-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
lkar Το να αλλάζει λωρίδα πάντως σε κενό 10-15 μέτρων, σφήνα δεν λέγεται.
Και αντικιμενικά το έχουμε κάνει όλοι (κι εσύ κι εγώ και ο kacey) κάποια στιγμή αυτό.
Όπως και το να μην αφήσουμε, πατώντας γκάζι, να μπεί κάποιος μπροστά μας μόλις είδαμε να ανάβει φλάς.Είναι σφήνα, για τον απλούστατο λόγο, ότι θα βρίσκεται κάποιος στη μεσαία, αλλιώς ποιος ο λόγος να μπει στην αριστερή αν είναι άδεια η μεσαία και στην αριστερή βρίσκονται 2 αυτοκίνητα;
Το σύνηθες είναι ο 'μεσαίος' να βρίσκεται περίπου στη μισή απόσταση, δεν θα κάνει σφήνα μεταξύ του μεσαίου και εμένα πχ που βρίσκομαι στην αριστερή; και στη συνέχεια μεταξύ του προπορεύομενου στην αριστερή και του μεσαίου. Πως λέγεται αυτό; πως θα περάσει ανάμεσα;
Αν η απόσταση μεταξύ των δύο αριστερών -στις λωρίδες εγκάθετοι- είναι 15 μέτρα -τα άπειρα σύμφωνα με τον kacey- ο μεσαίος θα πιάνει περίπου 5 μέτρα ή έστω 4-5.
Δηλαδή Αριστερός-Μεσαίος-Αριστερός: 5-5-5 μέτρα απόσταση. Πως θα περάσει ένα αυτοκίνητο 4-5 μέτρων, χωρίς να κάνει σφήνα;
άλλωστε όποιος κοιτάζει καθρέπτες, δεν χρειάζεται να επιταχύνει όταν ο άλλος φτάσει δίπλα και δείξει πρόθεση.
Δεν συζητάμε για απόσταση αριστερού-μεσαίου 15 μέτρα, αλλά για αριστερού-αριστερού 15 μέτρα με κάποιον στη μεσαία
-
To πρόβλημα είναι πως ο kacey παραπάνω θεωρεί πως ξέρει καλύτερα ποιά είναι η σωστή απόσταση ασφαλείας ή θεωρεί by default τον από πίσω κρετίνο...
Δηλαδή, όταν κινούμαι με τη ροή της κυκλοφορίας (δηλ. ακολουθώ τον μπροστινό μου και δεν προσπαθώ να τον προσπεράσω) και αφήνω Χ μέτρα, δεν το κάνω επειδή δεν ξέρω τι μου γίνεται, ούτε επειδή θέλω η ουρά να φτάσει στην Κόρινθο. Το κάνω επειδή θεωρώ αυτά τα Χ μέτρα την ενδεδειγμένη απόσταση ασφαλείας. Και, να με συγχωρείτε, αν Χ = 15 μέτρα με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα (δηλ. μια εύκολη ταχύτητα σε λεωφόρους όπως η Κηφισίας, η Συγγρού, η παραλιακή) είναι περίπου 1.5 δευτερόλεπτο, δηλ. όχι και τόσο τεράστια απόσταση για να τη μετατρέψει σε 5 μέτρα (= (15 - 5 το μήκος του αυτοκινήτου που 'χώνεται') / 2) οποιοσδήποτε. Διότι ΣΤΑ 5 ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΦΡΕΝΑΡΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ή στην καλύτερη περίπτωση θα αφήσω το γκάζι, καθυστερώντας όλη τη ροή της κυκλοφορίας. (*)
Είναι λοιπόν πολύ εκνευριστικό και δείχνει έλειψη σεβασμού στον άλλο οδηγό, να έχω κάνει τους υπολογισμούς μου και να έρχεται ο οποιοσδήποτε οδηγός (ας είναι και καλύτερος από μένα, δεν έχει σημασία) και να τους αναιρεί, επειδή νομίζει πως εκείνος θεωρεί πως ξέρει καλύτερα ποιά είναι η ενδεδειγμένη απόσταση ασφαλείας.
