-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θα κανω το δικηγορο του διαολου και θα ρωτησω ποσοι απο αυτους που εχουν οδηγησει μια 150αρα δελτα για παραδειγμα εχουν οδηγησει και το αντιστοιχο 160αρι golf για να ξερουν οτι ο Δρομεας δεν εχει δικιο?
I DO και οι σχολιασμοι του ειναι αστοχοι... Satisfied my dear devils advocate?
Όταν επιστρέψω απο το γραφείο θα στο αναλύσω για να μην μεινεις με την απορια...
-
@saxon
απο περιεργεια ποσα χλμ ειχε το gt?περιπου 12000χλμ. , 6μηνων.
Μη με ρωτησεις για στρωσιμο, ζεσταμα-κρυωμα κτλ, ολα εγιναν by the book.
Κατα πασα πιθανοτητα, η τουρμπινα ηταν ελαττωματικη εξαρχης. -
@ QsisVTS, εγω προσωπικα δεν εχω οδηγησει το νεο golf αλλα ποτε δεν εκανα κριτικη για την οδηγικη του συμπεριφορα.οταν το οδηγησω να εισαι σιγουρος οτι θα το κανω.
ασκω κριτικη ομως σε αυτους που κρινουν την Δ χωρις να την εχουν οδηγησει, οπως και ασκω κριτικη σε αυτους που θελουν την Δ χαλια ποιοτικα(ειναι αραγε ποιο ποιοτικο ενα εσωτερικο ενος auris?). -
Επίσης, ποτέ μου δεν κατάλαβα την αφοριστικη λογική 'α-πα-πα έχει ημιάκαμπτο'. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, και εφ' όσον η Δ είναι ένα σύγχρονο, ποιοτικό, πολυτελές, άνετο και με ασφαλή οδική συμπεριφορά αυτοκίνητο, fine by me!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
θα κανω το δικηγορο του διαολου και θα ρωτησω ποσοι απο αυτους που εχουν οδηγησει μια 150αρα δελτα για παραδειγμα εχουν οδηγησει και το αντιστοιχο 160αρι golf για να ξερουν οτι ο Δρομεας δεν εχει δικιο?
I DO και οι σχολιασμοι του ειναι αστοχοι... Satisfied my dear devils advocate?
Όταν επιστρέψω απο το γραφείο θα στο αναλύσω για να μην μεινεις με την απορια...
Αν η ντέλτα με τέτοιο 'τιμόνι' και τέτοια πλευρική στήριξη στα καθίσματα είναι σπορτίφ, τότε το πούντο σου είναι λιμουζίνα.
Περισσότερες εντυπώσεις αργότερα, τώρα πρέπει να ζητήσω λίγο πάγο από την σερβιτόρα.
-
Θα μιλήσω και εγώ για την diesel εμπειρία μου μόλις βρώ καιρό.
Στα περι πλευρικής στήριξης εγώ θα ρωτήσω....της ποιάς? -
Δεν χρειαζεται πλευρικη στηριξη γιατι οπως ειπε και ενας φιλος πιο πριν
'Κρατήματα, γαμάτα! Η στροφή στο τέλος Κηφισσού για Ποσειδώνος** με 115 και χωρίς κλίσεις!!!** (Φυσικά η ανάρτηση στο sport!)' -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν η ντέλτα με τέτοιο 'τιμόνι' και τέτοια πλευρική στήριξη στα καθίσματα είναι σπορτίφ, τότε το πούντο σου είναι λιμουζίνα.
