-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μα δεν αναφερομουν στο θεμα της εμφανισης (οπως προειπα αλλωστε προσωπικα μου αρεσει πολυ) αλλα στο θεμα της οδικης συμπεριφορας.
Διαβαζοντας και το τεστ των 4Τ γινεται λογος για θυσια των οδηγικων ανησυχιων. Σε αυτο αναφερομαι. Καλη η εμφαση στην ανεση αλλα δεν φτανει μονο αυτο. Οι παλιες Delta ειχαν οδηγικη αισθηση ακομα στις απλες εκδοσεις τους. Υπηρχαν και υπαρχουν αυτοκινητα που συνδυαζουν πολυ καλα την ανεση με το οδηγικο στοιχειο (βλ. πλατφορμα C του γκρουπ VAG ή τα παλαιοτερα γαλλικα). Αυτο θα περιμενα απο την νεα Delta αλλα αποτι διαβαζω δεν φαινεται να το εχει (με την επιφυλαξη μιας προσωπικης δοκιμης).Καλά'ασε τι γράφουν τα τεστ.
Μόνο αν την οδηγήσεις θα έχεις την πραγματική εικόνα του αυτοκινήτου.
Δες τι γράφει κάποιος που την οδήγησε και μάλιστα την παρήγγειλε:
'...Στην αντιπροσωπεία της Λάρισας έχει μια λευκή Oro 1.4 150 HP με μαύρο εσωτερικό δέρμα/αλκαντάρα. Την οδήγησα από την αντιπροσωπεία μέχρι τη Φαρκαδόνα και γύρισα πίσω. Δεν ξέρω πια τι ορίζεται ως σπορ και τι όχι - αυτό που ξέρω είναι ότι σε στήσιμο ήταν σαν το Bravo, αλλά με ακόμα πιο σταθερό πάτημα στα πολλά χιλιόμετρα. Όπως και στο Bravo, το τιμόνι δίνει μια ελαφρώς περίεργη αίσθηση στις πρώτες μοίρες στροφής του και το νιώθεις κάπως ελαφρύ, αλλά μόνο σ'αυτήν τη φάση. Στην πραγματικότητα όμως, η υποστροφή λάμπει διά της απουσίας της, ενώ το να τοποθετήσεις το αυτοκίνητο στις στροφές είναι εύκολη υπόθεση, γιατί η απόκριση τόσο του τιμονιού όσο και του σασσί είναι άμεση και πρόθυμη. Σημαδεύεις, στρίβεις το τιμόνι, το αυτοκίνητο βάζει τη μύτη ΜΕΣΑ και η φάση καθάρισε. Η ανάρτηση είναι σφιχτή, όπως και στην 159. Δεν κοπανάει πουθενά, δεν κουράζει, αλλά το καταλαβαίνεις ότι δεν είναι 'μαγικό χαλί' και ένα κατασκεύασμα που πλέει σα μαούνα...'
http://www.alfisti.gr/forum/showthread. ... 6&page=111' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Προτείνεις να μην λάβει υπόψη του τα τεστ των περιοδικών, και να λάβει αυτά που γράφονται σε ένα φορουμ που ξεχειλίζει από 'αντικειμενικές' απόψεις;
O ίδιος χρήστης που επικαλείσαι παραπάνω έγραψε επίσης:
Παιδιά, η τιμή της είναι πολύ ανταγωνιστική και θα προκαλέσει μπελάδες στους γερμανούς. Άντε, καιρός να ξαναπιάσει δουλειά η ομάδα του Auto Motor und Sport για να κατασκευάσει καινούργιο σκάνδαλο. Πρώτα απειλήθηκε η Golfω κι έσπευσαν να επινοήσουν το σκάνδαλο με τα φρένα του Bravo. Τώρα θα κινδυνέψουν η φτιασιδωμένη Golfω (λέγε με Α3 Sportback - άκου... Sport ), η Merc B-Klasse και η πανάσχημη BMW 1-Reihe. Να δω τι σκάνδαλο θα επινοήσουν αυτήν τη φορά τα τζιμάνια του Auto Motor und Sport...
