-
Αν μπορει καποιως ας μου πει τη καταναλωση εχει η 170αρα Giulietta και μεσα στη πολη αλλα κ εκτος με σταθερη ταχυτητα...
-
μετα απο 13.000 χλμ η μέση εχει πέσει στα 8l/100km κατα μεσο όρο..εθνική με σταθερα 100km/h αγγίζεις τα 5,8l/100km,στην πόλη με φουλ αιρ-κοντισιον και 1ες,2ες πατημένες φτάνει και τα 10,5l/100km
-
Ο χρήστης alfa-milan έγραψε:
μετα απο 13.000 χλμ η μέση εχει πέσει στα 8l/100km κατα μεσο όρο..εθνική με σταθερα 100km/h αγγίζεις τα 5,8l/100km,στην πόλη με φουλ αιρ-κοντισιον και 1ες,2ες πατημένες φτάνει και τα 10,5l/100kmΑυτά τα νουμερα κατανάλωσης με το αυγό κάτω απο το γκάζι ειναι καπως αισιόδοξα. +1 λιτρο σε ολα ειναι πιο κοντά στην αλήθεια.
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
μετα απο 13.000 χλμ η μέση εχει πέσει στα 8l/100km κατα μεσο όρο..εθνική με σταθερα 100km/h αγγίζεις τα 5,8l/100km,στην πόλη με φουλ αιρ-κοντισιον και 1ες,2ες πατημένες φτάνει και τα 10,5l/100km
Αυτά τα νουμερα κατανάλωσης με το αυγό κάτω απο το γκάζι ειναι καπως αισιόδοξα. +1 λιτρο σε ολα ειναι πιο κοντά στην αλήθεια.
ακομα και ετσι μια χαρα δεν ειναι? μιλαμε γι αυτοκινητο με 170 ιππους!!!
-
Επιβεβαιώνω τον astanapan.
Μετά από 12.000 χλμ, συνολική μέση (χωρίς το στρώσιμο) 9.8, έχω κάνει σε ΣΚ στα Καλάβρυτα & ορεινή Αρκαδία - 670 χλμ - με μέση 6.2, και σε σκίσιμο απαιτεί χοντρικά 12l/100km.
Αν το επιδιώξεις πάντως, θεωρώ ότι μπορείς να πετύχεις τα νούμερα του alfa-milan, απλά εγώ δεν αντέχω.
-
Ο χρήστης soutzoukis έγραψε:
έχω κάνει σε ΣΚ στα Καλάβρυτα & ορεινή Αρκαδία - 670 χλμ - με μέση 6.2Σορι φιλε μου αλλά εκει που λες με στροφες, ανωφερειες κτλ το 6.2 απλα δε γινεται με την 170αρα. Το καλύτερο που έχω καταφέρει είναι 6.5 λιτρα και αυτό σε ευθειαδες εθνικής χωρις ανηφορες κατηφορες. Και εχω 13Κ χλμ και εγω, και μαλιστα επειδη δεν εμπιστεύομαι το σπιουνο τσεκαρω πάντα και στο τεπόζιτο.
Παντως σε θαυμάζω που κατάφερες και αντεξες τοσο πολύ για να δεις τετοιο νουμερο εστω και στο σπιουνο . Εγώ βαρέθηκα προ πολλού να προσπαθώ για τα 8.5λτ/100 μεση και πλεον αποφεύγω μονο τις ταχύτητες >120 οπου και καιει τον αμπακο (αδικαιολογητα κατ'εμε αφου καίει περισσοτερα και απο το 2λιτρο Λεον tfsi που είχα). Η μεση μου είναι ενα ξερο 10αρι αλλά τουλάχιστον τα γλυτώνω απο τους ψυχιατρους
-
έχω κάνει σε ΣΚ στα Καλάβρυτα & ορεινή Αρκαδία - 670 χλμ - με μέση 6.2
Σορι φιλε μου αλλά εκει που λες με στροφες, ανωφερειες κτλ το 6.2 απλα δε γινεται με την 170αρα. Το καλύτερο που έχω καταφέρει είναι 6.5 λιτρα και αυτό σε ευθειαδες εθνικής χωρις ανηφορες κατηφορες. Και εχω 13Κ χλμ και εγω, και μαλιστα επειδη δεν εμπιστεύομαι το σπιουνο τσεκαρω πάντα και στο τεπόζιτο.
