-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Εχω 2 σκυλια,ενα ποιμενικο Καυκασου που ειναι τεραστιος αλλα χαζουλης(~60-65 κιλα )Αναρωτιέμαι γιατί να συμβαίνει αυτό.
Το ίδιο 'πρόβλημα' αντιμετωπίζουν και 2-3 φίλοι που έχουν καυκασιανά.
Γενικώς οι ...τσοπάνηδες είναι αποστασιοποιημένοι, όχι 'χαδιάρηδες'.
Μάλλον τα 'παραχαϊδευετε' όταν τα έχετε μικρά
Καλά τέτοια σκυλιά είχε ο Βαρουδάκης πριν κάτι χρόνια αλλά πανάκριβα.
Και το εκτροφείο 'of the mountain wind' επίσης. (Καρατζουρνιά μου φαίνεται το έλεγαν τον τύπο που το είχε)
Εχω πάψει να παρακολουθώ ...τις εξελίξεις πλέον και δεν ξέρω αν υπάρχουν καν.Εγώ είμαι κάτοχος ενός ουγγαρέζικου Kuvasz.
Πολλά χρήματα για να είναι όπως πρέπει, πολλές ώρες άσκησης και γύμνασης αλλά...χαλάλι του! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω ειμαι πολυτεκνος ,ως και αδεια για ταξι βγαζω!!!
Εχω 7 (επτα) υπεροχα και αγαπησιαρικα ,με τριχοπτωση λογω εποχης, ΧΑΣΚΙ!!
Ειναι η μητερα τους (10 χρονων) και τα 6 μωρα της (6 χρονων).
Βεβαια μενω σε χωριο χωρις προβλημα χωρου και ειναι η καλυτερη παρεα.Εκπληκτικά σκυλιά, μπραβο!!! Παρεξηγημένα στην Ελλάδα και αδικημένα λόγω κλίματος. Αν έχεις χρόνο, καλό είναι να τα βουρτσίζεις συνέχεια , για να μην είναι γεμάτα 'μπαλώματα', τώρα που αρχίζουν τα 'ζόρια'.
-
Ενα american staffordshire terrier, για pit bull το πηραμε, αλλο μας βγηκε (οχι οτι πειραζει φυσικα). Εχω μαζεψει και 5-6 σκυλογατα απο τον δρομο που εχω προωθησει σε καταλληλα σπιτια.
-
Eνα Silky Terrier που τρελαινεται για βολτα με τη μηχανη!!!!
Δυστυχως στο αμαξι ζαλιζεται......... -
Εμείς έχουμε ένα γάτο τεράστιο,τον Τσίτσο,τον οποίο βρήκαμε πεταμένο στα Αρχαία,μωρό μαζί με τον αδερφό του.Ο τσίτσος ήτανε ο μόνος που σηκωνότανε στα 2 πόδια και 'χαιρετούσε' τον κόσμο που τον κοιτούσε από ψηλά.Τώρα είναι περίπου 9 χρονών.
Εκτός από πολύ καλό γατί,λίγο άτακτο όμως,είναι πολύ καλός κυνηγός.Το τι πουλιά,ποντίκια και σαύρες μας φέρνει δεν φαντάζεστε.Μια φορά κυνήγησε και μια αλεπού η οποία κατεβαίνει από το βουνό για να φάει στην περιοχή μας.Ευτυχώς που δεν τον καρύδωσε.
Φώτο σύντομα.Γενικά προέρχομαι από γατο-οικογένεια.Αν είχαμε σπίτι με κήπο σίγουρα θα είχαμε και 1-2 σκυλιά.Αλλά μας έχει φάει η πόλη... -
Εγώ σκέφτομαι να πάρω σκυλάκι (ας όψεται η κοπέλα μου δηλαδή) και προσανατολίζομαι σε Shar-pei ή Chow-chow.
Δυστυχώς δεν διαθέτουμε μονοκατοικία, αλλά τουλάχιστον το σπίτι είναι ρετιρέ . Προς το παρόν το σκέφτομαι, γιατί αν και μου αρέσουν πολύ τα σκυλιά είναι μεγάλη ευθύνη.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Εγώ σκέφτομαι να πάρω σκυλάκι (ας όψεται η κοπέλα μου δηλαδή) και προσανατολίζομαι σε Shar-pei ή Chow-chow.Δυστυχώς δεν διαθέτουμε μονοκατοικία, αλλά τουλάχιστον το σπίτι είναι ρετιρέ . Προς το παρόν το σκέφτομαι, γιατί αν και μου αρέσουν πολύ τα σκυλιά είναι μεγάλη ευθύνη.