Το μόνο που έχω να απαντήσω είναι:
+Daily MirrorVasgti: Ξεκαρδίζεσαι μετά, διάβασε τώρα τι προτείνω μια και με ρωτάς :
Να εμπιστευτεί τα ...χεράκια του σε ένα test drive , όχι βέβαια αυτά των δύο τετραγώνων και μετά πίσω , άντε και το πολύ πολύ να εμπιστευτεί και δυο τρεις κολλητούς του που το έχουν ή που το οδήγησαν.
Στο παράδειγμα που αναφέρεις, προσωπικά περισσότερο δίνω βάση σε κάποιον που το δοκίμασε και το παρήγγειλε παρά στο οποιοδήποτε περιοδικό. Τα έχουμε πει χίλιες φορές. Οι εξαρτήσεις είναι μεγάλες και τα λεφτά πολλά. Γενικά το λέω και όχι για το τεστ της 'δ'. Οπότε από μακριά κι αγαπημένοι. Δες και το παράδειγμα του 'Drive' που έγραψε ο Έντι, ρόμπες γίνανε οι τύποι. Τι άλλο χρειάζεται δηλαδή για να μην τους παίρνεις σοβαρά υπόψη σου?
Να σου πω κι ένα δικό μου παράδειγμα:Πριν πάρω τη δική μου, ένα τεστ που διάβασα, (2-3 διάβασα) έλεγε ότι η ανάρτηση της Dist δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω απο την Progr , αντίθετα κοπανάει. Την έκδοση progr δεν την έχω οδηγήσει αλλά η dist δεν κοπανάει ποτέ και πουθενά , ακόμα και σε πέρασμα από γραμμές του τραίνου με 140χμ/ώρα. Και όλα αυτά μετά από 27Κ.
Γιατί λοιπον να τους εμπιστευθώ? Πριν την πάρω τον μόνο που ρώτησα είναι ο Σπύρος , για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε φανατικός είναι και ξέρει και πολύ περισσότερα από μένα και τέλος. Κανέναν άλλον. Ούτε ψηφοφορίες ούτε μαλακιούλες ούτε τίποτα.
Και για να μην το πάμε τόσο μακριά και μιλήσουμε για εξαρτήσεις, ας πάρουμε και μια πιο light εκδοχή :Ο καθένας που δοκιμάζει ένα αυτοκίνητο μεταφέρει σε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό τις δικές του προτιμήσεις/απόψεις/θεωρήσεις.Για το δεύτερο quote που κάνεις δεν έχω γνώμη. Εκφράζει την απόρριψή του σε μερικά μοντέλα .Ε και? Γούστα είναι αυτά. Δε βλέπω που σχετίζεται αυτό με την επιλογή της 'δ', κυκλοφορούν και άλλα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Παιδιά, η τιμή της είναι πολύ ανταγωνιστική και θα προκαλέσει μπελάδες στους γερμανούς. Άντε, καιρός να ξαναπιάσει δουλειά η ομάδα του Auto Motor und Sport για να κατασκευάσει καινούργιο σκάνδαλο. Πρώτα απειλήθηκε η Golfω κι έσπευσαν να επινοήσουν το σκάνδαλο με τα φρένα του Bravo. Τώρα θα κινδυνέψουν η φτιασιδωμένη Golfω (λέγε με Α3 Sportback - άκου... Sport ), η Merc B-Klasse και η πανάσχημη BMW 1-Reihe. Να δω τι σκάνδαλο θα επινοήσουν αυτήν τη φορά τα τζιμάνια του Auto Motor und Sport...
+Daily Mirror-
Το αν θα προκαλέσει μπελά η lancia στον ανταγωνισμό αμφιβάλλω, δεν θα ξεκαρδιζόμουν όμως .Κάποιες πωλήσεις θα τις κάνει...
-
όταν μέσα σε μια φράση υπάρχει και το auto motor und sport η ενδεδειγμένη αντίδραση δεν είναι να ξεκαρδίζεσαι αλλά να βάζεις τα κλάματα
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Φίλε κορσαίρ, την οδήγησες;
τωωωωρα....
