-
007
σήμερα κατέβαινα τον Κηφισσό γύρω στις 5. Πού έγινε αυτό που λες; Γιατί κάπου ψηλά (Φιλαδέλφεια ίσως; ) είδα μια μπαριέρα πίτα και τη δεξιά λωρίδα στρωμένη για κάμποσα μέτρα με κομμάτια από προφυλακτήρες και λάστιχα.Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
@nasos ποια είναι η ιδανική χρονική στιγμή όταν έχω απόσταση με τον μεσαίο (διαγώνια) 5 μέτρα και θες να 'αλλάξεις λωρίδα' -όχι σφήνα προφανώς- και να μπείς στη δικιά μου; με το 4,2 μέτρων αμάξι σου τι απόσταση θα έχεις;
Ιδανική μπορεί να μην είναι, αλλά είναι αρκετή!
Υπάρχει νομίζω ένα τηλέφωνο, που αναφέρεται οδηγούς που κάνουνε μαλακίες στο δρόμο, βάλτε το στις ταχείες κλήσεις σας και ξέρετε εσείς, Αθάνατη Ελληνική ρουφιανιά, ότι σεν είναι σωστό με τα δικά μου μέτρα, είναι αδιανόητο και αντικοινωνική συμπεριφορά!
Με τα μέτρα του νόμου για να μη μιλάει ο καθένας όπως γουστάρει και να μην παριστάνει τον νομικό, τον κοινωνικό επιστήμονα και τον πυρηνικό φυσικό ενώ είναι γεωπόνος με ειδίκευση στη μουχρίτσα.
Αν θες να δεις ρουφιανιά πήγαινε στο εξωτερικό. Εκεί δηλαδή που ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του ή που δεν τολμάει να κάνει στα φανερά λαμακίες γιατί ξέρει ότι θα τον στείλουν οι συμπολίτες του στη φυλάκα με ένα τηλεφωνάκι. Όχι όπως εδώ που οι πονηρήδηδες απαιτούν τρομάρα τους να καταστήσουν τους γύρω τους συνεργούς στις εγκληματικές τους πράξεις με την απειλή ότι αν μιλήσουν θα είναι καρφιά και ρουφιάνοι.
Βρες μου στον ΚΟΚ πόση είνα ιη απόσταση αλλαγή λωρίδας γιατί δεν μου είναι εύκαιρος, κα για Εξωτερικό άστο Αγγλία είμουνα!
Ως γνωστόν 9 στις 10 βλακείες και γαϊδουριές που παρατηρούνται σε ξένους δρόμους από Έλληνες έχουν διαπραχθεί από Ελληνες. Μέχρι βέβαια να τους τσιμπήσουν και να τους εξηγήσουν ότι αυτά που ξέρουν από τη μπανανία τους δεν περνάνε σε σοβαρά κράτη. Και όχι, δεν το 'αφήνω'. Σε χώρες που υπάρχουν αμέτρητες κάμερες αν πάει κάποιος να παραστήσει τον γλήγορο με σφήνες ανάμεσα στους άλλους, θα βρει μπλόκο μετά από 5 λεπτά.
-
ΖΩΑ ο δήμος Σχινιά/Μαραθώνα ή όποιος σκατά είναι εκεί που έχει βάλει κάτι σαμαράκια που πρέπει να πέσεις στα 10κμ/ω για να μην σπάσεις το αυτοκίνητο σου. ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ.
Και δεν μιλάμε για κατοικημένη περιοχή.
-
Ωραία αλλά από τα λεγόμενα σου μάλλον δεν έχεις ζήσει έξω, όχι Αγγλία τουλάχιστον!
Και αυτό ότι 9/10 μαλακίες τις κάνουν Έλληνες, ίσως τον πρώτο μήνα μέχρι να δούν ότι δεν πρέπει να κάνεις σφήνα για να αλλάξεις λωρίδα, αρκεί να βγάλεις φλας, και ακόμη και να μην υπάρχει χώρος θα φρενάρει ο πίσω σου να μπεις!!!!
