-
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Youtube VideoΜε τράκαρε ο μαλάκας ο Ευθύμης πριν καμιά 10αρια μέρες στη Μαβίλη 3 η ώρα το βράδυ! Ευτυχώς πολύ μικρή ζημιά στο 500αρι, έφυγε η γρατζουνιά με ένα καλό πλύσιμο και κρέμα! Και τους άκουγα σαν τρελός μικρός...
-
Κύριοι
Κατ αρχήν να πω ότι αναφέρομαι στο Γκολφ TSI 160, όχι σε βασικές εκδόσεις, λιγότερα άλογα κλπ.
Κάποιοι από εσάς είναι σαφές ότι είτε:
- Δεν έχετε οδηγήσει το Γκολφ (τουλάχιστον το 6, φαντάζομαι ότι και το 5 GT όμως θα είναι πάνω-κάτω τα ίδια)
- Δεν έχετε 'πάει' το Γκολφ
- Δεν ξέρετε να 'πάτε' γενικώς
Επίσης, να πω ότι αναφέρομαι σε οδήγηση σε επαρχιακό δρόμο με αρκετές στροφές όλων των ειδών. Ενδεικτικά, να αναφέρω την αγαπημένη μου διαδρομή, Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Στούπα, ~40χλμ φοβερού επαρχιακού δρόμου με ανοιχτά, μεσαία και κλειστά κομμάτια (και φοβερή θέα).
Να ορίσουμε λίγο τι εστί σπορ οδήγηση ενός καθημερινού αυτοκινήτου; Σε τέτοιο δρόμο, παίζεις 2α-3η (η 2α του γκολφ βγάζει ~110 κοντέρ, η 3η ~150), εκμεταλλεύεσαι όλο το πλάτος του δρόμου, έχεις βγάλει (άντε, 'χαμηλώσει' το ESP), 'πουλάς' όσο λιγότερο μπορείς την είσοδο στη στροφή, κρατάς όση περισσότερη φόρα μπορείς, διαγράφεις όσο πιο ανοιχτά τόξα μπορείς, αποφεύγεις γλιστρήματα, γενικώς πας με γραμμές και αρκετά έως πολύ γρήγορα. Φουρκέτες πας 40-50, κλειστές στροφές 60-80 και ανοιχτές >100. Ο συνοδηγός, αν έχεις, πρέπει να του αρέσει ή να έχει γερό στομάχι, αλλιώς μάλλον θα υποφέρει..
Σε αυτές λοιπόν τις συνθήκες, το γκολφ είναι αρκετά ευέλικτο (όχι, δεν είναι.. 106, ούτε αλλάζει κατεύθυνση με τη.. σκέψη όπως κάποιοι Γάλλοι, θέλει περισσότερη αποφασιστικότητα), εμφανίζει μικρές κλίσεις, το τιμόνι του είναι σαφές και επαρκώς γρήγορο (και έχω τις 16άρες ζάντες), το σασί και το κάθισμα σου μεταφέρουν αρκετή πληροφορία, το αυτοκίνητο υποστρέφει ελάχιστα και, όταν γλιστράει, έχει μια τάση να ανοίγει με τα τέσσερα. Η ανάρτησή του δεν κουράζεται, όπως και τα φρένα του.
Σαφώς, μία πιο σπορ (και το σημαντικότερο, πιο ελαφριά) κατασκευή θα πάει και πιο γρήγορα και με καλύτερη αίσθηση. Όχι σε μεγάλο βαθμό όμως, τουλάχιστον όσο δεν 'ξεφεύγει' σε προδιαγραφές. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι σπορ; Δηλαδή, τι πρέπει να κάνει ένα αυτοκίνητο για να είναι σπορ πια; Να είναι ΑΡ;;
-
Ενημερωτικά το Golf σου (που δεν είναι τπτ παραπάνω από άλλη μια έκδοση μέσης ιπποδύναμης) δεν έχει καμία σχέση με το Golf V GT. Πολύ ανώτερο το GT!!
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
ΚύριοιΚατ αρχήν να πω ότι αναφέρομαι στο Γκολφ TSI 160, όχι σε βασικές εκδόσεις, λιγότερα άλογα κλπ.
