-
Τις διαφορές τις ανέφερε ο Βαγγέλης. Και εγώ αν είχα επιλογή θα προτιμούσα το Made in Japan αλλά θέλω να πιστεύω ότι και το Ολλανδέζικο θα είναι εξ’ ίσου καλό.
Σχετικά τώρα με CVT ή όχι, εγώ - και μια που μένεις Αθήνα - θα σου πρότεινα δαγκωτό το CVT (έχω ένα CVT βενζίνης στην πλούσια 7θέσια έκδοση Instyle). Απλά οδηγείς χωρίς άγχος. Με το CVT δε, δεν θα καταλάβεις ότι έχεις αυτόματο μια και οι αλλαγές γίνονται άμεσα και ομαλά – χωρίς σκαλοπάτι. Και βέβαια δεν θα έχεις κανένα θέμα με θόρυβο.
Ο συμπλέκτης θα μπορούσε να είναι λίγο πιο δυνατός αλλά χωρίς υπερβολές θα σε καλύψει. Για λάσπη δεν ξέρω θα σου πουν άλλοι, στο χιόνι θα πας αν αλλάξεις τα ‘μαμίσια’ λάστιχα – τα οποία είναι καλά μόνο για άσφαλτο - με κάποια μικτά M&S 80/20 ή 70/30 (δες προηγούμενα post)
Γενικά όπως έχω ξαναπεί, το αυτ/το είναι πολύ καλό, και εκτός από την κάπως υψηλή κατανάλωση εντός των τειχών (14-15 lt/100km ) δεν έχει κανένα άλλο θέμα (α ναι και το ανεπαρκές Navi).
Ο χρήστης vlsavvas έγραψε:
Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια!!!
Μια από αυτές τις μέρες θα παραγγείλω το δικό μου outlander. Για να καταλήξω όμως στον τύπο θέλω τα φώτα σας.
Ερώτημα 1ο: CVT ή όχι ;; (μιλάμε για 2.4 βενζίνη)
Σίγουρα σε Αθήνα που μένω θα είναι πιο άνετο. Στο ταξίδι με 140-150 το χειροκίνητο έχει πολύ θόρυβο;;;
Σε εκτός δρόμου ο συμπλέκτης ανάβει τόσο εύκολα;;; Δε πρόκειται να του αλλάξω τα φώτα αλλά λάσπες θα φάει, χιόνι όχι πολύ.
Ερώτημα 2ο: Έχει προσφορά η αντιπροσωπεία κάποια MY2008. Οι διαφορές με τα MY2009 είναι μόνο εμφανισιακές μου λένε, ισχύει αυτό;; Τα ΜΥ2008 ήταν made in Japan, τα MY2009 είναι made in Holland... Αυτό το θεωρείται μειωνέκτημα του ΜΥ2009, ούτως ή άλλως ίδια εγγύηση έχουν.Ευχαριστώ όποιον με βοηθήσει στη τελική επιλογή
ΥΓ: Μόλις το πάρω θα αρχίσω τα mail στον κ Bekker !!!!!
-
Me to CVT εχεις και μικροτερη καταναλωση 1,5 -2 λτ/100χλμ οπως εχουμε πει .Και εχεις και τα paddles που πιστεψε κανουνε διαφορα ...τρελη φαση σειριακο ειδικα για προσπερασεις σε 120 -140 το παιρνεις στο σειριακο κατεβαζεις κα επιτιθεσαι αλλαζεις με γεματα γκαζια και απογειωνεσαι.
-
Σε τέτοια αμάξια, το αυτόματο (όπως και το diesel) είναι μόνόδρομος...
-
Καλησπέρα και από μένα έστειλα και εγώ το βόλι μου σήμερα .. αυτή είναι η επιστολή μου
Dear Sir,
I bought my Mitsubishi Outlander on 1-February-2008. Your dealer (Mitsubishi Greece) promised that by summer of 2008 I would receive the updated map software which would include 100% of Greece, free of charge.
It has been over a year now and I have not received anything. I find it totally unacceptable that I paid 38,000 euro for a car with partial map coverage. In other words, a NAVI system that doesn’t work, considering that there are many other much smaller and much cheaper cars on the market with a fully updated NAVI system. Even cellular phones have navigational systems and Mitsubishi can not supply its customers with the updated software?????
