-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Παντως το 'μυστηριο'(?) ειναι οτι 3-4 αγωνες η Renault , μετα αλλους 2-3 ή Mclaren και τωρα βλεπουμε να ξεπεταγεται η Williams ...
Πολυ ανταγωνιστικο (?) πρωταθλημα εχουμε φετος !!Ναι αλλά μην ξεφύγει και έχουμε ένα 2003. ΝΑ υπάρχουν 2 σαφείς ανταγωνιστές (άντε 3) αλλα 2000. Τότε θα είναι πιο συναρπαστικό!
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Παντως το 'μυστηριο'(?) ειναι οτι 3-4 αγωνες η Renault , μετα αλλους 2-3 ή Mclaren και τωρα βλεπουμε να ξεπεταγεται η Williams ...
Πολυ ανταγωνιστικο (?) πρωταθλημα εχουμε φετος !!Ναι αλλά μην ξεφύγει και έχουμε ένα 2003. ΝΑ υπάρχουν 2 σαφείς ανταγωνιστές (άντε 3) αλλα 2000. Τότε θα είναι πιο συναρπαστικό!
Ναι εδω θα συμφωνησουμε ...ΟΛΟΙ θελουμε το πρωταθλημα να ειναι ανταγωνιστικο ...
Δεν νομιζω να αρεσε σε κανεναν -απο πλευρας θεαματος- Ferrarakia η περσινη παντοκρατορια της Ferrari κ παλιοτερα της MCLaren k της Williams...
To Θεμα ειναι να γινονται ολα οσο το δυνατον 'επι ισοις οροις', κ οχι οπως θελουν τα αφεντικα της....κ αυτο ισχυει για ολες τις χρονιες... -
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Εκαναν και οι δυο λαθος..
Ο Rubi στο πρωτο session και ο Schumi στο δευτερο ..συν του οτι πρεπει να ειχαν παραπανω καυσιμα....
Στον αγωνα θα ειναι ποιο ανταγωνιστικοι , αλλα τι να το κανεις οταν ξεκινας απο 7η κ 10η θεση ...!!!θετικό ίσως είναι το γεγονός ότι ο ΜΣ έχει την υψηλότερη τελική ταχύτητα σε μια πίστα που προσφέρετε για προσπέρασμα. Αυτό ίσως βοηθήσει να κερδίσει θέσεις ανεξάρτητα από το φορτίο καυσίμου που έχει τόσο ο ίδιος όσο και οι αντίπαλοί του. Ο χρόνος που έκανε ίσως να οφείλεται περισσότερο σε καύισμο παρά σε οδηγικό λάθος. Θα δείξει.
-
ΜΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΥΡΟ???
-
ΜΙΚΑ RΑΙΚΟΝΝΕΝ!!!
-
ΑΔΥΝΑΤΟΝ, έτσι; Στον τελευταίο γύρο; Μόνο στον Raikkonen συμβαίνουν αυτά. Έτσι και στη Γαλλία το 2001 νομίζω, στα λάδια του Panis... Εδώ, τι να πω; Χίλια μπράβο στον Kimi και στη McLaren που δεν μπήκαν μέσα για αλλαγή ελαστικού. Προκειμένουν να χάσουν τον αγώνα από ένα pit παραπάνω, τον έχασαν ηρωικά έτσι.
Αυτοί οι **ΜΑΛΑΚΕΣ **στη FIA, δεν βλέπουν τους αγώνες;;; Πρέπει να σκοτωθεί κάποιος δηλαδή για να αλλάξουν κάτι οι ΗΛΙΘΙΟΙ;;;
(Όποιος mod θέλει να λογοκρίνει τη δημοσίευσή μου, έχει το ελεύθερο, αν όμως ΔΙΑΦΩΝΕΙ με τις θέσεις μου!!!)
