-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
..γλυστράει περισσότερο στο σημείο που εχει γίνει χρήση της αλοιφής....Καλε τι είναι αυτά που μας λες..
-
υπάρχει κάποια αλοιφή που να μπορεί να κάνει δουλειά στη παρακάτω γρατζουνιά?
από όσο γνωρίζω αν φύγει χρώμα δε μπορείς να κάνεις τίποτα...
edit:
closeup
αναρωτιέμαι αν μπορεί να γίνει στο πλύσιμο αυτό. Μου είχαν πει ότι αν έχεις το πιεστικό πολύ κοντά στο αυτοκίνητο μπορεί όντως να σου ανοίξει 'τρύπα' -
Δευτερη γρατζουνια πανω ακριβως απο το πισω τροχο, μηκους 20-30 ποντους
Ευχομαι στο κωλοπαιδο που το εκανε να μην του 'ξανασηκωθει' για οσο ζει...Και μη πει καμμια κουφάλα οτι ηταν κοριτσι...
-
Σε 'χοντρη' αλοιφη τι προτεινετε?
-
Tις γραντζουνιές τις έχω βγάλει από την εξίσωση. Είμαι από τυχερους που έχουν γκαράζ. Τα χτυπήματα στο δρόμο δε μπορώ να τα αποφύγω, δυστυχώς.
Το χρώμα είναι μια απόχρωση του μπλε.Εχω βρει ένα μάστορα που δεν είναι απατεώνας και το πάω κάθε 6-7 μήνες για εξωτερική περιποίηση. Του έχω δώσει και το μαρκαδόρο του χρώματος και μαζί με τις αλοιφές και τα καθαριστικά που έχει αυτός , γίνεται μια συνολικά καλή δουλειά.
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Ομως καποιοι μου ειπαν οτι οι γατες περπατουν αθορυβα και χωρις νυχια. Βγαζουν νυχια μονο για σκαρφαλωμα(οχι πηδημα) και μονο οταν επιτιθενται.Σκεφτηκες οτι μπορει να γλυστραγε κι εβγαλε νυχια για να κρατηθει...
-
Οχι, αυτο δεν το ειχα σκεφθει!
-
The plot thickens
-
-
Φίλοι, καλή σας μέρα
Είμαι νέος στο site, αλλά πολύ παλιός σε ότι αφορά στην περιποίηαση του αυτοκινήτου. Τερμάτισα δηλαδή την επαγγελματική μου σταδιοδρομία σαν παραγωγός και εισαγωγέας 'καλυντικών' αυτοκινήτου, όπως γυαλιστικά, σαμπουάν, αλοιφές και συναφή.
Επιτρέψτε μου λοιπόν να μεταφέρω επιστημονικές και πρακτικές εμπειρίες κάποιων δεκαετιών. Για όποιο δε σχετικό θέμα σας απασχολεί, χαρά μου να σας πω την γνώμη μου.
Χρώμα γενικότερα
Τα τελευταία χρόνια τα χρώματα έχουν βελτιωθεί, ώστε πρακτικά δεν χρειάζονται πλέον καμία συντήρηση. Κατά συνέπεια η χρήση αλοιφών είναι εκ του περισού.
Χρησιμοποιούμε αλοιφή μόνο για κάλυψη πολύ λεπτών γρατζουνιών, κάτι σαν 'ήλιους'. Για να εφαρμόσουμε την αλοιφή το αμάξωμα πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό και κρύο. Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή και απλώνουμε την αλοιφή με βαμβάκι viscose ή κάποιο άλλο σχετικό. Αποφεύγουμε χρήση γνήσιου βαμβακιού, σκληρές ίνες που μπορεί να περιέχει δημιουργούν ήλιους. Κάθε αλοιφή πάντως, την απλώνουμε σε κατά το δυνατόν λεπτότερο στρώμα.
Σε βαθιές γρατζουνιές, όπως από κλειδί, δυστυχώς η μόνη λύση είναι το βάψιμο όλης της επιφάνειας.
Κυκλοφορούν κάτι κραγιόν σε διάφορα χρώματα. Αυτά απλά καλύπτουν για κάποιο διάστημα την γρατζουνιά και τίποτε περισσότερο. Επίσης κυκλοφορούν αλοιφές, που λειτουργούν περίπου στο ίδιο μοτίβο. Αυτές, με μία λειαντική ουσία που περιέχουν, κατεβάζουν το υγιές χρώμα και το πασαλείβουν στη γρατζουνιά. Μετά από κάποιο διάστημα όμως φεύγει το πασάλειμα αλλά και το γυάλισμα της αλοιφής.
Τότε επανεμφανίζεται η γρατζουνιά, ενώ περιμετρικά της το χρώμα είναι πλέον θαμπό.
Κατά συνέπεια ή ζούμε με την γρατζουνιά ή πάμε την επιφάνεια για βάψιμο.
Ποτέ πάντως δεν χρησιμοποιούμε αλοιφή σε φρεσκοβαμένες επιφάνειες. Η αλοιφή περιέχει διαλυτικά που θαμπώνουν τα φρέσκα χρώματα.
-
Τί είναι το 'βαμβάκι viscose'; Εγώ χρησιμοποιώ απλό υδρόφιλο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τί είναι το 'βαμβάκι viscose'; Εγώ χρησιμοποιώ απλό υδρόφιλο.Είναι συνθετικό, εισαγόμενο κυρίως από Γερμανία, επονομαζόμενο 'Polierwatte'. Το υδρόφιλο που χρησιμοποιείς δεν σημαίνει ότι ντε και καλά δεν κάνει, το θέμα είναι αν περιέχει και κάποιες σκληρές ίνες.