Καλά για τον τύπο με το Primera δεν υπάρχει σχόλιο, αλλά τα ζουμιά των ειδήσεων 'νεαρός έχασε τον έλεχνο του αυτοκινήτου προσπαθόντας να κάνει επίσειξη σε νεαρή κοπέλα που περίμενε στην στάση' τα ακούω λίγο κάπως! Ωραία έκανε χειρόφρενο για να κάνει αναστροφή (όχι ωραία δλδ τρόποσ του λέγειν) και έχασε τον έλενχο...τις λοιπές σάλτσες που της βρήκαν?
-
Ε βέβαια, επειδή το χειρόφρενο είναι απαραίτητο για να κάνεις αναστροφή..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ε βέβαια, επειδή το χειρόφρενο είναι απαραίτητο για να κάνεις αναστροφή..Δεν είναι σίγουρα Δημήτρη, αλλά με τα δελτία ειδήσεων, ειδικά τώρα που δεν έχουν νέα να πούν, ας είμαστε παραπάνω επιφυλακτικοί απ΄ότι τον υπόλοιπο χρόνο σε ότι λένε.
Κάτι έγινε λάθος από τον οδηγό του πριμέρα σίγουρα. Αλλά μόνο όσοι ήταν εκεί το ξέρουν.
-
lazarefa
Μονος σου ειπες οτι 1ον η ολη συμπεριφορα του 'επαγγελματια' πριν το ατυχημα, εδειχνε οτι προκειται περι μαλακα, και 2ον οτι πηγε να περασει απο καπου που δεν χωραγε.
Η διαφωνια μας εγκειται στο τι ειναι σφηνα και στο τι οχι. Οταν μιλαμε για κενα 15-20 μετρα, δεν νοειται σφηνα. Αμα εγω θελω να αλλαξω 10 φορες λωριδα μεσα σε 200 μετρα, για οποιονδηποτε λογο, ΑΛΛΑ το κανω
α) ελεγχοντας οτι εκει που θα μπω χωραω εγω και αλλα 3-4 αυτοκινητα
β) δεν θα κοψω κανεναν*
γ) δεν θα τρομαξω κανεναν ειδοποιωντας με φλας
δ) το μεγεθος του κενου και η σχετικη μου ταχυτητα μου επιτρεπει και να φρεναρω αμα χρειαστει χωρις να καρφωθει ο απο πισω πανω μου ή να χρειαστει να καβαλησει το φρενοτοτε θα το κανω, και μαλιστα οσες φορες θελω. Ο αριθμος των αλλαγων λωριδας απο μονος του δεν μου λεει τιποτα εμενα, αν μπορω χωρις να γινομαι επικινδυνος να αλλαζω ΣΥΝΕΧΕΙΑ λωριδα και να περναω απο αυτα τα κενα που αφηνουν οσοι απλα τσουλανε σαν προβατα ο ενας πισω απο τον αλλον στον δρομο, θα το κανω.
*οταν βεβαια μερικοι μου λενε οτι σε 15 μετρα (μηκος μικρου πουλμαν...) κενο δεν πρεπει να μπω επειδη ετσι κρινουν εκεινοι και οτι αυτο συνιστα παρακωλυση κυκλοφοριας, τοτε απλα γελαω και τους αγνοω...
Για το Primera
Ο οδηγος λεει οτι προσπαθησε να αποφυγει μηχανακι που πεταχτηκε, βεβαια αυτα τα λενε ολοι και μαλλον εκανε μλκιες και το εχασε...Επειδη στην πλατεια Μπουρναζιου, στο περιστερι κλπ συνεχεια περνανε ετσι διπλωμενοι (οπως και στην Ηλιουπολη), 3 σαμαρακια θα ελυναν το προβλημα. Αλλα βεβαια, τα σαμαρακια τα κραταμε για τους δρομους που μενουν οι κολλητοι μας και ενοχλουνται απο την κινηση...Ηθελα να ειμαι διπλα στον δημαρχο οταν ελεγε μπροστα στις καμερες οτι ειναι εγκληματικες συμπεριφορες το να κανεις επιδειξη μεσα στον κοσμο σε πολυσυχναστες πλατειες, να τον ρωτησω 'δημαρχε γιατι δεν βαζεις 3 σαμαρακια εδω περα να κοπουν μαχαιρι αυτα'? Να δω τι θα απαντουσε.