Να υποθέσω όπως εγώ οδήγησα F430, ε;
αμα θες υπεθεσε οτι οδηγησες και Scania... αλλα που κολλα?
-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
+Daily Mirror-
Το αν θα προκαλέσει μπελά η lancia στον ανταγωνισμό αμφιβάλλω, δεν θα ξεκαρδιζόμουν όμως .Κάποιες πωλήσεις θα τις κάνει...
-
όταν μέσα σε μια φράση υπάρχει και το auto motor und sport η ενδεδειγμένη αντίδραση δεν είναι να ξεκαρδίζεσαι αλλά να βάζεις τα κλάματα
-
Γι αυτό ακόμα και οι alfisti είχαν προστριβή με τους Lancisti επειδή οι πρώτοι είπαν ότι θα πάει άπατη; Το αν θα κάνει ή όχι νούμερα ασφαλώς και θα αποτυπωθεί στα χαρτιά. Το θέμα είναι πως ούτε οι ίδιοι οι ιταλόφιλοι το πιστεύουν αυτό.
-
Ναι βέβαια. Για ότι κακό συμβαίνει μας φταίνε όλοι οι άλλοι πλην του εαυτού μας και των προσωπικών επιλογών. Σου διαφεύγει βέβαια πως ο συγκεκρίμενος το πήγε λίγο παραπέρα, και μετά από Daily Mirror, Αuto Motor & Sport, Drive, του φταίνε τώρα και οι Τεχνικές Εκδόσεις. Τι στο καλό... Τόσα άτομα έχουν λάθος κρίση, μόνο αυτός είναι ο σωστός;
Τι σύμπτωση όμως που και στο εξωτερικό γράφονται ακριβώς τα ίδια πράγματα:
http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarreviews/225171/lancia_delta.htmlΤο αυτοκίνητο δεν έχει σπορ προσανατολισμό.-
Αν για κάποιους από εσάς, με το να μπει μια μεγαλύτερη ζάντα και να το πηγαίνεις γρήγορα, το θεωρείτε σπορ, δεν ισχύει και για τον υπόλοιπο κόσμο το ίδιο.
-
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Vasgti: Ξεκαρδίζεσαι μετά, διάβασε τώρα τι προτείνω μια και με ρωτάς :
Να εμπιστευτεί τα ...χεράκια του σε ένα test drive , όχι βέβαια αυτά των δύο τετραγώνων και μετά πίσω , άντε και το πολύ πολύ να εμπιστευτεί και δυο τρεις κολλητούς του που το έχουν ή που το οδήγησαν.
Στο παράδειγμα που αναφέρεις, προσωπικά περισσότερο δίνω βάση σε κάποιον που το δοκίμασε και το παρήγγειλε παρά στο οποιοδήποτε περιοδικό. Τα έχουμε πει χίλιες φορές. Οι εξαρτήσεις είναι μεγάλες και τα λεφτά πολλά. Γενικά το λέω και όχι για το τεστ της 'δ'. Οπότε από μακριά κι αγαπημένοι. Δες και το παράδειγμα του 'Drive' που έγραψε ο Έντι, ρόμπες γίνανε οι τύποι. Τι άλλο χρειάζεται δηλαδή για να μην τους παίρνεις σοβαρά υπόψη σου?
Να σου πω κι ένα δικό μου παράδειγμα:Πριν πάρω τη δική μου, ένα τεστ που διάβασα, (2-3 διάβασα) έλεγε ότι η ανάρτηση της Dist δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω απο την Progr , αντίθετα κοπανάει. Την έκδοση progr δεν την έχω οδηγήσει αλλά η dist δεν κοπανάει ποτέ και πουθενά , ακόμα και σε πέρασμα από γραμμές του τραίνου με 140χμ/ώρα. Και όλα αυτά μετά από 27Κ.
