-
-Θυμηθείτε 75000 ανακλήσεις από BMW σειρές 5,7 πριν λίγους μήνες λόγω φωτιάς στο θερμαινόμενο κάθισμα. Πίανει φωτιά ο κώλος μας δηλαδή!!!
-11000 ανακλήσεις Porsche λόγω ξεκολλήματος οροφής εν κινήσει(Μη σου τύχει μπροστά απο μπαράκι την έβαψες!! γι'αυτό έχε και ένα σήμα Αλφα να κοτσάρεις μετά πάνω από της Porsche για να δικαιολογηθείς!!!
-1,5 εκατομμύριο Mercedes πριν κανα δυο εβδομάδες!!! με προβλήματα σε ηλεκτρονικά και φρένα
όσο για τις GT που σπάνε , κι εγώ μπορώ να μπω με άλλο acount να το παίξω Μπέμβάκιας και να πω ότι οι δύο μπέμπές που είχαμε στην οικογένεια έσπασαν.
Μερικά πράγματα μπορεί να είναι αλήθεια αλλά δεν αποδεικνύονται εύκολα
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Δεν προσπαθώ να σας πω ότι δεν χαλάνε!!Προσπαθώ να σας πω πως χαλάνε πολύ λιγότερο από ότι έχετε στο μυαλό σας
και πιστεύετε!!Και επειδή έχουν πολλά θετικά σαν αυτοκίνητα η ίσως λίγο παραπάνω πιθανότητα να παρουσιάσει κάποια βλάβη δεν είναι και τόσο σημαντική!!! μπροστά στην εμφάνιση, το στήσιμο και την απόλαυση που προσφέρουν!!
Αν κάποιος θέλει να πάρει το αθάνατο μηχάνημα φυσικά δεν θα πάρει Alfa όχι γιατί θα του χαλάσει σίγουρα αλλά για να μη ζει μέσα στο άγχος!!
Αυτά τα έγραψα στην δεύτερη σελίδα!! Γιατί gto λες ότι προσπαθώ να σας πείσω ότι δεν χαλάνε?
**
Μήπως δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που λέω!!!!!!!** -
- Δυνατούς κινητήρες
Δεν μου λέει κάτι να βγάζω το VTEC/VVTI/RENESIS και να το δίνω σε ένα μοντέλο μόνο!! ενώ οι άλλοι κινητήρες να είναι συμβατικοί
Η Alfa για παράδειγμα με βάση έρευνα που έκανα στους πίνακες των 4Τροχών όπου έγραψα τα χαρακτηριστικά όλων των κινητήρων όλων των εταιριών έχει:
Κυβισμός Άλογα ALFA Μέσος όρος ιπποδύναμης λοιπών
1600cc 120ps 107
1800cc 140ps 122
2000cc 150/165ps 1433000cc 240/250ps 210-230ps
Kαι όλα αυτά ατμοσφαιρικά το οποίο σημαίνει επένδυση σε χρόνο και χρήμα!!ούτε κομπρέσσορες ούτε τούρμπο!!
**Μπορεί να μην έχει τον εκπληκτικό Renesis ή τον 2λιτρο του type-r/s2000 με τα 200/240 άλογα αλλά είναι 10-20 άλογα παραπάνω από τον ανταγωνισμό έχοντας ακόμα twin spark κινητήρες τεχνολογίας 1990-1995!!! και διαθέσιμους από τις βασικές εκδόσεις των 147/156 που είναι τα mainstream μοντέλα!!! **
Αυτά Τα έγραψα στην 'Κορυφαία Αυτοικινητοβιομηχανία'
Μήπως κι εσύ lkar δεν διαβάζεις αυτά που γράφω!!!!!!!!!!
Που είδες ότι δεν αναφέρομαι στα Ιαπωνικά διαμάντια!!! - Δυνατούς κινητήρες
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Εδω δεν θα διαφωνήσω πως ίσως στην μεγάλη έκδοση να έπρεπε να είχε 4κίνηση μιας και το Q4 είναι διαθέσιμο από φέτος. Ίσως μπορούσαν να το έχουν έτοιμο πιο νωρίς, ίσως να καθυστερούσαν λίγο την μεγάλη έκδοση. Δεν ξέρω αν χάνει μερικά δεύτερα στην πίστα αλλά πραγματικά χαίρσαι να το οδηγείς!! Άλλωστε δεν σχεδιάστηκε ως καθαρόαιμο πίστας αλλά ώς ένα Grand Tourismo όχημα και σαν τέτοιο αγοράστηκε.
Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση κριτική στο ότι δεν έχει πίσω κίνηση όταν το Golf GTi-Astra Turbo-Megane Turbo κλπ είναι επίσης μπροστοκίνητα και ειδικά το OPC θα έχει νομίζω 240 άλογα εμπρός!!!
Πριν συνεχίσω να πω πως μου κάνει εντύπωση πως το αμάξι πολεμήθηκε για το ότι προέρχεται από τις 156-147 ενώ κανείς δεν μιλάει πως το ΤΤ προέρχεται από το golf IV !!
Κι εδώ θα δώσω την μομφή μου. Ίσως να έπρεπε να έχει τον παλιό δίλιτρο Twin Spark με τα 150 άλογα σαν βασική έκδοση και έναν λίγο overtuned 2.0jts στα 170 άλογα. Πάντως τα 140 δεν έιναι και λίγα.
**
Είναι φοβερό ότι ο Πορωμένος και με ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης Μπάμπης είναι ό μόνος στις 6 Σελίδες που είπε τα μόνα αρνητικά για την GT!!!!!!!!!!!!!!!** -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
4. Δυνατούς κινητήρες
Δεν μου λέει κάτι να βγάζω το VTEC/VVTI/RENESIS και να το δίνω σε ένα μοντέλο μόνο!! ενώ οι άλλοι κινητήρες να είναι συμβατικοίΔεν είναι όλα τα αυτοκίνητα τα ίδια. Γίατι το 6 να έχει wankel ; Η το rx-8 ας πούμε τον απλό ;
Η Alfa για παράδειγμα με βάση έρευνα που έκανα στους πίνακες των 4Τροχών όπου έγραψα τα χαρακτηριστικά όλων των κινητήρων όλων των εταιριών έχει:
Κυβισμός Άλογα ALFA Μέσος όρος ιπποδύναμης λοιπών
1600cc 120ps 107
1800cc 140ps 122
2000cc 150/165ps 1433000cc 240/250ps 210-230ps
Kαι όλα αυτά ατμοσφαιρικά το οποίο σημαίνει επένδυση σε χρόνο και χρήμα!!ούτε κομπρέσσορες ούτε τούρμπο!!
Τι επένδυση ; Σε όλους τα ίδια έχει !! Που είναι η επένδυση ; ουτε VW ήταν !
**Μπορεί να μην έχει τον εκπληκτικό Renesis ή τον 2λιτρο του type-r/s2000 με τα 200/240 άλογα αλλά είναι 10-20 άλογα παραπάνω από τον ανταγωνισμό έχοντας ακόμα twin spark κινητήρες τεχνολογίας 1990-1995!!! και διαθέσιμους από τις βασικές εκδόσεις των 147/156 που είναι τα mainstream μοντέλα!!! **
Απάντησα πιο πάνω
Αυτά Τα έγραψα στην 'Κορυφαία Αυτοικινητοβιομηχανία'
Μήπως κι εσύ lkar δεν διαβάζεις αυτά που γράφω!!!!!!!!!!
Που είδες ότι δεν αναφέρομαι στα Ιαπωνικά διαμάντια!!!Ντροπή μας lkar. Δεν παρακόλουθούμε τα άπειρα σε μέγεθος και αριθμό posts του κυρίου.
Ντροπή μας επίσης που δεν μπόρουμε να συμφωνίσουμε ότι η alfa είναι πιο έξυπνη και δίνει πιο πολλά χρήματα όταν βάζει τους ίδιους κινητήρες χώρις να υποστεί το κόστος εξέλιξης ενός wankel, ενός VTEC η οτιδήποτε αλλο.
Ντροπή μας που δεν έχουμε την κρίση να δούμε το τεχνολογίκο θαύμα της αλφα που με τα χρόνια κατάφερε μα γίνει μια απο τον σωρό ...
Ντροπή μας που δεν θεωρούμε την 156 καλύτερη απο τα Μ3-Μ5
Φυσικά ο αγαπητός μας φίλος απο εδώ που, δήθεν, δέχεται την αποψή μας είναι ικανός να γράψει οτιδήποτε για να μας πείσει !!Λοιπόν φιλε Babbis.
