-
-
Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα σιγά σιγά....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Για την πρεσβυωπία δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποια αντίστοιχη επέμβαση που να τη διορθώνει σε φάση να 'γυρίζει το χρόνο πίσω', και δεν έχουν καταλήξει ακόμα ακριβώς στο μηχανισμό που τη δημιουργεί (απώλεια ελαστικότητας φακού, κλπ).... ή έχω μείνει πίσω?Έχω ακούσει ότι αν έχεις αρκετή μυωπία όταν είναι να έρθει η πρεσβυωπία γίνεται μια εξισορρόπηση και βλέπεις πάλι καλά Ράδιο αρβύλα ή ισχύει;
Επίσης άκουσα ότι αν θες να δεις/διαβάσεις κάτι χωρίς να φοράς γυαλιά και ζαρώνεις τα μάτια για να εστιάσεις, αυτό το τράβηγμα αυξάνει τη μυωπία
-
Εγω εχω ακουσει οτι αν εχεις μυωπια, εστω και λιγο και φορας γυαλια συχνα, αυτη αυξανεται ποιο γρηγορα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Για την πρεσβυωπία δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποια αντίστοιχη επέμβαση που να τη διορθώνει σε φάση να 'γυρίζει το χρόνο πίσω', και δεν έχουν καταλήξει ακόμα ακριβώς στο μηχανισμό που τη δημιουργεί (απώλεια ελαστικότητας φακού, κλπ).... ή έχω μείνει πίσω?
Έχω ακούσει ότι αν έχεις αρκετή μυωπία όταν είναι να έρθει η πρεσβυωπία γίνεται μια εξισορρόπηση και βλέπεις πάλι καλά Ράδιο αρβύλα ή ισχύει;
Επίσης άκουσα ότι αν θες να δεις/διαβάσεις κάτι χωρίς να φοράς γυαλιά και ζαρώνεις τα μάτια για να εστιάσεις, αυτό το τράβηγμα αυξάνει τη μυωπία
Μυωπία και πρεσβυωπία μπορεί να αντισταθμίσουν η μία την άλλη σε μικρούς βαθμούς μυωπίας (δεν θυμάμαι κάποια λεπτομέρεια). Αυτό τουλάχιστον μου είχε πει ένας οφθαλμίατρος παλαιότερα. Αν κάνω/θυμάμαι λάθος ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει.
Εγω εχω ακουσει οτι αν εχεις μυωπια, εστω και λιγο και φορας γυαλια συχνα, αυτη αυξανεται ποιο γρηγορα.
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Το μυωπικό μάτι είναι μυωπικό και δεν αλλάζει η 'αδυναμία' του λόγω 'χαλάρωσης επειδή ξεκουράζεται με τα γυαλιά'. Ξεκίνησα με 0,5 στο γυμνάσιο και δεν φόραγα γυαλιά. Αυτό δεν εμπόδισε με τα χρόνια η μυωπία μου έφτασε στο 6+. Άρα είναι καθαρά θέμα οργανισμού. Μπορεί κάποιος άλλος με αντίστοιχα 0,5 βαθμό να έμενε εκεί. Ή να μην είχε μυωπία εξαρχής και η μέτρηση να ήταν λάθος.
-
Εχει κανείς άποψη για τους παρακάτω γιατρούς?
Ραλλάτος (athenseyehospital)
Χαρώνης (athensvision)
Σιγανός: http://www.vlemma.com/doctors.aspx?id=2
Βασιλάκης: http://www.eye-care.gr/about.html (αθηναικο διαθλαστικό)
Κοκκώνης
Τουρμουζης (οφθαλμολογικο Κέντρο Αθηνών)υ.γ. o ραλλάτος που με είδε μου είπε για prk επειδή έχω πολύ μικρή μυωπία. πάχος απ΄ότι θυμάμαι είναι στο 500-550. Θα πάρω και δεύτερη γνώμη επειδή δεν μου άρεσε που ήταν αρκετά βιαστικός στην εξέταση.... προφανώς και έχουν αρκετή δουλειά και δεν πολυσκοτίζονται.
-
Ναι τους ξέρω όλους.
Αλλα δε νομίζω ότι γίνετε και είναι σωστό να μιλάμε μέσα στο forum έτσι απλά με ονόματα.Εκτος των άλλων θεμάτων, είναι και αντιδεοντολογικό. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ναι τους ξέρω όλους.
