-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
To σήμα της Alfa βασίζεται πάνω σε κάποιο οικόσημο νομίζω.
Εξ' ού και η πολυπλοκότητα του αλλά δεν γνωρίζω την ιστορία προέλευσης του δυστυχώς...Οι αποψεις ειναι πολλες γυρω απο την ερμηνεια του πιο ιστορικου εβληματος!
Αποψεις...
1)by AlfaRomeo
Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Ugo Stella, ζήτησε τον Ιούνιο του 1910 από τον αρχισχεδιαστή της εταιρείας τον Giuseppe Merosi, να σχεδιάσει το έμβλημα το οποίο θα έφερε η νεότευκτη φίρμα. Την επόμενη ημέρα το νεότερο μέλος της σχεδιαστικής ομάδας της εταιρείας, ο Romano Cattaneo, ανέφερε στον Merosi πως καθώς περίμενε το τραμ το οποίο θα τον μετέφερε στο εργοστάσιο και κοιτώντας το κάστρο (Castello Sforzesco) της οικογένειας Sforza (διάδοχοι των Visconti) παρατήρησε το έμβλημα το οποίο ήταν τοποθετημένο στην πύλη και σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να αποτελέσει το έμβλημα και για την Άλφα Ρομέο. Ο Μerosi συμφώνησε και ξεκίνησαν μαζί να σχεδιάζουν το έμβλημα προσθέτοντας το σταυρό της πόλης του Μιλάνο περικλειόμενο από τις λέξεις ALFA και MILANO οι οποίες με τη σειρά τους διαχωρίζονταν μεταξύ τους από δύο κόμβους της δυναστείας της Σαβοΐας.Σταυρός
Η πρώτη εκδοχή θέλει το σταυρό στο έμβλημα της Άλφα Ρομέο να έχει τις ρίζες του πίσω στην πρώτη Σταυροφορία οπότε το 1096 πολλοί στρατιώτες από το Μιλάνο ήταν μεταξύ των Λομβαρδών οι οποίοι πήγαν στη «Γη της Επαγγελίας» με επικεφαλής τον Giovanni da Rho.Αποφάσισαν ότι ο κόκκινος σταυρός θα έπρεπε να αποτελεί το έμβλημά τους και το τοποθέτησαν στη σημαία τους και στα στήθη τους με την ελπίδα ότι αυτό θα τους βοηθούσε να διαφοροποιηθούν από τους υπόλοιπους στρατιώτες. Το άσπρο φόντο επελέγη όταν ανακάλυψαν πως ο μόνος τρόπος για να αντέξουν στην υπερβολική ζέστη της Παλαιστίνης ήταν να φορούν λευκά πουκάμισα πάνω από την ασπίδα τους.Φίδι
Υπάρχουν αρκετές εκδοχές οι οποίες προσπαθούν να εξηγήσουν την προέλευση του εμβλήματος αυτού.
1)Αντιπροσωπεύει το φίδι το οποίο οι Λομβαρδοί συνήθιζαν να φορούν γύρω από τους λαιμούς τους, κάτι το οποίο τους έφερνε τύχη,
2)Είναι ο δράκος ο οποίος στις αρχές του 5ου αιώνα διατάραξε την ηρεμία της πόλεως του Μιλάνου και ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Uberto, ακόλουθο του Angera. Ο τελευταίος χαρακτηρίστηκε ιδρυτής της οικογένειας των Visconti.
3)Είναι η οχιά η οποία τυλίχθηκε γύρω από το λαιμό του Desiderio, βασιλιά της Λομβαρδίας, χωρίς να τον πληγώσει. Πιστεύεται ότι υπήρξε πρόγονος των Visconti.
4)Είναι η οχιά η οποία εμφανίστηκε από το κράνος του Azzone Visconti (ο οποίος πέθανε το 1339) στη μάχη του Altopascio (1325) και γλίστρησε στο σώμα του προς το έδαφος αφήνοντάς τον ανέπαφο.