Ιδιαίτερα μάλιστα αν αυτό γίνεται χωρίς φλας, που δείχνει πως στα αρχίδια του η ασφάλεια όλων μας και οι στοιχειώδεις κανόνες καλής συμπεριφοράς, αρκεί εκείνος να περάσει... Το 'χωρίς φλας' δείχνει τρομερή αγένεια και νομιμοποιεί τον από πίσω να πατήσει γκάζι για να κλείσει το κενό. Σημειωτέον, αυτό το τελευταίο το έχω κάνει (φάουλ μου, το αναγνωρίζω), αντιθέτως δεν έχω ποτέ εμποδίσει κάποιον που έβγαλε φλας.
(*) EDIT: Ως προς αυτό με πρόλαβε ο lkar παραπάνω.
-
lkar
Μπαίνω την ιδανική χρονική στιγμή (ασφαλείας) στην αριστερή, ενώ το κενό αρχίζει και κλείνει επειδή ο μεσαίος πάει πιο αργά από σένα. Αυτό σημαίνει απλά, πως το κενό μεταξύ του μπροστινού σου (μπροστινού μου πλέον) και του μεσαίου έχει μεγαλώσει πάλι σε ασφαλή επίπεδα επειδή ο μεσαίος έχει φτάσει πλέον δίπλα σου.
-
Εγω ξαναλεω:
σε 15-20-30 μετρα (που το ξεκινησαμε απο 20 και τωρα το εχετε φτασει στα 5...), δεν νοειται ο ορος σφηνα. Σφηνα ειναι να μπαινεις εκει που ισα-ισα χωρας χωρις να ειδοποιεις κανεναν.
nass
sorry αλλα αμα εγω στην μεσαια εχω μπροστα μου αργο και διπλα μου 15 μετρα τρυπα σε σειρα η οποια κινειται λιγο ταχυτερα απο τον μεσαιο, θα μπω σε αυτο το κενο και μολις ολη η σειρα προχωρησει περαν του αργου μεσαιου θα ξαναγυρισω στην μεσαια για να παω ακομα πιο γρηγορα απο την αριστερη που μπηκα για λιγο. Φυσικα παντα με φλας για να ξερεις και εσυ που εισαι αριστερα κ λιγο πιο πισω αλλα και ο μπροστα που πιθανως να νομιζει οτι παω να τον καβαλησω, τι προτιθεμαι να κανω.Αμα ομως, οταν δει καποιος το φλας, πατησει γκαζι για να μην μπω εκει που υπο τις επικρατουσες συνθηκες (σχετικης αποστασης και ταχυτητας των οχηματων μεταξυ τους) δεν θα ενοχλουσα, τοτε παταει γκαζι για να με κλεισει = θελει πολυ ξυλο...
Αν ειναι δυνατον να καθομαστε να συζηταμε για 15-20-20+ μετρα κενα σε συνθηκες κυκλοφοριας μεγαλου δρομου...
-
Στο κάτω-κάτω της γραφής μπορεί ένας εξωγήινος να περάσει με το ακτινοπίστολό του και να μας κάνει όλους στάχτη, άρα γιατί τσακώνεστε για ασφαλή συμπεριφορά και αποστάσεις ασφαλείας;
Χαχα...χα.
-
@nasos ποια είναι η ιδανική χρονική στιγμή όταν έχω απόσταση με τον μεσαίο (διαγώνια) 5 μέτρα και θες να 'αλλάξεις λωρίδα' -όχι σφήνα προφανώς- και να μπείς στη δικιά μου; με το 4,2 μέτρων αμάξι σου τι απόσταση θα έχεις;
@kacey: ξαναδιάβασε τι γράφουμε εγώ κι ο nass κι άσε το ποιος θέλει ξύλο γιατί υπάρχει κι η άλλη λογική, ας έρθει να πέσει πάνω μου και να δούμε στα δικαστήρια ποιος φταίει
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
@nasos ποια είναι η ιδανική χρονική στιγμή όταν έχω απόσταση με τον μεσαίο (διαγώνια) 5 μέτρα και θες να 'αλλάξεις λωρίδα' -όχι σφήνα προφανώς- και να μπείς στη δικιά μου; με το 4,2 μέτρων αμάξι σου τι απόσταση θα έχεις;Ιδανική μπορεί να μην είναι, αλλά είναι αρκετή!