Αλλα δε νομίζω ότι γίνετε και είναι σωστό να μιλάμε μέσα στο forum έτσι απλά με ονόματα.Εκτος των άλλων θεμάτων, είναι και αντιδεοντολογικό.Το θέμα είναι οτι προσπαθώ να ενημερωθώ και διαβάζω τόσες σελίδες χωρίς να βρίσκω ουσιαστικά πληροφορίες... δυστυχώς οι περισσότεροι δεν κάνουν τον κόπο έστω να αναφέρουν ιατρό και κέντρο που έκαναν την επέμβαση.....
Αποψη περί transPRk και Fentolasik έχεις?
-
To ευρος πάχους κερατοειδούς που αναφέρεις είναι τεράστιο...
Κατα τα άλλα απο το forum δε μπορω να σου πω παραπανω πληροφορίες για το ποια επεμβση ταιριαζει σε σενα.Πρεπει να γίνει εξέταση και να αποφασίσει ο χειρουργός. -
Μια ερώτηση για κάτι που υπέπεσε στην αντίληψή μου τις προάλλες.
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν διορθωτικοί φακοί επαφής που τους φοράς το βράδυ και την μέρα βλέπεις χωρίς βοήθεια? Τους φοράει ένας φίλος μου ολλανδός εδώ και ένα χρόνο και μου είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, Σε επικοινωνία που είχα με τον οπτικό του, μου είπε ότι το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχω είναι με τα φώτα το βράδυ, αλλά αυτό μόνο με μια δοκιμή μπορώ να το διαπιστώσω.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας γράψει
-
ΚΑΘΕ βράδυ ή once? Μήπως πίνει τπτ περίεργο ο τύπος και τα βλέπει όλα καλά μετά;
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Εχει κανείς άποψη για τους παρακάτω γιατρούς?Ραλλάτος (athenseyehospital)
Χαρώνης (athensvision)
Σιγανός: http://www.vlemma.com/doctors.aspx?id=2
Βασιλάκης: http://www.eye-care.gr/about.html (αθηναικο διαθλαστικό)
Κοκκώνης
Τουρμουζης (οφθαλμολογικο Κέντρο Αθηνών)υ.γ. o ραλλάτος που με είδε μου είπε για prk επειδή έχω πολύ μικρή μυωπία. πάχος απ΄ότι θυμάμαι είναι στο 500-550. Θα πάρω και δεύτερη γνώμη επειδή δεν μου άρεσε που ήταν αρκετά βιαστικός στην εξέταση.... προφανώς και έχουν αρκετή δουλειά και δεν πολυσκοτίζονται.
Εγω πηγα στο τελευταιο και εκανα την αρχικη εγχειριση, την εκανε ο γιατρος μου, συνεργαζομενος με το κεντρο. Το retreatment στο ενα ματι το εκανε ο ιδιοκτητης μαλλον, ονομα δεν ξερω. Εχει ωραιες γκομενες αν εχει αυτο σημασια
Οπως λενε και αλλοι, ειναι αντιδεοντολογικο, ειδικα για ιατρικα θεματα να γινει συζητηση τετοια.
Εγω εκανα lasik, ειχα 6,5 βαθμους, η συζυγος που ειχε 11 και 13 βαθμους εκανε prk γιατι με lasik δε θα 'εφτανε' το παχος. Μετεγχειρητικα, εγω δεν καταλαβα τιποτα, με το PRK ειχε παρα πολυ πονο ειδικα την πρωτη ημερα και σιγα σιγα ηρεμησε μετα απο 3-4 μερες.
Μια ερώτηση για κάτι που υπέπεσε στην αντίληψή μου τις προάλλες.
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν διορθωτικοί φακοί επαφής που τους φοράς το βράδυ και την μέρα βλέπεις χωρίς βοήθεια? Τους φοράει ένας φίλος μου ολλανδός εδώ και ένα χρόνο και μου είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, Σε επικοινωνία που είχα με τον οπτικό του, μου είπε ότι το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχω είναι με τα φώτα το βράδυ, αλλά αυτό μόνο με μια δοκιμή μπορώ να το διαπιστώσω.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας γράψει
Αυτο που λες εχω την εντυπωση πως ειναι ενας φακος που αλλαζει σχημα στο ματι τη νυχτα (ας πουμε το παραμορφωνει ελαστικα) και το πρωι μεσω αυτης της παραμορφωσης εχει γινει η διορθωση, μεσα στην ημερα σιγα σιγα επιστρεφει στην αρχικη κατασταση, το αλλο βραδυ το ξανακαλουπωνεις κλπ κλπ.
