-
-
Αν ηταν απο την αρχη στο σχεδιο να πουληθει ολο το μαγαζι στους γερμαναραδες,θα ειναι το πρωτο μεγαλο κολπο του 21ου αιώνα...
-
in a galaxy far far away :
[και κάποιους μήνες πριν]Ο άνθρωπος [σ.σ. Βγενόπουλος] έχει την πολυτέλεια (χρήμα) του να είναι ευγενής (να αγοράζει και να φτιάχνει ό,τι οι άλλοι δε θέλουν καν να αγγίξουν).
Μόλις η Ολυμπιακή φύγει από το Δημόσιο, θα γίνει κερδοφόρος όπως η Aegean και άλλες εταιρίες. Δυστυχώς η ανικανότητα των κυβερνήσεων να διαχειριστούν την Ολυμπιακή μας αναγκάζουν να την πουλήσουμε.
Ο βγενό πιστεύω ότι θα την πουλήσει με τεράστιο κέρδος (όπως τον ΟΤΕ). Φταίνε οι ανίκανοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η ΚΑΚΙΣΤΗ αντιπολίτευση των μικρών κομμάτων και φυσικά οι μ@λάκες που ψηφίζουν όλους αυτούς.
Κατα τα άλλα μονο καλό θα κάνει τί λέμε τώρα?
Η αγορα της Ολυμπιακης απο τον Βγενοπουλο ηταν ταφοπλακα για την Aegean. Μητσοτακηδες και Παγκαλοι πιεζαν να παει η Ολυμπιακη στην Aegean ,αφου ειχαν μετοχες. Δυστυχως Βασιλακη πας για χρεοκωπια τωρα και σε βλεπω στην φυλακη.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση σε αυτό το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι είναι εναντίον της MIG αλλά η ψηφοφορία υπέρ της
Επίσης βλέπω πόση ροπή έχει ο Έλληνας στο να σκέφτεται συνομωσίες και απάτες. Δεν έχει και άδικο τελικά, μιας και σε αυτά μας έχουν συνηθίσει κάθε μέρα και οι διπλανοί μας αλλά ακόμη και η κυβέρνηση.
Δεν μπορώ να καταλάβω π.χ. πως κάποιοι συμφορουμίτες είναι τόσο σίγουροι ότι η MIG θα πουλήσει την ολυμπιακή ενώ δεν το έχει κάνει με τις άλλες εταιρείες της; Τις οποίες μάλιστα έχει κάνει και κερδοφόρες!!!
Πώς ήταν τόσο σίγουροι ότι θα πουλούσε τον ΟΤΕ; Δεν την άφησαν κάν να τον πάρει!
Ποιά λύση θα πρότειναν για την ολυμπιακή; Αφού το κράτος και οποιαδήποτε κυβέρνηση εδώ και 40 χρόνια έχει δείξει ανίκανη να χτίσει μια υγιής εταιρεία;
Με ποιά εταιρεία θα ήταν ευχαριστημένοι αν την έπερνε; Την AEGEAN δηλαδή να δημιουργήσουμε μόνοι μας μονοπώλιο να βγάλουμε τα μάτια μας;
[...]
Μάλιστα κάτι μου λέει ότι σε καμμιά 10αριά χρόνια θα το δούμε και αυτό με την ολυμπιακή όταν η MIG την ξαναδώσει στο δημόσιο.[...]και κατά βάθος πιστεύει ότι τα πράγματα τώρα με το Βγενό μπορεί να φτιάξουν άπαξ και δια παντός?
Εμείς ελπίζουμε σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό με την Αegean...
Ο χρήστης Βγενό έγραψε:
Μέχρι τώρα πέρασε καλά [η Aegean] γιατί είχε απέναντί της μια Ολυμπιακή στην κατάσταση που ήταν. Το πάρτι τελείωσε.»Αυτό να λέγεται
-
-
Για να δούμε τώρα η επιτροπή ανταγωνισμού τι θα κάνει...