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΜΙΚΑ RΑΙΚΟΝΝΕΝ!!!Αλλά κατά βάση ->
-
!@$#%#$^%$#%^@#!$!@#$@#$^$^%*
^%&#@$%^@#$%@#$%$#@%#$%&$#^%#$^%&^
%$#&@#$%@#$%#$^^%$&^&^%**&(#$#@%@$#@! -
Φάνηκε και από το πρώτο in-car replay, ότι το λάστιχο είναι ανέπαφο. btw, απορώ πώς δεν το πρόσεξαν και στο στούντιο αλλά έπρεπε να περάσει ένα διαφημιστικό διάλειμμα.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Φάνηκε και από το πρώτο in-car replay, ότι το λάστιχο είναι ανέπαφο. btw, απορώ πώς δεν το πρόσεξαν και στο στούντιο αλλά έπρεπε να περάσει ένα διαφημιστικό διάλειμμα.Το πρόσεξαν. Πριν τις διαφημίσεις (αν δεν κάνω λάθος) είπαν για την ανάρτηση. Δεν είμαι σίγουρος, χτυπιόμουν μέχρι να ανοίξει ο υπολογιστής μου. Οπότε έχασα λίγο την αίσθηση του χρόνου. Πάντως σίγουρα το παραμορφωμένο λάστιχο έφταιγε, δεν νομίζω να το αρνείται κανείς αυτό.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Φάνηκε και από το πρώτο in-car replay, ότι το λάστιχο είναι ανέπαφο. btw, απορώ πώς δεν το πρόσεξαν και στο στούντιο αλλά έπρεπε να περάσει ένα διαφημιστικό διάλειμμα.
Το πρόσεξαν. Πριν τις διαφημίσεις (αν δεν κάνω λάθος) είπαν για την ανάρτηση. Δεν είμαι σίγουρος, χτυπιόμουν μέχρι να ανοίξει ο υπολογιστής μου. Οπότε έχασα λίγο την αίσθηση του χρόνου. Πάντως σίγουρα το παραμορφωμένο λάστιχο έφταιγε, δεν νομίζω να το αρνείται κανείς αυτό.
Δε θα διαφωνήσω απλά θυμάμαι τον ΤΠ να ωρύεται μέχρι και τον τερματισμό του 8ου οπότε έπεσαν οι διαφημίσεις.
Ναι όπως τα λες είναι, κραδασμοί... -
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Το πρόσεξαν. Πριν τις διαφημίσεις (αν δεν κάνω λάθος) είπαν για την ανάρτηση. Δεν είμαι σίγουρος, χτυπιόμουν μέχρι να ανοίξει ο υπολογιστής μου. Οπότε έχασα λίγο την αίσθηση του χρόνου. Πάντως σίγουρα το παραμορφωμένο λάστιχο έφταιγε, δεν νομίζω να το αρνείται κανείς αυτό.
Δε θα διαφωνήσω απλά θυμάμαι τον ΤΠ να ωρύεται μέχρι και τον τερματισμό του 8ου οπότε έπεσαν οι διαφημίσεις.
Ναι όπως τα λες είναι, κραδασμοί...Δεν ξέρω. Ναι, ο ΤΠ ωρυόταν για τα λάστιχα, συγχαρητήρια στον εμπνευστή του κανονισμού κτλ. Αλλά νομίζω είπε και για την ανάρτηση. Τι να πω παιδιά; Εγώ φεύγω για σήμερα. Έχω απελπιστεί με την κατάσταση! Είπαμε, θέαμα αλλά αυτοί θα μας κόψουν τη διάθεση να παρακολουθούμε αγώνες με τις μαλακίες τους. Άσε που μου κόπηκαν τα πόδια στους 3 τελευταίους γύρους, για να δω... την καταστροφή!
Καλό απόγευμα σε όλους!
ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΙΜΙ!!!
-
Πράγματι, ακόμα και αν η εγκατάλειψη ήταν λόγω ανάρτησης και όχι σκασμένου ελαστικού, αμφιβάλλει κανείς ότι αυτό συνέβη επειδή επι πόσους γύρους ο Kimi πήγαινε με μισό λάστιχο και οι κραδασμοί ήταν απίστευτοι; Ο Τάκης πρόσεξε την παραμόρφωση αρκετά αργά αλλά δεν ξέρω αν εσείς είδατε τους κραδασμούς της μπροστινής αεροτομής... Ακόμα και το incar δεν ήταν τόσο σταθερό όσο σε άλλους.
