-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
οντως πολυ ωραιο το γκρι αλλα εγω θα προτιμήσω αυτο το χρωμα το οποιο την κανει ακομα πιο κουκλα
πραγματικα υπεροχη ,αλλα ενα τετοιο χρωμα θα πρεπει να το προσεχεις σαν τα ματια σου που λενε , πρεπει να ειναι πολυ ευαίσθητοΦίλε Drunkard την Alfa γενικότερα πρέπει να προσέχεις έτσι κι αλλιώς, όχι μόνο το χρώμα! Δεν νομίζω δηλαδή, ότι εάν την πάρεις λευκή πρέπει να την παρατήσεις στην τύχη της...
Ας χαλαρώσουμε λίγο με τα «ευαίσθητα» χρώματα. Θα νομίζει κανείς ότι έτσι και ακουμπήσεις το χέρι σου θα φύγει το χρώμα!
Συγνώμη κιόλας, δεν σου την «λέω», αλλά μου σχετικά υπερβολικό που λες ότι πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητο.
Σου λέω λοιπόν, ότι υπάρχουν χρώματα ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ λέει ότι:
Προσοχή είναι ευαίσθητο. Ας δει κάποιος το συνοδευτικό μάνουαλ στο Fiat 500 για το ΜΑΤ ΜΑΥΡΟ.
Είναι κάτι το εξειδικευμένο, εντάξει λογικόδεν λέει, φυσικά, κάτι για το Rosso Metallizzato. Ένα κόκκινο μεταλλικό είναι. Σιγά την επιστήμη, δηλαδή.
Μιλάμε για 1800 (Rosso 8C) και 500 (Rosso Metallizzato) ευρώ χρώμα.Ας χαλαρώσουμε, λέω και πάλι. Εμείς θα έχουμε ψοφήσει που λέει ο λόγος και το αμάξι θα είναι καινούργιο. Το θέμα είναι να κάνουμε τις βόλτες και τα ταξίδα μας και να το ζούμε το αμάξι. Γι’αυτό το λόγο άλλωστε επιλέγουμε Alfa.
Προσοχή στο αμάξι, ναι, αλλά όχι ψύχωση!- Αυτό στην φωτογραφία είναι το «φθηνό» κόκκινο και όχι το ακριβό…
λοιπόν αυτό το γκρι χρωματάκι είναι super, μου άρεσε πολύ και στην brera
Υπάρχουν 2! Grigio Magnesio και Grigio Antracite.
Μολυβί ανοιχτό και μολυβί σκούρο, για να σου δώσω μία εικόνα.
Τα έχω δει και τα 2. Θα επέλεγα μάλλον το πρώτο. -
ξεεχνας ποιος εχει ποιον και τις διαφορες που εχει το ενα με το αλλο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τελικα ποιοι ειναι οι ηλιθιοι? οι ελληνες ή οι ευρωπαιοι?τωρα οι δημοσιογραφοι ειναι φιλοι μας...
-
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
οντως πολυ ωραιο το γκρι αλλα εγω θα προτιμήσω αυτο το χρωμα το οποιο την κανει ακομα πιο κουκλα
πραγματικα υπεροχη ,αλλα ενα τετοιο χρωμα θα πρεπει να το προσεχεις σαν τα ματια σου που λενε , πρεπει να ειναι πολυ ευαίσθητοΦίλε Drunkard την Alfa γενικότερα πρέπει να προσέχεις έτσι κι αλλιώς, όχι μόνο το χρώμα! Δεν νομίζω δηλαδή, ότι εάν την πάρεις λευκή πρέπει να την παρατήσεις στην τύχη της...
Ας χαλαρώσουμε λίγο με τα «ευαίσθητα» χρώματα. Θα νομίζει κανείς ότι έτσι και ακουμπήσεις το χέρι σου θα φύγει το χρώμα!
Μου φαινεται καταλαβες λαθος τα γραφόμενα μου , το ποστ μου ειναι σε τελειως διαφορετικο υφος , δεν εγραψα κατι απο αυτα που ειπες και σε διαβεβαιώ οτι ειμαι χαλαρος και δεν εχω αγχωθει με κατι ( ουτε εγω σου την λεω αυτη την στιγμη )
Γενικα για το κοκκινο χρωμα μιλαω , δεν ειπα οτι αν την παρεις Λευκη θα την παρητησεις στην τυχη της !