Ααα ξέχασα έχουμε και τον όρο 'Εθνικός Πρωταθλητής'.....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν ηταν απο την αρχη στο σχεδιο να πουληθει ολο το μαγαζι στους γερμαναραδες,θα ειναι το πρωτο μεγαλο κολπο του 21ου αιώνα...Γιατί το πρώτο; Υπάρχει και ο ΟΤΕ, όπως υπάρχει και η Γερμανός...
Για να θυμηθώ μερικά από τα πιο πρόσφατα, αν πάμε πιο πίσω, όλο και κάτι άλλο θα βρεθεί...
mjacob
Πολύ ελεύθερο χρόνο πρέπει να έχεις εσύ, ή φιδιάζεις άσχημα ή έχεις άδεια!
Αποκαλυπτικό πάντως το ποστ! -
μωρέ, εδώ που είμαι τώρα, δεν υπάρχει κάτι που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κάνω, ώστε να μην το κάνω και να φιδιάζω
...αλλά είμαι και με άδεια
-
το ζητουμενο και εδω ειναι η αξιοπιστια σε ολους τους τομεις,αντε να δουμε τωρα που δεν ειναι κρατικη αν θα ανεβει......θελω να πεταξωωωωω!
-
Ακόμα περιμένω από κάποιους λεβέντες του forum να κάνουν την (όποια) αυτοκριτική τους...Αποκαλυπτικά τα posts του Mjacob που παρατέθηκαν πριν. Θα είχε βέβαια μεγαλύτερη αξία να δημοσίευε και τα ονόματα από τα παπαγαλάκια...
Αλήθεια, θα περιμένουμε πολύ; -
καταλαβαίνεις πως τα ονόματα δεν τα έγραψα ακριβώς επειδή δεν είχα στόχο τα άτομα...
εκ των υστέρων θα ήταν εύκολο να κρίνω, και εκ του ασφαλούς αφού τότε δεν είχα γράψει τπτ.Δεν μου φαίνεται σωστό να γράψω 'χαχα βλάκα Τάδε κοίτα τι έλεγες', χωρίς να δίνω το δικαίωμα στο άλλο να κάνει το ίδιο.
Όποιος θέλει, γυρίζει μερικές σελίδες πριν και διαβάζει.
-
Eγω ειχα γραψει αυτο ''Η αγορα της Ολυμπιακης απο τον Βγενοπουλο ηταν ταφοπλακα για την Aegean. Μητσοτακηδες και Παγκαλοι πιεζαν να παει η Ολυμπιακη στην Aegean ,αφου ειχαν μετοχες. Δυστυχως Βασιλακη πας για χρεοκωπια τωρα και σε βλεπω στην φυλακη.''
Ειναι γνωστο οτι ο Παγκαλος(ξερετε αυτος που λεει να μην εχουν οι οικογενειες 2 αμαξια) εχει μετοχες στην aegean και εχει τοσα φραγκα που ουτε μπορειτε να φανταστειτε. Ειναι γνωστο οτι μετοχες εχει και ο Δρακουμελ. Δυστυχως ειχα πιστεψει στα παραμυθια του Βγενοπουλου ,αλλα τελικα ο τυπος ειναι απατεωνας
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Eγω ειχα γραψει αυτο ''Η αγορα της Ολυμπιακης απο τον Βγενοπουλο ηταν ταφοπλακα για την Aegean. Μητσοτακηδες και Παγκαλοι πιεζαν να παει η Ολυμπιακη στην Aegean ,αφου ειχαν μετοχες. Δυστυχως Βασιλακη πας για χρεοκωπια τωρα και σε βλεπω στην φυλακη.''Ειναι γνωστο οτι ο Παγκαλος(ξερετε αυτος που λεει να μην εχουν οι οικογενειες 2 αμαξια) εχει μετοχες στην aegean και εχει τοσα φραγκα που ουτε μπορειτε να φανταστειτε. Ειναι γνωστο οτι μετοχες εχει και ο Δρακουμελ. Δυστυχως ειχα πιστεψει στα παραμυθια του Βγενοπουλου ,αλλα τελικα ο τυπος ειναι απατεωνας
προφανως δεν υπαρχει ανταγωνισμός μιλάμε πλεον για μονοπώλειο, και παραμενουμε ακριβοι σε ολα. ταιζουμε τους γερμανους με αλλα λόγια και την κοιλια του παγκάλου!!!
