-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Γιατί ο 100άρης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει το αμάξι του και όχι ο 150άρης?
Και με ποιά κριτήρια είναι επικύνδυνες οι προσπεράσεις στα 150 άλογα?Με τα κριτίρια του 100άρη?
Γιατί αυτός που έχει 150 και 200 άλογα εμπιστεύεται πιο πολύ τα άλογα να τον σώσουν σε μια δύσκολη προσπέραση παρά το μυαλό του (είπαμε, υπάρχουν και εξαιρέσεις).
να και κάποιος που αντιλαμβάνεται τι εννοώ
μόνο που σε άλλο πόστ...
Οσοι έχουν γρήγορα αυτοκίνητα και μιλάω για άνω των 150αλογων και αναλογία στα 6-7 κιλά ανα ίππο ,επειδή είναι και λιγότεροι κάνουν πολύ βλακώδεις προσπεράσεις ιδαίτερα τα ζωντόβολα που έχουν και το τάδε 'ανυψωτικό' κύρους και δεν ανέχονται να τους φτάνουν ή δεν έχουν μάθει σεβασμό προς τους άλλους χρήστες του δρόμου
Προφανώς ξέρεις και τι προσπεράσεις κάνουν ΟΛΟΙ όσοι έχουν 150+ ίππων αυτοκίνητο; εκτός κι αν το ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ σημαίνει κάτι άλλο
αρκετά μέλη του φόρουμ (αφού έχουν αυτοκίνητα 150+ ίππων) δηλαδή κάνουν βλακώδεις προσπεράσεις, χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο ως ανυψωτικό κύρους και δεν δείχνουν σεβασμό;
-
εγω φιλε εχω skoda, κι ας εχει αρκετα παραπανω απο 180 αλογα..
τι ανυψωτες κυρους και κουραφεξαλα λεμε τωρα?επιμενει κανεις οτι δεν ειναι πιο ασφαλες να εχεις αποθεματα δυναμης οταν εισαι στο δρομο απο το να μην εχεις?
θα μας τρελανετε μερικοι....
αμα εισαι μαλακας, ειτε πουντο οδηγας ειτε πορσε παραμενεις μαλακας.
αυτο δεν αλλαζει. απλα στην πρωτη περιπτωση κανεις μαλακιες με 95 αλογα και στη δευτερη με 260.μιλαμε παντα για σοβαρους οδηγους.
εκει παντα εχει νοημα να υπαρχει αποθεμα δυναμης διαθεσιμο για ενεργητικη ασφαλεια. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εγώ θέτω και το εξής σενάριο:Ξεκινάς μια προσπέραση, έχοντας υπολογίσει αποστάσεις, χρόνους κτλ. και μετά τη μέση της διαδικασίας ένας αστάθμητος παράγων σε φέρνει σε δύσκολη θέση (το αυτοκίνητο που προσπερνάς επιταχύνει, το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα επιταχύνει, κάποιος ηλίθιος βγαίνει ταυτόχρονα να προσπεράσει το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα κοκ) και σου στενεύει τα περιθώρια. Αν έχεις 150 αντί για 100 άλογα έχεις περισσότερα περιθώρια ισχύος ώστε να επιταχύνεις περισσότερο και να ολοκληρώσεις έγκαιρα την προσπέραση. Αν έχεις 50 δε, είσαι χαμένος από χέρι.
Nα προσθεσω στο σεναριο να προσπερνας νταλικα και μολις πας να μπεις εμπρος της βλεπεις ενα αμαξι ακριβως μπροστα της το οποιο δεν το εβλεπες νωριτερα;Εφιαλτικο;Και ομως συμβαινει.
Οσο πιο πολλα αλογα τοσο λιγοτερο χρονο μενεις εκτεθειμενος.
Οσα αλογα ομως και να εχεις αμα εισαι βλακας ......τουλαχιστον να μην παρεις αλλους στο λαιμο σου. -
Ειναι ομως γεγονος οτι καποιοι διαθετουν παραπάνω δυναμη απο οση μπορουν να ελεγξουν,και παραλληλα επιδιωκουν να πηγαινουν τεζα.
