-
Δεν εχω δωσει ακομα οφθαλμολογια ,αλλα απο οτι ξερω ειναι πλεον επεμβασεις ρουτινας.....
Corneal Topography ειναι μια νεα μεθοδος μελετης της επιφανειας του κερατοειδη κ excimer laser πρεπει να ειναι η επεμβαση που συζητατε...
Θα κοιταξω στην οφθαλμολογια μου μπας κ εχει τιποτα κ ενημερωνω αν βρω κατι....
-
να διορθωσω οτι μεσος χρονος ειναι 20 λεπτα,η τεχνικη ειναι πραγματι η excimer laser.δεν βοηθαει απο οτι ξερω στην πρεσβυωπια.οπως ολες οι επεμβασεις ετσι και αυτη εχει καποιες παρενεργειες οπως προσωρινη ευαισθησια στο φως και κυμαινομενη οραση η οποια ειναι και αυτη προσωρινη
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
να διορθωσω οτι μεσος χρονος ειναι 20 λεπτα,η τεχνικη ειναι πραγματι η excimer laser.δεν βοηθαει απο οτι ξερω στην πρεσβυωπια.οπως ολες οι επεμβασεις ετσι και αυτη εχει καποιες παρενεργειες οπως προσωρινη ευαισθησια στο φως και κυμαινομενη οραση η οποια ειναι και αυτη προσωρινημόλις πήρα τηλ και επιβεβαίωσα γιατρέ. 10 λεπτά το σύνολο της διαδικασίας, 2,5 λεπτά καθαρός χρόνος επέμβασης στο κάθε μάτι.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
να διορθωσω οτι μεσος χρονος ειναι 20 λεπτα,η τεχνικη ειναι πραγματι η excimer laser.δεν βοηθαει απο οτι ξερω στην πρεσβυωπια.οπως ολες οι επεμβασεις ετσι και αυτη εχει καποιες παρενεργειες οπως προσωρινη ευαισθησια στο φως και κυμαινομενη οραση η οποια ειναι και αυτη προσωρινη
μόλις πήρα τηλ και επιβεβαίωσα γιατρέ. 10 λεπτά το σύνολο της διαδικασίας, 2,5 λεπτά καθαρός χρόνος επέμβασης στο κάθε μάτι.
Η διάρκεια της χρήσης του λειζερ ειναι ελάχιστα δευτερόλεπτα, η όλη επέμβαση όμως είναι καμιά ώρα και με διάρκεια αποθεραπείας 2-3 μέρες απο το ΒλΕΜΜΑ.
Γιατρέ, σου έστειλα πμ
kyan, έχω πάει παντού-δεν υπάρχει (για την περιπτωσή) πουθενά
προς λοιπούς, κόστος ενδεικτικο στο ΒΛΕΜΜΑ πρίν 2 χρόνια 3000γιουρος
και αφηστε τις κόντρες ποιος εχει πιο πολυ και δώστε καμια λυση -
Μπορώ να καταλάβω τον προβληματισμό (έχω και εγώ 4 βαθμούς με περι τα 2-2,5 αστ. αν θυμάμαι καλά) αλλά γενικότερα είμαι της άποψης ότι αν κάτι δουλεύει σε ανεκτό βαθμό δεν το πειράζουμε... Ξέρω ότι τα ποσοστά επιτυχίας αγγίζουν το 100%, αλλά αν είσαι στο 1% τί γίνεται? Ο διευθυντής μου έχει κάνει και φαίνεται να πηγαίνει καλά...
-
Η επεμβαση διαρκει 2 λεπτα και η ολη διαδικασια 10-15 λεπτα......minimume προυποθεση 1.0βαθμος μυωπιας...δεν υπαρχει κανενα ρισκο και η ακριβη μεθοδος οπου δεν χρειαζεται να μεινεις 1 εβδομαδα σε χαμηλο φωτισμο κοστιζει 3000ευρω.....η αποθεραπεια διαρκει 4-5 μηνες με χρηση ειδικων σταγονων διοτι το ματι δεν μπορει να παραγει δακρυα(η δοσολογια μειωνεται με το περασμα των ημερων).
-
οταν λεμε επεμβαση εννουμε ολη την διαδικασια,δεν εννουμε μονο την διαρκεια που ο γιατρος δουλευει με το λαιζερ
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
φακοί επαφής δεν βγαίνουν για το προβλημά μου.
Είσαι σίγουρος; Κι εγώ έχω 5 βαθμούς μυωπία και 3 βαθμούς αστιγματισμό και φοράω φακούς. Είναι ακριβοί όμως, κάνουν
-
Με το laser επανέρχεται και ο αστιγματισμός πάνω από 3 βαθμούς?
