-
Συγγνώμη.....αλλά αναλώνεστε σε μια κοκορομαχία,που όχι μόνο είναι εκτός θέματος,αλλά και άνευ αντικειμένου.
Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση στο μέσο όρο του προϊόντος της BMW των τελευταίων 20 χρόνων και ομολογώ ότι όσο και αν αγαπώ την Alfa Romeo,οποιαδήποτε σύγκριση του μέσου όρου των προϊόντων των τελευταίων είκοσι χρόνων των δύο εταιρειών,τη θεωρώ.... προσβλητική για τη BMW.Aλλά ισχυρισμοί περί fun to drive,ιδανικού ζυγίσματος,πατήματος και άλλα τέτοια βαρύγδουπα, ιδιαίτερα όταν αυτά αναφέρονται σε εκδόσεις του στυλ 116,320 κλπ, απλά είναι φαιδρά.
Η BMW προσφέρει τεχνική και μηχανολογική τελειότητα μόνο στα TOP προϊόντα της (οι υπόλοιπες εκδόσεις τους κινούνται απλά πάνω από το μέσο όρο της αγοράς)και μεμονωμένα στους κινητήρες diesel και στους βενζινοκινήτηρες από 6κυλίνδρους και πάνω.Οι τετρακύλινδροι κάθε άλλο παρά τελειότητα έχουν.
Η Alfa Romeo δεν έχει TOP προϊόντα....και τις ελάχιστες φορές που της επετράπη να έχει τέτοιο προϊον,όντας υπήκοος ενός βασιλείου,στο οποίο υπάρχει άλλη βασίλισσα, η τεχνική και μηχανολογική τελειότητα της δόθηκε με βαριά καρδιά...και όχι ολόκληρη.Από όλες τις BMW που έχω οδηγήσει στη ζωή μου,η μοναδική που μου έδωσε απλόχερα την αίσθηση ότι είναι μηχανικά υπερεπαρκής,είναι η M3 Evo II 2500.
Όλες οι υπόλοιπες,της τελευταίας 335i συμπεριλαμβανομένης,μολονότι καλοζυγισμένη και με άψογο κράτημα σε πολύ υψηλά όρια,δεν μου μετέδωσε τις ίδιες 'μηχανικές' αισθήσεις.
Πιστεύω δηλ. ότι μεταξύ μιας 3er χωρίς ηλεκτρονικά (όχι απλά απενεργοποιημένα,αλλά χωρίς να υπάρχουν εκ κατασκευής)και μιας 159,πάλι χωρίς ηλεκτρονικά,στο τέλος δεν υπάρχει θέμα ως προς την ανωτερότητα του handling της Alfa,μολονότι η τελευταία είναι πιο 'φτωχή' τεχνολογικά και λιγότερο σοφιστικέ από την πρώτη.
Αναλόγως η τετρακίνηση της BMW,πάντα κατά τη γνώμη μου,δεν έχει το ίδιο feeling που σου δίνει ένα Legacy. -
Μια φορα εγω αν δεν εχει πατωμα απο kevlar ουτε καν που θα σκευτω να την αγορασω.
-
Φάουλ εδώ η υποθετική σύγκριση δύο πραγμάτων που ΔΕΝ υφίστανται: Της 3άρας και της 159 χωρίς καθόλου ηλεκτρονικά, δοθέντος ότι τα προιόντα αυτά σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν εξαρχής έτσι ώστε να έχουν ηλεκτρονικά βοηθήματα ευστάθειας και φρένων.
Ηλεκτρονικά και σύγχρονο αυτοκίνητο είναι σιαμαία με κοινό εγκέφαλο που δεν δύναται να αποκολληθούν, είναι μία οντότης.Ας γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω να συγκρίνουμε Αλφέτα με 3άρα ή 5άρα.
-
**@Alba Parietti **
Σωστή τοποθέτηση .
Μαρκετίστικα όμως, πρέπει να παραδεχτούμε εμείς και να κατανοήσουν κάποιοι άλλοι που σχεδιάζουν, ότι αυτά τα TOP προϊόντα είτε είναι πραγματικά είτε παρουσιάζονται έτσι χωρίς να επαληθεύουν , είναι απαραίτητα αν θέλεις να περάσεις την γραμμή της ποιοτικής ανόδου και αναβάθμισης.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Aλλά ισχυρισμοί περί fun to drive,ιδανικού ζυγίσματος,πατήματος και άλλα τέτοια βαρύγδουπα, ιδιαίτερα όταν αυτά αναφέρονται σε εκδόσεις του στυλ 116,320 κλπ, απλά είναι φαιδρά.
