-
http://forum.stirpes.net/showthread.php?t=794
Διάβαζα το παραπάνω POST και μπορώ να πω οτι με έκανε να αισθανθώ περιφάνεια...αλλα και να συχαθώ την ίδια ώρα όποιους ξένους προσπαθούν να μας υποτιμήσουν σαν λαό. Τα προβλήματα με τα Σκόπια τους Τούρκους...την Κύπρο μας έχουν αποδείξει ότι υπάρχει μια 'ξένη' χείρα που προσπαθεί να μας ρίξει κάτω όσω προσπαθούνε να σηκώσουμε κεφάλι.
Για αυτό όσα προβλήματα και να έχουμε σαν λαός να ξέρετε οτι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει όσο υπάρχουμε. Τα διεύθνή γεγονότα ανατρέπονται μέρα με την ημέρα και να περιμένετε οτι η Ελλάδα στο τέλος θα βρεθεί σε καλύτερη Μοίρα....απο οτι σήμερα. Τα επόμενα 5-χρόνια να περιμένετε ΠΟΛΕΣ αλλαγές παγκοσμίος. Και αυτό διότι σαν λαός έχουμε περάσει πολλά και δεν μας μένει και τίποτα άλλο να φοβηθούμε. Περάσαμε πείνες-καταστοφές και λοιμούς και απο την κορυφή του κόσμου φτάσαμε στο μέτριο.....
Και για να καταλάβετε ποιοι είναι οι φίλοι μας διαβάστε τις δηλώσεις του Kissinger ο οποίος είπε:
Henry Kissinger, while addressing a group of Washington, D.C. businessmen in September 1974, said: 'The Greek people are anarchic and difficult to tame, and for this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East.'
Για αυτό τον λόγο όσω καγκούρες, Ελληνάρες και κομπιναδόροι είμαστε όλοι γινόμαστε Ελλήνες με Ε κεφαλαίο όταν φτάσει η ώρα.
Διαβάστε το άρθρο και πέστε την γνώμη σας....
-
Διάβαζα το παραπάνω POST και μπορώ να πω οτι με έκανε να αισθανθώ περιφάνεια...αλλα και να συχαθώ την ίδια ώρα όποιους ξένους προσπαθούν να μας υποτιμήσουν σαν λαό. Τα προβλήματα με τα Σκόπια τους Τούρκους...την Κύπρο μας έχουν αποδείξει ότι υπάρχει μια 'ξένη' χείρα που προσπαθεί να μας ρίξει κάτω όσω προσπαθούνε να σηκώσουμε κεφάλι.
Για αυτό όσα προβλήματα και να έχουμε σαν λαός να ξέρετε οτι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει όσο υπάρχουμε. Τα διεύθνή γεγονότα ανατρέπονται μέρα με την ημέρα και να περιμένετε οτι η Ελλάδα στο τέλος θα βρεθεί σε καλύτερη Μοίρα....απο οτι σήμερα. Τα επόμενα 5-χρόνια να περιμένετε ΠΟΛΕΣ αλλαγές παγκοσμίος. Και αυτό διότι σαν λαός έχουμε περάσει πολλά και δεν μας μένει και τίποτα άλλο να φοβηθούμε. Περάσαμε πείνες-καταστοφές και λοιμούς και απο την κορυφή του κόσμου φτάσαμε στο μέτριο.....
Και για να καταλάβετε ποιοι είναι οι φίλοι μας διαβάστε τις δηλώσεις του Kissinger ο οποίος είπε:
Henry Kissinger, while addressing a group of Washington, D.C. businessmen in September 1974, said: 'The Greek people are anarchic and difficult to tame, and for this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East.'
Για αυτό τον λόγο όσω καγκούρες, Ελληνάρες και κομπιναδόροι είμαστε όλοι γινόμαστε Ελλήνες με Ε κεφαλαίο όταν φτάσει η ώρα.
-
-
Εγώ βλέπω ότι καθημερινά όλο και πιο κοντά έρχονται αμερικανοί και έλληνες πολιτικοί.