Για τελεύταια φόρα θα στο πω και δεν θα ξαναασχολιθώ.**ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η 156 ΑΠΟ ΤΗΝ Μ3
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΑΛΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ
ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΗΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ
ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΗΝ GT ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΕΝΑ ΕΚΤΡΩΜΑ-ΜΕΙΓΜΑ 147-156 ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ GTV ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΘΡΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΦΑ
ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΕΙΡΑ THREAD KAI ANOHTA ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ
και
ΝΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΑ VTEC/RENESIS/VVTI/ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΖΙΖΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΝΑΙ ΘΕΟΡΩ ΤΙΣ ΑΛΦΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΣΑΝ ΓΚΟΜΕΝΑ**
αυτά
-
Γιατί τόση πόρωση?
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Γιατί τόση πόρωση?Τα χάπια μου ...
-
Ποτέ δεν είπα ότι η Μ3 είναι χειρότερη της 156, μήπως απαντάς σε άλλον?
Θα ήθελα εφόσον η mAZDA και μπράβο της έχει εξελιξει τον ρένεσις να τον είχε σε όλα τα μοντέλα!!
και στο 3 μία ειδική έκδοση, και στο 6άρι!! έστω και με διαφορετικό configuration(πχ στα 150 άλογα στα 200 κλπ)
Για μένα τότε θα έκανε το πρώτο βήμα της για καταξίωση
Το ίδιο θσχύει για HONDA-TOYOTA
σκέψου μία corolla 1600 στα 20000
-
gto, σε παρακαλώ να ρίξεις επιτέλους τους τόνους σου και να κάνεις πολιτισμένη συζήτηση. Αν δεν μπορείς απλά μη διαβάζεις το θέμα.
Μη μας πάθεις και τίποτα...
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
**[b]Φίλε Tiger,**
...
Είναι άδικο να παρομοιάζεις την ROVER που αργοπεθαίνει με την Alfa που
βρίσκεται σε οργασμό νέων και πολύ καλών μοντέλων όπως η 159, crosswagon, Brera, GT ενώ έπαιτε συνέχεια με SPIDER, KAMAL, 8C, 148, 169 την επόμενη 4ετία ενλω πλέον η σύνδεσή της με την Mazerrati θα δώσει και νέα ώθηση!!Φίλε lkar το παράδειγμα του φωστήρα και της Rover που αναφέρει και ο Tiger
στον οποίο απάντησα στην δεύτερη σελίδα είανι ατυχέστατο για την AlfaΔυστυχώς ταιριάζει πιο πολύ στην LANCIA
Άλλωστε η Alfa είναι μία ζωντανή εταιρία που ακόμα εξελίσει τεχνολογίες όπως το selespeed, Uniair, Q4 και συμμετέχει με επιτυχία στο WTCC!!
Nαι δεν είναι όπως ήταν αλλά μη λέμε και ότι θέλουμε!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Προφανως αναφερεται σε 2 διαφορετικα περιστατικα, απλα το 1 απο αυτα ειναι με την εξατμιση. Για το αλλο δεν λεει κατι.Ήταν πολύ δύσκολο Σπύρο, οι γεμάτοι οξύνοια συνομιλητές , να διακρίνουν ότι επρόκειτο για 2 περιστατικά, και ότι το δεύτερο ήταν εντελώς ανεξάρτητο και όχι επεξήγηση του πρώτου!!!
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Από τις 4-5 πρώτες δημοσιογραφικές GT, η μία 'έσπασε' κατά τη διάρκεια της δοκιμής ελληνικού περιοδικού. Φυσικά το περιστατικό αποσιωπήθηκε, αν και όχι απόλυτα. Οι πολύ προσεκτικοί αναγνώστες κάτι μπορεί να υποψιάστηκαν...
Δεν μπορώ να πω περισσότερα.
Το γεγονός πάντως είναι πραγματικό και όχι αποκύημα φαντασίας.
Οι δημοσιογράφοι των 4Τ πιθανότατα το γνωρίζουν, παρότι δεν έκατσε σε αυτούς η στραβή.
Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων επιδόσεων στην ευθεία της Θήβας, δύο συντάκτες 'γερμανοελληνικού' ή 'αμερικανοελληνικού' 'περιοδικού' είχαν πέσει κάτω από τη GT.