Γιατί λοιπον να τους εμπιστευθώ? Πριν την πάρω τον μόνο που ρώτησα είναι ο Σπύρος , για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε φανατικός είναι και ξέρει και πολύ περισσότερα από μένα και τέλος. Κανέναν άλλον. Ούτε ψηφοφορίες ούτε μαλακιούλες ούτε τίποτα.
Και για να μην το πάμε τόσο μακριά και μιλήσουμε για εξαρτήσεις, ας πάρουμε και μια πιο light εκδοχή :Ο καθένας που δοκιμάζει ένα αυτοκίνητο μεταφέρει σε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό τις δικές του προτιμήσεις/απόψεις/θεωρήσεις.Για το δεύτερο quote που κάνεις δεν έχω γνώμη. Εκφράζει την απόρριψή του σε μερικά μοντέλα .Ε και? Γούστα είναι αυτά. Δε βλέπω που σχετίζεται αυτό με την επιλογή της 'δ', κυκλοφορούν και άλλα αυτοκίνητα.
Ασφαλώς και ο ΜΟΝΟΣ ασφαλής τρόπος για να βγάλει κάποιος σωστά συμπεράσματα για ένα μοντέλο είναι να το οδηγήσει και να επεξεργαστεί μόνος του το μοντέλο που τον ενδιαφέρει.
Τα περιοδικά και οι διάφορες συμβουλές από τρίτους (που γνωρίζουν το αυτοκίνητο) ίσως βοηθούν στο να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν κάποιες απόψεις/συμπεράσματα στα οποία έχει (ή τείνει να) καταλήξει ο ενδιαφερόμενος για το συγκεκριμένο μοντέλο.
ΟΜΩΣ, όταν δίνεις το παράδειγμα ατόμου που αποδεδειγμένα ΔΕΝ κρίνει αντικειμενικά (για αυτό και παρέθεσα το 2ο quote), κατ' επέκταση σίγουρα δεν μπορεί να βγάλει κανείς αντικειμενικό συμπέρασμα βάσει των απόψεων αυτών. Δεν μπορεί τη μια να θεοποιεί ένα μοντέλο, το οποίο στην πλειοψηφία του ο ειδικός τύπος (εγχώριος και μη) γράφει ότι ΔΕΝ είναι σπορ, και αυτός στα δικά του μάτια να το λέει σπορ και να προσπαθεί να πείσει και όλους τους υπολοίπους ρίχνοντας το ανάθεμα στα περιοδικά, και από την άλλη να προσπαθεί να υποβιβάσει μοντέλα που έχουν δείξει την αξία τους με νούμερα στην αγορά.
Σε αυτές τις περιπτώσεις το σημαντικό είναι να προσπαθείς να βρεθείς ο ίδιος στην κορυφή και όχι να προσπαθείς να μειώσεις αυτόν που βρίσκεται ήδη σε αυτή.
-
Πάντως μαλακότερο από το Civic IMA δεν τη βλέπω να είναι.
Το 70% των χρηστών οχημάτων δεν ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για σπορ συμπεριφορά γιατί στο 90% των διαδρομών δεν εκμεταλεύεται ούτε το 50% των δυνατοτήτων της ανάρτησης.
Αν τώρα κάποιος που θέλει Lancia θέλει και σπορ προσανατολισμό ας περιμένει λίγο την έκδοση με τα 200+ άλογα όπου η ανάρτηση θα δεχτεί τις απαραίτητες περιποιήσεις των τεχνικών του Gruppo.
Αμάν πάντως να συγκρίνουμε την Lancia με κριτήρια Alfa και τανάπαλιν.
-
Φίλε vasgti εγώ έγραψα την προσωπική μου άποψη πως τελικά το αμάξι θα κάνει κάποιες πωλήσεις ενώ πολλοί υποστήριζαν ότι θα πατώσει.Την άποψη αυτή την σχημάτισα από πληροφορίες από την τοπική αντιπροσωπεία ότι το αμάξι έχει μια σχετική ζήτηση και οι παραγγελίες πάνε καλά.Σαφέστατα τα νούμερα των πωλήσεων ο καιρός θα τα δείξει.
