-
Tι ειδους μεμβρανη ειναι αυτη? Υπαρχουν καταστηματα που την τοποθετουν?
Εχει βαλει κανεις εδω? -
Της 3Μ είναι.
Νομίζω είδα να διαφημίζεται στο POWER.
-
Παιδια, ειδα οτι στην εσωτερικη κοιλοτητα του αμαξωματος στην θεση των χειρολαβων, εχει μικρες-επιφανειακες-γρατσουνιες. Αληθεια, πως δημιουργουνται αυτες? Τα νυχια μας-ολη η οικογενεια-ειναι παντα κομμενα!'
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Παιδια, ειδα οτι στην εσωτερικη κοιλοτητα του αμαξωματος στην θεση των χειρολαβων, εχει μικρες-επιφανειακες-γρατσουνιες. Αληθεια, πως δημιουργουνται αυτες? Τα νυχια μας-ολη η οικογενεια-ειναι παντα κομμενα!'Λιμαρισμένα είναι όμως?
-
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Παιδια, ειδα οτι στην εσωτερικη κοιλοτητα του αμαξωματος στην θεση των χειρολαβων, εχει μικρες-επιφανειακες-γρατσουνιες. Αληθεια, πως δημιουργουνται αυτες? Τα νυχια μας-ολη η οικογενεια-ειναι παντα κομμενα!'Δημιουργούνται από περπάτημα εντόμων, τριβή κόκκων σκόνης κατά την οδήγηση με ανοιχτό παράθυρο, από πλατοκαθίσματα και απο τον ήλιο. Ο μόνος τρόπος να βγουν είναι να τα λειάνεις. Για να τα λειάνεις πρέπει να ψεκάσεις με βενζίνη και να ανάψεις με αναπτήρα. Κάνε το ίδιο και στο ταμπλό, εκτός από λείανση, σκοτώνει και όλους τους μικροοργανισμούς.
-
-
-
Κάποτε νόμιζα πως σε ότι αφορά το αυτοκίνητο (κι όχι μόνο ) ήμουν από τους πιο ψείρες. Μέχρι που διάβασα τις απορίες του Karib. Ειλικρινά φίλε μου νομίζω πως είσαι λίγο υπερβολικός, όχι τόσο επειδή αναφέρεις τις όποιες παρατηρήσεις σου, αλλά επειδή δίνεις τροφή με την ανακύκλωση (τροποντινά) αποριών που αφορούν μικρολεπτομέρειες φινιρίσματος (κυρίως). Τα ανωτέρω τα γράφω εντελώς καλοπροαίρετα. Πάντως, η αλήθεια είναι πως κι εγώ έχω δει πολλές φορές σε ταξί Vectra (το τελευταίο του 2003-) αλλά και στο προηγούμενης γενιάς Passat στις εσωτερικές χειρολαβές των θυρών να υπάρχουν αρκετές γρατζουνιές. Πιαθανότατα οφείλεται σε κακή επιλογή του υλικού τους και στο ότι εξέχουν αρκετά οπότε μοιραία έρχονται σε επαφή συχνά με τους επιβάτες και τα αντικείμενά τους. Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ, ρώτα αν θες σε εταιρείες τύπου Chipsaway (κι όχι μόνο) που διαφημίζουν πως κάνουν επεμβάσεις για αποκατάσταση και των πλαστικών των αυτοκινήτων...
-
Ο χρήστης georgemark έγραψε:
[quote=' και ότι αν το αφήσω στον ήλιο θα φύγει μόνο του, εσάς σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο και πώς το αντιμετωπίσατε; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη .
Πολλές φορές μου τυχαίνει άν έχω την κουκούλα στο αυτοκίνητο, βρέξει και μετά στεγνώσει πάνω στο αυτοκίνητο. Άφησε το χωρίς κουκούλα στον ήλιο για λίγεςς μέρες και θα δεις να εξαφανίζεται. Καμιά αλοιφή δεν μπορεί να το διώξει.
Δεν υποτίθεται οτι οι περισσότερες κουκούλες σήμερα είναι αδιάβροχες? Εγώ πριν από λίγο έπλυνα καλά-καλά την κουκουλα πάνω στο αυτοκίνητο, και τώρα που βγήκε ο ήλιος θα στεγνώσει στο πι και φι. Να περιμένω οτι θα δώ αλλοιώσεις του χρώματος πάνω στο αμάξι?