Υπάρχει νομίζω ένα τηλέφωνο, που αναφέρεται οδηγούς που κάνουνε μαλακίες στο δρόμο, βάλτε το στις ταχείες κλήσεις σας και ξέρετε εσείς, Αθάνατη Ελληνική ρουφιανιά, ότι σεν είναι σωστό με τα δικά μου μέτρα, είναι αδιανόητο και αντικοινωνική συμπεριφορά!
-
Μέχρι τώρα έχω παρακολουθήσει διαξιφισμούς κολλημένων αντικοντράκηδων (δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία προσωπικά) και δογματικών με την άνω τελεία του ΚΟΚ (συζητήσιμο το πότε έχει λογική να μην κολλάμε -ίσως- με το νι κ το σίγμα σε κάθε υποπερίοδό του... Υπήρχε άλλωστε και το αντιπαράδειγμα του Kasel. Δυστυχώς, βλέπω παιδιά κάποιας ηλικίας και υπεράνω υποψίας (καταρχήν) να προσπαθούν να με/μας πείσουν πως το πάθος/βίτσιο/μαγκιά τους είναι στο 99% των περιπτώσεων ασφαλές κι ελεγχόμενου βαθμού μαλακίας (έλεος ). Στην προσπάθειά τους αυτή δε διστάζουν να βαφτίζουν το άσπρο μαύρο, και να πασχίζουν να πείσουν πως τα 15 ή τα 20 μέτρα απόστασης παραείναι αρκετή, γιατί χωράνε 3-4 (παρκαρισμένα) αυτοκίνητα. Ερώτηση αφελούς ηλιθίου (εγώ δηλ): Ποιος εγγυάται πως αυτή η όποια απόσταση παραμένει σταθερή καθόλη τη διάρκεια του εγχειρήματος; Τα αντανακλαστικά γάτας που έχετε; Το διδακτορικό σας στην ψυχολογία; Η εμπειρία δεκαετιών σε παρόμοιες εξυπνάδες; Δεύτερη (βλακωδέστερη) ερώτηση: Το ενδεχόμενο να πεταχτεί από κάπου ένα ζωντανό (σκύλος, γάτα) όπως έτυχε σε μένα προχτές από τη δεντροφυτεμένη νησίδα της Ποσειδώνος, το έχετε ποτέ σκεφτεί; Το ενδεχόμενο να πεταχτεί από διασταύρωση κάποιο ιχ ή κάποιο μηχανάκι (από μαλακία του έστω) δεν το έχετε ζήσει/σκεφτεί ποτέ; Τις αλυσιδωτές αντιδράσεις των υπολοίπων (λέγε με καραμπόλα-ρωτήστε το αδερφάκι μου να σας πει που πήγαν τα 8500 ευρώ που πλήρωσε..) σας έχει ποτέ απασχολήσει; Το φοβερό ατύχημα που εκτιλύχθηκε μπροστά στα μάτια μου πριν 10 μέρες στον Κηφισό σε συνθήκες σφήνας (έχω κάνει σχετικό post για το οποίο δεν διάβασα κανένα σχόλιο από τους λεβέντες μας) έχει ποτέ περάσει από το μυαλό σας σαν ενδεχόμενο έστω; Το μόνο που μπορώ να πιστέψω είναι πως όλα (ή σχεδόν όλα) τα ανωτέρω τα έχετε σκεφτεί αλλά, μάλλον, το σκεπτικό πίσω από αυτές τις πράξεις σας είναι ένα: Vivere periccolosamente (ζειν επικινδύνως ελληνιστί..). Λυπάμαι παιδιά, δε θα πάρω. Θα μου κάνετε τη χάρη να μη με κάνετε συμμέτοχο στο δόγμα σας; Το επιτάσσει η ρημάδα η δημοκρατία διάολε. Βέβαια από την άλλη υπάρχει και η δήλωση -statement- του (κατά τα άλλα συμπαθούς) Νάσου...