Το κοκκινο σαν χρωμα ειναι αρκετα ευαισθητο στις γρατζουνιες και προπάντων στο ξεθωριασμα σε σχεση με π.χ το ασημι
και σου μιλαω απο προσωπικη εμπειρια, αν σε ενδιαφερει να το διατηρησεις σε καλη κατασταση πρεπει να του δειχνεις λιγο περισσοτερη προσοχη . -
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
τελικα ποιοι ειναι οι ηλιθιοι? οι ελληνες ή οι ευρωπαιοι?
τωρα οι δημοσιογραφοι ειναι φιλοι μας...
Οι δημοσιογράφοι και οι Γερμανοί
-
Σατανικο at least...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
... και οι Γερμανοί
Λες έτσι να εξηγούνται τα καλά λόγια των δημοσιογράφων...?
Το γκριζάκι του ανθρακίτη που πόσταρες είναι πανέμροφο.
Ξέρω ότι έχεις μια αδυναμία στα γκρι...θα τριτώσει? εεε μορφέα? -
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
Συγκριτικο της g με τον ανταγωνισμο απο το site των 4τροχων:Συγκρίνουμε τις Alfa Romeo Giulietta 1,4 120 και 170 PS με τον ανταγωνισμό Cuore vs Logic Ή, αν προτιμάτε, ιταλική καρδιά εναντίον γερμανικής λογικής. Βέβαια, στην πραγματικότητα η Giulietta βάζει περισσότερη γερμανική λογική στο κρασί της, ενώ το γκρουπ VW ποτέ δεν είπε «όχι» σε περισσότερο συναίσθημα, άσχετα αν καταφέρνει να το περάσει στο χειριστή. Ύστερα από αρκετά χρόνια παρουσίας στην αγορά, το συναίσθημα στο μηχανολογικό υπόβαθρο του Leon παραμένει αναλλοίωτο, κάτι που δεν μπορούμε όμως να πούμε και για το περιτύλιγμα, το οποίο πάντως σερβίρεται και με το ανάλογο οικονομικό δέλεαρ. Η ψυχρή λογική βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο Golf (αλλά και στο A3), που συνεχίζει να τα κάνει όλα, χωρίς να εξιτάρει, αλλά με ευλαβική αποτελεσματικότητα. Η Giulietta αμφισβητεί και τους δύο, στέκεται με πολλές αξιώσεις και κάμποσα ατού στο πλάι τους και δεν κρύβει ότι στόχος της είναι να καθιερωθεί στον αγοραστικό νου ως ένα premium μοντέλο, μακριά από άχρωμες μαζικότητες. Δεν το παρακάνει, αλλά και δεν τσιγκουνεύεται τίποτε, ούτε σε ποιότητα, ούτε σε οδική συμπεριφορά και, φυσικά, ούτε σε κινητήρες, ενώ δεν κρύβουμε ότι η μικρή έκδοση μας εξέπληξε ευχάριστα, όντας πλέον η επιλογή μας στην κατηγορία «120», αφού διαθέτει και ιταλικό στιλ, και ποιότητα, και χαρακτήρα περίσσευμα. Δεν ήταν λίγες οι φορές μέσα στο κείμενο που είπαμε ότι θα θέλαμε κάτι παραπάνω από την Giulietta, και ειδικά από τη μεγάλη των 170 ίππων, που τελικά «καθαρίζει» με μαεστρία το Golf στα σημεία, αδιαφορεί για τον όποιο «άσο» της ΒΜW και εντέλει κοιτάει στα μάτια, και μάλιστα με ατού, το Α3. Το κάτι παραπάνω που θέλουμε συναισθηματικά, και όχι μόνο, δεν έχει να κάνει με ελλείψεις της Ιταλίδας, αλλά με το ότι είναι ένα σύνολο που σου προκαλεί το ενδιαφέρον, το νοιάζεσαι και θέλεις να ασχοληθείς μαζί του, έχοντας μάλιστα απαιτήσεις που ξεπερνούν την κατηγορία. Σε άλλες, αδιάφορες κατασκευές κλείνεις απλώς την πόρτα πίσω σου, και πας παρακάτω. Άλλωστε, για το τέλος η Ιουλιέτα κρατάει και μερικά κλειστά χαρτιά, που δεν είναι άλλα από την κορυφαία έκδοση QV, την ηλεκτρονική ανάρτηση και το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που θα ακολουθήσουν αργότερα. _4T
ολο το αρθρο εδω:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... 0&pbreak=0Ακομη ενα αρθρο-δοκιμη (απο τα πολλα) που ερχεται σε αντιθεση με την αποψη των ειδικών 'πλαστικολόγων', οπου δεν αναφερεται σε εκπτωσεις στο θεμα της ποιοτητας.
