-
Για όποιον ενδιαφέρεται να περάσει σύστημα ψυχαγωγίας πίσω, μετά από έρευνα κατέλεξα (η αποψή μου είναι) ότι το καλύτερο είναι να βάλει κανείς δυο έτοιμα προσκέφαλα με προσαρμοσμένες σε αυτό οθόνες.και να το συνδέσει με την πηγή (αφού ήδη έχει έχει προβεί στις ενέργειες της σελ 40 ώστε να παίζει εν κινηση).
Η λύση DVD οροφής απορίπτεται γιατί ζαλίζει εύκολα και η λύση με το DVD ενσωματωμένο στις οθόνες μέσα στο προσκέφαλο επίσης απορίπτεται διότι το σύστημα αυτο διαθέτει FM transmitor (ώστε να ακούγεται ο ήχος από τα εργοστασιακά ηχεία μέσω ραδιοφώνου) που είναι επικίνδυνο λόγω των εκπομπών ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας ακριβώς πίσω από το κεφάλι σου και επίσης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν πέσεις σε ''Ελληνική'' λακούβα εν ώρα λειτουργίας να χαλάσει το reader system toy dvd.
Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αναγκάζεσαι να ακούς ότι και τα παιδιά πίσω, αλλά αυτό λύνεται βάζοντας στα αυτιά του ο οδηγός ένα Mp3 ή κάτι παρόμοιο (Όλα για τα τέκνα!!!!).Εχω ήδη βρει οθόνες με προσκέφαλα και θέλω να τα συνδέσω στην πηγή (MMCS).
www.chrisdr.com/884.htm
www.e-autoparts.gr/product_info.php?products_id=1896 )
350 kai 270 ευρώ αντίστοιχα.
θελω να ρωτήσω, υπάρχει κάποιος από εσάς που έχει ανοίξει από πίσω το σύστημα πηγής;
Εχει εξοδο για σύνδεση με τις οθόνες; γιατί αν δεν έχει θα μου μείνουν οι οθόνες για διακόσμηση.
Υπάρχει πουθενά στο διαδυκτιο κανένα σχεδιαγραμμα μπας και βγάλω επιτέλους καμμοιά άκρη; -
Τα εχουμε ξαναπει και πιο παλια οταν και παραγειλαμε τους ανταπτορεσ απο Ιαπωνια.Εχει έξοδο RCA και χρειαζεται ανταπτορα και καινουργιο πισω καπακι...δες στα παλαιοτερα ποστ...
-
Ο χρήστης hellogadgetman78 έγραψε:
Τα εχουμε ξαναπει και πιο παλια οταν και παραγειλαμε τους ανταπτορεσ απο Ιαπωνια.Εχει έξοδο RCA και χρειαζεται ανταπτορα και καινουργιο πισω καπακι...δες στα παλαιοτερα ποστ...Φίλε hellogadgetman78', καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες και γενικά που ασχολείσαι με κάτι εντελώς άσχετους με τα ηλεκτρονικά σαν και την αφεντιά μου.
Πήγα πίσω στις σελίδες που μου είπες αλλά πάλι μπερδεύομαι. Its all greek to me.(AUX, rca κλπ) Διάβασα ότι πίσω από την πηγή υπάρχει ένα aux, το οποίο όμως δεν παίζει (εν κινήση), ακόμη και εαν έχεις κάνεις update για να παίζει το σύστημα εν κινήσει. Στην συνέχεια διάβασα ότι στο πίσω μέρος του τεμπέλη υπάρχει μια έξοδος rca η οποία θεωρειτικα συνδέεται με όλες τις συσκευές ήχου και εικόνας. Γενικά τα διάβασα όλα, άλλα ''ξύλο πήγα, τούβλο γύρισα''. Βέβαια δεν έχω και την απαίτηση να μου κάνεις μάθημα 1ης δημοτικού και να μου μάθεις την αλφαβήτα.