Κάποιοι από εσάς είναι σαφές ότι είτε:
- Δεν έχετε οδηγήσει το Γκολφ (τουλάχιστον το 6, φαντάζομαι ότι και το 5 GT όμως θα είναι πάνω-κάτω τα ίδια)
Και εσυ δεν εχεις οδηγησει την Ιουλιετα ,οποτε;
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
...............................
H Golfω η 6η πιο ζπορ από την Giulietta ε?
Καλά οκ το δικό μου τότε είναι ποιο ποιοτικό από Merc.
Εγώ πάντως όταν το οδήγησα(το Golf ot 6o) μόνο ζπορ δεν μου φάνηκε (κι έχω οδηγήσει και τα δύο).Σε σχέση με το 5ο είναι αρκετά ποιο 'φλουφλικο' θα μπορούσα να πω.(βέβαια αυτό είναι προσωπική άποψη)
Φιλικά και χωρίς καμία διάθεση flamebaitingΠοτέ δεν είπα ότι το Γκολφ είναι πιο σπορ από την Ιουλ.
Αυτό που είπα είναι ότι είναι άδικο να λέμε την Ιουλ. σπορ και το γκολφ μπουρούχα! Μπορεί και αυτό να προσφέρει σπορ οδήγηση, με αξιώσεις μάλιστα, αρκεί να ξέρει ο πηδαλιούχος.
Η μόνη σύγκριση που έκανα μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι στην ποιότητα, όπου δεν χρειάζονται πολλά λόγια. -
φίλε μου από αυτά που γράφεις ,είναι προφανές οτι οι ορίζοντες είναι εξαιρετικά περιορισμένοι...
οδήγησες κάτι σαφώς πιο ολοκληρωμένο και γρήγορο από το προηγούμενο σου και θαρρείς πως βρήκες το λίκνο της αυτοκίνησης...
πριν αρχίσεις να γράφεις γραμμές γραμμών για τις οδηγηκες σου ικανότητες, τσέκαρε και λίγο πιο μακρία από την μύτη σου , θα εκπλαγείς με αυτά που θα δείς... -
...............................
H Golfω η 6η πιο ζπορ από την Giulietta ε?
Καλά οκ το δικό μου τότε είναι ποιο ποιοτικό από Merc.
Εγώ πάντως όταν το οδήγησα(το Golf ot 6o) μόνο ζπορ δεν μου φάνηκε (κι έχω οδηγήσει και τα δύο).Σε σχέση με το 5ο είναι αρκετά ποιο 'φλουφλικο' θα μπορούσα να πω.(βέβαια αυτό είναι προσωπική άποψη)
Φιλικά και χωρίς καμία διάθεση flamebaitingΠοτέ δεν είπα ότι το Γκολφ είναι πιο σπορ από την Ιουλ.
Αυτό που είπα είναι ότι είναι άδικο να λέμε την Ιουλ. σπορ και το γκολφ μπουρούχα! Μπορεί και αυτό να προσφέρει σπορ οδήγηση, με αξιώσεις μάλιστα, αρκεί να ξέρει ο πηδαλιούχος.
Η μόνη σύγκριση που έκανα μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι στην ποιότητα, όπου δεν χρειάζονται πολλά λόγια.ε, οδήγησε την ιουλιέτα και πες μας την γνώμη σου όντας καταξιωμενος οδηγός...
μέχρι τότε κόψε κάτι γιατί θα στο τέλος θα φαίνεσαι αστείος... -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ενημερωτικά το Golf σου (που δεν είναι τπτ παραπάνω από άλλη μια έκδοση μέσης ιπποδύναμης) δεν έχει καμία σχέση με το Golf V GT. Πολύ ανώτερο το GT!!Λάθος ενημέρωση έχεις! Το GT είχε τα φρένα του GTI, άντε και μια λίγο χαμηλωμένη ανάρτηση, that's it.
-
Ενημερωτικά το Golf σου (που δεν είναι τπτ παραπάνω από άλλη μια έκδοση μέσης ιπποδύναμης) δεν έχει καμία σχέση με το Golf V GT. Πολύ ανώτερο το GT!!