Πάντως το παιδί έχει πολλά καντάρια @@ . Πήγαινε όσο έπρεπε για να κρατήσει πίσω του τον Ισπανό. Αν και για να πούμε του στραβού το δίκιο, μόνος του έβγαλε τα ματάκια του με τα αλεπάλληλα μπλοκαρίσματα κατα τη διάρκεια του αγώνα.P.S. Και ο Μοντογια είχε προς το τέλος του αγώνα αντίστοιχη φθορά στο ελαστικό του. Απλά ο Kimi πιέστηκε ενώ ο Μοντυ πήγαινε βολτούλα (για άλλη μια φορά)
-
Άντε, δεν θα με αφήσετε να ηρεμήσω σήμερα. Όντως ο Kimi έκανε λάθη. Αλλά ομοίως έπραξε και ο Alonso, ο οποίος μάλιστα είχε ένα πολύ πιο άσχημο μπλοκάρισμα (στη HATZENBACH νομίζω) το οποίο δεν έφερε όμως το λάστιχό του σε τέτοια κατάσταση. Και μην ξεχνάμε (ανεξάρτητα απ' το σημερινό) ότι δεν είναι η πρώτη φορά που λάστιχα αντέχουν οριακά να φτάσουν στην καρώ. Οπότε, δεν θέλει σκέψη το θέμα του κανονισμού;;;
-
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να κλάψω ή να χαρώ....
Να κλάψω γιατί ο Kimi μου θύμισε τον Mika στην Ισπανία του 2001 ή να χαρώ γιατί εν τέλει είδα ένα συναρπαστικό αγώνα που με καθήλωσε από την αγωνία.
Να κλάψω γιατί εν τέλει για άλλη μια φορά κρίθηκε πιθανότατα το πρωτάθλημα στην ίδια πίστα για τον Κίμι (και γενικά το ενδιαφέρον αντικειμενικά για το πρωτάθλημα - αν και με 12 αγώνες θεωρητικά μπορεί να ανατραπεί το σκηνικό) ή να χαρώ που διαφαίνονται σχεδόν ξεκάθαρα οι μονομάχοι σε κάθε αγώνα (Alonso vs Raikkonen / Renault vs McLaren) μετά από τόσα χρόνια.
Να κλάψω για τους ελλεινούς κανονισμούς για τα ελαστικά (ενώ δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται οι ανεφοδιασμοί) ή να χαρώ που μου έδωσαν μία καταπληκτική νίκη στον Alonso αλλά και μια ακόμα πιο καταπληκτική εμφάνιση του Kimi που έπεσε κυριολεκτικά μαχόμενος με νύχια και με δόντια.
Τελικό πόρισμα:
|
|
VΟ χρήστης MOnoimoi έγραψε:
!@$#%#$^%$#%^@#!$!@#$@#$^$^%*
^%&#@$%^@#$%@#$%$#@%#$%&$#^%#$^%&^
%$#&@#$%@#$%#$^^%$&^&^%**&(#$#@%@$#@!&^%^&$%#$$#&%#%$%^$^%$%^#$%$#%^#^%#
%%^#@%&^)&%&^$%^$^(&^%^&%(&^%(&^%&^%^(&%
&%&^$%^%$^%$*^%$^%$^%&^%(&^%(&^%&^%^&%αλλά και:
|
|
V -
Μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η ομάδα. Τα ρίσκα έχουν και κινδύνους , αν βγούν είσαι ήρωας , αν δεν βγουν ....
Οι μηχανικοί ήξεραν τι μπορεί να συμβεί στο μονοθέσιο και αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκοΗ FIA φέρει ευθύνη που επιτρέπει τέτοια ρίσκα. Για να μην ξανασυμβεί αυτό ή θα πρέπει να ξαναγυρίσουν στο παλιό καθεστώς ή θα πρέπει να τιμωρήσει τη Mclaren για να εμποδίσει και άλλους να το ξανακάνουν.