Θα σου ζητήσω απλά αν μπορείς και έχεις την υπομονή να μου απαντήσεις στο πρόβλημά μου:
ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. Θέλω να περάσω οθόνες στα πίσω προσκέφαλα και να βάζω το δισκάκι μπροστά στο mmcs και να δείχνει εικόνα πίσω εν κινήσει.
ΜΕΣΟ Οι οθόνες θα είναι ή TKO AUDIO BH-726PL Beige 7.2' Headrest monitors ή ΕΟΝΟΝ 1001M 2 x 7' LCD COLOR MOQUETTE PILLOW (το δεύτερο μάλιστα έχει και εξωτερικό amplifier που δεν κατάλαβα το ρόλο που παίζει).
ΕΡΩΤΗΣΗ Γίνεται να συνδεθούν οι οθόνες των προσκεφάλων που θα αγοράσω στο πίσω μέρος του τεμπέλη ή κατευθείαν στο πίσω μέρος του MMCS με το σύστημα και να έχω εικόνα εν κινήση, χωρίς ο μάστορας που θα το περάσει να χρειαστεί να κάνει κάτι άλλο; Και αν γίνεται χρειάζεται κάποια επιπρόσθετη μετασκευή (εκεί χρειάζεται ο αντάπτορας μου λες;- Το καπάκι δεν με ενδιαφέρει γιατί η σύνδεση θα είναι εσωτερική) -
Να ρωτησω και εγω κατι πανω σε αυτο που λεει ο συνονοματος.
Οταν καναμε ομαδικη αγορα τους ανταπτορες, με την βοηθεια του αγαπητου μας μελους ημουν και εγω ενας απο αυτους. Τον τοποθετησα κανονικα, αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε. Για αυτο το λογο λοιπον, δεν μπορω να απαντησω σιγουρα, αλλα νομιζω οτι τα rca που δημιουργησαμε στο πισω μερος του τεμπελη, ειναι για ΕΙΣΟΔΟ προς το mmcs και οχι για εξοδο προς εξωτερικη οθονη.
Τα λεω σωστα ή κανω λαθος? -
Ο χρήστης stefanos patra έγραψε:
Να ρωτησω και εγω κατι πανω σε αυτο που λεει ο συνονοματος.
Οταν καναμε ομαδικη αγορα τους ανταπτορες, με την βοηθεια του αγαπητου μας μελους ημουν και εγω ενας απο αυτους. Τον τοποθετησα κανονικα, αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε. Για αυτο το λογο λοιπον, δεν μπορω να απαντησω σιγουρα, αλλα νομιζω οτι τα rca που δημιουργησαμε στο πισω μερος του τεμπελη, ειναι για ΕΙΣΟΔΟ προς το mmcs και οχι για εξοδο προς εξωτερικη οθονη.
Τα λεω σωστα ή κανω λαθος?Στέφανε από Πάτρα καλησπέρα. Είμαι ο Στέφανος από Τρίκαλα. Mιας και έχεις περάσει τον αντάπτορα με το πορτάκι πίσω, μπορείς να το δοκιμάσεις συνδέοντας κάτι εν κινήση να δούμε αν παίζει; Εκτός παό αυτό που λες για την έξοδο, κάποιος φίλος στις πιο πίσω σελίδες είπε πως ακόμη και με το update sto dvd, η έξοδος aux δεν δίνει εικόνα εν κινήση.
Εκτός αν πέρα από τον αντάπτορα έχετε προσθέσει και κάποιο άλλο εργαλείο ''σπαστήρι''.
Επίσης όποιος άλλος γνωρίζει κάτι ας απαντήσει παιδιά.Για το update toy NAVI , έβαλα ένα φίλο να ρωτήσει στο Βέλγιο ένα πολύ δικό του άτομο που είναι στην πρώτη 5άδα της ιεραρχίας της MITSU Βελγίου αν μπορεί να μάθει τίποτε. Του απάντησε ότι θα βγεί μια αναβάθμιση με μόλις μόνο 10% περισσότερους χάρτες για την Ελλάδα. Τον συμβούλευσε και αυτός ότι χρειάζεται΄''πίεση'' από τους πελάτες, ''complains'' του είπε ακρίβως για να γίνει κάτι καλύτερο.