-
Κωσταντίνε τα σαμαράκια νομίζω έχουν κριθεί παράνομα.
@Kid ρε αδερφέ είπε κανείς ότι πρέπει να κάνεις αναστροφή με χειρόφρενο?το να κρατάμε μαι πισινή στο σενάριο του φώσκολου είδε το γκομενάκι και πήγε να κάνει τον καμπόσο είναι παραπάνω απο λογικό νομίζω!
Στην Ηλιούπολη κώστα είναι καλά όμως γιατί έχουν STOP αυτοί που μπαίνουν!
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 567#660567
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ε βέβαια, επειδή το χειρόφρενο είναι απαραίτητο για να κάνεις αναστροφή..
Δεν είναι σίγουρα Δημήτρη, αλλά με τα δελτία ειδήσεων, ειδικά τώρα που δεν έχουν νέα να πούν, ας είμαστε παραπάνω επιφυλακτικοί απ΄ότι τον υπόλοιπο χρόνο σε ότι λένε.
Κάτι έγινε λάθος από τον οδηγό του πριμέρα σίγουρα. Αλλά μόνο όσοι ήταν εκεί το ξέρουν.
Δεν ξέρω τι έγινε λάθος, απλά μου φαίνεται χαζό να κάνεις χειρόφρενα μες την μέση του δρόμου, ειδικά πολυσύχναστου. Αυτό κατέκρινα. Δεν ξέρω αν το παιδί πήγε να αποφύγει μηχανάκι/να κάνει επίδειξη/να χιλιαδυό, δεν μιλάω για το συγεκριμένο γεγονός, απλά το πήρα ως αφορμή.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η διαφωνια μας εγκειται στο τι ειναι σφηνα και στο τι οχι. Οταν μιλαμε για κενα 15-20 μετρα, δεν νοειται σφηνα. Αμα εγω θελω να αλλαξω 10 φορες λωριδα μεσα σε 200 μετρα, για οποιονδηποτε λογο, ΑΛΛΑ το κανωα) ελεγχοντας οτι εκει που θα μπω χωραω εγω και αλλα 3-4 αυτοκινητα
β) δεν θα κοψω κανεναν*
δ) το μεγεθος του κενου και η σχετικη μου ταχυτητα μου επιτρεπει και να φρεναρω αμα χρειαστει χωρις να καρφωθει ο απο πισω πανω μου ή να χρειαστει να καβαλησει το φρενοτοτε θα το κανω, και μαλιστα οσες φορες θελω. Ο αριθμος των αλλαγων λωριδας απο μονος του δεν μου λεει τιποτα εμενα, αν μπορω χωρις να γινομαι επικινδυνος να αλλαζω ΣΥΝΕΧΕΙΑ λωριδα και να περναω απο αυτα τα κενα που αφηνουν οσοι απλα τσουλανε σαν προβατα ο ενας πισω απο τον αλλον στον δρομο, θα το κανω.
*οταν βεβαια μερικοι μου λενε οτι σε 15 μετρα (μηκος μικρου πουλμαν...) κενο δεν πρεπει να μπω επειδη ετσι κρινουν εκεινοι και οτι αυτο συνιστα παρακωλυση κυκλοφοριας, τοτε απλα γελαω και τους αγνοω...
Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις: τα 15 μέτρα, όταν εσύ χωθείς, γίνονται 5 (έστω και για τα λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ξαναχωθείς στον μεσαίο, και ναι, παρά τα όσα νομίζεις, το καταλαβαίνω 100% πως είσαι εκεί, δεν κινείσαι με warp speed). Εγώ είμαι τρελλός που δε γουστάρω να έχω 5 μέτρα από το μπροστινό μου με 80 χλμ/ώρα, ή εσύ, που νομίζεις πως ξέρεις καλύτερα από όλους τους άλλους χρήστες του δρόμου ?