.θα με συγχωρέσεις άλλα θα διαφωνήσω...Οταν ειμαστε σε μια χωρα που το 80% με 85% του πληθυσμού αδυνατει να αγοράσει μια 320i δεν ειναι φαιδρα ολα αυτα και οι συγκρισεις μιας 320 με την πλειοψηφία των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν εδώ,αλλιως φαιδρή η συγκριση της αισθησης μιας m3 με μια enzo !!!!
Αυτα οδηγούμε εδω αυτα συγκρίνουμε..... και Ναι υπαρχει αρκετα μεγαλη διαφορα και στο ζύγισμα και στην αίσθηση ακομα και σε αυτα τα κυβικα ! -
Δεκτές οι ενστάσεις.Απλά αυτό που προσπαθώ να μεταφέρω,έστω και αν δεν μπορεί να γίνει κατανοήτο,είναι ότι έτσι όπως είναι στημένα τα δύο αυτοκίνητα σήμερα,η 159 εξακολουθεί να μου δίνει περισσότερη 'μηχανική' αίσθηση στην οδική της συμπεριφορά.
Προ τριακονταετίας καλύτερα να μην γυρίσουμε....γιατί οι όροι της προσβλητικής σύγκρισης αντιστρέφονται άρδην.
Και για να επαναφέρουμε τα πράγματα on topic,έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όσα έχω ακούσει από τους εξελικτές της 940,ως προς την οδική της συμπεριφορά.Η οποία βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική αναρτήσεων,που μολονότι μπορεί να θεωρηθεί πισωγύρισμα ή και προδοσία του τελευταίου σήματος κατατεθέντος της Alfa (διπλά ψαλίδια),έχει αποδείξει την επάρκειά της στο παρελθόν,στην περίπτωση της gtv 916.Η οποία φέροντας McPherson/multilink υπερτερούσε σε handling και feeling της 147.
-
Aλλά ισχυρισμοί περί fun to drive,ιδανικού ζυγίσματος,πατήματος και άλλα τέτοια βαρύγδουπα, ιδιαίτερα όταν αυτά αναφέρονται σε εκδόσεις του στυλ 116,320 κλπ, απλά είναι φαιδρά.
Η BMW προσφέρει τεχνική και μηχανολογική τελειότητα μόνο στα TOP προϊόντα της (οι υπόλοιπες εκδόσεις τους κινούνται απλά πάνω από το μέσο όρο της αγοράς)και μεμονωμένα στους κινητήρες diesel και στους βενζινοκινήτηρες από 6κυλίνδρους και πάνω.Οι τετρακύλινδροι κάθε άλλο παρά τελειότητα έχουν.Γενικά συμφωνώ. Αλλά...
Υπάρχουν 4κυλ που βγάζουν 120 άλογα και υπάρχουν και 4κυλ που βγάζουν 170 άλογα. Υπήρξαν 6κυλ που έβγαζαν 140 και 170 άλογα και υπάρχουν 6κυλ που βγάζουν 270 άλογα.
Για να απολαύσεις το πλαίσιο, τις αντοχές του και το συνολικό feeling του στησίματος, ζυγίσματος και της πίσω κίνησης δεν έχουν σχέση οι κύλινδροι...αλλά τα άλογα και η δύναμη (και power-to-weight ratio) και με πάνω από 150 είναι άκρως απολαυστικά. Μη ξεχνάς επίσης ότι η Ε30 Μ3 ήταν 4κυλ!
Να δούμε τι θα κάνει και η Τζουλιέτα στο δρόμο...αλήθεια, φώτο από το εσωτερικό θα ανεβάσουν?
-
Ρε παιδιά, γιατί τόσο φανατισμός? Μακάρι να βγάζουν όλοι υψηλού επιπέδου προϊόντα για να έχουμε να διαλέγουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα είναι ασφαλή. Άρα ψάχνουμε το κάτι παραπάνω για περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση. Μακάρι να το έχει η Ιουλιέτα, όπως το είχε η 147 και μακάρι να το έχουν και άλλα αυτοκίνητα στο μέλλον για να είναι η επιλογή μας δυσκολότερη.
Τα επόμενα delete+warn [mod]
-
Μιλάω για τους σημερινούς κινητήρες της BMW.
Για τη Giulietta απάντησα πιο πάνω.
Λεπτομερέστερες φωτος του εσωτερικού και ιδίως του ταμπλώ,δεν νομίζω ότι θα δημοσιευθούν,καθώς τα αυτοκίνητο δέχεται κάποιες τελευταίες αλλαγές (κυρίως σε ζητήματα κάποιων υλικών),ύστερα από τα μπινελίκια που έπεσαν από το Marchionne προ 15νθημένρου.