Μακάρι να σκέφτονταν όλοι έτσι.
Να ξέρεις ότι αν την κοπέλα σου την έλκουν οι 'ζάρες' του Σαρ-Πέι (πολλοί τα αγοράζουν μόνο και μόνο γι αυτό) , αυτές γρήγορα θα σταματήσουν να υπάρχουν, όταν ο σκύλος μεγαλώσει. Αν έχεις δει ενήλικο Σαρ-Πέι, θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν είναι...κοτλέ!
Επίσης έχε υπόψη σου ότι αυτοί οι σκύλοι παρασιάζουν συχνότατα, οφθαλμολογικές παθήσεις (εντρόπιο) και θέλουν πάρα πόλλή προσοχή και επίσης δεν υπάρχει εκτροφείο στην Ελλάδα και θα αναγκαστείς να το πάρεις από 'πετ-σοπ', μια επιλογή που εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους -
δυο γατες απο τον δρομο ονοματα, μισου και λουλου και ενα σκυλο τον λακυ (τυχερος) απο τον δρομο επισης αλλα προβληματικος , οταν πρωτοηρθε στην γειτονια ηταν χαδιαρης και φιλικος με ολους , μολις εγκατασταθηκε στην αυλη μας εγινε επιθετικος με καθε επισκεπτη εχει δαγκωσει δυο γριες θειες και ενα ανδρα , απο τοτε ειναι συνεχως δεμενος και αναγκαζομαι εγω να τον βγαζω βολτα καθε μερα επειδη ειναι φοβερα δυνατος . σε μενα ετυχε που δεν εχω δεσει ποτε σκυλι.
το καλοκαιρι περιθαλψαμε χτηπημενη δεκαοχτουρα και μετα 20 μερες που πιστευαμε οτι ηταν ετοιμη να πεταξει αρχισε να δαγκωνει το τραυμα της , ετσι εφγε για την αιγινα, επισης εχω στειλει τραυματισμενο γερακι στην αιγινα. και ειμαι οπαδος του κηνυγιου κηνυγων, και λατρης των οπλων. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Εγώ σκέφτομαι να πάρω σκυλάκι (ας όψεται η κοπέλα μου δηλαδή) και προσανατολίζομαι σε Shar-pei ή Chow-chow.
Δυστυχώς δεν διαθέτουμε μονοκατοικία, αλλά τουλάχιστον το σπίτι είναι ρετιρέ . Προς το παρόν το σκέφτομαι, γιατί αν και μου αρέσουν πολύ τα σκυλιά είναι μεγάλη ευθύνη.
Μακάρι να σκέφτονταν όλοι έτσι.
Να ξέρεις ότι αν την κοπέλα σου την έλκουν οι 'ζάρες' του Σαρ-Πέι (πολλοί τα αγοράζουν μόνο και μόνο γι αυτό) , αυτές γρήγορα θα σταματήσουν να υπάρχουν, όταν ο σκύλος μεγαλώσει. Αν έχεις δει ενήλικο Σαρ-Πέι, θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν είναι...κοτλέ!
Επίσης έχε υπόψη σου ότι αυτοί οι σκύλοι παρασιάζουν συχνότατα, οφθαλμολογικές παθήσεις (εντρόπιο) και θέλουν πάρα πόλλή προσοχή και επίσης δεν υπάρχει εκτροφείο στην Ελλάδα και θα αναγκαστείς να το πάρεις από 'πετ-σοπ', μια επιλογή που εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνουςΕντροπιο= Τα βλεφαρα στρεφονται προς τα μεσα κατα τετοιο τροπο ωστε οι βλεφαριδες να ψαυουν τον επιπεφυκοτα κ τον κερατοειδη κ να δημιουργουν ελκη.
Τα Τσοου τσοου εχουν την χαρακτηριστικη μωβ γλωσσα.
Τα Σαρ πεϊ ειναι πιο μεγαλα απο τα Τσοου τσοου κ σιγουρα πιο δυσκολα σκυλια... -
και οι δυο ρατσες δεν ειναι και το καλυτερο για ελλαδα λογω ζεστης.αν θες την αποψη μου παρε ενα λαμπραντορ ριντριβερ,απο τα πιο εξυπνα σκυλια να μην πω το πιο εξυπνο και ομορφο............
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Εχω 2 σκυλια,ενα ποιμενικο Καυκασου που ειναι τεραστιος αλλα χαζουλης(~60-65 κιλα )
Αναρωτιέμαι γιατί να συμβαίνει αυτό.
