-
delete
-
Τον ΟΣΕ τον έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους, ήταν που ήταν, τώρα δεν θα υπάρχει σχεδόν καθόλου σιδηρόδρομος.
-
Να ρωτήσω κάτι:
Ποιά τα σχέδια για την γραμμή Κιάτο-Πάτρα και την γραμμη Κόρινθο-Τρίπολη-Καλαμάτα;
Η 1η θα γίνει συνέχεια του προαστιακού και απο μονή σε διπλή;
Το υπόλοιπο τμήμα απο Πάτρα ενώς Καλαμάτα θα αναβαθμιστεί η θα καταργηθεί;
Η 2η θα επαναλειτουργήσει η οριστικά θα καταργηθεί και αυτή; Και αν ξαναλειτουργήσει πως θα υπάρξει σύνδεση με τις νέες γραμμέ του προαστιακού.
Επίσης κάτι που είδα στον Προαστιακό. Σίγουρα το ταξίδι μέχρι το Κιάτο είναι πιο άνετο και με καλύτερες ταχύτητες αλλά η νέα χάραξη γραμμών δεν λέει πολλά. Το παλιό δίκτυο βόλευε πιο πολύ διότι το τραίνο πέρναγε μέσα απο τις πόλεις, ενώ τώρα οι σταθμοί είναι στη μέση του πουθενά. Ναι μεν υπάρχει πελατεία για το τραίνο αλλά δεν ξέρω αν είναι ικανή για την απόσβεση του όλου εγχειρήματος.
Δεν ξέρω γιατί το παλιό δίκτυο παρατήθηκε τόσο εύκολα και αν όντως χρειαζόταν διπλή γραμμή για την Πελοπόνησσο. Ισως γενικά το ζήτημα 'Προαστιακός' ήταν μια μεγάλη υπερβολή αυτή την στιγμή για την Ελλάδα.
Νομίζω ότι μια αναβάθμιση του παλιού δικτύου με καλυτέρευση της συντήρησης, αισθητική/δομική αναμόρφωση των σταθμών και κυκλοφορία νέου τροχαίου υλικού-βλέπω τις 'Ιντερσιτυ' των 3 βαγονιών και με πιάνουν τα γέλια διότι δεν είναι τίποτα παρά αναβαθμισμένες αυτοκινητάμαξες- να ήταν προτιμότερο απο ότι όλη αυτή η τεράστια επένδυση.
-
Αυτή τη στιγμή είναι σε εκτέλεση το έργο Κιάτο - Αίγιο για την υποδομή της διπλής γραμμής. Προσέξτε υποδομή όχι επιδομή, δηλαδή χάραξη χωματουργικές εργασίες, γεφυροποιία αλλά όχι γραμμές, ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση κ.α. Αυτά θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια και θα καταλήξουν τελικώς στην Πάτρα.
Η γραμμή Κόρινθος Τρίπολη - Καλαμάτα αναβαθμίζεται αλλά παραμένει μετρική.
Για τη γραμμή Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα δεν ξέρω τίποτε. Μπορεί να αλλάξει και αυτή λόγω της Ιονίας οδού.
Έχουν αγοραστεί περίπου 100 βαγόνια (1,444 m και όχι μετρικά) αλλά δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμη διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των γραμμών κεντρικής ελλάδας αφού η νέα χάραξη στην περιοχή Φθιώτιδας δεν έχει τελειώσει ακόμη.
Όταν ολοκληρωθεί και η ηλεκτροκίνηση θα μπουν και οι ηλεκτρομηχανές έλξης και θα αποσυρθούν οι ντιζελάμαξες σε δευτερεύοντα ρόλο. Βέβαια προυπόθεση για να γίνει αυτό είναι να έχει ολοκληρωθεί και η νέα χάραξη διπλής ηλεκτροκίνητης γραμμής με τις σχετικές υπογειοποιήσεις στην περιοχή Σ.Σ. Αθηνών - Σ.Κ. Αχαρνών η οποία είναι ακανθώδης και πάει συνέχει πίσω. -
Για τη γραμμή Πάτρα-Πύργος-Ζευγολατιό έχουν πει ότι ΘΑ γίνει αναβάθμιση της γράμμης από Πάτρα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία,μονή όπως είναι τώρα.ΘΑ όμως.....