5)Αντιπροσωπεύει ένα έμβλημα το οποίο κέρδισε ο Ottone Visconti, γιος του Eriprando, στην πρώτη Σταυροφορία σε μια νικηφόρα μονομαχία ενάντια ενός Σαρακηνού ονόματι Voluce.Παράλληλα η ίδια η πόλη του Μιλάνο διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά την προέλευση του οικοσήμου. Ο ισχυρισμός του Μιλάνο είναι πως η οχιά αντιπροσωπεύει το μπρούτζινο φίδι το οποίο λέγεται ότι είναι αυτό το οποίο ο Μωυσής διετάχθη να υψώσει κατά την έλευσή του στον τόπο των Ισραηλιτών το οποίο και επεστράφη στο Μιλάνο από την Κωνσταντινούπολη από τον Αρχιεπίσκοπο Αrnolfo II (c. 998-1018) και τοποθετήθηκε σε μια στήλη στο ναό του Αγίου Αμβροσίου όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Η φιγούρα στο στόμα του γιγαντιαίου φιδιού είναι ένας κόκκινος Σαρακηνός η οποίος προστέθηκε όταν οι νικητές του Μιλάνο επέστρεψαν από τη Σταυροφορία το 1099. Αυτή η εκδοχή αφήνει να εννοηθεί πως η πόλη του Μιλάνο έδωσε στην οικογένεια των Visconti το προνόμιο χρήσης αυτού του εμβλήματος σαν ένδειξη τιμής για τις ηρωικές πράξεις της ενάντια των Σαρακηνών στην Ανατολή και αφότου οι Visconti έγιναν οι Δούκες του Μιλάνο η πόλη τοποθέτησε το έμβλημα αυτό δίπλα στο δικό της κόκκινο σταυρό.
by 8c
2)Ο σταυρός είναι επειδή η πρώτη σταυροφορία(12ος αιώνας) ξεκίνησε απο το Μιλάνο και για αυτό τον φέρει τιμητικά το Μιλάνο στο θυραιό του...αρχικά π φόντος ήταν κόκκινος και ο σταυρός λευκός χρυσός η ασημένιος....αργότερα(14ος αιώνας) έγινε όπως τον γνωρίζουμε σήμερα....
Το γιγαντιαίο φίδι/δράκος biscione που καταβροχθίζει τον αντίπαλο είναι ένα σύμβολο δύναμης....σύμβολο της κύριας θεότητας των Λογγοβάρδων και μιας απο τις σημαντικότερες του γερμανικού πανθέου του Wotan/Godan...σύμβολο των Λογγοβάρδων....που χρησιμοποιήθηκε απο την οικογένεια Visconti για να δώσει κύρος στην όχι και τόσο ευγενή καταγωγή της οικογένειας χρησιμοποιώντας αυτό το αρχαικό σύμβολο δύναμης και σοφίας...μάλιστα για να παρακάμψουν τισ αντιστάσεις της εκκλησίας εχθρικής με ειδωλολατρικά σύμβολα εκείνη την εποχή δημιούργησαν διάφορες ιστορίες συνδέοντας το ακόμα και με τη Βίβλο.....γύρω απο αυτό.....με τις σταυροφορίες θεωρήθηκε ότι αυτός που έτρωγε το γιγαντιαίο ερπετό ήταν ο κατ'εξοχήν εχθρός της περιόδου σαρακηνός...... -
sakiss, έγραψες μιλάμε.....
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
EπίσηςΣτο τελευταίο spor auto παρακλάδι του Auto Moto Spor συγκρίνει τις 147GTA με το Α3 3.2 quattro και καταλήγει ότι η 147 GTA είναι σε άλλη κατηγορία!!
Άλλο αυτοκίνητο το ένα κι άλλο το άλλο.
Για 'ίδιας' φιλοσοφίας, περίμενε S3 ως το καλοκαίριΔεν νομίζω ότι δεν είναι στην ίδια κατηγορία!! Δηλαδή δεν θεωρείς το Α3 με τετρακίνηση και σειριακό ταχύτατο κιβώτιο κάτι εξαιρετικά καλό για να συγκριθεί με την GTA?
Νομίζω ότι η 147 θα έρθει με Q4 για να μετρηθεί με το s3
Το Α3 3.2 quattro,
είναι απλά η πιο γρήγορη (αυτή τη στιγμή) έκδοση του Α3,
δίχως να αποτελεί 'ειδική έκδοση', όπως η GTA.'Ειδική έκδοση' του τωρινού Α3, είναι το S3 που έρχεται...
....οσονούπω
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
sakiss, έγραψες μιλάμε.....Οχι εγω αλλα οι ΑlfaRomeo και 8c....ειδικα ο πρωτος αξιζει πολλα συγχαρητηρια.
-
Ο χρήστης cybernaut έγραψε:
τα alfasud κ ολα τα μοντελα εκεινης της εποχης μεχρι κ το τελευταιο πισωκινητο spider , ειναι καταπληκτικα αυτοκινητα. μετα απο αυτο νομιζω οτι η αλφα εχασε την αιγλη της κ μετα την συγχωνευση εγινα 'απλα' fiat.