Tι να κοίταζαν άραγε;
Μάλλον προσπαθούσαν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν σε όλοκαίνουργιο αυτοκίνητο του 2004 να έχει ξεκολλήσει όλη η εξάτμιση από εμπρός έως πίσω. Και αναρωτιόντουσαν όλοι, λίγο πριν γιατί κάνει τόσο θόρυβο η GT...Αλλά θα μου πείτε, μπορεί να είναι και δύο τυχαία περιστατικά. Δε διαφωνώ καθόλου.
Για τις 156 λέγεται ότι είναι αρκετά αξιόπιστες. Λέγεται όμως. Δεν έχω υπόψη μού έρευνα, που να το επιβεβαιώνει, οπότε ούτε το απορρίπτω, ούτε το αποδέχομαι.
Τα group VW τα τελευταία επίσης λέγεται είχαν αξιοπιστία για κλάμματα. Για τα Golf 4 μπορώ να το επιβεβαιώσω.
Ας έχουμε υπόψη μας και κάτι άλλο:
Η διάρκεια ζωής πολλών εξαρτημάτων πιθανότατα είναι προγραμματισμένα μειωμένη. Καταλαβαίνετε γιατί. Διότι έτσι αυξάνεται η κερδοφορία από τις πωλήσεις ανταλλακτικών. Δεν αποκλείεται να ισχύει αυτό το ενδεχόμενο.
Πιστεύω ότι η GT είναι άκρως υπερτιμημένη. Όμως σε όσους την απέκτησαν ή πρόκειται να την αποκτήσουν εύχομαι απο καρδιάς να μη φτάσουν στο σημείο να μετανιώσουν, που την επέλεξαν ή να μισήσουν τα ιταλικά αυτοκίνητα.
Γιατί τα ιταλικά αυτοκίνητα, και δη τα σπορ, έχουν μια ιστορία, που εμπνέει σεβασμό. Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι ότι τα παλιά ιταλικά (56-τέλη 70 για την Alfa, με ορισμένες εκλάμψεις αργότερα, όπως η 75 και τις 2 τελευταίες 10ετίες μία μόνο Lancia, ένα μόνο Fiat) είναι καλύτερα από τα καινούργια. Και όχι μόνο σχετικά. Αλλά και με απόλυτα κριτήρια. Μπορεί να υστερούσαν σε αξιοπιστία, αλλά είχαν τόνους τεχνολογίας. Διέθεταν αυτό, που λένε χαρακτήρα.
Αγαπητέ Pai Mei κάπου στην δέυτερη σελίδα αναλύω την GT σε όσους τομείς μπόρεσα να σκεφτώ!!
Μπορεις να το διαβάσεις και για κάθε τομέα να μου πείς που πονάει!!
Επίσης στο ίδιο ποστ αναφέρω κα΄ποιους ανταγωνιστές της GT
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς τι τιμή έπρεπε να έχει για σένα το αυτοκίνητο!!!
Σε παρακαλώ απάντησέ μου θέλω πολύ να μάθω τα αρνητικά του αυτοκινήτου μου!!
Επίσης θα παρακαλούσα κάποιος από τους 4Τροχούς να μας επιβεβαιώσει την ιστορία του Pai Mei!!!
-
Προφανως αναφερεται σε 2 διαφορετικα περιστατικα, απλα το 1 απο αυτα ειναι με την εξατμιση. Για το αλλο δεν λεει κατι.
Ήταν πολύ δύσκολο Σπύρο, οι γεμάτοι οξύνοια συνομιλητές , να διακρίνουν ότι επρόκειτο για 2 περιστατικά, και ότι το δεύτερο ήταν εντελώς ανεξάρτητο και όχι επεξήγηση του πρώτου!!!
Κατι ηθελα να γραψω αλλα ............... τελος παντων.
Γιατι δεν μας λες περισσοτερα αφου τα ξερεις;
Μην φοβασαι θα το αντεξουμε οτι και αν μας πεις. -
**[quote='Babbisόσο για τις GT που σπάνε , κι εγώ μπορώ να μπω με άλλο acount να το παίξω Μπέμβάκιας και να πω ότι οι δύο μπέμπές που είχαμε στην οικογένεια έσπασαν.