-
Τριμπούρδελον 'η ωραία Ελλάς'. Προγραμματίζω τέλη Φεβρουαρίου ταξίδι στην Γερμανία και θέλω να ανεβάσω αυτοκίνητο και μετά μαζί με τον αδελφό να κατεβούμε οδικώς μέχρι τα πάτρια εδάφη. Πάω λοιπόν σήμερα στον ΟΣΕ να ρωτήσω τα διαδικαστικά και ενημερώνομαι πως περιμένουν τον διαγωνισμό για να ανακηρυχθεί ανάδοχος για αυτή τη χρονιά και έτσι μέχρι τότε δεν γίνεται καμία μεταφορά αυτοκινήτου προς το εξωτερικό! Να ξαναρωτήσω αρχές Φεβρουαρίου
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Τριμπούρδελον 'η ωραία Ελλάς'. Προγραμματίζω τέλη Φεβρουαρίου ταξίδι στην Γερμανία και θέλω να ανεβάσω αυτοκίνητο και μετά μαζί με τον αδελφό να κατεβούμε οδικώς μέχρι τα πάτρια εδάφη. Πάω λοιπόν σήμερα στον ΟΣΕ να ρωτήσω τα διαδικαστικά και ενημερώνομαι πως περιμένουν τον διαγωνισμό για να ανακηρυχθεί ανάδοχος για αυτή τη χρονιά και έτσι μέχρι τότε δεν γίνεται καμία μεταφορά αυτοκινήτου προς το εξωτερικό! Να ξαναρωτήσω αρχές ΦεβρουαρίουEπισης πρεπει να ρωτησεις για μεγεθη που δεχονται, φιλος με S class (οχι την Long εκδοση,την απλη ειχε) πηγε να ταξιδεψει και εμεινε απεξω γιατι το αυτοκινητο ηταν πολυ μεγαλο
-
Τριμπούρδελον 'η ωραία Ελλάς'. Προγραμματίζω τέλη Φεβρουαρίου ταξίδι στην Γερμανία και θέλω να ανεβάσω αυτοκίνητο και μετά μαζί με τον αδελφό να κατεβούμε οδικώς μέχρι τα πάτρια εδάφη. Πάω λοιπόν σήμερα στον ΟΣΕ να ρωτήσω τα διαδικαστικά και ενημερώνομαι πως περιμένουν τον διαγωνισμό για να ανακηρυχθεί ανάδοχος για αυτή τη χρονιά και έτσι μέχρι τότε δεν γίνεται καμία μεταφορά αυτοκινήτου προς το εξωτερικό! Να ξαναρωτήσω αρχές ΦεβρουαρίουΔυστυχώς πρόκειται για άλλη μια παρενέργεια των διοικητικών πειραματισμών της κυβέρνησης. Και εξηγούμαι...Πριν από 2 χρόνια έγιναν 2 θυγατρικές του ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Ο ΕΔΙΣΥ.
Με υπουργική απόφαση επί υπουργίας Χατζηδάκη στο ΥΜΕ (δημοσιεύτηκε σε ΦΕκ στισ 22/12/2008), η Τραινοσε μετατρέπεται σε ανεξάρτητη ΔΕΚΟ και ο ΕΔΙΣΥ απορροφάται από τον ΟΣΕ. Συνέπεια αυτών είναι να παγώσουν όλες οι συνεδριάσεις των ΔΣ τον τελευταίο μήνα στον όμιλο, που μεταξύ των άλλων εγκρίνουν και ξεμπλοκάρουν διάφορους διαγωνισμούς όπως ο εν λόγω.Στα παραπάνω προσθέστε και την αλλαγή υπουργού ΥΜΕ πριν μια βδομάδα και τις κυοφορούμενες αλλαγές σε διοικήσεις, μέλη ΔΣ, γραμμή πλεύσης κλπ, και καταλαβαίνετε γιατί μιλάμε για το απόλυτο χάος.
Πιθανότατα βέβαια για άλλη μια φορά κάποιοι καλοθελητές θα βγάλουν τη χολή τους για τους τεμπέληδες υπαλλήλους των ΔΕΚΟ (μιλώ πάντα για τα χαμηλομεσαία κλιμάκια)....
