-
Χμμ +25 αλογα δίνει ο παραλληλος της Novitec στον Multiair (λόγω μικρής τουρμπίνας και Injectors). Θα ήθελα να δώ σε ποιές στροφές κυρίως παίρνει την επιπλέον δύναμη και πόσο ανεβαίνει η ροπή. Καμμια δυναμομετρηση;
Το καλό είναι οτι οι δικλείδες ασφαλείας δεν καταργούνται στο παραμικρό, αν και έχω την εντύπωση οτι τα +25 θα τα δούμε μονο με 100αρα βενζίνη φιλτρο-εξατμιση, με 95αρα δε βλεπω να βλεπουμε παραπανω απο καμμια 15αρια...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Για το κατεβασμα σαφως και υπαρχουν μετρησεις, τα 80-120km/h με 3η, 4η πχ, αλλα και 5η, και 6η, για τον καθε 'μπαρμπα'
Πιο σωστές είναι οι μετρήσεις χωρίς συγκεκριμένη ταχύτητα στο κιβώτιο. Για παράδειγμα ο μικρότερος δυνατός χρόνος 80-120 km/h με όσες ταχύτητες βολεύει το κάθε αυτόκίνητο και όχι κάποια συγκεκριμένη. π.χ με 2 ταχύτητες (2α και αλλαγή σε 3η).
Η μιτο ας πούμε μπορεί να έχει κόφτη 2ας στα 80 και να την βολέυει μόνο η 3η για την μέτρηση και το corsa να έχει κόφτη 2ας στα 100 και να το βολεύει η αλλαγή από 2α σε 3η για τα 80-120. Δε μπορείς να κρίνεις με μια συγκεκριμένη ταχύτητα στο κιβώτιο πιο αμάξι είναι πιο γρήγορο.επίσης 60 - 160 με μια ταχύτητα στο κιβώτιο είναι δύσκολο... για αυτοκίνητα χωρίς ιδιαίτερη ροπή...
Εννοείται ότι η μέτρηση 60-160 γίνεται με οποιεσδήποτε ταχύτητες βολέυουν το κάθε αυτοκίνητο για να δείς πιο είναι το πιο γρήγορο και όχι μόνο με μια ταχύτητα.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
επίσης 60 - 160 με μια ταχύτητα στο κιβώτιο είναι δύσκολο... για αυτοκίνητα χωρίς ιδιαίτερη ροπή...Ποιός μίλησε για ελαστικότητα και για μια ταχύτητα; Μιλάω για την μέγιστη δυναμική ενός αυτοκινήτου. Ξεκινάς με 60 με 1η ή 2α (ανάλογα με την κλιμάκωση και το πόσο ψηλά στροφάρει) και κάνεις καρφωτές αλλαγές στον κόφτη, μεχρι να φτάσεις τα 160. Τότε βλέπεις ποιό αυτοκίνητο είναι πραγματικά ταχύτερο εν κινήσει. Εναλλακτικά το ίδιο με 80-180.
-
ναι αλλα στη πραγματικη ζωη δεν πας ετσι, οποτε μαλλον εχει μικρη αξια το συγκεκριμενο τεστ
στη πραγματικοτητα θες ελαστικο κινητηρα (που καλο ειναι να μη ψοφαει ψηλα, αν σε πιασουν οι ανησυχιες σου)
-
Ποίος είπε ότι δεν πας έτσι στην πραγματική ζωή;΄Υπάρχει κόσμος που πάει έτσι... (προχθές κατέβασα 2α με καμιά 70αριά στην Εθνική... ).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
επίσης 60 - 160 με μια ταχύτητα στο κιβώτιο είναι δύσκολο... για αυτοκίνητα χωρίς ιδιαίτερη ροπή...
Ποιός μίλησε για ελαστικότητα και για μια ταχύτητα; Μιλάω για την μέγιστη δυναμική ενός αυτοκινήτου. Ξεκινάς με 60 με 1η ή 2α (ανάλογα με την κλιμάκωση και το πόσο ψηλά στροφάρει) και κάνεις καρφωτές αλλαγές στον κόφτη, μεχρι να φτάσεις τα 160. Τότε βλέπεις ποιό αυτοκίνητο είναι πραγματικά ταχύτερο εν κινήσει. Εναλλακτικά το ίδιο με 80-180.