τοτε κρατουσε την σημαια ψηλα , τωρα εχει χασει αυτην της την ιδιοτητα.Θες να μας εξηγήσεις γιατί πχ η 147 είναι FIAT; Άντε αυτοί που είναι ορκισμένοι της πίσωκίνησης να το καταλάβω (αν και φυσικά πιστεύω ότι είναι λάθος με τρανό παράδειγμα την Alfasud). Εσύ όμως που την θεωρείς καταπληκτικό αυτοκίνητο τι έχεις να πεις; Τι κοινό βρίσκεις; Κινητήρες, στήσιμο, οδική συμπεριφόρα, ποιότητα υλικών, σχεδιασμός;;;; Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω!
Ευτυχώς για όλους τους φίλους της αυτοκίνησης η σημαία της Alfa ξανανεβαίνει ψηλά, συγκεντρώνοντας (τουλάχιστον στη Γενεύη) τα βλέματα όλου του κόσμου (το πιο περιζήτητο περίπτερο). Μένει να δούμε αν θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας. -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Ευτυχώς για όλους τους φίλους της αυτοκίνησης η σημαία της Alfa ξανανεβαίνει ψηλά, συγκεντρώνοντας (τουλάχιστον στη Γενεύη) τα βλέματα όλου του κόσμου (το πιο περιζήτητο περίπτερο). Μένει να δούμε αν θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας.Εξαρτάται από τις προσδοκίες του καθενός.. Η AR πιστεύω ότι στην μετά-Brera εποχή θα επανέλθει εκεί που την θέλουν όλοι οι φίλοι της αυτοκίνησης.. Πάντως η τελευταία φουρνιά Alfa Romeo (147, GT) έχει ήδη αρχίσει να αναβαθμίζει την AR σαν κατασκευαστή στα μάτια μας και γι αυτό πραγματικά παραδέχομαι τους Ιταλούς που από το 0 (επειδή σχεδόν άγγιξαν πάτο) κατάφεραν να αναστηθούν..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ευτυχώς για όλους τους φίλους της αυτοκίνησης η σημαία της Alfa ξανανεβαίνει ψηλά, συγκεντρώνοντας (τουλάχιστον στη Γενεύη) τα βλέματα όλου του κόσμου (το πιο περιζήτητο περίπτερο). Μένει να δούμε αν θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας.
Εξαρτάται από τις προσδοκίες του καθενός.. Η AR πιστεύω ότι στην μετά-Brera εποχή θα επανέλθει εκεί που την θέλουν όλοι οι φίλοι της αυτοκίνησης.. Πάντως η τελευταία φουρνιά Alfa Romeo (147, GT) έχει ήδη αρχίσει να αναβαθμίζει την AR σαν κατασκευαστή στα μάτια μας και γι αυτό πραγματικά παραδέχομαι τους Ιταλούς που από το 0 (επειδή σχεδόν άγγιξαν πάτο) κατάφεραν να αναστηθούν..
Mεταφερω αυτουσια το ποστ ενος φιλου που ταιριαζει στην περισταση......
Ενα αυτοκινητο που φερει το φιδι των Visconti ποτε δεν θα ειναι λαικο δεν πα να ειναι και μια ARNA...Μια porche δεν πα να ειναι μια carrera GT παντα θα ειναι η μαρκα του πατερα του σκαραβαιου, η μαρκα που γεννηθηκε απο ενα πλευρο της VW οπως η Ferrari που γεννηθηκε απο ενα πλευρο της ALFAROMEO.
Ειναι απλο...ειναι σαν την καταγωγη...ενας μπορει να αποκτησει οσο λεφτα θελει,οσες επιτυχιες θελει αλλα δεν μπορει να αλλαξει την καταγωγη του.Αντιθετως ενας που εχει γεννηθει πριγκιπας ακομα και αν μετα ξεπεσει και γινει παμφτωχος θα παραμεινει πριγκιπας...και θα ειναι πολυ πιο ευκολο ακομα και σε μια δυσκολη στιγμη γι'αυτον να ανακαμψει....αυτο δεν αλλαζει εχει δεν εχει λεφτα...και μην αναρωτιεσται αν αυτο ισχυει η δεν ισχυει...γιατι οι ιδιοι κατασκευαστες το αποδεικνυουν οτι ισχυει ξοδευοντας δισσεκατομυρια για να αναστησουν ονοματα ξεχασμενα για τους πολλους οπως Bugatti,Maybach...γιατι η Καταγωγη δεν Αγοραζεται.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
.Ενα αυτοκινητο που φερει το φιδι των Visconti ποτε δεν θα ειναι λαικο δεν πα να ειναι και μια ARNA...Μια porche δεν πα να ειναι μια carrera GT παντα θα ειναι η μαρκα του πατερα του σκαραβαιου, η μαρκα που γεννηθηκε απο ενα πλευρο της VW οπως η Ferrari που γεννηθηκε απο ενα πλευρο της ALFAROMEO.
