-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Θα διαφωνήσω εδώ φίλε...
Όταν είχα κάνει τα πρώτα μου ταξίδια για δουλειά στην επαρχία μου είχε κάνει εντύπωση ο μεγάλος αριθμός ποδηλάτων που είχα δεί σε πόλεις όπως η Λάρισα και τα Τρίκαλα.Βέβαια εντύπωση μου είχε κάνει και το γεγονός ότι σχεδόν όλα όσα είχα δεί να κυκλοφορούν ήταν παμπάλαια...
σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας, αφού είναι flat! Στην Καρδίτσα έχουν και ποδηλατόδρομους. Η Αθήνα κι ο Πειραιάς έχουν αρκετές υψομετρικές διαφορές. Για ανέβα τη Συγγρού με ποδήλατο
Και για του λόγου του αληθές εγω είμαι ενας απο αυτούς που χρησιμοποιεί ποδήλατο.Εδω και 11 περίπου μήνες κυκλοφορώ με αυτό και το αυτοκίνητο παραμένει στο υπόγειο παρκινγκ.Εξαιρούνται τα Σ/Κ (εκδρομές με τη γυναίκα κλπ...) ή συνθήκες μεταφοράς αντικειμένων.Διαφορετικά, αυστηρά μετακίνηση με το ποδήλατο χειμώνα-καλοκαίρι, τουλάχιστο για τη διαδρομή δουλειά-σπίτι και αντίστροφα.Για τη βροχή εχει επιστρατευθεί και ανάλογο αδιάβροχο-αντιανεμικό μπουφάν.Η κίνηση μεσα στην πόλη (δε μιλάμε για ευρεση χωρου στάθμευσης) έχει γίνει πια ανυπόφορη και εξαιρετικά εκνευριστική.Οταν τύχει δε να χρησιμοποιήσω το τουτού, πιάνω τον εαυτό μου ιδιαίτερα ευέξαπτο και χωρίς υπομονή σε βαθμό που μου κάνει εντύπωση ακόμα και μένα.Προφανώς εχω συνηθίσει με τις ευκολίες που μου παρέχει το ποδήλατο και δεν αντέχω την οδήγηση πια, οσο και αν μου αρέσει.Βέβαια οι αποστάσεις εδω δεν είναι χαώδεις, δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας δεν υπάρχουν ωστε να κινδυνεύεις να σε μαζέψει κανένας και απο θέμα υψομετρικών διαφορών απέχουμε πολύ απο την .....Λαμία (οσοι εχουν πάει ξέρουν τι εννοώ....)Βέβαια εχω και μηχανάκι, αλλα με το ποδήλατο, κράνος, καύσιμα,ανανέωση άδειας,σέρβις, τροχαία κλπ δε με απασχολούν πια.Εχω σωθεί.Σε οσους εχουν τη δυνατότητα το συνιστώ ανεπιφύλακτα για πολλούς λόγους οι οποιοι είναι πάνω κάτω γνωστοί.Στην αρχή θα δυσκολευτείτε λίγο αλλα πολύ γρήγορα θα συνηθίσετε....
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
μπερδευτηκες??Όχι! Εντάξει, μερικά από αυτά τα είχα υπόψη μου.
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. -
Τα 4/5 χρόνια των σπουδών μου στο Βόλο κυκλοφορούσα αποκλειστικά με ποδήλατο, εκτός των περιπτώσεων που έβρεχε/χιόνιζε ή είχε πολλά νερά ο δρόμος (γίνεται χάλια ότι και να φοράς με το σπρέι).
Τώρα στο Ηράκλειο είμαι κρετίνος γιατί δεν το έχω αποφασίσει ακόμα να το κατεβάσω στην πόλη από εκεί που μένω. Επαναλαμβάνω ότι είμαι κρετίνος, γιατί το ποδήλατο εκτός από λύση στο πρόβλημα της κίνησης και του παρκαρίσματος, είναι και εξαιρετική άσκηση! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους!!!