Realzeus συμφωνώ μαζί σου όπως έγραψα και πριν, αλλά μια πιο σωστή μέτρηση 60-160 νομίζω γίνεται μετρώντας από στάση το 0-160 και αφαιρώντας απλά το 0-60. Με αυτό το τρόπο είσαι πιο σίγουρος νομίζω ότι βρίσκεσαι στο πιο ωφέλιμο εύρος του κινητήρα..
edit:
ναι αλλα στη πραγματικη ζωη δεν πας ετσι, οποτε μαλλον εχει μικρη αξια το συγκεκριμενο τεστ
στη πραγματικοτητα θες ελαστικο κινητηρα (που καλο ειναι να μη ψοφαει ψηλα, αν σε πιασουν οι ανησυχιες σου)
Εννοείται ότι αν θες να κάνεις μια προσπέραση όσο πιο γρήγορα μπορείς θα κατεβάσεις ταχύτητα και δε θα βαριέσαι. Αλλιώς κάθεσαι και τρώς και κανένα φορτηγό στα μούτρα από απέναντι..
-
Κι αυτό γίνεται ironman, δεν διαφωνώ καθόλου. Όπως επίσης προσωπικά δίνω μεγάλη σημασία στις επιδόσεις από στάση καθώς εκεί το αυτοκίνητο δείχνει το μέγιστο των δυνατότήτων του.
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Χμμ +25 αλογα δίνει ο παραλληλος της Novitec στον Multiair (λόγω μικρής τουρμπίνας και Injectors). Θα ήθελα να δώ σε ποιές στροφές κυρίως παίρνει την επιπλέον δύναμη και πόσο ανεβαίνει η ροπή. Καμμια δυναμομετρηση;Το καλό είναι οτι οι δικλείδες ασφαλείας δεν καταργούνται στο παραμικρό, αν και έχω την εντύπωση οτι τα +25 θα τα δούμε μονο με 100αρα βενζίνη φιλτρο-εξατμιση, με 95αρα δε βλεπω να βλεπουμε παραπανω απο καμμια 15αρια...
Σε 2 γραμμές έστειλες για τσάι όλο το τμήμα RND και marketing τις Novitec
-
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
Εννοείται ότι αν θες να κάνεις μια προσπέραση όσο πιο γρήγορα μπορείς θα κατεβάσεις ταχύτητα και δε θα βαριέσαι. Αλλιώς κάθεσαι και τρώς και κανένα φορτηγό στα μούτρα από απέναντι..
εγω στην εθνικη παω με μια ταχυτητα παντως , αντε καμια φορα (αμα πεσω κοντα στα 90-100) κατεβαζω και καμια 5η
τα κατεβασματα που λες τα εκανα οταν οδηγουσα vectra με 100 αλογα, αν και τελικα πολλα απο αυτα γινονταν για ψυχολογικους λογους παρα για λογους ουσιας
σε clio με 100 , σε c2 με 120 παω μια ταχυτητα, εκτος αν πεσουν παρα πολυ τα χλμ
-
Γιωτάς...
-
Ποίος είπε ότι δεν πας έτσι στην πραγματική ζωή;΄Υπάρχει κόσμος που πάει έτσι... (προχθές κατέβασα 2α με καμιά 70αριά στην Εθνική... ).ναι ρε αλεξανδρε κι εγω πηγαινα ετσι το shitroen για αυτο πηρα 5-6 φορες το κιβωτιο στο χερι..
ειδικα σε ταξιδια και απλη μετακινηση δεν εχει κανενα νοημα, αν μιλας για στροφοδιαδρομες να το καταλαβω, αλλα ενας κανονικος ανθρωπος στο 90% του χρονου του θελει ελαστικο και γεματο κινητηρα που να εχει δυναμη χαμηλα
το να ανακατεβεις σουπα για να βρισκεσαι στις στροφες που κατι κανει ο κινητηρας και κουραζει και ειναι ασυμφορο οικονομικα, για αυτο παρε ενα τουρμπιδι να βρεις την υγεια σου και σταματα να παραπονιεσαι
Γιωτάς...
