-
Έχω την εντυπωση πως για να παρκάρεις στη πλευρά που κινείσαι βγάζεις πρώτα δεξί φλας και μετά αλάρμ (μόλις σταματήσεις). Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω.
Ανάβω αλάρμ λίγο πριν ακινητοποιηθώ και αφού έχω κόψει ταχύτητα, μήπως και νομίζει κανεις ότι θα στρίψω σε κάποιον δρόμο...[/quote]
Φυσικά αυτό εννοώ, αν θες να σταματήσεις στη μέση ενός τετραγώνου αρκεί και το δεξί φλας, αλλά στην περίπτωσή μου ο άλλος σταμάτησε ακριβώς μπροστα από το φανάρι που πήγαινε δεξιά (άσε που κανονικά δεν επιτρέπεται εκεί η στάση, αλλά λέμε τώρα). Τι να κάνω, να μυρίσω τα νύχια μου;
-
Το σωστο ειναι σταματημα με φλας. Τα alarm τα οριζει ο κωδικας ως 'φωτα εκτακτης αναγκης'. Βεβαια εδω τα χρησιμοποιουμε (κι εγω μαζι) για να πουμε στους υπολοιπους οτι 'κατι' θα κανουμε, κι αυτοι απλα περιμενουν να δουν τι θα γινει. Ακομα θυμαμαι τη φραση του δασκαλου, πριν τις εξετασεις σταματαμε με φλας, μετα με alarm...
Για μενα σημαντικοτερο ειναι να καταλαβαινομαστε μεταξυ μας, και δεν παθαινουμε απολυτως τιποτα αν κοψουμε λιγο και περιμενουμε τον αλλον να κανει αυτο που θελει, τη μ@λ@κια του εστω (αν δεν βαζει σε κινδυνο κανεναν), και μετα να συνεχιζουμε το δρομο μας χωρις περιττα νευρα που οδηγουν αλλου... -
αν θυμαμαι καλα, οντως το σωστο ειναι με φλας και οχι αλαρμ..
παρολα αυτα, εγω χρησιμοποιω τα αλαρμ οταν παρκαρω, γιατι με κανουν να αισθανομαι πιο σιγουρος οτι οι υπολοιποι εχουν καταλαβει τι εχω προθεση να κανω.. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το σωστό είναι το σταμάτημα με φλας. Στην Ελλάδα έχει αντικατασταθεί με τα αλάρμ - κυρίως εξαιτίας κάποιων που δεν καταλάβαιναν ή καταλάβαιναν αλλά έκλεβαν τη θέση μπαίνοντας με τη μούρη γιατί 'δεν κατάλαβαν', χωρίς όμως να φεύγουν αφού 'κατάλαβαν'.+1
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
ζωο και ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ο τυπος με EVO κοκκινο ο οποιος εκανε τριπλη προσπεραση λιγο πριν απο τυφλη δεξια στροφη.Εννοείς ότι πέρασε πάνω στην τυφλή δεξιά στροφή;
-
-
Για να μην πιασουν κορέους παρκαρουν τοσο αραια!
-
@nasos
Ενώ αν ολοκλήρωσε το προσπέρασμα ακριβώς πριν τη στροφή αλλάζει κάτι; Το ίδιο τραγικός είναι! Αν κατά τη διάρκεια της προσπέρασης αυτής ερχόταν κάποιο αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα θα το έβλεπε εγκαίρως, θα είχε το χρόνο και τυο χώρο να αντιδράσει;
Προφανώς και σε ένα προσπέρασμα μεγάλη σημασία παίζει η ροπή, τα άλογα, το αμάξι ως πακέτο, ο οδηγός ο ίδιος, από κάποιο σημείο όμως και μετά η κοινή λογική πρέπει να υπερισχύει! Δεν προσπερνάμε ούτε ακριβώς πριν, ούτε κατά τη διάρκεια κάποιας τυφλής στροφής! Σε τελική ανάλυση δε φταίει σε τίποτα ο φουκαράς που θα τα δει όλα αντικρίζοντας ένα αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω του. -
aserf
IMHO δεν πρέπει να τα τσουβαλιάζουμε όλα, γι'αυτό και ρώτησα. Πιστεύω πως υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει μια τέτοια προσπέραση, ναι.
-
ευτυχώς που δεν ερχόταν ο 'αδερφός' του από απέναντι
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ευτυχώς που δεν ερχόταν ο 'αδερφός' του από απέναντιΜα τότε είναι που δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αφού και οι δύο θα ήταν στο αντίθετο ρεύμα, άρα μια χαρά.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ευτυχώς που δεν ερχόταν ο 'αδερφός' του από απέναντιαυτο ακριβως σκεφτηκα και εγω με τις προυποθεσεις, 'να μην ειναι ο αδερφος μου βολτα'
-
Μπορεί να μην είχε αδερφό ο άνθρωπος....
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
ζωο και ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ο τυπος με EVO κοκκινο ο οποιος εκανε τριπλη προσπεραση λιγο πριν απο τυφλη δεξια στροφη.