Καλά, τώρα μιλάς κ εσύ σαν τον cybernaut..
cybernaut για την 156 τι άποψη έχεις; -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Eπίσης
Στο τελευταίο spor auto παρακλάδι του Auto Moto Spor συγκρίνει τις 147GTA με το Α3 3.2 quattro και καταλήγει ότι η 147 GTA είναι σε άλλη κατηγορία!!
Άλλο αυτοκίνητο το ένα κι άλλο το άλλο.
Για 'ίδιας' φιλοσοφίας, περίμενε S3 ως το καλοκαίριΔεν νομίζω ότι δεν είναι στην ίδια κατηγορία!! Δηλαδή δεν θεωρείς το Α3 με τετρακίνηση και σειριακό ταχύτατο κιβώτιο κάτι εξαιρετικά καλό για να συγκριθεί με την GTA?
Νομίζω ότι η 147 θα έρθει με Q4 για να μετρηθεί με το s3
Το Α3 3.2 quattro,
είναι απλά η πιο γρήγορη (αυτή τη στιγμή) έκδοση του Α3,
δίχως να αποτελεί 'ειδική έκδοση', όπως η GTA.'Ειδική έκδοση' του τωρινού Α3, είναι το S3 που έρχεται...
....οσονούπω
Όταν τα έλεγα αυτά εγώ για την GTA και το golf R32, FOCUS RS o φίλος dpopal μου την έπεσε!!!
Αφού κι εσύ έχεις το ίδιο σκεπτικό με μένα γιτί δεν με υποστήριξες τότε? :win
Κι εσύ dpolal γιατί δεν την πέφτεις στον technik?? που λέει τα ίδια με μένα?
Μήπως γιατί υποστηρίζει την Audi?
Yπάρχει μια παλιά παροιμία που λέει: εδώ που είσαι ήμουνα κι εκεί που είμαι θα έρθεις
να και η παράθεση:
το focus RS είναι ρέπλικα ράλλυ όπως τa EVO, WRX
και βγήκε σε πολύ περιορισμένο αριθμό και μπράβο στην Ford γι'αυτό!!
Το Golf R32 μόνο το όνομα μοιράζεται με το γνωστό σου γκολφ αφού είναι 4κίνητο και άρα έχει άλλη πλατφόρμα. Επίσης αποτελεί ειδική έκδοση που δεν πολυκυκλοφόρησε σε αντίθεση με την 147GTA που είναι κανονικό mainstream μοντέλο!!
Kαι τα έχεις μπλέξει τα πράγματα και όπως σε συμφέρει τα λές φίλε μου....
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Mεταφερω αυτουσια το ποστ ενος φιλου που ταιριαζει στην περισταση......Ενα αυτοκινητο που φερει το φιδι των Visconti ποτε δεν θα ειναι λαικο δεν πα να ειναι και μια ARNA...Μια porche δεν πα να ειναι μια carrera GT παντα θα ειναι η μαρκα του πατερα του σκαραβαιου, η μαρκα που γεννηθηκε απο ενα πλευρο της VW οπως η Ferrari που γεννηθηκε απο ενα πλευρο της ALFAROMEO.
Ειναι απλο...ειναι σαν την καταγωγη...ενας μπορει να αποκτησει οσο λεφτα θελει,οσες επιτυχιες θελει αλλα δεν μπορει να αλλαξει την καταγωγη του.Αντιθετως ενας που εχει γεννηθει πριγκιπας ακομα και αν μετα ξεπεσει και γινει παμφτωχος θα παραμεινει πριγκιπας...και θα ειναι πολυ πιο ευκολο ακομα και σε μια δυσκολη στιγμη γι'αυτον να ανακαμψει....αυτο δεν αλλαζει εχει δεν εχει λεφτα...και μην αναρωτιεσται αν αυτο ισχυει η δεν ισχυει...γιατι οι ιδιοι κατασκευαστες το αποδεικνυουν οτι ισχυει ξοδευοντας δισσεκατομυρια για να αναστησουν ονοματα ξεχασμενα για τους πολλους οπως Bugatti,Maybach...γιατι η Καταγωγη δεν Αγοραζεται.
ρε Σάκη!
Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για αυτοκινητοβιομηχανίες βρε φίλε. Τι καταγωγή και πρίγκηπες και γαλαζοαίματοι και παιδιά γεννημένα από πλευρό μου λες??? (που και ο πρίγκηπας δηλαδή, αν ζητιανεύει στο παγκάκι, @@ πρίγκηπας είναι...)Τι σημασία έχει αν η Πόρσε είναι παιδί της φάου-βε? Βγάζει αμαξάρες? Τελεία και παύλα! (παρακαλώ μην αρχίσετε τα σχόλια περί του κινητήρα κρεμασμένου στον πίσω προφυλακτήρα, δεν είναι της παρούσης)
Η Bugatti δεν έχει καταγωγή και ιστορία???
Το μπορντέλο που λεγόταν Alfa Romeo Arna δεν ήταν όχι μόνο λαϊκό, αλλά απαράδεκτο όχημα γενικώς???
-
Θα συμφωνήσω με τον krusenstern!!
H Porsche είναι κορυφαίος κατασκευαστής. Μπορεί να μην έχει το heritage της Αlfa αλλά όπως και να το κάνουμε έχει φτιάξει τον δικό της μύθο!!
και αυτή την στιγμή υπερέχει παρα σάγκας από την Αlfa Romeo.
Mπορεί η Alfa να μετράει περισσοτερο σε συλλέκτες και πλειστηριασμούς και να γεμίζει ευκολότερα ένα ντοκυμαντερ για την αυτοκίνηση αλλά ως εκέι!!
Για να μπορούμε να συγκρίνουμε Porsche και Alfa Romeo πρέπει:
Να βγούνε οι GTA εκδσόσεις (400PS) των 159-Brera
Nα βγει η 8C(500PS)άντε και καμιά camal για τον νεόπλουτίδη!!
Μέχρι τότε ...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ενα αυτοκινητο που φερει το φιδι των Visconti ποτε δεν θα ειναι λαικο δεν πα να ειναι και μια ARNA...Μια porche δεν πα να ειναι μια carrera GT παντα θα ειναι η μαρκα του πατερα του σκαραβαιου, η μαρκα που γεννηθηκε απο ενα πλευρο της VW οπως η Ferrari που γεννηθηκε απο ενα πλευρο της ALFAROMEO.
ρε Σάκη!
Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για αυτοκινητοβιομηχανίες βρε φίλε. Τι καταγωγή και πρίγκηπες και γαλαζοαίματοι και παιδιά γεννημένα από πλευρό μου λες??? (που και ο πρίγκηπας δηλαδή, αν ζητιανεύει στο παγκάκι, @@ πρίγκηπας είναι...)Τι σημασία έχει αν η Πόρσε είναι παιδί της φάου-βε? Βγάζει αμαξάρες? Τελεία και παύλα! (παρακαλώ μην αρχίσετε τα σχόλια περί του κινητήρα κρεμασμένου στον πίσω προφυλακτήρα, δεν είναι της παρούσης)
Το μπορντέλο που λεγόταν Alfa Romeo Arna δεν ήταν όχι μόνο λαϊκό, αλλά απαράδεκτο όχημα γενικώς???
Δεν ζηταω ουτε απο εσενα ουτε απο οποιανδηποτε φιλο να συμφωνειται με οσα γραφω,ζηταω ομως να διαβαζετε προσεκτικα και να μην αλλοιωνεται το νοημα τους.
Δεν υπονοησα πουθενα τιποτα απ'οσα αναφερεις.Και επειδη θεωρω οτι κριση επαρκη διαθετεις θα προτιμουσα οταν παραθετεις το ποστ σου να φροντιζεις η απαντηση σου να αναφερεται σε αυτο και οχι να το χρησιμοποιεις σαν αφορμη. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ρε Σάκη!
Προσυπογράφω.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ρε Σάκη!
Προσυπογράφω.
Συμμερίζομαι κ επαυξάνω.καλα τι κολληματα είναι αυτά με το σκαραβαίο κ τα λαϊκά αυτοκίνητα.ελεος ρε παιδια.εντάξει sakiss έλα στην πραγματικότητα φίλε μου.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
α καλάααααα... έχω δει 147 με 105, Α3 με 102, 316, 116 που δυσκολεύονται με supermini. αν το θεωρείς 'premium' αυτό τέλος. Ή μήπως δεν είχε η Alfa 1.2 ή 1.4;
Premium πρέπει να είσαι ΠΑΝΤΟΥ, όχι μόνο όπου μπορείς.
Φίλε μου lkar αν θέλω να είμαι συνεπείς τότε οι Premium πρέπει να ξεκινάνε 1-2 σκάλες κυβισμού πάνω από τους γενικούς κατασκευαστές!!
Πιο σωστή είναι η Jaguar 2099cc , η Saab 1800cc η Lexus 1988cc από τις AUDI-BMW-ALFA που ξεκινάνε από τα 1600 cc!!