-
Και μια και ποσταρουν ολοι και ολες για τι εκανε ο κολητος του και ποσο κοστισε να ποσταρω και εγω που εκανα την εγχειριση με laser πριν 3 περιπου χρονια. Ειχα 4,50 και 4,75 μυωπια μετα την εγχειριση βλεπω 20/20 και στα δυο ματια. Η εγχειριση διαρκει δευτερολεπτα αλλα ολη η διαδικασια γυρω στην μια ωρα. Για δυο χρονια με εξεταζανε σε τακτα διαστηματα. Εδωσαν εγγυηση οτι αν ποτε χρειστεις γυαλια μυωπιας θα ξανακανουν την εγχειριση. Κοστος περιπου $4,5 χιλιαδες. Ο γιατρος που εγχειρισε ειχε κανει περιπου 20 χιλιαδες τετειες εγχειρησεις.
Νικος
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
εχει καποιες παρενεργειες οπως προσωρινη ευαισθησια στο φως και κυμαινομενη οραση η οποια ειναι και αυτη προσωρινηΚαι μετά??? δεν βλέπεις τίποτα??????
-
Eχω 2 και 1,75.
Μπορώ να κάνω επέμβαση αποκατάστασης με το laser...;Τιμούλα;
Για μένα μιλάω όχι για την μαιμού του αβατάρ μου....
-
Επειδή είναι πολύ χρήσιμο θέμα, όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω (εμπειρίες, έξτρα πληροφορίες, συστάσεις κλπ.), ας το ποστάρουν να μαθαίνουμε, γιατί πολύ ράδιο-Wermacht πέφτει σε τέτοια θέματα.
-
θελετε οσοι ειστε απο θεσ/νικη και εχετε προβλημα να σας βρω γιατρο να σας κανει απο μια επεμβαση?
-
Tα γυαλια μυωπιας δινουν εναν σοφιστικε τονο παντως!
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
δεν υπαρχει κανενα ρισκοΜέγα λάθος!Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επέμβαση,ακόμα και η πιο απλή,που να μην περιέχει έστω και το παραμικρό ρίσκο.
Κατά τα άλλα,με χαρά βλέπω ότι είμαστε πολλοί γκάβακες εδώ μέσα.Πάντως σας κερδίζω όλους με περίπου 6 στο κάθε μάτι (πολύ μυωπία+λίγο αστιγματισμό).
Αν και δεν έχω κάνει ακόμα οφθαλμολογία,κάπου έχει πάρει τ' αυτί μου ότι σημαντικό ρόλο παίζει και το μηχάνημα,καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη εξέλιξη σε αυτά.Εξ ου και η άποψη ότι οι εγχειρήσεις είναι καλύτερο να γίνονται σε μεγάλα κέντρα,αφού εκεί κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν πιο σύγχρονα μηχανήματα .
-
Οσοι προχωρησουν σε επεμβαση που δεν απαιτει πλεον χρηση γυαλιων στην οδηγηση πρεπει να το καταχωρησουν και στο διπλωμα οδηγησης.Εκτος αν δεν το εχουν δηλωσει εξαρχης .
-
Αν και έχω 1,25 μυωπία στο δεξή μάτι μετά από σοβαρό τραύμα δεν έχω σκεφτεί ακόμα να κάνω την επέμβαση. Παρόλο που δεν μεγάλωσα φορώντας γυαλιά τα συνήθισα εύκολα και δεν με ενοχλούν καθόλου. Οι πληροφορίες μου τουλάχιστον για την ομάδα των οφθαλμιάτρων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ηρακλείου είναι πολύ καλές και θεωρούνται από τις καλύτερες όχι μόνο για την Ελλάδα καθώς έχουν μεγάλη εμπειρία και είναι πρωτοπόροι στην μέθοδο αυτή. Έχω ακούσει ότι η τιμή για κάθε μάτι ανέρχεται μεταξύ 1500 και 2000 ευρώ.
-
εχω 6 (!) βαθμους μυωπιας και το σκεφτομαι να κανω μολις βγα΄λω κανα φραγκο...
Στο διπλωμα μου δεν γραφει οδηγηση με γυαλια, εχουν ξεχασει να το γραψουν
-
Γνωριζει καποιος για να μας ενημερωσει για τις παρενεργειες που εχουν παρατηρηθει ακραιες και μη......... απο που προεκυψε η φημη για αποκωληση του ματιου
Επέμβαση laser στα μάτια