μια ryanair θελουμε εδω περα να τα κλείσει ολα αυτα τα παρμάγαζα.
-
Για το λόγο αυτό ως Ελλάδα πρέπει να προσφύγουμε στην Ευρωπαϊκη Επιτροπή Ανταγωνισμού και να ζητήσουμε να μην κυρωθεί η συγχώνευση της Aegean + Olympic Air. Άλλο πράγμα να έχω δύο εταιρείες οι οποίες να πνίγονται μεταξύ τους και άλλο να έχω έναν Εθνικό πρωταθλητή.
@ lazarefa
H απόφαση Ιδιωτικοποίησης ήταν σωστή κατ' εμέ. Το γεγονός ότι ο Βγενό τα βρήκε με τον Βασιλάκη αυτό εμένα δεν με ενδιαφέρει και ούτε εσύ ούτε κανείς δεν μπορούσε να το ξέρει. Ως Κράτος τώρα για να έχω δύο εταιρείες επομίστηκα κάποιο κόστος (που παραμένει ποσοστό του κόστους που θα πλήρωνα αν συνέχιζα να έχω 10,000 κρατικοδίαιτους στον Εθνικό Πρωταθλητή). Οι δύο αυτοί παίκτες από την άλλη βλέποντας ότι η δουλειά δεν έχει ψωμί προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους σε βάρος του ανταγωνισμού.
Ως Δημόσιο έχω λοιπόν κάθε δικαίωμα να α) ζητήσω να μην εγκριθεί από την Ε.Ε.Α. η συγχώνευση καθώς δημιουργεί στη δική μου αγορά ένα δεσπόζων παίκτη κάτι που πλήτει τον ανταγωνισμό σε Τοπικό Επίπεδο ή β) στην περίπτωση έγκρισης της συγχώνευσης να μου δώσει το δικαίωμα ως Δημόσιο να ορίζω εγώ τα ναύλα στις Εσωτερικές Γραμμές ή να μπορώ να αποκλείω την εν λόγω εταιρεία από τους επικείμενους διαγωνισμούς ώστε να εξασφαλίσω την είσοδο άλλων Ευρωπαίων Παικτων ώστε να εξασφαλίζεται ο όρος του Ανταγωνισμού.
Ακόμα όμως και αν χάσω στον πρώτο γύρο τίποτα δεν με εμποδίζει να κινηθώ Δικαστικά κατά της απόφασης και να αιτηθώ την ακύρωση της συγχώνευσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Τώρα για τους Πολιτικούς (μεν και δε) ιδού η Ρόδος ιδού και το Πήδημα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το γεγονός ότι ο Βγενό τα βρήκε με τον Βασιλάκη αυτό εμένα δεν με ενδιαφέρει και ούτε εσύ ούτε κανείς δεν μπορούσε να το ξέρει.Μπορουσε ομως να το υποθεσει και μαλιστα χωρις οργιαζουσα φαντασία
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το γεγονός ότι ο Βγενό τα βρήκε με τον Βασιλάκη αυτό εμένα δεν με ενδιαφέρει και ούτε εσύ ούτε κανείς δεν μπορούσε να το ξέρει.
Μπορουσε ομως να το υποθεσει και μαλιστα χωρις οργιαζουσα φαντασία
+1000
το θεμα ειναι αν θα μπορουσε να κανει κατι για να το αποφυγει -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το γεγονός ότι ο Βγενό τα βρήκε με τον Βασιλάκη αυτό εμένα δεν με ενδιαφέρει και ούτε εσύ ούτε κανείς δεν μπορούσε να το ξέρει.
Μπορουσε ομως να το υποθεσει και μαλιστα χωρις οργιαζουσα φαντασία
+1000
το θεμα ειναι αν θα μπορουσε να κανει κατι για να το αποφυγειΤι να έκανε δηλαδή?? Να κρατούσε την Ολυμπιακή Αεροπορία και να συνέχιζε να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά χωρίς τέλος?? Πούλησε την εταιρεία και καλά έκανε. Τώρα απλά μπορεί να πει όχι στη επικείμενη συγχώνευση και αυτό ΙΜΗΟ πρέπει να κάνει.