Πίστα, ποια πίστα; Παραλιακή...
Σύμφωνοι, αλλά μεταξύ σας λεβέντες μου, μεταξύ σας κ μόνο. ΟΚ? Τώρα που φε΄υγουν (ελέω διακοπών) τα κάθε λογής παράσιτα των δρόμων (εγώ δυστυχώς έφυγα τον Ιούλιο..) μπο΄ρείτε με περισσή άνεση να βγάλετε τα μάτια σας.
ΥΓ1: Έχω κάνει (φυσικά) κι εγώ μαλακιούλες στην οδηγική μου καριέρα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ποτέ δε θα διανοηθώ σε τέτοιες κυκλοφοριακές συνθήκες και με τόσο ετερόκλητης φύσης οδογούς-οχήματα να ρισκάρω 1% έστω, πρώτα εμένα το αμάξι μου και τη συμβία μου και κατά δεύτερον τους συνανθρώπους μου στο δρόμο.
ΥΓ2: Μπράβο lkar. Υπάρχουν κατά πως φαίνεται και γρήγοροι/εραστές της γρήγορης οδήγησης - καλών αυτοκινήτων με ένα μίνιμουμ λογικής-σεβασμού προς τους υπόλοιπους οδηγούς δημοσίων δρόμων...
-
Στην προσπάθειά τους αυτή δε διστάζουν να βαφτίζουν το άσπρο μαύρο, και να πασχίζουν να πείσουν πως τα 15 ή τα 20 μέτρα απόστασης παραείναι αρκετή, γιατί χωράνε 3-4 (παρκαρισμένα) αυτοκίνητα. Ερώτηση αφελούς ηλιθίου (εγώ δηλ): Ποιος εγγυάται πως αυτή η όποια απόσταση παραμένει σταθερή καθόλη τη διάρκεια του εγχειρήματος;
Κανείς επίσης ποιος σου λέει ότ ιδεν θα πέσει ένα αμόνι πάνω στο κεφάλι μόλις βγεις από το σπίτι?Λογικό λοιπόν να κάθεσε μέσα μήπως και σου έρθει ακόμη και ο ουρανός στο κεφάλι
Τα αντανακλαστικά γάτας που έχετε; Το διδακτορικό σας στην ψυχολογία; Η εμπειρία δεκαετιών σε παρόμοιες εξυπνάδες;
Καλά, βουλομένο γράμμα διαβάζεις!
Δεύτερη (βλακωδέστερη) ερώτηση: Το ενδεχόμενο να πεταχτεί από κάπου ένα ζωντανό (σκύλος, γάτα) όπως έτυχε σε μένα προχτές από τη δεντροφυτεμένη νησίδα της Ποσειδώνος, το έχετε ποτέ σκεφτεί;
Μπορείς να γυρίσεις στην υπόθεση με το Αμόνι ή ακόμα να αρχίσεις να κάνεις πιο θετικές σκέψεις, όπως να σου πεταζτεί μια ξανθιά βυζαρού για οτο στοπ ή να σου πέσει το Λόττο
Το ενδεχόμενο να πεταχτεί από διασταύρωση κάποιο ιχ ή κάποιο μηχανάκι (από μαλακία του έστω) δεν το έχετε ζήσει/σκεφτεί ποτέ;
Φυσικά και γι'αυτό είμαστε τόσο προσεκτικοί, αλλιώς η σφήνα θα ήταν λιγότερο από 1 κενό αμάξι, και θα περιμέναμε να φρενάρει ο πίσω για να χωρέσουμε! ....αν και μερικοί το κάνουν ήδη!