Έστω όμως κι έτσι η τριάδα (AUDI-BMW-ALFA) ξεκινάει από τα 1600 όταν οι άλλοι ξεκινάνε από τα 1300-1400.
Και βέβαια τερματίζουν και πιο ψηλά με 3200 η Alfa και πολύ πιο πάνω οι Audi-BMW που όπως έχω πει είναι περισσότερο premium αυτή την στιγμή και τα τελευατία 10-15 χρόνια από την ALFA!
Όταν η ALFA έβγαζε 1300-1400 οι άλλοι ξεκινούσανε από πολύ χαμηλότερα! Τα πάντα είναι συγκριτικά!!
Φυσικά δεν είμαι περίφανος γι'αυτό!! Δυστυχώς σε αυτή την συζήτηση ήθελα να κάνω μεγάλη κριτική στην Alfa Romeo αλλά έχω αναλωθεί στο να αμύνομαι σε κακόβουλους αλλά και καλοπροαίρετους επικριτές!!
Δεσμεύομαι μετά το Πάσχα να επιστρέψω πιο αυστηρός με την Alfa Romeo.
Υ.Γ Προχτές είδα μια 3άρα BMW δεκαετίας 80 και πίσω έγραφε 315!!!!
Κατάντια για την BMW ε?
-
Εγώ που είμαι αντί-βασιλικός, αντί-πριγκιπικός κτλ τι πρέπει να πω για την Alfa; Συμφωνώ ότι η παράδοση παίζει ρόλο. Αποτυχημένο όμως το παράδειγμα με τον πρίγκηπα, αφού μπορεί να είναι μλκς όπως μπορεί να είναι και ο πατέρας του. Αντιθέτως μέσα στην Alfa υπήρχαν αστροπελέκια μηχανικοί που ζωγράφιζαν, κι απ' ότι φαίνεται υπάρχουν ακόμα αφού μπορούν και βγάζουν συναίσθημα σε οτιδήποτε πιάνουν στα χέρια τους. Ας ελπίσουμε να τους δώσουν και τα κατάλληλα υλικά-εντολές ώστε να δούμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Φίλε μου lkar αν θέλω να είμαι συνεπείς τότε οι Premium πρέπει να ξεκινάνε 1-2 σκάλες κυβισμού πάνω από τους γενικούς κατασκευαστές!!Πιο σωστή είναι η **Jaguar 2099cc **, η **Saab 1800cc **η Lexus 1988cc από τις AUDI-BMW-ALFA που ξεκινάνε από τα 1600 cc!!
Έστω όμως κι έτσι η τριάδα (AUDI-BMW-ALFA) ξεκινάει από τα 1600 όταν οι άλλοι ξεκινάνε από τα 1300-1400.
Και βέβαια τερματίζουν και πιο ψηλά με 3200 η Alfa και πολύ πιο πάνω οι Audi-BMW που όπως έχω πει είναι περισσότερο premium αυτή την στιγμή και τα τελευατία 10-15 χρόνια από την ALFA!
Όταν η ALFA έβγαζε 1300-1400 οι άλλοι ξεκινούσανε από πολύ χαμηλότερα! Τα πάντα είναι συγκριτικά!!
Φυσικά δεν είμαι περίφανος γι'αυτό!! Δυστυχώς σε αυτή την συζήτηση ήθελα να κάνω μεγάλη κριτική στην Alfa Romeo αλλά έχω αναλωθεί στο να αμύνομαι σε κακόβουλους αλλά και καλοπροαίρετους επικριτές!!
Κατάντια για την BMW ε?
Ξεχνάς -ή δεν ξέρεις- πολλά. Κατ' αρχήν η Jaguar δεν ήξερε τι σημαίνει diesel, station wagon, μπροστινή κίνηση και οτιδήποτε άλλο εκτός από straight six ή double six. Με τη Ford τα μαθε μια χαρά, όπως επίσης και να βασίζει την X-Type σε Mondeo.
H Saab δεν ήξερε τι σημαίνει ατμόσφαιρα σχεδόν -πάνω από τα 2.500κ.εκ- και ξαφνικά φοράει κινητήρα Vectra -κι όχι μόνο- και εμφανίζεται ως Impreza (9-2X)H Lexus πάλι δεν έχει καμία σχέση με την Toyota. Είναι από τα κλασικότερα παραδείγματα marketing.
Η Audi έχει το Α2 με κινητήρα Polo 1.4, άρα παύει να είναι premium. Η Volvo ξέπεσε στο Focus και στα 1.600.