και ένα
Πρέπει επίσης να μου αναγνωρίσεις ότι εγώ δεν επεκτάθηκα σε κρίσεις άλλων μέσων πληροφόρησης παρά μόνο στο ams το οποίο είναι ένα περιοδικό (που άσχετα αν εφευρίσκει η πράγματι ανακαλύπτει σκάνδαλα) χρησιμοποιεί μετρητικό εξοπλισμό εικοσαετιάς, αμφισβητούμενες τεχνικές μεθόδους και τελικά είναι ανίκανο να υποστηρίξει επιστημονικά τα όποια συμπεράσματα βγάζει μέσα από τα περιβόητα τεστ του.Το συγκεκριμένο περιοδικό το έκραξαν για το σκάνδαλο με τα φρένα του bravo το power techniques με 4 αν θυμάμαι καλά άρθρα , το evo με 2 , το car , οι 4τροχοί και νομίζω και το drive (δεν ξέρω αν έφαγε κράξιμο και από άλλα περιοδικά η αν το κράξιμο συνεχίστηκε γιατί η περίοδος που έγιναν αυτά συνέπεσε με την περίοδο που σταμάτησα να αγοράζω ελληνικό ειδικό τύπο).Αποδεδειγμένα το ελληνικό ams είναι για κλάματα και δεν είναι άποψή μου αλλά της πλειοψηφίας.Μην ξεχνάς ότι σε παρακαλάνε να το πάρεις με προσφορές για συνδρομή έτους σε εξευτελιστική τιμή ενώ τώρα από ότι είδα σου βάζουν και τη βενζίνη για όλη σου τη ζωή -
Διαβαζοντας λιγες σελιδες πισω το πολυ ωραιο review του φιλου pavlos23 που την οδηγησε, βρισκω στις εντυπωσεις του να εκφραζεται πολυ καλα στo υπογραμμισμενο κομματι αυτο που θελω να πω:
Καλό αυτοκίνητο συνολικά αλλά όσο υπάρχει το φθηνότερο Bravo δύσκολα σου βγαίνει από το μυαλό οτι η βελτίωση του διαθέσιμου χώρου πίσω και της άνεσης πρέπει να λειτουργήσει εις βάρος της αίσθησης του τιμονιού (που έτσι και αλλιώς στο Bravo δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο), των επιδόσεων και των δυναμικών χαρακτηριστικών. Το θέμα της εμφάνισης δε το κρίνω καθώς θεωρώ πως είναι υποκειμενικό αλλά και γιατί και τα δύο αυτοκίνητα ξεχωρίζουν στη κατηγορία τους. Γενικά θα έλεγα πως η Delta είναι για αυτούς που επιθυμούν περισσότερο να μετακινούνται από το να οδηγούν ενώ χωρίς να απογοητεύει σε καμία περίπτωση φυσικά θα περίμενα να πάει τη δεύτερη (νέα) πρόταση του ομίλου στη μικρομεσαία κατηγορία ένα βήμα παραπέρα και όχι απλώς να βάλει στη ζυγαριά τα διάφορα χαρακτηριστικά.*
και
Επαναλαμβάνω πως τα χαρακτηριστικά αυτά δεν συντελούν στο να μπορεί να χαρακτηριστεί η νέα Delta «κακό» αυτοκίνητο αλλά άνεση δε σημαίνει αναγκαστικά αποστείρωση.*
Με βαση τα παραπανω (τα οποια ειναι σε συμφωνια με το τεστ των 4Τ) θα περιμενα λοιπον να υπαρχει ενας καλυτερος συνδυασμος ανεσης/οδιγικης αισθησης, ο οποιος φαινεται να απουσιαζει απο την Delta.