-
Λεπτομερέστερες φωτος του εσωτερικού και ιδίως του ταμπλώ,δεν νομίζω ότι θα δημοσιευθούν,καθώς τα αυτοκίνητο δέχεται κάποιες τελευταίες αλλαγές (κυρίως σε ζητήματα κάποιων υλικών),ύστερα από τα μπινελίκια που έπεσαν από το Marchionne προ 15νθημένρου.δεν μπορώ να μην σχολιάσω
το αυτοκίνητο είναι (σχεδιαστικά) ετοιμο εδώ και αρκετό καιρό
τώρα περίμενε ο Marchionne να δεί το εσωτερικό και να τους μπινελικώσει
μεχρι την κυκλοφορία εχουμε καιρό αλλά ...
-
Γιατί δεν πάει ο νους του κόσμου στο πιο πιθανό σενάριο, ήτοι επιτούτου δεν δημοσίευσαν φωτό του ταμπλώ και κάποιων άλλων λεπτομερειών για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι την έκθεση, και να το πράξουν με άνεση στο ενδιάμεσο μέσω στημένων 'διαρροών' παραμένοντας διαρκώς στην επικαιρότητα.
Ποιός έχει τέτοια εσωτερική πληροφόρηση που να απορρίψει αυτό το σενάριο? -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δεν μπορώ να μην σχολιάσω
το αυτοκίνητο είναι (σχεδιαστικά) ετοιμο εδώ και αρκετό καιρό
τώρα περίμενε ο Marchionne να δεί το εσωτερικό και να τους μπινελικώσει
μεχρι την κυκλοφορία εχουμε καιρό αλλά ...
Κοίτα δεν ξέρω ακόμα τι ακριβώς αφορούν αυτές οι αλλαγές.Σίγουρα δεν πρόκειται για μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές,οι οποίες θα απαιτούσαν αλλαγές προμηθευτών,εύρεση καινούριων,συνακόλουθη δημιουργία καινούριας πρέσας για το ταμπλό κλπ...οι οποίες πέραν του ότι θα κόστιζαν ένα κάρο χρήματα,θα καθυστερούσαν το λανσάρισμα για ένα χρόνο τουλάχιστον.Εξάλλου μικροαλλαγές και διορθώσεις ενός μοντέλου,στην αυτοκινητοβιομηχανία γίνονται ως την τελευταία στιγμή,αρκεί το αυτοκίνητο να μην έχει αποκαλυφθεί στον τύπο (εδώ όμως είχαμε το πρόβλημα της διαρροής των φωτος από το καλοκαίρι).
Έπειτα μπορεί ο Marchionne να είδε,να ξαναείδε και να ενέκρινε το αυτοκίντο προ 8 μήνου,αλλά το τελικό προϊόν το είδε προ ενός μηνός.Ό,τι είχε δει μέχρι σήμερα ήταν σε μακέτες και πάνω σε αυτοκίνητα της διαδικασίας verifica processo και preserie,όπου τα υλικά σε επίπεδο φινιρίσματος και ιδίως η συναρμογή τους δεν είναι η τελική.Έτσι μπορεί να προέκυψε πρόβλημα με τη συναρμογή,την εμφάνιση ή την αντοχή συγκεκριμένων υλικών ή ακόμα ακόμα να ανακάλυψε ότι κάποιος προμηθευτής τον 'ψειρίζει'Γιατί δεν πάει ο νους του κόσμου στο πιο πιθανό σενάριο, ήτοι επιτούτου δεν δημοσίευσαν φωτό του ταμπλώ και κάποιων άλλων λεπτομερειών για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι την έκθεση, και να το πράξουν με άνεση στο ενδιάμεσο μέσω στημένων 'διαρροών' παραμένοντας διαρκώς στην επικαιρότητα.
Ποιός έχει τέτοια εσωτερική πληροφόρηση που να απορρίψει αυτό το σενάριο?Το πρόβλημα είναι ότι το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας....όπως επίσης ότι ο χαμός που έγινε προ 15νθημέρου στην οfficina 83,δεν μπορεί να ήταν στημένος,καθώς μου τον επιβεβαιώνουν τρεις διαφορετικοί άνθρωποι,ο ένας εκ των οποίων ήταν αυτήκοος μάρτυρας του καυγά.