Λάθος ενημέρωση έχεις! Το GT είχε τα φρένα του GTI, άντε και μια λίγο χαμηλωμένη ανάρτηση, that's it.
το golf gt φέρνει οδ στο σιρόκο...
το golf vi είναι πολύ πιο μαλθακό... πλέον την θέση του golf gt έχει πάρει το σιρόκο... -
...αναφέρομαι στο Γκολφ TSI 160...
...- Δεν έχετε οδηγήσει το Γκολφ (τουλάχιστον το 6, φαντάζομαι ότι και το 5 GT όμως θα είναι πάνω-κάτω τα ίδια)
...
Ωραία και τι θες να κάνουμε τώρα;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
φίλε μου από αυτά που γράφεις ,είναι προφανές οτι οι ορίζοντες είναι εξαιρετικά περιορισμένοι...οδήγησες κάτι σαφώς πιο ολοκληρωμένο και γρήγορο από το προηγούμενο σου και θαρρείς πως βρήκες το λίκνο της αυτοκίνησης...
πριν αρχίσεις να γράφεις γραμμές γραμμών για τις οδηγηκες σου ικανότητες, τσέκαρε και λίγο πιο μακρία από την μύτη σου , θα εκπλαγείς με αυτά που θα δείς...Ξέρεις, μπορώ κι εγώ να γίνω πολύ σαρκαστικός.. τα έχω 'πει' πληκτρολογιακά με πολλές περιπτώσεις σε αυτό το φόρουμ, πολύ πριν έρθεις εσύ..
Για πες τι.. μπορώ να δω πιο μακρυά από τη μύτη μου;
-
Δηλαδή, τι πρέπει να κάνει ένα αυτοκίνητο για να είναι σπορ πια; Να είναι ΑΡ;;+dual pinion ηλεκτρουδραυλικό τιμόνι 2.2 from lock to lock
+brembo 4πίστονες δαγκάνες ως έξτρα
+προφόρτιση φρένων στο dynamic
+αμεσότητα στο γκάζι
+ηλεκτρονικό μπλοκέ
+χροιά κινητήρα
+ζωηρό πίσω μέροςEντάξει καλή και η ποιότητα αλλά μην τα γαμάμε και όλα έτσι. Κάνουμε και κάτι συναντήσεις στην Πάρνηθα, όποτε θες έλα να κάνουμε βόλτα.
-
Επίσης, να πω ότι αναφέρομαι σε οδήγηση σε επαρχιακό δρόμο με αρκετές στροφές όλων των ειδών. Ενδεικτικά, να αναφέρω την αγαπημένη μου διαδρομή, Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Στούπα, ~40χλμ φοβερού επαρχιακού δρόμου με ανοιχτά, μεσαία και κλειστά κομμάτια (και φοβερή θέα).
Να ορίσουμε λίγο τι εστί σπορ οδήγηση ενός καθημερινού αυτοκινήτου; Σε τέτοιο δρόμο, παίζεις 2α-3η (η 2α του γκολφ βγάζει ~110 κοντέρ, η 3η ~150), εκμεταλλεύεσαι όλο το πλάτος του δρόμου, έχεις βγάλει (άντε, 'χαμηλώσει' το ESP), 'πουλάς' όσο λιγότερο μπορείς την είσοδο στη στροφή, κρατάς όση περισσότερη φόρα μπορείς, διαγράφεις όσο πιο ανοιχτά τόξα μπορείς, αποφεύγεις γλιστρήματα, γενικώς πας με γραμμές και αρκετά έως πολύ γρήγορα. Φουρκέτες πας 40-50, κλειστές στροφές 60-80 και ανοιχτές >100. Ο συνοδηγός, αν έχεις, πρέπει να του αρέσει ή να έχει γερό στομάχι, αλλιώς μάλλον θα υποφέρει..
Καταπληκτική διαδρομή...
Χαραμίζεται αν την πάρεις όλη με γραμμές... -
Απομένει να ρίξει λίγο χιόνι μόνο!