Μιλωντας για σοβαρους οδηγους σιγουρα η υπαρξη δυναμης μονο καλο κανει,ο σοβαρος οδηγος ας εχει και 1000 αλογα,δεν θα βγει στην ΕΟ να κανει οριακες προσπερασεις.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ãéáôß ï 100Üñçò Ý÷åé ôï äéêáßùìá íá ãíùñßæåé ôï áìÜîé ôïõ êáé ü÷é ï 150Üñçò?
Êáé ìå ðïéÜ êñéôÞñéá åßíáé åðéêýíäõíåò ïé ðñïóðåñÜóåéò óôá 150 Üëïãá?Ìå ôá êñéôßñéá ôïõ 100Üñç?
Ãéáôß áõôüò ðïõ Ý÷åé 150 êáé 200 Üëïãá åìðéóôåýåôáé ðéï ðïëý ôá Üëïãá íá ôïí óþóïõí óå ìéá äýóêïëç ðñïóðÝñáóç ðáñÜ ôï ìõáëü ôïõ (åßðáìå, õðÜñ÷ïõí êáé åîáéñÝóåéò).
íá êáé êÜðïéïò ðïõ áíôéëáìâÜíåôáé ôé åííïþ
ìüíï ðïõ óå Üëëï ðüóô...
Ïóïé Ý÷ïõí ãñÞãïñá áõôïêßíçôá êáé ìéëÜù ãéá Üíù ôùí 150áëïãùí êáé áíáëïãßá óôá 6-7 êéëÜ áíá ßððï ,åðåéäÞ åßíáé êáé ëéãüôåñïé êÜíïõí ðïëý âëáêþäåéò ðñïóðåñÜóåéò éäáßôåñá ôá æùíôüâïëá ðïõ Ý÷ïõí êáé ôï ôÜäå 'áíõøùôéêü'** êýñïõò êáé äåí áíÝ÷ïíôáé íá ôïõò öôÜíïõí Þ äåí Ý÷ïõí ìÜèåé óåâáóìü ðñïò ôïõò Üëëïõò ÷ñÞóôåò ôïõ äñüìïõ**
Ðñïöáíþò îÝñåéò êáé ôé ðñïóðåñÜóåéò êÜíïõí ÏËÏÉ üóïé Ý÷ïõí 150+ ßððùí áõôïêßíçôï; åêôüò êé áí ôï ÏÓÏÉ Å×ÏÕÍ óçìáßíåé êÜôé Üëëï
áñêåôÜ ìÝëç ôïõ öüñïõì (áöïý Ý÷ïõí áõôïêßíçôá 150+ ßððùí) äçëáäÞ êÜíïõí âëáêþäåéò ðñïóðåñÜóåéò, ÷ñçóéìïðïéïýí ôï áõôïêßíçôï ùò áíõøùôéêü êýñïõò êáé äåí äåß÷íïõí óåâáóìü;
áí êáôÜëáâåò üôé üóïé Ý÷ïõí ãñÞãïñá áõôïêßíçôá êÜíïõí êáé ìüíéìá ìåãÜëåò ãêÜöåò êáôÜëáâåò ëÜèïò!!!
Ôï ëéãüôåñïé ðÜåé óôï üôé åßíáé ëéãüôåñá óáí ðïóüôçôá , óçìáßíåé üôé öáßíïíôáé ðåñéóóüôåñï , êáé ôá èõìÜôáé ï Üëëïò ðåñéóóüôåñï óå áíôßèåóç âÝâáéá ìå Ýíá ìéêñü ðïýíôï Þ Ýíá ðüëï ð.÷ ðïõ åßíáé ãåìÜôïò ï êüóìïò.