Για μενα ο πηχυς στην κατηγορια εχει ανεβει πολυ και η επιτυχια εγκειται στον καλυτερο συνδυασμο ακομα και αντικρουομενων στοιχειων οπως αυτα που αναφερονται πιο πανω, που στην τελικη διευρυνει και τη γκαμα των δυνητικων αγοραστων του μοτελου (που ειδικα η σημερινη Lancia εχει μεγαλη αναγκη). Γιατι λοιπον να μην προκειται για ενα αυτοκινητο με σαφη προσανατολισμο μεν στην ανεση, αλλα οχι 'αποστειρωμενο', το οποιο θα απευθυνεται στον οικογενειαρχη που εχει αναγκη τους χωρους αλλα και δεν αγνοει και την οδηγικη αισθηση?
Φυσικα αυτο δεν σημαινει επ' ουδενι οτι το αυτοκινητο ειναι κακο, απλα για τα δικα μου γουστα θα ηθελα να συνδυαζει καλυτερα τα παραπανω στοιχεια. Προφανως φαινεται οτι οι Ιταλοι ειχαν διαφορετικη αποψη και στοχευουν σε ενα πολυ συγκεκριμενο target group.
-
Στο 2ο practice το παιδί από τις Φαβέλες....... Εντύπωση κάνει ότι οι κορυφαίοι συνδυασμοί χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα και όχι την υπέρ-μαλακή.....
-
...Move it, move it!...
-
deleted
-
...Move it, move it!...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ασφαλώς και ο ΜΟΝΟΣ ασφαλής τρόπος για να βγάλει κάποιος σωστά συμπεράσματα για ένα μοντέλο είναι να το οδηγήσει και να επεξεργαστεί μόνος του το μοντέλο που τον ενδιαφέρει.
Τα περιοδικά και οι διάφορες συμβουλές από τρίτους (που γνωρίζουν το αυτοκίνητο) ίσως βοηθούν στο να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν κάποιες απόψεις/συμπεράσματα στα οποία έχει (ή τείνει να) καταλήξει ο ενδιαφερόμενος για το συγκεκριμένο μοντέλο.
ΟΜΩΣ, όταν δίνεις το παράδειγμα ατόμου που αποδεδειγμένα ΔΕΝ κρίνει αντικειμενικά τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Ποιος είναι αντικειμενικός? Αντικειμενικά είναι τα χρονόμετρα στις πιστες. Πόσοι από τους 10 αγοραστές θα ενδιαφερθούν γι' αυτήν την παράμετρο? Κανένας? ένας το πολύ? παραπάνω αποκλείεται (για αυτό και παρέθεσα το 2ο quote), κατ' επέκταση σίγουρα δεν μπορεί να βγάλει κανείς αντικειμενικό συμπέρασμα βάσει των απόψεων αυτών. Δεν μπορεί τη μια να θεοποιεί ένα μοντέλο,εγώ δεν είδα θεοποίηση στα συμπεράσματά του το οποίο στην πλειοψηφία του ο ειδικός τύπος (εγχώριος και μη) γράφει ότι ΔΕΝ είναι σπορ άντε πάλι με τα ...σπορ. Γιατί πρέπει ντε και καλά να είναι σπορ? οι 'ανταγωνιστές' του είναι σπορ ή μπας και έχουν αγωνιστικές καταβολές? Η πλειοψηφία των σημερινών αυτοκινήτων ξεπερνά κατά πολύ τις 'δυνατότητες' των κατόχων τους. Αυτό κάνει/θα κάνει και η νέα 'δ', και αυτός στα δικά του μάτια να το λέει σπορ και να προσπαθεί να πείσει και όλους τους υπολοίπους ρίχνοντας το ανάθεμα στα περιοδικά, και από την άλλη να προσπαθεί να υποβιβάσει μοντέλα που έχουν δείξει την αξία τους με νούμερα στην αγορά. Ελληνική αγορά και 'νούμερα'...άλλη μια πονεμένη ιστορία . Τα έχουμε πει και αλλού.
