-
manosk η διαφορά είναι πως αν κάποιος πει στη Γερμανία ας πληρώνουμε κάποια εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να έχουμε στο Βούπερταλ μισή ώρα νωρίτερα τις κυριακάτικες εφημερίδες θα τον πάρουν με τα γιαούρτια.
-
Για αρχή θα μπορούσε η κυβέρνηση να πάψει τη δωρεάν μεταφορά των εφημερίδων.
Δε νομίζω πως θα έκανε και τόσο ζημιά στην ίδια δεδομένου ότι οι περισσότερες εφημερίδες είναι κάπου ταγμένες ενώ θα 'έγραφε' καλά σαν κίνηση στα κανάλια.Με λίγα χρήματα το περιεχόμενο της εφημερίδας μπορεί να μεταδίδεται ηλεκτρονικά στο οποιοδήποτε τυπογραφείο. To θέμα είναι βέβαια οι ικανόητες του κάθε τυπογραφείου και πως θα μπορεί να τυπώνει τα διάφορα περιοδικά και κυρίως CD/DVD που δίνει πλέον η κάθε εφημερίδα.
Η όλη φάση θα κοστίσει αρκετά, λιγότερο πάντως μακροπρόθεσμα από την αεροπορική μεταφορά.
-
ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται
να μην κλείσει ο ΕΘΝΙΚΟΣ αερομεταφορέας
να μην χαθεί η ασφαλέστερη εταιρία
να μην αργούν οι εφημερίδεςφθίνουσα ισχύ επιχειρημάτων, βλέπουμε όλοι οτι συγκλίνει και συγκλίνει στην αλήθεια.
να μην χάσουνε το βόλεμά τους.
το είπα και το ξαναλέω και θα το ξαναλέω μέχρι να πάρω απάντηση. Γιατί αφού αξίζει τόσα πολλά δεν κάνουν κίνηση εξαγοράς οι υπάλληλοι? -
wannabe, τα επιχειρήματα δεν τίθενται με βαθμό ισχύος, αλλά όπως πηγαίνει η συζήτηση.
Και το θέμα δεν είναι αν θα βολεύονται κάποιοι. Σε αυτό ΟΛΟΙ είμαστε αντίθετοι.Το ζητούμενο ειναι ότι κάποιοι πιστεύουμε ότι όλο αυτό το παραμύθι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και τους λόγους που η ΟΑ θα κλείσει.
Ποιοί εργαζόμενοι να κάνουν κίνηση? Εδώ έκανε κίνηση η Qatar και απορρίφθηκε. Επειδή έτσι θα αποκτούσε πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά. Εσύ το θεωρείς κακό να έπαιρνε την ΟΑ η Qatar? Οι ΕΕ πάντως και οι δικοί μας κυβερνώντες, ναι!! Και εσύ ζητάς να κάνουν κίνηση οι εργαζόμενοι?
Η ΟΑ θα γίνει μια εταιρεία σύμφωνα με τα πρότυπα του σχεδιασμού της ΕΕ.
Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν υπάρχει τέτοισ περίπτωση. Για δύο λόγους- Η ύλη της εφημερίδας 'κλείνει' την τελευταία στιγμή. Τα προβλήματα για την έγκαιρη εκτύπωση είναι ήδη πολλά και σοβαρά. Η αποκέντρωση μιας τέτοιας διαδικασίας θα τα κάνει ακόμα χειρότερα.
- Όλοι οι εκδότες έχουν επιλέξει την λύση της συγκέντρωσης σε ένα τυπογραφείο για οικονομίες κλίμακας. Μόνο το κόστος του χαρτιού (που είναι χρηματιστηριακό προϊόν) είναι 'τρελό'. Κανένας δεν θα ρίσκαρε τέτοια κίνηση. Και κανένα τοπικό εκδοτήριο δεν θα την άντεχε οικονομικά.
Εμπεριστατωμένη απάντηση.
Πάντως, η σκέψη μου τη διατύπωσα υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος μεταφοράς υποσκελίζει τις οικονομίες κλίμακος από τη χρήση ενός τυπογραφείου.