Μην τρελαίνεσαι φίλε μου.. ο 'δημοσιογράφος' απλά γράφει την άποψή του.. άσχετο που την παρουσιάζει σαν πραγματικότητα! Όντας κάτοχος ενός γκολφ 6 και έχοντας δει την Ιουλιέτα από κοντά στην έκθεση, μπορώ μετά πάσης βεβαιότητας να σου πω ότι από ποιότητα στο εσωτερικό υπολείπεται και μάλιστα κατά πολύ. Πήγαινε σε μια έκθεση και δες για τον εαυτό σου. Αν μετά επιμένεις ότι είναι τα ίδια ή ότι η Ιουλιέτα 'δεν κάνει εκπτώσεις' μάλλον δεν θα είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου..
Να πω επίσης δύο αντικειμενικά λόγια για τη συμπεριφορά του γκολφ (του 160 που έχω εγώ): το αμάξι δεν έχει προφανή σπορ προσανατολισμό, αλλά στην πράξη οι γερμανοί δεν 'έχουν κάνει εκπτώσεις' στο σπορ του πράγματος και εξηγούμαι: φοβερή θέση οδήγησης με σφικτά μπάκετ καθίσματα (στη highline που έχω εγώ τουλάχιστον), αρκετά πληροφοριακό, άμεσο, γρήγορο και στιβαρό τιμόνι, πολύ καλό κιβώτιο (ίσως με σχετικά μεγάλες διαδρομές), πολύ καλό, ουδέτερο στήσιμο στο δρόμο χωρίς υποστροφές και χαζοσπινιαρίσματα, κλίσεις και δράματα, μη-παρεμβατικό ESP (αρκεί να μην είσαι κανίβαλος), καλά φρένα και φυσικά έναν κινητήρα που δεν σε αφήνει σχεδόν πουθενά, ακόμη και αν ξεχαστείς και πάρεις τη φουρκέτα με τρίτη! Θα έλεγα ότι το γκολφ είναι πολύ πιο σπορ απ` ό,τι δείχνει! Μπορείς πραγματικά να κάνεις μια διαδρομή από σβέλτα μέχρι πολύ γρήγορα και να το 'φχαριστηθείς!
Από την άλλη έχουμε την Ιουλιέτα, την οποία δεν έχω οδηγήσει, αλλά μπορώ να κάνω κάποιες λογικές υποθέσεις, ανεξάρτητες των απόψεων κάθε λογής 'δημοσιογράφων'.. από εμφάνιση.. Φεράρι και βάλε! Και μη μου πείτε ότι είναι μόνο κομψό, έχει σαφείς καθαρά σπορ 'πινελιές' πάνω του το αυτοκίνητο, όπως οι επιθετικές γωνίες χαμηλά μπροστά στον προφυλακτήρα (οι οποίες ΙΜΟ το χαλάνε..). Το αμάξι λοιπόν φωνάζει ΣΠΟΡ!! Το θέμα είναι, είναι; Μπορεί να είναι; Μιλάμε για ένα μικρομεσαίο που απευθύνεται στον μέσο (άντε, 'σπορ') νέο οικογενειάρχη, πιθανώς με κάνα-δυο κουτσούβελα, τη σύζυγο που χρειάζεται να το παίρνει, τις ανάγκες σε χώρους και μεταφορική ικανότητα αρκετών αποσκευών, την κίνηση στις πόλεις και σε κάθε λογής δρόμους.. ΠΩΣ μπορεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο να είναι καθαρά σπορ;; Απάντηση: δεν μπορεί. Το θέμα είναι ποιος θα κάνει τον καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ αντικρουόμενων απαιτήσεων. Εκτός αν η ΑΡ δεν θέλει να πουλήσει (πράγμα αμφίβολο) ή.. αν δεν ξέρουμε τι σημαίνει σπορ! Μπορώ μια χαρά να δεχτώ ότι η Ιουλιέτα έχει κάνει έναν πολύ καλό (πιθανώς τον καλύτερο; ΟΚ) συμβιβασμό. Πάντως, είναι σαφώς λιγότερο σπορ απ` ό,τι δείχνει!