Η BMW προφανώς και έχει κινητήρα 1.4 και μάλιστα σε μπροσθιοκίνητο. Εκτός και αν το ΜΙΝΙ είναι κάποιας άλλης εταιρείας. Η Mercedes μέχρι και 600κ.εκ. κινητήρα έχει! Να μην πούμε βέβαια για το smart 44/Mitsubishi Colt.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φίλε μου lkar αν θέλω να είμαι συνεπείς τότε οι Premium πρέπει να ξεκινάνε 1-2 σκάλες κυβισμού πάνω από τους γενικούς κατασκευαστές!!
Πιο σωστή είναι η **Jaguar 2099cc **, η **Saab 1800cc **η Lexus 1988cc από τις AUDI-BMW-ALFA που ξεκινάνε από τα 1600 cc!!
Κατάντια για την BMW ε?
Ξεχνάς -ή δεν ξέρεις- πολλά. Κατ' αρχήν η Jaguar δεν ήξερε τι σημαίνει diesel, station wagon, μπροστινή κίνηση και οτιδήποτε άλλο εκτός από straight six ή double six. Με τη Ford τα μαθε μια χαρά, όπως επίσης και να βασίζει την X-Type σε Mondeo.
H Saab δεν ήξερε τι σημαίνει ατμόσφαιρα σχεδόν -πάνω από τα 2.500κ.εκ- και ξαφνικά φοράει κινητήρα Vectra -κι όχι μόνο- και εμφανίζεται ως Impreza (9-2X)H Lexus πάλι δεν έχει καμία σχέση με την Toyota. Είναι από τα κλασικότερα παραδείγματα marketing.
Η Audi έχει το Α2 με κινητήρα Polo 1.4, άρα παύει να είναι premium. Η Volvo ξέπεσε στο Focus και στα 1.600.
Η BMW προφανώς και έχει κινητήρα 1.4 και μάλιστα σε μπροσθιοκίνητο. Εκτός και αν το ΜΙΝΙ είναι κάποιας άλλης εταιρείας. Η Mercedes μέχρι και 600κ.εκ. κινητήρα έχει! Να μην πούμε βέβαια για το smart 44/Mitsubishi Colt.
Τώρα μην βγάλουμε και την Jaguar-Saab ότι δεν είναι Premium!!
Συμφωνώ πως ένας Premium κατασκευαστής πρέπει να έξελίσει όλα τα μοντέλα από βίδες μέχρι την ολοκλήρωσή τους!
Δυστυχώς στην σύγχρονη εποχή η Παγκόσμια οικονομία επιτάσει συγχωνεύσεις και συνεργασες που σε τεχνικό επίπεδο ρίχνουν το πρεσίζ κάποιων εξαρτημάτων!
Όμως το τελικό προιόν δεν έχει καμιά σχέση πχ Vectra-93, Mondeo/ X-Type !!!
Noμίζω ότι είτε τα δεις από έξω είτε μπεις μέσα καταλαβαίνεις αμέσω την διαφορά ότι είναι άλλο αυτοκίνητο. Ένα μοντέλο είναι Premium όταν εμπνέει αέρα Premium.
Δυστυχώς αυτή η έκφραση δεν μπορεί να εξηγηθεί έυκολα!!
Δες ας πούμε ένα ΤΤ ή ένα Α4!! Σου εμπνέει έναν αέρα που δεν σου τον εμπνέει πχ το passat-toledo-octavia που μοιράζονται τα μηχανικά μέρη!!
Ούτε το golf 4 με το ΤΤ που βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο έχουν σχέση όσον αφορά την κλάση!!
Αυτός που θέλει να πάρει ένα Premium αμάξι θα δει πχ το 93 και θα χαζέψει όπως χαζεύω κι εγώ όταν το βλέπω στο δρόμο και με εμπνέει πιο πολύ από το VECTRA!!
Tώρα το smart-mini είναι άλλες μάρκες. Ίδιο γκρουπ άλλες μάρκες!
Φυσικά και είναι τέχνασμα του μάρκετιν αλλά αυτό δεν είναι μεμπτό!Το Α2 για μένα ρίχνει την εικόνα της Audi αλλά λόγω των πολύ καλών και υπερ-Premium Α6, S4,RS4,RS6,A8 σώζει το γόητρό της!!
Το ίδιο και η ΤΟΥΟΤΑ-LEXUS, NISSAN-INFINITI
Eπειδή δεν μπορούν ως brand-name να μπουν στο Premium segment αναγκαστικά δημιούργησαν δύο νέες εταιρίες για να δυεισδείσουν σε ξένα γι αυτές χωράφια!!
Με το ίδιο σκεπτικό και η ALFA-ROMEO - Ferrari-Mazeratti δεν μετονομάστηκαν σε FIAT !!
