-
Έχω την εντύπωση ότι η ΕΕ έχει απαγορέψει στην Ελλάδα να δίνει επιδοτήσεις στην Ολύμπιακή με την λογική 'Δεν γίνεται εμείς (ΕΕ) να σας (Ελλάδα) επιδοτούμε και εσείς με αυτά τα λεφτά να επιδοτείτε άλλους (Ο.Α).'
Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
-
Και λίγα λόγια από εμένα:
- Η διαφορά της Aegean με την ΟΑ είναι ότι η Aegean άμα χρεωκοπήσει η κυβέρνηση δεν θα την βοηθήσει να σωθεί χρησιμοποιώντας τα χρήματα του ελληνίκού λαού. Θυμάμαι τα πάμπολλα σχέδια δήθεν εξυγίανσης της ΟΑ τα οποία, φυσικά, απέτυχαν όλα. Με όλα αυτά τα χρήματα, εάν ο σκοπός ήταν συντηρηθούν τα 'άγονα' και ασύμφορα δρομολόγια για εθνικούς λόγους, οι επιβάτες στους προορισμούς αυτούς θα μπορούσαν να μεταφέρονταν με Learjet ή αντίστοιχα α/φη και με προσωπική αεροσυνοδό!!!
- Τα ΑΤR είναι από τα καλύτερα αεροσκάφη στην κατηγορία τους.
- Για να πούμε και τα καλά των ΟΑ, τους τελευταίους τρεις μήνες έκανα δύο ταξίδια, συνολικά οκτώ πτήσεις, χρησιμοποιώντας τις ΟΑ. Οι επτά από τις οκτώ πτήσεις έφυγαν ακριβώς στην ώρα τους και η μία είχε καθυστέρηση τριανταπέντε λεπτών. Οι αεροσυνοδοί μπορώ να πω ήταν αρκετά εξυπηρετικές και γενικά μου φάνηκε σαν να λειτουργούσε το όλο σύστημα κάπως καλύτερα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Παντως σε γενικές γραμμές προτιμώ να δώσω τα 7-10 ευρω διαφορά στην Aegean και να πεταξω σαν ανθρωπος παρα να τα δωσω στην Ολυμπιακή...Οι σειρές των καθισμάτων της Aegean είναι αρκετά πιο πυκνές από της Ολυμπιακής και κάθεσαι πιο στριμωγμένα.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Η LH ή η AF δε προκειται ποτε να ασχοληθουν με το Καστελλοριζο τη Καρπαθο τη Σκυρο ή τη Κοζανη...
Αντε το πλυ πολυ να χτυπησουν καμμια Θεσσαλονικη ή το Ηρακλειο και το καλοκαιρι τη Ροδο.
Τι πρεπει να γινει κατα τη γνωμη σου.
Να κλεισουμε την Ολυμπιακη και να παραδωσουμε τη συγκοινωνια σε διαφορους ΗΛΙΟΥΣ και CRONUS
ή να αφησουμε ολες αυτες τις περιοχες χωρις συγκοινωνιες??Ένα υπαρκτό πρόβλημα με δύσκολη λύση.Παντως η ΟΑ αποτελεί μια τεράστια οικονομικη πληγη, και ο τροπος λειτουργίας της ειναι απλώς καταστροφικός.
Θα επρεπε να φτιαχτει απο την αρχη αλλα τα συνδικάτα δεν έχουν όρεξη να αφήσουν μακρόχρονα δικαιώματα,την στιγμή που άλλοι συναδελφοι τους βγηκαν στην συνταξη στα 40 τους.Η λυση των επιδοτήσεων θα μπορούσε να δουλεψει στην αεροπλοία,με μακροχρόνιες όμως μισθώσεις που θα επιτρεπουν σοβαρες επενδύσεις με ορίζοντα και όχι ΡΟΔΑΝΘΗ και ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ στον αέρα.
-
τότε πρέπει να διαβάσεις το Θέμα της Κυριακής που πέρασε να δείτε απο που παίρνει τα αεροσκάφη της η Ολυμπιακή μας...
Aegean μονόδρομος μετά απο όσα έχω δει, ακούσει και όσα διάβασα την Κυριακή..