Οσο για το 'τρομάξω με το φλας', είναι για γέλια, δυστυχώς. Το φλας είναι εκεί για ΑΣΦΑΛΕΙΑ. 29 κατασκευαστές αυτοκινήτων και ινστιτούτα οδικής ασφάλειας το συνιστούν εδώ και 100 χρόνια -αλλά ξέχασα, εσύ ξέρεις καλύτερα. Και ο ΚΟΚ, που τον επικαλείσαι βολικά όποτε σε συμφέρει, λέει πως η χρήση του είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Διάβασε το παραπάνω του lkar, λέει και 3-4 άλλα άρθρα του ΚΟΚ που παραβαίνεις και που 'ξέχασες' να αναφέρεις... Ενώ η σφήνα χωρίς φλας 'δεν τρομάζει' και ο από πίσω πατάει το φρένο και καθυστερεί όλη την κυκλοφορία, αλλά εσένα τι σε νοιάζει, αφού πέρασες, οι από πίσω τα 'πρόβατα' καθυστέρησαν επειδή δεν θεώρησαν τα 5 μέτρα ικανοποιητική απόσταση ασφάλειας.
Δέχομαι πως υπάρχουν πολλοί που όταν σε δουν με φλας, πάνε να σε κλείσουν. Απαράδεκτοι. Αυτό όμως δε νομιμοποιεί τη δική σου εγκληματική μη χρήση φλας. Και όπως σου είπα, υπάρχουν και άλλοι, που θα σε κλείσουν ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΝ ΦΛΑΣ. Επίτηδες (το έχω κάνει και εγώ μερικές φορές, λάθος μου, αλλά μου τη δίνουν οι εξυπνάκηδες των δρόμων) ή κατά λάθος. Αλλά ξέχασα, όλους τους έχετε ψυχολογήσει 100% σωστά και λάθη δεν κάνετε.
Ρε παιδιά, τι κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας ? Ούτε νόμιμο είναι αυτό που κάνετε, ούτε ασφαλές (επειδή η ασφάλειά του, όπως και σε όλες τις περιπτώσεις, που υπάρχουν και άλλοι στο δρόμο, δεν εξαρτάται μόνο από εσάς), ούτε χωρίς επιπτώσεις για όλη την κυκλοφορία. Το κάνετε για την πλάκα σας και επειδή νομίζετε πως θα φτάσετε γρηγορότερα (κολοκύθια, σε μια τυπική διαδρομή Φάληρο-Βούλα στην παραλιακή η διαφορά δεν θα είναι μεγαλύτερη από 5 λεπτά, διότι τη διαφορά στο χρόνο άφιξης την κάνουν ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ, όχι η ταχύτητα κίνησης όταν κινούμαστε, αλλά τα 0 χλμ/ώρα όταν είμαστε σταματημένοι -εκτός και αν δεν σταματάτε στα φανάρια...). ΟΚ, αλλά μη μας πρήζετε και μη προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας με χαζές δικαιολογίες.
Και εγώ προσπαθώ να πηγαίνω γρήγορα, όσο μπορώ, αλλά όσο με παίρνει. Οταν το 'πηγαίνω στην αριστερή με φλας και προσπερνάω όσο το δυνατόν νόμιμα' παύει να δουλεύει, επειδή, let's face it, κάποτε έχει περισσότερη κίνηση και αναγκαστικά 'γεμίζουν' όλες οι λωρίδες, πιάνω μεσαία (ή αριστερή, ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης) και πάω με το ρεύμα. Προτιμώ να είμαι 'πρόβατο' παρά αντικοινωνικός και εν δυνάμει επικίνδυνος.
Σόρι που συνέχισα σε αυτό το θέμα αλλά δεν μπορώ να βλέπω εξωφρενικά πράγματα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Απλά αναρωτιέμαι τι φταίει η κοπελίτσα (χθες νωρίς το βράδι) που καθόταν στην στάση και περίμενε το λεωφορείο και κάποιο παληκάρι (29χρονών) ήθελε να πηγαίνει με 'χειρόφρενα' σε κεντρικό δρόμο του Περιστερίου (έξω από το Δημαρχείο) με αποτέλεσμα η κοπέλα να είναι τώρα στο νοσοκομείο??
το δα κι εγώ αυτό με Primera sedan
Δηλαδή αμα ήταν με Ferrari θα θα ήταν λιγότερο ?
-
krusenstern
παρ'τα και βαλτα στο τοπικ με τις σφηνες.
nass
τελικα για αλλη μια φορα θα υποθεσω οτι μιλαω αλλη γλωσσα.
