-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Ωραίο σκηνικό: Είμαι ΑΟ στην αριστερή, πίσω από μία Ε230 και πηγαίνουμε κανονικά με περίπου 140. Ξαφνικά κολλάμε σε ένα Leon του οποίου η οδηγός είχε αποφασίσει να ρίξει άγκυρα στην αριστερή με καμιά 90-100 (ταχύτητα ορίου - μεσαίας), χωρίς μπροστα της να έχει άλλα αυτοκίνητα που να δικαιολογούν τη βραδυπορεία. Βρε τι φώτα, αλάρμ και κόρνες απ' τον μπροστινό, αυτή τίποτα. Τελικά την προσπερνάει μόλις βρήκε ικανό κενό από δεξιά και ακολουθεί το κορυφαίο: μόλις μπαίνει μπροστά της ανοίγει την ηλιοροφή (συρόμενη), βγάζει το χέρι έξω και της στέλνει μία 'μούτζα εξ ουρανού'! Η άλλη, αφού 'εξέφρασε τη δυσαρέσκειά' της με χειρονομίες, αποφάσισε τελικά να κάνει δεξιά.ΘΕΟΣ
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος,πόσο ανόητοι είναι αυτοί που κάνουν όπισθεν αντί να πάνε μπροστά για να βγουν από τους χώρους προσωρινής στάθμευσης στην Λ.Μαραθώνος??Καλύτερα να ρωτήσεις τους Μόλντερ και Σκάλι από τα X-Files.
-
Αν και καθυστερημένα, θα σας πω την εμπειρία μου με 'ζώο-αμοιβάδα' πριν 3 βδομάδες περίπου. Είναι Παρασκευή βράδυ κατά τις δέκα παρά και πηγαίνω με την κοπέλα μου σε ένα πάρτυ. Κινούμαι στη Μεσογείων στο ύψος της στροφής της Αγίας Παρασκευής με κατεύθυνση προς Αθήνα. Κινούμαι στη μεσαία λωρίδα με σταθερή ταχύτητα. Στην αριστερή λωρίδα και, επίσης, με σταθερή ταχύτητα κινείται ένα τρίτο αυτοκίνητο με το πίσω μέρος του να είναι ένα-δύο μέτρα πιο μπροστά από τη μούρη μου. Ξαφνικά βλέπω από τον αριστερό καθρέπτη να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα ένα αυτοκίνητο στην αριστερή λωρίδα. Και αμέσως μετά νοιώθω το ΧΡΑΤΣ . Η 'αμοιβάδα' αντί να φρενάρει, εφόσον δεν είχε χώρο για να κάνει σφήνα, δοκίμασε να περάσει από πάνω μου για να ανοίξει χώρο . Εγώ, με το που ένοιωσα το ΧΡΑΤΣ έκανα το τιμόνι δεξιά και έτσι απέφυγα τα χειρότερα. Με το που σταματάω στη δεξιά λωρίδα παρατηρώ ότι η αμοιβάδα δε σταματάει, αντιθέτως κάνει 2-3 ακόμα δολοφονικές σφήνες και προσπαθεί να απομακρυνθεί. Εγώ εκείνη τη στιγμή έχω καταφέρει να συγκρατήσω μόνο το μοντέλο του αυτοκινήτου (Golf 2ης γενιάς) και τα τρία γράμματα του αυτοκινήτου, αλλά όχι και τους αριθμούς. Σημειώστε ότι είναι 21:50. Οπότε προσπαθώ να τον ακολουθήσω. Εκείνος, ίσως επειδή νόμιζε ότι τον είχα χάσει, είχε μειώσει ταχύτητα. Μην έχοντας χάσει ποτέ οπτική επαφή μαζί του καταφέρνω και τον πλησιάζω σε απόσταση 2 αυτοκινήτων και βλέπω όλη την πινακίδα του. Εκείνος βλέποντας ότι τον έχω πλησιάσει ξαναεπιταχύνει, 2-3 σφήνες ακόμη και χάνεται. Στο μεταξύ η κοπέλα μου έχει τηλεφωνήσει στο 100, το οποίο μας λέει να επιστρέψουμε στον τόπο του ατυχήματος. Μέχρι να βρω φανάρι να γυρίσω πίσω η ώρα πάει 22:15.
