-
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
14lt στα 100km είναι κανονικό για κυβικά-άλογα-βάρος. Άσε τι δίνει ο κάθε κατασκευαστής. Όταν μικτή δίνει 9,5 lt τί περίμενες;;
Για το navi.... έχεις δίκιο. Το ίδιο έπαθε και συγγενής με το navi στο C4...Δε συμφωνώ...
Μεικτό κύκλο 9,5 lt σημαίνει ότι μέσα στην πόλη πρέπει να καταναλώνει 12 λίτρα και με 100kmh σε επαρχιακό πρέπει πάνω-κάτω να καταναλώνει 8,5 lt... (και όχι 14!!!!!!).
Αν με 100kmh καταναλώνει 14, μέσα στην πόλη πόσο θα καίει? 20 λιτρα??? Είναι υπερβολικό...
giannhsxplo: το passat έκαιγε 10,5 μεικτό κύκλο?
Αν πας με μέχρι 110 το πολύ 120 με 6η χωρίς προσπεράσεις-ανηφόρες κλπ ίσως να σου κάψει όσο λέει ο κατασκευαστής...
Με 140 όμως no way
To mx-5 μου καίει 13lt/100km... O κατασκευαστής λέει 8.1... Όταν το έστρωνα και δεν ανέβαζα στροφές έκαιγε γύρω στα 10lt...
Το CZT μου έχει κάψει από 6.5lt/100 εώς σχεδόν 25lt/100 για την ίδια διαδρομή... Στη μια είχα μέσα τη μάνα μου και στην άλλη το πήγαινα τάπα (με την ταυτότητα στο στόμα)... Το αμάξι φταίει ή ο οδηγός;;
Μια άλλη παράμετρος (εκτός βάρους-κυβικών-ιπποδύναμης) είναι η γενικά άθλια αεροδυναμική που έχουν όλα τα 'τανκς' -
Έπρεπε να σε είχε ενημερώσει για το NaVi πριν την αγορά...
Αλλά και τη σημερινή κατάσταση να είχε να έχεις υπόψη σου ότι οι χάρτες χρειάζονται ανανέωση υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά το χρόνο (για να μην πω παραπάνω).
Φαντάζομαι ότι και το χάρτη να είχε θα ζήταγαν τα μαλλιά της κεφαλής τους για μία αναβάθμιση (όχι μόνο αυτοί αλλά και όλοι οι άλλοι)...
Οπότε PPC και Destinator και τέλος για navigation..._
-
Gia to navigation isxye to idio kai se volvo XC90 opou eixe mono souidiko xarti...
Enimerothikame pantos prin tin agora...I katanalosi einai kapos tsipmimeni alla oso kai na prospathiseis kato apo 12 meikto den se vlepo na pefteis...
-
Για το NAVI πάντως να σε ενημερώσω (αφού στην αρχή σε έπιασα από το λαιμό για την κατανάλωση ) ότι στο προσπέκτους αναφέρει ότι οι χάρτες για Ελλάδα θα είναι διαθέσιμοι από το 2008. (Το είδα όταν είχα πάει το ΙΜΑ για αλλαγή CDέρας).
Πάντως λάθος του πωλητή που δεν σε ενημέρωσε για αυτό την ώρα που έπρεπε και ως προς αυτό άλλη μία λαλακία της Σ bros.....
Σκεφτόμουν το Outlander να το προτείνω στον πεθερό μου (που θέλει ένα SUV στα γεράματα καθώς αποφάσισε να γυρίσει την ορεινή Ελλάδα το χειμώνα (extreme sports το γερόντι... ) αλλά σε έκδοση diesel. Τώρα βέβαια υπάρχει και το 4007 που είναι αντίστοιχα καλό και με τον 2.2 diesel (ο πεθερός διαμένει εκτός Αθηνών) σκίζει. Μάλλον θα του προτείνω τον Γάλλο (έχει Laguna 2.0Τ ξέρει από Γάλλους και δεν τον φοβίζει η κατανάλωση) καθώς σε σχέση με το 2.0 λίτρων του VAG ο 2.2 είναι καλύτερος.