Οι αμερικανοί θέλουν να μας «αναβαθμίσουν» στα Βαλκάνια βλέποντας ότι πλέον αποτελούμε ισχυρό οικονομικό παράγοντα στην περιοχή και θέλοντας παράλληλα να υποβαθμίσουν την Τουρκία τιμωρώντας την για την άρνησή της στον πόλεμο του Ιράκ.Για να δούμε...αλλάζουν σίγουρα οι τακτικές και θα έχουμε εκπλήξεις πολλές στο μέλλον...
-
Οι δυο πιο έξυπνοι λαοί παγκοσμίως είναι οι Έλληνες και οι Εβραίοι.
Αλλά ενώ οι Εβραίοι έχουν τρομερή αλληλουποστήριξη και οργάνωση, εμείς στο συλλογικό επίπεδο μια ζωή καραγκιόζηδες...
Γι αυτό και οι Εβραίοι σήμερα κυριαρχούν, ενώ εμάς μας νικούν διπλωματικά μέχρι και οι σκοπιανοί...Πρέπει να οργανωθούμε και να καταλάβουμε με ποιους συμμάχους πρέπει πραγματικά να είμαστε. Ο Κίσινγκερ τα είπε αυτά επειδή ποτέ δεν υπήρξαμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ σύμμαχοι της Αμερικής. Κατά τ'άλλα είναι φανερό ότι οι χώρες που τάσσονται πραγματικά με την Αμερική (βλ. Ισραήλ, Τουρκία, Σκόπια κτλ) έχουν τα μέγιστα οφέλη και υποστήριξη
(σε αντίθεση με την ΕΕ, που ο Σρέντερ πετούσε τη λέξη Μακεδονία μέσα στα μούτρα του ακραίου ευρωπαιστή πρωθυπουργού μας...) Αυτήν την απλή αλήθεια πρέπει να κατανοήσουμε και θα αρχίσουμε σιγά σιγά να βλέπουμε την καλή πλευρά της μόνης υπερδύναμης. -
Προσέξατε ότι και οι δύο χρήστες που έχουν ποστάρει στο θέμα έχουν αποβληθεί; (banned) Το θέμα πάντως δεν είναι κλειδωμένο.
-
Δε νομίζω ότι οι Έλληνες και οι Εβραίοι είναι οι πιο έξυπνοι, και επιτρέψτε μου να θεωρώ και τους βόρειους λαούς το ίδιο ή και περισσότερο 'έξυπνους'. Η εφευρετικότητα που μας χαρακτηρίζει πηγάζει από την κακή μας οργάνωση και γνώση, οπότε έρχεται να καλύψει το κενό.
Τα καλά και κακά που έχουμε είναι περισσότερο επίκτητα παρά ...γραμμένα στο DNA και άλλες μεγαλειώδεις βλακείες που έχω ακούσει στο παρελθόν και έχουν επανέλθει στη δημοσιότητα από μερικούς καιροσκόπους ψεύτες..
Τώρα, αν καταφέραμε να εντυπωσιάσουμε με τον πολιτισμό μας στο παρελθόν, αυτό οφειλόταν στη γεωγραφική θέση και στο κλίμα μας. Η λεκάνη της Μεσογείου αποδεδειγμένα έχει το πιο ευνοικό κλίμα παγκοσμίως.
ΠΑΝΤΩΣ, εγώ ένα πράγμα αναγνωρίζω και τονίζω, με σιγουριά που μου την επιτρέπει η όποια εμπειρία μου.
Ο έλληνας ελεύθερος επαγγελματίας και αυτός που κυνηγάει καρριέρα είναι σαφώς περισσότερο απασχολούμενος σε ωράριο και ένταση από κάθε άλλον (δεν ξέρω για Ιάπωνες και Κινέζους). Αυτό όμως δεν αρκεί και ούτε πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Το σύνολο των ελλήνων θέλει βόλεμα με κάθε τρόπο, μίζα, μίζα και μίζα. Τι να κάνω την κληρονομιά μας όταν στο περιβάλλον όπου καλώς ή κακώς καλούμαστε να δώσουμε διαπιστευτήρια (ΕΕ) είμαστε το μαύρο πρόβατο.