Τις αλυσιδωτές αντιδράσεις των υπολοίπων (λέγε με καραμπόλα-ρωτήστε το αδερφάκι μου να σας πει που πήγαν τα 8500 ευρώ που πλήρωσε..) σας έχει ποτέ απασχολήσει;
Κοίτα προβληματισμοί και απαισιοδοξία, βγες έξω, διάβασε ένα βιβλίο, αν βγεις έξω πάρε το Νάσο τηλέφωνο με συναντηθήτε πουθενά και έχουμε πάλι ιστορίες!
Το φοβερό ατύχημα που εκτιλύχθηκε μπροστά στα μάτια μου πριν 10 μέρες στον Κηφισό σε συνθήκες σφήνας (έχω κάνει σχετικό post για το οποίο δεν διάβασα κανένα σχόλιο από τους λεβέντες μας) έχει ποτέ περάσει από το μυαλό σας σαν ενδεχόμενο έστω;
Καλά είναι φοβερό όλο ατυχήματα συμβαίνουν μπροστά σου, μηπως τα προκαλείς εσύ τελικά? πλάκα κάνω
Το μόνο που μπορώ να πιστέψω είναι πως όλα (ή σχεδόν όλα) τα ανωτέρω τα έχετε σκεφτεί αλλά, μάλλον, το σκεπτικό πίσω από αυτές τις πράξεις σας είναι ένα: Vivere periccolosamente (ζειν επικινδύνως ελληνιστί..). Λυπάμαι παιδιά, δε θα πάρω. Θα μου κάνετε τη χάρη να μη με κάνετε συμμέτοχο στο δόγμα σας;
Κανένας κόπος, μπορείς να κάνεις ότι θες, αν και δεν νομίζω να σε κάλεσαι κανείς σε αυτήν την συμμορία που κάνουν σφήνες (σε χώρο που νταλικέρης θα χωνότανε) παραβιάζουν την τρομερή ταχύτητα των 80 χλμ/ω της παραλιακής........α κα ιτρώνε και σουβλάκια...και πολλά μάλιστα, μπορεί αν μπλέξεις με αυτούς να ανεβάσεις χολυστερίνη και ουρικό οξύ!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
@nasos ποια είναι η ιδανική χρονική στιγμή όταν έχω απόσταση με τον μεσαίο (διαγώνια) 5 μέτρα και θες να 'αλλάξεις λωρίδα' -όχι σφήνα προφανώς- και να μπείς στη δικιά μου; με το 4,2 μέτρων αμάξι σου τι απόσταση θα έχεις;
Ιδανική μπορεί να μην είναι, αλλά είναι αρκετή!
Υπάρχει νομίζω ένα τηλέφωνο, που αναφέρεται οδηγούς που κάνουνε μαλακίες στο δρόμο, βάλτε το στις ταχείες κλήσεις σας και ξέρετε εσείς, Αθάνατη Ελληνική ρουφιανιά, ότι σεν είναι σωστό με τα δικά μου μέτρα, είναι αδιανόητο και αντικοινωνική συμπεριφορά!
Με τα μέτρα του νόμου για να μη μιλάει ο καθένας όπως γουστάρει και να μην παριστάνει τον νομικό, τον κοινωνικό επιστήμονα και τον πυρηνικό φυσικό ενώ είναι γεωπόνος με ειδίκευση στη μουχρίτσα.
Αν θες να δεις ρουφιανιά πήγαινε στο εξωτερικό. Εκεί δηλαδή που ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του ή που δεν τολμάει να κάνει στα φανερά λαμακίες γιατί ξέρει ότι θα τον στείλουν οι συμπολίτες του στη φυλάκα με ένα τηλεφωνάκι. Όχι όπως εδώ που οι πονηρήδηδες απαιτούν τρομάρα τους να καταστήσουν τους γύρω τους συνεργούς στις εγκληματικές τους πράξεις με την απειλή ότι αν μιλήσουν θα είναι καρφιά και ρουφιάνοι.