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Παιδια, ειδα οτι στην εσωτερικη κοιλοτητα του αμαξωματος στην θεση των χειρολαβων, εχει μικρες-επιφανειακες-γρατσουνιες. Αληθεια, πως δημιουργουνται αυτες? Τα νυχια μας-ολη η οικογενεια-ειναι παντα κομμενα!'Μπορεί οι απορίες του karib να μας έχουν προσφέρει άπειρο γέλιο εδώ μέσα, αυτό το συγκεκριμένο πάντως το έχει και το fiesta μου, και το περίεργο είναι πως δεν μπορώ να το εξηγήσω ΟΥΤΕ εγώ με τίποτα! Βέβαια εγώ τα νύχια μου δεν τα λιμάρω, λέτε να είναι από αυτό;
Ρε συ karib, έλεος! Το χρώμα του αμαξιού είναι ευαίσθητο πράγμα. Στο συγκεκριμένο σημείο ακουμπάς τόσες φορές κάθε μέρα, έχει σκόνη, βρωμιά κτλ. Λογικό είναι όταν τρίβεις όλα τα στοιχεία της φύσης πάνω στο χρώμα με τα δάχτυλά σου, όσο κομμένα και να είναι τα νύχια σου, να το χαράζεις. Έλεος δηλαδή, με τι ασχολείσαι;;;
Λύσε μου 2 απορίες σε παρακαλώ. Πόσων ετών είσαι και τι δουλειά κάνεις;
-
Φορας δαχτυλιδια;
-
Έχοντας διαβάσει αρκετές αναφορές φίλων εδώ μέσα σχετικά με την ευεργετική επίδραση του περιοδικού (1 φορά ανά έτος ας πούμε) γυαλίσματος-κερώματος του εξωτερικού χρώματος του αυτοκινήτου, σκέφτομαι σοβαρά μέσα στον επόμενο μήνα, αφού κοπάσουν οι τρελές ζέστες και πριν τα πρωτοβρόχια, να κερώσω-γυαλίσω το δικό μου (astra GTC ενός έτους με μεταλλικό χρώμα). Τα ερωτήματα που με απασχολούν είναι: 1)Πόσο θα κοστίσει το εγχείρημα; 2)Τι πρέπει να προσέξω στη διαδικασία; (πχ καλοί-κακοί επαγγελματίες, μικρά μυστικά κλπ). Έχετε κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες να προτείνετε από δική σας εμπειρία; Κάθε απάντηση στα ανωτέρω καθώς και ότι άλλο σχετικό γνωρίζετε καλοδεχούμενα..
-
Πριν πολλά χρόνια γυάλιζα με κερί τακτικά τα αυτοκίνητά μου. Τώρα που παρκάρει ο ένας πάνω στον άλλο δεν με ενδιαφέρει. Οδηγίες: ένα μικρό πανάκι που θα το κρατάς υγρό και θα απλώνεις με αυτό το κερί. 2-3 μεγάλα πανιά που θα τα χρησιμοποιείς για γυάλισμα. Σε καθαρό αυτοκίνητο περνάς με κερί το μισό καπό, περιμένεις λίγο να στεγνώσει και το γυαλίζεις με το άλλο πανί. Συνεχίζεις με παρόμοιες σε μέγεθος επιφάνειες.
Μη περάσεις όλο το αυτοκίνητο και μετά το γυαλίσεις, αν ξεραθεί πολύ το κερί δεν φεύγει εύκολα - θα τρίβεις για ώρες. Μη βάλεις στα τζάμια, πλαστικά και άλλα μαύρα. Να αποφεύγεις το μέρος που έχει σήματα, πιτσιλίθρες κλπ γιατί μετά δεν φεύγει εύκολα στο γυάλισμα.
edit: είναι κουραστικό. Θα βγάλεις μεροκάματο.
-
Στο praktiker είδα αλοιφαδόρο με κάπου 30 ευρώ. Νομίζω ότι αξίζει ακόμα κι αν αντέξει μόνο 5 γυαλίσματα.
-
Επειδή δεν έχω ούτε τον κατάλληλο χώρο αλλά ούτε και την υπομονή για να προχωρήσω μόνος στη διαδικασία του κερώματος, μπορεί κάποιος φίλος που έχει πάει το αυτοκίνητό του σε κάποιο σχετικό συνεργείο/εταιρεία κι έμεινε ευχαριστημένος από την προσοχή στο αυτοκίνητό του (καθαρή δουλειά, όχι πασαλείμματα κλπ), όσο κι απ το τελικό αποτέλεσμα (γυαλάδα, ποιότητα κεριού κλπ) να μας ενημερώσει σχετικά; Επίσης θα ήθελα να μάθω και το κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας..
-
Και καμια γραντζουνια αν εχει το αυτοκινητο δεν πειραζει....... γλυτωνουμε και το ματιασμα
-
Σωστο κι αυτό...
Καλώς όρισες...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο praktiker είδα αλοιφαδόρο με κάπου 30 ευρώ. Νομίζω ότι αξίζει ακόμα κι αν αντέξει μόνο 5 γυαλίσματα.Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά μπορείς να περάσεις με κερί όλο το αμάξι, να το αφήσεις να σκληρύνει και μετά να το γυαλίσεις για σούπερ γυάλισμα.
Μετά το κερί, αφήνεις κάτι πάνω στο καπό και γλυστράει σιγά-σιγά ενώ πριν καθόταν σαν καρφωμένο.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σωστο κι αυτό...Καλώς όρισες...
Ευχαριστω kouk
Περι γρατσουνιών στο αμάξωμα