?
Τα φρένα έχουν αντίστοιχο μέγεθος με της 116i. -
Ενδιαφερεσαι να το αγορασεις; Επηδει εχω ακομα το προσπεκτους με την προσφορα που ειχα παρει αν θελεις επιβεβαιωση στειλε μου το email σου και θα σου στειλω φωτο απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα.
281 φρενα μπροστα εγω δεν θα αγοραζα αυτην την στιγμη. Σιγουρα η 116 εχει τοσο;
Αν ηθελα Τζουλιετα θα εψαχνα μια προσφορα για την 170 με μπρεμπο. Καλυτερα να πληρωνω βενζινη και να εχω ενα πολυ καλυτερο αμαξι.
-
Le sospensioni anteriori McPherson evolute e quelle posteriori Multilink, sono state progettate per dare il massimo equilibrio alla nuova vettura anche nelle manovre al limite.
-
Λοιπόν για να τελειώνει το θέμα με την πίσω ανάρτηση και επειδή έχω ασχοληθεί από αρκετά εως πολύ, είναι πολλαπλών:
http://www.hwmalfaromeo.co.uk/common_fi ... e-List.pdf
Το ότι είναι π@π@ρες εδώ οι δικοί μας και δεν μπορούν να φτιάξουν ένα σωστό προσπέκτους δεν σημαίνει ότι η G έχουν ημιάκαμπτο, εκτός εάν είναι ειδική παραγγελία για την Ελλάδα.
Όσο για τα φρένα, αφού ευχαριστήσω (εκ νέου) τον quadra για τα όσα έγραψε, θα πω ότι στο TD ακόμα και τα απλά μου φάνηκαν επαρκή, απλά επειδή ο εχθρός του εχθρού είναι το καλύτερο γι' αυτό και λέω μήπως αξίζει τον κόπο να πάει κανείς στα 4πίστονα. Μηχανικός αυτοκινήτων δεν είμαι, αλλά από αυτά που ειπώθηκαν, κατάλαβα ότι αξίζει ακόμα και για την diesel. Βέβαια υπάρχουν πολλοί τρόποι να βελτιώσει κανείς το σύστημα πέδησης, ακόμα και βάζοντας ένα καλύτερης ποιότητας τακάκι και δίσκο, αρκεί να απευθυνθεί σε κάποιον που ξέρει τι του γίνεται.
Πάνω σε αυτό θέλω να ρωτήσω πόσο 'δόκιμο' και 'ασφαλές' είναι να βάλει τα 4πίστονα εκ των υστέρων, εάν δει κάποια στιγμή ότι δεν καλύπτεται πλέον.Όσοι λέτε ότι η έκδοση αυτή είναι για κλωτσιές, ανάξια του σήματος της Alfa κλπ. θα σας πω ότι έχω οδηγήσει σχεδόν όλα τα μικρομεσαία diesel 1.6 και η jtdm είναι για τα γούστα μου μακράν ό,τι πιο σπορτίφ και άμεσο στην κατηγορία της και η προφανής επιλογή (μαζί με την 116d ίσως - αλλά λιγότερο) για κάποιον που γουστάρει να οδηγεί και όχι να μετακινείται.
Ναι δεν είναι η πιο γρήγορη (αν και οι ρεπρίζ της είναι μια χαρά), δεν είναι η πιο άνετη ή η πιο ποιοτική ή η πιο ευρύχωρη. Έχει όμως αυτή την αμεσότητα και μια μοναδική επικοινωνία με τον οδηγό της που της τα συγχωρεί.Το ότι οι TurboBenzina είναι σαφως πιο γρήγορες (όπως και σε κάθε άλλο μικρομεσαίο άλλωστε) δεν μειώνει τη σημασία των παραπάνω.
Τέλος, θα ήθελα και μια γνώμη για την 'ηλίαση' 3 μηνών που μπορεί να έχουν υποστεί τα ετοιμοπαράδοτα παρακαλώ.
Ευχαριστώ.
-
Αγορασε την και μολις την σηκωσεις θα δουμε και εμεις τι εχει πισω. Απλα σου ευχομαι να μην εχεις αξονα γιατι δεν θα μπορεσεις να την γυρισεις πισω.
Για το 3 μηνο εξω δεν υπαρχει προβλημα. Προβλημα υπαρχει οταν ειναι εξω 2 χρονια.
Αμα το συγκρινεις με αντιστοιχων επιδοσεων αυτοκινητα προφανως δεν θα δεις διαφορα. Το θεμα ειναι ποσο κανει το 170 με μπρεμπο. Αν κανει 23 χιλιαρικα αξιζει περισσοτερο σαν αγορα.
-
Δεν χρειάζεται να την αγοράσει, μπορεί να δει τους πολλαπλούς και στο εκθεσιακό.
-
**Πάνω σε αυτό θέλω να ρωτήσω πόσο 'δόκιμο' και 'ασφαλές' είναι να βάλει τα 4πίστονα εκ των υστέρων, εάν δει κάποια στιγμή ότι δεν καλύπτεται πλέον.