Εννοείς ότι πέρασε πάνω στην τυφλή δεξιά στροφή;
Ηταν στο αντιθετο ρευμα 10 μ πριν απ τη στροφη. Σκεψου ομως ειχε κανει τριπλη προσπεραση και ειχε μαζεψει καποια χλμ. Δεν ξερω αν εχεις περασει ποτε απο κει. Ειναι πολυ χαρακτηριστικο σημειο.
-
Ζωο ο παθητικος κομπλεξικος με 996 4 γκρι χρωματος ο οποιος ενω κατεβαινα απο την ευθεια του ΚΑΤ με καμποσα χιλιομετρα, αποφασισε οτι το αυτοκινητο του κανει τα 60 -130 σε 1 δευτερολεπτο και πεταχτηκε μπροστα μου αναγκαζοντας με να πεσω σε φρεναρισμα πανικου για να μην τρακαρουμε.. Με το που του αναβω τα μεγαλα φωτα σε αποσταση εκατοστων απο τον προφυλακτηρα του, ο τυπος τα παιξε και αρχισε να κανει μερικες απο τις πιο ηλιθιες και ανουσιες σφηνες που εχω δει ποτε....
Θα ηθελα πολυ να κοψω τι ειδους μουσουδια κρατουσαν το τιμονι αλλα σοκαριστηκα και δεν το συνεχισα. Παω στοιχημα οτι δεν πηρε την παραμικρη μυρωδια απο το τι εγινε.
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Ζωο ο παθητικος κομπλεξικος με 996 4996 και κομπλεξικος? Αποκλειεται!
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Ζωο...τι ειδους μουσουδια...δεν πηρε την παραμικρη μυρωδια απο το τι εγινε.Αν ήταν σκύλος, δύσκολο να μην πήρε μυρωδιά!
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Εχθές κινούμαι επί της Ελ. Βενιζέλου στη Ν. Σμύρνη και ψάχνω να παρκάρω...Δρόμος με μία λωρίδα που δεξιά έχει παρκαρισμένα και αριστερά το κράσπεδο από το Τράμ.Βρίσκω θέση, ανάβω τα αλάρμ από πριν, σταματάω και αρχίζω την διαδικασία με όπισθεν... (είχα δει αρκετά ποιό πίσω από μένα μια μηχανή με ένα παχύδερμο/παιδοβούβαλο)
Εκείνη τη στιγμή που το έχω ήδη κόψει ακούω τη μηχανή να περνάει από αριστετά κολλητά με το κράσπεδο και ακόμα ποιό κολλητά με το αμάξι μου.
Του κορνάρω, σταματάει μπροστά και αρχίζει να μου ζητάει τα ρέστα επειδή έπρεπε να γνωρίζω (όπως είπε) ότι έπρεπε να περιμένω να περάσει αυτός και μετά να παρκάρω...Σε δρόμο με μία λωρίδα αυτό.
αν τον χτυπαγες κατα την διαρκεια της οπισθογωνιας νγια να παρκαρεις θα εφταιγες εσυ...γιατι θα σε χτυπαγε στο μπροστα αριστερο φτερο οποτε φαινεται καθαρα οτι εκεινος ηταν στην πορεια του και εσυ εκανες ελιγμο και του εκοψεςτον δρομο.αλαρμ-φλασ κλπ προειδιποιουν αλλα δεν υποχρεωνουν,τα εχουμε πει χιλιαδες φορες!
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
αν τον χτυπαγες κατα την διαρκεια της οπισθογωνιας νγια να παρκαρεις θα εφταιγες εσυ...γιατι θα σε χτυπαγε στο μπροστα αριστερο φτερο οποτε φαινεται καθαρα οτι εκεινος ηταν στην πορεια του και εσυ εκανες ελιγμο και του εκοψεςτον δρομο.αλαρμ-φλασ κλπ προειδιποιουν αλλα δεν υποχρεωνουν,τα εχουμε πει χιλιαδες φορες!Σε δρόμο με μία λωρίδα επιτρέπεται δηλαδή να περάσει η μηχανή από οτ πλάι ;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
αν τον χτυπαγες κατα την διαρκεια της οπισθογωνιας νγια να παρκαρεις θα εφταιγες εσυ...γιατι θα σε χτυπαγε στο μπροστα αριστερο φτερο οποτε φαινεται καθαρα οτι εκεινος ηταν στην πορεια του και εσυ εκανες ελιγμο και του εκοψεςτον δρομο.αλαρμ-φλασ κλπ προειδιποιουν αλλα δεν υποχρεωνουν,τα εχουμε πει χιλιαδες φορες!
Σε δρόμο με μία λωρίδα επιτρέπεται δηλαδή να περάσει η μηχανή από οτ πλάι ;;;
κοιτα να δεις αν ειναι απο αριστερα,αυτος θα αποδειξει πιο ευκολα οτι ηταν στην λωριδα του και τον εκλεισες,παρα εσυ οτι πηγαινες κανονικα και επσε αυτος πανω σου.μιλαμε παντα στην περιπτωση που εισαι χτυπημενος στο πλαι αριστερα(φτερο-πορτα κλπ)
Ζώα ζώα ζώα