-
Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση στο μέσο όρο του προϊόντος της BMW των τελευταίων 20 χρόνων και ομολογώ ότι όσο και αν αγαπώ την Alfa Romeo,οποιαδήποτε σύγκριση του μέσου όρου των προϊόντων των τελευταίων είκοσι χρόνων των δύο εταιρειών,τη θεωρώ.... προσβλητική για τη BMW.Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αμφιβάλλω για το προιόν που πλασάρει στην αγορά η BMW. Είναι ένα καλό προιόν, δεν είναι ένα τέλειο προιόν όμως. Και αναφέρομαι από 116 των 115 ίππων μέχρι Χ5.
'Εχω βρεθεί πίσω από το τιμόνι κάποιων BMW αλλά ομολογουμένως Alba μου έχοντας οδηγήσει όλες τις σύγχρονες Alfa Romeo εγώ ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι ας πούμε μια Brera στερεί έναντι μιας Ε92. Επ'ουδενί. Μάλιστα θα μπορούσα να βρω δεκάδες λόγους να 'θάψω' την Ε92 συγκρινόμενη με μια Brera λόγου χάρη.Η BMW χαίρει της εκτίμησης που της προσφέρει η μεγάλη γκάμα προιόντων αλλά και η πληθώρα εκδόσεων. Εκεί είναι που καλύπτει τους πελάτες και τους δένει ίσως για πάντα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Αλλά όσα προιόντα μεταξύ των 2 εταιριών έρχονται σε άμεση αντιπαράθεση δεν θεωρώ αυτά της σημερινής AR υποδεέστερα. Η ύπαρξη αυτοκινήτων όπως η 335 και η Μ3 δίνουν αίγλη και έναν καλό λόγο στο να αγοράσει κάποιος την 316/320. Θεωρώ σαφώς ανώτερη σχεδόν σε κάθε τομέα πλην του κινητήρα την 159 3.2Q4 από την 330 sedan. Από εκεί και πέρα το χάος. Η BMW έχει τις 5,6 & 7 series και η Alfa Romeo το απόλυτο τίποτα. Το σίγουρο είναι όμως ότι και οι 2 αυτές εταιρίες προσφέρουν πολύ καλά προιόντα, και πάνω από όλα έχουν κοινό, πολλές φορές αμετανόητο. Αυτό το έχουν πετύχει λίγες εταιρίες όπως οι Alfa Romeo, BMW, Mercedes, Citroen, Honda.
Τώρα γιατί ξεσπά πάντα πόλεμος στα τοπικά της AR? Μάλλον ας μας πουν οι περιφερόμενοι σε αυτά.
Εγώ προσωπικά σέβομαι την κάθε εταιρία και αν έχω αναφερθεί σε άλλους κατασκευαστές είναι λόγω του ότι έγινε αναφορά από τρίτους και αναγκαστικά παρενέβην. Προσωπικά τη βρίσκω με τις Alfa Romeo με τα κακά τους και τα στραβά τους αλλά ποτέ δεν πήγα στο τοπικό της BMW να το κάνω παιδική χαρά και να τους λέω για τις δερματίνες και τα 2πίστονα φρένα στην ιερή αγελάδα τους aka M3 και πολλά πολλά άλλα....Οπότε λίγη αυτοσυγκράτηση δεν θα έβλαπτε κανέναν....Και ξέρεις τώρα αυτά δεν τα λέω σε εσένα....έξυπνος άνθρωπος είσαι το καταλαβαίνεις, αλλά είναι σαν την παροιμία που τα λέει στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ρε παιδιά, γιατί τόσο φανατισμός? Μακάρι να βγάζουν όλοι υψηλού επιπέδου προϊόντα για να έχουμε να διαλέγουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα είναι ασφαλή. Άρα ψάχνουμε το κάτι παραπάνω για περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση. Μακάρι να το έχει η Ιουλιέτα, όπως το είχε η 147 και μακάρι να το έχουν και άλλα αυτοκίνητα στο μέλλον για να είναι η επιλογή μας δυσκολότερη.Τα επόμενα delete+warn [mod]
+1(κ λιγα λεω..)