-
delete
-
delete
-
Τριμπούρδελον 'η ωραία Ελλάς'. Προγραμματίζω τέλη Φεβρουαρίου ταξίδι στην Γερμανία και θέλω να ανεβάσω αυτοκίνητο και μετά μαζί με τον αδελφό να κατεβούμε οδικώς μέχρι τα πάτρια εδάφη. Πάω λοιπόν σήμερα στον ΟΣΕ να ρωτήσω τα διαδικαστικά και ενημερώνομαι πως περιμένουν τον διαγωνισμό για να ανακηρυχθεί ανάδοχος για αυτή τη χρονιά και έτσι μέχρι τότε δεν γίνεται καμία μεταφορά αυτοκινήτου προς το εξωτερικό! Να ξαναρωτήσω αρχές ΦεβρουαρίουNα πάρεις το βαπόρι
-
Τριμπούρδελον 'η ωραία Ελλάς'. Προγραμματίζω τέλη Φεβρουαρίου ταξίδι στην Γερμανία και θέλω να ανεβάσω αυτοκίνητο και μετά μαζί με τον αδελφό να κατεβούμε οδικώς μέχρι τα πάτρια εδάφη. Πάω λοιπόν σήμερα στον ΟΣΕ να ρωτήσω τα διαδικαστικά και ενημερώνομαι πως περιμένουν τον διαγωνισμό για να ανακηρυχθεί ανάδοχος για αυτή τη χρονιά και έτσι μέχρι τότε δεν γίνεται καμία μεταφορά αυτοκινήτου προς το εξωτερικό! Να ξαναρωτήσω αρχές Φεβρουαρίουλοιπόν, τώρα είδα το πόστ... έρχομαι, πρώτα ο Θεός Ελλάδα και θα γυρίσω Γερμανία στις 22 Φεβρουαρίου. Με βολεύει αφάνταστα το αεροπλάνο γιατί δεν έχω χρόνο, αλλά ίσως το σκεφτόμουν να ανεβούμε οδικώς για παρέα.
Δυστυχώς θα γίνουμε πτώματαα από την κούραση, εγώ θα έχω την επομένη νοσοκομείο, και μάλλον δεν το βλέπω να γίνεται, μιας και το Σάββατο θέλω να είμαι Ελλάδα. Οπότε μένει μόνο η Κυριακή, και δε γίνεται μάλλον.απλά το είπα, μήπως και κατά 15% ταιριάξει
-
delete
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τριμπούρδελον 'η ωραία Ελλάς'. Προγραμματίζω τέλη Φεβρουαρίου ταξίδι στην Γερμανία και θέλω να ανεβάσω αυτοκίνητο και μετά μαζί με τον αδελφό να κατεβούμε οδικώς μέχρι τα πάτρια εδάφη. Πάω λοιπόν σήμερα στον ΟΣΕ να ρωτήσω τα διαδικαστικά και ενημερώνομαι πως περιμένουν τον διαγωνισμό για να ανακηρυχθεί ανάδοχος για αυτή τη χρονιά και έτσι μέχρι τότε δεν γίνεται καμία μεταφορά αυτοκινήτου προς το εξωτερικό! Να ξαναρωτήσω αρχές Φεβρουαρίου
Nα πάρεις το βαπόρι
Αυτό θα κάνω τελικά Θανάση. Μένει τώρα να κλείσω θέση στο πλοίο, άργησα κιόλας.
Πέτρο στις 23 έχω δικαστήριο οπότε από 24 και μετά φεύγω.
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι τροχοί που παρήγγειλε ο ΟΣΕ είναι καθ' όδον.Αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι να μπαίνουν σταδιακά όλες οι Adtranz (που τώρα ακινητούν στον Ρέντη) στην κυκλοφορία.
Μια ευχάριστη νότα μέσα στην γενικότερη μαυρίλα ...
Εχουμε αγορασμένες νέες Adtranz?
-
delete
-
Mιλάς γι αυτές που πήραμε πριν μια δεκαετία φαντάζομαι.
Οι 2 νέες ποιές είναι ? -
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δεν έγραψα εγώ πουθενά για παραλαβές νέων μηχανών G60, παρά για την ενεργοποίηση των υπαρχόντων Tranz.Για αυτό λέω
Όχι πέραν των 2 γνωστών παραλαβών
ΟΣΕ