Óôá Ýíôïíá íïìßæù üôé åßíáé ðéï åõêñéíÝò ôï êáñöß êáé ðïõ ðÜåé.ïóï ãéá ôï Ý÷ù Þ ü÷é êáé ôï æüñé ðïõ ðéèáíþí ôñáâÜù ,Ýíá óïõ ëÝù ,åõêáéñßåò êáé ôõ÷åñÜ õðÜñ÷ïõí ðáíôïý êáé ü÷é ìüíï ìå 150
*Ïóï äå ãéá ôá ìÝëç ôïõ öüñïõì ìå Üíù ôùí 150 ßððùí íá óïõ èõìßóù üôé üðùò êáé ïé áíáãíþóôåò ôïõ ðåñéïäéêïý åßíáé ìéá ðïëý ðïëý ðïëý ìéêñÞ ìåéïíüôçôá óå óýãêñéóç ìå ôá íåüðëïõôá ëáìüãéá ôïõò Ý÷ïíôåò ãíùóôü óôï ôåëùíåßï ,ìç÷áíéêü êïìðéíáäüñï êáé Üëëá ðïëëÜ ....
Áí ôá áîéæåé íá ôï Ý÷åé êáé Ý÷åé êáé ôá ÷Ýñéá íá ôï ðÜåé ôïõ âãÜæù ôï êáðÝëï ,êáé íá ôï ÷áßñåôáé êáèå óôéãìÞ *.
áõôÜ ãéáôé îåöýãáìå
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
αμα εισαι μαλακας, ειτε πουντο οδηγας ειτε πορσε παραμενεις μαλακας.
αυτο δεν αλλαζει. απλα στην πρωτη περιπτωση κανεις μαλακιες με 95 αλογα και στη δευτερη με 260.μιλαμε παντα για σοβαρους οδηγους.
εκει παντα εχει νοημα να υπαρχει αποθεμα δυναμης διαθεσιμο για ενεργητικη ασφαλεια.Δεν χρειάζεται να έχεις 150 ή 260 άλογα για ενεργητική ασφάλεια σε δημόσιους δρόμους. Καλά είναι, ας υπάρχουν, αλλά δεν είναι απαραίτητα.
Κανένας σοβαρός οδηγός δεν οδηγεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς σε δημόσιους δρόμους, μόνον οι επικίνδυνοι οδηγοί.
Μαλακείες κάνουμε όλοι, συνήθως όταν έχουμε πολλά άλογα κάτω από το δεξί πόδι κάνουμε περισσότερες.
-
Ειναι απαραιτητα τα 150+ αλογα, με τοσο βαρια αυτοκινητα που υπαρχουν πια.Διαφορετικα προσπερνας με μεγαλη ασφαλεια μονο τρακτερ και αυτα σε πολυ ευνοϊκες συνθήκες...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειναι απαραιτητα τα 150+ αλογα, με τοσο βαρια αυτοκινητα που υπαρχουν πια.Διαφορετικα προσπερνας με μεγαλη ασφαλεια μονο τρακτερ και αυτα σε πολυ ευνοϊκες συνθήκες...Αυτο μου ακουγεται πολυ υπερβολικο...
Μια χαρα προσπεραση μπορεις να κανεις με ενα απλο 1.6...
Σιγουρα ομως οχι με την ανεση που θα το κανεις με ενα διλητρο ας πουμε...
Το θεμα ειναι ομως ρε παιδια να εχουμε το μυαλο μας στο κεφαλι και να το χρησιμοποιουμε... Ο ηλιθιος θα κανει την μαλακια του και με Lupo 1.0 και με evo και με Carrera turbo. Για να πας να σκοτωθεις δεν χρειαζονται 300 ιπποι. Αν παιζεις με τη φωτια συνεχως θα το φας το κεφαλι σου και με Yaris. -
Στις μέρες μας σε ένα οικογενειακό μεσαίο αυτοκίνητο που ζυγίζει κατα μέσο όρο 1300+ κιλά ένα δίλιτρο μοτέρ είναι ότι πρέπει, γιατί έχει περίπου 150 ίππους και το βασικότερο γύρω στα 20 κιλά ροπή που είναι ότι πρέπει για γρήγορες προσπεράσεις.Για εμένα οτιδήποτε παραπάνω είναι υπερβολή για καθημερινή χρήση και είναι μόνο για κόντρες ενώ τα δυνατά 1600άρια για αυτά τα κιλά είναι οριακά.