Έστω κι έτσι όμως, το -1- είναι πολύ βασικός παράγοντας.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ποιοί εργαζόμενοι να κάνουν κίνηση? Εδώ έκανε κίνηση η Qatar και απορρίφθηκε. Επειδή έτσι θα αποκτούσε πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά. Εσύ το θεωρείς κακό να έπαιρνε την ΟΑ η Qatar? Οι ΕΕ πάντως και οι δικοί μας κυβερνώντες, ναι!! Και εσύ ζητάς να κάνουν κίνηση οι εργαζόμενοι?
στο σημερινό Βήμα διαβάζω οτι η Qatar είναι η πιο πιθανή λύση για την Ολυμπιακή.
ποιον να πιστέψω τώρα και κυρίως για ποιο λόγοεπίσης εχω και άλλα ερωτήματα 'φιλοσοφικής' αφετηρίας
1.Γιατί μια εταιρία που έρχεται σε άμεση επαφή με το κόσμο έχει χάσει τη υποστήριξη του
2.Στο γενικότερο πλαίσιο, που για α,β λόγους, γίνονται αποκρατικοποιήσεις, γιατί δώσαμε ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ που ήταν κερδοφόρα και δίνανε χρήματα στο προυπολογισμό, και να κρατήσουμε την ΟΑ που χάνουμε συστηματικά(για οποιοδήποτε λόγο). -
Μακάρι. Αλλά, απ' όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν κάτι τέτοιο στην ΕΕ. Ακόμα και αν το προτείνουν οι δικοί μας.
Στο 1) αντιδρούμε σε όσα μαθαίνουμε. Στο 2) Έλα μου ντε?!
-
Γιατί να μην δεχθεί ή ΕΕ εξαγορά από την Qatar?
Πάντως τη Μπακογιάννη κάποιοι (ποιοί?) πήγαν να τη διασύρουν επειδή μίλησε με πρέσβη του Κατάρ αν δεν κάνω λάθος. Γιατί όλα αυτά? -
Γιατί, τότε, οι Άραβες θα έχουν 'πόδι' στην ΕΕ. Με την ΟΑ που είναι Ευρωπαϊκή εταιρεία.
Αυτή την στιγμή η Ευρωπαϊκή είναι προστατευόμενη αγορά. Δεν μπορεί να μπει οποιαδήποτε εταιρεία.
Και οι Qatar έχει τα κεφάλαια να κινηθεί πολύ ανταγωνιστικά. Ανταγωνιστικά προς τις εταιρείες που έχουν επιλεγεί σαν μεγάλες (Lufthansa, Air France και British Airways). -
δηλ. μας ενοχλεί που είναι η Ευρώπη προστατευόμενη αγορά και δεν μας ενοχλεί που είναι η Ελλάδα?
και γιατί θα πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία με ένα υποψήφιο (Κατάρ) και όχι με δύο ή περισσότερους απο την οποία να αποκομμίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.
τέλος ποιος εξουσιοδότησε ή νομιμοποίησε ηθικά ή πρακτικά τους συν/στες της Ολυμπιακής να μετατρέψουν το ερώτημα Κατάρ ή Γερμανία ή Γαλλία ή ή ή σε ιδιωτικοποίηση και πώληση ή όχι, (αν υποθέσουμε οτι υφίστανται οι πρώτες επιλογές) -
Είπα εγώ κάτι από όλα αυτά που αναφέρεις?
Στην συζήτηση που κανουμε προσπάθησα να δείξω ότι το θέμα ΔΕΝ είναι πόσα χάνει η ΟΑ, αλλά γιατί τα χάνει και ποιοί είναι οι λόγοι που θα οδηγηθεί, έτσι κι αλλιώς, σε σμίκρυνση.
Η ΕΕ εκεί μπαίνει. Στην εξήγηση του γιατί απορρίπτεται η πρόταση της Qatar.
-
Μας έχουν πάρει οι άραβες τις τηλεπικοινωνίες (Wind και Forthnet), στην ΟΑ κολήσαμε?
-
η ΟΑ χάνει όσα χάνει και όχι περισσότερα ή λιγότερα ΚΑΙ γιατί η Ελληνική αγορά είναι προσταατευόμενη. άρα αφού το αναφέρεις για την ΕΕ πρέπει να το αναγνωρίσεις και για την Ελλάδα στους συλλογισμούσ σου.