Εκείνη την ώρα κάλεσα την τροχαία η οποία τελικά ήρθε στις 1:45 . Απ' ότι μου είπαν οι τροχαίοι όταν ήρθαν, ένα περιπολικό (!) εκτελούσε βάρδια για ατυχήματα χωρίς τραυματισμούς σε όλη την περιοχή ευθύνης της Τροχαίας Παρασκευής που φθάνει μετά το Μαραθώνα. Προηγουμένως ήταν σε ατύχημα στο Ζούμπερι (κοντά στη Νέα Μάκρη για όσους δεν ξέρουν).
Την επομένη έμαθα ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που με τράκαρε ήταν ανασφάλιστος και αλλοδαπός (χωρίς ρατσιστική διάθεση, απλά είναι πιο δύσκολο να τον βρεις για να τον κυνηγήσεις). Τελικά του έκανα μήνυση για εγκατάλειψη και τα λεφτά θα τα πάρω από το αντασφαλιστικό ταμείο. Αλλά πολύ τρέξιμο και σπάσιμο. Γιατί δεν ήταν απλό τρακάρισμα του στυλ δεν πρόλαβα να φρενάρω. Και το ότι προσπαθεί να εξαφανιστεί στη σπάει ακόμα περισσότερο. -
Lokatzi καλό θα ήταν να το κυνηγήσεις το θέμα, εσύ ήσουν τυχερός-άτυχος τη γλίτωσες από ένα ατύχημα που πιθανών θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα. Ο τύπος για να μην σταματήσει παίζει να είναι χωρίς άδεια παραμονής στην Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι μόλις τον εντοπίσουν θα τον στείλουν κατευθείαν για απέλαση και έτσι θα την γλιτώσουμε εμείς η υπόλοιποι που είμαστε εν δυνάμει θύματα αυτού του αλήτη. Αυτά τα λέω γιατί έχει συμβεί σε ένα φίλο μου παρόμοιο ατύχημα, ένα αυτοκίνητο με 4 άτομα έκλεισε τη μηχανή που ήταν συνεπιβάτης ο φίλος μου και τους πέταξε κάτω ευτυχώς δεν πάθανε τίποτε τα παιδιά. Δυστυχώς για αυτούς τους τέσσερις στο αμάξι ο οδηγός της μηχανής ήταν αστυνομικός έδωσε αμέσως σήμα με το κινητό του και τους πιάσανε μετά από λίγο. Ήταν Αλβανοί οι οποίοι δεν είχαν ούτε άδεια παραμονής, ούτε δίπλωμα, ούτε τίποτα, τους συνέλαβαν, τους δίκασαν και τους απελάσανε. Γι αυτό σου λέω κυνηγατο μπας και την γλιτώσουμε εμείς οι υπόλοιποι.
-
Είμαι στην αριστερή στη ΔΠΥ προς Κατεχάκη και κλασικά για κάποιο άγνωστο αρχικά λόγο πάμε με 40-50 Μπροστά ένα Polo να παίζει φώτα και κόρνες στο μπροστινό Cinque, αλλά ένα Yaris Verso στη μεσαία να κινείται απειλητικά προς το Cinque με συνεχόμενους ελιγμούς
Φυσικά έχουν κατέβει παράθυρα, χέρια έξω (τα γνωστά ελληνικά ) έχοντας γραμμένη όλη την υπόλοιπη κυκλοφορία έχοντας κλείσει και τις δύο λωρίδες (οπότε κάποιοι άλλοι την έκαναν από ΛΕΑ).
Τελικά έδωσαν ραντεβού στο πρώτο άνοιγμα, σταμάτησαν κατέβηκαν κι όσο έβλεπε ο συνοδηγός μου που γύρισε να δει, είχαν αρχίσει να πλακώνονται (4 άτομα συνολικά).
