-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Ο sv2 το αντίθετο δεν λέει?και εγώ έτσι καταλαβαίνω; ..;;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
o γνώστης του θέματος sv2 μου είπε ως 14 του μήνα, θεωρείται ότι δεν κινείται όλο το μηνα. Αν πας 16 , 17 κτλ , θεωρείται ότι το αμάξι ήταν σε χρήση όλο το μήνα.
Ισχύει το ίδιο και για την μέρα που παραλαμβάνει κάποιος τις πινακίδες;
Δηλαδή αν παραλάβω σήμερα μετράει ή όχι ο Ιούνιος;αν τις παραλάβεις σημερα ειναι σαν να τις ειχες κατατεθειμένες όλο τον Ιουνιο
Τις πήρα πίσω και έμαθα πως αυτόματα θα είναι συμπληρωμένη η δήλωση μου όταν θα έρθει ο καιρός να την κάνω.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Ο sv2 το αντίθετο δεν λέει?
και εγώ έτσι καταλαβαίνω; ..;;
έγινε μια παρανόηση χαχαχα
ο sv2 αναφερεται στην 'παραδοση'
κι εγω στην 'παραλαβη'
το ιδιο πραγμα λεμε
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Και κάτι σχετικό.Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Από το πιο πάνω λινκ απομονώνω τα παρακάτω:
[list:z5y43g02]'ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων οχημάτων που ταξινομούνται στην Ελλάδα είναι ετήσια και αδιαίρετα και οφείλονται για ολόκληρο το έτος ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα κυκλοφορίας εντός του έτους.Ενδεχόμενη υιοθέτηση της πρότασης για χρέωση των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του κάθε οχήματος, θα είχε ως συνέπεια το σύστημα είσπραξης των τελών κυκλοφορίας να γίνει περίπλοκο και δαπανηρό, με τελικό αποτέλεσμα την επαναφορά χρονοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην είσπραξη των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου.'[/list:u:z5y43g02]
...και σκέφτομαι πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι, πόσο κολλημένοι και αρνητικοί σε κάθε μεταβολή παρόλο που θα είναι πιο εύκολο για όλους. Ή πόσο ηλίθιους μας περνάνε ρίχνοντας άσχετες δικαιολογίες επειδή νομίζουν ότι έτσι θα βγάζουν περισσότερα χρήματα. Διαλέξτε.
Πάντως το μοντέλο χρέωσης με πχ 3-6-12 μήνες και όχι ημερολογιακό έτος σημαίνει ομαλή και εύκολη τακτοποίηση χωρίς υπερφόρτωση μέσα σε λίγες μέρες. Καθώς πλέον είναι όλα ηλεκτρονικά δεν υπάρχει καμία απολύτως χρονοβόρα διαδικασία, το σύστημα θα ενημερώνεται κανονικά και η είσπραξη θα γίνεται το ίδιο είτε πληρώνοντας απευθείας είτε μέσω εφορίας που θα στα ζητήσει αυτομάτως αν δεν το έχεις κάνει.... Και τυχόν έλεγχος από πχ αστυνομία πάλι θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο. -
Θεωρούν ότι έτσι θα έχαναν χρήματα, αν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι όντως θα έχαναν. Μάλλον κερδισμένοι θα ήταν.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
... Ή πόσο ηλίθιους μας περνάνε ρίχνοντας άσχετες δικαιολογίες επειδή νομίζουν ότι έτσι θα βγάζουν περισσότερα χρήματα. Διαλέξτε.
...Διαλέγω το 2ο (αφού όσο αφορά το τεκμήριο, όπως μου είπαν, του χρόνου αυτόματα θα είναι συμπληρωμένοι οι λιγότεροι μήνες στην φορολογική μου δήλωση).
Άρα τεχνογνωσία και τεχνολογία υπάρχει. -
Εμένα και φέτος είναι συμπληρωμένοι οι λιγότεροι μήνες στο Ε1. Παρέδωσα πινακίδες τέλη Νοεμβρίου και λέει 11 μήνες και ανάλογα μειωμένο τεκμήριο.
-
Στην πολύ όμορφη διαδικασία του να τις παίρνεις πίσω, δε χρειάστηκα τπτ. Ταυτότητα και το χαρτί που σου δίνουν όταν ακινητοποιείς.
-
Ανεβάζω το θέμα γιατί είδα κάτι δημοσιεύματα ότι πλέον η διαδικασία κατάθεσης πινακίδων θα γίνεται πλέον ψηφιακά.
Ok. Κανένα πρόβλημα.
Τις πινακίδες από ότι λένε, θα τις κρατά ο ιδιοκτήτης. ok.
Ερώτηση/απορία. Τι εμποδίζει τον ιδιοκτήτη να έχει τις πινακίδες πάνω στο αυτοκίνητο ή δίκυκλο και να κυκλοφορεί;
Ποιος θα τον εμποδίσει;
https://www.iefimerida.gr/ellada/aade-idoy-i-platforma-mycar
https://www.iefimerida.gr/ellada/teli-kykloforias-2021-i-psifiaki-katathesi-pinakidon
-
Τιποτα. Σε πιθανο ελεγχο θα υποστει τις συνεπειες που προβλεπει ο νομος.
-
To προστιμο αν σε πιασουν ειναι 10,000€ αν θυμαμαι καλα.
Παραδοση πινακίδων