ειδα την τζουλιετα κ μου αρεσε ιδιαιτερως,εχω στα υπ'οψην κ τα μπρερα,159 σπορτβαγκον,σουπερμπ κομπι(μπραιαντ ),χοντα τυπε ρ,ειδα τωρα κ το νεο κασκαη,αναμενω κ ενα ροαντστερ απο βαγκ κ δεν μπορω παρα να χαιρομαι που αν αποφασισω να αλλαξω αυτοκινητο,θα εχω αρκετες αξιολογες(με βαση τα δικα μου κριτηρια) επιλογες να με βασανισουν μεχρι την τελικη αποφαση..ελπιζω ολες οι εταιριες να συνεχισουν να βγαζουν καλα αυτοκινητα,γιατι μεσω του ανταγωνισμου,εντελει κερδισμενοι θα ειμαστε εμεις οι καταναλωτες! -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Θεωρώ σαφώς ανώτερη σχεδόν σε κάθε τομέα πλην του κινητήρα την 159 3.2Q4 από την 330 sedan.εισαι βεβαιος για αυτο? δεν μου φαινεται οτι υστερει και τοσο εκτος αν εισαι τοσο δυσαρεστημενος με τον αντικαταστατη του busso.. και φυσικα ουτε ο busso πιστευω οτι υστερει
(να πω και κατι καλο για τις αλφα )
ο biturbo ειναι ολα τα λεφτα
-
σωστος
-
στην περίπτωση της gtv 916.Η οποία φέροντας McPherson/multilink υπερτερούσε σε handling και feeling της 147.Θα είναι τότε το πρώτο αυτοκίνητο απο μια σειρά πολλών αντικαταστατών σε διάφορες εταιρείες ( τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) που θα έχει καλύτερή αίσθηση απο αυτό που αντικαθιστά .
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Θεωρώ σαφώς ανώτερη σχεδόν σε κάθε τομέα πλην του κινητήρα την 159 3.2Q4 από την 330 sedan.
εισαι βεβαιος για αυτο? δεν μου φαινεται οτι υστερει και τοσο εκτος αν εισαι τοσο δυσαρεστημενος με τον αντικαταστατη του busso.. και φυσικα ουτε ο busso πιστευω οτι υστερει
(να πω και κατι καλο για τις αλφα )
ο biturbo ειναι ολα τα λεφτα
αν και είναι off topic ομολογώ πως αυτήν την στιγμή τα καλύτερά αυτοκίνητά στο segment με εκ διαμέτρου διαφορετική αντίληψή ως προς το πως μεταφέρεται η περιβόητη ''αισθηση'' στον οδηγό είναι οι Alfa 159 και η 3αρα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
.....είναι το πρώτο αυτοκίνητο που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για μέτρο σύγκρισης στην κατηγορία και αυτό δεν είναι τυχαίο.
....και γω που νόμιζα πως είναι το Golf:sorry:
Όταν βγαίνει μία καινούργια Alfa Romeo το πρώτο αυτοκίνητο που εμένα (αλλά όπως βλέπω και σε πολλούς άλλους) πάει στο μυαλό για μέτρο σύγκρισης, είναι μία αντίστοιχη BMW. Για μένα δε μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης μιας AR ούτε το αντίστοιχο ΚΙΑ, ούτε το αναλογο TOYOTA, αλλά ούτε και το GOLF. Μπορεί το GOLF να είναι καλό- κακό, γρήγορο, υψηλής τεχνολογίας, με προσωπικότητα ή ξενέρωτο, ποιοτικό η όχι, αλλά αυτούς που είναι ετοιμοι να αγοράσουν Ιουλιέτα δεν νομίζω ότι τους πάει στο μυαλό σαν μέτρο σύγκρισης.
Από την Ιουλίετα και την 1 απαιτούμε οδηγική ευχαρίστηση και αίσθηση, ένα κλικ πάνω από το Golf και τους άλλους.
Δεν μομίζω ότι η Ιουλιέτα θα τα βάλει με το το GOLF σε πωλήσεις, οπότε για να προτιμηθεί από τους 'μερακλήδες' νυν αλλά και μέλλοντες Αλφίστι, θα πρέπει μάλλον να τα 'ανταγωνιστεί' την BMW 1.Η οποία 1 είναι ήδη απίστευτα fun-to-drive και το 2011 θα έχει turbo μοτέρ
red_monster...sorry...αλλά του Α3/Α4/Α5/Α6/Α8/ΤΤ LED (ειδικά του Α4) είναι ΜΑΚΡΑΝ καλύτερα από τα 3 άκυρα wanna-be-Ferrari LED της Τζουλιέτας...
Αυτη είναι η αποψή σου ...
είσαι και αντικειμενικός , άρα μετράει ιδιαίτερα... -
Η αντικειμενικότης είναι το φόρτε μας, ως λαός
Πάντως εγώ αντικειμενικά πιστεύω ότι είναι το ομορφότερο, αξιοπιστότερο, δυνατότερο, και σταθερότερο αυτοκίνητο του κόσμου, είναι η Giulietta...
Επειδή η υποκειμενικότητά μου, συνάδει απολύτως με την αντικειμενικότητα, θα την πάρω...αντικειμενικά:
Alfa Romeo Giulietta