-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν τη βρεί ας ρίξει μια ματιά και για την έκθεση που αναφέρει πως με πρόσληψη 2.000.000 ακόμα δημοσίων υπαλλήλων θα μηδενιστεί το εθνικό χρέος. Πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο.Λες? Να ψάξουμε ρε παιδιά! Εχει inside Πληροφόρηση ο ΙΚΕ!
Η Έκθεση αυτή παραγγέλθηκε από την Κυβέρνηση, και ανατέθηκε σε επιτροπή καθηγητών.
Προέκυψε μια οφειλή του Κράτους προς την ΟΑ της τάξεως των 1,2 δις €, που, τελικά, περικόπηκε στα 800€.
Αν δεις τις προσφυγές που έγιναν από την ΟΑ προς την ΕΕ (που ξαφνικά εγκαταλείφθηκαν) σε αυτή την έκθεση στηρίζονται.
Τον καθηγητή τον είχε πριν 2 χρόνια ο Χατζηνικολάου στην εκπομπή του!!! -
Κάπου την έχει κρύψει ο Χατζηδάκης αλλα θα την βρώ
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δηλαδή ο Καραμανλής ΔΕΝ δείχνει έπαρση!
Εδώ το έπαιξε αναμάρτητος σωτήρ της χώρας και με το που βγήκε πήξαμε στα σκάνδαλα, ακόμη και η σύζυγός του έγινε...γιατρός!
Ήμαρτον δηλαδή!Όχι πως ο Αλέξης είναι κάνας τρομερά καλύτερος, αλλά ...
Εφοσων συμφωνεις για τον Τσιπρα τι μου γραφεις για τον Καραμανλη;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν τη βρεί ας ρίξει μια ματιά και για την έκθεση που αναφέρει πως με πρόσληψη 2.000.000 ακόμα δημοσίων υπαλλήλων θα μηδενιστεί το εθνικό χρέος. Πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο.Εσύ αν έχεις την χαρά να είσαι ιδιωτικός υπάλληλος(σαν κι εμένα) είσαι σίγουρος πως αν πέσουν κανα μυρριάκι έξτρα άτομα στην ελεύθερη αγορά εργασίας, θα συνεχίσεις να εργάζεσαι; Κι αν ναι ότι θα είσαι περισσότερο προνομιούχος απ ότι τώρα;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν τη βρεί ας ρίξει μια ματιά και για την έκθεση που αναφέρει πως με πρόσληψη 2.000.000 ακόμα δημοσίων υπαλλήλων θα μηδενιστεί το εθνικό χρέος. Πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο.
Λες? Να ψάξουμε ρε παιδιά! Εχει inside Πληροφόρηση ο ΙΚΕ!
Η Έκθεση αυτή παραγγέλθηκε από την Κυβέρνηση, και ανατέθηκε σε επιτροπή καθηγητών.
Προέκυψε μια οφειλή του Κράτους προς την ΟΑ της τάξεως των 1,2 δις €, που, τελικά, περικόπηκε στα 800€.
Αν δεις τις προσφυγές που έγιναν από την ΟΑ προς την ΕΕ (που ξαφνικά εγκαταλείφθηκαν) σε αυτή την έκθεση στηρίζονται.
Τον καθηγητή τον είχε πριν 2 χρόνια ο Χατζηνικολάου στην εκπομπή του!!!Ενταξει ρε Νικο, αυτη η εκθεση λεει την απολυτη αληθεια και ειναι γεγονος οτι η ΟΑ πρεπει να αποτελεσει παγκοσμιο case study για τον κλαδο τον αερομεταφορων. Το δικο μας παγκοσμιο θαυμα.
Η μικρη πιθανοτητα να ηταν να μερος της 'εξυπνης' ελληνικης πλευρας να βγαλει τους παντες τρελους στην ΕΕ ας αγνοηθει.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εσύ αν έχεις την χαρά να είσαι ιδιωτικός υπάλληλος(σαν κι εμένα) είσαι σίγουρος πως αν πέσουν κανα μυρριάκι έξτρα άτομα στην ελεύθερη αγορά εργασίας, θα συνεχίσεις να εργάζεσαι; Κι αν ναι ότι θα είσαι περισσότερο προνομιούχος απ ότι τώρα;Ομολογω οτι το θεμα δεν το ειχα δει ποτε απο αυτη την οπτικη Εχεις δικιο, χαρη μας κανει το δημοσιο.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Δηλαδή ο Καραμανλής ΔΕΝ δείχνει έπαρση!