-
Μερικές τιμές για καλά ποδήλατα μπορείς να δεις εδώ.
http://www.kassimatisbikes.gr/prodcat.php?cat=5
http://www.worldofbike.gr/Search1.asp
http://www.cycliststore.com/Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση....
Γενικά πάντως απο μάρκα σε μάρκα το μόνο που αλλάζει είναι ο σκελετός.
Τα περιφερειακά όπως ταχύτητες,φρένα,ρόδες κτλ είναι παντού ίδια. -
Ως πρώην BMXας αγαπουσα το ποδήλατο απο μικρός,
τώρα στα γεράματα (29παρά ) αγόρασα με δύο φίλους mountain και από πέρυσι την άνοιξη κάνουμε 2 με 3 φορές την εβδομάδα.
Για τους φίλους των νοτίων προαστίων προτεινω την διαδρομή παράλληλα με το τραμ (Μαιάμι γιναμε!!), εμείς ξεκινάμε απο την Αλίμου (σημείο συνάντησης και πηγαίνουμε μία Αλιμο Βούλα Αλιμο μεχρι ειρηνικο (2ώρες) και μία Αλιμο ΣΕΦ Αλιμο(άλλες 2), ασε που σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος (λάστιχο έξω απο το ΣΕΦ) γυρνάς τραμάτος -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Το ποδηλατο μου είναι ενα ΜΤΒ της Peugeot, της σειράς Jim Gould και ίσως η μόνη 'βελτίωση' που θέλω να κάνω, είναι να βάλω πηρούνι με αμορτισέρ της προκοπής γιατι μετά από μεγάλες αποστάσεις πονάνε οι καρποί μου...
Κοίτα να δείς κάτι πράγματα και εγώ έχω ένα της ίδιας σειράς. 21 ταχύτητες χρώμα ασημί και την υπογραφή πάνω. Πάντως χρειάζεται ένα γενικό service αφού του έχω πιει κυριολεκτικά το αίμα στα 11 χρόνια που το χρησιμοποιώ. Δεν το χρησιμοποιώ στην πόλη ( προτιμώ τα πόδια μου και τα ΜΜΜ ) κυρίως λόγω του οτι μένω σε συνοικισμό με πολλές ανηφόρες και το ανέβασμα από το κέντρο είναι πραγματικός Γολγοθάς ακόμα και όταν ήμουν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση όχι τώρα που έχω πέσει...Το καλοκαίρι όμως στο εξοχικό του δίνω και καταλαβαίνει κάνω πολλά χιλιόμετρα κυριώς σε χωματόδρομους και λιγότερο σε επαρχιακούς κεντρικούς δρόμους ( πολλοί κάφροι και χεράδες κυκλοφορούν εκεί ) και με αυτό κάνω ψώνια για το σπίτι εφημεριδες κτλ. Όταν όλοι οι φίλοι μου έπαιρναν 50αρακια εγώ επέμενα ( και επιμένω ) ποδηλατικά.
Τώρα τι να ψηφίσω μου λέτε???? -
Αγόρασα πριν κάνα μήνα ένα ποδήλατο, για να πηγαίνω στο πανεπιστήμιο. Ακόμα, δεν έχω πάει προς τα εκεί (μια που μαθήματα δεν έγιναν και πολλά), αλλά του έχω ρίξει μερικές βόλτες στην παραλία. Η περιοχή μου βοηθάει από την άποψη ότι είναι ανοιχτωσιά, με όχι πολλή κίνηση, αλλά η ανηφόρα που τραβάω ανεβαίνοντας από το κέντρο, είναι αρκετά κουραστική (μικρή κλίση, αλλά πολύ μεγάλη απόσταση). Οι βόλτες είναι προς γυμναστική κυρίως και όχι προς μετακίνηση. Θα γίνει όμως και αυτό, λίαν συντόμως. Για μένα είναι σημαντικό το πρόβλημα ασφαλείας, δυστυχώς...