Σε αυτές τις περιπτώσεις το σημαντικό είναι να προσπαθείς να βρεθείς ο ίδιος στην κορυφή και όχι να προσπαθείς να μειώσεις αυτόν που βρίσκεται ήδη σε αυτή. Ποιος είναι στην κορυφή, των πωλήσεων εννοείς(?) στη συγκεκριμένη κατηγορία?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν είναι λογικό να ζητάτε σπορ συμπεριφορά από ένα μοντέλο που κράζει ότι φτιάχτηκε για ήσυχες καταστάσεις. Έτσι το πλασάρουν άλλωστε. Έχουν βάλει έναν μεσήλικα γκομενοστάρ να το διαφημίζει, όχι ένα νέο που να το στρίβει σε ειδικές. Πάρε δέρμα, πάρε ποιότητα κύλισης, πάρε ανέσεις, πάρε premium. Αν θες κάτι άλλο, υπάρχει η AR (GT, 159) και η FIAT (GP απλό και abarth).
Ακόμα και το αδελφό Bravo, από το οποίο προήλθε η Delta, έχει πολύ πιο σπορ συμπεριφορά. Το θέμα είναι ότι η Delta, όπως ακριβώς γράφτηκε, δεν ήθελαν να συμπεριφέρεται σπορτίβικα. Ένα μαλακό, μεγάλο και άνετο μικρομεσαίο είναι. Για μένα, αξίζει τα λεφτά της μέχρι δεκάρα πάντως, γι' αυτόν που θα τη δει από τη σωστή οπτική γωνία.
Θεωρεις οτι η Delta ειναι το πιο ανετο μικρομεσαιο αυτη τη στιγμη?
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Δεν είναι λογικό να ζητάτε σπορ συμπεριφορά από ένα μοντέλο που κράζει ότι φτιάχτηκε για ήσυχες καταστάσεις. Έτσι το πλασάρουν άλλωστε. Έχουν βάλει έναν μεσήλικα γκομενοστάρ να το διαφημίζει, όχι ένα νέο που να το στρίβει σε ειδικές. Πάρε δέρμα, πάρε ποιότητα κύλισης, πάρε ανέσεις, πάρε premium. Αν θες κάτι άλλο, υπάρχει η AR (GT, 159) και η FIAT (GP απλό και abarth).
Ακόμα και το αδελφό Bravo, από το οποίο προήλθε η Delta, έχει πολύ πιο σπορ συμπεριφορά. Το θέμα είναι ότι η Delta, όπως ακριβώς γράφτηκε, δεν ήθελαν να συμπεριφέρεται σπορτίβικα. Ένα μαλακό, μεγάλο και άνετο μικρομεσαίο είναι. Για μένα, αξίζει τα λεφτά της μέχρι δεκάρα πάντως, γι' αυτόν που θα τη δει από τη σωστή οπτική γωνία.
Θεωρεις οτι η Delta ειναι το πιο ανετο μικρομεσαιο αυτη τη στιγμη?
Μικρομεσαίο ίσως να μη το πεις (είναι, αλλά είναι και τεράστιο), αλλά εξαιρετικά άνετο είναι και παραείναι. Και μάλιστα χωρίς να είναι ενοχλητικά μαλακό. Δεν αισθάνεται βολικά στα σφιχτά κομμάτια, αλλά πόσοι θα την οδηγήσουν σαν πυροβολημένοι; ( ) Επιπλέον, γι' αυτό μάλλον ευθύνεται το πολύ μακρύ μεταξόνιο. Παρόλα αυτά, ούτε εκεί σε προβληματίζει.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
ΟΜΩΣ, όταν δίνεις το παράδειγμα ατόμου που αποδεδειγμένα ΔΕΝ κρίνει αντικειμενικά τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Ποιος είναι αντικειμενικός? Αντικειμενικά είναι τα χρονόμετρα στις πιστες. Πόσοι από τους 10 αγοραστές θα ενδιαφερθούν γι' αυτήν την παράμετρο? Κανένας? ένας το πολύ? παραπάνω αποκλείεται (για αυτό και παρέθεσα το 2ο quote), κατ' επέκταση σίγουρα δεν μπορεί να βγάλει κανείς αντικειμενικό συμπέρασμα βάσει των απόψεων αυτών. Δεν μπορεί τη μια να θεοποιεί ένα μοντέλο,εγώ δεν είδα θεοποίηση στα συμπεράσματά του το οποίο στην πλειοψηφία του ο ειδικός τύπος (εγχώριος και μη) γράφει ότι ΔΕΝ είναι σπορ άντε πάλι με τα ...σπορ. Γιατί πρέπει ντε και καλά να είναι σπορ? οι 'ανταγωνιστές' του είναι σπορ ή μπας και έχουν αγωνιστικές καταβολές? Η πλειοψηφία των σημερινών αυτοκινήτων ξεπερνά κατά πολύ τις 'δυνατότητες' των κατόχων τους. Αυτό κάνει/θα κάνει και η νέα 'δ', και αυτός στα δικά του μάτια να το λέει σπορ και να προσπαθεί να πείσει και όλους τους υπολοίπους ρίχνοντας το ανάθεμα στα περιοδικά, και από την άλλη να προσπαθεί να υποβιβάσει μοντέλα που έχουν δείξει την αξία τους με νούμερα στην αγορά. Ελληνική αγορά και 'νούμερα'...άλλη μια πονεμένη ιστορία . Τα έχουμε πει και αλλού.