Παντως σε θαυμάζω που κατάφερες και αντεξες τοσο πολύ για να δεις τετοιο νουμερο εστω και στο σπιουνο . Εγώ βαρέθηκα προ πολλού να προσπαθώ για τα 8.5λτ/100 μεση και πλεον αποφεύγω μονο τις ταχύτητες >120 οπου και καιει τον αμπακο (αδικαιολογητα κατ'εμε αφου καίει περισσοτερα και απο το 2λιτρο Λεον tfsi που είχα). Η μεση μου είναι ενα ξερο 10αρι αλλά τουλάχιστον τα γλυτώνω απο τους ψυχιατρους
10λτ/100χλμ και δεν υπερβαίνεις τα 120χλμ/ώρα;;; Αυτό θα πει να γίνεις δέσμιος του αυτοκινήτου...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Σορι φιλε μου αλλά εκει που λες με στροφες, ανωφερειες κτλ το 6.2 απλα δε γινεται με την 170αρα. Το καλύτερο που έχω καταφέρει είναι 6.5 λιτρα και αυτό σε ευθειαδες εθνικής χωρις ανηφορες κατηφορες. Και εχω 13Κ χλμ και εγω, και μαλιστα επειδη δεν εμπιστεύομαι το σπιουνο τσεκαρω πάντα και στο τεπόζιτο.
10λτ/100χλμ και δεν υπερβαίνεις τα 120χλμ/ώρα;;; Αυτό θα πει να γίνεις δέσμιος του αυτοκινήτου...
Και εμένα λίγο υπερβολικό μου φαίνεται.
Στο Bravo χωρίς multiair και λοιπά συστήματα, βλέπω τις τελευταίες μέρες ένα 10,5 σταθερό με a/c μονίμως ανοιχτό, μέσα στην Αθήνα, και με αρκετή κίνηση (μέση ταχύτητα 40χλμ/ώρα).
Το ΣΚ που προσπάθησα να κάνω οικονομία (αλλά δεν τα κατάφερα) στην διαδρομή απο την Αχαρνών μέσω Αττικής στο Λαύριο, είδα 8,6 χωρίς a/c και με μέση ταχύτητα 100χλμ. Φυσικά δεν κάνεις έτσι οικονομία (αφού είδα ταχύτητες μέχρι και 170), αλλά το 8,6 είναι καλό νούμερο για 1.4 και τουρμπινοκίνητο...
Η G όσο έχω τσεκάρει είναι 1 λίτρο κάτω σε κάθε περίπτωση απο το Bravo. Και δεν νομίζω να είναι κοντά στο 2λιτρο τουρμποLeon σε λογικά υψηλές ταχύτητες ...
-
Σορι φιλε μου αλλά εκει που λες με στροφες, ανωφερειες κτλ το 6.2 απλα δε γινεται με την 170αρα.Έχεις δίκιο!
Κοιταξα τα κιτάπια μου και σε εκείνο το ΣΚ είχα μέση 7.8! Συγνώμη για την παραπληροφόρηση!
Αυτή η κατανάλωση πάντως μετρήθηκε manually, όχι με το μπλιμπλικι...Το 6.2 ήταν μέση κατανάλωση για την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα.
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Στο Bravo χωρίς multiair και λοιπά συστήματα, βλέπω τις τελευταίες μέρες ένα 10,5 σταθερό με a/c μονίμως ανοιχτό, μέσα στην Αθήνα, και με αρκετή κίνηση (μέση ταχύτητα 40χλμ/ώρα).
40 χλμ/ώρα μέση ταχύτητα είναι πολύ υψηλό νούμερο για μέσα στη κίνηση! Είναι νούμερο του τριπ αυτό ή έτσι το λές χοντρικά?
Σορι φιλε μου αλλά εκει που λες με στροφες, ανωφερειες κτλ το 6.2 απλα δε γινεται με την 170αρα.
Έχεις δίκιο!
Κοιταξα τα κιτάπια μου και σε εκείνο το ΣΚ είχα μέση 7.8! Συγνώμη για την παραπληροφόρηση!
Αυτή η κατανάλωση πάντως μετρήθηκε manually, όχι με το μπλιμπλικι...Το 6.2 ήταν μέση κατανάλωση για την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα.
Με τι ταχύτητες ήταν 6.2 η μέση κατανάλωση για Θεσσαλονίκη - Αθήνα??
-
Σε γενικές γραμμές 110-130, με περισσότερη ώρα στα 120.
Κάποιες (ελάχιστες) φορές 140+ για προσπέραση, όλα στο Νormal, αλλά μέχρι το Κάστρο με A/C.
-
Σε οδική συμπεριφορά πως είναι σε σχέση με το leon?
-
Είναι ακόμα πιο sport από το ήδη πολύ καλό Leon.
-
Σε σχέση με το 1.4TSI (125) που είχα εγώ πριν, έχει πολύ καλύτερο τιμόνι σε αίσθηση και πληροφόρηση αν και με μπολικο τεχνητό βάρος (στο D), καλύτερο turn-in και το ηλεκτρονικό μπλοκέ δουλευει αρκετά καλά (καλύτερα απο ότι περίμενα τουλάχιστον). To Leon όμως είχε πιο παιχνιδιάρικο πίσω μέρος (αυτό βέβαια είναι μειονέκτημα για κάποιους), αλλά και της Giulietta μετά το γλίστρημα είναι εξίσου ρυθμίσιμο.
Το μοναδικό μειονέκτημα που έχει η G σε σχέση με το Leon που είχα, είναι ότι δεν απενεργοποιούνται ESP και TCS (το Leon δεν είχε καθόλου). Στο D πάντως επιτρέπει αρκετό παιχνίδι πριν σε κόψει...