Αυτά για να σταματήσουν (μπορεί να γίνει αυτό άραγε; ίδωμεν) αφορισμοί του τύπου 'η Ιουλιέτα στρίβει, το Γκολφ δεν πάει μία'
-
έχεις οδηγήσει ποτέ σου Alfa Romeo? Οποιαδήποτε Alfa Romeo...
(δεν ρωτάω για να καταλήξω στην ανωτερότητα της Alfa αλλά για να δω αν έχεις την εμπειρία να αντιληφθείς τη διαφορά στη φιλοσοφία των 2 οχημάτων που συγκρίνεις πιο πάνω) -
Καλύτερα οδήγησέ την πρώτα και βγάλε μετά τα όποια συμπεράσματα.
Όχι και Ferrari σε εμφάνιση. Δεν είναι και τόσο εξτρίμ σχεδιαστικά. Οδηγικά πάντως είναι πολύ πιο σπορ από όσο φαντάζεσαι. Πιο σπορ από Scirocco, με Golf ούτε καν σύγκριση! Επίσης πολλοί εργένηδες που θέλουν ένα σπορτιβ μικρομεσαίο (γιατί κακά τα ψέμματα δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να αγοράσουν καθαρόαιμο σπορ) θα την πάρουν, δεν είναι ανάγκη να έχει 2 κουτσούβελα ο κάτοχος.
-
προφανώς ο δημοσιογράφος εννοεί ότι η ιουλιέτα είναι zμπορ για τα δεδομένα της κατηγοριας φιλε cliodriver
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Από την άλλη έχουμε την Ιουλιέτα, την οποία δεν έχω οδηγήσει, αλλά μπορώ να κάνω κάποιες λογικές υποθέσεις, ανεξάρτητες των απόψεων κάθε λογής 'δημοσιογράφων'.. από εμφάνιση.. Φεράρι και βάλε! Και μη μου πείτε ότι είναι μόνο κομψό, έχει σαφείς καθαρά σπορ 'πινελιές' πάνω του το αυτοκίνητο, όπως οι επιθετικές γωνίες χαμηλά μπροστά στον προφυλακτήρα (οι οποίες ΙΜΟ το χαλάνε..). Το αμάξι λοιπόν φωνάζει ΣΠΟΡ!! Το θέμα είναι, είναι; Μπορεί να είναι; Μιλάμε για ένα μικρομεσαίο που απευθύνεται στον μέσο (άντε, 'σπορ') νέο οικογενειάρχη, πιθανώς με κάνα-δυο κουτσούβελα, τη σύζυγο που χρειάζεται να το παίρνει, τις ανάγκες σε χώρους και μεταφορική ικανότητα αρκετών αποσκευών, την κίνηση στις πόλεις και σε κάθε λογής δρόμους.. ΠΩΣ μπορεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο να είναι καθαρά σπορ;; Απάντηση: δεν μπορεί. Το θέμα είναι ποιος θα κάνει τον καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ αντικρουόμενων απαιτήσεων. Εκτός αν η ΑΡ δεν θέλει να πουλήσει (πράγμα αμφίβολο) ή.. αν δεν ξέρουμε τι σημαίνει σπορ! Μπορώ μια χαρά να δεχτώ ότι η Ιουλιέτα έχει κάνει έναν πολύ καλό (πιθανώς τον καλύτερο; ΟΚ) συμβιβασμό. Πάντως, είναι σαφώς λιγότερο σπορ απ` ό,τι δείχνει!