Σπορτιφ λεμε. Οχι σπορ.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
'Κρατήματα, γαμάτα! Η στροφή στο τέλος Κηφισσού για Ποσειδώνος** με 115 και χωρίς κλίσεις!!!** (Φυσικά η ανάρτηση στο sport!)'Βασικά όντως είναι σφιχτό το setup, περισσότερο από όσο θα έπρεπε για ένα αυτοκίνητο που πλασάρεται όπως η Delta. Αλλά από την άλλη, αν ήταν μαλακότερη και έγερνε περισσότερο θα σε πετούσε από τα παράθυρα στις στροφές. Ελεεινά τα καθίσματα, μου θύμισαν πάρα πολύ αυτά του 304 μου: πολυθρόνες, άνετα κλπ, αλλά έτσι και έχεις στροφή κρατιέσαι από το τιμόνι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
'Κρατήματα, γαμάτα! Η στροφή στο τέλος Κηφισσού για Ποσειδώνος** με 115 και χωρίς κλίσεις!!!** (Φυσικά η ανάρτηση στο sport!)'Βασικά όντως είναι σφιχτό το setup, περισσότερο από όσο θα έπρεπε για ένα αυτοκίνητο που πλασάρεται όπως η Delta. Αλλά από την άλλη, αν ήταν μαλακότερη και έγερνε περισσότερο θα σε πετούσε από τα παράθυρα στις στροφές. Ελεεινά τα καθίσματα, μου θύμισαν πάρα πολύ αυτά του 304 μου: πολυθρόνες, άνετα κλπ, αλλά έτσι και έχεις στροφή κρατιέσαι από το τιμόνι.
και μετα λετε μ@@@κες τους αλλους που βαζουν πολλαπλους
-
Έχει και μπροστά ημιάκαμπτο και δεν το ξέρω ρε συ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Περισσότερες εντυπώσεις αργότερα, τώρα πρέπει να ζητήσω λίγο πάγο από την σερβιτόρα.
Να ρε σεις μοντερέιτορ, ακόμη και για καφέ όταν πάει, είναι συνδεδεμένος για να κάνει την δουλειά σωστά! Εύγε!
Εγώ θα σε προτείνω και για...αύξηση!
-
@ drdino: Δεν εθιξα τπτ περι σπορτιφ η μη χαρακτηρα!
Απο εκει και περα, ειναι ακρως εντυπωσιακο το οτι εκφερονται γνωμες και μαλιστα απολυτες ενω δεν εχει καν οδηγηθει ενα αμαξι!
Τι παει να πει πως 'δεν θα φτασει ποτε ενα Golf' ?
Να το φτασει σε τι? Και ποιος σας ειπε πως τα σπορτιφ χαρακτηριστικα ειναι θεμιτα απο ολους και ποιος σας ειπε πως ειναι καλα για ολους? Και ποιος σας ειπε πως ενα αμαξι χαρακτιριζεται καλο μονο αν εχει σπορτιφ συμπεριφορα? Αν ετσι σας μαθαν να κρινετε... μαλλον δεν εχετε εικονα του τι εστι αυτοκινηση.Και ποιος σας ειπε οτι ο ημιακαμπτος ντε και καλα κοπαναει? Υπαρχει κανονισμος? Εχει δημοσιευτει καποιος νομος περι κοπανηματος ημιακαμπτων στην εφημεριδα της κυβερνησεως?
Επι του πρακτεου και συντομα:
Εχω οδηγησει και τις 2 εκδοσεις της Delta, οπως και Golf 122-160 με και χωρις DSG. Πολυ καλα αμαξια! Και τα 2. Μαλιστα για μενα θα ειναι διλλημα αν η Delta αποκτησει το δικο της DSG. Απαντωντας αμεσα, η Delta ειναι εξισου ποιοτικη κατασκευη με το Golf, χρησιμοποιει καλα υλικα παντου... ειναι εξισου ησυχη με το Golf, ειναι λιγο ποιο αργη απο ενα Golf οντας μακρυτερη-βαρυτερη, παιζει αρκετα καλυτερα ομως τον ρολο ενος οικογενειακου αμαξιου λογω αχανων χωρων-αποσκευων... προσφερει ευελιξια.Απο εκει και περα ομως ειναι αμαξια τα οποια εχουν διαφορετικη φιλοσοφια! Η Delta ειναι προσανατολισμενη στο στυλ, στην πολυτελεια, στην ανεση... ενω το Golf ειναι ποιο αχρωμο και ενα κλικ ποιο all around.
H Delta ειναι ποιο 'βαρυ' σαν αμαξι πιθανα και λογω μηκους και το δειχνει στον δρομο. Απο την θεση οδηγησης-καθισματα ακομα δεν σε εμπνεει για να 'μπεις' οχι ομως πως θα ειχε καποιο προβλημα μιας και ειναι ουδετερη σχετικα και το τιμονι της ειναι γρηγορο και ακριβες. Σχετικα με τις λεγομενες 'κλισεις' το λιγοτερο που θα μπορουσα να πω ειναι πως λεγονται μαμακιες... Εχει ενα πολυ φυσιολογικο setup ενος all around αμαξιου. Αμα συνηθισατε σε ταψια... τοτε συνηθισατε λαθος! Οποιος θελει το κατι παραπανω μπορει παντα να παρει το option των RSS αναρτησεων που τουλαχιστον απο οτι εχει ειπωθει εδω μεσα, κανουν διαφορα.