-
Ο χρήστης apaloxerhs έγραψε:
Στις μέρες μας σε ένα οικογενειακό μεσαίο αυτοκίνητο που ζυγίζει κατα μέσο όρο 1300+ κιλά ένα δίλιτρο μοτέρ είναι ότι πρέπει, γιατί έχει περίπου 150 ίππους και το βασικότερο γύρω στα 20 κιλά ροπή που είναι ότι πρέπει για γρήγορες προσπεράσεις.Για εμένα **οτιδήποτε παραπάνω είναι υπερβολή για καθημερινή χρήση και είναι μόνο για κόντρες **ενώ τα δυνατά 1600άρια για αυτά τα κιλά είναι οριακά.Να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στις μέρες μας σε ένα οικογενειακό μεσαίο αυτοκίνητο που ζυγίζει κατα μέσο όρο 1300+ κιλά ένα δίλιτρο μοτέρ είναι ότι πρέπει, γιατί έχει περίπου 150 ίππους και το βασικότερο γύρω στα 20 κιλά ροπή που είναι ότι πρέπει για γρήγορες προσπεράσεις.Για εμένα **οτιδήποτε παραπάνω είναι υπερβολή για καθημερινή χρήση και είναι μόνο για κόντρες **ενώ τα δυνατά 1600άρια για αυτά τα κιλά είναι οριακά.
Να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε
τι έγινε, θίχτηκες ΚΟΝΤΡΑΚΙΑ???
-
Επίσης, με ένα δυνατό αυτοκίνητο δεν είναι ανάγκη να το 'σπας' για να κάνεις μια ασφαλή προσπέραση. Πας με τη ροπή σου και λίγο παραπάνω και είσαι άρχοντας. Ενώ με ένα οριακά επαρκές αμάξι πρέπει σε κάθε ζορισμένη προσπέραση να το πηγαίνεις κόφτες, ταλαιπωρώντας κινητήρα,μετάδοση και επιβάτες. Και καις υπερβολικό καύσιμο. Αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι ότι αυξάνει η άνεση οδήγησης με ένα δυνατό αυτοκίνητο, κάτι που και την ενεργητική ασφάλεια αυξάνει.
-
7,4 λίτρα μέση κατανάλωση απλής αμόλυβδης σε 2.300 χλμ επαρχιακών δρόμων με το βάρους 1250 κιλών 1400άρι μου είναι πολύ; Στιγμιαία η κατανάλωση ανέβαινε στα 25+ λίτρα, αλλά μόνο σε προσπεράσματα ή σε ανηφόρες.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Στις μέρες μας σε ένα οικογενειακό μεσαίο αυτοκίνητο που ζυγίζει κατα μέσο όρο 1300+ κιλά ένα δίλιτρο μοτέρ είναι ότι πρέπει, γιατί έχει περίπου 150 ίππους και το βασικότερο γύρω στα 20 κιλά ροπή που είναι ότι πρέπει για γρήγορες προσπεράσεις.Για εμένα **οτιδήποτε παραπάνω είναι υπερβολή για καθημερινή χρήση και είναι μόνο για κόντρες **ενώ τα δυνατά 1600άρια για αυτά τα κιλά είναι οριακά.
Να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε
τι έγινε, θίχτηκες ΚΟΝΤΡΑΚΙΑ???
έχω μπερδευτεί είπαμε... στόκος, κοντράκιας, δεν ξέρω τι είναι καλύτερο
(συνέχισε και θα το οδηγήσεις όταν πάρεις OPEL )
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
έχω μπερδευτεί είπαμε... στόκος, κοντράκιας, δεν ξέρω τι είναι καλύτερο
(συνέχισε και θα το οδηγήσεις όταν πάρεις OPEL )
είσαι άμυαλος ανώριμος κοντρακόστοκος.
Άκου εκεί 200 άλογα και τούρμπο.