By the way. Το πεθερικό καίει στα Τρίκαλα γύρω στα 10 λίτρα στα 100 με το 2.0Τ. Στην Αθήνα όταν κατεβαίνει πάει από 8 ως 12 (8 με την πεθερά ξύπνια και 110 χιλιόμετρα , 12 με τη πεθερά να έχει αποκοιμηθεί και 150+). Στην Αθήνα δε, πια δεν το οδηγεί (προτιμά τα ΤΑΧΙ) καθώς δεν το LAGUNA του φαίνεται πολύ κυριλέ για τους λακουβόδρομους αν και μία φορά που το είχε κάνει είχε δει στο trip πάνω από 15 λίτρα. Δεν του φαίνεται πολύ πάντως γιατί μία 450SL του 78 που έχει (και δεν αποχωρίζεται) καίει περίπου στα 16 λίτρα στις ίδιες συνθήκες (πιο πολύ στο 150+) και στην Αθήνα έχει δει και 24!
Μιλάμε για το πιο στρωτό πόδι που έχω δει (εγώ θέλω CC ο πατέρας μου ήταν πολύ νευρικός στην οδήγηση). Ακόμα λόγω και διαστροφής του επαγγέλματος (Εργολάβος Δ.Ε. έργα Οδοποιίας τώρα σε σύνταξη μην βαράτε) του αρέσει να οδηγεί. Χωρίς CC (δεν το χρησιμοποιεί ποτέ ή απλά δεν το έχει) σπάνια να έχει απόκλιση της ταχύτητας του πάνω από 5 χιλιόμετρα... (όπως διαπίστωσα σε ταξίδι από Τρίκαλα Αθήνα πριν 3 χρόνια).
- CC = Cruise Control....
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
14lt στα 100km είναι κανονικό για κυβικά-άλογα-βάρος. Άσε τι δίνει ο κάθε κατασκευαστής. Όταν μικτή δίνει 9,5 lt τί περίμενες;;
Για το navi.... έχεις δίκιο. Το ίδιο έπαθε και συγγενής με το navi στο C4...Δε συμφωνώ...
Μεικτό κύκλο 9,5 lt σημαίνει ότι μέσα στην πόλη πρέπει να καταναλώνει 12 λίτρα και με 100kmh σε επαρχιακό πρέπει πάνω-κάτω να καταναλώνει 8,5 lt... (και όχι 14!!!!!!).
Αν με 100kmh καταναλώνει 14, μέσα στην πόλη πόσο θα καίει? 20 λιτρα??? Είναι υπερβολικό...
Οι τυποποιημένες μετρήσεις αναφέρονται σε σοβαρές οργανωμένες και λειτουργικές Ευρωπαϊκές η άλλες πόλεις, όχι σε πόλεις όπως η Αθήνα που κάνεις 2 χιλιόμετρα την ώρα....
Για το Ελλάντα στις τυποποιημένες προσθέτουμε ένα 50% τουλάχιστον να είμαστε μέσα...
Για το navigation.... ΑΠΑΤΗ!
Δεν ξέρω εάν έχεις δίκιο...
Στο αυτοκίνητο που οδηγώ εδώ και 3 χρόνια (Audi A3 1.6FSI) ο κατασκευαστής δίνει για χρήση μέσα στην πόλη 8,8 λίτρα. Εάν κοιτάξεις στο trip computer η μέση κατανάλωση (η οποία διαγράφεται και επανα-υπολογίζεται κάθε 100 ώρες λειτουργίας) κυμαίνεται πάντα μεταξύ 8,7 και 8,9 λίτρα!!... (άντε να δείξει 9,0 αλλά σπάνια).
ΟΚ, για εκτός πόλης δίνει 5,4 και στην πράξη στο ταξίδι καίει περί τα 6,5...
... αλλά όχι και να προσθέτουμε 50% a priori στις τιμές κατασκευαστή!...
Η αλήθεια είναι ότι είμαι υποψήφιος αγοραστής του Outlander. Αλλά με όλα αυτά θα το σκεφτώ πολύ ακόμα...
-
Για την κατανάλωση παίζει ρόλο ο τρόπος που οδηγείς. Οταν βλέπεις φανάρι κόκκινο στα 300 μέτρα και εσυ γκαζώνεις για να το φτάσεις και φρενάρεις στο τέλος , τι περιμένεις? Η κατανάλωση θα φτάσει στα ύψη χωρίς να υπάρχει λόγος....
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ένα ζήτω για τους ανθρώπους που αγοράζουν ένα τέρας και έχουν την απαίτηση να καίει όσο ένα picanto μέσα στην πόλη.ΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης ferox έγραψε:
Οι τυποποιημένες μετρήσεις αναφέρονται σε σοβαρές οργανωμένες και λειτουργικές Ευρωπαϊκές η άλλες πόλεις, όχι σε πόλεις όπως η Αθήνα που κάνεις 2 χιλιόμετρα την ώρα....