-
Λοιπον το RCA πισω ειναι είσοδος audio video και οχι έξοδος.Οτι δωσετε απο εκει φαινεται στο aux της οθόνης του MMSC το οποιο ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ.Για ipod που το εχω εγω ειναι τελειο.
Για τον φιλο που ρωταει για dvd στα παδια θα πρεπει να κανει σύνδεση απευθείας στην κεντρική μονάδα.Στο αμερικανικο forum υπαρχει θέμα πεντε σελίδων που δειχνει βημα βημα την συνδεση mmsc kai dvd για να παιζεις DVD και στις δυο οθονες.
-
Καλησπέρα,
Σχετικά με το NAVI, υπάρχει όντως update με επιπλέον κάλυψη της Ελλάδας +7% περίπου, δηλαδή από περίπου 35% πάει στο 42% (μόνο)... Χρεώνεται μόνο... 200 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και φυσικά δεν αξίζει να το βάλουμε, όπως μου είπε και ο έμπορος που πήρα το αυτοκίνητο και με τον οποίο είμαστε φίλοι. Αυτό που ερευνάται είναι ποιος όρισε την τιμή: Ο Σαρακάκης ή ήρθε εντολή 'απ'έξω'? Τέλος πάντων θα το μάθουμε και αυτό. Σχετικά με αυτό, όπως έγραψα σε άλλο post την προηγούμενη εβδομάδα, είχα στείλει e-mail στην Mitsubishi Europe (στη διεύθυνση που μιλούσαμε από το καλοκαίρι), αλλά δεν είχαν απαντήσει και τελικά διαπίστωσα το γιατί: Στη σελίδα τους δεν υπάρχει πια η διεύθυνση e-mail, αλλά μία φόρμα για να γράψεις τι θέλεις και σου δίνουν ΑΡΙΘΜΟ(CASE REFERENCE NUMBER), πράγμα το οποίο έκανα και σε μία ώρα ήρθε απάντηση από τον 'τύπο' που μιλούσα το καλοκαίρι ότι θα μιλήσει με τον Σαρακάκη ('Jason AEBE!!!!!') και θα με ενημερώσει. Άρα από Δευτέρα-Τρίτη, πιστεύω να έχουμε νεότερα...Αν όχι, μπορούμε, όπως είπε και ο Στέφανος, να συντάξουμε μια επιστολή και να τους 'βομβαρδίσουμε' από την σελίδα τους...Επίσης, φαίνεται λογικό αυτό που λέει ο φίλος του Στέφανου από το Βέλγιο σχετικά με τα complaints (παράπονα) αφού και στην σελίδα τους σαν θέμα για την επιστολή που θές να τους στείλεις υπάρχει εκτός των άλλων και το 'General complaints' και οι ξένοι, δεν είναι σαν και εμάς, τσιμπάνε αμέσως και σου απαντάνε. (Είχα στείλει e-mail ΣΑΡΑΚΑΚΗ τον Ιούλιο 2008 και ακόμα περιμένω απάντηση... ) Πάντως, για να λέμε και τα σωστά, είχα μια πληροφόρηση τον Δεκέμβριο και την ξανάκουσα και την προηγούμενη εβδομάδα από άσχετο άτομο, οπότε μπορεί και να αληθεύει, υπάρχει σκέψη στον Σαρακάκη να αγοράσει με κάποιο τρόπο, αν τον αφήσει η Mitsubishi-Europe, ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ NAVTEQ . Θα δούμε...
Τέλος σχετικά με τα χρωμιωμένα κομμάτια (πλαίσια παραθύρων, πινακίδα πίσω, σήμα μπροστά) αλλά και την σύνδεση RCA που υπάρχει πλέον (στη γνωστή θέση), έτσι έρχεται πια το Outlander, μπορεί και από Ιαπωνία και χρεώνεται επιπλέον 240 Ευρώ στην τιμή του.
Ευχαριστώ και θα τα λέμε..