Εδώ το έπαιξε αναμάρτητος σωτήρ της χώρας και με το που βγήκε πήξαμε στα σκάνδαλα, ακόμη και η σύζυγός του έγινε...γιατρός!
Ήμαρτον δηλαδή!Όχι πως ο Αλέξης είναι κάνας τρομερά καλύτερος, αλλά ...
Εφοσων συμφωνεις για τον Τσιπρα τι μου γραφεις για τον Καραμανλη;
Αν συμφωνείς για τον Καραμανλή, γιατί χαλιέσαι για τον Τσίπρα;
-
Εσύ αν έχεις την χαρά να είσαι ιδιωτικός υπάλληλος(σαν κι εμένα) είσαι σίγουρος πως αν πέσουν κανα μυρριάκι έξτρα άτομα στην ελεύθερη αγορά εργασίας, θα συνεχίσεις να εργάζεσαι; Κι αν ναι ότι θα είσαι περισσότερο προνομιούχος απ ότι τώρα;
είναι σαν να λες οτι το λιοντάρι απειλείται απο τον εποικισμό της περιοχής του απο 100.000 χιλιάδες γαζέλες επειδή θα πίνουν το νερό, τη στιγμη που μπορεί να ξεδιψάσει με το αίμα τους
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Αν τη βρεί ας ρίξει μια ματιά και για την έκθεση που αναφέρει πως με πρόσληψη 2.000.000 ακόμα δημοσίων υπαλλήλων θα μηδενιστεί το εθνικό χρέος. Πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο.
Λες? Να ψάξουμε ρε παιδιά! Εχει inside Πληροφόρηση ο ΙΚΕ!
Τον καθηγητή τον είχε πριν 2 χρόνια ο Χατζηνικολάου στην εκπομπή του!!!Ενταξει ρε Νικο, αυτη η εκθεση λεει την απολυτη αληθεια και ειναι γεγονος οτι η ΟΑ πρεπει να αποτελεσει παγκοσμιο case study για τον κλαδο τον αερομεταφορων. Το δικο μας παγκοσμιο θαυμα.
Η μικρη πιθανοτητα να ηταν να μερος της 'εξυπνης' ελληνικης πλευρας να βγαλει τους παντες τρελους στην ΕΕ ας αγνοηθει.
Σοβαρολογείς τώρα Κώστα? Η τα βλέπεις όλα μόνο από την πλευρά που θέλεις να τα δεις?
Η Κυβέρνηση αντέδρασε σε αυτή την έκθεση. Γι΄' αυτό και 'χάθηκε'. Ποιά 'εξυπνάδα' μου λες?
Η ΟΑ την χρησιμοποίησε. Μέχρι που και αυτή την απέσυρε με άνωθεν εντολή.Με λίγα λόγια, αυτή η έκθεση έδειχνε τα ποσά που έπρεπε να εισπράξει η ΟΑ από τις υπηρεσίες που είχε προσφέρει στο Κράτος. Και το ποσό μειώθηκε μετά από πίεση της Κυβέρνησης.
Τώρα αν αυτό δεν ταιριάζει με την άποχη που έχεις διαμορφώσει, τι να πω? Πάντως εικονική έκθεση δεν ήταν σε καμία περιπτωση!
-
Εσύ αν έχεις την χαρά να είσαι ιδιωτικός υπάλληλος(σαν κι εμένα) είσαι σίγουρος πως αν πέσουν κανα μυρριάκι έξτρα άτομα στην ελεύθερη αγορά εργασίας, θα συνεχίσεις να εργάζεσαι; Κι αν ναι ότι θα είσαι περισσότερο προνομιούχος απ ότι τώρα;
Καλυτερα 'εξω' μαζι μας.... παρά να σκιζεται η μισή Ελλάδα για να πληρώνει την άλλη μισή παχυλους μισθους για να το ξυνουν! Και ναι εμεις θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε... γι αυτους δεν ξέρουμε...
Τελος παντων.... μια υγιης οικονομία φροντίζει να έχει περιορισμένο δημόσιο κρατος. Τρανη αποδειξη... τα κουμονιστικα καθεστωτα πεθαναν... μη επιβιωσημα.