-
Στην προσπάθειά τους αυτή δε διστάζουν να βαφτίζουν το άσπρο μαύρο, και να πασχίζουν να πείσουν πως τα 15 ή τα 20 μέτρα απόστασης παραείναι αρκετή, γιατί χωράνε 3-4 (παρκαρισμένα) αυτοκίνητα. Ερώτηση αφελούς ηλιθίου (εγώ δηλ): Ποιος εγγυάται πως αυτή η όποια απόσταση παραμένει σταθερή καθόλη τη διάρκεια του εγχειρήματος;
Κανείς επίσης ποιος σου λέει ότ ιδεν θα πέσει ένα αμόνι πάνω στο κεφάλι μόλις βγεις από το σπίτι?Λογικό λοιπόν να κάθεσε μέσα μήπως και σου έρθει ακόμη και ο ουρανός στο κεφάλι
Το 'λεγα το φελέκι μου, δεν το 'λεγα;;;
Πάλι στις θεωρίες με τους εξωγήινους και στα κουλά παραδείγματα θα καταλήξουμε. -
'Ratanplan' απάντησέ μου σε παρακαλώ. Εάν την ώρα που κάνεις τη σφήνα ο μπροστά φρενάρει για οποιονδήποτε λόγο. Θα του ζητάς τα ρέστα μέτα;
Αυτό μάλλον θέλει να πει ο 'lazarefa'. Γιατί αν σταθούμε στο σκεπτικό που γράφεις με το αμόνι, τότε αν δεν είχε γεννηθεί ο μπροστινός από εσένα δε θα είχε γίνει ατύχημα.
-
αρκετή για ποιο λόγο;
Να νομιμοποιήσουμε τις 'αλλαγές λωρίδας' -όχι σφήνας, φωτιά να μας κάψει!-
Για το παράδειγμα τίποτα βέβαια... 5 μέτρα απόσταση από τον διαγώνιο και αυτοκίνητο 4,2 μέτρων. Σφήνα ή αλλαγή λωρίδας;
Αν τύχει βέβαια και 'δεν τον αφήσουμε' θέλουμε ξύλο
Αν φρενάρει ο διαγώνιος, θέλει κι αυτός ξύλο;
Ακόμα και ν'αφήσουμε τα περί επικινδυνότητας και νομιμότητας -είμαι ο Έλλην Σουμάχερ, περνάω φίλερ, έχω σούπερ ντούπερ αυσταλέζικο όχημα-, η συμπεριφορά πως κρίνεται;
'Σέρνεστε όλοι ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ κι εγώ θα σας δείξω πως πάω γρήγορα'
Τις περισσότερες φορές δε το κέρδος είναι ελάχιστο. Στο επόμενο φανάρι μαζί θα ναι σταματημένοι όλοι
Θα 'ξεφύγεις' από φανάρι Βάρης/Βουλιαγμένης-Παραλιακή, άνετα μέχρι Ασκληπειίο, στα Αστέρια θα σταματήσεις, ΝΟΜΟΣ.-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Θα 'ξεφύγεις' από φανάρι Βάρης/Βουλιαγμένης-Παραλιακή, άνετα μέχρι Ασκληπειίο, στα Αστέρια θα σταματήσεις, ΝΟΜΟΣ.-Πού το ξέρεις; Μήπως τρέχεις;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα 'ξεφύγεις' από φανάρι Βάρης/Βουλιαγμένης-Παραλιακή, άνετα μέχρι Ασκληπειίο, στα Αστέρια θα σταματήσεις, ΝΟΜΟΣ.-
Πού το ξέρεις; Μήπως τρέχεις;
όχι, πάω αργά αφού είμαι κουλός και έχω κουβά και φτάνω αυτούς που νωρίτερα είχαν προβεί σε 'νόμιμες & ευγενικές αλλαγές λωρίδας'
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με τα μέτρα του νόμου για να μη μιλάει ο καθένας όπως γουστάρει και να μην παριστάνει τον νομικό, τον κοινωνικό επιστήμονα και τον πυρηνικό φυσικό ενώ είναι γεωπόνος με ειδίκευση στη μουχρίτσα.