Είναι και άλλα πολλά που τα φυλάω προς το παρόν (αναμένω απαντήσεις), αλλά εγώ σαφέστατα πιστέυω ότι ΔΕΝ υπάρχει ορατή ελπίδα. Μη σας φανεί εγωιστικό, αλλά εγώ νιώθω ότι παλεύω για τον εαυτό και την οικογένεια μου και όχι για την ιδέα της Ελλάδας, την κληρονομιά και το κράτος μας. -
Antiriad τώρα πρόσεξα ότι ζεις στις ΗΠΑ. Για αυτό μάλλον τρέφεις ελπίδες.
Τώρα, όσον αφορά το συσχετισμό Ελλάδας Τουρκίας και της στάσης των ΗΠΑ επειδή οι Τούρκοι δεν κράτησαν την αναμενόμενη στάση στο Ιράκ, θα σας πρότεινα να μελετήσετε λίγο περισσότερο το θέμα και να μη βιάζεστε.
Στην τουρκία υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ επενδύσεις από ΕΕ και ΗΠΑ, ενώ στην ελλάδα 0. ΤΙ στο καλό είναι αυτό που θα κάνει την ΕΕ και τις ΗΠΑ να αφήσουν την Τουρκία σε δεύτερη μοίρα; Ακόμη και η γεωγραφική θέση της είναι μακράν σπουδαιότερη της Ελληνικής και διαθέτει 30 εκατομμύρια παμφτηνο εργατικό δυναμικό που θα μπορεί να δουλέψει στο κόστος του Κινέζου, μέσα στην ΕΕ!
Στην Ελλάδα μας, και σας το λέω από προσωπική πείρα, οι κρατικοί μεγαλοπαράγοντες ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ. Ναι μεν τώρα πια προσπαθούν (ειλικρινά) για διαφάνεια και κάθαρση, αλλά έως εκεί. Δεν τους νοιάζει για πιο πέρα, τους περισσότερους τουλάχιστον. -
Μπορεί κάποιος να μου βρεί μια επίσημη αναφορά που να αποδικνυει πως ο Henry Kissinger έχει πει αυτά τα λόγια?
Οσο για το ποιος είναι ο πιο έξυπνος λαός , εγώ πιστευω πως είναι οι Μαορί στη Ν.Ζηλανδία.
-
kpsig, οι βόρειοι αν εννοείς τους σκανδιναβούς, δεν έχουν δείξει και μεγάλα δείγματα εξυπνάδας. Σε ποιον τομέα έχουν διακριθεί σε όλη τους την ιστορία? Αν εννοείς λίγο πιο 'νότιους' τους γερμανούς πχ, όντως είναι ιδιοφυίες της τεχνολογίας. Αλλά συνολικά δεν νομίζω. Άλλοι έξυπνοι λαοί είναι οι Άγγλοι (όχι βρετανοί) και οι Γιαπωνέζοι.
Αλλά συνολικά οι Έλληνες και οι Εβραίοι νομίζω δεν παίζονται
Το κλίμα δεν είναι και μεγάλος παράγοντας. Δεκάδες άλλοι λαοί υπάρχουν στη Μεσόγειο, αυτοί γιατί δεν διακρίνονται?