Ουτε και το Golf 6 θα ελεγα πως με προδιαθεσε για να το κυνηγησω πολυ παραπανω ομως! Ειναι ενα κλικ ποιο σφιχτο ας πουμε σαν setup, εχει θεση ποιο χαμηλη-μπακετ, θα μπει και θα κυνηγησει ποιο ευκολα μια στροφοδιαδρομη λογω μικροτερου μηκους-βαρους... θα σε εμπνευσει λιγο παραπανω, αλλα δεν θα το χαρακτηριζα και αυτο σπορτιφ. Σπορτιφ ηταν το Scirocco το οποιο φωναζε για να το χωσεις...Επιπροσθετα... γιατι εχει και αυτο την σημασια του, η Delta εχει και μια Χ χρηματικη διαφορα απο το Golf! Για την ακριβεια για τα λεφτα ενος Golf 122, μπορω να παρω μια Delta 150 και να εξισσοροπησω και με το παραπανω την οποια σπορτιφ απωλεια στον χαρακτηρα.
Το ζητημα ομως ειναι... οτι φτασανε καποιοι συνομιλητες να εκθιαζουν ενα αμαξι εναντι ενος αλλου... απλα επειδη 'ετσι' και οχι επειδη συντρεχει καποιος πραγματικος λογος. Και φυσικα αν σε καποιον αρεσει το Golf επειδη ειναι ποιο μικρο, ποιο ελαφρυ, ποιο σφιχτο... αυτο εχει να κανει με τα δικα του γουστα και μονο, γιατι υπαρχουν αλλοι τοσοι που θελουν κατι ποιο μαλακο, ποιο πολυτελες και με περισσοτερους χωρους.
Κοινως...απευθυνονται σε αλλα γουστα! Ολα τα αλλα περι ανωτεροτητας ειναι ιστοριες γι αγριους...
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Πάντως για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα αφού μόνο αυτή έχει σημασία, τα του παρελθόντος είναι φλούδες χωρίς ουσία, και σε συνέχεια της προηγούμενης συζήτησης περί του στησίματος της Δ καταλαβαίνουμε πόσο πιο μπροστά είναι το golf και το VAG γενικότερα αφού καταφέρνουν να συνδυάσουν άνεση και σπορτίφ συμπεριφορά σε αυτοκίνητα με προσιτές τιμές.
Πραγματικά έχει πολύ δρόμο ακόμα η lancia να διανύσει για να φτάσει την αξία του golf!το λες γιατι τα οδηγησες η απλα γιατι το λεει ο τυπος συμφωνεις?
Η δ οχι μονο εχει σπορτιφ συμπεριφορα αλλα ειναι και ανετη.εμενα δεν με προβληματισε ποτε στο οριο και ειναι πολυ ουδετερη αλλα και προβλέψιμη στο οριο.@ corsair,σπορτιφ την χαρακτηρισα εγω μετα απο το παραπανω σχολιο,γιατι εμενα με προδιαθετει να μπω σε μια στροφη φτανοντας το αυτοκινητο στα ορια λογω της ουδετεροτητας που εχει στο στησιμο του.
το σχολιο ενος συμφορουμιτη πρωην κατοχου golf gt που οδηγησε την δικη μου δ εμενα μου αρκει...σε καμια περιπτωση η δ δεν υστερει σε ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με το golf.
η επιλογη της δ ειναι για την πολυτελεια και τους χωρους οπως αλλωστε την επελεξα και εγω, δεν σημαινει οτι δεν μπορει να οδηγηθει σβελτα και ασφαλεστατα.
υπαρχουν πολλα αυτοκινητα στην αγορα τα οποια ουτε καν στην ευθεια δεν θες να τα οδηγεις και ας ειναι τα πιο ακριβα στην κατηγορια τους.