-
Ο χρήστης gspan1973 έγραψε:
Καλησπέρα,...Αν όχι, μπορούμε, όπως είπε και ο Στέφανος, να συντάξουμε μια επιστολή και να τους 'βομβαρδίσουμε' από την σελίδα τους...Επίσης, φαίνεται λογικό αυτό που λέει ο φίλος του Στέφανου από το Βέλγιο σχετικά με τα complaints (παράπονα) αφού και στην σελίδα τους σαν θέμα για την επιστολή που θές να τους στείλεις υπάρχει εκτός των άλλων και το 'General complaints' και οι ξένοι, δεν είναι σαν και εμάς, τσιμπάνε αμέσως και σου απαντάνε.
Count me in...
-
Τα ίδια ακριβως που είπαν και εμένα για το ΝΑVI από τον έμπορο που το πήρα. Σίγουρα για επιπλέον κάλυψη μόνο 7% δεν αξίζει τα λεφτά ... (Για όσους το χρησιμοποιήσουν στην Ευρώπη η κάλυψη είναι αρκετά ικανοποιητική - χωρίς όμως να λείπουν τα λάθη τα οποία εντοπίζονται βέβαια μόνο σε σύγκριση με κάποιο καλό σύστημα όπως το City Navigator της Garmin)
Σχετικά με τα STR της Pirelli, μετά από 3500 χλμ σε όλες τις συνθήκες να πώ ότι οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Στο στεγνό είναι εξ' ίσου καλά με τα 'μαμίσια΄, σε δε βροχή, φρέσκο αλλά και πατημένο χιόνι/πάγο εξαιρετικά. [Με τα 'μαμίσια' σε 5 εκ. χιόνι στο Νυμφαίο τα Χριστούγεννα χαζοσπινιάριζα και δεν πήγαινα, με τα Pirelli στην Ελβετία την περασμένη βδομάδα σε πάγο & χιόνι σε συνθήκες πολικές (χιόνι μέχρι 2μ στο πλάι του δρόμου και θερμοκρασίες από -5 έως -10'C) δεν καταλάβαινα τίποτα .... Δέν χρειάστηκε ούτε καν να σκεφτώ για αλυσίδες....]
Ευχαριστώ
Καλησπέρα,Σχετικά με το NAVI, υπάρχει όντως update με επιπλέον κάλυψη της Ελλάδας +7% περίπου, δηλαδή από περίπου 35% πάει στο 42% (μόνο)... Χρεώνεται μόνο... 200 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και φυσικά δεν αξίζει να το βάλουμε, όπως μου είπε και ο έμπορος που πήρα το αυτοκίνητο και με τον οποίο είμαστε φίλοι. Αυτό που ερευνάται είναι ποιος όρισε την τιμή: Ο Σαρακάκης ή ήρθε εντολή 'απ'έξω'? Τέλος πάντων θα το μάθουμε και αυτό. Σχετικά με αυτό, όπως έγραψα σε άλλο post την προηγούμενη εβδομάδα, είχα στείλει e-mail στην Mitsubishi Europe (στη διεύθυνση που μιλούσαμε από το καλοκαίρι), αλλά δεν είχαν απαντήσει και τελικά διαπίστωσα το γιατί: Στη σελίδα τους δεν υπάρχει πια η διεύθυνση e-mail, αλλά μία φόρμα για να γράψεις τι θέλεις και σου δίνουν ΑΡΙΘΜΟ(CASE REFERENCE NUMBER), πράγμα το οποίο έκανα και σε μία ώρα ήρθε απάντηση από τον 'τύπο' που μιλούσα το καλοκαίρι ότι θα μιλήσει με τον Σαρακάκη ('Jason AEBE!!!!!') και θα με ενημερώσει. Άρα από Δευτέρα-Τρίτη, πιστεύω να έχουμε νεότερα...Αν όχι, μπορούμε, όπως είπε και ο Στέφανος, να συντάξουμε μια επιστολή και να τους 'βομβαρδίσουμε' από την σελίδα τους...Επίσης, φαίνεται λογικό αυτό που λέει ο φίλος του Στέφανου από το Βέλγιο σχετικά με τα complaints (παράπονα) αφού και στην σελίδα τους σαν θέμα για την επιστολή που θές να τους στείλεις υπάρχει εκτός των άλλων και το 'General complaints' και οι ξένοι, δεν είναι σαν και εμάς, τσιμπάνε αμέσως και σου απαντάνε. (Είχα στείλει e-mail ΣΑΡΑΚΑΚΗ τον Ιούλιο 2008 και ακόμα περιμένω απάντηση... ) Πάντως, για να λέμε και τα σωστά, είχα μια πληροφόρηση τον Δεκέμβριο και την ξανάκουσα και την προηγούμενη εβδομάδα από άσχετο άτομο, οπότε μπορεί και να αληθεύει, υπάρχει σκέψη στον Σαρακάκη να αγοράσει με κάποιο τρόπο, αν τον αφήσει η Mitsubishi-Europe, ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ NAVTEQ . Θα δούμε...