α) που ειδες και καταλαβες οτι δεν χρησιμοποιω φλας? Ειδικα απο την στιγμη που εχω φαει τα δαχτυλα μου στο πληκτρολογιο να γραφω οτι ΠΟΤΕ δεν αλλαζω λωριδα χωρις φλας
β) τα 15 μετρα, οταν μπω μπροστα σου, γινονται 10 και οχι 5. Δεν οδηγω τριαξονικο...Αν δε, μπω καπου στην μεση του κενου, βλεπε το *
γ) ξαναλεω, σε 15 μετρα κενο (τα οποια ειναι σταθερα αφου και εσυ και ο μπροστινος σου πατε με την ιδια ταχυτητα) κανενας δεν μπορει να μου πει αν θα μπω η οχι. Χωρανε 3 αυτοκινητα σαν το δικο μου οποτε θα μπω και θα βγω οσες φορες θελω. **ΣΕ 15 ΜΕΤΡΑ ΚΕΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΦΗΝΑ. ΤΕΛΟΣ.
ΣΕ 15 ΜΕΤΡΑ ΚΕΝΟ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ MONDEO ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ MONDEO ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ...* Αν δεν σου ειναι αρκετο αυτο για αποσταση, τοτε προβλημα σου.
Ο χρήστης nass έγραψε:
... Ενώ η σφήνα χωρίς φλας 'δεν τρομάζει' και ο από πίσω πατάει το φρένο και καθυστερεί όλη την κυκλοφορία, αλλά εσένα τι σε νοιάζει, αφού πέρασες, οι από πίσω τα 'πρόβατα' καθυστέρησαν επειδή δεν θεώρησαν τα 5 μέτρα ικανοποιητική απόσταση ασφάλειας...Εδω τωρα δεν μπορω να καταλαβω τι λες, προφανως το λες ειρωνικα αλλα με εμπλεξες. Ειπα εγω οτι θα αναγκαζω τον απο πισω να φρεναρει? Αν τωρα φρεναρει επειδη νομιζει οτι πρεπει, μεσα σε κινηση, να εχει 15 μετρα απο τον μπροστινο του, τοτε προβλημα του γιατι ειναι ανεφικτο.
Οσο για τον ΚΟΚ, τι οριζει ποιες αλλαγες λωριδας ειναι επικινδυνες? Η **συχνοτητα **τους, αν αλλαζω δηλαδη συνεχεια λωριδα, τις καθιστα **αυτοματα **και επικινδυνες? Δεν νομιζω.
Να το παρουμε αλλιως? Τι καθιστα μια αλλαγη λωριδας ασφαλη? Εγω νομιζω οτι ειναι τα εξης:
α) να ελεγξεις οτι δεν ερχεται αλλος απο πισω με τετοια ταχυτητα που θα τον κλεισεις αμα βγεις μπροστα του.
β) να ελεγξεις οτι εκει που θα μπεις χωρας και το νεο ειναι τοσο μεγαλο ωστε να μην αναγκαστεις να κολλησεις εσυ στον μπροστα η ο απο πισω στον προφυλακτηρα σου
γ)βγαζεις φλαςΑυτα δεν συνιστουν μια ασφαλη και σωστη αλλαγη λωριδας? Αν λοιπον εγω τα κανω ολα αυτα και ΠΑΝΤΑ, το οτι θα αλλαξω 10 φορες λωριδα συνεχομενα με κανει αυτοματα παρανομο? Αν θα τηρησω αυτα τα παραπανω σε ΚΑΘΕ αλλαγη, ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις οτι δεν μπορω να αλλαζω λωριδα οσο συχνα θελω? Εκτος αν θεωρεις οτι δεν γινεται να τηρηθουν ολα τα παραπανω ΚΑΙ να γινονται συχνα, οπου το μονο που μπορω να σου πω ειναι ελα να παμε βολτα να δεις οτι γινονται μια χαρα.