Αυτά για να σταματήσουν (μπορεί να γίνει αυτό άραγε; ίδωμεν) αφορισμοί του τύπου 'η Ιουλιέτα στρίβει, το Γκολφ δεν πάει μία'
έχεις οδηγήσει ποτέ αλφα ρομέο??
τι εννοέις σπορ?? σπορ είναι μια elise , σπορ είναι και ένα 106 rallye...
η τζουλιέτα προαφανώς και δεν είναι όσο σπορ είναι τα παραπάνω (ποτέ δεν ήταν τόσο σπορ οι αρ) ...
η αλφα βγάζει όμορφα αυτοκίνητα με σπορτιβ προσανατολισμό ... αν νομίζεις οτι μια αρ των 23k e μπορεί να έχει την αίσθηση μιας φερράρι των 200.000 κάπου τα έχεις μπερδεύσει -
Ποιο να αρμόζει στην περίπτωση...
Αυτό....για ποιο sport ανησυχίες
http://www.youtube.com/watch?v=O-jWTYNUvBE
ή αυτό για ποιο ποιοτικές καταστάσεις
Youtube Video -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
(δεν ρωτάω για να καταλήξω στην ανωτερότητα της Alfa αλλά για να δω αν έχεις την εμπειρία να αντιληφθείς τη διαφορά στη φιλοσοφία των 2 οχημάτων που συγκρίνεις πιο πάνω)Όχι, δεν έχω οδηγήσει ΑΡ, ή έχω οδηγήσει πολύ λίγο και δεν το θυμάμαι. Ίσως μια 33; Μπορεί. Έχουν περάσει από τα χέρια μου όμως (ήμουν κάτοχος δηλαδή) Όστιν Μέτρο ( ), 106, Κλιό ΙΙ, C4 και τώρα το Γκολφ. Οδηγώ περισσότερα από 15 χρόνια και θεωρώ ότι μπορώ να πάω ένα (καθημερινό) αυτοκίνητο γρήγορα έως πολύ γρήγορα.
[...] Πιο σπορ από Scirocco, με Golf ούτε καν σύγκριση! [...]
Αυτό μπορείς να μου το εξηγήσεις; Πως βγαίνει αυτό;
[...] Επίσης πολλοί εργένηδες που θέλουν ένα σπορτιβ μικρομεσαίο (γιατί κακά τα ψέμματα δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να αγοράσουν καθαρόαιμο σπορ) θα την πάρουν, δεν είναι ανάγκη να έχει 2 κουτσούβελα ο κάτοχος.
Το target group για το αυτοκίνητο όμως είναι αυτό ακριβώς: νέοι άνθρωποι με μικρή (σχετικά) οικογένεια και κίνηση σε πόλη και εκτός. Αποδεικνύεται από τον τύπο (χατσμπακ), τις πέντε πόρτες και τις πέντε θέσεις που λέει στην άδεια. Αλλιώς, θα ήταν χαμηλό κουπέ με δύο πόρτες και δύο (άντε, +2) θέσεις.
έχεις οδηγήσει ποτέ αλφα ρομέο??
τι εννοέις σπορ?? σπορ είναι μια elise , σπορ είναι και ένα 106 rallye...
η τζουλιέτα προαφανώς και δεν είναι όσο σπορ είναι τα παραπάνω (ποτέ δεν ήταν τόσο σπορ οι αρ) ...
η αλφα βγάζει όμορφα αυτοκίνητα με σπορτιβ προσανατολισμό ... αν νομίζεις οτι μια αρ των 23k e μπορεί να έχει την αίσθηση μιας φερράρι των 200.000 κάπου τα έχεις μπερδεύσειΣε παρακαλώ, μη γίνεσαι φαιδρός..