το δεδομένο οτι απορρίπτεται η Κατάρ, δεν το δέχομαι εκτός αν μου δώσεις λόγο. (δεν λέω οτι δεν μπορεί κάλλιστα να ισχύει, αλλά οτι δεν δεσμευόμαστε να το θεωρούμς δεδομένο και να συζητούμε/πράττουμε με βάση αυτό αν δεν έχει πολυ ισχυρό λόγο και δυνατότητα ύπαρξης)
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ακριβώς.
Και επιεδή οι εφημερίδες θα συνεχίσουν να πρέπει να είναι στον προορισμό τους νωρίς το πρωί, για εξηγήστε μου...ποιός θα τις πηγαίνει και με τι κόστος?Ο ιδιώτης του 49%? Με τι πληρωμή? Από ποιόν? Από το Κράτος?
Αν δεν δεχθεί τι θα κάνει ο μέτοχος του 51%?kouk. Στα μεγάλα νησιά δεν υπάρχουν τυπογραφεία??? Είναι ανάγκη η εφημερίδα να πηγαίνει με αεροπλάνο??? Το είχα αναφέρει πριν 20 σελίδες και βλέπω να επανέρχεται το ζήτημα...
Οι εφημερίδες τυπώνονται στην Αθήνα.
Τι εννοείς? Να πάει η Κυβέρνηση στους εκδότες και να τους υποχρεώσει να τυπώνουν τις εφημερίδες τους σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα? Δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Και από πλευράς κόστους αλλά και από πλευράς ουσίας!
Ξέρεις πως εκδίδεται μια εφημερίδα? (Δεν ειρωνεύομαι. Ρωτάω ώστε να σου πω αν δεν ξέρεις)Το πρωί υπάρχουν δρομολόγια φορτηγών που πάνε τις εφημερίδες στο αεροδρόμιο και από εκεί πάνε σε όλο τον κόσμο. Οχι μόνο στην Ελλάδα.
-
Δεν υποχρεώνει κανένας κανέναν. Ας πληρώσουν το κόστος μεταφοράς αναλόγως και του όγκου και βάρους τους. Αν δεν τους βολεύει ας κλείσουν συμφωνία με τοπικό τυπογραφείο για να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν το κοινό τους (λες και το Internet δεν κάνει το ίδιο) όταν αυτό είναι στις διακοπές του. Το κράτος ας πληρώσει (υποχρέωση του) για τη μεταφορά της εφημερίδας. Για τα ένθετα δώρα και δεν συμμαζεύεται που δεν έχουν σχέση με την ενημέρωση γιατί να πληρώνει το Δημόσιο???
-
Δεν γνωρίζω πως ακριβώς τυπώνεται μία εφημερίδα καθώς δεν έχω δουλέψει στον κλάδο. Ως μηχανικός πάντως έχω επισκεφτεί 2 τυπογραφεία (το ένα του Ιδρύματος Βουδούρη) και γνωρίζω ότι πια το σύνολο της ύλης σε μία εφημερίδα δουλεύεται ηλεκτρονικά από την αρχή ως το τέλος. Συνήθως οι μεγάλες εφημερίδες έχουν και συνεργασία με τοπικά γραφεία εκτύπωσης (η εφημερίδα που πωλείται στην Πάτρα δεν τυπώνεται στην Αθήνα κ.λπ.).
-
Η ύλη της εφημερίδας κλείνει κάποια συγκεκριμένη ώρα. Το αν θα είναι διαθέσιμα τα ΝΕΑ πχ από τις 8 ή από τις 10 ελάχιστη σημασία έχει οπότε και τα γαλατάδικα αν υφίστανται για το λόγο αυτό (και όχι για το γεγονός ότι εξυπηρετούν όλους τους πχ. στρατιώτες που μπορούν να κερδίσουν μία ημέρα από την άδεια τους, εργαζόμενους, ντόπιους κ.α) θα μπορούσαν να πάψουν να υφίστανται.
Και για τα γαλατάδικα. Στη Σάμο που υπηρέτησα μετά από ένα τραυματικό ταξίδι με πλοίο (και μία απίστευτη κατσάδα γιατί άργησα μισή ημέρα) έπερνα πάντα το γαλατάδικο της ΟΑ. Ακόμα και μία ώρα καθυστέρηση δεν είχα πρόβλημα. Και σε περίοδο off-season το γαλατάδικο ήταν γεμάτο κόσμο.
