Πήρα κι εγώ επιτέλους καινούριο mountain-άκι!!! Γιούπιιι.
Σήμερα έκανα το πρώτο πείραμα:
Commuting via Bicycle - Episode I: Destination Καισαριανή
Από Καμίνια πήγα στο άψε σβήσε στο Φάληρο και πήρα τον Ηλεκτρικό μέχρι Θησείο. Από εκεί, διάλεξα την 'fancy' διαδρομή και πήρα όλον τον πεζόδρομο πάνω στις παρυφές του λόφου της Ακρόπολης μέχρι τις στήλες Ολυμπίου Διός. Από εκεί πήγα μέσα από το Ζάππειο. Κοίτα να δεις τι έχει η πόλη μας και δεν τα είχα δει ποτέ. Για φαντάσου...! Μετά, στα στενάκια πίσω από Βουλή / Ζάππειο ήταν όλα ανετότατα.
Ε, από εκεί ακολούθησα πιο κλασσικούς δρόμους, μέχρι το Κάραβελ και από εκεί Ευφρονίου και έφτασα Πανεπιστημιούπολη. Αρκετή ανηφόρα!
Το φανάρι Ευφρονίου / Ούλωφ Πάλμε ήταν χαλασμένο ως συνήθως. Κολλημένα αυτοκίνητα στη μέση της διασταύρωσης, στούκες, χαμός. Προσπέρασα άπειρα αυτοκίνητα και πέρασα ανετότατα από δίπλα τους.
Η επιστροφή είναι πολύ πιο εύκολη γιατί είναι σχεδόν όλο μια κατηφόρα μέχρι το σταθμό Θησείο. Πάντως αυτή τη φορά πήγα πιο... 'ευθεία', από Μοναστηράκι!
Τα σχόλιά μου από το πρώτο πείραμα:
-
Στο τρένο της επιστροφής είχε πολύ κόσμο στα πρώτα βαγόνια, αλλά η τελευταία θύρα του τελευταίου βαγονιού ήταν σχετικά άδεια, οπότε δεν ενόχλησα κανέναν. Πάντως τήρησα τις ώρες που επιτρέπονται τα ποδήλατα.
-
Μερικές τυπικές διάρκειες, στο πήγαινε:
Με αυτοκίνητο: 20' (εντός δακτυλίου) μέχρι 50' (εκτός).
Με συγκοινωνία: 1h 30' ... (πόδια + λεωφορείο/τρόλλεϋ + ΗΣΑΠ + μετρό + λεωφορείο).
Με ποδήλατο: γύρω στη 1h15' και ήμουν μαζεμένος στην κυκλοφορία, καθώς και λαπάς στη φυσική κατάσταση... Πέφτει άνετα στα 50΄ μετά από δυο τρεις εβδομάδες. Η επιστροφή ήταν πιο σύντομη (1h) λόγω κατηφόρας!
-
Στους δρόμους με δύο λωρίδες και παρκαρισμένα στα δεξιά, είναι ό,τι καλύτερο γιατί πρακτικά έχεις τη 'μισή' λωρίδα δικιά σου, σαν ποδηλατολωρίδα! Αλλά οι διπλοπαρκαρισμένοι καραδοκούν...
Αυτά για αρχή!
Αντε και στα βουνά σύντομα!