-
Εγω να πω την αληθεια δεν το χρησιμοποιω για τις καθημερινες μετακινησεις μεσα στην πολη εκτος λιγων εξαιρεσεων,. προτιμω να την κανω σε ορεινα μονοπατια και δασικους δρομους...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με ενοχλούν πολύ τα κοπρόσκυλα που κάθονται στα πάρκα, ορμάνε και γαβγίζουν (πρέπει να επιτρέπεται η χρήση κοντόκανης καραμπίνας).
Θα κανουμε ειδικο νομο για αυτοματα οπλα,για καλυτερα αποτελεσματα...
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Οι διαδρομές μου είναι σχεδόν αποκλειστικά σε άσφαλτο παρόλο που τα ελαστικά είναι τρακτεροτά!!!! Το ποδήλατο δεν έχει αναρτήσεις. Δεν θα είναι πολύ σκληρό με τόσο μεγάλη πίεση; Με την πίεση που βάζω δεν δείχνουν να διπλώνουν κάθε άλλο μάλιστα. Το χειρότερο είναι ότι δεν γράφουν πουθενά όριο πίεσης και δεν ξέρω αν αντέχουν τις πιέσεις που αναφέρεις.
oλα τα λάστιχα γράφουν τις συνιστώμενες πιέσεις.ακόμη και αυτά που είναι από Nylon (πχ οπως στα φθηνά ποδήλατα του εμπορίου).
από εκεί και πέρα η πίεση των ελαστικών εξαρτάται από το οδόστρωμα,το βάρος του ποδηλάτη,την ακαμψία του σκελετού,της σέλας και την ύπαρξη ή μη ανάρτησης εμπρός και πίσω.πάντως αν πηγαίνεις πιο πολύ σε άσφαλτο καλύτερα να βάλεις semi-slick λαστιχα,δηλαδη στη μέση φλατ και στην άκρη τρακτερωτά.είναι ότι πρέπει για άσφαλτο και πατημένο χώμα.όσο πιο πολύ πίεση βάζεις στο λάστιχο τόσο καλύτερα ακούει στο δρόμο,και φυσικά αν έχεις χαμηλή πίεση μπορεί να διπλώσει σε καμιά απότομη αλλαγή πορείας,και να στραβώσει και η ζάντα από τις λακούβες.
γύρω στα 35 psi είναι καλά πάντως.
Έχεις δίκιο έγραφαν τελικά όρια πιέσεων. Μα καλά που είχα τα μάτια μου; Οι τιμές πολύ διαφορετικές από ότι περίμενα 40-80 psi!!!!!!! Έβαλα τελικά 40 και στα δυο ελαστικά και για την ώρα όλα οκ.
-
Χρησιμοποιώ το ποδήλατο αρκετά για φυσική κατάσταση, αλλά ποτέ για να πάω στη δουλειά μου, καθώς δεν έχω καμία διάθεση να φτάνω ιδρωμένος. Ίσως να το χρησιμοποιούσα σε κρύες μέρες και αν η δουλειά δεν απαιτούσε να πάω σε μακρινές αποστάσεις.
-
Εγώ που δεν έχω φυσική κατάσταση, το συνήθισα και χρησιμοποιώντας τη μεγαλύτερη σχέση για να κινούνται αργά τα πεντάλ ιδρώνω ελάχιστα στο ίσιο.
-
Σιγά σιγά φτιάχνεις. Δεν είναι ανάγκη από τη πρώτη μέρα που θα το ξεκινήσεις να πάς στη δουλειά με αυτό. Εγώ το πείρα μετά τον πρώτο μήνα. Αν και από το σπίτι έως τη δουλειά είναι σχεδόν συνεχής η ανηφόρα με λίγη έως έντονη σε κάποιο μικρά σημεία δεν φτάνω ιδρωμένος γιατί κάνω ελαφρύ πεντάλ χωρίς εξάρσεις ώστε να πηγαίνω χαλαρά. Το πρωί εξάλλου (εφτά η ώρα) είναι ακόμα δροσιά ενώ το μεσημέρι έχω μόνο κατηφόρα.
-
ψαχνομαι και εγω για ποδηλατο τωρα, για ασκηση. θα το χρησιμοποιω σε ασφαλτο αλλα και σε χωματοδρομο, λασπες κτλ. εχω καταληξει στο boulder ή το rock se gts της giant. τι εχουν να πουν οι γνωστες;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ψαχνομαι και εγω για ποδηλατο τωρα, για ασκηση. θα το χρησιμοποιω σε ασφαλτο αλλα και σε χωματοδρομο, λασπες κτλ. εχω καταληξει στο boulder ή το rock se gts της giant. τι εχουν να πουν οι γνωστες;βαλε φωτο και τεχνικά χαρακτηριστικά των ποδηλάτων....
-
Πήρα κι εγώ επιτέλους καινούριο mountain-άκι!!! Γιούπιιι.