Για γέλια;
-
Γυρνώντας απ' τη δουλειά (με το μηχανάκι μου), πήγα να ρίξω μια καθιερωμένη ματιά στο αυτοκίνητό μου, που το 'χω παρκάρει από προχθές στο ίδιο σημείο, κοντά στο σπίτι μου. Με φρίκη ανακάλυψα, ότι το ανθρωποειδές που είχε αφήσει κάθετα την μηχανή του μπροστά απ' τ' αυτοκίνητό μου, όταν έκανε 'όπισθεν' προφανώς για να παρκάρει το κωλο-15ετίας-δυομισάρι-ΧΤ του, μου προκάλεσε με το μαρσπιέ του μια χαρακιά μήκους πάνω από 10εκ. και βάθους πάνω από 0,5 εκ. στην πινακίδα κυκλοφορίας (χωρίς να μπορώ να ξέρω μεσ' στο σκοτάδι, αν υπάρχει ζημιά στον προφυλακτήρα...). Είμαι βέβαιος πως είναι αυτός, διότι έχει 'καπαρώσει' την συγκεκριμένη θέση από προχθές. Ρε παιδιά, για το Θεό, μπορώ να κάνω κάτι, αύριο (πλέον) το πρωί ή να κάνω το μαλάκα (με περικεφαλαία) γι' άλλη μια φορά;
-
Στουπί με βενζίνη και... φαντάζεσαι τη συνέχεια .
Αστειεύομαι. -
σήμερα το πρωϊ ενώ κινούμε ευθεία διασχίζοντας διασταύρωση που έχω προτεραιότητα, βλέπω στο ΣΤΟΠ αριστερά μου κ σταματάει κανονικά ένα BMW κ με περιμένει αλλά η μηχανή από πίσω περνάει από το πλάι κ στρίβει στον ίδιο δρόμο που έμπαινα!
Κάνω τέρμα δεξιά κοντά στα σταματημένα κ περνάω σε απόσταση 1.5-2 μέτρα (φαρδύς ο δρόμος στο σημείο εκείνο) κ δεν δίνω σημασία.
Ο 'κύριος' με την μηχανή με ακολουθεί κ σε ένα ΣΤΟΠ που σταματάω έρχεται δίπλα κ μου λεει: 'κ αν με χτύπαγες????'
Κατεβάζω παράθυρο κ τον ρωτάω ευγενικά αν θέλει κάτι κ η συνέχεια:
'ΟΚ είχα στοπ αλλά αν με χτύπαγες???'
του απαντάω ότι ούτε καν τον πλησίασα κ φυσικά ούτε καν είπα κάτι παρότι είχε στοπ... κ απαντάει με ειρωνικό ύφος:
'εμ βέβαια είσαι καλός οδηγός κ την γλίτωσα...'Ευτυχώς έφυγε αλλιώς θα τον ρωτούσα πλέον με όχι κ τόσο ευγενικό ύφος για το πόσο καλός οδηγός είναι αυτός που τρωει το στοπ κ μάλιστα ενώ ο μπροστινός του έχει σταματήσει κ φυσικά πως σκέπτεται κ έρχεται κ ζητάει τα ρέστα όταν ούτε καν ασχολήθηκα μαζί του κ ούτε καν τον έκλεισα.... αααχχχχ..... δεν πάμε καθόλου καλά!!!
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
σήμερα το πρωϊ ενώ κινούμε ευθεία διασχίζοντας διασταύρωση που έχω προτεραιότητα, βλέπω στο ΣΤΟΠ αριστερά μου κ σταματάει κανονικά ένα BMW κ με περιμένει αλλά η μηχανή από πίσω περνάει από το πλάι κ στρίβει στον ίδιο δρόμο που έμπαινα!Κάνω τέρμα δεξιά κοντά στα σταματημένα κ περνάω σε απόσταση 1.5-2 μέτρα (φαρδύς ο δρόμος στο σημείο εκείνο) κ δεν δίνω σημασία.
Ο 'κύριος' με την μηχανή με ακολουθεί κ σε ένα ΣΤΟΠ που σταματάω έρχεται δίπλα κ μου λεει: 'κ αν με χτύπαγες????'
Κατεβάζω παράθυρο κ τον ρωτάω ευγενικά αν θέλει κάτι κ η συνέχεια:
'ΟΚ είχα στοπ αλλά αν με χτύπαγες???'