Αν θες να δεις ρουφιανιά πήγαινε στο εξωτερικό. Εκεί δηλαδή που ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του ή που δεν τολμάει να κάνει στα φανερά λαμακίες γιατί ξέρει ότι θα τον στείλουν οι συμπολίτες του στη φυλάκα με ένα τηλεφωνάκι. Όχι όπως εδώ που οι πονηρήδηδες απαιτούν τρομάρα τους να καταστήσουν τους γύρω τους συνεργούς στις εγκληματικές τους πράξεις με την απειλή ότι αν μιλήσουν θα είναι καρφιά και ρουφιάνοι.
Βρες μου στον ΚΟΚ πόση είνα ιη απόσταση αλλαγή λωρίδας γιατί δεν μου είναι εύκαιρος, κα για Εξωτερικό άστο Αγγλία είμουνα!
'Ratanplan' απάντησέ μου σε παρακαλώ. Εάν την ώρα που κάνεις τη σφήνα ο μπροστά φρενάρει για οποιονδήποτε λόγο. Θα του ζητάς τα ρέστα μέτα;
Αυτό μάλλον θέλει να πει ο 'lazarefa'. Γιατί αν σταθούμε στο σκεπτικό που γράφεις με το αμόνι, τότε αν δεν είχε γεννηθεί ο μπροστινός από εσένα δε θα είχε γίνει ατύχημα.
Όχι τα στοιχεία του για δήλωση!
Ρε παιδιά έλεος το ότι εσείς νομίζεται ότι δεν προλαβαίνεις ούτε να πατήσεις το γρένο όχι να φρενάρεις κιόλας, δεν πάει να πει ότι ισχύει!
Το 'λεγα το φελέκι μου, δεν το 'λεγα;;;
Πάλι στις θεωρίες με τους εξωγήινους και στα κουλά παραδείγματα θα καταλήξουμε.Βλέπω πολύ Λιακόπουλο, συγνώμη δεν θα επαναληφθεί!
αρκετή για ποιο λόγο;
Να νομιμοποιήσουμε τις 'αλλαγές λωρίδας' -όχι σφήνας, φωτιά να μας κάψει!-
Για το παράδειγμα τίποτα βέβαια... 5 μέτρα απόσταση από τον διαγώνιο και αυτοκίνητο 4,2 μέτρων. Σφήνα ή αλλαγή λωρίδας;
Αν τύχει βέβαια και 'δεν τον αφήσουμε' θέλουμε ξύλο
Αν φρενάρει ο διαγώνιος, θέλει κι αυτός ξύλο;
Αρκετή για να χωρέσει το αμάξι, γιατί οι αλλαγές λωρίδας είνα ικαι αυτές παράνομες?
Για το παράδειγμα...σφήνα βέβαια, αλλά εντάξει τόσες αλλαγές λωρίδας με απόσταση 20-40 μέτρων έκανα να μην κάνω και μια σφηνούλα?
Για ξύλο δεν μίλησε κανείς!
Τις περισσότερες φορές δε το κέρδος είναι ελάχιστο. Στο επόμενο φανάρι μαζί θα ναι σταματημένοι όλοι
Το κέρδος είνα ιμεγαλήτερο απ'ότι φαντάζεσε, όχι πάντα βέβαια, για την περιοχή που λές άστο!
-
το θέμα 'κουράστηκε' ...η κάθε πλευρά προσπαθεί να πείσει την άλλη για το δίκιο της δίνοντας ακραία παραδείγματα ....χωράει νταλίκα, είναι αεροδιαδρομος κλπ λέει ο ένας - τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας για φρενάρισμα , μην πεταχτεί κανά γάιδαρος κλπ λέει ο άλλος......
όποιος θέλει και μπορεί ας κάνει τις προσπεράσεις του με όποιο τρόπο θέλει **αρκεί να μην ενοχλεί **, όχι τον εγωισμό , αλλά την ασφάλεια του άλλου......αλλιώς.....