Μερικά πράγματα μπορεί να είναι αλήθεια αλλά δεν αποδεικνύονται εύκολα[/quote]**
Καταρχάς φίλε Μπάμπη, εσύ μπορεί να το έμπαινες με άλλο nick και να έλεγες ό,τι ήθελες.
Εγώ όμως δεν έχω ανάγκη να θάψω το οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Και τα 2 περιστατικά ήταν 100% αληθινά. Φυσικά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τα πιστέψει, διότι δεν φέρνω αποδείξεις. Εσκεμμένα και για ευνόητους λόγους.Το ύφος σου είναι πολύ κόσμιο και παρότι κι εγώ διαφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που λες, δεν μου αρέσει και η επιθετική στάση ορισμένων εναντίον σου.
Απο κει και πέρα:
Τα αρνητικά του αυτοκινήτου σου τα ξέρεις καλύτερα από όλους, άλλωστε λίγο πριν είπες ότι είσαι ο μόνος, που τα έχει εντοπίσει. Μην ξεχνάς κάτι άλλο σημαντικό: Κάτι που είναι αρνητικό για σένα, μπορεί να είναι θετικό για κάποιον άλλο.
Ακόμα και τα -όποια- προβλήματα αξιοπιστίας της GT, που είναι κάτι αρνητικό για σένα, είναι κάτι απολύτως θετικό για τους αντιπροσώπους της Alfa Romeo!Με βάση τη δική μου οπτική:
Η GT τι είναι στην ουσία;
Μία 156, με άλλο αμάξωμα.
Διαφωνούμε σε αυτό;
Με βάση όσα έχεις γράψει, συνάγω ότι την αγόρασες, πιστεύοντας ότι πήρες ένα σπορ αυτοκίνητο. Να δεχτώ ότι και ο όρος σπορ επιδέχεται λεπτές εννοιολογικές διαφοροποιήσεις.Και λες ότι αξίζει και τα λεφτά της.
Κι εγώ λέω ότι με τα λεφτά της 1.8 των 140 ίππων, αγοράζεις RX-8. Δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο.
-
Σαν μωρά κάνετε όλοι σας.
Παναθηναικός - Ολυμπιακός το κάνατε το Forum... -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Eγώ αυτό που λέω είναι ότι π΄ρεπει την τεχνολογία να την διαχέουμε σε όλη την γκάμα μας και όχι να έχουμε ένα μοντέλο για σημαία!!Η κορυφαία έκδοση κάθε μοντέλου υπάρχει για να δίνει αίγλη στη σειρά αλλά ταυτόχρονα είναι μια επίδειξη του τι μπορεί να κάνει ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων. Δεν χρειάζεται όλα τα μοντέλα να έχουν κεραμικά φρένα, αλουμινένιο σασί, οροφή από ανθρακονήματα, κινητήρα που στροφάρει στις 9.500 rpm για να πηγαίνει η νοικοκυρά στο supermarket και στη λαϊκή. Αυτά εφαρμόζονται μόνο σε συγκεκριμένες εκδόσεις προορισμένες για ειδική χρήση και με περιοσμένο αγοραστικό κοινό που είναι διατεθιμένο να πληρώσει παραπάνω γι'αυτά.
Αυτή είναι η διαφορά με την Alfa
Ενώ θα μπορούσε να έχει ένα δίλιτρο τουρμπισμένο, έχει τον 2,5 195 άλογα και τον 3,2 250 άλογα και διαθέσιμους σε όλα τα μοντέλα( οκ όχι ο 2,5 αλλά ο 3,2)
[snip]
Το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύει για BMW-AUDI-MERCEDESH Alfa είναι η premium εταιρεία των μικρομεσαίων. Ψάχνω ένα GT (όχι το μοντέλο της Alfa) για ταξίδια με ένα κινητήρα 5 εώς 6 λίτρα, V10 ή V12 αλλά το μεγαλύτερο που μπορώ να βρω της AR είναι 3.2lt V6 (και για την ώρα ΔΕΝ πρόκειται να βγάλει αυτοκίνητο με μεγαλύτερο κινητήρα γιατί ξέρει που απευθύνεται). Αμφιβάλω αν η Brera ή το 8C βγει την παραγωγή με τον V8 γιατί απλά θα αρχίζει να κανιβαλίζει μοντέλα της Maserati.