Είναι δυνατόν να συγκρίνω την Ιουλιέτα με Φεράρι; Αυτό που λέω είναι ότι το αμάξι φωνάζει με παρόμοιο (υπό κλίμακα, πως να το πω πια;) τρόπο όπως μια Φεράρι ότι είναι σπορ! Να το πω πιο απλά; Υπόσχεται πολλά!Από εκεί και πέρα, το σπορ είναι σπορ! Μπορεί σε διαφορετική κλίμακα, αλλά και η elise και το rallye και μία Φεράρι είναι σπορ, όχι όμως η Ιουλιέτα! Υπ` αυτήν την έννοια, το αμάξι αυτό αποτυγχάνει, γι αυτό και ο 'καλύτερος' ειδικός τύπος δηλώνει ψιλο-απογοητευμένος! Σου λέει, παίρνεις ένα τόσο όμορφο και προηγμένο αυτοκίνητο με 'δάφνες', ιπποδύναμη κλπ, κλπ και.. ποιο το αποτέλεσμα; Αρκετά καλό.. Δεν αρκεί!
Από την άλλη, έχουμε ένα συντηρητικό, 'μπλαζέ', 'βαρετό', 'μπλιαχ' αυτοκίνητο, το οποίο όμως αν αγνοήσεις το συντηρητικό περιτύλιγμα, μπορεί να γίνει πολύ σπορ! Φυσικά, το 'πολύ' είναι σε σχέση με την κατηγορία του και τα χρήματα που δίνεις για να το πάρεις.
-
Από εκεί και πέρα, το σπορ είναι σπορ! Μπορεί σε διαφορετική κλίμακα, αλλά και η elise και το rallye και μία Φεράρι είναι σπορ, όχι όμως η Ιουλιέτα! Υπ` αυτήν την έννοια, το αμάξι αυτό αποτυγχάνει, γι αυτό και ο 'καλύτερος' ειδικός τύπος δηλώνει ψιλο-απογοητευμένος! Σου λέει, παίρνεις ένα τόσο όμορφο και προηγμένο αυτοκίνητο με 'δάφνες', ιπποδύναμη κλπ, κλπ και.. ποιο το αποτέλεσμα; Αρκετά καλό.. Δεν αρκεί!
Από την άλλη, έχουμε ένα συντηρητικό, 'μπλαζέ', 'βαρετό', 'μπλιαχ' αυτοκίνητο, το οποίο όμως αν αγνοήσεις το συντηρητικό περιτύλιγμα, μπορεί να γίνει πολύ σπορ! Φυσικά, το 'πολύ' είναι σε σχέση με την κατηγορία του και τα χρήματα που δίνεις για να το πάρεις.
την έχεις οδηγήσει και διαπίστωσες οτι δεν είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ αρκούντος σπορ?
και το γκόλφ είναι πολύ, αν απλά αγνοήσεις το ντιζαιν?? -
Μην τρελαίνεσαι φίλε μου.. ο 'δημοσιογράφος' απλά γράφει την άποψή του.. άσχετο που την παρουσιάζει σαν πραγματικότητα! Όντας κάτοχος ενός γκολφ 6 και έχοντας δει την Ιουλιέτα από κοντά στην έκθεση, μπορώ μετά πάσης βεβαιότητας να σου πω ότι από ποιότητα στο εσωτερικό υπολείπεται και μάλιστα κατά πολύ. Πήγαινε σε μια έκθεση και δες για τον εαυτό σου. Αν μετά επιμένεις ότι είναι τα ίδια ή ότι η Ιουλιέτα 'δεν κάνει εκπτώσεις' μάλλον δεν θα είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου..Να πω επίσης δύο αντικειμενικά λόγια για τη συμπεριφορά του γκολφ (του 160 που έχω εγώ): το αμάξι δεν έχει προφανή σπορ προσανατολισμό, αλλά στην πράξη οι γερμανοί δεν 'έχουν κάνει εκπτώσεις' στο σπορ του πράγματος και εξηγούμαι: φοβερή θέση οδήγησης με σφικτά μπάκετ καθίσματα (στη highline που έχω εγώ τουλάχιστον), αρκετά πληροφοριακό, άμεσο, γρήγορο και στιβαρό τιμόνι, πολύ καλό κιβώτιο (ίσως με σχετικά μεγάλες διαδρομές), πολύ καλό, ουδέτερο στήσιμο στο δρόμο χωρίς υποστροφές και χαζοσπινιαρίσματα, κλίσεις και δράματα, μη-παρεμβατικό ESP (αρκεί να μην είσαι κανίβαλος), καλά φρένα και φυσικά έναν κινητήρα που δεν σε αφήνει σχεδόν πουθενά, ακόμη και αν ξεχαστείς και πάρεις τη φουρκέτα με τρίτη! Θα έλεγα ότι το γκολφ είναι πολύ πιο σπορ απ` ό,τι δείχνει! Μπορείς πραγματικά να κάνεις μια διαδρομή από σβέλτα μέχρι πολύ γρήγορα και να το 'φχαριστηθείς!