ακομα δεν εχω παρει καποιο γιωτα
απλα καταλαβα τι σημαινει καλος κινητηρας
-
Κι αυτό γίνεται ironman, δεν διαφωνώ καθόλου. Όπως επίσης προσωπικά δίνω μεγάλη σημασία στις επιδόσεις από στάση καθώς εκεί το αυτοκίνητο δείχνει το μέγιστο των δυνατότήτων του.Απλά από στάση υπάρχει και ο παράγοντας εκκίνηση που παίζει σημαντικό ρόλο και μπορεί κάποιος να χάσει αρκετό χρόνο ενώ το αμάξι θα μπορούσε θεωρητικά να πάει πιο καλά. Για το 60-160 αφαιρώντας το 0-60 από το 0-160 γλιτώνεις και αυτή τη 'χασούρα' που μπορεί να είχες στην εκκίνηση .
εγω στην εθνικη παω με μια ταχυτητα παντως , αντε καμια φορα (αμα πεσω κοντα στα 90-100) κατεβαζω και καμια 5η
τα κατεβασματα που λες τα εκανα οταν οδηγουσα vectra με 100 αλογα, αν και τελικα πολλα απο αυτα γινονταν για ψυχολογικους λογους παρα για λογους ουσιας
σε clio με 100 , σε c2 με 120 παω μια ταχυτητα, εκτος αν πεσουν παρα πολυ τα χλμ
Και εγώ συνήθως μπορεί να πηγαίνω με μια ταχύτητα στην εθνική, αλλά αν είμαι σε επαρχιακό - ίσως βουνίσιο και ανηφορικό δρόμο και θέλω να προσπεράσω, θα πρέπει να κατεβάσω και μια ή και δύο ταχύτητες αν δε θέλω να γίνω χαλκομανία από κανέναν ερχόμενο από απέναντι.. Δε λέω ότι πάντα πρέπει να κατεβάζεις. Αλλά αν θέλεις να κάνεις ένα προσπέρασμα όσο πιο γρήγορα μπορείς (όταν χρειαστεί) και αν θες να δείς πιο αμάξι είναι πιο γρήγορο π.χ σε 80-120 από ένα άλλο, θα πρέπει να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις πολλές ταχύτητες και όχι μια..
-
Alfa Romeo Giulietta topic
Αλλά δεν μπορώ να μήν ρωτήσω , πόσες ταχύτητες αλλάζεις σε ένα προσπέρασμα ?
-
Γιατί κάθε προσπέρασμα είναι το ίδιο? Μόνο εγώ αλλάζω ταχύτητες? Όλοι οι άλλοι πηγαίνετε με μια?
Δηλαδή αν πηγαίνω σε επαρχιακό ανηφορικό με 5η και 90 για οικονομία και ξαφνικά βρεθεί μπροστά μου ένας που πάει με 40 ή 50 ή 60 ή 80 και βρώ ένα άνοιγμα να τον περάσω που δεν είναι και πολύ μεγάλο, σου φαίνεται παράλογο να βάλω τρίτη για να τον περάσω γρήγορα μην έρθει κανείς από απέναντι και γίνουμε λαμπόγυαλο? Αν ήμουν εθνική θα συνέχιζα με 5η λογικά..Τόσο παράξενο είναι?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι ρε αλεξανδρε κι εγω πηγαινα ετσι το shitroen για αυτο πηρα 5-6 φορες το κιβωτιο στο χερι..Και μετά λες ότι δεν έχεις πάρει Ι...
-
Eίπα και εγώ , έτσι που τα διάβαζα νόμιζα ότι οι αλλαγές ήταν κατα την διάρκεια τις προσπέρασης .
Αλλά αν βάλεις 3η με 40 ή 50 δεν το βλέπω να προλαβαίνεις τον απέναντι. Σε +6άρι Turbo ίσως .Ισχύει καθ' ολοκληρίαν η προηγούμενη δήλωση .
**
This is Giulietta !!!** -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
έτσι που τα διάβαζα νόμιζα ότι οι αλλαγές ήταν κατα την διάρκεια τις προσπέρασης[/b]Φυσικά και τυχαίνει κι αυτό και πολλές φορές είναι ο ταχύτερος τρόπος προσπεράσματος!
-
της ζωής ?
-
έτσι που τα διάβαζα νόμιζα ότι οι αλλαγές ήταν κατα την διάρκεια τις προσπέρασης[/b]
Φυσικά και τυχαίνει κι αυτό και πολλές φορές είναι ο ταχύτερος τρόπος προσπεράσματος!
τι κακό έχει να αλλάζεις ταχύτητα πάνω στην προσπέραση???
αν χρειαστείς και άλλη επιτάχυνση θα επιμείνεις στον κόφτη? -
Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ...
Alfa Romeo Giulietta