-
-
Αξιόλογα ΒΜΕΡ που έχω στο αρχείο μου είναι τα κάτωθι
ΦΦ 11,62
Λαφερράρι 12,52 (ψιλοπράματα από διαφορά σε σχέση με το αποκάτω, παρά την σοβαρή βελτίωση σε ΗΡ/λίτρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό)
Έντζο 12,43
ΛΦΑ 12
458 12,41
Μάζντα Σκάιακτίφ 2.000 11
Αβένσις 1.8 11
Σιβίκ 1.8 11,55Ο δείκτης ΒΜΕΡ, αλλά και τα διαγράμματα ΒSFC (Brake Specific fuel consumption) είναι από τα βασικότερα πράγματα που μετράνε στα εργοστάσια σχετικά με την απόδοση του κινητήρα, ενώ το κάνουν όλοι τους και για αυτοκίνητα του ανταγωνισμού όπου τα βάζουν σε πέδες και βγάζουν όλο το διάγραμμα.
Το νετ είναι γεμάτο τέτοια, πάρτε ένα από την Αυστραλία που έχει κάνει ένα πατριωτάκι, η σελίδα 12 είναι πολύ ενδιαφέρουσα, ντάουνσάιζ, άτμο, ρουτς κ.α.Εδώ έχουμε μείνει ακόμη στο ΗΡ/λίτρο σκέτο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Βασικά μιλάω για βενζίνα μόνο, και το γνωστό δίλλημα άτμο/υπερτροφό. Και όλα αυτά που γράφω ισχύουν στη γενική περίπτωση.Προφανώς και είναι τσουβαλιασμα...
Για να πετύχει παρόμοια απόδοση με τον συμπιεστο, ο ατμοσφαιρικος είναι κατα κανόνα πολυπλοκοτερος...
Για τους ρύπους που το βασιζεις -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εδώ έχουμε μείνει ακόμη στο ΗΡ/λίτρο σκέτο.Τα ίδια τα εργοστάσια το διαφημίζουν αυτό σαν USP!!! Δεν νομίζω ότι μείναμε πίσω εμείς.
Από εκεί και πέρα καλό χρυσό και άγιο το S2000 αλλά η σύγκριση του με μοτέρ supercar είναι τουλάχιστον ατυχής. -
-
κανα μπακετ της προκοπης θα βαλουν?
-
http://www.autoblog.gr/2013/10/25/erxet ... ra-ths-4c/
-
Καλησπερα.Έχω μια Giulietta 170 hp.πριν ένα χρόνο και μόλις ένα μήνα μετά τη λήξη της εγγύησης παρουσίασε ένα πρόβλημα το οποίο και μέχρι σήμερα παραμένει άλυτο.μολις ζεσταίνεται η μηχανή του αυτοκινήτου και κυρίως παράλληλα και με υψηλή εξωτερική θερμοκρασία,αρχίζει να βγάζει ζεστό αέρα από τους αεραγωγούς με τη μέγιστη δυνατή ένταση χωρίς να σταματάει με τίποτα.αυτο συμβαίνει είtε ο διακόπτης του a/c είναι ανοιχτός είτε κλειστός.οπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανυπόφορο κυρίως το καλοκαίρι.η οδήγηση τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες είναι σχεδόν αδύνατη.απο τότε που παρουσιάστηκε το πρόβλημα μέχρι και τώρα ένα χρόνο μετά τρέχω διαρκώς σε αντιπροσωπείες και εξουσιοδοτημένο συνεργεία της Alfa Romeo πετώντας τσάμπα χρήματα χωρίς κανείς τους να έχει βρει κάποια λύση.το αυτοκίνητο βρίσκεται περισσότερο στα συνεργεία παρά στα χέρια μου πληρώνοντας τόσα χρήματα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.τα διαγνωστικά τους μηχανήματα δε βρίσκουν τίποτα απολύτως.επισης σε μια απο τις αντιπροσωπείες με ενημέρωσαν πως πριν τη λήξη της εγγύησης είχα τη δυνατότητα με ένα σχετικά μικρό αντίτιμο να την παρατείνω, κάτι για το οποίο φυσικά δεν είχα ενημερωθεί ποτέ ούτε απο τον αντιπρόσωπο όπου έκανα την αγορά ούτε απο τα κεντρικά της εταιρείας!