-
Εχω 2 mountain στο γκαραζ και καθονται εδω και 10 χρονια περιπου και αρχισα να οδηγω. Μετα παπι και αυτοκινητο οποτε δε θυμαμαι ουτε πεταλι να κανω (που λεει ο λογος γιατι κανω στο γυμναστηριο). Κυριως επειδη μεγαλωσα, επειδη ειμαι Αθηνα, επειδη σε 5 μετρα θα εχω γινει μουσκεμα απο τον ιδρωτα(ιδρωνω ευκολα)...
-
Πριν βγάλω δίπλωμα ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ με ποδήλατο!!!
Ήμουν και καλός, αν έχανα το σχολικό πήγαινα Μαρούσι - Αγ. Παρασκευή με το ποδήλατο, και έφτανα και πρώτος!!Ομοίως όποτε πήγαινα Ράδιο Κατουμά για καλώδια, αντί το 538 (Α7 πλέον) έπαιρνα το ποδήλατο, και έφτανα στο 1/3 του χρόνου τουλάχιστον!!
Αλλά και για μπάνιο στην Βούλα πήγαινα το καλοκαίρι, και οι γονείς να νομίζουν πως βολτάρω στο δάσος του Συγγρού!!Μετά ήρθε το δίπλωμα, και λίγο υστερα σαν τρέηλερ η μπάκα!!
Πλέον ΘΕΛΩ να το ξαναρχίσω για προπόνηση, αλλά ο΄πυτε κατά διάνοια πλέον στην Αθήνα!! Πλέον ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Θα διαφωνήσω εδώ φίλε...
Όταν είχα κάνει τα πρώτα μου ταξίδια για δουλειά στην επαρχία μου είχε κάνει εντύπωση ο μεγάλος αριθμός ποδηλάτων που είχα δεί σε πόλεις όπως η Λάρισσα και τα Τρίκαλα.Βέβαια εντύπωση μου είχε κάνει και το γεγονός ότι σχεδόν όλα όσα είχα δεί να κυκλοφορούν ήταν παμπάλαια...
σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας, αφού είναι flat! Στην Καρδίτσα έχουν και ποδηλατόδρομους. Η Αθήνα κι ο Πειραιάς έχουν αρκετές υψομετρικές διαφορές. Για ανέβα τη Συγγρού με ποδήλατο
Πιο παλια στο Βολο κυκλοφορουσαν πολλα ποδηλατα και ακομα περισσοτερα μηχανακια, με αποτελεσμα να μην υπαρχει κυκλοφοριακη συμφορηση Οσοι ειναι απο Βολο ή ετυχε να τον επισκεφθουν πιο παλια, θα θυμουνται ισως την οδο Ιασωνος (προς το πανεπιστημιο), που ειχε παρκαρησμενα μηχανακια και απο τις δυο πλευρες του δρομου. Νομιζες οτι βρισκοσουν σε εκθεση για μηχανες. Τωρα απο τοτε που οι τραπεζες αρχισαν τα δανεια και οι αντιπροσωπεις τις 0-1000 δοσεις βλεπεις μονο διπλοπαρκαρισενα αυτοκινητα
-
Ο χρήστης barout έγραψε:
Θα διαφωνήσω εδώ φίλε...
Όταν είχα κάνει τα πρώτα μου ταξίδια για δουλειά στην επαρχία μου είχε κάνει εντύπωση ο μεγάλος αριθμός ποδηλάτων που είχα δεί σε πόλεις όπως η Λάρισσα και τα Τρίκαλα.Βέβαια εντύπωση μου είχε κάνει και το γεγονός ότι σχεδόν όλα όσα είχα δεί να κυκλοφορούν ήταν παμπάλαια...
