-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Cayenne στα 18; Φαντάζομαι το είπες χάριν συζητήσεως. Δε νομίζεις ότι έτσι ο νέος οδηγός απλώς δεν θα μάθει να οδηγεί, γιατί θα τα κάνει όλα το αυτοκίνητο;Ίσως πάλι ένας νέος οδηγός να χρειάζεται πρώτα ένα εύκολο αυτοκίνητο και αργότερα ένα πιο δύσκολο.
Αλλά, ναι, σε γενικές γραμμές αυτό που λέω είναι ότι δε θα είχα πρόβλημα να του πάρω ένα ακριβό αυτοκίνητο Απλώς πρέπει το παιδί να έχει γίνει ως τότε σωστός. Και σ'αυτό θα ευθύνομαι εγώ κι η μάνα του
edit: Καλομοίρα αρχόντισσα! Για τη φωνή της δίκιο έχεις Αλλά είναι το συνολικό πακέτο που 'αξίζει'
-
Δηλαδή σου αρέσουν οι γυναίκες με πρόσωπο που μοιάζει σα να το'χουν περάσει με το ατμοσίδερο;
Η Cayenne γενικά, όπως και κάθε υπερφορτωμένο με ηλεκτρονικά αυτοκίνητο, είναι εύκολη (όπως αναφέρουν τα περιοδικά), αλλά μέχρι ενός σημείου. Στο όριο βέβαια και χωρίς αυτά... Βάλε βάρος, όγκο, ύψος, αδράνεια, ταχύτητα + τη φυσική, καταλαβαίνεις ότι δεν θα ήθελες ένα αυτοκίνητο που σε παρασέρνει να οδηγήσεις πολύ γρήγορα να το πάρει ένας άπειρος οδηγός. Γι'αυτό λέω πως είναι πιο καλά να εξασκηθεί με αυτοκίνητα που επιτρέπουν τα 'παιχνιδάκια' με χαμηλότερες ταχύτητες...
Φαντάσου ότι πάει να μάθει κιθάρα. Θα του πάρεις μια που να ακούγεται καλά, να μην τον ενοχλεί στο χέρι, να έχει καλή αίσθηση, αλλά να μην είναι απαραίτητα κάτι το κορυφαίο (για να εκπαιδευθούν και τα αυτιά του να αξιολογούν το μέτριο, το καλό, το άθλιο, το εξαιρετικό), αλλά και να μη διστάζει να της πετάξει τα ματάκια έξω: να την παίρνει από'δω κι από'κει, να την κοπανήσει κάπου, να τη γρατζουνίσει λίγο, να της αλλάξει μαγνήτες, γέφυρα, κλειδιά, κλπ...
-
16 χρονών και πάπια! Αυτοκίνητο; Τι είναι αυτό;
-
Μια Καγιέν για αρχή είναι καλή επιλογή! Άρχοντας του δρόμου. Σαν 2ο ένα Caterham για να μάθει πραγματική οδηγηση!
Αντί βέβαια της Καγιέν, θα μπορούσε μία 360 ή 430 που είναι και της μοδός για να έχει πραγματικά γκάζια και όχι τα ασθενικά της Porsche. Για να μάθει και υπολογιτές μαζί μία Μ5 είναι πάντα καλή επιλογή και δεν χάνει την αξία της. Αν θέλει σε 1 χρόνο την πουλάει για μία Μ6. Για να βγάλει και καμμιά γκόμενα ένα κάμπριο θα του δώσει κύρος! Όχι όμως ότι κι ότι. Merc ή Lambo για να παρκάρει και εύκολα εκεί που τραγουδάει η Καλομοίρα, που μπορεί να έχει φωνή σαν τρίφτη αλλά τι να κάνουμε που τραγουδάει εκεί που συχνάζει το παιδί?
Αν τα βαρεθεί όλα αυτά, μία πτήση στο διάστημα να το βάλουμε σε τροχιά δεν είναι κακή ιδέα.Ωχ, δεν είναι σήμερα πρωταπριλιά!
-
Kαι εμενα αυτοκινητο θελαν να μου παρουν(Seat Ibiza 1.416V)
Aλλα αποφάσισα να δουλεψω λιγο το καλοκαιρι και μαζί με τον πατέρα μου
να παρω μηχανη(Husqvarna WRE 125 2T) .Οσο για αμαξι μου θα έχω του πατερα μου (Νissan Almera 1.4 (N15) 4D 1999 με 43.000kms)Οπως καταλάβατε δεν το κυκλοφορει πολυ και είναι σχεδον καινουργιο αφου είναι τις περισσοτερες μερες της εβδομαδας στο Γκαραζ -
Πάαααρα πολύ παλιά είχα ανοίξει τέτοια ψηφοφορία με πολύ κόσμο να συμμετέχει
Ποιος μπορεί να την ξεθάψει please?