-
έκανα ένα ταξίδι πρόπερσυ γυρνώντας από Αγγλία με airbus της Ολυμπιακής και ένιωσα άρχοντας, βασιλιάς, χαλάλι τις τόσες λίρες που έδωσα, καμία εταιρεία δε μου είχε προσφέρει τόση απόλαυση, απ'τη στιγμή που έχω πετάξει με KLM, AL ITALIA, BAA, Malev, κα. Δεν λέω ότι η καλύτερη είναι η Ολυμπιακή, αλλά είναι να σου κάτσουν όλα καλά Μπορεί την επόμενη φορά να μην είμαι τυχερός και να συγκρουστούμε με κανά Λανγκολίερ
Πέρα απ'την πλάκα, ας δούμε το θέμα της εσωτερικής οργάνωσης. Πόσοι έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα απώλειας βαλίτσας με μια συγκεκριμένη εταιρεία, ειδικά όσον αφορά πτήσεις transit? I do, με μια εταιρεία απ'τις παραπάνω. `Ισως να πρόκειται περί ατυχούς παραδείγματος γιατί μπορεί να τύχει στον καθένα.
Και επίσης θα συμφωνήσω μερικώς με προαναφερθέν σχόλιο ότι έχουμε τους καλύτερους πιλότους. Θα συμφωνήσω ότι έχουμε πολύ καλούς, θαρραλέους κι εκπαιδευμένους πιλότους.
τώρα αν θέλουν να κλείσουν τις ΟΑ ή να επενδύσουν, αυτό είναι καθαρά θέμα της κυβέρνησης.. Τι να κάνουμε εμείς γι'αυτό;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πέρα απ'την πλάκα, ας δούμε το θέμα της εσωτερικής οργάνωσης. Πόσοι έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα απώλειας βαλίτσας με μια συγκεκριμένη εταιρεία, ειδικά όσον αφορά πτήσεις transit? I do, με μια εταιρεία απ'τις παραπάνω. `Ισως να πρόκειται περί ατυχούς παραδείγματος γιατί μπορεί να τύχει στον καθένα.κα-τα-ρα-μέ-νη ALITALIA!
3 φορές χαμένη βαλίτσα ως τώρα... να είναι τυχαίο??? -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Μπορεί την επόμενη φορά να μην είμαι τυχερός και να συγκρουστούμε με κανά ΛανγκολίερΚαι γαμώ τις ταινίες(το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει)
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πέρα απ'την πλάκα, ας δούμε το θέμα της εσωτερικής οργάνωσης. Πόσοι έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα απώλειας βαλίτσας με μια συγκεκριμένη εταιρεία, ειδικά όσον αφορά πτήσεις transit? I do, με μια εταιρεία απ'τις παραπάνω. `Ισως να πρόκειται περί ατυχούς παραδείγματος γιατί μπορεί να τύχει στον καθένα.
κα-τα-ρα-μέ-νη ALITALIA!
3 φορές χαμένη βαλίτσα ως τώρα... να είναι τυχαίο???Νομίζω ότι υπεύθυνη δεν είναι η αεροπορική εταιρία αλλά η εταιρία που αναλαμβάνει το service στο εκάστοτε αεροδρόμιο.
-
δεν ξέρω ποιος ευθύνεται, αλλά ΜΟΝΟ με ΑΛΙΤΑΛΙΑ έχω χάσει βαλίτσα, τρις!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
δεν ξέρω ποιος ευθύνεται, αλλά ΜΟΝΟ με ΑΛΙΤΑΛΙΑ έχω χάσει βαλίτσα, τρις!ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ
Μη μου πεις ότι τις έχασες σε πτήση Αθήνα-Ρώμη;
Και σου δώσανε αυτή την ηλίθια τσάντα με δύο-τρια πραγματάκια μέσα ίσα-ίσα για να επιβιώσεις;
ΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ -
Καλά τόσο χάλια είναι η ΑLITALIA;; Δεν το περίμενα.
Οι δικές μου χειρότερες αναμνήσεις είναι από την EXCEL. Bαλίτσες δεν έχασα αλλά κατέβηκα στο Gatwick και δε μπορούσα να περπατήσω
-
H αεροπορία είναι ένας τομέας όπου δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται κανονικά η αμιγής επιχειρηματική (κερδοσκοπική) δραστηριότητα. Η απαιτούμενη υποδομή σε προσωπικό και υλικό είναι τέτοιου μεγέθους, για να υπάρχει ασφάλεια, που στην πραγματικότητα δεν συμφέρει κανέναν κεφαλαιούχο να επενδύσει, μόνον κράτη ή κρατικώς ενισχυόμενες επιχειρήσεις [σύμφωνοι, όχι σώνει και καλά κοινωφελή ιδρύματα, εκτός κι αν το κράτος είναι πάμπλουτο και δεν ξέρει πώς να τα φάει] μπορούν να το κάνουν σωστά (με ασφάλεια..). Δυστυχώς το διεθνώς κρατήσαν καπιταλιστικό σύστημα, ως εκ της αδηφάγου φύσης του, κατέκλυσε και αυτόν τον τομέα ανθρωπινης δραστηριότητας.