Σήμερα έκανα το πρώτο πείραμα:
Commuting via Bicycle - Episode I: Destination Καισαριανή
Από Καμίνια πήγα στο άψε σβήσε στο Φάληρο και πήρα τον Ηλεκτρικό μέχρι Θησείο. Από εκεί, διάλεξα την 'fancy' διαδρομή και πήρα όλον τον πεζόδρομο πάνω στις παρυφές του λόφου της Ακρόπολης μέχρι τις στήλες Ολυμπίου Διός. Από εκεί πήγα μέσα από το Ζάππειο. Κοίτα να δεις τι έχει η πόλη μας και δεν τα είχα δει ποτέ. Για φαντάσου...! Μετά, στα στενάκια πίσω από Βουλή / Ζάππειο ήταν όλα ανετότατα.
Ε, από εκεί ακολούθησα πιο κλασσικούς δρόμους, μέχρι το Κάραβελ και από εκεί Ευφρονίου και έφτασα Πανεπιστημιούπολη. Αρκετή ανηφόρα!
Το φανάρι Ευφρονίου / Ούλωφ Πάλμε ήταν χαλασμένο ως συνήθως. Κολλημένα αυτοκίνητα στη μέση της διασταύρωσης, στούκες, χαμός. Προσπέρασα άπειρα αυτοκίνητα και πέρασα ανετότατα από δίπλα τους.
Η επιστροφή είναι πολύ πιο εύκολη γιατί είναι σχεδόν όλο μια κατηφόρα μέχρι το σταθμό Θησείο. Πάντως αυτή τη φορά πήγα πιο... 'ευθεία', από Μοναστηράκι!
Τα σχόλιά μου από το πρώτο πείραμα:
-
Στο τρένο της επιστροφής είχε πολύ κόσμο στα πρώτα βαγόνια, αλλά η τελευταία θύρα του τελευταίου βαγονιού ήταν σχετικά άδεια, οπότε δεν ενόχλησα κανέναν. Πάντως τήρησα τις ώρες που επιτρέπονται τα ποδήλατα.
-
Μερικές τυπικές διάρκειες, στο πήγαινε:
Με αυτοκίνητο: 20' (εντός δακτυλίου) μέχρι 50' (εκτός).
Με συγκοινωνία: 1h 30' ... (πόδια + λεωφορείο/τρόλλεϋ + ΗΣΑΠ + μετρό + λεωφορείο).
Με ποδήλατο: γύρω στη 1h15' και ήμουν μαζεμένος στην κυκλοφορία, καθώς και λαπάς στη φυσική κατάσταση... Πέφτει άνετα στα 50΄ μετά από δυο τρεις εβδομάδες. Η επιστροφή ήταν πιο σύντομη (1h) λόγω κατηφόρας! -
Στους δρόμους με δύο λωρίδες και παρκαρισμένα στα δεξιά, είναι ό,τι καλύτερο γιατί πρακτικά έχεις τη 'μισή' λωρίδα δικιά σου, σαν ποδηλατολωρίδα! Αλλά οι διπλοπαρκαρισμένοι καραδοκούν...
Αυτά για αρχή!
Αντε και στα βουνά σύντομα!
-
-
Το ποδήλατο είναι δείγμα πολιτισμού.
Σας ζηλεύω... -
Ευγε μπράβο... Εχω κάνειθ μερικές αναβαθμισούλες και στο δικό μου, αλλά εξακολουθώ να μην το χρησιμοποιώ στην πόλη, παρά μόνο για προπόνηση σε άσφαλτο...
Συνήθως τις Κυριακές τα πρωϊνα αν δεν παω βουνα, κατεβαίνω Φαληρο και ξεκινάω την Παραλιακή μέχρι το Σούνιο και πίσω, πολύ καλή διαδρομή (που φυσικά για αρχή, δεν είναι αναγκη να την κάνουμε όλη!)..
Αλλίως πλέον Τατόι, Πάρνηθα (Αγιος Γεώργιος, ultimate μονοπάτι μετά από ανηφόρα μέτριας κλίσης 10κμ), και Υμηττός (κρεμαστός λαγός) κτλ...
Αντε να μαζευόμαστε, μεγειά το άλογο, δώσε σπεκς
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Το φανάρι Ευφρονίου / Ούλωφ Πάλμε ήταν χαλασμένο ως συνήθως. Κολλημένα αυτοκίνητα στη μέση της διασταύρωσης, στούκες, χαμός. Προσπέρασα άπειρα αυτοκίνητα και πέρασα ανετότατα από δίπλα τους.Άψογος!! Τον πέτυχα κι εγώ τον χαμό σήμερα (αλήθεια, και αρκετά απογεύματα τα πετυχαίνω χαλασμένα τα φανάρια της διασταύρωσης, τι κακό είναι αυτό!)...