Πιο παλια στο Βολο κυκλοφορουσαν πολλα ποδηλατα και ακομα περισσοτερα μηχανακια, με αποτελεσμα να μην υπαρχει κυκλοφοριακη συμφορηση Οσοι ειναι απο Βολο ή ετυχε να τον επισκεφθουν πιο παλια, θα θυμουνται ισως την οδο Ιασωνος (προς το πανεπιστημιο), που ειχε παρκαρησμενα μηχανακια και απο τις δυο πλευρες του δρομου. Νομιζες οτι βρισκοσουν σε εκθεση για μηχανες. Τωρα απο τοτε που οι τραπεζες αρχισαν τα δανεια και οι αντιπροσωπεις τις 0-1000 δοσεις βλεπεις μονο διπλοπαρκαρισενα αυτοκινητα
offtopic mode on:
Είσαι από Βόλο; Πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια στο Βόλο. Σεπτέμβριος 1998 μέχρι Νοέμβριος 2003. Έμενα Παγασών και πήγαινα στο Πανεπιστήμιο στα ΚΤΕΛ με ποδήλατο. Συχνά φτάναμε Αγριά και το καλοκαίρι άνετα μέχρι Αλυκές. Εντάξει, όχι πολύ άνετα, αλλά φτάναμε.
Για να μην πω για τις βόλτες στην Ιάσωνος, Αργοναυτών μέχρι Άγιο Κωνταντίνο και πίσω, καλοκαίρι όλη την παραλιακή μέρα-νύχτα και σταματούσαμε όπου είχε καλύτερο 'θέαμα' για καφέ...Αχ ρε φίλε, να ζήσεις! Τι μου θύμησες τώρα!!!
offtopic mode off -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Μερικές τιμές για καλά ποδήλατα μπορείς να δεις εδώ.http://www.kassimatisbikes.gr/prodcat.php?cat=5
http://www.worldofbike.gr/Search1.asp
http://www.cycliststore.com/Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση....
Γενικά πάντως απο μάρκα σε μάρκα το μόνο που αλλάζει είναι ο σκελετός.
Τα περιφερειακά όπως ταχύτητες,φρένα,ρόδες κτλ είναι παντού ίδια.Στο Ηράκλειο Κρήτης που μένω τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν τους ανοιξιάτικους/καλοκαιρινούς μήνες. Σκοπεύω να αγοράσω ένα σχετικά καλό ποδήλατο (έως 400 ευρώ) άμεσα και θα ήθελα να μάθω κάποια βασικά πράγματα. Links όπως τα παραπάνω είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα - υπάρχει μήπως κάποιο σχετικό forum?
-
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
http://www.cyclist.gr/friends/
http://www.bikeforums.netΠολύ χρήσιμα, ευχαριστώ πολύ!
-
Μένω Ανάληψη και όταν εργάζομαι στο γραφείο , πού είναι περίπου στον ΟΠΑΠ πηγαινοέρχομαι ΠΑΝΤΑ με ποδήλατο, ακόμα και με βαρύ χειμώνα. δώδεκα χλμ πήγαινε έλα. Οδηγώ πάντα στην παραλία , κι έτσι νοιώθω ότι ζώ σε κάποιο νησί και όχι Θεσσαλονίκη. Για να ανέβω προς τα πάνω χρησιμοποιώ η παράδρομους που σημειωτεον υπάρχουν σχεδόν παντού η αλλοιώς πεζοδρόμια. Για να κατέβω χρησιμοποιώ κανονικά τους δρόμους σαν μηχανάκι, και αρκετές διαβάσεις τις περνάω με το ποδήλατο στα χέρια σαν πεζός. Για βόλτες στην Τσιμισκή πεζοδρόμιο ΑΡΓΑ .Μ¨αλλα λόγια το χρησιμοποιώ όπως βολεύει, και φτάνω σχετικά άνετα μέχρι την Άνω Πόλη.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ Β. ΟΛΓΑΣ, αφ ενός λόγω των κρετίνων οδηγών αφ ετέρου λόγω καυσαερίων. Παθαίνεις μεγάλη ζημιά.
Άν χρειαστεί να οδηγήσω αυτοκίνητο εντός πόλης φτάνω στα όρια της τρέλλας. Ξεσυνήθισα. -
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ Β. ΟΛΓΑΣ, αφ ενός λόγω των κρετίνων οδηγών αφ ετέρου λόγω καυσαερίων. Παθαίνεις μεγάλη ζημιά.Το έκανα σχεδόν καθημερινά (εκτός από τις πιο κρύες και βροχερές μέρες του χρόνου) από τα 12-13 μέχρι τα 20 μου...