Μας έχει φάει η πολιτική ορθότητα να λέμε ότι όλοι είναι το ίδιο. Ε δεν είναι! Οι Ισραηλίτες ζούνε δυο χιλιάδες χρόνια ή κατεχόμενοι ή αμυνόμενοι. Κοιτάξτε όμως πόσο πιο πάνω είναι από τους Άραβες γείτονές τους. Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ Εβραίο που να μην είναι πλούσιος (και μάλιστα σπάνια θα δεις Εβραίο στο δημόσιο - όλοι είναι υπερδραστήριοι) ή Έλληνα στην Αμερική που να μην γίνει πλούσιος. Την ίδια στιγμή ελάχιστους Μεξικάνους πχ στην Αμερική θα βρω πλούσιους. Τυχαίο είναι αυτό? -
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
kpsig, οι βόρειοι αν εννοείς τους σκανδιναβούς, δεν έχουν δείξει και μεγάλα δείγματα εξυπνάδας. Σε ποιον τομέα έχουν διακριθεί σε όλη τους την ιστορία? Αν εννοείς λίγο πιο 'νότιους' τους γερμανούς πχ, όντως είναι ιδιοφυίες της τεχνολογίας. Αλλά συνολικά δεν νομίζω. Άλλοι έξυπνοι λαοί είναι οι Άγγλοι (όχι βρετανοί) και οι Γιαπωνέζοι.
Το κλίμα δεν είναι και μεγάλος παράγοντας. Δεκάδες άλλοι λαοί υπάρχουν στη Μεσόγειο, αυτοί γιατί δεν διακρίνονται?
Μας έχει φάει η πολιτική ορθότητα να λέμε ότι όλοι είναι το ίδιο. Ε δεν είναι! Οι Ισραηλίτες ζούνε δυο χιλιάδες χρόνια ή κατεχόμενοι ή αμυνόμενοι. Κοιτάξτε όμως πόσο πιο πάνω είναι από τους Άραβες γείτονές τους. Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ Εβραίο που να μην είναι πλούσιος (και μάλιστα σπάνια θα δεις Εβραίο στο δημόσιο - όλοι είναι υπερδραστήριοι) ή Έλληνα στην Αμερική που να μην γίνει πλούσιος. Την ίδια στιγμή ελάχιστους Μεξικάνους πχ στην Αμερική θα βρω πλούσιους. Τυχαίο είναι αυτό?Μεγαλειώδη παραδείγματα ημιμάθειας και υπεραπλούστευσης υπερπερίπλοκων καταστάσεων.
-
Μας έχει φάει η πολιτική ορθότητα να λέμε ότι όλοι είναι το ίδιο. Ε δεν είναι! Οι Ισραηλίτες ζούνε δυο χιλιάδες χρόνια ή κατεχόμενοι ή αμυνόμενοι. Κοιτάξτε όμως πόσο πιο πάνω είναι από τους Άραβες γείτονές τους. Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ Εβραίο που να μην είναι πλούσιος (και μάλιστα σπάνια θα δεις Εβραίο στο δημόσιο - όλοι είναι υπερδραστήριοι) ή Έλληνα στην Αμερική που να μην γίνει πλούσιος. Την ίδια στιγμή ελάχιστους Μεξικάνους πχ στην Αμερική θα βρω πλούσιους. Τυχαίο είναι αυτό?Σουηδοί και Φινλανδοί δεν είναι έξυπνοι λαοί...;
Θέλεις να σου φέρω παραδείγματα του τι παράγουν εκτός της ξυλείας...; -