Το ίδιο 'πρόβλημα' αντιμετωπίζουν και 2-3 φίλοι που έχουν καυκασιανά.
Γενικώς οι ...τσοπάνηδες είναι αποστασιοποιημένοι, όχι 'χαδιάρηδες'.
Μάλλον τα 'παραχαϊδευετε' όταν τα έχετε μικρά
Καλά τέτοια σκυλιά είχε ο Βαρουδάκης πριν κάτι χρόνια αλλά πανάκριβα.
Και το εκτροφείο 'of the mountain wind' επίσης. (Καρατζουρνιά μου φαίνεται το έλεγαν τον τύπο που το είχε)
Εχω πάψει να παρακολουθώ ...τις εξελίξεις πλέον και δεν ξέρω αν υπάρχουν καν.Εγώ είμαι κάτοχος ενός ουγγαρέζικου Kuvasz.
Πολλά χρήματα για να είναι όπως πρέπει, πολλές ώρες άσκησης και γύμνασης αλλά...χαλάλι του!Τα Καυκασου δεν διαφερουν πολυ απο τους Ελληνικους ποιμενικους.Πρακτικα μιλαμε για τα ιδια σκυλια.
Οταν ηταν μικρος ηταν σαν μια μικρη γουνινη μπαλιτσα....
Το δικο μου μου το ειχε ζητησει ο εκπαιδευτης να το κατεβασει σε εκθεσεις,αλλα δεν θελαμε.Ειναι πανακριβα στην Ελλαδα γιατι δεν υπαρχουν πολλα.Σε γειτονικες ομως χωρες μπορεις να βρεις πολυ φτηνα(πχ Βουλγαρια-Σερβια).Ειχα βρει πρωταθλητρια Βουλγαριας με πατερα 105 κιλα!!!!!!!! και μητερα 80+ Μιλαμε για κτηνη κανονικα με pedigree k ελευθερα δυσπλασιας.Δυστυχως δεν καταφερα να αποκτησω ενα θηλυκο απο εκει.Απο την φυση τους δεν ειναι κ τα εξυπνοτερα...Εχουν αλλα χαρισματα ομως κ ειναι πολυ δυνατα..Ο δικος μου ειναι πολυ εχθρικος με αλλα σκυλια εκτος απο τον Φιντελ(τον ημιαιμο μου) που ειναι μαζι κ τα θηλυκα.
Οταν τον βγαζω βολτα προσεχω παρα πολυ να μην ερθει σε επαφη με αρσενικα σκυλια γιατι θα φαγωθουν.Αν καποιος θελει να παρει τετοια μεγαλα σκυλια πρεπει να ειναι ετοιμος για πολυ κοπο...
Αν καποιος αγαπαει τα σκυλια κ θελει να αποκτησει ενα ειναι πολυ καλυτερο να βρει ενα ημιαιμο απο το δρομο και να το παρει.Θα σωσει μια ζωουλα κ ο ημιαιμος θα ειναι ο καλυτερος του φιλος κ θα το καταλαβετε απο την συμπεριφορα τους...Θα σας ευγνωμονουν.
Εγω εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι τα ημιαιμα ειναι πολυ πιο εξυπνα απο τα ρατσας..Πλεον μονο ημιαιμα θα εχω.
Ο Φιντελ μου ανοιγει πορτες κ καταλαβαινει παρα πολλα παροτι δεν του εχουμε κανει καμμια απολυτως εκπαιδευση...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
...Η δε κυρία ήταν όντως 45βάλβιδη....κοιτούσαν μέσα και λέγανε Διαμαντή-Διαμαντή.......
Εε...μια επεξήγηση παρακαλώ...
Κοίταξε, η συχωρεμένη η Σακελλαρίου τραγουδούσε κάποτε πως μιά σαραντάρα κάνει για δύο εικοσάρες. Ε!... εδώ μιλάμε και για κάτι παραπάνω! οπτικώς τουλάχιστον.
Πάντως με χαρά βλέπω πως μέχρι στιγμής κανείς απο τους φίλους δεν διατηρεί στο σπίτι του φίδια, κροκόδειλους, αράχνες, σκορπιούς και όλα αυτά αυτά τα απάισια αλλά και δύστοιχα ζώα που τις περισσότερες φορές η κατάληξή τους είναι ο θάνατος μόλις τα βαρεθούν οι κατά τα άλλα νορμάλ ιδιοκτήτες τους.
-
Tι κατοικίδιο να πάρω... εδώ δε μπορώ τον εαυτό μου να συντηρησω καλά-καλά.