σπορτιφ δεν ειναι σπορ και εγω το Scirocco θα το εβαζα στην κατηγορια σπορ.
συμφωνουμε σιγουρα σε ενα πραγμα, ειναι ακρως εντυπωσιακο το οτι εκφερονται γνωμες και μαλιστα απολυτες ενω δεν εχει καν οδηγηθει ενα αμαξι! -
δυο παρατηρησουλες μονο..
αν το sirocco ειναι σπορ , το evo τι ειναι?
και για να μην γινουν συγκρισεις λογω αλογων αντι για evo παρε το focus RS mk IΟ χρήστης limited_one έγραψε:
υπαρχουν πολλα αυτοκινητα στην αγορα τα οποια ουτε καν στην ευθεια δεν θες να τα οδηγεις και ας ειναι τα πιο ακριβα στην κατηγορια τους.
απο περιεργεια ποια θεωρεις οτι ειναι αυτα και γιατι να μη θες να τα οδηγησεις καν στην ευθεια?
τα πιο ακριβα που μπορω να σκεφτω στην κατηγορια μικρομεσαια ειναι τα Α3 ,bmw 1, B class
δεν ξερω αν ξεχασα καποιο -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
@ corsair,σπορτιφ την χαρακτηρισα εγω μετα απο το παραπανω σχολιο,γιατι εμενα με προδιαθετει να μπω σε μια στροφη φτανοντας το αυτοκινητο στα ορια λογω της ουδετεροτητας που εχει στο στησιμο του.
Καλημέρα,
κοιτα να δεις... εσυ την εχεις οδηγησει πολυ πολυ περισσοτερο απο μενα οποτε σιγουρα μπορεις να εκφερεις ποιο ασφαλη αποψη απο μενα. Αλλα σε αντιλαμβανομαι... οντας και γω κατοχος Punto το οποιο το κατηγορουν για οικτρο τιμονι χωρις αισθηση για οτιδηποτε σπορ... αλλα προσωπικα ενα τετοιο τιμονι δεν θα το αλλαζα με τιποτε. Αμεσο, γρηγορο και με feedback αν δεν παλευεις μαζι του. Αλλα οι εξω απο τον χορο θα πουν πολλα... ισως οχι αδικα, αφου δεν εχουν μαθει το τι και πως... -
δυο παρατηρησουλες μονο..
αν το sirocco ειναι σπορ , το evo τι ειναι?Διαφορετικη κλασση τιμης-κατηγοριας...
-
QSis: Η Delta είναι σπορτίφ, το Scirocco είναι σούπερ σπόρ, τα Evo και οι Porsche είναι αεροπλάνα και οι Ferrari και οι Lamborghini διαστημόπλοια! Τι δε καταλαβαίνεις;
ΥΓ: Πλάκα κάνω μη τσίμπατε...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
QSis: Η Delta είναι σπορτίφ, το Scirocco είναι σούπερ σπόρ, τα Evo και οι Porsche είναι αεροπλάνα και οι Ferrari και οι Lamborghini διαστημόπλοια! Τι δε καταλαβαίνεις;ΥΓ: Πλάκα κάνω μη τσίμπατε...
To S3 δεν του ειπες που ανηκει....να ξερει το παιδι να το πεταξει ή οχι γιατι ακομα και με την ψευτοτετρακινηση δεν μπορει να στριψει με 115 **χωρις κλισεις **στην στροφη που αναφερθηκε.....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Επιπροσθετα... γιατι εχει και αυτο την σημασια του, η Delta εχει και μια Χ χρηματικη διαφορα απο το Golf! Για την ακριβεια για τα λεφτα ενος Golf 122, μπορω να παρω μια Delta 150 και να εξισσοροπησω και με το παραπανω την οποια σπορτιφ απωλεια στον χαρακτηρα.Κοινως...απευθυνονται σε αλλα γουστα! Ολα τα αλλα περι ανωτεροτητας ειναι ιστοριες γι αγριους...
Συμφωνώ απόλυτα: Τελικά είναι αυτοκίνητα που ανήκουν/απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες αγοραστών. Νομίζω ότι η δ θα συγκρινόταν πιο καλά με το jetta (που είναι ένα μεγάλο golf -βασικά με πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών).
Lancia Delta 2008