Αν ισχυριζεστε παντως πως το κρατος οφειλει να εχει αναμιξει σε επιχειρηματικες δραστηριοτητες, τοτε τουλαχιστον ας αγοράσει την Aegean η οποια λειτουργει εγγυημενα! Βεβαια τοτε θα απαιτησουν να γίνουν μερος του δημοσιου και τα TAXI και τα ΚΤΕΛ και η ΑΝΕΚ lines, και η Μινοαν κλπ κλπ.... ολοι την ιδια αναγκη εξυπηρετουν αλλωστε....
Τεσπα... your scenarios are seriously flawed...
-
Απόσπασμα απο Επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Χατζηδάκη 27-8-2008ΘΕΜΑ: Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει θέσει σε εφαρμογή ένα μεθοδευμένο και συστηματικό σχέδιο απαξίωσης,
συρρίκνωσης και τελικά διάλυσης των Ολυμπιακών Αερογραμμών.............................Ειναι οι ιδιοι που εφεραν τη Wings (θυγατρικη της British Airways) για να 'εξυγιανει' την ΟΑ και πουλησε το μισο στολο, αντικαθιστωντας τον με νοικιασμενα ερειπια, κατηργησε τα δρομολογια προς Αυστραλια, Τοκυο, και τελικα αφου εφυγε κακην κακως πληρωθηκε στο ακεραιο για τις 'υπηρεσιες' της??
Ειναι οι ιδιοι που πεταγαν τα απληρωτα κατα πασα πιθανοτητα εισητηρια των 'ομογενων ψηφοφορων' στα σκουπιδια??
Ασε Τασο να μιλησει κανας αλλος, τουλαχιστον οι πρασινες Ακριδες (οπως και οι αντι
στοιχες γαλαζιες) δε δικαιουνται δια να ομιλουν οπως ελεγε και ενας μακαριτης.... -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Απόσπασμα απο Επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Χατζηδάκη 27-8-2008
ΘΕΜΑ: Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει θέσει σε εφαρμογή ένα μεθοδευμένο και συστηματικό σχέδιο απαξίωσης,
συρρίκνωσης και τελικά διάλυσης των Ολυμπιακών Αερογραμμών.............................Ειναι οι ιδιοι που εφεραν τη Wings (θυγατρικη της British Airways) για να 'εξυγιανει' την ΟΑ και πουλησε το μισο στολο, αντικαθιστωντας τον με νοικιασμενα ερειπια, κατηργησε τα δρομολογια προς Αυστραλια, Τοκυο, και τελικα αφου εφυγε κακην κακως πληρωθηκε στο ακεραιο για τις 'υπηρεσιες' της??
Ειναι οι ιδιοι που πεταγαν τα απληρωτα κατα πασα πιθανοτητα εισητηρια των 'ομογενων ψηφοφορων' στα σκουπιδια??
Ασε Τασο να μιλησει κανας αλλος, τουλαχιστον οι πρασινες Ακριδες (οπως και οι αντι
στοιχες γαλαζιες) δε δικαιουνται δια να ομιλουν οπως ελεγε και ενας μακαριτης....Θα ανεβάσω ότι χρώμα ακρίδες βρώ δεξιά κι αριστερά , για να δείξω πόσες π@υστιές παίζονται στην πλάτη της ΟΑ .
Αλλο να τα λέω εγώ το κομμούνι( ) κι άλλο ο Βερελής δεν νομίζεις;
-
Σύμφωνα με το STAR Channel (συμφερόντων γνωστού εφοπλιστή, καπετάνιου, ιδιοκτήτη ομάδας, μετόχου στο μεγάλο κανάλι κ.λπ.) 150 εργαζόμενοι της ΟΑ εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας και επιτέθηκαν ενάντια των παρεβρισκομένων.
Από την άλλη στη Γείτονα Χώρα Συνδικάτα και Κράτος ήρθαν σε συμφωνία για το σχέδιο της νέας Alitalia που προβλέπει πρακτικά τη περικοπή του προσωπικού κατά 1/3.