του απαντάω ότι ούτε καν τον πλησίασα κ φυσικά ούτε καν είπα κάτι παρότι είχε στοπ... κ απαντάει με ειρωνικό ύφος:
'εμ βέβαια είσαι καλός οδηγός κ την γλίτωσα...'Ευτυχώς έφυγε αλλιώς θα τον ρωτούσα πλέον με όχι κ τόσο ευγενικό ύφος για το πόσο καλός οδηγός είναι αυτός που τρωει το στοπ κ μάλιστα ενώ ο μπροστινός του έχει σταματήσει κ φυσικά πως σκέπτεται κ έρχεται κ ζητάει τα ρέστα όταν ούτε καν ασχολήθηκα μαζί του κ ούτε καν τον έκλεισα.... αααχχχχ..... δεν πάμε καθόλου καλά!!!
Μην αγχώνεσαι, εμένα μου έχει πάρει καθρέφτη (δεν τον έσπασε τον γύρισε) ενώ πέρναγε ανάμεσα από τα αμάξια και μου ζήτησε και το λόγο.
Επίσης σε άλλο μηχανάκι έχει σκαλώσει το πατάκι του στον προφυλακτήρα μου πάλι περνώντας ανάμεσα και πάλι μου ζήτησε το λόγο γιατί δεν κάνω στην άκρη να περάσει (μιλάμε για μποτιλιάρισμα στην ακαδημίας με λεωφορείο δίπλα μου!)
Τέλος μηχανάκι που έχει μπει ανάποδα σε κεντρικό δρόμο με έβρισε γιατί ...πήγε να πέσει επάνω μου!
Οπότε αυτό που λες ότι σου συνέβει μου φαίνεται απόλυτα λογικό!
-
Το έχω ξαναπεί: όποιος μηχανάκιας ζητά το λόγο ενώ φταίει βασίζεται στο ότι θα την κάνει και δεν θα μπορείς να τον προλάβεις. Να έχετε πάντα πρόχειρο το γ@μωσταυρίδι στην άκρη της γλώσσας γιατί δεν βγάζεις άκρη με αυτούς τους θρασύδειλους, θα σε βρίσουν έτσι κι αλλιώς όσο ευγενικά και σωστά και να τους μιλήσεις.
-
είχα κάνει κάτι χειρότερο πριν από 11-12 χρόνια όταν είμουν 'μιρκός' κ έβραζε πολύ το αίμα μου χωρίς να πολυσκέπτομε συνέπειες!
Είχα μία street μηχανή πίσω μου κ βρισκόμουν σε κεντρικό δρόμο. Σε κάθε φανάρι καθόταν πίσω δεξιά κ έβαζε το αριστερό πόδι του πάνω στον προφυλακτήρα μου για να στηρίζεται για να μην κατεβάσει πόδι κάτω
Σε παρατήρηση που του έκανα την 3η φορά που το έκανε άκουσα χοντρό βρισίδι.... μαζί με τινς γνωστές απειλές έτσι στην επόμενη στάση (σε στοπ αυτή τη φορά) όταν το έκανε, εκμεταλεύτηκα ότι ήταν ανηφόρα κ στην εκκίνηση το άφησα να κυλίσει ελάχιστα πίσω, τόσο όσο ήταν αρκετό να τον πετάξω κάτω (μαζί με την μηχανή) αλλά να μην τον χτυπήσω με το αυτοκίνητο κ τον άφησα να βρίζει..... -
Καλά του έκανες.
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Είχα μία street μηχανή πίσω μου κ βρισκόμουν σε κεντρικό δρόμο. Σε κάθε φανάρι καθόταν πίσω δεξιά κ έβαζε το αριστερό πόδι του πάνω στον προφυλακτήρα μου για να στηρίζεται για να μην κατεβάσει πόδι κάτωΚαλά υπάρχουν τόσο καθίκια;
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Σε κάθε φανάρι καθόταν πίσω δεξιά κ έβαζε το αριστερό πόδι του πάνω στον προφυλακτήρα μου για να στηρίζεται για να μην κατεβάσει πόδι κάτω
Τί άλλο θα ακούσουμε!