-
Είπα να το συνεχίσω αλλού, αλλά δεν
Ο ΚΟΚ -τον οποίο ξέρουμε απ' έξω όταν μας συμφέρει- στο άρθρο 17 παρ. 9 γράφει:
Αν η πυκνότητα της κυκλοφορίας είναι τέτοια ώστε τα οχήματα να καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του οδοστρώματος προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας και κινούνται με την ταχύτητα του προπορεύομενου αυτών οχήματος -τα κατά kacey πρόβατα-, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνο προκειμένου το όχημα να στρίψει δεξιά ή αριστερά ή να σταθμεύσει.
Μα γι' αυτό κάνουν τις 'αλλαγές λωρίδας' βρε κουτά πρόβατα, θέλουν να σταθμεύσουν
Στη δε παράγραφο 8β του άρθρου 17 ο 'φίλος μας' ο ΚΟΚ -που τον επικαλούμαστε κατά το δοκούν και τον ερμηνεύουμε ανάλογα με τη φορά του ανέμου- γράφει χαρακτηριστικά:
Στην περίπτωση αυτή (προσπέρασμα σε δρόμους με 2 ή τρεις λωρίδες και διαγράμμιση) αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται ΜΟΝΟ εφόσον ΔΕΝ προκαλείται κίνδυνος ή ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ της κυκλοφορίας και δίνεται έγκαιρα προειδοποίηση σύμφωνα με το αρ. 21 παρ. 2 του παρόντος κώδικα.
Τι λέτε ρε πρόβατα που παρακωλύω την κυκλοφορία και προκαλώ κίνδυνο όταν μπαίνω ανάμεσα στα 15 μέτρα, -δηλαδή αμέσως τα 15 γίνονται... 5- ΕΓΩ θα πηγαίνω πιο γρήγορα επειδή ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ
να αναφέρουμε τι λέει και το άρθρο 21;
Ναι μ'εκνευρίζει πάρα πολύ η κίνηση, ναι δεν μπορώ να σέρνομαι στον Κηφισσό ή όπου αλλού, αλλά ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ.
Γελάσαμε και σήμερα
kacey, ΞΑΝΑ: 15 μέτρα απόσταση μεταξύ δύο αυτοκινήτων στην αριστερή, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ;;;;; να δοκιμάσεις τα φλας; το τιμόνι; να ζεστάνεις τα λάστιχα;;;
Παραμένουν 15 τα μέτρα αν υπάρχει αυτοκίνητο στη μεσαία;
Ακόμα και να κολλήσεις προφυλακτήρα στον μπροστινό, τα μέτρα γίνονται 10, σου είπε κανείς αν θέλω να μειώσεις την απόσταση ασφαλείας; σου φαίνονται πολλά τα 10 μέτρα μήπως με 90 ή 100χλμ./ώρα; τι λες; σοβαρά;
Αυτά γράφει ο ΚΟΚ, απορώ πως δεν το ξέρεις
-
kacey, όταν το κενό είναι 15 μέτρα, τότε αν μπεις εσύ με το (ας πούμε, για απλοποίηση) 5μετρο αυτοκίνητό σου, τότε ο μόνος τρόπος να είναι 10 μέτρα το κενό από μένα μέχρι εσένα είναι να μπεις κολλώντας στον προφυλακτήρα του μπροστινού μου. Αν όμως, όπως υποθέτω λογικό, για λόγους ασφάλειας, μπεις κάπου στη μέση του κενού, τότε είναι 5 μέτρα από μένα μέχρι εσένα + 5 μέτρα το αυτοκίνητό σου + 5 μέτρα από σένα μέχρι τον πρώην μπροστινό μου. Αν 5 μέτρα εσένα σου φαίνονται ΟΚ, ακόμα και αν αλλάξεις λωρίδα ξανά μόλις προσπεράσεις τον μεσαίο, εμένα όχι, με 5 μέτρα κενό με ταχύτητα 80, θα με αναγκάσεις να φρενάρω και ενδεχομένως και τον από πίσω μου.
Αυτός εξάλλου είναι, εκτός από την ασφάλεια (και θεωρώ πως 10-15 μέτρα δεν είναι τρελλή απόσταση ασφάλειας με 80-100 χλμ ταχύτητα) ο λόγος που προσπαθώ να κρατάω απόσταση, για να μη φρενάρω συχνά επιβραδύνοντας όλη την κυκλοφορία. Ελπίζω να έχεις διαβάσει το γνωστό paper (δεν το έχω πρόχειρο).