Θυμάμαι την κλασική κόντρα :Παλιό γιατί σε αυτό θα μάθει να οδηγάει
Καινούργιο γιατί θα είναι πιο ασφαλές.
-
Καινούριο ή μεταχειρισμένο πενταετίας, γιατί το ABS και ο αερόσακος δεν είναι πολυτέλεια.
Σχετικά με το θέμα γρήγορο ή αργό, για μένα πολύ απλά δεν τίθεται, γιατί όλα τα αμάξια πάνε πολύ γρήγορα και τα αμάξια πάνε πολύ αργά,βλέπεται είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε οδηγού.
Βέβαια αν έχεις και ένα αμάξι που 'τραβάει' δεν γίνεται να μην την κάνεις την ταρζανιά, αλλά πάντα μέσα στα όρια. -
καινούριο ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Να μάθει πρώτα σ'ένα παλιό αυτοκίνητο. Τη γνώμη μου την έχω ήδη εκφέρει εδώ:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 269#238269
και εδώ:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 073#213073 -
Θα του/της έπαιρνα ένα αυτοκίνητο, αφού πρώτα έβλεπα ότι το έχει το μικρόβιο και αφού τον/την είχα κάνει να αγαπήσει την αυτοκίνηση (σε πολλά επίπεδα, από τεχνικό-επιστημονικό, έως καθαρά οδηγικό)
Το αυτοκίνητο αυτό, ανάλογα το πόση εμπιστοσύνη θα του/της είχα, τόσο γρήγορο θα ήταν. Αλλά πάλι όχι κάτι εξωφρενικό. Απλά σβέλτο. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε το γκάζι να είναι τουλάχιστον επαρκές για ασφαλείς προσπεράσεις...
Ένα σχετικά μικρό (
-
Αναλογα την οικονομικη κατασταση θα επαιρνα. Γιατι, ακομα και αν του επαιρνα αυτοκινητο ποιος θα το συντηρει; Θα πρεπει να εχει μια δουλεια να μπορει να το συντηρει τουλαχιστον. Αν αναλαμβανα και τη συντηρηση θα ηταν ακομα πιο δυσκολα.
Επισης αναλογα και πως βλεπω οτι συμπεριφερεται το παιδι στο δρομο, αν προσεχει. -
Εγώ, πάντως, με τα παιδιά μου τα έχω συμφωνήσει: Θα δουλέψουν δύο - τρία καλοκαίρια και θα αγοράσουν μηχανή. Εγώ θα τους κάνω δώρο τις στολές και τα κράνη.
Εναλλακτικά (επειδή η κόρη μου δεν θέλει μηχανή), θα δώσουν τα χρήματά τους προκαταβολή για αυτοκίνητο κι εγώ θα αναλάβω τις δόσεις, αλλά το επόμενο καλοκαίρι που θα δουλέψουν πάλι θα μου δώσουν τα χρήματα που θα έχω δώσει. Οπότε, θα πάρουν ό,τι αυτοκίνητο θέλουν (κι αντέχουν να πληρώνουν). Μπορεί αρχικά να πάρουν κι ένα, όλοι μαζί. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου, το δώρο μου θα είναι ο ήχος και βελτίωση σε ανάρτηση και λάστιχα (και στα φρένα, αν χρειάζεται).
Μένει μόνο να δούμε αν αυτά που λέω θα τα κάνω κιόλας. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ, πάντως, με τα παιδιά μου τα έχω συμφωνήσει: Θα δουλέψουν δύο - τρία καλοκαίρια και θα αγοράσουν μηχανή. Εγώ θα τους κάνω δώρο τις στολές και τα κράνη.
Εναλλακτικά (επειδή η κόρη μου δεν θέλει μηχανή), θα δώσουν τα χρήματά τους προκαταβολή για αυτοκίνητο κι εγώ θα αναλάβω τις δόσεις, αλλά το επόμενο καλοκαίρι που θα δουλέψουν πάλι θα μου δώσουν τα χρήματα που θα έχω δώσει. Οπότε, θα πάρουν ό,τι αυτοκίνητο θέλουν (κι αντέχουν να πληρώνουν). Μπορεί αρχικά να πάρουν κι ένα, όλοι μαζί. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου, το δώρο μου θα είναι ο ήχος και βελτίωση σε ανάρτηση και λάστιχα (και στα φρένα, αν χρειάζεται).
Μένει μόνο να δούμε αν αυτά που λέω θα τα κάνω κιόλας.Τώρα που τα υποσχέθηκες δύσκολα θα την γλιτώσεις..