Γενικά δεν έχω να διαφωνήσω κάπου όσον αφορά το Golf vs Giulietta.
Δυστυχώς, και λέω δυστυχώς γιατί δεν μπορεί η αειθαλής 147 να είναι καλύτερη από το αντίστοιχο Golf V και να μην υπολείπεται σχεδόν πουθενά από το Golf 6 στον ποιοτικό τομέα των υλικών, δε συμβαίνει το ίδιο για τον απόγονο αυτής όμως. Έχουν γίνει σημαντικές εκπτώσεις ως και σαν αλλοίωση του πραγματικού χαρακτήρα το βλέπω εγώ, που πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο της Alfa Romeo, με αλλαγή στρατηγικής στοχεύοντας προς ένα πιο ευρύ αγοραστικό κοινό, την ίδια ώρα που το λαικό Golf στην 6η του γενιά είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ και έχει καθιερωθεί ως αναμφισβήτητος ηγέτης της κατηγορίας, εδραιώνοντας μάλιστα τον εαυτό του για τα καλά στις premium σχεδόν προτάσεις....!!!!Σου δίνω πάντως ένα συγχωροχάρτι εκεί που αναφέρεις περί ΣΠΟΡ κλπ, διότι δεν γνωρίζεις εικάζω επακριβώς τι εστί Alfa Romeo. Εντάξει η Alfa Romeo έβγαζε σπορτίφ αυτοκίνητα και όχι καθαρόαιμα σπορ με την έννοια που το θέτεις. Ισχύει πάντως ότι είναι πολύ πιο σπορ από το δικό σου Golf και θα το καταλάβεις όταν την οδηγήσεις. Βέβαια τι σκέφτονταν εκεί στο Τορίνο όταν επέλεγαν να βάλουν αυτά τα τραγικά σε grip καθίσματα μη με ρωτήσεις γιατί δεν ξέρω να σου απαντήσω....Πάντως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, και επειδή το Golf σου έχει πιο σπορ καθίσματα από την Ιταλίδα, δεν έγινε και αυτομάτως πιο σπορ. Αλλά ούτε και η Ιουλιέτα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της Alfa Romeo φιλοσοφίας.
Όλα στρίβουν σήμερα, ακόμα και το Golf και σημασία έχει να είσαι ευχαριστημένος εσύ με την επιλογή σου....
Αν θες τη δική μου γνώμη, είμαι αλφαρομεάκιας μέχρι εκεί που δεν πάει, αλλά αν μου έβαζες να διαλέξω ανάμεσα σε ένα Golf 160 & Giulietta 170 θα ήμουν πραγματικά fifty fifty....Εξαιτίας κάποιων μη αποδεκτών σημείων στο ιταλικό αυτοκίνητο αλλά και αντικειμενικά το γερμανικό προιόν είναι πολύ ελκυστικό και ολοκληρωμένο.
Και μπορεί η Ιταλίδα να έχει πιο ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, αλλά το προνόμιο των διπλών ψαλιδιών, την ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης και του υδραυλικού τιμονιού που είχε μέχρι πρότινος το έχει χάσει. Το handicap με τα άλλα αυτοκίνητα έχει κλείσει αρκετά, και μπορεί να μια Giulietta 170 να είναι η πιο σπορτίφ επιλογή στα 1.4 λίτρα(ακόμα) αλλά αν πάμε σε κάτι εκδόσεις Golf R, Megane RS, Audi S3, BMW 130, τότε τι έχει να παρουσιάσει η Alfa Romeo? Μια QV έκδοση με τραγικά πάλι καθίσματα ιδανικά για βόλτα.... -
(δεν ρωτάω για να καταλήξω στην ανωτερότητα της Alfa αλλά για να δω αν έχεις την εμπειρία να αντιληφθείς τη διαφορά στη φιλοσοφία των 2 οχημάτων που συγκρίνεις πιο πάνω)Όχι, δεν έχω οδηγήσει ΑΡ, ή έχω οδηγήσει πολύ λίγο και δεν το θυμάμαι. Ίσως μια 33; Μπορεί. Έχουν περάσει από τα χέρια μου όμως (ήμουν κάτοχος δηλαδή) Όστιν Μέτρο ( ), 106, Κλιό ΙΙ, C4 και τώρα το Γκολφ. Οδηγώ περισσότερα από 15 χρόνια και θεωρώ ότι μπορώ να πάω ένα (καθημερινό) αυτοκίνητο γρήγορα έως πολύ γρήγορα.