ΥΓ: Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν περιορίζομαι σε μοντέλα με κινητήρα 12v παρά V12.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Σαν μωρά κάνετε όλοι σας.
Παναθηναικός - Ολυμπιακός το κάνατε το Forum...Άρης-Πάοκ
-
Φίλε Pai Mei,
Χαίρομαι που μπορούμε να συζητήσουμε κόσμια!! Το τελευταίο που ήθελα είναι να συμφωνείτε μαζί μου!!
Γουστάρω διαφωνίες γιατί αυτό μας βοηθά όλους να γινόμαστε καλύτεροι, αρκεί οι διαφωνίες να συνοδέυονται από επιχειρήματα!!
Και επειδή η δικιά σου συνοδέυεται σου απαντώ :
Το ότι η GT είναι μια 156 κουπέ το έχω πει κι εγώ στη συζήτηση όταν κάποιος αλλος μου είπε ότι είναι 147 κουπέ
(Ρε μήπως είναι 166 κουπέ!! ή η spider μεγαλωμένη κουπέ Πλάκα κανω!!)
Αυτό δεν είναι για μένα μειονέκτημα εφόσον η GT δεν είναι καθαρόαιμο κουπέ όπως ήταν τα RX7, TT, 350Z, GTV!! Κάτι που το ήξερα
Το ότι είναι μια 156 κουπέ δεν την κάνει χειρότερη από τις:
CLK==E-CLASS COUPE
C Class Sportscoupe
3-Series coupe ==new 4 series
VOLVO C70= S60 COUPE!!Όλα αυτά τα αμάξια απευθύνονται σε κάοιον που θέλει κάτι σπόρ αλλά όχι καθαρόαιμο!! Θέλει δηλαδή:
1.Ωραία σχεδίαση
2.Άνεση στην μετακίνηση
3.Πολυτέλεια
4.ΧώρουςΧωρίς να θέλει να θυσιάσει ένα όμορφο κουπέ αμάξωμα για ένα sedan!!
H αυτοκίνηση έχει αμάξια για όλα τα γούστα και σου ανέφερα 4 αμάξια που είναι απ'ευθείας ανταγωνιστές της GT!!
Το να είναι αρνητικό ότι η GT είναι κουπέ αλλά όχι καθαρόαιμο είναι σαν να λές ότι όλα τα SUVs είναι κακά αμάξια γιατί δεν είναι ναθαρόαιμα τζιπ τύπου Pajero-Vitara-Cherokee-NIVA!!
Eπίσης πριν την αγοράσω και χάσω την αντικειμενικότητα μου στην έκθεση φάνηκε αμέσως ότι η GT υπερέχει κατά πολύ της 156 σε ποιότητα, φινέτσα και γενικά δείχνει πολύ πιο πλούσιο αμάξι και λογικό να είναι πιο ακριβό από την 156!! Σε όλα τα μοντέλα μία κουπέ έκδοση είναι πιο ακριβή από την μητρική όπως και μία κάμπριο πιο ακριβή από την κουπε!!
Για το RX-8 aν διαβάσεις το ποστ μου στην δέυτερη σελίδα θα δεις ότι κι εγώ παρατήρησα ότι είναι πολύ φθινό όπως και το ίδιας φιλοσοφίας με την GT vectra GTS!!
Νομίζω ότι η Μάζντα κάνει πολύ επιθετικό market penetrtaion σε όλα τα μοντέλα της . Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι πρέπει να την ακολουθήσουν!!
Επίσης αν ο λόγος που η GT είναι κακό αμάξι είναι η ύπαρξη του ΡΧ8 τσάλεντζ τότε μία εβδομάδα πριν παρουσιαστεί η GT ήταν καλό αμάξι και ξαφνικά μετατράπηκε σε κακό!!
-
Όλα υποκειμενικά είναι Babbi.
Kαι το αν η GT είναι ωραίο αυτοκίνητο.
Kαι το αν είναι πιο πολυτέλες από μία Silver Spirit.
Kαι το αν έχει επιτάχυνση που σοκάρει.
Και όλα.
Άλλά εφόσον σ΄ άρεσε εσένα, τι συζητάμε;
Το αν είναι Premium; Προς τα εκεί το πάει αλλά ακόμα δεν είναι.
Το αν αξίζει τα λεφτά της; Για σένα προφανώς τα άξιζε. Για μένα όχι γιατί έχω διαφορετικά κριτήρια.