Γι'αυτό και υπάρχουν οι μάρκες μέσα στα γκρουπ για να διατηρούν κάποια στεγανά! Είτε μας αρέσει είτε όχι
Τώρα για τα station-wagons εγώ προσωπικά ξενερώνω που οι BMW-MERCEDES-VOLO-ALFA-AUDI φτιάχνουν station αμάξια!!
-
Υποτίθεται ότι οι σημερινές Άλφα είναι σπορ αυτοκίνητα. Ως σπορ αυτοκίνητα προωθούνται στην αγορά, σπορ πιστεύουν ότι αγοράζουν οι οδηγοί τους, σπορ αυτοκίνητα είναι σύμφωνα και με τους οπαδούς τους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτή την υπόθεση.
Για να καταλήξουμε όμως σε κάποιο συμπέρασμα θα πρέπει να δούμε με απτά στοιχεία, ΠΟΣΟ σπορ είναι. Έστω ότι για την ποιότητά τους και την αξιοπιστία τους βγήκαν κάποια συμπεράσματα από τα προηγούμενα ποστ.
Αλλά για να δούμε πόσο σπορ είναι, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσουμε τι σημαίνει σπορ αυτοκίνητο. Εγώ θα το όριζα καταρχάς ως άμεσο και με απόκριση, με αίσθηση. Δεύτερον θα πρέπει να υπάρχει και κάποια δύναμη σχετική διότι διαφορετικά το καλό πλαίσιο πάει στράφι.
Αν δεχτούμε ότι συνοπτικά τα παραπάνω είναι βασικές αρχές ενός πραγματικού σπορ αυτοκινήτου θα πρέπει μετά να δούμε κατά πόσο οι alfa romeo τις πληρούν, σε σύγκριση φυσικά με τους ανταγωνιστές τους αλλά και με απόλυτα υποκειμενικά κριτήρια, προσδιοριζόμενα από αυτές τις αρχές.
Η 147 είναι σπορ αλλά όχι περισσότερο από ένα Focus ή ένα Mazda3.
Η ηλεκτρονική 147 GTA είναι λιγότερο σπορ από ένα Focus RS, ένα Civic Type R, πιθανόν και από ένα Golf 5 gti.
Αυτές οι προτάσεις χρήζουν φυσικά ανάλυσης αλλά τις παίρνω σαν δεδομένες, διότι εκεί έχουν καταλήξει όσοι σοβαροί δημ/γράφοι έχουν οδηγήσει αυτά τα αυτοκίνητα. Μπορεί βέβαια κάποιος να διαφωνεί αλλά για να έχει ουσία η διαφωνία του θα πρέπει να τα έχει οδηγήσει όλα και να έχει επιχειρήματα.
Υπόψιν ότι όλα τα προαναφερθέντα αυτοκίνητα-αντίπαλοι της 147 προέρχονται από μαζικούς κατασκευαστές.Η 156 GTA είναι αξιόλογη με βάση τα κριτήρια μας αλλά και πάλι δεν απέχει και τόσο σε σύγκριση με ένα Mondeo ST.
Η απλή 156 είναι επίσης αξιόλογη αλλά και πάλι Mondeo, Mazda6 και Peugeot 407 είναι περίπου στα ίδια, αν όχι ανώτερα. Δεν αναφέρω 159 και 3άρα γιατί ακόμα είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.
Η 166 είναι καλή αλλά η μπροστά κίνηση έχει τους περιορισμούς της.
Η 5άρα είναι μακράν.GTV και Spider είναι για πέταμα. Χωρίς περισσότερα λόγια.
Όσο για τη GT, βλ. παραπάνω για 147 και 156. -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Συμφωνώ πως ένας Premium κατασκευαστής πρέπει να έξελίσει όλα τα μοντέλα από βίδες μέχρι την ολοκλήρωσή τους!
Άρα κανένας κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν είναι premium, αφού κανείς δεν κατασκευάζει όλα τα εξαρτήματα in house.** Όλοι** χρησιμοποιούν εξωτερικούς προμηθευτές, άλλοι περισσότερους και σε μεγαλύτερο ποσοστό, άλλοι λιγότερους.
Ακόμα και η Enzo ηλεκτρονικά Bosch έχει.
Αν σ'ενδιαφέρει μόνο το περιτύλιγμα, ναι οκ, υπάρχουν 'premium' μάρκες θεωρητικά, αλλά στο δρόμο τα βρίσκουν πολύ σκούρα από 'ταπεινούς' κατασκευαστές.
Περι Κύρους και ποιότητας της Alfa Romeo