Όπως είχε τονίσει σε συνέντευξή του προ ετών, σε ανύποπτο χρόνο, ο -εμφανώς όχι αναρχοκομμουνιστής, ως αξιωματικός ε.α.- και σημαντικότερος επαγγελματίας ασφαλείας πτησεων που διαθέτουμε στην Ελλάδα, ο Α. Τσολάκης, επί σειρά ετών αρμόδιος διευθυντής στην Π.Α. και στην Ο.Α., και νυν πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, τα αεροπλάνα θα συνεχίσουν να πέφτουν, με αυξανόμενους μάλιστα ρυθμούς, όσο τα εμπορικά/κερδοσκοπικά κριτήρια θα υπερτερούν των (δήθεν αδιαπραγμάτευτων) κριτηρίων ασφαλείας. Πράγμα που συμβαίνει κατά κόρον διεθνώς, λόγω της περίφημης 'απελευθέρωσης' (τι τραγικό τέλος για την ιερή λέξη Ελευθερία: ισοδυναμεί σήμερα με την ελευθερία του κάθε πάμπλουτου αλήτη να σε σκοτώσει για να πλουτίσει κι άλλο).ΥΓ:Παρακαλώ τους συστηματικότερα ασχολούμενους με τα αεροπορικά δρώμενα να εντοπίσουν και αναφερθούν λεπτομερώς στο φετινό -νομίζω- περιστατικό κατά το οποίο η ΟΑ ματαίωσε ορθότατα το δρομολόγιό της για Ρόδο, λόγω καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα ίσως να την καταρρώνται διάφοροι οπαδοί της 'ελευθερίας', ενώ η εξυπηρετικότατη ιδιωτική Aegean πέταξε την ίδια μέρα και από καθαρή τύχη δεν σκότωσε όλους τους επιβάτες της όταν το φτερό του α/φους κοπάνησε στο διάδρομο της Ρόδου. Ευτυχώς γύρισε και προσγειώθηκε Αθήνα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
δεν ξέρω ποιος ευθύνεται, αλλά ΜΟΝΟ με ΑΛΙΤΑΛΙΑ έχω χάσει βαλίτσα, τρις!
ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ
Μη μου πεις ότι τις έχασες σε πτήση Αθήνα-Ρώμη;
Και σου δώσανε αυτή την ηλίθια τσάντα με δύο-τρια πραγματάκια μέσα ίσα-ίσα για να επιβιώσεις;
ΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΤην έχασα σε 3 διαφορετικές πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό (και αλλαγή αεροπλάνου προφανώς) στη Ρώμη.
Καλά τόσο χάλια είναι η ΑLITALIA;; Δεν το περίμενα.
η ΑΛΙΤΑΛΙΑ είναι μεγάλο χάλι λέμε. Πολύ στριμωγμένα καθίσματα (1,78 είμαι και πιάνομαι κάθε φορά), χαμένες βαλίτσες, φαΐ που απλώς δεν τρώγεται και αδιάφορους ως αγενείς συνοδούς. Να έτυχε σ'εμένα μόνο? Μπορεί.
Πάντως, ΟΣΕΣ πτήσεις έκανα με Ολυμπιακή, τις καταευχαριστήθηκα. Μπορεί το δεκαλεπτάκι της καθυστέρησης να το έχει... στο νερό, αλλά πας βασιλιάς! Και έχω πετάξει με αρκετές εταιρείες
-
Με aegean στα 4 χρονια που τη χρησιμοποιουσα, μια φορα ειχε καθυστερηση που οφειλοταν στην ιδια την εταιρεια (και οχι σε απεργιες υπαλληλων αεροδρομιων κτλ) και κατεβαινοντας απο το αεροπλανο μας πηγαν στο γραφειο του αεροδρομιου και μ ας εδωσαν ακομα ενα ιδιο εισητηριο με ανοικτη ημερομηνια που εληγε σε ενα εξαμηνο.... After sales service....
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Με aegean στα 4 χρονια που τη χρησιμοποιουσα, μια φορα ειχε καθυστερηση που οφειλοταν στην ιδια την εταιρεια (και οχι σε απεργιες υπαλληλων αεροδρομιων κτλ) και κατεβαινοντας απο το αεροπλανο μας πηγαν στο γραφειο του αεροδρομιου και μ ας εδωσαν ακομα ενα ιδιο εισητηριο με ανοικτη ημερομηνια που εληγε σε ενα εξαμηνο.... After sales service....Αυτό είναι όμως βιτρίνα!