Σε αυτές τις περιπτώσεις το σημαντικό είναι να προσπαθείς να βρεθείς ο ίδιος στην κορυφή και όχι να προσπαθείς να μειώσεις αυτόν που βρίσκεται ήδη σε αυτή. Ποιος είναι στην κορυφή, των πωλήσεων εννοείς(?) στη συγκεκριμένη κατηγορία?
1)Πόσο αντικειμενικό είναι να μιλάς για φαντάσματα του παρελθόντος, να κατηγορείς του πάντες και να μνημονεύονται αυτά σε όλες τις απαντήσεις σου; Διάβασε επίσης κάτι σχόλια που έκανε για το Autobild (όπως έχει κάνει και για την πλειοψηφία του ειδικού τύπου) και θα καταλάβεις. Δεν παίρνω το μέρος κανενός περιοδικού, αλλά δεν είναι δυνατόν κάποιος να θεωρεί μόνο τις δικές του απόψεις σωστές , ενώ ότι γράφεται και έρχεται σε αντίθεση με αυτές να είναι λάθος οι άλλοι.
2)Το αν αρέσει στον ίδιο η Delta και την αγόρασε, με γειά του και χαρά του και εύχομαι να το ευχαριστηθεί το αυτοκίνητο. ΟΜΩΣ, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει και ο υπόλοιπος κόσμος να βλέπει έτσι το αυτοκίνητο και να έχει την απαίτηση να διαβάζει τα ίδια σχόλια/απόψεις για αυτό.
- Στην κορυφή της κατηγορίας είτε από θέμα πωλήσεων, είτε συνολικά ως αυτοκίνητο, δεν είναι δύσκολο να βρεις ποια είναι.
-
Οποιοσδήποτε ψάχνει την Integrale στη Νέα Δέλτα είναι μάλλον κακοπληροφορημένος.
Είναι σαφές οτι η δέλτα απευθύνεται
α) σε περιορισμένο κοινό
β) Σε κάποιον που θέλει ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΟΥΣ και ΑΝΕΣΗ.αυτά τα 4 συνοψίζουν την νέα Δέλτα, και κανένα από αυτά δεν είναι Sport.
Για τις δικές μου ανάγκες (2 παιδιά, πολύ συχνά ταξίδια) είναι ΠΑΡΑ πολύ καλή περίπτωση
-
Montecarlo ξεχνάς το ΣΤΥΛ που η Delta καλώς ή κακώς ξεχειλίζει. Το sport δεν μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει καθόλου στο αμάξι απλά σε καμμία περίπτωση δεν το χαρακτηρίζει.
Vasgti εξακολουθείς να ασχολείσαι με τις απόψεις κάποιου και όχι με το αμάξι. Θυμίζω είσαι στο lancia delta forum και όχι στο skullone forum. -
Τα παράπονά σου στον TRAVELLER τότε που τις παρέθεσε πρώτος.
-
κ ναι ξαναχτυπά
Lancia Delta 2008