Τέλος σχετικά με τα χρωμιωμένα κομμάτια (πλαίσια παραθύρων, πινακίδα πίσω, σήμα μπροστά) αλλά και την σύνδεση RCA που υπάρχει πλέον (στη γνωστή θέση), έτσι έρχεται πια το Outlander, μπορεί και από Ιαπωνία και χρεώνεται επιπλέον 240 Ευρώ στην τιμή του.
Ευχαριστώ και θα τα λέμε..
-
Ξέρει κανείς ρώσικα να μας πει τι θελουν να κανουν τα παλικαρια με τα μαμισια λαστιχα στη λασπη;;;
Youtube VideoΤι έγινε με τους φίλους που εβαλαν τα pirelli??? Δεν είδα να εκφερουν γνώμες;;;
Προτείνω μια συναντηση με αυτους που έχουν αλλαξει λαστιχα (και όποιον άλλον θελει) για μια βολτα στην εξοχη να δουμε τι κάνουν... τι λετε;;;
-
Βόλτα στην εξοχή δεν είναι άσχημη ιδέα. Βέβαια με τα οχήματα που έχουμε μάλλον για παϊδάκια μας βλέπω .
Άντε βρε να εξοπλιστούμε με ιμάντες και να πάμε.
Πάντως πέρα από την πλάκα έχω δει όλα τα video που σχεδόν υπάρχουν και μπορώ να πω προσοχή το αμάξι είναι αυτό που λέει SUV. Σε πολλά σημεία σε διάφορα video όταν είχα το Grand Vitara (Είχα αυτό με πλαίσιο Σκάλα και άκαμπτο άξονα πίσω) απλά πότε δεν θα τα θεωρούσα σοβαρά εμπόδια για κόλλημα ή ταλαιπωρία. Αλλά είπαμε διαφορετικής φιλοσοφίας οχήματα.Γενικά θα είχε πλάκα μια συνάντηση γνωριμίας.
-
Ο χρήστης spg100 έγραψε:
...
Άντε βρε να εξοπλιστούμε με ιμάντες και να πάμε.Ιμάντα έχω ήδη...ήταν από τα πρώτα πράγματα που αγόρασα...
-
Φίλε μου,
Μόλις πέρασες τα σχόλια για τα pirelli - δες το προηγούμενο κείμενο.
+++
Ο χρήστης abadlot έγραψε:
Ξέρει κανείς ρώσικα να μας πει τι θελουν να κανουν τα παλικαρια με τα μαμισια λαστιχα στη λασπη;;;
Youtube VideoΤι έγινε με τους φίλους που εβαλαν τα pirelli??? Δεν είδα να εκφερουν γνώμες;;;
Προτείνω μια συναντηση με αυτους που έχουν αλλαξει λαστιχα (και όποιον άλλον θελει) για μια βολτα στην εξοχη να δουμε τι κάνουν... τι λετε;;; -
Προτείνω μια συναντηση με αυτους που έχουν αλλαξει λαστιχα (και όποιον άλλον θελει) για μια βολτα στην εξοχη να δουμε τι κάνουν... τι λετε;;;
Ωραία ιδέα, αρκεί να βρούμε ένα μέρος που να το έχει ο φοβερός χάρτης του NAVI μας, για να μη χαθούμε!!!
