-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το ebd είναι ο ηλεκτρονικός κατανεμητής. Αφού δεν ξέρεις ορισμένα πράγματα καλό είναι να μην επιμένεις...σωπα!!
εγω αλλο πραγμα σας ρωτησα -
Καλά ότι αυτό ( ) κάνεις τόση ώρα το βλέπουμε...
Στην ερώτηση σου απάντησα...
-
αυτο ειναι ενας μηχανικος κατανεμητης που εχουν ολα τα αυτοκινητα
και ρωταω αμα τα καινουργια αυτοκινητα εξοπλισμενα με ebd εχουν τετοιο πραγμα ή η καταναμη των φρενων βασιζετε μονο στο ebdποσο πιο απλα να στο κανω
-
Αυτο πλεον δεν υπαρχει.Ολα γινονται μεσω της μοναδας του ABS που αυξομειωνει την δυναμη πεδησης σε καθε τροχο .
http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic ... stribution
τελος -
Σου απαντήσαμε όλοι. Ο ηλεκτρονικός κατανεμητής αντικατέστησε τον μηχανικό. Τέρμα το απο εμένα.
-
bill thanks
zeus... -
edit mod
-
Τελος λεμε τα offtopic!!!!! [mod]
-
edit mod
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
και με 10ευρω βαζεις ενα διακοπτακι και το βγαζεις οφ.....
Και το EBD παρέα και αρχίζεις τις ζεϊμπεκιές στα φρεναρίσματα
Όχι, μόνο το esp βγαίνει. Όπως όταν ο σαρμακ είχε χάσει το esp αλλά όχι και το ebd. Και στην τζιουλεττα πχ αν ξεφυσώσει κανείς τον yaw sensor δεν νομίζω να χάσει τον κατανεμητή.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όχι, μόνο το esp βγαίνει. Όπως όταν ο σαρμακ είχε χάσει το esp αλλά όχι και το ebd. Και στην τζιουλεττα πχ αν ξεφυσώσει κανείς τον yaw sensor δεν νομίζω να χάσει τον κατανεμητή.
Στην Corolla TS μια χαρά τον είχε χάσει τον κατανεμητή.
-
Οκ, στο 207 παντως με διακοπτάκι esp δεν χάνεις abs κ ebd.
Ερώτηση: όλες φοράνε το ίδιο σασμάν; Δλδ 120/170/qv;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όχι, μόνο το esp βγαίνει. Όπως όταν ο σαρμακ είχε χάσει το esp αλλά όχι και το ebd. Και **στην τζιουλεττα πχ αν ξεφυσώσει κανείς τον yaw sensor **δεν νομίζω να χάσει τον κατανεμητή.
Δεν ξερω για αλλα αυτοκινητα, αλλα στην Giulietta δεν χρειαζεται να προβει κανεις σε τετοια κινηση, αφου δεν προκειται να ενοχλησει καποιον 'ανησυχο' πιθανοτατα ΠΟΤΕ, η μη πληρης απενεργοποιηση του ESP, και αυτο γιατι ετσι κι αλλιως στην θεση D, η παρεμβατικοτητα του μειωνεται/καθυστερει σε πολυ μεγαλο ποσοστο.
Δεν ειναι τυχαιο εξαλλου οτι στα τεστ αποτελεσματικοτητας του ESP απο το EuroNcap (τυποποιημενη μετρηση αποτομης αλλαγης κατευθυνσης) η Giulietta με τον διακοπτη στην θεση D, συμπεριφερθηκε στον δρομο σαν να ηταν το ESP off, δηλαδη μετα απο ενα σημειο γλυστρυσε, και εχασε την αρχικη της πορεια.
Αντιθετως στην θεση Ν, ηταν απολυτως σταθερη στην ιδια ακριβως διαδικασια.
Περαν αυτου, και απο συντομη βολτα με 170αρα, με τα ηλεκτρονικα στην θεση D, προσωπικα ενιωσα οτι μπορουσα να την τοποθετησω οπως ακριβως θελω, πριν, στην κορυφη, και στην εξοδο οποιασδηποτε στροφης, με την ουρα να ελαφρωνει αναλογα με τις δοσεις γκαζιου, τιμονιου, ή και φρενου... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οκ, στο 207 παντως με διακοπτάκι esp δεν χάνεις abs κ ebd.Ερώτηση: όλες φοράνε το ίδιο σασμάν; Δλδ 120/170/qv;
Νομιζω ναι, το C635, αλλα καλυτερα, ας επιβεβεβαιωσει καποιος εκ των δυο χρηστων με τα γνωστα Ιταλικα ονοματα...
-
από το δελτίο τύπου:
«120 HP 1.4TB, 170 HP 1.4TB Multiair, 235 HP 1750 TBi, 105 HP 1.6 JTDM, 170 HP 2.0 JTDM
Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα state-of-the-art manual 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο τριών αξόνων, ικανό να διαχειριστεί μέχρι 350 Nm ροπής. Παράλληλα σε κάποιες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμο και το νέο ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Alfa TCT.»