Θα φας το κεφάλι σου
πάρε κανα astra-golf 1400 να έχει με το αρκούδι 70 άλογα να προσπερνάς με ασφάλεια!!
Για premium αν θες υπάρχει και το Α4 1.6!!!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Για premium αν θες υπάρχει και το Α4 1.6!!!Ή αν θέλεις να ξεχωρίσεις η (wannabe) premioum ALFA.....
Γειά σου ρε Babbi με τα ωραία σου....
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Επίσης, με ένα δυνατό αυτοκίνητο δεν είναι ανάγκη να το 'σπας' για να κάνεις μια ασφαλή προσπέραση. Πας με τη ροπή σου και λίγο παραπάνω και είσαι άρχοντας. Ενώ με ένα οριακά επαρκές αμάξι πρέπει σε κάθε ζορισμένη προσπέραση να το πηγαίνεις κόφτες, ταλαιπωρώντας κινητήρα,μετάδοση και επιβάτες. Και καις υπερβολικό καύσιμο. Αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι ότι αυξάνει η άνεση οδήγησης με ένα δυνατό αυτοκίνητο, κάτι που και την ενεργητική ασφάλεια αυξάνει.Μετά από τόσες σελίδες που διάβασα νομίζω ότι σε λίγες λέξεις με κάλυψες απόλυτα
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ή αν θέλεις να ξεχωρίσεις η (wannabe) premioum ALFA.....
Pleeeeeease!
-
78 άλογα babbis, τα οποία γίνονται 92 μ' ένα γύρισμα περιστροφικού κομβίου.
Τώρα θα γίνω λίγο κακός: όταν κάποιος έχει ανάγκη από τουλάχιστον 150+ ίππους για να κάνει μια σωστή πρσπέραση ή ένα αμάξι των 30.000+ ευρώ για να στρίβει, τότε ή κάτι δεν πάει καλά με τις ικανότητές του ως οδηγού ή έχει υπερβολικές για τους περισσότερους απαιτήσεις από το αμάξι του.
Αν δεν με παίρνει να κάνω μια προσπέραση, απλώς δεν την κάνω. Τι χάνω; Ελάχιστο χρόνο, διαπιστωμένο αυτό. Πχ σε ανάβαση με πολλές στροφές προσπέρασα ένα αγκομαχόν Atos. Σταματώ αργότερα για μια φωτογραφία (1-2 λεπτά), νάσου το να με προσπερνάει. Το ξαναπροσπερνάω, σταματάω πάλι για να κόψει η συμβία λίγα λουλούδια, νάτον πάλι! Τελικά βαρέθηκα να το ξαναπεράσω, αφού το κέρδος ήταν αστείο. Σύμφωνοι, κάποιες φορές θες να περάσεις το αργό αμάξι πάση θυσία, ειδικά αν πρόκειται για χάνο που φρενάρει διαρκώς και σε τσαντίζει (βλ. ηλίθια Αθηναία στη Ρόδο που πάταγε απότομα φρένο σε κάθε διασταύρωση και στροφή και που της φώναξα περνώντας τη να το βάλει στο καράβι και να γυρίσει πίσω αμέσως ). Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που δεν μπορείς να το κάνεις χωρίς κίνδυνο, ακόμα και με μικρό χιλιάρι. Αν όμως κάποιος το έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μην υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα ενώ οδηγεί, τότε ας βουτήξει τους 200 ίππους και ζωή σε λόγου μας. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ή αν θέλεις να ξεχωρίσεις η (wannabe) premioum ALFA.....
όχι μωρε και Premium η ALFA!!
με 6 εκδόσεις 3λιτρες 250 αλόγων over 40000 ευρώπουλα (οι δύο over 50000) και μόνο δύο εκδόσεις στα 1600 όπου είναι και η βάση της και ξεκινώντας από το segment C εώς το E μάλλον για γενικός κατασκευαστής τύπου Toyota-Nissan-Peugeot-Opel κλπ μου κάνει
Συζήτηση περί ασφαλούς προσπέρασης και ίππων...