Αν κανω λαθος πυροβοληστε ελευθερα.Γιατι να μη φορας κανονικους φακους επαφης ρε συ?
-
Αυτό ακριβώς.
Δεν μου κάθονται καλά οι φακοί, δοκίμασα ημερίσιους και μηνιαίους διάφορους, προς το τέλος της μέρας όλοι λίγο πολύ με κουράζουν, φαντάζομαι και λόγο ξηροφθαλμίας.
-
To παρακάτω δεν παίζει να έχει έρθει ακόμα Ελλάδα. Εδώ το πιο σύγχρονο μηχάνημα που έχουμε είναι του 2011.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
To παρακάτω δεν παίζει να έχει έρθει ακόμα Ελλάδα. Εδώ το πιο σύγχρονο μηχάνημα που έχουμε είναι του 2011.Ιδιαιτερα στο σημειο οπου εφαρμοζεται το suction πρεπει να ειναι αρκετα πιο ανετο για τον ασθενη.
-
Με λίγο ψάξιμο ακόμα βρήκα τα παρακάτω.
Μια αρκετά δημοφιλής κλινική στο διαδίκτυο. Προβάλει πολύ όμως την Lasik....
http://www.eyeclinic.com.gr/en/Tην παρακάτω την προτείνει ο ίδιος ο Παλλικάρης.
http://www.orasis.gr/el/omada/cv-iatrwn ... tsanebaki/Εχει κάνει κανεις στους παραπάνω?
-
Πολυ καλή η κα Βικεντία!
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
δεν μου άρεσε που ήταν αρκετά βιαστικός στην εξέταση.... προφανώς και έχουν αρκετή δουλειά και δεν πολυσκοτίζονται.
Δεν έχει σημασία αν έχουν πολύ δουλειά, ο έλεγχος πρέπει να γίνει σχολαστικά και να ελεγχθούν τα πάντα, από το μάτι μέχρι το οικογενειακό ιστορικό για θέματα καρδιάς η συμπτώματα μεγάλης πίεσης στα μάτια.
Και ο δικός μου έχει πολύ δουλειά αλλά ο έλεγχος που μου είχε κάνει ήταν πολύ λεπτομερής. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτό ακριβώς.Δεν μου κάθονται καλά οι φακοί, δοκίμασα ημερίσιους και μηνιαίους διάφορους, προς το τέλος της μέρας όλοι λίγο πολύ με κουράζουν, φαντάζομαι και λόγο ξηροφθαλμίας.
Δυστυχως δεν ειναι πανακεια οι φακοι, ισως ανηκεις στους 'ατυχους', δε βοηθουν και οι πολλες ώρες
Μεχρι να κανω την εγχειριση φορουσα φακους μονο στη θαλασσα το καλοκαιρι για να φοραω μασκα...
(κλασικος αναποδος ανθρωπος) τον υπολοιπο χρονο γυαλια.Εισαι σε μια χαρα ηλικια, αν εχεις αρκετη μυωπια η/και αστιγματισμο, και πολλα χρονια μπροστα σου για πρεσβυωπια, εχεις σκεφτει να κανεις εγχειριση? Θα σε κανει ΜΑΓΚΑ, δε μπορεις να φανταστεις.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αυτό ακριβώς.
Δεν μου κάθονται καλά οι φακοί, δοκίμασα ημερίσιους και μηνιαίους διάφορους, προς το τέλος της μέρας όλοι λίγο πολύ με κουράζουν, φαντάζομαι και λόγο ξηροφθαλμίας.
Δυστυχως δεν ειναι πανακεια οι φακοι, ισως ανηκεις στους 'ατυχους', δε βοηθουν και οι πολλες ώρες
Μεχρι να κανω την εγχειριση φορουσα φακους μονο στη θαλασσα το καλοκαιρι για να φοραω μασκα...
(κλασικος αναποδος ανθρωπος) τον υπολοιπο χρονο γυαλια.οποία η αναποδιά; Κι εγώ το ίδιο ακριβώς κάνω
Υπάρχουν πάντως και μάσκες με διορθωτικούς φακούς.Εισαι σε μια χαρα ηλικια, αν εχεις αρκετη μυωπια η/και αστιγματισμο, και πολλα χρονια μπροστα σου για πρεσβυωπια, εχεις σκεφτει να κανεις εγχειριση? Θα σε κανει ΜΑΓΚΑ, δε μπορεις να φανταστεις.
θέλει να το παίζει ιντελεκτουέλ με μπζαγμένο χίπστερ γυαλί.
Επέμβαση laser στα μάτια