I don’t know where the problem lies – with you or with your dealer here in Greece. Quite frankly, I don’t care. I want to receive what I was promised. If I had known about the problems I would have with your Company, I may not have bought a Mitsubishi car.
Below are details of my car and I await your reply and the updated software of course.
Καλή επιτυχία να έχουμε !!!!
-
Αφού η δυναμή μας ειναι η φωνή μας, και από οτι βλεπω εχουμε πολλές, γιατι δεν εξεταζουμε σοβαρά την δημοσιοποίηση του θεματος σε καταναλωτικές οργανωσεις, μπας και κουνηθεί και ο Ιασων και ψησει κανενα ψωμί με τον φούρναρη;
(βλέπω και εκεινες τις διαφημήσεις με τα συγχρονα navi στα suzuki .... )
Υ.Γ Ρε παιδιά στα diesel στα πόσα αλλαζουμε λάδια; -
Ο χρήστης dkastani έγραψε:
Αφού η δυναμή μας ειναι η φωνή μας, και από οτι βλεπω εχουμε πολλές, γιατι δεν εξεταζουμε σοβαρά την δημοσιοποίηση του θεματος σε καταναλωτικές οργανωσεις, μπας και κουνηθεί και ο Ιασων και ψησει κανενα ψωμί με τον φούρναρη;
(βλέπω και εκεινες τις διαφημήσεις με τα συγχρονα navi στα suzuki .... )
Υ.Γ Ρε παιδιά στα diesel στα πόσα αλλαζουμε λάδια;Φίλε μου πρέπει να κρατάμε ένα σοβαρό και αξιόπιστο προφίλ.
Στην επιστολή μας λέμε εάν δεν κάνουν τίποτα τότε θα πάμε στον τύπο.
Ας δούμε τελικά τι θα γίνει και μετά πράττουμε. -
Αφου εστειλα και εγω mail για τους χαρτες, πηρα το πρωι την εξης απαντηση:
'The map data version is indeed not up-to-date. A newer version is out now, version 2008-1. Your dealer should be fully informed about this so he should be able to tell you more. The DVD is not free of charge so if the dealer would indeed have promised it free of charge then it is his own statement. We recommende therefore to discuss this in more detail with your Mitsubishi Motors Authorised Service Point.'
Yours sincerly,
Marten Bakker
Mitsubishi Motors Europe B.V.
After Sales Management Department
Customer Services, Technical Service
E-mail: customerletters@mitsubishi-motors-euro.com'Τα συμπερασματα δικα σας
-
Πάντως για να λέμε την αλήθεια εγώ όταν αγόρασα το αυτοκίνητο κανένας δεν μου υποσχέθηκε δωρεάν upgrade. Φυσικά για +7% δεν θα πλήρωνα μια, αλλά για κάλυψη άνω το 95% σίγουρα δεν θα ήμουν αρνητικός.
-
Αγαπητοί μου φίλοι χτες έστειλα την επιστολή και εγώ και σήμερα πήρα αυτήν την απάντηση τώρα ετοιμάζω και άλλη προσωπική μου άποψη το βάρος τον ρίχνουν στην εταιρεία εδώ στην Ελλάδα , για να δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει .
Dear Mr. ..................Thank you very much for filling out the web form and for bringing your
complaint to our attention.The map data version is indeed not up-to-date. A newer version is out now,
version 2008-1. Your dealer should be fully informed about this so he
should be able to tell you more. The DVD is not free of charge so if the
dealer would indeed have promised it free of charge then it is his own
statement. We recommende therefore to discuss this in more detail with your
Mitsubishi Motors Authorised Service Point.We hope that we have informed you sufficiently,
Yours sincerly,
Marten Bakker
E-mail: customerletters@mitsubishi-motors-euro.com -
Αυτή είναι η απάντησή μου στο προηγούμενο μήνυμα που μου έστειλαν
Dear Mr. Bakker,Thank you for your prompt response. I must say, however, that I am very
disappointed with your reply. It seems that there is a problem between
Mitsubishi Motors Europe and Mitsubishi Greece because I am not the only
person who was promised a free of charge upgrade. Like I said in my first
email 38,000 euro for a car which doesn't even have a fully working
navigational system is totally unacceptable!! Do you offer this kind of
poor service to all your clients world-wide or is this something you have
reserved for us unlucky folks in Greece??????I haven't decided how I will proceed with this, but in any case, the 2008-1
version covers Greece 100% or is it only 42% like I've heard?Sincerely,
Παιδιά όσοι δεν έχετε στείλει επιστολή να το κάνετε όλοι όσο πιο πολύ ντόρος γίνει τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε
-
Το νεο outlander
http://www.mitsubishiclub.cz/gallery_de ... b_model=33 -
Ο χρήστης dimsar έγραψε:
Αυτή είναι η απάντησή μου στο προηγούμενο μήνυμα που μου έστειλαν
Dear Mr. Bakker,Thank you for your prompt response. I must say, however, that I am very
disappointed with your reply. It seems that there is a problem between
Mitsubishi Motors Europe and Mitsubishi Greece because I am not the only
person who was promised a free of charge upgrade. Like I said in my first
email 38,000 euro for a car which doesn't even have a fully working
navigational system is totally unacceptable!! Do you offer this kind of
poor service to all your clients world-wide or is this something you have
reserved for us unlucky folks in Greece??????I haven't decided how I will proceed with this, but in any case, the 2008-1
version covers Greece 100% or is it only 42% like I've heard?Sincerely,
Παιδιά όσοι δεν έχετε στείλει επιστολή να το κάνετε όλοι όσο πιο πολύ ντόρος γίνει τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε
+1 (και περιμενουμε...)
-
Από την απάντηση στον οσφπ7 & dimsar φαίνεται πια θα είναι ή γραμμή που θα ακολουθήσει ο Μπακκερ (νέα βερσιον 2008-1 & επί πληρωμή).
Το πρώτο θέμα είναι αν η 2008-1 είναι αυτή με το 7% μόνο επιπλέον ή περιλαμβάνει την 95-100% κάλυψη.
Αν είναι με το 7%, δεν τίθεται θέμα - είναι κοροιδία. Του το λέμε και συνεχίζουμε ...
Αν τώρα είναι η καλή, όλα τα updates συνήθως χρεώνονται. Οχι βέβαια €200 (+ΦΠΑ) αλλά από την Garmin που ξέρω γύρω στα $70 (€85-90).
Σ΄αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για το υψηλό κόστος και να ζητήσουμε να επηρεάσει τον Ιάσωνα να κατεβάσει την τιμή.
Ποιος μπορεί να μάθει τι κάλυψη περιλαμβάνει η 2008-1 ?
Ο χρήστης dimsar έγραψε:
Αγαπητοί μου φίλοι χτες έστειλα την επιστολή και εγώ και σήμερα πήρα αυτήν την απάντηση τώρα ετοιμάζω και άλλη προσωπική μου άποψη το βάρος τον ρίχνουν στην εταιρεία εδώ στην Ελλάδα , για να δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει .
Dear Mr. ..................Thank you very much for filling out the web form and for bringing your
complaint to our attention.The map data version is indeed not up-to-date. A newer version is out now,
version 2008-1. Your dealer should be fully informed about this so he
should be able to tell you more. The DVD is not free of charge so if the
dealer would indeed have promised it free of charge then it is his own
statement. We recommende therefore to discuss this in more detail with your
Mitsubishi Motors Authorised Service Point.We hope that we have informed you sufficiently,
Yours sincerly,
Marten Bakker
E-mail: customerletters@mitsubishi-motors-euro.com -
Για πλάκα απάντησε του ότι μίλησες με την ΙΑΣΩΝ και ότι σου είπαν ότι δεν έχουν το συγκεκριμένο update γιατί είχε μόνο +7% και 200 ευρώ .
Αυτή είναι η απάντηση που μου έδωσαν όταν μίλησα μαζί τους πρίν τα παράπονα στο ΦΟΥΡΝΑΡΗ
-
Καλησπέρα παιδιά σχετικά με τι ερωτήσεις σας του έχω κάνει ερώτηση εάν το 2008-1 έχει 100% κάλυψη και περιμένω απάντηση .