Για το φλας φαίνεται πως διάβασα λάθος την παραπάνω πρότασή σου (έπρεπε να είχες βάλει κανένα κόμμα, διότι τώρα είναι αμφίσημη):
Ο χρήστης kacey έγραψε:
γ) δεν θα τρομαξω κανεναν ειδοποιωντας με φλαςΟπως και να έχει, αναφερόμουν στο συνονόματο nasos
-
Σε αυτό το calculator μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες ταχύτητες-αποστάσεις ασφαλείας http://www.phy.ntnu.edu.tw/ntnujava/main.php?t=225
Με χρόνο αντίδρασης 0.5s, ταχύτητα 100km/h, απόσταση 15 μέτρα και συντελεστή τριβής 0.8 τρακάρουν όλα τα αυτοκινητάκια.
Βάλτε τώρα στην εξίσωση την καλή Ελληνική άσφαλτο (συντελεστής τριβής κάτω του 0.8 ), κάποιον οδηγό να μιλάει στο τηλέφωνο (χρόνος αντίδρασης 1sec+) και ταυτόχρονα ο kacey να κάνει σφήνα......
-
Έχει η εξίσωση αετίσιο μάτι και μυαλό-υπολογιστή μαχητικού; Δεν έχει.
Μου αρέσει που καθόμαστε και συζητάμε για τα αυτονόητα. Ορισμένοι έπρεπε να έχουν στερηθεί το δίπλωμά τους εδώ και χρόνια. Μετά φταίνε οι κακοί 'τροχόμπατσοι', οι κακοί υπουργοί, οι κακοί εργολάβοι. 'Εμείς' είμαστε μάγκες και καλύτεροι όλων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχει η εξίσωση αετίσιο μάτι και μυαλό-υπολογιστή μαχητικού; Δεν έχει.Μου αρέσει που καθόμαστε και συζητάμε για τα αυτονόητα. Ορισμένοι έπρεπε να έχουν στερηθεί το δίπλωμά τους εδώ και χρόνια. Μετά φταίνε οι κακοί 'τροχόμπατσοι', οι κακοί υπουργοί, οι κακοί εργολάβοι. 'Εμείς' είμαστε μάγκες και καλύτεροι όλων.
Οχι εμεις φταιμε και οχι οι κακοι υπουργοι και οι κακοι εργολαβοι.....
οι τροχομπατσοι παντα θα φταινε
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για το φλας φαίνεται πως διάβασα λάθος την παραπάνω πρότασή σου (έπρεπε να είχες βάλει κανένα κόμμα, διότι τώρα είναι αμφίσημη):
Μ' αυτό τρόμαξα και γω!
Μετά φαντάστηκα πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να πιστεύεις πως βγάζοντας φλας θα τρομάξει τον οδηγό που ακολουθεί...
Ή μήπως υπάρχει;
-
Το 17.9 τωρα το ειδα. Οντως γραφει οτι λες. Αμα μου εξηγησεις πως γινεται ταυτοχρονα να ισχυει το 17.8α&17.8β ('σε κυκλοφορια σε παραλληλους στοιχους ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να αλλαξω λωριδα αν ειδοποιησω εγκαιρως και δεν παρακωλυσω την κυκλοφορια') ΜΑΖΙ με το 17.9 που λεει το φαινομενικα αντιθετο, τοτε θα το τηρησω το 17.9...
Αμα θες σου απανταω εγω, αλλα δεν θα συμφωνησουμε. Το 17.9 λεει 'αμα καταλαμβανουν ολο το πλατος του δρομου και κινουνται με την ιδια ταχυτητα του προπορευομενου οχηματος'. Μα εγω αλλαζω λωριδα ακριβως γιατι η μια λωριδα (η αριστερη που ειστε ηδη εσεις) κινειται πιο γρηγορα απο την αλλη (την μεσαια που ειμαι εγω), αλλιως δεν υπαρχει λογος να αλλαξω λωριδα. Αν ομως μολις περασω τον αργο μεσαιο δω οτι η μεσαια μπροστα απο αυτον ειναι πιο ελευθερη απο οτι η αριστερη, τοτε θα ξαναμπω στην μεσαια μεχρι να ξαναβρω παλι εναν πιο αργο απο αυτους της αριστερης και θα ξαναερθω αριστερα.