Επειδή έχω καταγωγή από τα μέρη σου, και έχω δει πως οδηγούν οι ντόπιοι δεν είναι λίγο επίφοβο να αγοράσουν μηχανάκι? -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Επειδή έχω καταγωγή από τα μέρη σου, και έχω δει πως οδηγούν οι ντόπιοι δεν είναι λίγο επίφοβο να αγοράσουν μηχανάκι?Γι αυτό τους πιπιλίζω το μυαλό για κράνος και στολή. Αφού οδηγώ κι εγώ μηχανή, δεν θα ήμουν ανακόλουθος αν δεν τα άφηνα;
Πάντως, ακόμα και στα μέρη μας, περισσότεροι τσακίζονται με αυτοκίνητα, παρά με μηχανές. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Με το θέμα της ηλικίας τι γίνεται όμως; Υπάρχει πάντα αυτός ο φόβος ότι μεταξύ 18-22 ετών απλώς δεν καταλαβαίνεις από κίνδυνο και πας στα κουτουρού (νομίζω ότι δικαίως υπάρχει).Συμφωνώ.Νομίζω οτι στα 18 δεν πρέπει να χει αυτοκίνητο 100% στην κατοχή του.Καλύτερα να παίρνει ένα δεύτερο της οικογένειας ή να του/της αγόραζα κανένα Στάρλετ μετααχειρισμένο (τι άλλο;) που θα το παιρνα κι εγώ, η γυναίκα για τα ψώνια κτλ.Είναι βασικό να μην θεωρεί το παιδί οτι κάνει ο,τι θέλει.Και καλό είναι να μην καταλάβει καν οτι το αγόρασα γι αυτόν/αυτήν, δηλ να υπάρχει λίγο καιρό πριν τα 18 του/της.
Το πρώτο του/της αυτοκίνητο πρέπει να το πάρει με δικά του/της χρήματα, όπως το πήρα κι εγώ με μεγάλη δυσκολία, αλλά και περήφανος είμαι και το προσέχω σαν τα μάτια μου.Νομίζω οτι αυτό ωριμάζει τον άνθρωπο.Άλλο να τον/την βοηθούσα οικονομικά κι άλλο να το έπαιρνα σαν δώρο... -
Δεν θα του έπαιρνα τίποτα, ας έπαιρνε ότι ήθελε και όποτε ήθελε με τα λεφτά του!
Φυσικά δεν ισχύει το ότι δεν μου πήρε τίποτα ο πατέρας μου και το κάνω για εκδίκηση, αλλά είμαι της άποψης ότι το μόνο που πρέπει να δίνει ο γονιός στα παιδιά του είναι σωστή ανατροφή και μόρφοση, από εκεί και μετά το παιδί θα βρει το δρόμο του και θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει και υλικά αγαθά. Ακόμη και αν κάποιος έχει την οικονομική άνεση (μάλλον πολύ μικρό ποσοστό στις μέρες μας...) κακό δε θα κάνει με το να τα βρει όλα το παιδί του έτοιμα? Δεν μιλάμε φυσικά για το μεγάλο ποσοστό που για να αγοράσει αυτοκίνητο στο παιδί του θα χρεωνόταν, εκεί είναι έγκλημα!
Τώρα αν θα έπρεπε για κάποιους λόγους να του αγοράσω κάτι, θα ήταν ένα φτηνό μεταχειρισμένο για τα πρώτα του οδηγικά βήματα, όχι απαραίτητα αργό και φυσικά όχι φτιαγμένο σαξόραλο!Υ.Γ.: Δεν έχω παιδιά και δεν είμαι παντρεμένος καν, οπότε μπορεί στην αντίθετη περίπτωση να το έβλεπα διαφορετικά...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αναλογα την οικονομικη κατασταση θα επαιρνα. Γιατι, ακομα και αν του επαιρνα αυτοκινητο ποιος θα το συντηρει; Θα πρεπει να εχει μια δουλεια να μπορει να το συντηρει τουλαχιστον. Αν αναλαμβανα και τη συντηρηση θα ηταν ακομα πιο δυσκολα.
Επισης αναλογα και πως βλεπω οτι συμπεριφερεται το παιδι στο δρομο, αν προσεχει.Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες.
Το παιδί αν μεγαλώσει σωστά (το σωστά σηκώνει πολύ κουβέντα και ίσως είναι υποκειμενικό) από μόνο του θα καταλάβει ότι όταν έρθει η ώρα να πάρει το δικό του αυτοκίνητο (δεν θα έιναι και τόσο παιδί τότε), θα πρέπει να έχει ένα εισόδημα το οποίο να του εξασφαλίζει τουλάχιστον τις βενζίνες, την ασφάλεια και τα service του αυτοκινήτου. Είναι θέμα λογικής και υπευθυνότητας. Είναι μάθημα ζωής. Ή διαφορετικά αυτό που λένε 'να απλώνεις τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει η κουβέρτα'.Ένα παιδί που απαιτεί αυτοκίνητο επειδή έχει πάρει το δίπλωμα οδήγησης χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη οικονομική κατάσταση της οικογένειας μάλλον δεν έχει μάθει αυτά που θα έπρεπε να μάθει από μικρός.