-
Ο χρήστης epicouros έγραψε:
Είχα μία street μηχανή πίσω μου κ βρισκόμουν σε κεντρικό δρόμο. Σε κάθε φανάρι καθόταν πίσω δεξιά κ έβαζε το αριστερό πόδι του πάνω στον προφυλακτήρα μου για να στηρίζεται για να μην κατεβάσει πόδι κάτω
Καλά υπάρχουν τόσο καθίκια;
Καλά, υπάρχουν τόσο κοντοί αναβάτες;
-
Και μια που μιλάμε για μηχανάκια κάτι άχετο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να είσαι πρώτος στο φανάρι και να έρχεται μπροστά σου 1,2,3 ή και 10 κατεστραμένα 50αρια παπιά που έχουν 0-60 σε 30'' και να σε κόβουν στην εκκίνηση. Μέχρι να αλλάξεις λωρίδα σε έχουν περάσει όλοι. Βέβαια όταν γίνεται αυτό σκέφτομαι 'Φαντάσου όλοι αυτοί να είχαν αμάξι' και παρηγοριέμαι!
-
Αυτο το εχω κανει και εγω:
Οταν κινούμαι στην κίνηση με το ποδηλατο και επειδη δεν ειναι ευκολο να ξεκουμπωνω το παππούτσι απο το πεντάλι συνέχεια οταν σταματαω διπλα σε αυτοκίνητα, ακουμπάω με το χέρι μου στον ουρανό τους και στηρίζομαι.
Δεν με έχει βρίσει κανένας ακόμα.
-
Άλλο το χέρι και άλλο το πόδι. Και άλλο ο ουρανός και άλλο ο προφυλακτήρας.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
H χρήση κόρνας απαγορεύεται χωρίς σοβαρό λόγο στην πόλη. Σοβαρός λόγος είναι να ξυπνήσει ο πεζός που περνάει κοιτώντας από την άλλη ή μιλώντας στο κινητό, ο οδηγός που αρχίζει να μπαίνει αφηρημένος στη λωρίδα σου και άλλα παρόμοια - δηλαδή όταν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και μόνο.
ΔΕΝ είναι σοβαρός λόγος το ότι κάποιος κάφρος έχει κλείσει τον δρόμο. Μπορείς να κορνάρεις στιγμιαία αν παραγίνει το κακό, αλλά όχι 'επίμονα'. Δυστυχώς εργάζομαι δίπλα σε δρόμο με 'δύσκολο' φανάρι και μου έρχεται να πετάξω τούβλα σε κάτι τύπους που θεωρούν σωστό να κορνάρουν συνέχεια επειδή οι μπροστινοί τους έχουν κολλήσει στην κίνηση.
Είναι αγενές προς τους περίοικους και προς τους άλλους οδηγούς που τρελαίνονται από την ηχορύπανση.
δεν είναι σοβαρός λόγος εκεί που πηγαίνεις στην αριστερή να θέλει να στρίψει ο άλλος αριστερά ή να κάνει αναστροφή εκεί που απαγορεύεται κλείνοντας την αριστερή και κινδυνεύοντας να προκληθεί καραμπόλα;
Η κορνα στην ελλάδα χρησιμοποιείται με την συχνότητα που χρησιμοποιούσαν παλια τα κουδουνάκια στα άλογα.
Οταν καποιος κανει μ*λακια κοιταμε να τον αποφυγουμε,όχι να εκτονωθούμε γιατι δεν εχουμε παρει αυξηση φετος...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Αυτο το εχω κανει και εγω:Οταν κινούμαι στην κίνηση με το ποδηλατο και επειδη δεν ειναι ευκολο να ξεκουμπωνω το παππούτσι απο το πεντάλι συνέχεια οταν σταματαω διπλα σε αυτοκίνητα, ακουμπάω με το χέρι μου στον ουρανό τους και στηρίζομαι.
Δεν με έχει βρίσει κανένας ακόμα.
Γιαυτό Ηλία τα είχα βγάλει εγώ από το δικό μου ποδήλατο ώστε να κατεβαίνει εύκολα το πόδι
Αλλά όπως είπε κ ο kyan άλλο απλά να ακουμπάς κ με το χέρι για να στηρίξεις τα λίγα σου κιλά κ άλλο ο κάθε @@.... να βάζει την σόλα του παπουτσιού ή της μπότας πάνω στο βαμμένο προφυλακτήρα για να στηρίξει τα κιλά του κ της μηχανής του! κ αν σου κάνει κάποιος παρατήρηση από όσο σε ξέρω θα ζητήσεις συγγνώμη δεν θα απειλήσεις για σεξουαλικά όργια μετά ξύλου κ μουσικής, σωστά?
Ζώα ζώα ζώα