-
Σχετικά με τα (πολλά) λάθη του Raikkonen. Πρώτον μετά το 1ο - 2ο λάθος (υποθέτω καθαρά οδηγικά λόγω πίεσης για να πάει πιο γρήγορα) τα υπόλοιπα ήταν αποτέλεσμα ντόμινο. Προφανώς δεν έσκασε το ελαστικό (αν κ τίποτα δεν το εμπόδιζε να σκάσει πριν τελειώσει ο αγώνας) αλλά έσπασε η ανάρτηση ως αποτέλεσμα των κραδασμών που προκάλούσε το ταλαιπωρημένο εμπρός δεξί ελαστικό.
Γενικά οι περισσότεροι φαίνεται να αντιμετώπισαν πρόβλημα ακόμα και ο 7ακις είχε έξοδο. Απλά ο φάνηκε ότι ο Kimi δεν έιχε τόσο πιο δυνατό μονοθέσιο σε αυτόν τον αγώνα και πίεζε όσο δεν πήγαινε άλλο για τη νίκη και η κατάσταση εξελίχθηκε σαν ντόμινο για αυτόν.
Ενδεικτικό είναι ότι ο Alonso ευχαριστούσε τα ελαστικά του ( ) για τη νίκη αυτή!
Μα αυτά και με αυτά να και ένα πόντιουμ για τη Ferrari (μιας και αυτό φυσιολογικά πέρασε σε ...τρίτη μοίρα) και μάλιστα από τον Barichello!
Αλλά και 2ο συνεχόμενο βάθρο για Williams και Heidfeld. Oi Toyota σαν να χάθηκαν ενώ οι BAR ήταν κυριολεκτικά χαμένες.
-
Φοβερός αγώνας Οι μισοί να παρακαλάνε να σκάσει το λάστιχο(α) κι άλλοι μισοί να κρατήσουν
πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η ομάδα. Τα ρίσκα έχουν και κινδύνους , αν βγούν είσαι ήρωας , αν δεν βγουν ....
Οι μηχανικοί ήξεραν τι μπορεί να συμβεί στο μονοθέσιο και αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκοΗ FIA φέρει ευθύνη που επιτρέπει τέτοια ρίσκα. Για να μην ξανασυμβεί αυτό ή θα πρέπει να ξαναγυρίσουν στο παλιό καθεστώς ή θα πρέπει να τιμωρήσει τη Mclaren για να εμποδίσει και άλλους να το ξανακάνουν.
Γιατί να τιμωρηθεί? Επειδή διεκδίκησαν τη νίκη? Και του Barricello η 1η νίκη αποτέλεσμα ρίσκου ήταν! Θα έπρεπε η FIA να βγάλει κανονισμό που να υποχρεώνει τους οδηγούς να βάζουν λάστιχα βροχής όταν η μισή πίστα είναι στεχνή και η μισή βρεγμένη?
Άλλωστε αυτήν την μανιώδη διεκδίκηση νίκης δε θέλουμε όλοι? Δε φωνάζουμε για το γεγονός ότι ή νίκη δεν έχει πια το βαθμολογικό κίνητρο που είχε παλιά (άλλωστε ο Ραικκόνεν το 2003 δεν θα είχε φτάσει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση αν δεν έπαιρνε 8 βαθμούς η 2η θέση), δε φωνάζουμε για τις στρατηγικές των πιτ στοπ όπου συνήθως οι οδηγοί προτιμούν την τακτική της αναμονής?
Δεν ήταν εκπληκτικό που σε κάποιες στιγμές στους τελευταίους γύρους του Ραικκόνεν και Αλόνσο η διαφορά τους ήταν σταθερή?
-
Εγώ απορώ γιατί στην ευχή είμαι με τον Μίκα, τον Κίμι και την Μακλάρεν!
Επισημο thread: Ευρωπαικο GP