Επίσης, μένω μόνος κ λείπω πολλές ώρες από το σπίτι, θα το φάει η μοναξιά το ζωντανό.. κρίμα είναι. Θα ήθελα πάρα πολύ όμως ένα σκύλο, και κάποια στιγμή που θα μπορώ (δεν εννοώ οικονομικά) θα πάρω έναν. Γενικά να πω την αμαρτία μου, τις γάτες δεν τις πολυσυμπαθώ... είναι ψιλοαχάριστες σαν τις γυναίκες!! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Γενικά να πω την αμαρτία μου, τις γάτες δεν τις πολυσυμπαθώ... είναι ψιλοαχάριστες σαν τις γυναίκες!!Nαι αλλα παρ'ολα αυτα τις αγαπαμε οσο και αν μας δυσκολευουν τη ζωη!
-
Την γυναίκα μου...
...είναι τα μοναδικά ζωντανά που δεν τα λυπάμαι να ζουν σε διαμέρισμα... -
Mάλλον εγώ ξεφεύγω από τον κανόνα, καθώς έχω με το έτερον ήμισι ένα ενυδρείο 60 λίτρων. Για όσους ξέρουν από ψάρια, περιέχει νέον, γκάπι (τα οποία γεννοβολάνε και βρισκόμαστε ήδη στην 3η γενιά ), γκουράμι και είχαμε παλιότερα ωτόκυκλους, πριστέλα, κλόουν και ένα άλλο περίεργο πλακουτσό που δεν το θυμάμαι πώς λέγεται. Θέλει πολύ φροντίδα (θερμοκρασιες, PH, καθαρισμοί) και συνήθως οι απώλειες είναι αρκετές, που όσο να 'ναι μας στεναχωρούν... Πάντως τα κάνω πολύ χάζι, ιδιαίτερα τα νεογέννητα που είναι δυο μάτια με ουρά...
Έχουμε ακόμα και μια γυάλα με ένα χρυσόψαρο, ζωή να 'χει πάνω από δυο χρόνια και ακόμα αντέχει (και δεν έχει τραβήξει και λίγα)Πιο μικρός είχα χάμστερ. Υπέροχα ήταν, ιδιαίτερα τα μικρά τους... (είχαμε και εκεί παραγωγή... )
Πάντως έχει τύχει να πιάσω φίδι (όχι δηλητηριώδες, βόας ήταν, μην τρελαθούμε κιόλας) και η αίσθησή του ήταν απίστευτη...
-
Εγώ έχω ένα ντόπερμαν αρσενικό που τον φωνάζουμε Κεραυνό!
Μια ερώτηση έχω να κάνω:
Το δουλεύω σαν το σκύλο, από που βγήκε;Εμένα από το ένα πατάκι σηκώνεται και στο άλλο πέφτει!
Όταν ειδικά είμαστε και στα κέφια μας και κάνει και ζέστη την βγάζουμε στην αυλή με τα λουλούδια!!!Υ.Γ. kamil για το γραφείο τα κατάλληλα ψαράκια είναι τα πιράνχας!!!
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
... Αν καποιος αγαπαει τα σκυλια κ θελει να αποκτησει ενα ειναι πολυ καλυτερο να βρει ενα ημιαιμο απο το δρομο και να το παρει.Θα σωσει μια ζωουλα κ ο ημιαιμος θα ειναι ο καλυτερος του φιλος κ θα το καταλαβετε απο την συμπεριφορα τους...Θα σας ευγνωμονουν.Εγω εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι τα ημιαιμα ειναι πολυ πιο εξυπνα απο τα ρατσας..Πλεον μονο ημιαιμα θα εχω.
Ο Φιντελ μου ανοιγει πορτες κ καταλαβαινει παρα πολλα παροτι δεν του εχουμε κανει καμμια απολυτως εκπαιδευση...
Bαγγέλη αυτό ακριβώς πιστεύω κ εγώ! χώρια που πολλές φορές τα σπάνια κ καθαρόαιμα πάσχουν από εκφυλιστικές ασθένειες λόγο ... αιμομιξίας
Το μαύρο κόκερ που έχουμε έχει τραβήξει πολλά, κ ας έχει πιστοποιητικό για 5 ή 6 γενεές ότι είναι καθαρόαιμο!
Αντίθετα το γριφον-κανίς είναι ότι καλύτερο έχει περάσει από την οικογένεια μας κ για το θέμα εξυπνάδας, είναι τόσο έξυπνος που για πολύ καιρό νόμιζα ότι είναι εντελλώς βλάκας!