Η ουσία της υπόθεσης είναι πόσα λεφτά που έπρεπε να πάνε για συντήρηση κόπηκαν για να σας δώσουν τα επιπλέον εισητήρια!Οι καλές δημόσιες σχέσεις δεν συνεπάγονται ασφάλεια!Αλλά δημιουργούν εντυπώσεις!
-
Άκουσα ένα πρωί πριν μερικές μέρες στην ΝΕΤ έναν πιλότο της Ολυμπιακής ο οποίος ανέφερε ότι τo κόστος χρήσης του Βενιζέλου σε σχέση με το Ελληνικο είναι 10πλάσιο!! Δηλαδή η Ολυμπιακή πλήρωνε 8 εκ ευρώ το χρόνο στο Ελληνικό, ενώ τώρα πληρώνει 80 (!!) εκ. ευρώ στο Βενιζέλο (ή μάλλον στη Hochtief).
Θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο που δουλεύει στην Ολυμπιακή αν κάτι τέτιοιο αληθεύει. Διότι αν αληθεύει εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τις ζημιές που παρουσιάζει η ολυμπιακή τα τελευταία χρόνια (μετα τις μειώσεις προσωπικού που έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του 90). Και επιπλέον σημαίνει ότι το Ελληνικό δημόσιο μέσο της Ολυμπιακής (και τελικά των ελλήνων φορολογούμενων που πληρώνουν τα σπασμένα) χρηματοδοτεί τη γερμανική Hochtief, προσθέτοντας άλλη μια σκανδαλώδη διάσταση (από τις πολλές) στο τεράστιο ζήτημα της κατασκευής του νέου αεροδρομίου της Αθήνας.
-
Ο χρήστης jarjap έγραψε:
Άκουσα ένα πρωί πριν μερικές μέρες στην ΝΕΤ έναν πιλότο της Ολυμπιακής ο οποίος ανέφερε ότι κόστος χρήσης του Βενιζέλου ύ σε σχέση με το Ελληνικο είναι 10πλάσιο!! Δηλαδή η Ολυμπιακή πλήρωνε 8 εκ ευρώ το χρόνο στο Ελληνικό, ενώ τώρα πληρώνει 80 (!!) εκ. ευρώ στο Βενιζέλο (ή μάλλον στη Hochtief).Θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο που δουλεύει στην Ολυμπιακή αν κάτι τέτιοιο αληθεύει. Διότι αν αληθεύει εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τις ζημιές που παρουσιάζει η ολυμπιακή τα τελευταία χρόνια (μετα τις μειώσεις προσωπικού που έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του 90). Και επιπλέον σημαίνει ότι το Ελληνικό δημόσιο μέσο της Ολυμπιακής (και τελικά των ελλήνων φορολογούμενων που πληρώνουν τα σπασμένα) χρηματοδοτεί τη γερμανική Hochtief, προσθέτοντας άλλη μια σκανδαλώδη διάσταση (από τις πολλές) στο τεράστιο ζήτημα της κατασκευής του νέου αεροδρομίου της Αθήνας.
Aληθεια ειναι οτι πληρωνει πολλαπλασια απο το Ελληνικο... δεν ξερω ποσά αλλα οτι πληρωνει ο ΟΑ πληρωνουν και ολες οι αλλες αεροπορικες εταιρειες.
Δεν φταει αυτο που χρεωκοπησε η ΟΑ.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
.
Aληθεια ειναι οτι πληρωνει πολλαπλασια απο το Ελληνικο... δεν ξερω ποσά αλλα οτι πληρωνει ο ΟΑ πληρωνουν και ολες οι αλλες αεροπορικες εταιρειες.
Δεν φταει αυτο που χρεωκοπησε η ΟΑ.
Σίγουρα δεν φταίει αυτό για το παλιότερο χάλι της Ολυμπιακής.
Εγώ μιλάω για τώρα, και σίγουρα είναι διαφορετικό πράγμα να είσαι ο βασικός χρήστης του αεροδρομίου (βλέπε Ολυμπιακή) και άλλο να κάνεις 3-4 πτήσεις την ημέρα, ιδίως εαν αληθεύει ότι κάποιες από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες απολαμβάνουν και καλύτερες τιμές .
Πάντως (και λίγο άσχετο) το υψηλό κόστος του Βενιζέλου έχει σχεδόν εξαφανίσει τις πτήσεις charter προς Αθήνα..
-
ακριβώς έτσι
Αν ειχαμε και το παλιο όλα τα charter θα ειχαν παει εκει
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