σημερα λοιπόν πήγα το αυτοκίνητο και σε μια άλλη αντιπροσωπεία όπου η απάντηση ήταν η ίδια.μονη λύση είναι να λυθεί όλο το ταμπλό και τα ηλεκτρονικά μήπως και βρεθεί η αιτία του προβλήματος το οποίο προφανώς είναι κατασκευαστικό!το κόστος μόνο και μόνο για να λυθεί το αμάξι ξεκινά απο τα 600 ευρώ και επίσης κατα πάσα πιθανότητα μετά το πέρας των εργασιών το αυτοκίνητο δε θα ναι ποτέ το ίδιο καθώς εφοσον το δέσιμο δε θα ναι εργοστασιακό το αυτοκίνητο θα τρίζει και επίσης θα υπάρχει η πιθανότητα για όλο και νέα προβλήματα.και όλα αυτά για ένα πρόβλημα για το οποίο δεν είμαι υπεύθυνος εγώ αλλά 100% η κατασκευάστρια εταιρεία.επικοινωνησα με τα κεντρικά της εταιρείας όπου μου ´´πουλουσαν τρέλά´´ θέλοντας να ρίξουν την ευθύνη σε μένα και λέγοντας πως απ τη στιγμή που έληξε η εγγύηση δεν κάνουν τπτ κτλ κτλ.από κάπου άκουσα πως γενικά υπάρχει πρόβλημα με σπασμένα κλαπέτα στο μοντέλο.
ξέρει κανείς αν το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει ξαναπαρουσιαστεί και για το αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το κυνηγήσω διαφορετικά???εχω πραγματικα τρελαθει μ αυτο το θέμα και δεν ξερω τι να κανω πλεον..
Ευχαριστω! -
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giu ... oblem.html
Δες λίγο εδώ. Γενικά έχουν θέμα με τον αισθητήρα εσωτερικής θερσιας. Αναφέρουν κάτι παρόμοια.. -
Ευχαριστω πολυ αλλα εχουν τσεκαρει ολους τους αισθητηρες και εχουν δοκιμασει και αλλους στη θεση τους αλλα τιποτα..επισης εμενα το κανει και οταν ολοι οι διακοπτες ειναι κλειστοι..
-
Αν δηλαδή εσύ θες να δουλέψεις AC για να έχεις κρυο αέρα, δεν μπορείς; Δεν βγάζει καθόλου κρύο αέρα; Επίσης, ο κινητήρας δουλεύει σε σωστή θερμοκρασία ή ανεβάζει θερμοκρασία και μετά συμβαίνει αυτό;
Αν βάλεις τους ρυθμιστές σε θέση LO, πάλι σου βγάζει ζεστό; Αν ναι, τότε δεν έχεις θέμα με αισθητήρα θερμοκρασίας του χώρου των επιβατών αλλά με κάποια βαλβίδα μίξης του αέρα, που μπορεί να έχει κολλήσει σε μία θέση και σου παρέχει μόνο ζεστό αέρα.
Επίσης, λες ότι βγάζει αέρα ακόμη και αν έχεις κλειστό το σύστημα γενικά (δηλ off όλα). Αυτό συμβαίνει και αν έχεις την ανακύκλωση του αέρα ενεργοποιημένη (δηλ να ΜΗΝ εισέρχεται αέρας από έξω); Γιατί, όπως γνωρίζεις ακόμη κι αν τα έχεις όλα κλειστά, εισέρχεται αέρας περιβάλλοντος. Δοκίμασαν να σου κάνουν κάποιο reset στην ECU του Air/Con;
Δώσε επίσης προσοχή σε αυτό (τύπος με Giulietta έχει παρόμοιο πρόβλημα και του απαντούν στο alfaowners.com
' next time you get this, or when it's hot enough to get this open the hood and look at the aircon compressor. if the compressor clutch disengages while you get the burst of unconditioned air this points to overpressure in the system. this can come from too much R134A in the system, or from a blockage. Since it's only happening on hot days, I'd say overcharged...
if the compressor keeps running it's a problem with the cold/hot mixture flap in the interior, or one of the sensors there.'