Φυσικά και δεν ήθελε οργιάζουσα φαντασία. Για το λόγο αυτό είχε απορριφθεί ουσιαστικά και η πρόταση της Aegean για εξαγορά (τυπικά βρήκαν μία δικαιολογία).
Ο Βγενό είναι γνωστός για την πολιτική του. Δεν θυμίζει πρακτικά ταυτίζεται με τον Danny de Vito στη γνωστή ταινία που αγοράζει μία εταιρεία καλωδίων για να την τεμαχίσει και να την πουλήσει. Μπήκε σφήνα στην εξαγορά του ΟΤΕ (όπου από εκεί κέρδισε το Ελληνικό Δημόσιο που μοσχοπούλησε τις μετοχές μίας επιχείρησης που σήμερα τιμάται στο 40% της τιμής πώλησης) και αγόρασε την Ολυμπιακή για να την πουλήσει αργότερα. Άλλωστε Τραπεζίτης είναι δεν είναι επιχειρηματίας. Αυτό πήγε να κάνει και στην οικονομική κρίση του Σεπτεμβρίου του 2008 όταν είχε μαζέψει περί τα 5 δις για αγορά τραπεζών στην Ελλάδα αλλά η απόφαση τότε για εξασφάλιση των καταθέσεων ως 300,000 ευρώ του είχε χαλάσει τη δουλειά. Κοινώς το άτομο αυτό στην διάλεκτο των πλειστηριασμών λέγεται 'κοράκι'. Δεν θα με χαλούσε ο Βγενό να πουλούσε στην Ethiad την Olympic Air πχ αλλά με τίποτα δεν θέλω να δημιουργηθεί μονοπώλειο.
-
Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βλέπαμε με ποιον πειστικό τρόπο θα έλεγε σήμερα ο Πρωθυπουργός στους μισθωτούς των 1200-2000 ευρώ να φάνε 10-20% μείον στις αποδοχές τους για να εξοικονομηθούν πχ 400 εκατομμύρια ετησίως και μετά να έπαιρνε αυτά τα χρήματα και να τα έδινε πακέτο στην Ολυμπιακή για να καλύψει την ετήσια τρύπα της.
Α, ξέχασα, αυτό το κάνει ήδη για τον ΟΣΕ.
-
Μάνο, το θέμα με τον ΟΣΕ έχει πολλάκις χρησιμοποιηθεί για φτηνό λαικισμό από τα ΜΜΕ. Είναι δεδομένο ότι περί το 80-85% του χρέους του ΟΣΕ προέρχεται από τη μη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου μέσω δικών του πιστώσεων, των έργων εκσυγχρονισμού και συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου διαχρονικά τουλάχιστον τα τελευταία 20-30 χρόνια. Αυτό είχε ως συνέπεια, ο Οργανισμός να δανείζεται ο ίδιος για τις δουλειές αυτές με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, υπέρογκα ποσά για τα έργα υποδομής του δικτύου. Σταδιακά, λόγω κακοδιοίκησης και των συνεπαγόμενων τρελών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των έργων, μεγάλο ποσοστό των επενδύσεων εκσυγχρονισμού υποδομής καθυστέρησαν τραγικά να οδηγήσουν σε επιπλέον έσοδα με το να αποδώσουν σε εμπορική χρήση, με συνέπεια ο Οργανισμός να συνεχίσει να δανείζεται από ιδιωτικές τράπεζες με εγγυητή το δημόσιο, απλά για να αποπληρώνει παλαιά δάνεια και να καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό τη μισθοδοσία του.