Αμα το 17.9 ελεγε οτι νομιζεις εσυ οτι λεει, τοτε σε δρομο με κινηση κανεις δεν θα επρεπε ποτε να αλλαζει λωριδα, σωστα?
Αλλα ξαναλεω, δεν προκειται να με πεισετε οτι 15 μετρα δεν ειναι αρκετα να μπω αναμεσα σας. Το οτι υπαρχει πιο αργο αυτοκινητο στην μεσαια δεν αλλαζει το γεγονος οτι στην αριστερη το κενο ειναι 15 μετρα και εγω θα μπω καπου στην μεση του, αρα μπροστα και πισω απο εμενα εχει χωρο για αλλο ενα αυτοκινητο. θεωρω ΑΝΕΦΙΚΤΟ σε δρομο με μετρια κινηση, να περιμενουμε να εχουμε 15 μετρα αποσταση απο τον αλλον και να μην μπει καποιος μπροστα μας. Και δεν μιλαμε για ΕΟ με 140 αλλα για Συγγρου με 80. Αν εσεις εχετε καταφερει να κινειστε σε rush hour σε μεγαλες οδικες αρτηριες εντος πολης με τετοια κενα και να μην μπαινει κανεις μπροστα σας, τοτε ή πολυ μαγκες ειστε και εχετε βρει κολπακι, ή τους κλεινετε...
dog80
Δεν κανω σφηνες καρντια μου...Το να μπεις καπου που χωρανε εσυ και αλλα 2 ιδια αυτοκινητα ενω εχεις ελεγξει και ειδοποιησει, δεν ειναι σφηνα. Αν εσενα σε τρομαξει καποιος που κανει αυτο ακριβως, τοτε ισως να μην επρεπε να οδηγεις. Αιντε πια...Και που'σαι, στο javaκι που εδωσες το εκανα καμμια 15αρια φορες και δεν ακουμπησα κανεναν (αν αυτο σημαινει κατι για τον δρομο, που δεν σημαινει)...
Και ξαναρωταω: TI ειναι αυτο που οριζει αν ενας ελιγμος ειναι επικινδυνος? Η συχνοτητα του ή το αν τηρηθηκαν ολα τα παραπανω που εγραψα, που τα κανω ΠΑΝΤΑ οταν αλλαζω λωριδα, ΟΣΟ συχνα κι αν ειναι αυτο, ΧΩΡΙΣ να μπαινω σε κενα οπου δεν εχω ΑΡΚΕΤΟ χωρο?
Και αν συνεχιζετε να πιστευετε οτι δεν ειναι εφικτο να γινονται ολα αυτα σε ΚΑΘΕ αλλαγη λωριδας αν αυτες ειναι συχνες, τοτε ξαναλεω 'μην κρινετε και σχολιαζετε τα παντα οταν δεν ασχολειστε με το αντικειμενο'.
Επισης αρχιστε να σκεφτεστε οτι οπως σε ολα τα πραγματα σε αυτη την ζωη, καποιοι ειναι καλυτεροι απο εσας καπου, και χειροτεροι απο εσας καπου αλλου. Δεν εχουμε ολοι τα ιδια αντανακλαστικα, αντιληψη χωρου κλπ κλπ...Δεν εχουμε ολοι τις ιδιες ικανοτητες στα παντα...
charmak66
Αν συνεχιζεις να αναρωτιεσαι για το αν χρησιμοποιω φλας, τοτε ελπιζω μετα και αυτο το ποστ να σου ελυσα την απορεια. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν κανω σφηνες καρντια μου...Το να μπεις καπου που χωρανε εσυ και αλλα 2 ιδια αυτοκινητα ενω εχεις ελεγξει και ειδοποιησει, δεν ειναι σφηνα.
Τι χωράει σε 15 μέτρα ??? Σε 15 μέτρα χωράνε 2 αυτοκίνητα, εσυ, ενα πατίνι, 2 μύγες και 1 κουνούπι....!!! Μη κλέβεις ....!!!
Ζώα ζώα ζώα