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Δηλαδή, τι πρέπει να κάνει ένα αυτοκίνητο για να είναι σπορ πια; Να είναι ΑΡ;;
+dual pinion ηλεκτρουδραυλικό τιμόνι 2.2 from lock to lock
+αμεσότητα στο γκάζι
+ηλεκτρονικό μπλοκέ
+χροιά κινητήρα
+ζωηρό πίσω μέροςEντάξει καλή και η ποιότητα αλλά μην τα γαμάμε και όλα έτσι. Κάνουμε και κάτι συναντήσεις στην Πάρνηθα, όποτε θες έλα να κάνουμε βόλτα.
Δες αυτό. Και πες μου ότι δεν είναι σπορ επειδή δεν έχει.. dual pinion, brembo και.. DNA!
Άσε που, σε πολλές δοκιμές, τα brembo βγαίνουν.. μούφα! Και στην Ιουλ. και στην 159 tb.
-
Λάθος ενημέρωση έχεις! Το GT είχε τα φρένα του GTI, άντε και μια λίγο χαμηλωμένη ανάρτηση, that's it.
Εμπειρία έχω...όχι ενημέρωση! Έχει διαφορά. Αλλά φαντάζομαι εκτός από Giulietta δεν έχεις οδηγήσει ούτε GT ε? Ε μην το κάνεις γιατί θα απογοητευτείς για το πως θα μπορούσε να είναι το δικό σου και δεν είναι!
-
Δες αυτό. Και πες μου ότι δεν είναι σπορ επειδή δεν έχει.. dual pinion, brembo και.. DNA!Άσε που, σε πολλές δοκιμές, τα brembo βγαίνουν.. μούφα! Και στην Ιουλ. και στην 159 tb.
Φίλε ξέρεις κάτι? Εγώ περαστικός είμαι από την κουβέντα και απλά τρολάρω.
Εγώ εξάλλου έχω Alfa που είναι πολύ πιο σπορ και από το Golf GT, Golf 6 & Giulietta μαζί
Οπότε....Μπορείς να ποστάρεις μερικές δοκιμές, αν όχι όλες, που βγάζουν μούφα(μούφα? what does that mean? ) τα Brembo ?
Καλά την 159 μην την αναφέρεις τώρα γιατί η VW ούτε σε 39 γενιές Passat δεν πρόκειται να βγάλει τέτοιο αμάξι.... -
Δηλαδή, τι πρέπει να κάνει ένα αυτοκίνητο για να είναι σπορ πια; Να είναι ΑΡ;;
+dual pinion ηλεκτρουδραυλικό τιμόνι 2.2 from lock to lock
+αμεσότητα στο γκάζι
+ηλεκτρονικό μπλοκέ
+χροιά κινητήρα
Δες αυτό. Και πες μου ότι δεν είναι σπορ επειδή δεν έχει.. dual pinion, brembo και.. DNA!
Άσε που, σε πολλές δοκιμές, τα brembo βγαίνουν.. μούφα! Και στην Ιουλ. και στην 159 tb.
Φολκσβάγκεν έχεις αγοράσει τελικά;
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Φίλε ξέρεις κάτι? Εγώ περαστικός είμαι από την κουβέντα και απλά τρολάρω.
Εγώ εξάλλου έχω Alfa που είναι πολύ πιο σπορ και από το Golf GT, Golf 6 & Giulietta μαζί
Οπότε....Μπορείς να ποστάρεις μερικές δοκιμές, αν όχι όλες, που βγάζουν μούφα(μούφα? what does that mean? ) τα Brembo ?
Καλά την 159 μην την αναφέρεις τώρα γιατί η VW ούτε σε 39 γενιές Passat δεν πρόκειται να βγάλει τέτοιο αμάξι....Μπα Busse δεν στα είπαν καλά.Το νέο P****t είναι καλύτερο από την 159 και έχει και πιο καλά υλικά και μεγαλύτερους χώρους και έχει και αναλογικό ρολόι(πω πω πολυτέλεια) και είναι και ποιο στριφτερό.Και εκτός αυτού έχει και σύστημα για να ανοίγει μαφιόζικά το πορτ μπαγκάζ(έμαθα θα το προτιμήσει και η cosa nostra)
Η Alfa εκτός από τις φρενάρες τι έχει?
Alfa Romeo Giulietta