Σε παρακαλώ, μη γίνεσαι φαιδρός..
Είναι δυνατόν να συγκρίνω την Ιουλιέτα με Φεράρι; Αυτό που λέω είναι ότι το αμάξι φωνάζει με παρόμοιο (υπό κλίμακα, πως να το πω πια;) τρόπο όπως μια Φεράρι ότι είναι σπορ! Να το πω πιο απλά; Υπόσχεται πολλά!Από εκεί και πέρα, το σπορ είναι σπορ! Μπορεί σε διαφορετική κλίμακα, αλλά και η elise και το rallye και μία Φεράρι είναι σπορ, όχι όμως η Ιουλιέτα! Υπ` αυτήν την έννοια, το αμάξι αυτό αποτυγχάνει, γι αυτό και ο 'καλύτερος' ειδικός τύπος δηλώνει ψιλο-απογοητευμένος! Σου λέει, παίρνεις ένα τόσο όμορφο και προηγμένο αυτοκίνητο με 'δάφνες', ιπποδύναμη κλπ, κλπ και.. ποιο το αποτέλεσμα; Αρκετά καλό.. Δεν αρκεί!
Όντας εμφανώς συντηρητικός (αυτοκινητιστικά-βάση των οχημάτων που είχες-έχεις) συνδυάζεις κακώς την εξωτερική εμφάνιση με το αν το αυτοκίνητο είναι σπορ ή όχι. Το αν έχει 2 λεπτομέρειες παραπάνω ή αν είναι (κατ' εσέ) πιο κραυγαλέο από το υπερβολικά καθώς πρέπει (βαρετό) Golf δεν σημαίνει ότι θέλει να δηλώσει το extra sportiness που τη διακρίνει. Πίστεψε με αν την οδηγήσεις και όπως λες έχοντας την εμπειρία 'να την πας' θα καταλάβεις αμέσως τις διαφορές που αρκούν για να την χαρακτηρίσουν σπορ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ. Το αυτό ισχύει και για την πλειοψηφία των Alfa Romeo. Το γεγονός ότι ακολουθούν ένα διαφορετικό σχεδιαστικό δρόμο σε σχέση με τους πιο mainstream ανταγωνιστές τους δεν συμβαίνει για να αναδείξουν τη super sport φιλοσοφία τους. Είναι απλά η φιλοσοφία της μάρκας τέτοια.
-
...............................H Golfω η 6η πιο ζπορ από την Giulietta ε?
Καλά οκ το δικό μου τότε είναι ποιο ποιοτικό από Merc.
Εγώ πάντως όταν το οδήγησα(το Golf ot 6o) μόνο ζπορ δεν μου φάνηκε (κι έχω οδηγήσει και τα δύο).Σε σχέση με το 5ο είναι αρκετά ποιο 'φλουφλικο' θα μπορούσα να πω.(βέβαια αυτό είναι προσωπική άποψη)
Φιλικά και χωρίς καμία διάθεση flamebaiting -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Όλα στρίβουν σήμερα, ακόμα και το GolfΕνταξει,ειπαμε να κανουμε εκπτωσεις στις εκπτωσεις (των υλικωνε ντε... ) μην το μαμησουμε κιολας και ψοφησει...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Όλα στρίβουν σήμερα, ακόμα και το Golf
Ενταξει,ειπαμε να κανουμε εκπτωσεις στις εκπτωσεις (των υλικωνε ντε... ) μην το μαμησουμε κιολας και ψοφησει...
Το παίρνω σαν παραδοχή αυτό....
Alfa Romeo Giulietta