Λέει ότι αν καταλαβαίνεις ότι ο compr του AC απεμπλέκεται στιγμιαία (και άρα σταματάει η παροχή κλιματιζόμενου αέρα), αυτό συμβαίνει λόγω υπερπίεσης στο σύστημα, όπου υπάρχει περίπτωση υπερπλήρωσης με R134A ( το φρέον που βάζουν για την λειτουργία του AC).. Αν αυτό συμβαίνει κυρίως τις ΖΕΣΤΕΣ μέρες, είναι μια παραπάνω ένδειξη γι αυτό. Αν πάλι ο κομπρέσσορας δουλεύει κανονικά, τότε είναι πιθανότερο να έχει κολλήσει η βαλβίδα μίξης ή να έχει βγει οφ κάποιος αισθητήρας θερμοκρασίας ΠΑΡΟΧΗΣ (ΟΧΙ του χώρου των επιβατών).
Αυτό με την υπερπλήρωση φρεον το ανέφερε και ένας άλλος που είχε παρόμοιο πρόβλημα σε μια Brera. Του είχαν βάλει πολύ παραπάνω φρέον και δεν είχε γίνει όπως προβλέπεται η συντήρηση κλπ, και δεν είχε κλιματισμό.
Αν λοιπόν έχεις κάνει πρόσφατα κάποια συντήρηση, πήγαινε να το κοιτάξουν.
Εύχομαι καλή τύχη.
-
Βγάλε την ασφάλεια του εσωτερικού ανεμιστήρα, ή του ερκοντίσιου, γενικά όποια βρεις, για να μην στο ξανακάνει και να μπορείς να οδηγήσεις τουλάχιστον. Δεν θα έχεις κλιματισμό όταν θέλεις, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχεις θέρμανση κατακαλόκαιρο μέχρι να βρεις οριστική λύση.
-
κρίμα ένα τόσο καλό και όμορφο αυτοκίνητο να παρουσιάζει τόσο ηλίθια προβλήματα
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Αν δηλαδή εσύ θες να δουλέψεις AC για να έχεις κρυο αέρα, δεν μπορείς; Δεν βγάζει καθόλου κρύο αέρα; Επίσης, ο κινητήρας δουλεύει σε σωστή θερμοκρασία ή ανεβάζει θερμοκρασία και μετά συμβαίνει αυτό;Αν βάλεις τους ρυθμιστές σε θέση LO, πάλι σου βγάζει ζεστό; Αν ναι, τότε δεν έχεις θέμα με αισθητήρα θερμοκρασίας του χώρου των επιβατών αλλά με κάποια βαλβίδα μίξης του αέρα, που μπορεί να έχει κολλήσει σε μία θέση και σου παρέχει μόνο ζεστό αέρα.
Επίσης, λες ότι βγάζει αέρα ακόμη και αν έχεις κλειστό το σύστημα γενικά (δηλ off όλα). Αυτό συμβαίνει και αν έχεις την ανακύκλωση του αέρα ενεργοποιημένη (δηλ να ΜΗΝ εισέρχεται αέρας από έξω); Γιατί, όπως γνωρίζεις ακόμη κι αν τα έχεις όλα κλειστά, εισέρχεται αέρας περιβάλλοντος. Δοκίμασαν να σου κάνουν κάποιο reset στην ECU του Air/Con;
Δώσε επίσης προσοχή σε αυτό (τύπος με Giulietta έχει παρόμοιο πρόβλημα και του απαντούν στο alfaowners.com
' next time you get this, or when it's hot enough to get this open the hood and look at the aircon compressor. if the compressor clutch disengages while you get the burst of unconditioned air this points to overpressure in the system. this can come from too much R134A in the system, or from a blockage. Since it's only happening on hot days, I'd say overcharged...
if the compressor keeps running it's a problem with the cold/hot mixture flap in the interior, or one of the sensors there.'