Μετά από αρκετά χρόνια πήρα κι εγώ ένα ποδήλατο - με αρκετή βοήθεια από αυτό το topic, σας ευχαριστώ - έχοντας βασικό σκοπό όταν ανοίξει ο καιρός να αρχίσω να πηγαίνω στο Πανεπιστήμιο με αυτό. Έχω απηυδήσει με τον πανικό και την αναισθησία των οδηγών στις διαδρομές μου από και προς αυτό, και πέρα από φυσική κατάσταση θα μου προσφέρει και ψυχική ηρεμία θέλω να πιστεύω -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Οι διαδρομές μου είναι σχεδόν αποκλειστικά σε άσφαλτο παρόλο που τα ελαστικά είναι τρακτεροτά!!!! Το ποδήλατο δεν έχει αναρτήσεις. Δεν θα είναι πολύ σκληρό με τόσο μεγάλη πίεση; Με την πίεση που βάζω δεν δείχνουν να διπλώνουν κάθε άλλο μάλιστα. Το χειρότερο είναι ότι δεν γράφουν πουθενά όριο πίεσης και δεν ξέρω αν αντέχουν τις πιέσεις που αναφέρεις.
oλα τα λάστιχα γράφουν τις συνιστώμενες πιέσεις.ακόμη και αυτά που είναι από Nylon (πχ οπως στα φθηνά ποδήλατα του εμπορίου).
από εκεί και πέρα η πίεση των ελαστικών εξαρτάται από το οδόστρωμα,το βάρος του ποδηλάτη,την ακαμψία του σκελετού,της σέλας και την ύπαρξη ή μη ανάρτησης εμπρός και πίσω.πάντως αν πηγαίνεις πιο πολύ σε άσφαλτο καλύτερα να βάλεις semi-slick λαστιχα,δηλαδη στη μέση φλατ και στην άκρη τρακτερωτά.είναι ότι πρέπει για άσφαλτο και πατημένο χώμα.όσο πιο πολύ πίεση βάζεις στο λάστιχο τόσο καλύτερα ακούει στο δρόμο,και φυσικά αν έχεις χαμηλή πίεση μπορεί να διπλώσει σε καμιά απότομη αλλαγή πορείας,και να στραβώσει και η ζάντα από τις λακούβες.
γύρω στα 35 psi είναι καλά πάντως.
Έχεις δίκιο έγραφαν τελικά όρια πιέσεων. Μα καλά που είχα τα μάτια μου; Οι τιμές πολύ διαφορετικές από ότι περίμενα 40-80 psi!!!!!!! Έβαλα τελικά 40 και στα δυο ελαστικά και για την ώρα όλα οκ.
ετσι, έτσι, αν είσαι βαρύς δλδ πάνω από 85 κιλά μπορείς να βάλεις μεχρι 45 psi χωρίς να χάνεις σε άνεση
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ που δεν έχω φυσική κατάσταση, το συνήθισα και χρησιμοποιώντας τη μεγαλύτερη σχέση για να κινούνται αργά τα πεντάλ ιδρώνω ελάχιστα στο ίσιο.αν κουράζονται τα ποδια σου βάζεις μικρό γρανάζι στην τριπλέτα και μεγάλο γρανάζι στην εξαπλετα/εφταπλέτα/οχταπλετα κτλ
αν κουράζεται η καρδιά σου/αναπνοή σου βάζεις μεγάλο γραναζι στην τριπλέτα και μικρό στην εξαπλετα/εφταπλέτα κτλ
-
Αυτό είναι το δικό μου:
http://www.giant-bicycles.com/uk/030.000.000/030.000.000.asp?year=2005&model=10156
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτό είναι το δικό μου:http://www.giant-bicycles.com/uk/030.000.000/030.000.000.asp?year=2005&model=10156
Το πηρούνι πως σου φαίνεται;; Το βλέπεις να λειτουργεί καλα;;
-
μερικές φώτο από την τελευταία ποδηλατική μας εξόρμηση-
http://i4.photobucket.com/albums/y149/c ... CT0539.jpg
το δικό μου ειναι πισω δεξιά
ναι και τι μου έτυχε πριν ξεκινήσουμε.....όποιος βρει πώς έγινε έτσι κερδίζει βόλτα με το γιάρις....
http://i4.photobucket.com/albums/y149/c ... CT0538.jpg
και να τι έγινε προς το τέλος της βόλτας..
http://i4.photobucket.com/albums/y149/c ... CT0541.jpg
-
εδώ και 3-4 μήνες πήρα το τελευταίο Target της Ideal και δε θέλω να το γυρνάω σε λάσπες και χιόνια και του έχω κάνει το πολύ 100 χμ μόνο...
Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω τα Kenda Coyote που φοράει (αν και μου αρέσει η διαφορά στα δύο πέλματα μπροστά και πίσω) και να βάλω κάτι ημισλίκ..
Είδα άλλη διάσταση στους τροχούς επίσης. Από 26επί1.9 σε 26επί2.1
-
Πήρες ποδήλατο Mountain Και δεν θες να το βαλεις σε χωμα λάσπη;;; Σύνδρομο SUV στο κολονάκι μου θυμίζεις
Θα ανεβάσω σύντομα φωτό από τις φωτό στα Λασπωμένα Βασιλικά από την προηγούμενη Κυριακη..
Πως έγινε έτσι?? Tubeless ειναι τα λάστιχα;;; Ανοιξε η double bottom ζαντα;;;
-
Γιατρός μου έχει απαγορέψει να τραντάζομαι βίαια και ...τον ακούω. Οπότε? Τι να κάνω?
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;