Τι εννοώ? ότι είναι τόσο έξυπνος που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει για να την γλυτώνει ή να περνάει το δικό του! αλλά σε 3-4 τεστ 'τον έπιασα' κ πλέον ξέρω πολύ καλά ότι κ παρακαολουθεί κ καταλαβαίνει τα πάντα!!!Τώρα για το αυτοκίνητο που αναφέρθηκε κάτι, με την γάτα δεν είχα πρόβλημα, ξάπλωνε στην εταζέρα κ έκανε το ... λούτρινο! έτσι κάποια στιγμή θυμάμε 2 παιδιά με vespa που ακολουθούσαν κ κάποια στιγμή η γάτα σηκώθηκε κ από την έκπληξη του ενός του έπεσε το σαντουϊτς που έτρωγε, ενώ μία άλλη φορά μας είχε κολήσει ένα αστυνομικό κ μας πήγαινε προφυλακτήρα! όταν σταμάτησα απλά οι αστυνομικοί αναρωτιόντουσαν αν είναι αληθινό ή ψεύτικο το γατί κ της έκαναν χαρούλες
Το κόκερ κάθεται μία χαρά πίσω κ απολαμβάνει βόλτα με μόνο μείον ότι πολλές φορές γλύφει τα τζάμια κ μετά δεν καθαρίζουν με τίποτα
Ο Μιλωνάκος (το γριφόν-κανίς) αντίθετα είναι κακομαθημένο γιατί από 25 ημερών έκανε το ταξίδι Αθήνα-Πάτρα αγκαλιά μπροστά κ έτσι αν δεν είναι δεμένος κάνει άλμα από τέρμα πίσω κ φτάνει στην αγγαλιά του συνοδηγού
επίσης στα 120χλμ/ώρα αρχίζει ένα αμυδρό 'ιιιιιιι' για λίγο, το οποίο εξελίσεται σε γκρίνια στα 130 κ στα 140 κ πάνω κλαίει! οπότε έχουμε ηλεκτρονικό ή μάλλον σκυλουκικό κόφτη στο αυτοκίνητο!
Φυσικά λατρεύει τις βόλτες με το αυτοκίνητο... εκτός αν κινηθεί προς τα πίσω! έτσι μόλις βάλω όπισθεν αρχίζει κ κλαίει κ αμέσως θέλει να βγει έξω για 'φυσικές ανάγκες'
Σκύλος με άποψη!Α! τα ζώα στο αυτοκίνητο θέλουν προσοχή, διότι είναι χειρότερα από παιδιά κ γατί κάποια στιγμή που ήταν εντελλώς ήρεμο, αποφάσισε να ξεπιαστεί, πέρασε κάτω από το κάθισμα του οδηγού κ πήγε κ ξάπλωσε κάτω από τα πεντάλ του απραγιάζ κ του φρένου έπαθα πλάκα μιλάμε!!!
-
Aυτός είναι ο ΚΟΚΟ!!!
Γκρί Αφρικάνικος παπαγάλος με κόκκινη ουρά!!!(τι σου κάνει η φύση εεε???) . Ειδικότητα του να μιλάει. Και μιλάει πολύ. Αγαπημένες του εκφράσεις: ''Σταύρος'' και ''ΑΕΚΑΡΑ'!!! Του υποσχέθηκα ότι άμα πάρουμε το πρωτάθλημα θα του χαρίσω την ελευθερία του και θα τον αμολήσω στη ζούγκλα πάλι!!!
Είναι πολύ καλή παρέα,τον έχουμε σαν μωρό.
Εκτός απο τις λέξεις που του μαθαίνουμε και λέει,σφυρίζει πολύ μελωδικά και δυνατά,ειδικά όταν τον βγάζω στο μπαλκόνι γυρίζουν όλοι και κοιτάνε
Επειδή δεν μ'αρεσει να τον βλέπω μέσα στο κλουβί τον αφήνω και περπατάει μέσα στο σπίτι(μας έχει φάει όλες τις ψάθινες καρέκλες!!! )
ή τον αφήνω και κάθεται πάνω στο κλουβί του.
Ζεί γύρω στα 60 χρόνια αλλά μπορεί και παραπάνω!!!
Επίσης να μην ξεχάσω να σας πώ ότι έχω αναλάβει να διατρέφω αρκετές γάτες της γειτονιάς μου...Τις λατρεύω τις γατούλες αλλά για προφανείς λόγους δεν μπορώ να τις έχω στο σπίτι. -
Αηδόνι 8 χρονών ημι-άγριο με πολλές βόλτες εντός σπιτιού και μία εκτός στο ενεργητικό του. Όνομα: Μανώλης
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?