Μας έχει φάει η πολιτική ορθότητα να λέμε ότι όλοι είναι το ίδιο. Ε δεν είναι! Οι Ισραηλίτες ζούνε δυο χιλιάδες χρόνια ή κατεχόμενοι ή αμυνόμενοι. Κοιτάξτε όμως πόσο πιο πάνω είναι από τους Άραβες γείτονές τους. Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ Εβραίο που να μην είναι πλούσιος (και μάλιστα σπάνια θα δεις Εβραίο στο δημόσιο - όλοι είναι υπερδραστήριοι) ή Έλληνα στην Αμερική που να μην γίνει πλούσιος. Την ίδια στιγμή ελάχιστους Μεξικάνους πχ στην Αμερική θα βρω πλούσιους. Τυχαίο είναι αυτό?'Οσοι Ελληνες πηγαν στην Αμερική έγιναν πλούσιοι'
Οι Ελληνες της Αμερικής έγιναν πλούσιοι στον βαθμό που έγιναν και οι Ιρλανδοί και οι Σουηδοί, ακόμα και οι Μεξικανοι που πηγαν στις ΗΠΑ οταν η χώρα ηταν ένα απέραντο χρυσωρυχείο ευκαιριών. Ειναι λάθος νομίζω να κοιτας τους Μεξικανους που περνάνε ΣΗΜΕΡΑ (ή έστω εδω και 15-20 χρόνια) τον Ριο Γκραντε. Η διαφορά μ'αυτούς είναι οτι αφ'ενος οι ΗΠΑ δεν ειναι πλεον ο παραδεισος των ευκαιριων που ηταν καποτε και αφ εταιρου το γεγονος οτι οι Μεξικανοι μεταναστες ενσωματονονται στοην μεγάλη κοινωνια των Λατινοαμερικάνων που υπαρχει στις ΗΠΑ και μπορει κάτι τέτοιο να τους βοηθάει στην αρχή να προσαρμοστούν αλλά τους αφήνει και στάσιμους σε ένα γκέτο με ότι συνεπάγεται αυτό.'Μόνο οι Ελληνες και οι Εβραίοι είναι πετυχημένοι στην Αμερική'
Δε λέω, δυνατή η ελληνική κοινότητα αλλά επίσης δυνατόι και οι Ιρλανδοί και οι Ιταλοί και οι Πολωνοί και οι Τούρκοι και και και'Ακομα και σήμερα σε όλες τις ερευνητικές ομάδες που πάράγουν επιστημονική γνώση και σημαντικά επιτευγματα υπαρχει τουλάχιστον ένας Ελληνας'
Ναι, μάλιστα...'Οι Έλληνες που βγαίνουν εκτός συνόρων διαπρέπουν'
Το επιχείρημα αυτων που το λένε αυτό είναι οτι όλοι ξέρουν καποιον που πηγε στο εξωτερικό και πέτυχε. Αυτοί που δεν πέτυχαν ή αυτό που βγήκαν έξω τα βρήκαν μπαστούνια και επέστρεψαν δεν μετράνε. Το ίδιο λένε πάντως και οι Αλβανοί στην Αλβανίαπαντως κι εγω οταν ημουν μικρότερος είχα πειστεί οτι οι ελληνες είναι οι πιο έξυπνοι και όλοι οι άλλοι είναι απο ημιέξυπνοι εως εντελώς ηλίθιοι μέχρι που γνωρισα 5-10 από αυτούς τους ημιάγριους και είδα οτι τελικά δεν ηταν τόσο πρωτογονοι όσο νόμιζα. Αργότερα έζησα και για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην Πολωνία (ξέρετε, την χώρα για την οποία βγάζουν τα αντίστοιχα 'ποντιακά' ανέκδοτα στην Ευρώπη) και εκεί γνώρισα πολλά άτομα από όλο τον κόσμο (πολλούς από την Ευρώπη, αρκετούς από την Λατινική Αμερική, και κανα δυο από Αφρική) και ακόμα περισσότερους Πολωνούς.
Δεν ξέρω ρε παιδιά, παρότι στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο ακόμα και στον στρατό υποτίθεται οτι ήμουν από τους σχετικά έξυπνους, (αρα και τέρας ευφυίας συγκριτικά με τους βάρβαρους) εκεί δεν ένιωσα και πολύ εξυπνοτερος.