Τότε, έκανα σχεδόν κάθε μέρα περί τα 20χλμ από την Καλαμαριά => Βασ. Όλγας => Τσιμισκή και επιστροφή από παραλία ή και από Εγνατία/Βούλγαρη... και μετά και μερικές βόλτες στην Καλαμαριά να έρθουμε στα ίσια μας... Εκτός ίσως από Π-Σ-Κ που έβγαινα, αλλά μπορεί και να πήγαινα ποδηλατάδα κατά τις 9 και να έβγαινα πιο μετά (και φυσικά εκτός από την περίοδο που έδινα πανελλήνιες...). Απαραίτητος εξοπλισμός τότε για το ποδήλατο ήταν το καπέλο, το μπουκαλάκι με το νερό και το walkman με μία καλή κασέτα και μία δεύτερη στην μπανάνα...
Μετά, έκανα μια πιο σοβαρή σχέση και σχεδόν καθημερινά έβγαινα (και συνεχίζω) μαζί της (συνήθως με το αμάξι...), οπότε το ποδήλατο πλέον περιστασιακά... Πέρυσι το αδερφάκι μου περιποιήθηκε την εμπρός ζάντα στον προφυλακτήρα ενός Vectra και μόλις πριν από 4-5 ώρες την έφτιαξα... Λέω (μιας και η κοπελιά μου πλέον δουλεύει σε νοσοκομείο και είναι συχνά νυχτερινή) να ξεκινήσω και πάλι τις βόλτες... μήπως και βελτιωθεί η φυσική μας κατάσταση, γιατί τα τελευταία 5 χρόνια είναι yatabaza...
Κανένας για καμιά βόλτα στην παραλία;;;
-
Ψήνομαι, Μάρκο!
Αλλά πρέπει να το μετακομίσω το ποδήλατο στην Καλαμαριά, γιατί να κατεβαίνω από Τούμπα, δεν μπορώ να πω ότι είναι και ξεκούραστο!
-
Αμα το φέρω από Χαλκιδική άμα το κάνω γενικό service ( άμα βρώ χρόνο για όλα αυτά ) αμα το παρκαρω σπίτι σου ψήνομαι γιατί από 40 εκκλησιές ούτε να το σκέφτομαι. Δύσκολη εξίσωση περιέργα αποτελέσματα θα τα συνορθώσω μπας και βρώ άκρη
-
Εγώ πλέον σχεδόν αποκλειστικά με το ποδήλατο!!! Αν και δεν μου φαίνεται!!!! Καθημερινά προς και από τη δουλειά και τώρα που ανοίγει ο καιρός θα ξεκινήσω τις διαδρομές από Αλικαρνασσό έως Λινοπεράματα (ξέρουν οι Ηρακλειότες). Οπότε για την ώρα περίπου 70 της εβδομάδα και σύντομα πάνω από 170.
Για τους Ηρακλειότες, άμα δείτε κανένα ψιλό εύσωμο να κινείται με ποδήλατο στην παραλιακή νωρίς το απόγευμα μάλλον με πετύχατε. -
Εγώ επειδή πάει καιρός που είχα ποδήλατο στη πόλη (τώρα το έχω στο χωριό)
ψηφισα 10-50 χιλιόμετρα τα οποία τα κάνω για διασκέδαση και γυμναστική όταν πάω χωριό τα Σαββατοκύριακα. Στο χωριό μου αν το χρησιμοποιήσω για δουλειά (πχ να κατέβω για εφημερίδες/περιοδικά) θα κάνω περί τα 13 χιλιόμετρα (6,5 κατηφόρα συνεχόμενη).Το νούμερο αυτό αλλάζει άρδην όταν έρχονται διακοπές όπου κάνω πάνω από 50 χιλιόμετρα σε βόλτες (διαδρομές των 20+ χιλιομέτρων μεικτών συνθηκών οι μεγαλύτερές μου)!
ΥΓ. Να σημειώσω ότι πέρα από κράνος έχω γάντια και στολή για το ποδήλατο (όοοοοοχι δεν είμαι πωρωμένος!!! ). Φυσικά και το απαραίτητο γυαλί.
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;