«...εκτός από ένα 6τάχυτο μηχανικό, η Giulietta θα διαθέτει και εκδόσεις με το νέο 6τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο της εταιρείας (Alfa TCT - Twin Clutch Technology) με σειριακή και αυτόματη λειτουργία.»
-
Με αφορμή τον φίλο μας με το Golf ακούστε τι μου είπε γνωστός μου χθες το βράδυ που το πήρε πρόσφατα.Ρωτάω μεταξύ ποιον αυτοκινήτων σκεφτόταν και μου λέει Golf και Giulietta.Και ρωτάω και εγώ γιατί δεν πήρε την κυρία.Και μου λέει το απίστευτο.'δεν είχε μπάρες προστασία στις πόρτες οι οποίες είναι πολύ ελαφριές ενώ στο Golf είχε και γαι το λόγο αυτό είναι βαρύτερες άρα είναι και πιο ασφαλές' .Έμεινα λοιπόν για μερικά δευτερόλεπτα και τον κοιτούσα.Τον ρωτάω μετά εάν είδε τα αποτελέσματα του Euroncap και τότε ακούω το απίθανο 'Αυτά είναι πληρωμένα.Δεν μπορεί ιταλικό να είναι πιο ασφαλές από γερμανικό αυτοκίνητο' και πως 'αυτό το καταλαβαίνεις μπαίνοντας στο Golf.'
Μετά και το δεύτερο σοκ δεν συνέχισα την συζήτηση γιατί όπως καταλαβέτε θα γινόταν χαμός και δεν έπρεπε να γίνουμε ρεζίλι μες στο κόσμο. -
Έπρεπε να του πεις οτι ολα τα car πλέον είναι ασφαλέστερα εκτός απο τα κινέζικα
-
Ειλικρινά Orestisren, γιατί σου φαίνεται περίεργο;
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Με αφορμή τον φίλο μας με το Golf ακούστε τι μου είπε γνωστός μου χθες το βράδυ που το πήρε πρόσφατα.Ρωτάω μεταξύ ποιον αυτοκινήτων σκεφτόταν και μου λέει Golf και Giulietta.Και ρωτάω και εγώ γιατί δεν πήρε την κυρία.Και μου λέει το απίστευτο.'δεν είχε μπάρες προστασία στις πόρτες οι οποίες είναι πολύ ελαφριές ενώ στο Golf είχε και γαι το λόγο αυτό είναι βαρύτερες άρα είναι και πιο ασφαλές' .Έμεινα λοιπόν για μερικά δευτερόλεπτα και τον κοιτούσα.Τον ρωτάω μετά εάν είδε τα αποτελέσματα του Euroncap και τότε ακούω το απίθανο 'Αυτά είναι πληρωμένα.Δεν μπορεί ιταλικό να είναι πιο ασφαλές από γερμανικό αυτοκίνητο' και πως 'αυτό το καταλαβαίνεις μπαίνοντας στο Golf.'
Μετά και το δεύτερο σοκ δεν συνέχισα την συζήτηση γιατί όπως καταλαβέτε θα γινόταν χαμός και δεν έπρεπε να γίνουμε ρεζίλι μες στο κόσμο.Τυπικός αγοραστής Γκολφ. Που είναι το περίεργο??
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Με αφορμή τον φίλο μας με το Golf ακούστε τι μου είπε γνωστός μου χθες το βράδυ που το πήρε πρόσφατα.Ρωτάω μεταξύ ποιον αυτοκινήτων σκεφτόταν και μου λέει Golf και Giulietta.Και ρωτάω και εγώ γιατί δεν πήρε την κυρία.Και μου λέει το απίστευτο.'δεν είχε μπάρες προστασία στις πόρτες οι οποίες είναι πολύ ελαφριές ενώ στο Golf είχε και γαι το λόγο αυτό είναι βαρύτερες άρα είναι και πιο ασφαλές' .Έμεινα λοιπόν για μερικά δευτερόλεπτα και τον κοιτούσα.Τον ρωτάω μετά εάν είδε τα αποτελέσματα του Euroncap και τότε ακούω το απίθανο 'Αυτά είναι πληρωμέναSIEMENS.Δεν μπορεί ιταλικό να είναι πιο ασφαλές από γερμανικό αυτοκίνητο' και πως 'αυτό το καταλαβαίνεις μπαίνοντας στο Golf.'
Μετά και το δεύτερο σοκ δεν συνέχισα την συζήτηση γιατί όπως καταλαβέτε θα γινόταν χαμός και δεν έπρεπε να γίνουμε ρεζίλι μες στο κόσμο.
Alfa Romeo Giulietta