Προτείνω βομβαρδισμό από πολλούς μόνο έτσι εάν κερδίσουμε κάτι .. -
Καλησπέρα παιδιά ,είμαι και εγώ κάτοχος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου από τον προηγούμενο Νοέμβριο.
Πρόσεξα τις διαδικασίες που ξεκινήσατε με την Mitsubishi Europe σχετικά με το Navi και με την πρώτη ευκαιρία θα στείλω και εγώ email.
Μέχρι τότε ,βάζω ένα βιντεάκι με το αυτοκίνητο μας στα χιόνια ,έτσι για να χαλαρώσουμε: -
Μπορεί κάποιος φίλος να πεί στα diesel στα πόσα αλλαζουμε λάδια;
-
Παιδιά Καλημέρα. Οσον αφορά τα παράπονα μας στον mr Baker, πρέπει να δρούμε συντονισμένα.
Διάβασα την απάντηση που έστειλε σε δύο από μας και που λέει ότι τα update δεν είναι δωρεάν και ότι αυτό δεν αφορά την μαμα εταιρεία. Έχει 100% δίκαιο και πιστεύω ότι δεν πρέπει να του δίνουμε τέτοιες αφορμές, για να απορρίψει το αίτημα μας.
Σίγουρα δεν έχει καμμία ευθύνη για τις ενέργειες του Σαρακάκη. Οι προφορικές υποσχέσεις εξάλου δεν αποτελούν και νομικές δευσμέσεις.
Εμείς αυτό που ζητάμε από την μαμά εταιρεία είναι να έχουμε τους χάρτες της Ελλάδας με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο της κατά το 2007-08. Βασιζόμαστε στην παραδοχή του ότι αγοράσαμε ένα προιον από την συγκεκριμμένη εταιρεία στην τιμή του οποίου συμπεριλαμβάνεται και NAVI system με ελειπή όμως τo software του συστήματος, το οποίο ωστόσο υπήρχε ολοκληρωμένο και κυκλοφορούσε, την συγκεκριμένη περίοδο που αγοράσαμε το προιον, από την NAVTEQ. Έχουμε πληρώσει δηλαδή για ένα προιον το οποίο είχε ελείψεις από την μαμά εταιρεία και όχι από το Σαρακάκη ή την NAVTEQ. (Η μόνη ευθύνη του Σαρακάκη εστιάζεται στο ότι ο Σαρακάκης έπρεπε να διαμαρτυρυθεί στη μαμα εταιρεία ότι του στείλανε να πουλήσει ένα προιον στην Ελλάδα με ελλείψεις για την Ελληνική αγορά).
Πίστευω ότι, αν συμφωνείτε όλοι, σεν οποιον ο κος Baker ξανακάνει τέτοια νύξη, να του απαντήσει άμεσα μέσα στα πιο πάνω πλαίσια. -
Ο χρήστης dkastani έγραψε:
Μπορεί κάποιος φίλος να πεί στα diesel στα πόσα αλλαζουμε λάδια;Εμένα στην αντιπροσωπεία μου είπανε κάθε 7.000 λάδια και 15.000 χλμ service. Με ένα συγκενή μου που ζει στη Σουηδία και έχει το ίδιο αυτοκίνητο μου είπε ότι το ίδιο ισχυει και εκεί. Φαίνεται βέβαια λίγο παράξενο ως προς το service (να θέλει κάθε 15.000) αλλά αφού βγάζει και σχετική προηδοποιητική ένδειξη στις στο σύστημα του οχήματος, κάτι τέτοιο θα ισχύει.
-
Ο χρήστης Roseman έγραψε:
Δημήτρη,Πρέπει να έχεις ένα από τα πρώτα CVT (ΒΕΝΖΙΝΗ).
Εμένα είναι 7ος 2008. Και εγώ άλλαξα τα λάδια στα 10.000.
Στα πόσα χλμ το πας τώρα για σέρβις ? Στα 15.000 ή 20.000 ?
.....
ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΩΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΛΕΙΣΑ ΧΡΟΝΟ, ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΩ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ 20.000 ΧΙΛΜ.ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..... ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ CVT (ΒΕΝΖΙΝΗ) ΤΟ ΠΗΡΑ 18/3/08 ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΔΙΑ ΣΤΑ 10.000,
ΤΩΡΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ .....
Mitsubishi Outlander 2007