΄
Αν τα κριτήρια σου είναι αυτά τα 4 που ανέφερες, η GT χωλαίνει τουλάχιστον στα δύο:Άνεση στη μετακίνηση. Την έχω οδηγήσει και πρέπει να πω ότι η αναρτησή της μου φάνηκε πολύ σφιχτή για να πει κανείς ότι προσφέρει και άνεση.
Χώροι. Και σε χώρους υστερεί, ειδικά για τους πίσω.
Μένουν εμφάνιση και πολυτέλεια, δύο εντελώς υποκειμενικοί τομείς.
Και μια λεπτομέρεια. Δεν είχε άδικο ο φίλος που υποστήριξε ότι η GT είναι 147, καθότι 147 και 156 βασίζονται στο ίδιο πάτωμα.
-
Όλα υποκειμενικά είναι Babbi.Kαι το αν η GT είναι ωραίο αυτοκίνητο.
Kαι το αν είναι πιο πολυτέλες από μία Silver Spirit.
Kαι το αν έχει επιτάχυνση που σοκάρει.
Και όλα.
Άλλά εφόσον σ΄ άρεσε εσένα, τι συζητάμε;
Το αν είναι Premium; Προς τα εκεί το πάει αλλά ακόμα δεν είναι.
Το αν αξίζει τα λεφτά της; Για σένα προφανώς τα άξιζε. Για μένα όχι γιατί έχω διαφορετικά κριτήρια.
΄
Αν τα κριτήρια σου είναι αυτά τα 4 που ανέφερες, η GT χωλαίνει τουλάχιστον στα δύο:Άνεση στη μετακίνηση. Την έχω οδηγήσει και πρέπει να πω ότι η αναρτησή της μου φάνηκε πολύ σφιχτή για να πει κανείς ότι προσφέρει και άνεση.
Χώροι. Και σε χώρους υστερεί, ειδικά για τους πίσω.
Μένουν εμφάνιση και πολυτέλεια, δύο εντελώς υποκειμενικοί τομείς.
Φίλε Pai Mai όντως δεν έγινα κατανοητός!!
Ο αγοραστής της gt θέλει:
- όμορφη εμφάνιση-την έχει
- Κουπέ σπορ αμάξωμα-το έχει
- Καλή συμπεριφορά στο δρόμο --έχει αλλά όχι σε σχέση με το το ρχ ή το 350 αλλά σε σχέση με ένα απλό σεντάν
4)Πολυτέλεια -άνεση -χώρους--έχει όχι σαν ένα λουξ σεντάν αλλά περισσότερη από ένα καθαρόαιμο κουπέ!!
Άρα αν τα θές όλα μαζί άλλο λίγο άλλο πολύ τα μαζέυει σε ένα δελεαστικό πακέτο!!
Φυσικά αν η άνεση-χώροι-πολυτέλεια είναι το σημαντικότερο τότε φυσικά δεν κάνει για τον συγκεκριμένο αγοραστή!!
Αν θες τρελές επιδόσεις και φοβερά κρατήματα σε πίστες τότε πάλι δεν κάνει γι'αυτόν τον αγοραστή!!
Αλλά αν θές λίγο από όλα με λίγη περισσότερη έμφαση στην φινέτσα και στα κρατήματα τότε ναι είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση όπως ενδιαφέρουσες προτάσεις είναι και οι :
CLK==E-CLASS COUPE
C Class Sportscoupe
3-Series coupe ==new 4 series
VOLVO C70= S60 COUPE!!
406 κουπεΑλλά η CLK΄,C70, 406 είναι πολύ ακρβότερες, η 3άρα άλλαζε μοντέλο, και η Sportscoupe δεν μαρέσει εξωτερικά!!
Άρα για το συγκεκριμένο target group η GT είναι καλή!!
Το να μην καλύπτει τις ανάγκες μας ένα αυτοκίνητο δηλαδή να μην είμαστε το target group δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό!!
**Άλλο να λές ότι η GT είναι κακό αμάξι και άλλο ότι είναι καλό αλλά δεν με καλύπτει!!
Κι εμένα δεν με καλύπτει πχ το RAV4 αλλά δεν θα πω ότι είναι κακό αμάξι!!
**
Περι Κύρους και ποιότητας της Alfa Romeo