Γενικότερα περί Κράτος και ΟΑ
Το κράτος δεν χρωστά σε κανέναν. Για τα δωρεάν εισητήρια χρωστούν τα κόμματα που τα καρπώνονται (και δεν είναι το κράτος). Για το κόστος των εφημερίδων χρωστούν οι εκδότες των εφημερίδων (που είναι ιδιώτες). Το φθηνό εισιτήρια είναι μία παροχή που ίσως να την κατανοούσα αν και θα έπρεπε τότε να ισχύει άλλη χρέωση για τον Τουρίστα και άλλο για τους κάτοικους ενός Νησιού κάτι που βέβαια δεν ισχύει. Τώρα αν θεωρούμε ότι σε μία Δημοκρατία είναι υποχρέωση του κράτους α) να δίνει δωρεάν εισητήρια για να ψηφίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες οι πολίτες, β) να πληρώνει τα έξοδα μίας ομάδας Αθηναίων εκδοτών για να εκτοπίσουν κάθε τοπική εφημερίδα και γ) να χρηματοδοτεί τις διακοπές των οικονομικά περισσότερο ευκατάστων που επιλέγουν ένα μέσο μεταφοράς, αυτό είναι δικαίωμα όσων το πιστεύουν. ΙΜΗΟ το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο για κανένα από αυτά εις βάρος άλλων. Ομοίως κακώς κατά τη ταπεινή μου γνώμη το Κράτος επιδοτεί επιλεκτικά το κόστος των εισιτηρίων των ΜΜΜ στην Αθήνα εφόσον δεν ασκεί μία καθολική αντίστοιχη πολιτική. Αλλά το τελευταίο είναι άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
και να έχουν μειωμένη τιμή στα εισιτήριά τους για οποιονδήποτε προορισμό (όχι σε περιόδους αιχμής) τη στιγμή που ο άλλος θα είναι μέχρι τα 70 του σε μια σκαλωσιά ή πίσω από ένα γκισέ
Το σύστημα με τα εισιτήρια των εργαζομένων σε οποιαδήποτε εταιρία μέλος της IATA είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που περιγράφεις. Δεν έχουν πιο φθηνά εισιτήρια αλλά (συνήθως, αυτό παίζει ανάλογα με την εταιρία) πληρώνουν μόνο φόρους + ασφάλεια. Βέβαια, αν το αεροπλάνο είναι γεμάτο, δεν πρόκειται να πετάξει κάποιος που έχει τέτοιο εισιτήριο. Αυτά τα εισιτήρια μετατρέπονται σε θέσεις μόνο όταν το αεροπλάνο πρόκειται να πετάξει με κενές θέσεις.
μισό kid: Συνάδελφός μου , με μάνα συνταξιούχο της Ο.Α στα 45 της , μου μετέφερε ακριβώς αυτό που γράφω. Μειωμένο κόστος εισιτηρίου για οποιονδήποτε προορισμό , όχι σε περίοδο αιχμής.
-
TRAVELLER για το 'χωρίς ατύχημα' έχεις να σχολιάσεις κάτι?
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
και να έχουν μειωμένη τιμή στα εισιτήριά τους για οποιονδήποτε προορισμό (όχι σε περιόδους αιχμής) τη στιγμή που ο άλλος θα είναι μέχρι τα 70 του σε μια σκαλωσιά ή πίσω από ένα γκισέ
Το σύστημα με τα εισιτήρια των εργαζομένων σε οποιαδήποτε εταιρία μέλος της IATA είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που περιγράφεις. Δεν έχουν πιο φθηνά εισιτήρια αλλά (συνήθως, αυτό παίζει ανάλογα με την εταιρία) πληρώνουν μόνο φόρους + ασφάλεια. Βέβαια, αν το αεροπλάνο είναι γεμάτο, δεν πρόκειται να πετάξει κάποιος που έχει τέτοιο εισιτήριο. Αυτά τα εισιτήρια μετατρέπονται σε θέσεις μόνο όταν το αεροπλάνο πρόκειται να πετάξει με κενές θέσεις.
μισό kid: Συνάδελφός μου , με μάνα συνταξιούχο της Ο.Α στα 45 της , μου μετέφερε ακριβώς αυτό που γράφω. Μειωμένο κόστος εισιτηρίου για οποιονδήποτε προορισμό , όχι σε περίοδο αιχμής.
Κάτι κατάλαβες λάθος ή κάτι σου εξήγησε λάθος αυτός. Εκτός αν σου μίλησε για συγκεκριμένη εταιρία που έχει κάποιο τέτοιο πακέτο (πχ η Singapore δεν έχει free εισιτήρια για τους εργαζόμενους στην IATA αλλά πληρώνεις το 25% της ακριβότερης τιμής που έχει η πτήση).