-
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
manosk η διαφορά είναι πως αν κάποιος πει στη Γερμανία ας πληρώνουμε κάποια εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να έχουμε στο Βούπερταλ μισή ώρα νωρίτερα τις κυριακάτικες εφημερίδες θα τον πάρουν με τα γιαούρτια.Με τα λουκάνικα.
Είδα σήμερα ολοσέλιδη καταχώρηση του Υπουργείου Μεταφορών (νομίζω) με τους λόγους που πρέπει να πουληθεί η Ο.Α.. Την σκάναρα:
http://xs231.xs.to/xs231/08390/image0001372.jpg' target='_blank' target='_blank
Εν κατακλείδι:
**2,8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ **συσσωρευμένες συνολικές ζημιές (οι 'πτυχιούχοι μηχανικοί' γράφουν ότι ο ελληνικός λαός δεν ξοδεύτηκε από την Ο.Α. 'ούτε μια δεκάρα' σε ιστοσελίδα τους, κάποιος λέει τραγικά ψέματα όπως είναι κατανοητό - το ποιος ας το καταλάβει καθένας μόνος του, μην τρελαθούμε τελείως δηλαδή).1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ η ζημιά που πληρώνουμε κάθε φορά που ξυπνάμε το πρωί.
2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ τα πρόστιμα από την Ε.Ε. από το 1994 λόγω παράνομων ΚΡΑΤΙΚΩΝ ενισχύσεων.
ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ πόσα θα ξοδευτούν για 'να μη μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι'.
Πολύ λαρτζ λαός είμαστε ρε παιδί μου. Συζητάμε για το πόσο κοστίζει η μερτσεντέ του τάδε, αλλά τα εκατομμύρια τα κατεβάζουμε σαν λουκουμάκια.
-
Το ποσόν σε ζημιές δε μου λέει απολύτως τίποτα αν δεν αναλυθεί. ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Εγώ σου παρέθεσα το link των μηχανικών. Δείχνει πως το δημόσιο φεσώνει την Ολυμπιακή, και σύ έβγαλες με συνοπτικές διαδικασίες το πόρισμα πως λένε ψέματα. Για να το λες κάπου στηρίζεσαι . Θα μας το δώσεις να το διαβάσουμε και μεις; Εγω ανάλυση δεν βρίσκω πουθενά που να απαντάει στους μηχανικούς.
Υπηρεσίες απλήρωτες απ το δημόσιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΕΣ. ΤΕΛΕΙΑ.
-
Η πιο απλη αναλυση ειναι οτι οι μηχανικοι δεν ειναι λογιστες.
Επισης η Qatar δεν αποκλειεται, ο διαγωνισμος θα ειναι διεθνης, ανοιχτος και με την επιβλεψη της ΕΕ. Τελος ΕΛΠΕ, ΟΤΕ και οτιδηποτε αλλο μπορει να ηταν κερδοφορα υπο κρατικο καθεστος αλλα τωρα ειναι και πιο κερδοφορα αλλα και ελευθερα να συνασπιστουν με οποιον χρειαζεται για να εχουν ελπιδες επιβιωσεις στο σκληρα ανταγωνιστικο συγχρονο περιβαλλον. Δε γινεται αλλιως.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Η πιο απλη αναλυση ειναι οτι οι μηχανικοι δεν ειναι λογιστες.Δεν υπάρχει κανείς απο την πλευρά της κυβέρνησης δλδ (να ξέρει λιγο λογιστική ) να απαντήσει στους μηχανικούς;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Η πιο απλη αναλυση ειναι οτι οι μηχανικοι δεν ειναι λογιστες.
Δεν υπάρχει κανείς απο την πλευρά της κυβέρνησης δλδ (να ξέρει λιγο λογιστική ) να απαντήσει στους μηχανικούς;
Ούτε γι' αστείο. Και το υπογράφω αυτό..
-
έλα μην είστε υπερβολικοί. προφανώς υπάρχει ενας. απλά τώρα βγάζει τα τεκμήρια
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