**Και δόκιμο είναι και ασφαλές, ούτε η πρώτη Αlfa θα είναι ούτε η τελευταία που θα της αλλάξουν τα φρένα με καλύτερα, όμως αν μπορεί να αγοραστεί από την αρχή με τα μεγάλα φρένα και τις τετραπίστονες όπως λέει και ο wantone, ακόμα καλύτερα, μην ξεχνάμε ότι σε κόστος συμφέρει η αρχική επένδυση από την μετάπειτα μετατροπή, συν το ψυχολογικό που δεν μπορείς να το αγνοήσεις σε κάποιον που δεν είναι μέσα στη μηχανολογία των οχημάτων, συν ποιός θα κάνει την όλη μετατροπή, μια τεχνική ερώτηση που δεν γνωρίζω να την απαντήσω, είναι τα αμάξια με τα μικρά φρένα με την μονοπίστονη φοράνε την ίδια master αντλία και το ίδιο servo με τα μοντέλα που φοράνε εξ αρχής τα μεγάλα φρένα και τις τετραπίστονες ? Γιατί αν υπάρχουν και εκεί διαφορές τότε μιλάμε για ένα άλλο κόστος συνολικά και για αρκετό ξήλωμα κάτω από το ταμπλό και μέσα στο μηχανοστάσιο.
Οπότε μεγάλα φρένα από την αρχή, και αν τα εξαντλήσεις και αυτά, τότε περνάς σε άλλους δίσκους με κέντρα, όσο για τακάκια, τα μαμά στις τεραπίστονες brembo που φοράνε και είναι ίδιες, οι Alfa Giulietta / Mito / Renault Clio RS 197 - 203 / Megane RS 225 και ίσως και άλλα που δεν γνωρίζω, είναι Ferodo DS Performance οπότε στην 1η αλλαγή βάζει κανείς τα Ferodo DS 2500 που είναι το αμέσως επόμενο ημιμεταλλικό τακάκι βελτίωσης.
-
http://www.caricos.com/cars/a/alfa_rome ... 80/48.html
Eδώ έχει την εμπρός και την πίσω ανάρτηση, η πίσω είναι πολλαπλών συνδέσμων. ( είναι οι πρώτες 3 εικόνες επάνω αριστερά )
https://www.google.gr/search?q=alfa+giu ... 80&bih=902
-
Η 116d πόσο ακριβότερη βγαίνει με τον ίδιο εξοπλισμό;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλημέρα.Είμαι με το ένα πόδι προ της G 1.6 Jtdm 105.
Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια και την άποψή σας για τα παρακάτω:
-
Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες distinctive πινακιδωμένες, είτε στο τελωνείο είτε στους dealers, οι οποίες 'κάθονται' στον ήλιο του ελληνικού καλοκαιριού περίπου 2.5-3 μήνες, σε σχετικά καλές τιμές (λίγο πάνω από τα 20K).
Θα ήταν για εσάς η έκθεση σε αυτές τις συνθήκες και σε αυτό το χρονικό διάστημα αποτρεπτικός παράγοντας αγοράς; (τυχόν φθορές σε ελαστικά, τσιμούχες και γενικά πλαστικά μέρη κλπ). -
Αυτά τα αυτοκίνητα από τη στιγμή που έχουν άδεια κυκλοφορίας, 'νομικά' θεωρούνται ως μεταχειρισμένα, σωστά;
-
Αντοχή στο χρόνο λευκού χρώματος.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
φίλε μου καλησπέρα,
θα απαντήσω σε αυτά που γνωρίζω....
-
δεν νομίζω ότι είναι τραγικό για ένα αυτοκίνητο να κάτσει μερικούς μήνες στον ήλιο. Φυσικά μας ενοχλεί επειδή είναι καινούργιο και θέλουμε να παραλάβουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πάντως αν ψάξεις μπορεί να βρεις και 'πινακιδωμένη' G που είναι 1-2 μηνών....είναι εύκολο να βρεθεί ημερομηνία κατασκευής-άφιξης αυτοκινήτου.
-
ναι, λογικά θεωρούνται μεταχειρισμένα. Το πρόβλημα δεν είναι εκει άλλα στο γεγονός ότι έχεις χάσει κάποιους μήνες απο την εγγύηση (απο την ημερομηνία που πήρε πινακίδες μέχρι την ημερομηνία αγοράς)
-
δεν νομίζω να υπάρχει κάποια διαφορά στο άσπρο σε σχέση με τα υπόλοιπα χρώματα
*** επειδή έγινε συζήτηση: το μόνο σημείο που αναφέρει ότι η G δεν έχει πολλαπλούς είναι το ελληνικό διαφημιστικό φυλλάδιο. Στο manual του αυτοκινήτου αναφέρει 'Σύστημα με αρχιτεκτονική multi-link' και ρώτησα σε 3 αντιπροσωπείες και μου είπαν και οι 3 ότι έχει πολλαπλών (μιλάω για το 1.6 JTDM-105)
-
Alfa Romeo Giulietta