Για το Ελλάντα στις τυποποιημένες προσθέτουμε ένα 50% τουλάχιστον να είμαστε μέσα...
Για το navigation.... ΑΠΑΤΗ!
ναι φιλε μεικτοο!!!!!
-
Λεπτομερειες...
Η καταναλωση θα πεσει, ειναι καινουργιο ακομα αλλα μην περιμενεις να πεσει πολυ. Δεν ξερεις τί αγορασες φιλε μου;
Αυτο με τα πατακια το κανουν κι αλλοι...
Το Navigator τωρα... ενταξει ειναι Σαρακακης. -
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
Δεν ξέρω εάν έχεις δίκιο...Στο αυτοκίνητο που οδηγώ εδώ και 3 χρόνια (Audi A3 1.6FSI) ο κατασκευαστής δίνει για χρήση μέσα στην πόλη 8,8 λίτρα. Εάν κοιτάξεις στο trip computer η μέση κατανάλωση (η οποία διαγράφεται και επανα-υπολογίζεται κάθε 100 ώρες λειτουργίας) κυμαίνεται πάντα μεταξύ 8,7 και 8,9 λίτρα!!... (άντε να δείξει 9,0 αλλά σπάνια).
ΟΚ, για εκτός πόλης δίνει 5,4 και στην πράξη στο ταξίδι καίει περί τα 6,5...
... αλλά όχι και να προσθέτουμε 50% a priori στις τιμές κατασκευαστή!...
Η αλήθεια είναι ότι είμαι υποψήφιος αγοραστής του Outlander. Αλλά με όλα αυτά θα το σκεφτώ πολύ ακόμα...
Οι αποκλίσεις από την εργοστασιακή ECE κατανάλωση αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς αν μιλάμε για πολλά κυβικά ή μεγάλο όγκο. Αυτό δείχνουν οι έρευνες του ανεξάρτητου ινστιτούτου funkyreverend.
-
Εταιρικό Outlander 2.0 DIESEL (TDI VAG), στην Ρουμανία, κατανάλωση μέσα σε κίνηση στο Βουκουρέστι (η κίνηση της Αθήνας είναι αστεία) 9-10 λίτρα / 100 χλμ.
Κόστος αγοράς έκδοσης Invite: 25.000 Ευρώ (με ΦΠΑ) - καμία σχέση με Ελλάδα, όπου οι Bros Σ εισάγουν την diesel έκδοση μόνο σε επίπεδο εξοπλισμού super duper για 35.000 Ευρώ!!! 10.000 ευρώ διαφορά σε εξοπλισμό;;;!!!! α π α τ ε ώ ν α ς!
-
Κανονικά, πρέπει ο πωλητής να σου λέει: 'έχεις γνώση τι σημαίνει να βάλει πόδι ο** 'Σ'** στο σπίτι σου; Δέχεσαι να αναλάβεις τις συνέπειες των πράξεών σου; '
Αν εσύ συμφωνήσεις, τότε, -όπως κάνει και ο Η/Υ που σε ξαναρωτάει και απαντάς με ΝΑΙ- ΟΧΙ - ΑΚΥΡΟ - πρέπει ο πωλητής να ξαναρωτήσει: 'είσαι σίγουρος; Για format πατήστε το 'Υ' '[πειραχτήρι mode one]
Βέβαια, εδώ άλλοι μπλέκουν με το VAG... θέλει πολλή προσοχή εκεί έξω... είναι ζούγκλα...
[/πειραχτήρι mode off] -
Πάντως η κατανάλωση είναι κάτι πολύ ρευστό για να το κρίνουμε έτσι εξ' αποστάσεως. Προσωπικά η κατανάλωση που έχεις δεν μου φαίνεται τόσο παράλογη. Ίσως το 140-->14λ/100 είναι τσιμπημένο, αλλά έχει πολύ διαφορά ανάλογα με το στυλ οδήγησης. Για πόλη/κίνηση τα 18 είναι οριακά. Στα 180 καθόλου εντύπωση δεν μου κάνουν τα 20.
Συνολικά εικάζω πως, αν όντως αληθεύουν τα νούμερα αυτά, έχεις αρκετά βαρύ πόδι.
-
kαι εγω συμφωνω, πως ολα αυτα που αναφερεις δεν ειναι απροσμενα προβληματα.
Ειναι κατι που επρεπε να το περιμενεις.- Η καταναλωση εναι μεγαλυτερη των αναφερομενων εργοστασιακων.