Ένας πατέρας που παίρνει αυτοκίνητο στο παιδί του επειδή ΠΡΕΠΕΙ να έχει αυτοκίνητο μάλλον δεν δίνει καλά παραδείγματα στα παιδιά του.Αυτό που θέλω σε τελική ανάλυση να πω είναι ότι ακόμη και η αγορά ενός αυτοκινήτου για το γιο ή την κόρη μιας οικογένειας είναι μάθημα υπευθυνότητας.
Όλα τα παραπάνω τα γράφω από την πλευρά του γιου και όχι του πατέρα και βέβαια είναι η προσωπική μου άποψη. Μπορεί να κάνω λάθος.
Πάντα φιλικά και χωρίς εμπάθειες για όσους είχαν την δυνατότητα να έχουν προσωπικό αυτοκίνητο στα 18 τους. Έγώ το απέκτησα στα 24 μου.
-
Εγώ στο παιδί μου θα του έπαιρνα απο τα 5 του χρόνια ένα καρτ και στα 18 του ότι καλύτερο και γρήγοροτερο αντέχει η τσέπη μου.
-
Καλό ερώτημα.
Είναι και αυτό ένα από τα ζητήματα που θα με απασχολήσει σε 15 και 18 χρόνια αντίστοιχα (από τον Αύγουστο με το καλό ).Αφού,
- θα έχω προσπαθήσει να τα κάνω πρώτα ανθρώπους, με την ευρύτερη έννοια
- θα έχω επιχειρήσει να κάνω την σωστή και ασφαλή οδήγηση ''μητρική τους γλώσσα'', μέσω πάρκων όπου υπάρχουν και μετά μέσω καρτ
Αν, - οι πιο πάνω προσπάθειες στεφθούν με ικανοποιητική επιτυχία
- έχουν να συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην αγορά για να καταλάβουν πιο καλά την έννοια της περιουσίας δικιά τους και των άλλων
- δεν υπάρχει δυνατότητα να κινηθούν με κάποιο ήδη υπάρχον αυτοκίνητο της οικογένειας
Τότε, - θα βοηθήσω αν χρειαστεί και αν μπορώ βέβαια, να πάρουν ένα καλό αυτοκίνητο, καινούριο ή μεταχειρισμένο δεν έχει σημασία αρκεί να πληροί κάποιες προϋποθέσεις ασφαλείας, ενεργητικής και παθητικής. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεισφέρω για κάποιο διάστημα (και όχι να πληρώνω μόνος μου) για την συντήρηση του μετά. Προτιμάω να επιβαρυνθώ με ένα έξτρα πάγιο αλλά να αποκτήσουν εμπειρίες από νωρίς παρά να πάρουν δίπλωμα στα 18-20 και να οδηγήσουν ύστερα από 5 χρόνια. Στη βράση κολλάει το σίδερο…
Από την άλλη αν τίποτα από τα πιο πάνω δεν γίνει και κρίνω ότι θα ήταν τραγικό γι’αυτά και για τους άλλους να βρεθούν πίσω από το τιμόνι, τότε σίγουρα δεν πρόκειται να ρίξω ούτε δεκάρα τσακιστή και ας χρειάζεται να αλλάξουν 15 συγκοινωνίες. Καλύτερα να αργούν παρά να μην φτάσουν ποτέ.
Και για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω την απαίτηση να γίνουν σουμάχερ (μακάρι) αλλά να μάθουν να σέβονται - από το τιμόνι μέχρι τους γύρω τους.
-
Η μόνη αντίρρηση που θεωρώ λογική για να μην πάρω Cayenne στο 18χρονο παιδί μου είναι αυτή του skullone, ότι θα είναι πολύ γρήγορη.
Κατά τ'άλλα δε βλέπω το λόγο γιατί να είσαι πλούσιος, να έχεις ένα υπεύθυνο παιδί και να το καταδικάζεις σε μεταχειρισμένα Starlet κτλ
Γι' αυτό έχεις λεφτά, αυτό είναι το πλεονέκτημά τους: έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις στους δικούς σου κάτι καλύτερο!ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ πάντα, να έχεις διαπαιδαγωγήσει σωστά το παιδί σου. Από κει και πέρα είτε του δώσεις Starlet είτε Cayenne, το παιδί θα συνεχίζει να είναι σωστό
-
Σε νεαρό ενήλικα θα του έδινα απλώς τα εφόδια να μπορεί κάποια στιγμή να πάρει αυτό που θέλει.
Είμαι της άποψης πως εάν το πάρει από μόνο του θα είναι και πιό προσεκτικό και υπέυθυνο.
Τι αυτοκίνητο θα παίρνατε στο παιδί σας και πότε;