-
Ωραία ιδέα, αρκεί να βρούμε ένα μέρος που να το έχει ο φοβερός χάρτης του NAVI μας, για να μη χαθούμε!!!
Γιαννάκη μη φοβάσαι, θα έχω το garmin μαζί !!!
Φίλε Roseman sorry αλλά δεν ξέρω πως δεν διάβασα το Post σου.
Είναι όντως τόσο καλά στο χιόνι και στον πάγο; Από φίλο που είχε τα scorpion σε Maverick έχω ακούσει τα χειρότερα....
Από χωματάκι/λάσπη πως πάνε;;; Από θόρυβο;;;
Εγώ λέω να ανεβούμε σε κανένα χιονισμένο βουνό, να τα δούμε από κοντά....Εσύ μπροστά και εμείς με τα πόδια
Κανένα βιντεάκι δεν τράβηξες;;; -
Από φίλο που είχε τα scorpion σε Maverick έχω ακούσει τα χειρότερα....
Δεν Έφταιγαν τα scorpion το Maverick είναι μπάζο !!!.
-
ποια scorpion ειναι το θεμα.
κι εγω για τα ST εχω ενσταση, ενω ηταν παραπολυ καλα στο χιονι, ξεραθηκαν γρηγορα και ειχα προβλημα στην στεγνη γλυστερη ασφαλτο (με το Βιταρα)
Τωρα ομως αν αλλαζα στο outback θα ειχα στις πρωτες επιλιγες τα STR.
kai στις κριτικες φαινετε οτι ειναι αλλο λαστιχο -
Φίλε μου,
Στο χιόνι/πάγο εγώ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος ... Από θόρυβο κανένα πρόβλημα, όπως και τα 'μαμίσια' ή και καλύτερα θα έλεγα.... (Μιλάω πάντα για τα STR)
Χώμα/λάσπη δεν ξέρω, δέν είναι το αγαπημένο μου τεραίν και τ' αποφεύγω ... άλλωστε στην λάσπη δεν θα περίμενα και τίποτα σπουδαία πράγματα μόλις γεμίσουν τ΄αυλάκια ....
Βιντεάκι δεν υπάρχει - υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες (σε ανάλυση 7MP) αν θες να εκτιμήσεις τις συνθήκες, αλλά δεν ξέρω άν και πως ανεβαίνουν ......
Ευχαριστώ.
Φίλε Roseman sorry αλλά δεν ξέρω πως δεν διάβασα το Post σου.
Είναι όντως τόσο καλά στο χιόνι και στον πάγο; Από φίλο που είχε τα scorpion σε Maverick έχω ακούσει τα χειρότερα....
Από χωματάκι/λάσπη πως πάνε;;; Από θόρυβο;;;
Εγώ λέω να ανεβούμε σε κανένα χιονισμένο βουνό, να τα δούμε από κοντά....Εσύ μπροστά και εμείς με τα πόδια
Κανένα βιντεάκι δεν τράβηξες;;; -
Για τους νέους, για περισσότερα στο θέμα των ελαστικών μπορείτε να πάτε στις σελίδες 62-64 και τα πολύ καλά & χρήσιμα σχόλια του spg100, για δε extreme καταστάσεις και φωτό στο blog: http://mitsosxxx.blogspot.com/
Ευχαριστώ
-
Τα ST τα είχα στο Cherokee και τα STR στο Forester. Πολύ ευχαριστημένος και από τα δύο. Στο δρόμο απροβλημάτιστα, τα STR τα κράτησα 70Κ χιλιόμετρα και τα ST 55K. Στο βρεγμένο είναι λίγο καλύτερα τα STR . Και με τα δύο στα χιόνια (μιλάμε γιά πολλά χιλόμετρα σε χειμερινές συνθήκες) δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Στο ανέβασμα δεν κώλωσα ακόμα και στις πιό άθλιες συνθήκες.
Mitsubishi Outlander 2007