Παιζει πολυ μεγαλο ρολο το βαρυ ποδι. - Τα πατακια δεν τα βαζει καμια εταιρια. Τα δινουν οι αντιπροσωποι δωρο μαζι με πολλα αλλα
- Το navigation ειναι γνωστο σε οσους το εχουν ψαξει, οτι θα ενημερωθει με την εκδοση 2008.
Ελπιζω ολα τα αλλα να ειναι οκ
Για πες και κανενα καλο για το αυτοκινητο, γιατι το πηρες στραβα το θεμα και θα στεναχωριεσε που το καβαλας μου φιανεται.
- Η καταναλωση εναι μεγαλυτερη των αναφερομενων εργοστασιακων.
-
[quote='stefanos patra']kαι εγω συμφωνω, πως ολα αυτα που αναφερεις δεν ειναι απροσμενα προβληματα.
Ειναι κατι που επρεπε να το περιμενεις.- Η καταναλωση εναι μεγαλυτερη των αναφερομενων εργοστασιακων.
Παιζει πολυ μεγαλο ρολο το βαρυ ποδι. - Τα πατακια δεν τα βαζει καμια εταιρια. Τα δινουν οι αντιπροσωποι δωρο μαζι με πολλα αλλα
- Το navigation ειναι γνωστο σε οσους το εχουν ψαξει, οτι θα ενημερωθει με την εκδοση 2008.
Ελπιζω ολα τα αλλα να ειναι οκ
Για πες και κανενα καλο για το αυτοκινητο, γιατι το πηρες στραβα το θεμα και θα στεναχωριεσε που το καβαλας μου φιανεται. [/quoteνα
να σε καλα φιλος !!!αλλα ολα τα λεο απο νευρα και οχι απο απελπισια... τλπ. Θα Κάνο υπομονή!!!
- Η καταναλωση εναι μεγαλυτερη των αναφερομενων εργοστασιακων.
-
Εγώ πήρα το αυτοκίνητο τέλη Νοέμβρη και το NAVI στη πόλη σκίζει! Στην επαρχία λείπουν οι μικροί δρόμοι αλλά ελπίζω ότι με την νέα έκδοση θα διορθωθεί και αυτό.
Πιστεύω ότι πρέπει να ζητήσεις δωρεάν την αναβάθμιση.
Ποιά έκδοση έχεις; Αν πας στο navi στην επιλογή support σου δείχνει τη version του λογισμικού, των χαρτών και του CCDB. Πες μου για να το συγκρίνουμε....Σε ότι αφορά την κατανάλωση....: παίζει πολύ ρόλο το πόδι και οι διαδρομές που κάνεις εντός πόλης. Άλλο Ομόνοια και άλλο Αττική οδό.
Ξέρεις τι είναι να οδηγάς μέσα στον Πειραιά-Αθήνα μιάμιση ώρα και να έχει μέση ωριαία 7.5 χλμ. Τι περιμένεις να κάψει όταν πάνω από τη μία ώρα είσαι πρώτη, δευτέρα και ρελαντί (το οποίο επίσης καίει).
Εγώ πάντως είμαι στα 14-15 εντός πόλης.
Αττική οδό πήγα τρεις φορές, ανάλογα πως πάταγα το γκάζι έκαψα από 10.8 εως και 14. Στην Εθνική το έχω ξαναγράψει 9.8-10.5 ανάλογα την ταχύτητα.Πατάκια δεν είχε ούτε το δικό μου αλλά μου βάλανε κάποια που ταιριάζουν σχετικά καλά (όχι τα μαμίσια).
Ο Σαρακ τελειώνει τον Μάιο και ελπίζω να δούμε καλύτερες μέρες.
Από ποιόν αντιπρόσωπο πήρες το αμάξι;
Έχεις δει άλλα προβλήματα;
Είσαι γενικότερα ευχαριστημένος; -
που το ξέρεις ότι τελειώνει το Μάιο?
-
Έχει ξαναειπωθεί εδώ μέσα και από άλλους, το έψαξα λίγο και το επιβεβαίωσαν κάποιοι. Για ψάξτε το και εσείς....
-
Ο Σαρακάκης δεν τελειώνει ποτέ. Δυστυχώς ή Ευτυχώς !!!!!!!!!!!!
Σιγουρο αυτό που λεω.
-
Εγω βλέπω ότι τα στελέχη της Mitsou πηγανε στην HONDA
Τι να σημαίνει αυτό? πιο καλό μαγαζί? Πιο σίγουρα σε βάθος χρόνου.
Γιατί αν την χάνει και εγω να ήμουνα στην άλλη εταιρία θα πήγαινα
Mitsubishi Outlander 2007