Τωρα βέβαια αυτό δεν το παραθέτω σαν σοβαρό στατιστικό που αποδεικνύει κάτι, αλλα έτσι κι αλλιως τις προσωπικές μας απόψεις καταθέτουμε μια και αυτό το ζήτημα (το ποιός είναι ο πιο έξυπνος λαός δηλαδή) δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσε να είναι μετρήσιμο -
Μας έχει φάει η πολιτική ορθότητα να λέμε ότι όλοι είναι το ίδιο. Ε δεν είναι! Οι Ισραηλίτες ζούνε δυο χιλιάδες χρόνια ή κατεχόμενοι ή αμυνόμενοι. Κοιτάξτε όμως πόσο πιο πάνω είναι από τους Άραβες γείτονές τους. Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ Εβραίο που να μην είναι πλούσιος (και μάλιστα σπάνια θα δεις Εβραίο στο δημόσιο - όλοι είναι υπερδραστήριοι) ή Έλληνα στην Αμερική που να μην γίνει πλούσιος. Την ίδια στιγμή ελάχιστους Μεξικάνους πχ στην Αμερική θα βρω πλούσιους. Τυχαίο είναι αυτό?Κυκλοφορει σαν ανεκδοτο :Καλα αυτος ο Μωϋσης απο ολο το πετρελαιο που υπαρχει στην ερημο εδω που δεν υπαρχει σταγονα μας εφερε;
-
Εμεις ειμαστε ο πιο εξυπνος λαος,ο πιο εφευρετικος,με την μεγαλυτερη ιστορια,οι πιο πολιτισμενοι,οι πιο μορφωμενοι.Ειμαστε ανωτεροι ηθικα,πνευματικα και σωματικα.Ολοι οι αλλοι εχουν ουρες μπροστα μας.
Ας σκεφτομαστε πριν μιλησουμε ή γραψουμε κατι...
-
Οι δυο πιο έξυπνοι λαοί παγκοσμίως είναι οι Έλληνες και οι Εβραίοι.αυτό δεν ειναι σωστό...
-
Ο πιο έξυπνος λαός είναι αυτός που καταφέρνει να ζει καλά, να επιβιώνει και να διατηρεί την ενότητά του με ελάχιστες συμφορές.
Έτσι ως πιο έξυπνο λαό θεωρώ τους Ελβετούς.Οι Έλληνες είναι πολύ έξυπνοι σε ορισμένους τομείς, αλλά πολύ κουτοί σε άλλους.
-
Κρεμάω τη φανέλα.
Αν εσείς βάζετε τον εαυτό σας τόσο χαμηλά, με γεια σας με χαρά σας. Ίσως κάτι παραπάνω να ξέρετε για τον εαυτό σας άλλωστε...(βλέπεις inimic? Μπορώ κι εγώ να αντικαταστήσω τα επιχειρήματα με εξυπνάδες) -
Επιχειρήματα;
Έγραψες δύο πράγματα που πιστέυεις χωρίς να τα τεκμηριώσεις. Προσωπικά με προσβάλλει ως άνθρωπο το γεγονός ότι μερικοί θεωρούν γενετικά ανώτερα κάποιους (τους εαυτούς τους σε αυτήν την περίπτωση).
Η εφυϊια νομίζω πως είναι ατομικό προσόν και όχι συλλογικό. -
Η ευφυΐα είναι ατομικό προσόν, όμως η συλλογική αντίδραση απέναντι σε προκλήσεις είναι συλλογικό γνώρισμα.
Παραδείγματα:- Σε περίπτωση εξωτερικής απειλής:
Άλλοι λαοί πέφτουν στα γόνατα κι εκλιπαρούν για έλεος, άλλοι παίρνουν τ'άρματα, άλλοι χτυπάνε πριν χτυπηθούν, άλλοι φροντίζουν ν'αποφύγουν τη σύγκρουση με διπλωματία και εξαγορά. - Σε περίπτωση εσωτερικής έριδας:
Άλλοι σκοτώνονται μεταξύ τους, άλλοι κάθονται και το συζητάνε, άλλοι αδιαφορούν και περιμένουν να τα βρουν οι αρχηγοί τους, άλλοι χωρίζουν τα τσανάκια τους χωρίς ν'ανοίξει μύτη. - Σε περίπτωση οικονομικής δυσπραγίας:
Άλλοι ψοφάνε της πείνας ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες χωρίς σημαντικές αλλαγές, άλλοι δουλεύουν δυο φορές περισσότερο, άλλοι κατανοούν γιατί συμβαίνει ό,τι συμβαίνει κι άλλοι τα ρίχνουν στην κυβέρνηση, στους κακούς ξένους, στην ατυχία.
- Σε περίπτωση εξωτερικής απειλής:
Hellas, thou bearest the highest name for valiant acts