Ας φανταστούμε αυτή την πραγματικότητα σε αντιδιαστολή με όλες τις άλλες εν Ελλάδι μεταφορικές επιχειρήσεις, ΚΤΕΛ, φορτηγά, ακτοπλοικές, αεροπορικές κλπ, τι θα γινόταν αν οι ίδιες χρηματοδοτούσαν αντίστοιχα, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια....Μπορείτε να το φανταστείτε, μια τέτοια κατάσταση τι θα σήμαινε για τη βιωσιμότητα των ανωτέρω επιχειρήσεων και τη γενικότερη οικονομική τους εικόνα;
Επιπρόσθετα, ποτέ το δημόσιο δεν τήρησε τα ευνόητα που τηρεί και στις περιπτώσεις ΚΤΕΛ, ακτοπλοικών, αεροπορικών...Ποτέ μα ποτέ δεν κάλυψε μέρος έστω δαπανών άγονων γραμμών υπό τη λογική των Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΔΥ), ενώ την ίδια στιγμή επιδοτεί άγονες γραμμές ακτοπλοίας, αεροπορικές, δρομολόγια ΚΤΕΛ σε χωριά της περιφέρειας κλπ...Επιπρόσθετα διαχρονικά υποχρέωνε την επιχείρηση να τιμολογεί τις όποιες υπηρεσίες της σε τιμές που αποτελούσαν κλάσμα του καλώς νοούμενου κόστους τους...Πχ μέχρι πρόσφατα πήγαινες Αθήνα Θεσσαλονίκη αλε ρετούρ με 22 (αν θυμάμαι καλά) ευρώ με καινούρια κλιματιζόμενα οχήματα σε 6 ώρες....
( Ένας προφανής λόγος που δε δίνει απευθείας το δημόσιο χρήματα για τα έργα υποδομής του ΟΣΕ είναι προκειμένου να μην εμφανίζονται οι σχετικές δαπάνες ως ελλείμματα του δημοσίου με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της χώρας).Ενδεικτικά για όποιον θέλει ειδικότερη τεκμηρίωση μέρους των γραφομένων μου, αναφέρω και παραθέτω την παρουσίαση του καθηγητή Μουρμούρη στην πρόσφατη (29/1) ημερίδα που οργάνωσε το ΤΕΕ για το σιδηρόδρομο, όπου αφενός είναι αρκετά τεκμηριωμένη με αριθμητικά στοιχεία και αφετέρου προέρχεται από έναν αρκετά ουδέτερο έως αρνητικό ως προς το σιδηρόδρομο επιστήμονα...
http://library.tee.gr/digital/m2476/m24 ... mouris.pdf
Επίσης, παραθέτω και μια (κάπως αριστερίστικη) προσέγγιση επί του θέματος σιδηρόδρομος (άρα ΟΣΕ - μέχρι σήμερα) εν Ελλάδι, η οποία μοιράστηκε υπό μορφή κειμένου στην υπόψη ημερίδα, με την οποία συμφωνώ κατά τουλάχιστον 80%.
http://library.tee.gr/digital/m2476/m24 ... douros.pdf
-
Απαντώ καθυστερημένα.
Εγώ lazarefa ειδικός στα τρένα δεν είμαι, ούτε έχω ασχοληθεί με την εταιρεία. Δεν υποστηρίζω ότι ο ΟΣΕ πρέπει να κλείσει ή να ιδιωτικοποιηθεί, πιο αναλυτικά τα είχα γράψει πριν καιρό εδώ.
Δεν λέμε κάτι διαφορετικό, συμφωνούμε στο ότι στον ΟΣΕ υπάρχει κακοδιαχείριση, πελατειακές σχέσεις, διαπλεκόμενα συμφέροντα, προσθέτω τη σπατάλη και το βόλεμα των υπαλλήλων με τρόπο ανάλογο της Ολυμπιακής.
Στο παρόν θέμα τώρα:
μάθατε ότι οι αγρότες είχαν κλείσει για 2 βδομάδες ή κάπου τόσο τις Ε.Ο., μέχρι που βαρέθηκαν κι έφυγαν.
Μάθατε όμως ότι η Πανεπιστημίου είναι κλειστή για μια βδομάδα από 200-300 άτομα που απλώς δεν πήραν ακόμα τις -εξωφρενικές- αποζημιώσεις τους μετά την πώλησης της εταιρείας;
Χιλιάδες άνθρωποι βγάζουν τη μπέμπελη καθημερινά στο κέντρο, επειδή ορισμένοι τους γράφουν στ' @@ τους. Ό,τι δηλαδή έκαναν και στην εταιρεία ως εργαζόμενοι. -
delete
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