και ας συνεχίσουμε στην περιγραφή άλλων 'ζώων' γιατί κολλήσαμε εδώ ....
-
Όχι τα στοιχεία του για δήλωση!
Ρε παιδιά έλεος το ότι εσείς νομίζεται ότι δεν προλαβαίνεις ούτε να πατήσεις το γρένο όχι να φρενάρεις κιόλας, δεν πάει να πει ότι ισχύει!
!
Τι νομίζω και τί όχι άστο για κάποια άλλη συζήτηση.
Μακάρι να βγαίνεις συνεχώς αληθινός σε αυτό που γράφεις και να μη χρειαστεί να 'τρέξεις' για να πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. -
Το κέρδος είνα ιμεγαλήτερο απ'ότι φαντάζεσε, όχι πάντα βέβαια, για την περιοχή που λές άστο!
Το ξαναρώτησα λίγες σελίδες πριν.
Σε μια απόσταση 15 χιλιομέτρων και για να το θέσουμε χρονικά περίπου 30 λεπτών.
Πόση ώρα νομίζεις ότι θα κερδίσεις από κάποιον που κινήται 'αργά' κι όχι με αλλαγές λωρίδας κ.λ.π.. -
πωπω ρε πστ μου....
@lazarefa
αν νομιζεις οτι ενα κενο 15 μετρων δεν ειναι αρκετο για να μπω εκει, να περασω τον πρωην μπροστινο μου και μετα να μπω μπροστα του ξανα στην λωριδα απο οπου ηρθα και να τον αφησω πισω και να φυγω, τοτε μην βγαινεις στον δρομο.Ρωτας τι θα γινει αμα φρεναρει ο μπροστα? Θα φρεναρω και εγω. Τοσο απλο. Τα 20 μετρα κενου και η ΜΙΚΡΗ διαφορα ταχυτητας μας (δεν θα μπω αναμεσα σε 2 που πανε με 80 πηγαινωντας με 150) μου επιτρεπουν να το κανω αυτο.
@ikar
ξαναλεω, ξεκινησαμε απο τα 20+ μετρα και το εχεις ριξει στα 5. Οχι, στα 5 δεν θα παω να μπω. Αλλα 20 μετρα ειναι αρκετα να μπω και να βγω 5 φορες. ΚΑι φυσικα αυτα τα περι 'αποσταση ασφαλειας 20 μετρων' σε δρομο με συνεχη (οχι πυκνη απαραιτητα, αλλα υπαρκτη) κινηση ειναι αστεια και μη εφαρμοσιμα.@tazio
Δεν με νοιαζει ποσο θα κερδισω σε χρονο, απλα μου σπαει τα νευρα να με πηγαινουν καροτσακι επειδη εχουν απλωθει σε ολες τις λωριδες με 5-10 χαω διαφορα ο ενας απο τον αλλο. Για αυτο:@ολοι. Αμα θελετε να ειστε απλωμενοι σε ολες τις λωριδες κυκλοφοριας πηγαινωντας με πανω-κατω την ιδια ταχυτητα ή λιγο πιο γρηγορα, να ειστε ετοιμοι μερικοι να μην θελουν να κατσουν να τους πηγαινετε καροτσακι. Να χαιρεστε που μερικοι απο εμας εχουμε μυαλο και δεν παμε να περασουμε απο εκει που ισα-ισα χωρανε αλλα απο εκει που χωραει νταλικα και ΞΕΡΟΥΜΕ οτι δεν θα ενοχλησουμε κανεναν, οσον αφορα την ασφαλεια σας τουλαχιστον γιατι απο κομπλεξ και εγωισμους...
Εφ'οσον το κενο ειναι μεγαλο και δεν κανετε εξυπναδες του τυπου 'δεν σε αφηνω να περασεις', δεν θα σας ενοχλησει κανεις. Εκτος αν αυτο που σας ενοχλει ειναι να πηγαινουν καποιοι πιο γρηγορα απο εσας...
Ζώα ζώα ζώα