Απόλυτα σίγουρος δεν είμαι, αλλά είμαι πάνω από 95% σίγουρος ότι ισχύει αυτό που σου λέω.
Η σύνταξη στα 45 δεν μου φαίνεται πάντως περίεργη, ειδικά αν δούλευε από τα 18 της με βαρέα + ανθυγιεινά.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
TRAVELLER για το 'χωρίς ατύχημα' έχεις να σχολιάσεις κάτι?περίμενε , έχει και την eva mendez στο αλτερ
-
σιγά τη γκόμεν@
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
σιγά τη γκόμεν@μην ξηγιέσαι! από τους καλύτερους κ*****ς ever
τι να σχολιάσω? υπάρχει αυτό που λες αλλά όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή το Φλεβάρη δεν περιμένεις αποτελέσματα το Μάρτη. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Το 75 πουλήθηκε, δεν ξέρω πότε ακριβώς τελείωσαν τα διαδικαστικά και το 76 έγινε αυτό που λες* ( εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών σύμφωνα με αυτό εδώ *http://aviation-safety.net/database/record.php?id=19761123-2 )
Ε, δε νομίζω να είναι και το ασφαλέστερο κριτήριο σε ότι αφορά την ασφάλειά της.
Μην ξεχνάς ότι τις υπηρεσίες εδάφους της Ο.Α (τεχνική βάση κ.τ.λ) τις προτιμούν οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες και είναι και πολύ καλό φιλετάκι για το οποίο δε μιλάει κανένας. (δεν εννοώ εδώ)
Η ουσία είναι ότι η Ο.Α είναι από τις ασφαλέστερες του πλανήτη και μάλιστα εάν πρόσεξες οι 'καθαρές' εταιρείες είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εθνικοί αερομεταφορείς σε αντίθεση με τα παρακάτω λαμόγια
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 005_153597' target='_blank
που σκοτώνουν τον κόσμο για να κονομήσουν.
Το παράδειγμα της Helios είναι ακόμα νωπό.
Όπως βλέπεις ο πολυδιαφημισμένος ανταγωνισμός , πέρα ότι δε βελτιώνει και τίποτα ή αν θες βελτιώνει λίγα πράγματα, κάνει και κακό στην υγεία και σίγουρα πάντως δεν είναι η λύση για όλα, όπως θέλουν να μας τον πασσάρουν οι ...'Ανδριανόπουλοι'Θυμίσου δε ότι οι φωστήρες μας την προοριζαν να την πουλήσουν στην ΑΧΟΝ εκεί γύρω στο 2001 - 2002 η οποία τελικά έκλεισε!!!
kid: Σου μεταφέρω ότι ακριβώς μου είπε και μάλιστα όχι τώρα που είναι το θέμα επίκαιρο αλλά πέρσι , εκεί γύρω στο Χριστούγεννο.Μιλάμε για μια συζήτηση ενός λεπτού που ειπώθηκε ότι ακριβώς έγραψα.
-
Αυτό που -φαντάζομαι- δεν λαμβάνεις υπ'όψιν σου είναι το μέγεθος της Ολυμπιακής. Η Lufthansa πχ κάνει τόσες ώρες πτήσεις σε ένα μήνα όσες δεν κάνει η ΟΑ σε 5 χρόνια, είναι χαοτικά τα μεγέθη. Δεν νομίζω πως μια εταιρία με 15 αεροπλάνα μπορεί να κοκορεύεται πως είχε 'μόνο' τόσα ατυχήματα.
Η Lufthansa πάντως είχε λιγότερα ατυχήματα από την ΟΑ..
ΥΓ. Η μονιμότητα είναι σημαντικός παράγων που ευνοεί συμβάντα και ενίοτε ατυχήματα. Δεν ξέρω ακριβώς ποιες από τις ασφαλέστερες είναι δημόσιες (αλλά και τι μέγεθος έχουν?), το θέμα είναι και πως λειτουργούν. Και στο κάτω κάτω ο συσχετισμός δημόσιο->ασφάλεια από που πηγάζει? Οι ιδιωτικές είναι μακράν περισσότερες, άρα εμπεριέχουν και τις χειρότερες και τις καλύτερες. πχ η -ιδιωτική- virgin atlantic, σαφώς μεγαλύτερη από την ΟΑ πετάει από το 1984 χωρίς κανένα σοβαρό ατύχημα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