-
Αυτά τα νουμερα κατανάλωσης με το αυγό κάτω απο το γκάζι ειναι καπως αισιόδοξα. +1 λιτρο σε ολα ειναι πιο κοντά στην αλήθεια.
αυτη η σιγουρια σου ειναι που με τρελαινει...το τι κανει ο καθενας ειναι γοστο του και καπελο του..τωρα αν εσυ γουσταρεις να σπας 1η-2α σε καθε φαναρι και δεν χρησιμοποιεις την ροπη του κινητηρα ειτε σε πολη ειτε σε επαρχιακο δρομο δεν σου φταιει κανεις..εχω και φιλο με μιτο που νομιζει οτι ειναι ατμοσφαιρικο και με την 120αρα βλεπει 10+l/100km..
ενδεικτικα να πω οτι σε αντιστοιχες μετακινησεις για 10 χρονια τωρα με polo(2001)-yaaris(2009)-fiesta(2005) 1400αρια ατμο ολα και με ΙΔΙΕΣ ταχυτητες διελευσεις με την g βλεπω πολυ καλυτερες καταναλωσεις..φυσικα κυριως στις εκτος πολης διαδρομες..
βεβαια η διαφορα ειναι οτι με την g μπορεις να καψεις και 15λ/100χλμ αλλα θα το καταευχαριστηθεις.. -
Το αυγο παει πανω απο το γκαζι και κατω απο το παπουτσι .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το αυγο παει πανω απο το γκαζι και κατω απο το παπουτσι .Και απαραίτητη προυπόθεση είναι να είναι άβραστο και να πατάς το γκάζι χωρίς να σπάσει . Αν σπάσει τότε δεν θα γίνει οικονομία στο καύσιμο και θα γίνει χωρίς λόγο σπατάλη σε πλυντήριο και αποσμητικά
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Το αυγο παει πανω απο το γκαζι και κατω απο το παπουτσι .
Και απαραίτητη προυπόθεση είναι να είναι άβραστο και να πατάς το γκάζι χωρίς να σπάσει . Αν σπάσει τότε δεν θα γίνει οικονομία στο καύσιμο και θα γίνει χωρίς λόγο σπατάλη σε πλυντήριο και αποσμητικά
Παντως πλακα πλακα, και εγω που κοροιδευα αυτες τις τακτικες, τελικα, αν μπεις στην διαδικασια, (του αυγου κατω απο το ποδι) εστω μια φορα, αποδιδει. Με μεση καταναλωση κατα το περιοδικο να αναφερει 11l/100km για το δικο μου αυτοκινητο,
και εγω να ειμαι μεταξυ 8,4-9,4l μετακινηση στα προαστεια, χωρις ιδιαιτερη κινηση, αλλα και χωρις 'κυνηγι',
καταφερα σε ταξιδι στην Αττικη οδο (90χλμ απο διοδια, δαχτυλιδι Οτε μεχρι λιγο μετα τον Ισθμο κορινθου)
μεση καταναλωση 6,1l/100km , με μεση ταχυτητα 100km/h , οπου στο ταξιδι η βελονα επαιζε απο
100-130 συνεχως... -
Φυσικά και αποδίδει το αυγό (αβραστο ακομα καλύτερα ), απλά δεν ξερω πως ακριβώς μπορεις να έχεις άλλλογα και να μην τα αφηνεις να αφηνιαζουν κ λιγο!!
Μαλλον πρεπει να αυτοματοποιηθεί η οδήγηση στις ΕΟ με μαξ ταχύτητα 110 οπως οι Ισπανοι. Με το auto θα μπορουμε να ριχνουμε καναν υπνακο, να βλέπουμε καμμια ταινια, να προπονούμαστε στο πλειστεισιον... κ φυσικά το γυρναμε στο μανιουαλ μολις ερχονται τα στροφιλικια
Γρηγορη τι αμαξι εχεις;
-
Φυσικά και αποδίδει το αυγό (αβραστο ακομα καλύτερα ), απλά δεν ξερω πως ακριβώς μπορεις να έχεις άλλλογα και να μην τα αφηνεις να αφηνιαζουν κ λιγο!!Μαλλον πρεπει να αυτοματοποιηθεί η οδήγηση στις ΕΟ με μαξ ταχύτητα 110 οπως οι Ισπανοι. Με το auto θα μπορουμε να ριχνουμε καναν υπνακο, να βλέπουμε καμμια ταινια, να προπονούμαστε στο πλειστεισιον... κ φυσικά το γυρναμε στο μανιουαλ μολις ερχονται τα στροφιλικια
Γρηγορη τι αμαξι εχεις;
Ενα Vectra 1.6/100ps (sport) MY2000.
Για 1230κιλα αμαξωμα, ειμαι ευχαριστημενος με την καταναλωση, οχι βεβαια με το γκαζι του.
Alfa Romeo Giulietta