Λέει ότι αν καταλαβαίνεις ότι ο compr του AC απεμπλέκεται στιγμιαία (και άρα σταματάει η παροχή κλιματιζόμενου αέρα), αυτό συμβαίνει λόγω υπερπίεσης στο σύστημα, όπου υπάρχει περίπτωση υπερπλήρωσης με R134A ( το φρέον που βάζουν για την λειτουργία του AC).. Αν αυτό συμβαίνει κυρίως τις ΖΕΣΤΕΣ μέρες, είναι μια παραπάνω ένδειξη γι αυτό. Αν πάλι ο κομπρέσσορας δουλεύει κανονικά, τότε είναι πιθανότερο να έχει κολλήσει η βαλβίδα μίξης ή να έχει βγει οφ κάποιος αισθητήρας θερμοκρασίας ΠΑΡΟΧΗΣ (ΟΧΙ του χώρου των επιβατών).
Αυτό με την υπερπλήρωση φρεον το ανέφερε και ένας άλλος που είχε παρόμοιο πρόβλημα σε μια Brera. Του είχαν βάλει πολύ παραπάνω φρέον και δεν είχε γίνει όπως προβλέπεται η συντήρηση κλπ, και δεν είχε κλιματισμό.
Αν λοιπόν έχεις κάνει πρόσφατα κάποια συντήρηση, πήγαινε να το κοιτάξουν.
Εύχομαι καλή τύχη.
είχε αρχισει να το κανει πριν το πάω για συντηρηση του a/c.το τρελο ειναι πως ακομα και οταν το ανοιξω και βγαζει κρυο αερα καποια στιγμη αρχιζει απο πισω να φερνει και ζεστο ταυτοχρονα και να κανει αυτο τον εκκωφαντικο θορυβο.
επισης το κανει ειτε εχω ανοιχτη την ανακυκλωση ειτε οχι. -
αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι το να μη λυθει το ταμπλο.δε θελω να γινει κατι τετοιο γιατι δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στο μετα..δε δεχομαι να ρισκαρω το αμαξι μου για ενα λαθος που προερχεται απ τον κατασκευαστη..
-
Αφου, κατα πως δειχνουν τα πραγματα, το θεμα υπαρχει κατω και πισω απο το ταμπλο, πως θα βαλουν χερι, αν δε βγει?Ταχυδαχτυλουργια?
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Αφου, κατα πως δειχνουν τα πραγματα, το θεμα υπαρχει κατω και πισω απο το ταμπλο, πως θα βαλουν χερι, αν δε βγει?Ταχυδαχτυλουργια?Λαπαροσκοπικά!
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Αφου, κατα πως δειχνουν τα πραγματα, το θεμα υπαρχει κατω και πισω απο το ταμπλο, πως θα βαλουν χερι, αν δε βγει?Ταχυδαχτυλουργια?να αναλαβουν το κοστος και την ευθυνη...αλλα κανουν ταχυδακτυλουργικα με το να αποποιουνται πως το προβλημα ειναι κατασκευαστικο...καταλαβες ποιο ειναι το point..?το να βρεθει το προβλημα ειναι το λιγοτερο..αλλα γιατι να κανω εγω το αμαξι μου πειραματοζωο και να συνεχισω να πληρωνω απειρα χρηματα για ενα ελαττωμα που οφειλεται στον κατασκευαστη??
-
Ο χρήστης socratesK έγραψε:
Αφου, κατα πως δειχνουν τα πραγματα, το θεμα υπαρχει κατω και πισω απο το ταμπλο, πως θα βαλουν χερι, αν δε βγει?Ταχυδαχτυλουργια?
να αναλαβουν το κοστος και την ευθυνη...αλλα κανουν ταχυδακτυλουργικα με το να αποποιουνται πως το προβλημα ειναι κατασκευαστικο...καταλαβες ποιο ειναι το point..?το να βρεθει το προβλημα ειναι το λιγοτερο..αλλα γιατι να κανω εγω το αμαξι μου πειραματοζωο και να συνεχισω να πληρωνω απειρα χρηματα για ενα ελαττωμα που οφειλεται στον κατασκευαστη??
Το αμάξι είναι τριών χρονών πλέον;
-
ναι..και το προβλημα το εβγαλε ενα μηνα αφου εληξε η εγγυηση...
Alfa Romeo Giulietta