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
..γλυστράει περισσότερο στο σημείο που εχει γίνει χρήση της αλοιφής....
Καλε τι είναι αυτά που μας λες..
Το πανί είπα οτι γλυστράει.....
.Αντιλαμβάνεσαι μάλιστα, οτι το πανί γλυστράει περισσότερο στο σημείο που εχει γίνει χρήση της αλοιφής....
Τώρα, αν κάποιοι χρησιμοποιείτε πανιά την ωρα που....., δικό σας θέμα....
-
Πριν ένα μήνα το .... παιδάκι της κυρίας που μένει στον κάτω όροφο, η οποιά τυγχάνει αδελφή του ιδιοκτήτη, αποφάσισε οτι το αυτοκίνητο μου (7 μηνών...) είναι το καταλληλότερο στήριγμα για το ποδηλάτο του μιας και του είχε σπάσει το σταντ.
**Αποτέλεσμα **: τρείς γρατζουνιές κοντα στα χερουλια απο τη μερια του συνοδηγού και στην μπροστά αλλά κ στην πίσω πόρτα.
και στο spoiler σε δύο αρκετα μεγάλα σημεία έχει φύγει το χρώμα μάλλον από το πετάλι.Οι συνέπειες: Ένας έντονος τσακωμός, με τη μαμά του, το μπαμπά του, τη γιαγιά του και το θείο του (σπιτονοικοκύρη μου) στο οποίο το μόνο που κατάφερα ήταν να μου σπάσουν τα νεύρα λέγωντας μου ότι είμαι υπερβολική και ότι είναι απλώς ένα αυτοκίνητο....
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΓΜΩΝΗ!!
Ευτύχως πλέον το πλησιάζει από απόσταση δύο μέτρων. (ίσως να φταίει και το ότι του είπα πως αν τον ξαναδώ να το αγγίζει θα πάρω ενα κλείδι και θα του 'λύσω' το ποδήλατο μέχρι την τελευταία βίδα) .
-
Γιατί καυγάς; Το 'απλώς αυτοκίνητο' κοστίζει να επισκευαστεί. Αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό; Δικό τους αμάξι δεν έχουν;
-
Μην τους πληρωσεις το επομενο νοικι, η αφαιρεσε το ποσο που κοστιζει η ζημια απο το επομενο νοικι...
-
Ο χρήστης katerina kaperoni έγραψε:
Πριν ένα μήνα το .... παιδάκι της κυρίας που μένει στον κάτω όροφο, η οποιά τυγχάνει αδελφή του ιδιοκτήτη, αποφάσισε οτι το αυτοκίνητο μου (7 μηνών...) είναι το καταλληλότερο στήριγμα για το ποδηλάτο του μιας και του είχε σπάσει το σταντ.**Αποτέλεσμα **: τρείς γρατζουνιές κοντα στα χερουλια απο τη μερια του συνοδηγού και στην μπροστά αλλά κ στην πίσω πόρτα.
και στο spoiler σε δύο αρκετα μεγάλα σημεία έχει φύγει το χρώμα μάλλον από το πετάλι.Οι συνέπειες: Ένας έντονος τσακωμός, με τη μαμά του, το μπαμπά του, τη γιαγιά του και το θείο του (σπιτονοικοκύρη μου) στο οποίο το μόνο που κατάφερα ήταν να μου σπάσουν τα νεύρα λέγωντας μου ότι είμαι υπερβολική και ότι είναι απλώς ένα αυτοκίνητο....
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΓΜΩΝΗ!!
Ευτύχως πλέον το πλησιάζει από απόσταση δύο μέτρων. (ίσως να φταίει και το ότι του είπα πως αν τον ξαναδώ να το αγγίζει θα πάρω ενα κλείδι και θα του 'λύσω' το ποδήλατο μέχρι την τελευταία βίδα) .
Ξανακάνε κουβέντα μαζί τους, ΑΠΑΙΤΗΣΕ αποζημίωση και φρόντισε να ηχογραφήσεις την συνομιλία. Δεν θα πάρουμε και το λαιμό του πιτσιρικά, αλλά η ΑΛΗΤΕΙΑ του στιλ 'έλα μωρέ αυτοκίνητο είναι' πρέπει κάπου να σταματήσει. Τα αυτοκίνητα κοστίζουν, και αν είναι τόσο μάγκες που δεν υπολογίζουν τα λεφτά, ας πληρώσουν τη ζημιά σου.-
-
βασικα 'παιδακι ειναι αμα δεν χαλασει πως θα μαθει'
μπορεις -περα απο αυτα που προτειναν οι παραπανω- να αναγκασεις τον μικρο (απειλοντας τον) να σου δινει το χαρτζιλικι του μεχρι το ποσο επιδιορθωσης της ζημιας
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
βασικα 'παιδακι ειναι αμα δεν χαλασει πως θα μαθει'μπορεις -περα απο αυτα που προτειναν οι παραπανω- να αναγκασεις τον μικρο (απειλοντας τον) να σου δινει το χαρτζιλικι του μεχρι το ποσο επιδιορθωσης της ζημιας
Χεχε... η να το εξωθησει στην πορνεια μεχρι να μαζεψει τα λεφτα της ζημιας...
-
Μιλάμε σοβαρά?
Κάνε αυτό που προτάθηκε με το νοίκι.
Περι γρατσουνιών στο αμάξωμα